A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 augusztusában szülök

Sziasztok!
Ma voltunk a 32 hetes uh-on.minden rendben.Teljesen átlagosak a méretei. Olyan szépen megmutogatta magát, hogy sajnáltam hogy nem 4d-s uh-on vagyunk. Ti tudjátok, hogy mit jelent, hogy a lepény II. fokban érett? Amúgy fejvégű fekvésben van a drágám. Remélem már nem gondolja meg magát.
Mandala: Akkor én is a fehér holló kategóriába tartozom, mert én is így születtem. :)
Lányok én egész nap éhes vagyok.Mióta nincs az a dög meleg.Szinte öt percenként ennék. Mindegy hogy mit. :oops: Valamit tennem kéne mert a végén tényleg olyan leszek mint egy bálna. :roll:

KépKép
dudu_84

Dudu

A II. fokban érett lepény azt jelenti, hogy már elkezdett öregedni. Ebben a korban az nem gáz. Asszem a III. stáció a legutolsó időben szokott lenni... na várj keresek vmt:

A lepényt érettsége alapján négy
csoportba soroljuk(GRANUM):
• "0" Sima felszín, homogén szerkezet.
• "I" Enyhén hullámos felszín, kis mészszemcsék
láthatók a placentában, közel a magzati felszínhez.
• "II" Szabdalt felszín, a méhlerakódások a bazális
(anyai) felszín felé tolódnak.
• "III" Érett lepény, "fészkes" mészfelrakódások.

Ezt találtam. Sztem a II. az jó.... :) Mekkora a bpd és a súlya? azért kérdem, mert nálunk kicsinek mondják....

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Sziasztok!

Csak gyorsan bekukkantottam, köszönöm a gratulákat!!!!

Nagyon jók a pocis fotók és a pociban lévő baba fotók is!!!

Mi jól vagyunk, a pici fiúk tegnap kikerültek az inkubátorból, most már csak az evéssel kell ügyeskedniük és jöhetnek haza!!! Nekem három napot kellett kórházban lennem, azóta minden nap reggel megyek be hozzájuk és este jövök haza fél 8-tól 19-ig lehet látogatni őket. Már a karomban etettem és már pelust is cserélhettem, sőt a Bálintom mindjárt le is kakilt Laughing Laughing Laughing Laughing az első pelus cserém alkalmából!!!! A Bálintom most 2000g Kristófom pedig 1880g, lassan de biztosan megyünk felfelé! Bálintom 45-50 mili anyatejcit hörpint fel cuclis üvegből, a Kristófom pedig 30-35-öt, sajnos a szopihoz még elég gyengék, de így is szuper...
Ma lesznek friss (csövek és inkubátor nélküli) fotók, amint tudok jelentkezem!!!

Puszi mindenkinek és vigyázzatok magatokra!!!!

Kép
Kép
times

Times!

Szuper hírek! Remélem mihamarabb otthon lehettek együtt! Addig is kitartás és várjuk a képeket a fiúkról.

Kép
Kép
pfranciska

Mandala!
Köszi, hogy ilyen gyorsan válaszoltál.
BPD: 80 mm
FL: 60 mm
THQ: 81 mm
Ennyi értéket írtak csak a papíromra. Azt hogy hány gramm azt nem, pedig kérdeztem, de csak annyit mondott a nő hogy ilyenkor olyan 1500-1800gramm között vannak.
Na mindegy de azt mondta ezek az értékek teljesen megfelelnek a magzat korához.
Ma megyek dokihoz. Már most egy csomóban van a gyomrom, hogy mit fog mondani. Az a baj, hogy elég lelkis típus vagyok és mindent a szívemre veszek.De ha kell én is tudok nagyon bunkó lenni, úgyhogy ha ma megint baszogat, hát jól megkapja tőlem.

KépKép
dudu_84

Times

Várjuk a friss fotókat a trónörökösökről! :)

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Dudu
Köszönöm a gyors választ! Rájöttem, hogy a 75-ös bpd ha növekvő tendenciát mutat a babaó akkor nem is gáz... amúgy Encsikém anno pontosan uakkora paraméterekkel rendelkezett 32. hetesen, mint most Neked a babócád... :) és a 37. héten született meg 2900 g-mal és 52 cm-rel. Az sztem nem rossz... A Te babád is teljesen korrekt méreteket hoz! Örülj és ne pánikolj a doki miatt! Ha hülye, még most sem késő váltani! De tényleg ne hagyd magad. Ha megaláz és bunkóskodik, azt ne tűrd el semmiképp! Légy ügyes, mint mindig, és ne vedd a szívedre! :)

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Lányok !

Telefonálás hegyek után végre sikerült az összes vacak nyomtatványt letöltenem.Ha valaki nem boldogul,szívesen segítek.

TIMES:gratula fickókhoz,meg a türelmedhez,most már rögtön mehettek haza!!!! :lol: :lol: :lol:
tuza edit

Sziasztok!

Képzeljétek el tegnap este itt ültem a gép előtt, és hirtelen begörcsöltem, és kő kemény lett a pocim. Annyira megrémültem, lezúhanyoztam és lepihentem. A hasam alja, vagyis inkább a hasam és a punim között minden lépésnél mocorgásnál kegyetlenül fájt. Apa Bécsbe volt, nemakartam idegesíteni, de nagyon sokáig sírtam :oops: aztán elaludtam. Éjjel 2* arra ébredtem, hogy nagyon hányingerem van, és még mindig fáj ott alúl :cry: Aztán ma reggelre már nem kemény a pocim, de még mindig fáj minden megmozdúlásomnál. Apával beszéltünk reggel, mérges hogy nem mentem be az ügyeletre :x , de 25km-re van tőlünk, és nem mertem elindúlni. :roll:
Ma egésznap pihizek, délután ér haza a párom, és megyünk az ügyeletre.
De annyira félek :oops: , szorítsatok.
Mindenkit puszilok, majd este jövök /nagyon remélem/ és beszámolok. :wink:

Kép
mona76

Mandala: köszi a bíztató szavakat. Tök aranyos vagy! :) Amúgy tényleg nem lenne rossz a 37. héten ilyen paraméterekkel szülni. :D Na majd meglátjuk. :wink:

KépKép
dudu_84

Szia Edit!
Le tudnád esetleg írnip ontosan, hogy melyen nyomtatványokra lesz szükség és melyik honnan tölhető le?
Előre is köszi
Kriszti

Kép
Kép
bkrisztike
Budapest

Mona!
Próbálj megnyugodni biztos minden rendben van.

KépKép
dudu_84

mona76: azért remélem felhívtad reggel a dokit és elmondtad neki hogy mi történt. Ilyenkor az a legjobb ha egész nap ágyban maradsz és a lábad felvan pócolva, a falra "pakold" fel! hadd menjen felfelé a véráramlás. Pihengess, kapcsolj ki teljesen.
Nekem is már votl egy párszor ilyen. nagyon hasonlít a terhességed az enyémre, még hízni is ugyanoda híztunk :D

Már csak holnap jövök dolgozni és utána már én is otthon pihengettek. Hulla vagyok!

Lányok! vki nem tud nekem javasolni nyelvsulit ahol mihamarabb középfokú nyelvvizsgát kapok: angol vagy eszperantó vagy lovári. A diplomámat anélkül nem vehetem át!

Üdv
Szilvi

TIMES: gratula a bébikékhez, de jó neked már ott vannak melletted

Edit: nekem is kéne a nyomtatványok címe (bár a cég könyvelője megígérte hogy amit tud intéz)

Kép
sziszike77

Sziasztok!

Mennyi minden történt pát nap alatt ............

TIMES, nagy örömmel olvastam a soraidat és bízom benne, hogy továbbra is minden rendben lesz! Drukkolunk neketek és várjuk a sztárfotókat!

Zeze, csak nyugisan, mostmár minden rendben lesz!!

Mona, te jószagú málnabokor! Pont ma olvastam, hogy ezek mind a szülés megindulásának első tünetei! NA,MOST NE KÖVEZZETEK MEG !!! Nem akartam senkit megijeszteni, de tényleg ma volt a kezemben a Kismama magazin és abban volt. Remélem, hogy nem erről van szó!! Csupán csak megerültethetted magad, vagy ilyesmi! Remélem beszéltél a dokival!? Pihi,pihi,pihi....

Én tegnap voltam dokinál de nekem nem mért ilyen lepény érettséget :shock: Ja és képzeljétek, hogy 4 nappal későbbre mondta a gép a születést! Meg is ijedtem, hogy mi van, de a doki megnyugtatott, hogy ez nem mérvadó, a gép mindig azt számolja, hogy mikor lesz 3400 g ! És most örüljek, hogy jelen pillanatban úgy néz ki nem lesz óriás bébi ! Hááát, nem is tudom.....

Gátmasszázs olajat még nem próbáltam ki, de ma tervezem, apát megkérem, hogy "szakszerűen" járjon el :lol: Na, kiványcsi leszek ....

Kép
h.bogesz

Sziasztok!

Egész délelőtt készültem írni, de nem ment a netünk :(

Times, jó hogy benéztél, reméljük, minél hamarabb együtt lehet a család és a szopizásba is belejönnek a lurkók.
Tegnap voltam dokinál, és azt mondta, hogy már aug. 07-én jöhet a baba 12-e helyett... mert akkora. Úgy megörültem!!!
Biztos Ti is élvezitek ezt a kis lehűlést.... én délután vasalni készülök.

Ági és a Csajok
agnesgoboly

Sziasztok!

Times ezek nagyon jó hírek.Örülök,hogy jól vagytok,és várjuk a fotókat :) .

Mandala,elvileg egy idős terhesek vagyunk :D ,az én mensim is nov.15.-én jelentkezett utoljára :lol: .

Hát én óriás bébire számíthatok.A hétfői uh.-on a bpd érték:86.8mm :shock: .Nekem Gábor sem volt kicsi,de Ő?

Mona,remélem minden oké lesz,írj mielőbb ahogy tudsz!

Kép
Kép
huni

találtam érdekességképp:
[quote]A írta:z Egészségügyi Minisztérium szakmai protokollja

Császármetszés

. A császármetszés indikációi

2.1. Az indikációk általában

2.1.1. A császármetszés indikációi a következők lehetnek (A felsorolás nem teljes, ezek

csupán a leggyakoribb lehetséges javallatok. Hangsúlyozandó, hogy minden eset

egyedi elbírálást igényel, az előnyök és kockázatok mérlegelésével.):

- Vitalis javallat (Amikor a császármetszés nélkül biztosan elveszítjük vagy az anyát

vagy a magzatot, esetleg mindkettőt, a műtétet a közvetlen életveszély elhárítására

végezzük.):

· Anyai javallat: szívelégtelenség, tüdőoedema, súlyos vérzés, DIC.

&middot; Magzati javallat: magzati asphyxia (fejbőrvér pH<7,21), köldökzsinór-előesés,

elhanyagolt harántfekvés, felszálló fertőzés/magzati pneumonia.

&middot; Anyai/magzati javallat: eclampsia, méhruptura / hegszétválás, placenta praevia,

abruptio placentae.

- Prophylacticus javallat (Amikor az anyai/magzati veszélyállapot kialakulásának

esélye miatt a szövődmények elhárítása, illetve megelőzése céljából végzünk

császármetszést.):

&middot; Anyai javallat: anyai betegségek, méhen végzett műtét (császármetszés, uterus

ruptura, metroplastica) utáni állapot, szülőcsatorna rendellenességei, akadályai,

idős primiparitas (35. életév felett).

&middot; Magzati javallat: fenyegető magzati asphyxia (fejbőrvér pH 7,21-7,25), lepényi

elégtelenség, hypoxia, magzati betegség, illetve annak veszélye (foetopathia,

Rh . isoimmunisatio, operálható anomáliák), hosszabb ideje fennálló

meddőség után fogant terhesség terhesség.

&middot; Anyai/magzati javallat: terhelő szülészeti kórelőzmény, fájásgyengeség /

elhúzódó szülés, relatív téraránytalanság, magzat helyzeti rendellenességei,

többes terhesség egyes esetei.

2.1.2. A császármetszés javallata abszolút vagy relatív lehet:

- Abszolút javallat: A hüvelyi szülésre nincs lehetőség, és a császármetszés nélkül a

magzat nem születhet meg. Ilyen például a kismedencében lévő daganat, a III

fokban szűk medence, a placenta praevia totalis.

- Relatív javallat: Császármetszés nélkül is meg lehet szülni, de ez esetben az anya

és/vagy a magzat elvesztésével illetve egészségkárosodásával lehet számolni.

2.2. Tervezett császármetszés

A tervezett császármetszés olyan műtét, amelyet a szülés megindulása előtt végeznek,

speciális klinikai indikációval. Ez a rész csak a szülés módjának eldöntéséről szól, a terhesség

különböző szövődményes eseteinek kezelését nem tárgyalja.

2.2.1. Medencevégű fekvés

2.2.1.1.Medencevégű fekvés esetén a mai prophylacticus szülészeti gyakorlat keretében a

császármetszés gyakorisága hazánkban 50% felett van, koramagzatok esetében pedig a

90%-ot is meghaladja.

A lábtartás és a térdtartás önmagában indok a császármetszésre.

Az egyszerű fartartás a császármetszés egyik társjavallatának tekinthető.

- Egyszerű fartartáshoz társuló állapotok, amelyek tervezett császármetszés végzését

indokolhatják:

&middot; Koraszülés: a hypoxia- és traumamentes megszületése érdekében 1500 g alatt

mindig, ha pedig a szülés anyai vagy egyéb magzati szövődménnyel társul, a

terhességi kortól és a magzat súlyától függetlenül, császármetszés végzése

tanácsos;

&middot; Magzat becsült súlya 3500 g-nál, koponya biparietális átmérője 10 cm-nél

nagyobb;

&middot; Magzati koponya deflexioja (nyaki gerincvelő sérülésének elkerülése

érdekében);

&middot; Lepény tapadási rendellenességei;

&middot; Intrauterin retardatio;

&middot; UH vizsgálat szerint a magzati koponya deflexioban, hyperextensioban van,

vagy a nyaki régióban köldökzsinór ábrázolódik (nyakra csavarodott

köldökzsinór gyanúja);

&middot; Előzetes császármetszés;

&middot; Anya betegségei (diabetes mellitus, praeeclampsia, belgyógyászati betegségek)

&middot; Idős először szülő (>35 életév);

&middot; Hosszabb ideje fennálló meddőség után fogant terhesség, terhelő szülészeti

anamnaesis;

- Egyszerű fartartáshoz társuló állapotok, amelyek a vajúdás során császármetszés

végzését indokolják:

&middot; Előesett köldökzsinór;

&middot; Szülés alatti magzati distress;

&middot; Téraránytalanság vagy annak gyanúja;

&middot; Elhúzódó tágulási szak;

&middot; Fájásgyengeség;

&middot; Idő előtti burokrepedés után eredménytelen fájáskeltés.

2.2.1.2.Nemzetközi tapasztalatok és a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján a külső

fejrefordítás a morbiditás csökkentésének hatékony eszköze lehet: egyszerű

fartartásnál, szövődménymentes terhességben, a 36. terhességi hét után

megkísérelhetjük a beavatkozást. Kivételt képez a szülésben lévő terhes, megelőző

uterus műtét vagy rendellenesség, a magzat rossz állapota, burokrepedés, hüvelyi

vérzés vagy egyéb komplikáló tényező. (A)

(Hofmeyr GJ. External cephalic version facilitation for breech presentation at term.

Cochrane Database Syst Rev 2001;(2).

Hofmeyr GJ. External cephalic version for breech presentation before term. Cochrane

Database Syst Rev 2001;(2))

Hazánkban a külső fejrefordítás nem rutinszerűen végzett beavatkozás.

2.2.1.3.Tájékoztassuk a terhest, hogy a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján egyszerű

fartartásnál, ha az esetleges külső fejrefordítás sikertelen volt vagy ellenjavallt,

császármetszést javasolt végezni, mert kisebb lesz a perinatalis mortalitás és a

neonatalis morbiditás. (A)

(Hannah ME, Hannah WJ, Hewson SA, Hodnett ED, Saigal S, Willan AR. Planned

caesarean section versus planned vaginal birth for breech presentation at term: a

randomised multicentre trial. Lancet 2000;356:1375.83.)

Tervezett császármetszés esetén 1,6%-os együttes perinatalis mortalitással és súlyos

morbiditással számolhatunk, míg hüvelyi szülésnél ez az arány 5,0%.

(Ezek az adatok és az ajánlás válogatatlan beteganyagra vonatkoznak. Egyelőre

bizonytalan, hogy egyes tényezők hogyan befolyásolják az adatokat: pl. a szülész

gyakorlottsága, elhúzódó szülés, szülésindukció oxytocinnal vagy prostaglandinokkal,

fájáserősítés, a medencevégű fekvés típusa, epiduralis érzéstelenítés. Egyszerű

fartartás hüvelyi úton való vezetésében nagyobb gyakorlattal rendelkező intézetekben,

megfelelő betegválogatás esetén a kimenetelben nem észlelhető szignifikáns eltérés.

(Uotila J, Tuimala R, Kirkinen P. Good perinatal outcome in selective vaginal breech

delivery at term. Acta Obstet Gynecol Scand. 2005 Jun;84(6):578-83.)

Megfelelő hazai összehasonlítások nem állnak rendelkezésre. Társindikáció

hiányában, a terhes kívánságát is figyelembe véve javasolt dönteni a szülésvezetés

módjáról.)

Kép

Kép
jucu

Times
Nagyon örülök, hogy ilyen szépen alakultok! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Lányok!
Méreteken ne aggodalmaskodjatok! Egy átlag adatot adnak meg... de attól bőven lehet eltérés!
A 40. hétre született gyerekek súlya 2500-4500 g között lehet... akkor nekik az egyéb méreteik se lesznek egyformák...
Mi se vagyunk egyformák... :wink:
A lényeg az, hogy növekedjen az a bébi...

Nálunk 31+2-nél:
A: BPD: 80mm B: BPD: 82 mm
FrO: 92 mm FrO: 94 mm
THQ: 73 mm THQ: 73 mm
FEM: 57 mm FEM: 56 mm
Vendég

Egyébként sziasztok :lol:

Times
Örülök,hogy jól vagytok,sok sikert a szopihoz is.

Mona
Nagyon vigyázz magadra ,de már az orvost hívd fel ne várj vele délutánig.

Edit
Nekem segíthetsz milyen papírok kellenek és honnan lehet letölteni,én nem igazodom ki az útvesztőben. :oops:

Facér vagyok,lánykám tegnap este elvittük tesómékhoz majd csak péntek este vagy szombat reggel hozzuk haza.
Alig vártam egy kis nyugit ,erre most meg hiányolom,üres a lakás nagyon. :cry:

Tegnap délután áttoltam az ágyat egyik sarokból a másikba,mert több álmatlan éjszakát nem vállaltam volna be.Most nincs vízérbe az ágy ,de azt amit kaptam apától nem tettem zsebre. :cry: Teszem hozzá igaza volt,de nem vártam rá tovább,mindig ígéri és csak szenvedtünk.

Viszont nekem két napja elég sűrűn kell járnom wc-re.És többször van székletem.,nem sok .Bocsánat ,de már kicsit paranoiás vagyok.
Lehet ,hogy elkaptam a vírust?De nem fáj semmim. :roll:
Viszont szomszéd kisfiúnak fosós vírusa van ,így nagy az esélye,mert lehordja a lány ,pedig az orvos is mondta tartsa otthon,ráadásul láza is volt.Nem értem őket,miért nem lehet kikezelni a gyereket rendesen ,miért kell mindenkit összefertőzni a játszón.
Nem tudom ,hogy esne neki ha az ő egészséges gyerekét fertőzné meg beteg gyerek akit lehordanak. :o
Lehet ,hogy rám nagyon haragszik mert megmondtam neki tegnap is ,de nem érdekel ennyire nem lehet fontos ,hogy lent legyenek?Vagy nem tudják otthon elfoglalni 2 -3 napig a gyereket amíg helyrejön?Jah akkor foglalkozni kéne vele :oops:
Nincs igazam?

Úgy döntöttem csinálok egy kis franciasalit,meg sült csirkevalamit estére.
Most ebbe a jóidőbe végre van étvágyam :D csakl nehoyg túlzásba vigyem :wink:

Kép

Kép
jucu

1., www.OEP.hu
letölthető nyomtatványok->nyomtatványok foglalkoztatók részére-> nyilatkozat a terhes-gyermekágyi segély megállapításához
+pótlap a -"-

2., www.Magyarország.hu
állampolgár->szolgáltatások a-z-ig->c->családtámogatás-> szolgáltatás indítása->családtámogatási ellátások,fogy ellátások-> családi és fogy.i ellátások-> családtámogatási ellátás nyomtatványai-> anyasági támogatás igénylése
kell a főlap: igénybejelentés és kitöltési útmutató
+5-ös pótlap

3., a családi pótlék is az előző helyen van,két féle,attól függ,hogy első vagy többedik gyerek.

remélem érthető voltam,mert a hócipőm tele volt ezzel a vacakkal, nem kívánom nektek.
tuza edit

az OEP-hez a keresőbe kell írni,mert innét máshova dob.
A keresőben a második:OEP.hu - szakmai oldalak. Innét tudtok belépni csak.
tuza edit

www.oep.hu
Lakossági oldalak/ Ellátások Mo-n....
Tgyás, GYED... és ott vannak a letölthető nyomtatványok...

http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ ... am20060213
Vendég

Szia Lányok!

Jucu:
köszönöm szépen az infokat! Asszem ha nem fordul meg, én nem kínlódom sem a gyerek világrahozatalával (hüvelyi úton), sem a lelkiismeretemmel.... szóval nálam akkor indokolt lesz.. ugyanis minden szülésemnél primer fájásgyengeségem volt, még oxytocin mellett is, a kitolási szak a legrövidebb esetben is másfél óra volt, a köldökzsinór mindhárom gyereknél alig volt 30 cm..... ja, és komoly csípőficamom volt (farosan születtem és meghúzták a lábam), 5 cm-rel volt hosszabb a jobb lábam a balnál...
Ez csak elég indok lehet.... ha meg fejes lesz, akkor hajrá, mindent bele edaval kitoljuk a babát.... ez a döntésem.
Amúgy mit szóltok apucihoz? Bevállalja, hogy "levágatja" a farkát, hogy mentesítsen a befekvés alól... sztem dícséretes... :)

Sabine: kár, hogy nem Te vagy (és voltál) az orvosom!!!! Hány infúziót és benn fekvést úszhattam volna meg.... :) :) :) Amúgy szép nagyok a srácok, hallod!! Istenem, de jó... képzeld, a barátnőm túlhordta az ikreket 4 nappal és az egyik 3300, a másik 3600 lett... Na mondjuk azért ezt nem kívánom Neked, de azt gondolom gyönyörű méreteik vannak a csöppségeknek! :)

Mona: nyugi.. biztos nem lesz semmi baj! Csörrentsd meg a dokidat... tudod: inkább többször feleslegesen, mint egyszer ne hívd ha kell!

Edit: köszi a kutakodás eredményéért! Remélem az új cégem is TB kifizetőhelyként működik és akkor nem kell ezekkel sz..kodnom... ha mégsem az, akkor igénybe veszem az infokat! :)

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

képzeljétek olvastam egy másik topicban, hogy nyuszifülnek szombaton lesz az esküvője :wink:
most indúlunk apával, remélem nem lesznek sokan, bár 4-től van ügyelet :roll:

Kép
mona76

[quote]B írta:evállalja, hogy "levágatja" a farkát

:P :P :P én csak annyit mondok rendes pasi nagyon.Nekem is anno műtét előtt azt mondta apa ha az kéne akár le is vágatná :wink:
Na elkezdtem letölteni,de isten legyen a talpán aki ezeket érti.Lehet amikor bemegyek leadni köv.táppénzesem minden nyomtatványt elkérek vagy leiratom lépésről lépésre mit kell csinálnom,sajna én hülye vagyok ezekhez bevallom. :wink:
Mona
Nyugi, minden okés lesz,de telót már rég megcsörrenthetted volna :roll: ejnye bejnye
Sabine
Tényleg ,jó kis dokink lehettél volna.És mindenhez patent módon értesz,irigy vagyok:)
Minjá kész a franciasalim ,de nem eszem apa nélkül.

Holnap lehet megyek 4D-re. :roll: vagy hülyeség?

Kép

Kép
jucu

Mona, várjuk az eredményt, reméljük, hogy nincs vész.
Mandala, képzeletbeli vállveregetés a férjednek! Szerintem nem sokan vállalnák be...
Nyuszifülűnek sok boldogságot, ha olvassa a topikot. Nagyon szorítok nekik, hogy sikerüljön a gyermekáldás.
Én sütöttem egy fincsi kis fehérkenyeret, meg kivettem a bacon-t a jégről... kovászos uborka vacsira behűtve :wink: jöhet Apa.

Ági és a Csajok
agnesgoboly

Drágáim!

Kajáról ne beszéljetek!!! Éhen halok, de semmi nincs itthon amit szívesen megennék.... oh, mire is találták fel az ételházhozszállítást? :) :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

És még nem is nőgyógyásznak készülök... csak azt használom, amit az egyetemen tanultam...

Majd teszek fel anyagokat....
Vendég

1183045424.59.doc 1183045480.42.doc 1183045652.2.doc

Ha kérdésetek van, ha valami nem egyértelmű, vagy ha másról is szeretnétek tudni... szóljatok
Vendég

Kép

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

FÉL SZEMEM RAJTATOK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
nyuszifülû

Nyuszifül örülünk neki, hogy olvasol minket. Legalábbis azt hiszem mindenki nevében mondhatom. Remélem jól vagy! Gratulálok az esküvőhöz! Sok Bolldogságot kívánok!

Képzeljétek ma voltam a rettegett dokinál.
Hát meglepődtem, mert most meg meglepően kedves volt.
Amúgy minden rendben.Méhszáj még mindíg 3000-res.
Mona mi van veled. Már egész nap érted izgulok! Remélem minden rendben van!
Lányok nektek nem fáj a farokcsontotok? Remélem így hívják!
Nem bírok ülni . Sőt hajolni sem mert akkor is fáj. Akkor feküdni sem jó, meg állni sem. Már nem tudom mit csináljak. Talán álljak fejen? :D
Pusz mindenkinek

KépKép
dudu_84

Mona

Mi zu? :?: Gyere ,mert az jó hír ha itt vagy:)

Kép

Kép
jucu

Nyussz

Mondd csak Te nőszemély, miért kell megcsiklandoznom a talpad a másik topicban, ahhoz, hogy hallasd a hangod? :)

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

:oops: :oops: nem szeretnék hangulatot rontani a síránkozásaimmal :oops: :oops: :oops:
Inkább csak leskelődök :oops: Ha nem baj :oops: :oops: :oops:
Majd nemsokára meg dobok nektek egy poz.tesztet!!! :lol: :lol: :lol:
nyuszifülû

Sziasztok lányok!

Köszönöm, hogy aggódtatok, aranyosak vagytok, de a doki után még elmentünk vásárolni, és most értünk haza.
Minden rendben van, a méhszáj zárt 3000. Ennek nagyon örültem, mert ugye nekem még soha nem csináltak ilyen vizsgálatot. Szívhangot is nézett a doki, rendkívül kedves volt, és kiderült, hogy ő is vezet abban a korházban szülést, ahová majd megyek. Szóval nem lennék kétségbe esve, ha a dokim akkor menne szabira, mert akkor rögtön neki szólnék, nagyon megkedveltem. Azt mondja jósló fájásaim vannak, és talán helyezkedik a babó.
Azt mondta magnéziumot szedhetek rá.
Pussz mindenkinek!

Kép
mona76

Jó reggelt!
Mona!
Már izgultam, hogy mi van veled, mivel nem jelentkeztél azt hittem, hogy bent kellett maradnod. De a fő, hogy minden rendben.

Az elmúlt két napban nekem megint elkezdett keményedni a hasam, így csomót feküdtem, remélem a múltkorihoz hasonlóan pár nap alatt elmúlik és ez még nem a szülés előjele...

Van vkinek. vmi. megfigyelése, tapasztalata vagy olvasott infója azügyben, hogy mondjuk a szülés előtti napokban a szokottnál többet mozog a babó vagy éppen szinte alig mozog...?

Bee!
Hol lehet ilyen gátmasszázsolajat venni? Ettől nem lehet fertőzést összesztedni odalent?
Szalvétás lapok: www.szalvetaaruhaz.hu www.szalvetabolt.hu
szalvetatar.fw.hu

Sziszike!
Háton már nem szabad feküdni ilyenkor! Szép a babaszoba!

Hát így a berendezett babaszoba képeket látva lehet, hogy én sem fogom kibírni, hogy csak a baba születése után rendezzük be...

Times!
Ne feledd a fotókat!

Nyuszifül!
Gratulálok az esküvőhöz!

Dudu!
Nekem is van farfájásom. A gyógytornász azt mondta, hogy az izmok, izületek nyúlása, lazulása az oka. Néha annyira fáj, hogy alig bírok kikecmeregni az ágyból, vagy a fotelből.

Kép
mirosz

Sziasztok!

örülök, hogy mindenki egyben és jól van. :)

Times: lassan otthon a kis család. :D

Tegnap és tegnap előtt elkezdett az én hasam is keményedni. Össze-vissza. Most jobb. Bár ma egy kicsit kirándulgatunk a lánykámmal. Osztálytalira megyünk. Bár eddíg úgy néz ki, hogy csak ektten leszünk... :lol:

Egy fontos kérdés. Lehet terhesség alatt igazi friss házi csak forralt tehéntejet inni? Ha lehet akkor mennyit? És ha terhesség előtt sem volt semmi bajom tőle? Na ez nem egy kérdés volt..

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

nyuszifül: Naaagy gratu az esküvődhöz!!:D

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Sziasztok!

Nyuszifül, nagyon sok boldogságot kívánok nektek és mihamarabbi gyermekáldást!

Mirosz, én úgy tudom közvetlenül szülés előtt már nem nagyon mocorognak!

Mona, örülök, hogy minden ok veletek!

Sabine, igazán szép méretei vannak a gyerkőcöknek, a 31. héten nekem is 80-as BDP-t mért a doki és ő csak egyedül van :wink:

Nem tudja véletlenül valaki, hogy a GYES-t ha le akarom mondani arra van-e nyomtatvány, vagy csak egy levelet kell küldeni? Tegnap egész délelőtt hívogattam a MÁK-ot és cseszték felvenni a telefont, pedig ügyfélfogadás is volt. Ma kezdhetem előről :evil:

Kép
Kép
robcsi03

Rita, én már ittam forralt friss tehéntejet és semmi bajom nem lett tőle. Én kakaóként ittam, ami nálam min. fél lityi :lol:

Kép
Kép
robcsi03

Pattogo!
Elvileg az a fontos, hogy nyersen ne idd, én is rendszeres forralt házi-tej fogyasztó vagyok. A védőnő legutóbb azt mondta, hogy szülés után tejtermékekből a napi max. ajánlott adag fél liter, amibe beletartozik a joghurt, kefír, stb. is. Ez azért fontos, hogy nehogy tejallergia alakuljon ki a gyerkőcnél. Ezt utóbbit mondjuk nem tudom, hogy tudom majd megállni, mert tejből nagyfogyasztó vagyok :)
Mona, örülök, hogy minden rendben Veletek!

Ági és a Csajok
agnesgoboly

Jó reggelt

Örülök ,hogy minden oklés veletek Mona! :wink:

Pattogó
Tehéntejci?hát nem tudom ...talán védőnéni
Már ne sokat kirándulgass ,főleg felnőtt kísérő nélkül.

Robcsi
Hú nekem akkor óriásom lesz megint?
33héten a lüke kórházi orvos BPD 86 mért.De igaz immel ámmal egy perc alatt és már mehettem ki.
:roll:

Viszont ma megyünk anyukámmal 4D-re,kaptam egy alkalmat :lol:
úgy látszik jó kiscsaj voltam.VAgy mégse :wink:

Kép

Kép
jucu

Ági, küszi a privit, hasznos a kórház oldala ! Szívesen mennék a születésfelkészítőre is!

Nyuszifülü, jajj de nagyon örülök!! Olyan jó hallani, hogy boldog vagy és kívánom, hogy ez még csak fokozódjon!!!

Mirosz, én ilyen olajat BIO Boltban vettem a málnalevél teával együtt. kb. 2500 Ft volt egy kis üvegcse. Lehet, hogy van gyógyszertárban is, még nem kérdeztem!

Mona, örülök, hogy minden rendben volt és megnyugodtál! Ne idegeskedj, élvezd, hogy ilyen jó kis hűvös van....

Sabine a mi szakkommentátorunk, agytrösztünk :lol: :wink:

Pocakpöci nagyon erőteljesen mozog napok óta! Éjjel is felébredek, olyanokat rugdos, vagyis nemhogy rugdos, szerintem mindenével kalimpál! Most is itt ülök a gép előtt és itt-ott nagyokat dudorodik a pocim. Képzeljétek, tegnap a csípőcsontomnál látom, hogy valami ki van dudorodva, de éppen nem volt mozgolódás. Megfogtam és a kis keze volt :D , egészen ki lehetett tapintani ! Simiztem, majd olyan hírtelen elkapta és eldugta :( Remélem nem ilyesztettem meg!
Nektek vannak pocakmocorgásos élményetek???

Kép
h.bogesz

Hú csajok... itt mindenki "kiselefántot" szül én meg egy kis egérkét? :) Jesszus! A fiam a 37. héten produkált 89-es bpd-t.... és 3 kiló lett.... mondjuk azért a 32. héten a 75-ös bpd-re nem vágok föl..... de próbálom úgy tekinteni a dolgokat, ahogy Sabine írta... nem vagyunk egyformák. Meg amúgyis ez állandó parám volt az eddigi babóknál is.... most nem hagyom magam paráztatni... ettől függetlenül nem mondom, hogy nem lennék nyugodtabb, ha lenne olyan 80-81 a bpd-nk...
Igazán azt gondolom, hogy nem ezen múlik... csak növekedjen szép, rendes ütemben... ez a lényeg.
Két hét múlva mennem kell a mávba uh-ra. megnézik nőtt-e rendesen a feje... ha nem, akkor nem tom mit találnak ki... mondjuk most fogytam 1 kilót... kinek van kedve enni ebben a melegben? Szóval lehet, hogy nyomni kéne a kaját, de sztem a gyerek növekedése nem mutat mindig egyenes arányosságott a senekem méretének növekedésével... mert ha így lenne, már rég lehagytalak volna benneteket a bpd-nkkel... :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Pattogó

nekem anno dokibácsi azt mondta, hogy tehén tejcsi (igazi) nem.... de most komolyan... figyu a bolti agyon vitaminozott (mert igazi vitamin már nincs benne), műanyag tej vajon jobb a gyereknek? Nagyanyáink mit ittak szerintetek?! Túl van lihegve ez a dolog, édeseim, higgyétek el!
Én innám forralva ha szeretném.. sajna én fo....ok tőle, mint a murányi ló, úgyhogy nem jön be, meg az ízét sem szeretem... hát, én ilyen városi banya vagyok... a műanyag tejet szoktam....

Ez amúgy olyan para keltés, mint a kolbász mizéria...
nem akarok senkit lázítani, mert nem vagyok oly okos, mint a dokik, de ez a "terhesség alatt TILOS" dolog szerintem baromság!
Jó, oksi forrald fel a tejet, de ha az a tehén tisztán tartott, nem lehet semmi bajod tőle!
De majd Sabine megmondja a frankót! :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Hello!

Mona: Örülök, hogy nem sikerült megszűlnöd az éjjel! :wink: Hajnalban gondoltam rád, mikor mentem uh-ra!
UH:
BPD: 85 mm
AC: 301
HC: 289
FL:67
Lepény a fundusban és koponyavégű a drágám, amit már sejtek is napok óta, mivel úgy nyomja a szeméremcsontom a bucijával, hogy menni alig tudok néha! Sőt néha én is azt hiszem, hogy rögtön ki akar bújni a drágám!
Most, hogy végre találtam 1 lánynevet is (Ramóna) a doki annyira határozottan mondta, hogy itt van a kis tökös...
Ezekre az értékekre a doki azt mondta, hogy bőven megvan a 33. hét...ami elvileg már 35 a számolás alapján, ugyhogy megint óriásbébim lesz, pedig nem szedtem vitamint csak a vasat meg a folsavat!
Vki mondta a múltkor, hogy vett a férjének gyógyszertárban vmi védőruhát, amiben be lehet menni a szülőszobára...erről hallott már vki??

Nyuszifül: Sok boldogságot, remélem jól megtáncoltatnak! :lol: Képet majd kérünk ám rólatok!

Robcsi: Nem a kérőlapon kell feltünteni, hogy azt már nem kéred? Mivel szerintem ez lenne a logikus...nem is tudod mikor fogsz szülni, akkor hogy tudod előre lemondani? Bár én már semmin nem lepődöm meg!

Bogesz: Nekem is van 1-2 dudor a hasamon néha, de én sajna nem tudom megállapítani éppen milyét nyomja ki!:(

Dudu: Én azért kaptam a hintaszék fotelt, mert abban elég kényelmesen el lehet helyezkedni, persze már ott sem bírom sokáig.:(

Megyek aludni vagy legalábbis picit pihizni, mert nagyon fáradt vagyok.:(

Pá!
Judit

mamiblue

Védőruha?????!!!!

Hát, csajok... nálunk anno amikor a gyerekeket szültem a sote II-n ez úgy működött, hogy a páromra aggattak egy zöld köpenyt, amit nem lehetett elöl összekötni, mert le volt szakadva a madzagja, és egy zöld vékony "szövetzacskót" kellett a cipőjére húznia. Nyugodtan mondhatom... halottnak a csók... Mivel szét volt elöl nyitva a köpeny (fent említett okok miatt), az utcai ruhájához bújtam vajúdás közben, és a picit is úgy ölelte a plédben, majd a pólyában később.... keresek fotókat, hátha találok....
Szóval ott nem fették ezt annyira komolyan.... mégsem kapott senki fertőzést, nem lett bajunk sem nekem, sem a piciknek.... :)

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Judit

De jó neked ,nekem még mindig fent keresztezi magát a drágám,legalábbis úgyérzem.Lent csak hájam lifeg,fent meg kifeszül a pocóm :wink:
De kivi vagyok délutánig mit csinál ,és akkor lehet nagyot nézek majd. :o
Kis tökös,de jó:) azért Ramóna maradhat tarcsiba , volt már elnézést pardon asszonyom tévedtünk.
Nekem még lánynevem nincs ,de keresek azért egyet.

gyorsan megyek tusizni ,hajat mosni utána jövök még
Jucu

Kép

Kép
jucu

Találtam fotókat...

Így néz ki a szülőszoba a Sote II-n...

Kép

Kép

Kép

Ő a szülésznőm... egy tündér! :) :
Kép