A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2007 tavaszi babák

Orsi!
Csak nosztalgiázni szeretnél a pocis képpel? :) Én tegnap végignéztem az összeset! :D
Nekem is lenne kép ötletem: biztos mindenkinek van, bömbizős! :D
Na, de először legyen pocakos!
Te kezded :D
Én sem tudok olvasni szopi közben, mert most arra kell koncentrálnom, hogy Lillus fejét fogjam, hogy nézelődés után simán visszataláljon a cicire! :oops: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Bocs! Csak nem nosztalgiázni...?

Timi
Kép Kép
timocska

Bigsis, Roli kakil is a képen az újságot olvasva? Igazi férfi... :wink:

Nekem viszonylag kevés a pocis kép, majd szétnézek. Fürdőlepedőset csináltunk tegnap, de kis idő amíg rákerül a gépre...

Május, írok privit torna ügyben.

Kép
Kép
agiboldi

ok, az alábbi kép 1/2 5-kor készült, Sebit 3/4 7-kor pillantottuk meg. Ki tud közelebbit? 8)

Benne vagyok egy bömbizős körben is :D

Kép

Orsi
Kép Kép
sno

Húú, és te még ilyen lazán álldogáltál? Nekem ilyen közeli nincs, amúgy is csak kétrét görnyedve közlekedtem akkor már...

Kép
Kép
agiboldi

Húúú Orsi! Nekem kerek 38. heti az utsó! Innen még 2 héten keresztül nőtt Emma :shock:

Kép
Vendég

Aztaaa Barbi, milyen hegyes pocak (pedig lány), és milyen vékony vagy hozzá!!!! :shock:

Erről jut eszembe - egyszer szerintem láttalak élőben. SOTE I szülésfelkészítő tanfolyam 2. előadás, szülőszoba látogatással (nem jöttél be, leültél a folyosón). Akkor jöttél utoljára, mert kiderült, hogy fizetős a külsősöknek. Nem?

Orsi
Kép Kép
sno

Lillus születése előtt egy nappal: (és bocs a képért, ha megbotránkoztató :oops: :oops: :oops: )
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára timocska 2009.01.22 12:48-kor.

Timi
Kép Kép
timocska

Stimmel ;) Zsombor-anyukával voltam :D
Egyébként most is felháborítónak tartom, hogy amikor egy kismamának sehol sem kell fizetnie, akkor pont egy szülésfelkészítőért meg igen :evil: Nem tudom mi kárt okozhat egy kismama azzal, hogy meghallgatja egy orvos előadását :evil: Na meg az is érdekes, hogy SOTE I és SOTE II között ennyire nincs "átjárás"... Na mindegy...
Vendég

Barbi!
Utólagos boldog hófordulót! :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Ja Orsi! Egyébként bementem, csak a második körben ;)

Timi! Nagyon szexi a fotó :D
Vendég

Ezek a pucér-félpucér képek egyébként abszolút indokoltak - én legalábbis a végén már nem nagyon fértem bele semmilyen ruhámba :lol:
Vendég

Timo,
Nagyon szép a kép, Lillus nagyon büszke lesz rád, ha majd megnézi nagylányként, gratula!!!

Orsi
Kép Kép
sno

Barbi!
Hááát, én se nagyon, meg egy csomó naci kényelmetlen volt már, főleg otthonra. :shock: De azért visszagondolva tök jó volt az egész... találgatni, milyen a kisember a pocakban stb.

Timi
Kép Kép
timocska

Barbus,
Együtt mentünk be, csak konkrétan a szobába, amikor volt az eligazítás (de lehet, hogy csak a végén), akkor kint láttalak az ajtó előtt csücsülni. Egyébként tényleg elképesztő... annyira nagy titkokat azért nem adtak ki :twisted:

Ágiboldi,
megnéztem volna egy négykézlábas fotót :lol:

Orsi
Kép Kép
sno

Jaaaaaa! Ott én rosszul lettem, azért ültem ki a folyosóra :? Egy 10 nm-es szobába bezsúfoltak kb 15 kismamit és egymás hegyén-hátán álltunk :shock: Emlékszem...
Vendég

Régi szép idők! :D :D
Ti ugyanott akarjátok szülni a kistesót is? (már ha lesz..)

Timi
Kép Kép
timocska

Egyébként akkor is majdnem regisztráltam, hogy elmeséljem, de még dolgoztam, utazgattam, és gondoltam nem lesz időm netezni... Pedig azóta olvaslak benneteket naponta kb mióta Kami kényszerpihenőn volt otthon. Tök hülye vagyok, most már bánom. De remélem még hosszú ideig kitart ez a fórum, ha jönnek a tesók, ha nem!

Orsi
Kép Kép
sno

Timi! Én megyek az orvosommal ha esetleg máshova megy - nekem ő a biztos pont ;) Végre találtam egy nőgyógyászt, akiben maxinálisan megbízom!
Vendég

Én nagyon szeretném, nem is a kórház, hanem a doki-szülésznő páros miatt. Most hogy áll a szabályozás? Azóta nem követem, mióta kiderült, hogy minket még nem érint.

Orsi
Kép Kép
sno

A dokimmal én is meg voltam elégedve, a kórházzal már annyira nem... de majd meglátjuk.

Orsi!
Én sem követtem, mert mire megint odajutunk, tuti más lesz! Ti mikor szeretnétek kistesót?

Timi
Kép Kép
timocska

a pénz kevésbé számít, inkább elkezdek most gyűjteni rá, csak ne kerüljek idegenek kezére. A félelmem, hogy nem érek fel Pestre :cry: A másodiknál meg van az esély, hogy még gyorsabban jön. A Tbányai korházat meg csak vágóhíd néven emlegetik, bár a szülészete szép új, engem elrettent. Saját tapasztalat: beszéltem az ottani védőnővel a mellgyuszim idején, és mondta, hogy ez nem az, hanem vlszínűleg bent maradt egy darab méhlepény, náluk az esetek nagy többségében ez okozza a lázat. Úgy mondta, mintha ez lenne a világ legtermészetesebb dolga :evil: :evil: :evil: Én meg szinte biztosra tudtam, hogy velem ez nem lehet, olyan alapos utómunkálatokat végeztek rajtam. Szóval ez a különbség.

Orsi
Kép Kép
sno

Sziasztok!

Ecet: a babaruháknál az öblítő helyére teszem, mennyiségre, mint az öblítő, és mindig megyomom az extra öblítés gombot.

Egyébként meg a fehérítő helyére szoktam tenni ált. 10%os ecetet. Nem tom ti batikoltatok e tini korotokban (90es évek :D pólói) de ott is ecetet használtunk a színek "tartósítására" és öblítésre. Tényleg puhítja a ruhákat, még azokat is amit ezer éve simán mosol...

Öblítőt azért nem javasolt a babaruhákhoz használni, mert az eltömíti a textil szálait, rárakódik... ettől lesz puha és illatos, azonban a nedszívó képességét rontja. Tehát ha már pamut cuccost veszek a gyereknek és nem 100%polésztert, akkor a cél, hogy maradjon is olyan.

Szaga max csak addig érződik, amíg betöltöm a gépbe, utánna már semmi...

SnOrsi: mi nemrég, pár éve költöztünk csak ide, de voltunk eddig minden halászléfőzőn, idén már van fix helyünk is, de a baba miatt nem megyünk ki a füstbe, csak itthon főzünk.

türis kép:

Kép

utolsó pocakos: itt már egy hete a kórházban voltam, a kép is ott készült, már 6 nappal túlhordtam a Linust és még hátravolt 7 nap a születésig: (és itt már rajtam volt + 13 kg, amiből már 16 lement)
Kép

nanica

Sziasztok!

Utólag is boldog hófordulót Emmának!

Szabinak is boldog hófordulót.

Nekem annyira közeli pocakos fotóm nincs, mivel előtte bent voltam a kórházban és mesztelen sincs, sajnos.
37 hét+1 nap

Kép

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Ahogy látom, mindenkinek jó nagy pocija volt! Milyen nehéz is volt zoknit felvenni? :wink:

Timi
Kép Kép
timocska

Szentségek:

a férjem református, nem vallásgyakorló, én katolikus és a bérmálkozásig jutottam.
Esküvőnél a férjem nem vállalta, hogy átkeresztelkedjék, nálunk máshogy a katolikusban nem adtak volna össze. A bátyja végigjárta, onnan tudjuk :roll:
Reformátusban esküdtünk, nálunk én voltam az akivel semmit nem foglalkozott a pap, mondván engem már kiskortól ebben "NEVELTEK" kár rám vesztegetni az idejét... de azért örült, hogy oda mentünk fogadalmat tenni.

Keresztszülsőség: a keresztlányunkat 4 éve németországban kereszteltettük, mert a sogimék ott laknak, de semmit nem kértek tőlünk.
Most, hogy a Linust szeretnénk aug-ban megkeresztelni, a sogiméknak is kell szerezni papírt, hogy keresztszülőnek alkalmasak, nekünk, szülőknek is kellett menni felkészítésre és még engedélyt is kellet kérni, hogy ne itt, hanem a szülővárosunkban keresztelhessük meg a lányt.

Na nem is morgok ezen többet...

(és bocsi, hogy nem név szerint reagálok, de mire végigolvastam csak a témák maradtak meg a fejemben... és vacak a névmemóriám)

egyébként én a 41. oldal óta olvaslak titeket, és akkoriban is igen sokat termeltek a csajok :) írtam is akkor párat 8)

nanica

Csajok, melyik ecetgyár szponzorálja ezt a fórumot? Esküszöm én is kedvet kaptam és kipróbálom.

Boldog hófordulókat! :D

Nagyon szépek a pocakos képek, Timi, tök romantikus, és csini.

Kép
Kép
agiboldi

Nati lement a játszira. Szabit ez annyira megnyugtatta, hogy azonnal elaludt a játszószőnyegén.
Tök jó volt arra ébredni, hogy nem fáj a fogam :roll: Remélem a délutáni doki nem változtat a helyzeten.

Kata,
Akkor lehet, hogy későn, de nem elég későn vagyok a neten :)
Az angol ebay szerintem jobb :wink: Már csak azért is, mert olaszul nem beszélek.
A body áthúzásnál szerintem simán pánikba esik. Szabit többnyire nem zavarja, de vannak esetek, amikor beindul a bicikli, alig tudom átráncigálni rajta.
A szentségek felsorolása már az esküvőnkön is nehezen ment. Azóta csak visszafejlődtem. :)
Kaptál oltástájékoztatót? Az az, amit Roli olvas?

Ágiboldi,
Nekem Szabi előtt fél órával mondta a doki, hogy ha így vigyorgok, akkor biztos nem komoly még az ügy. Pont két fájás között toppant be. De azért már nem voltam olyan fotogén állapotban. Nem is beszélve a pozícióról, amit az ágyon elfoglaltam. :D

Barbi,
A képet nézve nem csoda, hogy csíkos lett a pocid. Azon kívül más nem is változott. :shock: Én teljesen krumpli lettem. :roll:

Timocska,
Jó a fotó :) Majd mutogathatod Lillusnak, hogy na lám, anya milyen kipihent volt, mielőtt megérkeztél.

Kép KépKép
lorca

Szasza!
Boldog hófordulót kíván Lillus hangosan sikoltozva a másik szobából! :D :D

Lorca!
Remélem rendbejön a fogad! Vacak dolog... én ezt akarom elkerülni, nehezen tűröm a fájdalmat. Egyszer annyit halogattam a fogorvost, hogy már szinte agresszív voltam a fájdalomtól. Ezt mégegyszer nem!

Ági!
Nekünk is van itthon ecet. A tesóm azzal vízkőteleníti a kávé és teafőzőt. Nekem is kellene, de vhogy nem visz rá a lélek! :roll:

Timi
Kép Kép
timocska

Nanica,
Hogy tudtak rávenni, hogy két hétig a kórházban legyél? Natit 5 nappal túlhordtam, de sikítórohamot kaptam volna, ha még a kórházat is a nyakamba sózzák.

Kép: Van, csak tudnám, hogy hol...

Templomi esküvő: A Mátyás templomban és a Bazilikában tuti nem gond, ha csak az egyik fél van megkeresztelve. Katolikus papnak sem lenne szabad megtagadnia az esketést, jónéhány éve engedélyezte már Róma. Az más kérdés, hogy mit keres ott valaki, aki nincs megkeresztelve. (mint pl én) A pap meg majdnem elérte, hogy felálljak a (ki)oktatáson és felháborodva kivonuljak. De Robi lecsillapított, és már egyébként is leszerveztük az egészet.

Timocska,
Én még azt sem mondhatom, hogy halogattam volna. Csak a hétvégét vártam meg, amikor nem dolgozik a doki.

Ecet:
Kipróbáltam. Hogy milyen a ruha, azt még nem tudom, de a füri az ecetszagú.

Kép KépKép
lorca

Timocska,
Azért nemigen tudlak elképzelni agresszív hangulatban :D
Szasza nevében köszi :D :D

Rokica,
Szilvinek boldog hófordulót! Őt elég jól megjegyeztem. :lol:

Kép KépKép
lorca

Lorca!
Nagyon emlékszem az agressivitásomra, mert pont Balival autóztunk valahová és majdnem megvertem valamiért! :oops: :oops: De amúgy tényleg nem.. :D

Bali sincs megkeresztelve, mégis volt egyházi esküvőnk és Lillust is megkeresztelik.

Timi
Kép Kép
timocska

Timo,
Eddig úgy gondoltam, hogy Sebi 2 éves koráig, hogy megmaradjon a TGYÁS, GYED folytonosság (ezzel sem vagyok teljesen tisztában). De nagy tapasztalattal bíró, több gyermekes anyáink kezdenek arra sarkalni, hogy ha találok valami kiegészítő keresetet, akkor inkább 3 év legyen a két gyerkőc között.

Nanica,
Ha mégis kitévednétek (meg mi is), akkor a G szektor 5-ös főzőhelye a miénk. Egyébként lent leszünk egy hétig, tehát akár egy mini babatalit is szervezhetünk. Merre laktok?

A plusz 13 kiló az nem tűnik soknak, rajtam +18 volt (minimum).

Lin,
Te is úgy nézel ki, mintha csak rád tették volna a pocid, a tested többi részén nem látszik a terhesség.

Orsi
Kép Kép
sno

Orsi,
Ha nem is úgy látszik, én élvezem a kicsi korkülönbséget!
A GYEDet az alapfizud alapján állapítják meg, tehát akkor sem gond, ha GYESen voltál, mert nem az számít. Persze ha van bejelentett munkahelyed és van normál alapfizud.
A kilók leadása, saját tapasztalat, nem a darabszámtól függ. Natinál 3 hét -15, Szabival 4 hónap -12. Persze az is benne lehet, hgoy korosodok és nem ájultam bele a gyermekágyi depibe. :D

Tegnap Szabi nem akart belealudni 8kor az estébe. Szokás szerint fürcsi, szopi, leteszem a kiságyba, molyol egy darabig egyedül és alszik. Ehelyett igényelte a társaságom vagy 9ig. Unalmamban, kissé fáradtan leraktam a játszószőnyegére és egy kis szivacslabdával játszottunk. Pontosabban ő feküdt a hasán, lóbálta a fejét én meg fejbedobáltam vele. Annyira tetszett neki, hogy gurgulázva nevetett. :shock: Ilyen hangot még nem is hallottam tőle, nagyon udvariasan tud viháncolni. :D

Kép KépKép
lorca

Orsi!
Én nagyon sokat gondolkodom ezen a tesó kérdésen. Legutóbb, mikor apával beszélgettünk, arra az elhatározásra jutottunk, hogy karrier, munka, gyerek szempontjából is jobb az, ha hamar túlvagyunk a két gyerkőcön. Meg ha haladni szeretnénk egyről a kettőre, az én fizetésem is kellene. Na, egyenlőre ez a felállás. De hogy mi lesz, nem tudom. Lehet, hogy szombaton megnyerem a lottó ötöst! :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Lorca,
Tudom, tudom, csak nálunk ilyen rendszeres segítség nincs kilátásban (a szüleim még legalább 10 évig dolgoznak :shock: ), a férjem édesanyja meg már túl van a 60-on és fizikailag nem bírja.

Tegnap nálunk is új nevetés jelent meg: a hisztérikus kacagás. Az esti szopi előtti és fürdés utáni öltöztetés már elég necces, ezért én csinálom a Laci meg szórakoztat. Tegnap mini "tüzijátékot" csinált a kezével - felváltva szorította ökölbe és nyitotta ki a két tenyerét a Sebi feje fölött, némi hang aláfestéssel. Mivel éppen síráshoz készülődött, így egy nagyon hangos sírós kacagás lett az egészből. Mi meg csak néztünk egymásra, hogy ebben mi az ennyire szórakoztató számára. Fel is vettem videóra.

Orsi
Kép Kép
sno

Orsi,
Ha arra vágyol, hogy egy olyan nagyszülő legyen, aki nincs 60 de már nyugdíjas, meglehetősen szűk kereteket szabsz. :wink:
Szerintem az első két hónap a necces, utána alakul. Ha csak napi pár órára fizetsz egy bébiszittert, az már elég ahhoz, hogy túléld a dolgokat. Az benne van az első pár hónapban néhány százezerben, de azt meg szépen visszakapod azzal, hogy nem kell GYESen sínylődni és hamarabb visszaállhatsz a munkába.
Anyukám 68 lesz idén, ő se nagyon bírja. Ha apukám pont nem tépázza meg az idegeit, elég tűrhető. Ha ő jön, akkor én játszom Natival ő ül egy padon és beszél Szaszához. Az nem megerőltető. :wink:

Kép KépKép
lorca

Timócska, a lottó ötöst már föntről nekem ígérték! :) De egye-fene, talán osztozhatunk. :lol: Aztán legfeljebb huppanunk. :(
Ja különben írtam privit neked!

Pocakosan:
2007.03.11.
Kép
2007.03.14.
Kép
Brigi 2007.03.17-én született.
lora7

Hát lányok, mekkora pocakotok volt! Főleg Barbinak! :) Az enyém nem is tűnik olyan nagynak már! :)
Timócska szerintem nagyon szép a csupi képed! Párom is szeretett volna rólam ilyet, de én nem vagyok ilyen szép és főleg utálom magam nézegetni!
Pedig abban a szerencsés helyzetben voltam, h 76kg-ról indultam és 78kg-al szültem. Az első 5 hónapban fogytam 10kg-ot. Hát ami azt illeti volt is miből! :oops: :) Most -12kg-nál tartok. (bár ebbe a gyomorproblémám erősen belejátszik)

Ja és boldog hófordulót Emmának, Szilvinek és Szabinak! :D :D :D
lora7

Lora!
A képeken egyáltalán nem látszik, hogy volt miből fogynod! :D Privit nem kaptam! :(

Timi
Kép Kép
timocska

Köszi a köszöntéseket :P
Boldog hóforulót Szaszának és Szilvinek is :D

Én 16 kilót szedtem fel... A 6 hetes kontrollon 6 kiló plussz volt még rajtam - ebből már biztos ment le, de nem tudom, hogy mennyi, mert nincs mérlegünk :roll:

Próbálom felkutatni a papot, aki engem is keresztelt... Tegnap azt a tanácsot kaptam, hogy nézzem meg a neten, mert ott minden felekezetnek fent van az oldala :shock: Nekem már ez is fura volt, de aztán amikor most megláttam, hogy blogolnak a papok! Na ez nekem sok... OK, hogy 21. század, meg maradinak se tartom magam, de ezen még jutottam túl :roll:
Vendég

Barbi!
És miket írnak? :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Szabinak új tudománya van. Le tudja venni a zokniját hason fekve. :) Igaz, kell neki vagy két perc, de addig próbálkozik, amíg lekerül.

Timocska,
Barátosném most volt Norvégiában kisgyerekkel, így elég érzékeny a témára. Feltűnt neki, hogy szinte mindenki ikerkocsival szaladgál. Ott csak egy évig kapnak támogatást, így mindenki próálja azalatt lerendezni a dolgokat. Nekünk erre mégiscsakkét évünk van. Így szerintem azért jobb.

Szabi tegnap kipróbálta a vizet. Nati most cumisüveggel bohóckodik. Odaadtam neki, hogy unja el, mire Szabinak akarnám adni. Megpróbálta beletömni a szájába. Szasza rácuppant, szívott kettőt majd ledöbbent. Mikor rájött, hogy át van verve, szabájos undor ült ki az arcára.

Lora,
A pocis képeket nem kell nézegetni. Nekem vannak, de hiába keresem...

Barbi,
Papi blog? :shock: Ez nekem is sok :D

Kép KépKép
lorca

szabályos, bocs :oops:

Kép KépKép
lorca

Nem olvastam még bele... Sokkolt a dolog és ledermedtem :lol:
Vendég

Képzeljétek, Brigi olyan szép kartámaszt csinált tegnap este! Eddig alig akarta előre rakni a kezeit, mindig csak hátizomból emelgette a fejét. Este viszont fél órán keresztül hason játszott, ill. leginkább erőlködött és eláztatta az ágyam a nyálával. :) Úgy örültem neki, mert eddig nagyon lapítottam a kéz- ill. kartámasz témában, mert tényleg neki mindig hátul voltak a kezei. Ja és természetesen magától fordult hasra. (Hátra már nekem kellett tenni) :)
Ez volt még de:
Kép
Ezek már este készültek:
Kép Kép

Igaz a nagy koncentrálásban a száját még nyitva felejtette! :D :D :D
lora7

Lora!
Nagyon ügyes kicsi lánykád van! Én hiába teszem hasra Lillust, esze ágában sincs megfordulni. Vagy háton se. De azért büszkén emelgeti a kis sonkalábait! :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Bocsi Timi, most asszem el ment a privi! :) :oops:

Lorca: a hason zokni levétel szerintem még nekem sem menne! Nagyon ügyi! :)

A ti babáitok is röhög a tükörképére? Brigi eddig rám vigyorgott a tükörbe, de most a saját képét nézi és röhög. Hangosan, és még meg is akarja érinteni, csak mindig meglepődik a hideg tükrön. :) Olyan vicces. Vajon tudja, h az ott ő? Vagy szimplán egy másik babát lát?
lora7

Sziasztok,
Lora,
Tényleg nagyon ügyes Brigi. Zsófi is csak a fejét emelgeti. Semmi kartámasz (még ha néha elöl is van a keze) és esze ágában sincs megfordulni. Még oldalra fordulni sem szokott, esetleg szopiügyben mikor nagyon éhes. Viszont ha felveszem akkor nagyon szépen tartja magát és nézelődik, meg kapaszkodik belém.

Pocakok
Milyen jól néz ki mindenki (csak a pocak nőtt). Én kerestem, de abszolút nem találtam terhes fotót. Pedig biztos készült, de lehet nem a mi gépünkkel. Majd szerzek egyszer.
Szóval én mindenfelé nőttem (mondjuk a fejem nekem sem lett nagyon plöttyedt, de fenék, sonka, cici), és felszedtem 20 kg. Én vagyok a rekorder? De már csak kb. 3-4 maradt.

Na, sírás, megyek.

KépKép
bozotka

Orsi: Köszönöm a bókot. 62 kg-mal kezdtem harmadik hónapban 57 kg voltam, amikor szültem 69 kg. Most meg 63 kg. Csak sajnos nekem is, mint Barbinak csúnya csíkok lettek a hasamon, főleg alul, mert végig alul feküdt a kis drágám. Aránylag jó, de mikor megismerkedtem Zsoltival akkor 10 kg-val kevesebb voltam, de jó lenne megint.

Timi: Na nálunk most Zsolti beteg. Hasmenése van, hányingere és még a térdét is meghúzta, de azért elment dolgozni. Kérdeztem tőle, hogy hogy fog fosva kimennia betegért. Azt mondta nem akar senkivel kicseszni, hogy be kell jönnie helyette. Mondjuk bent tudja magát kúrálni.
Csak remélem a kisasszony nem kapta el, mert 10 órakor nem evett csak nyűgösködött. Felvettem, majd fél 12-kor elaludt rajtam és azóta alszik. Láza nincs, kiváncsi vagyok, ha fölébredt eszik-e.

Szilvinek is boldog hófordulót.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: