A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Jó reggelt!

Gurgi: A torpedó elnevezés Anditól van,de jobb szót nem találtunk rá! Hatalmas bugyik!!! De mi még az apróbbak közül válogattunk,mert volt 48/50es méretű is! :wink:

Barbi: Köszi a jelentést! :wink: Akkor sokat leszünk mi is itthon,csak a család hagyjon majd békén...

Éjjel csodás volt hónapok óta nem,erre most,amior végre nem azzal vagyok elfoglalva,hogy izzadok,mint egy ló úgy begörcsölt a vádlim,hogy majd kiugrottam az ágyból.. De mókás a férjem észre se vette... Mi lesz valünk ha éjjel kezdődnek meg a dolgok...

Zsú: Ez a ricinus az a ricinus olajizé? Mert pálinkából ipari mennyiség van itthon, a többiről viszont nincs infóm :wink: Kár,hogy a sima pálinka nem elég.... Bár a fájdalomcsillapító eason beszéltek az alkoholról is,mint fájcsill. Csak az abszolút megszünteti a fájásokat, gondolom az összehúzódást is...
Nem tom.

És most megyek fodrászhoz utána meg feljön az elveszett barátnőm,nem tudom mikor leszek... /Azt se,hogy mit fogunk egymással kezdeni..../

puszi!!
Vendég

Jó reggelt kívánok!

Gurgika: Pihenjél, mert minnyá kiakadok!!! Nem szabad má sehovase menni! Vigyázz magatokra!!!

Ma voltam vérvételen. Hááát, hogy ez a Fehérvári úti rendelő mekkora egy xar... De főleg a várakozó emberek. Borzalmas. Legalább a kismamákat előre veszik egy külön ablakhoz, de a kismamák is bunkók voltak. A férjem is beállt velem a sorba, erre az egyik kismama elénk akart tolakodni, hogy márpedig neki azt mondták, hogy első ablak, soron kívül. Mondta neki egy nő, hogy itt mindenki kismama, erre a tolakodó aszongya: És az úr is kismama? (A férjemre célzott). Na itt má idegesebb lettem, megmondtam, hogy a férjem, erre a hülye p..csa megkérdezte a nőtől is, hogy na és maga kivel van??? wááááááááá

Ennyi a mai nap eddigi mérlege. És nem aludtam valami jól, hideg ide vagy oda...

Kép
zsuzsi**

Zsuzsi!
Ohh de bunkócska volt tényleg ez a nő..Jajj..

Már nem megyek egyedül sehova, max a piacra, boltba..
Ati ma ügyintéz egész délelőtt..nemtom mikor ér haza..de kértem, hogy a másodpercmutatós óráját hagyja itthon. :lol:
Az én órám dizájnos de nem látni rajta semmit..háhá
torolve_20131003125716

Bori, írtó jó ez a kép! Kép
Olyan jó, és hasznos praktikákat írsz le! Annyira jó olvasni ezeket, én tuti fent hagytam volna a zokniját pelenkázásnál! A szüléstörténetedet is nagyon hasznos volt olvasni, mert olyan dolgokat fogalmaztál meg benne, hogy én is valószínűleg ilyen gondolatokat írtam volna le, ha azt élem át, mint te. Szerintem hasonló lehet a gondolatmenetünk.
Még, még, még, ennyi nem elég! Sok hasznos praktikát kérek, mint tapasztalatlan kismami, mert fogalmam sincs semmiről!!!

Ma tök jól aludtam, és amióta a doki közölte, hogy a kiírt időpont előtt nem várható a szülés, azóta nyugodtabb vagyok, mert megbeszéltem magammal, hogy akkor még egy kb. 10 napot biztos nem szülünk, és így nem várom minden nap, hogy na vajon ma mi lesz...

kétfiús anyuka
babdorka

Sajnálom Zsuzsi!! Én itt lakom az Sztkval szemben!! Látni már 3/4 7 fele gyűlnek oda a vének,hogy mind első legyen! A kismamikkal ilyen kedvesek, elém is bejött egyszer egy cukorterheléses,de nem izgattam rajata magam épp próbáltam nem hányni,ami nem jött össze... Megérdelemték!!
De nekem a háziorvosom is itt van, nála viszont nem veszik előre a kismamákat és a cukor terhelésesre hiába voltam ott 1/2 8kor/ fönt akkor kezdenek/ én csak 3/4 9 fele jutottam be... Most ahhoz a 2 óra várakozás,majd vissza al is ment a délelöttöm!!
Vendég

Háhá, Orsi, lehet, hogy nekem is hányni kellett volna. huhh
Balázs nem is hallotta a beszólást. Mondta, hogy ha hallotta volna, akkor azt válaszolja, hogy neeeeem, kispapa (mármint az úr is kismama? kérdésre). De sajna erre nem került sor.

Gurgi: Bármi van, üzenj lécccci! Izgulok!

Dorka: Terhesgondozásra a Margitba jársz még? Mintha valami ilyesmit írtál volna, csak most esett le.

Kép
zsuzsi**

Zsuzsi!!
Persze üzenek de sztem nem lesz ma még semmi..
Vihar előtti csend... Kép

Samu annyira jó fej..reggel hatkor még a jobb oldalán feküdt, mármint az én jobb oldalamon. 7-kor meg már a másikon..hihi..kis forgolódós, mint az anyukája.. :lol:

Most kicsit takarítok..ma jön Zsuu dumcsizni :lol:
torolve_20131003125716

Sziasztok!Nekem jó éjszakám volt csak 1* keltem fel pisilni.De viszont nagyon hülye álmom volt fürdés közben ment el a magzat vizem én meg nem vetem észre.A kórházba meg jól lebas...tak,hogy miért nem mentem be időben.Arra ébredtem,hogy sírok olyan rossz volt.Remélem nem fürdés vagy zuhanyzás közben fog el menni a magzat víz.Időjárás jelentés:Nálunk kb 12°C-van meg fúj a szél szinte már fázok.

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
hemej

Na asszem engem a nem szülsz még, egyben, stb. kérdésekkel fognak kiakasztani..van olyan baszki aki mindennap megkérdezi..jajj..
Eleve van még 2.5 hét.. :evil:
torolve_20131003125716

itt is jól lehült de a felmelegedést a hétvégére ígérték nem?
végre kitehetem Lurkó takaróit szellőzni,napsütésben nem szabad.

Dorka én is így vagyok, mondjuk eddig sem jósolgatott dokibácsi de ez a ráhúzás nagyon nem kéne.aztán az az igazság hogy amit ő lát az akkori állapot lehet 2 percmúlva teljesen más a helyzet.
nyugodt vagyok tudja Lurkó mikor jön.

Andi akkor te is tudod milyenek a 2.-i emberkék Anyut meg Ricsit néha össze lehetne kötni olyan hülye dolgaik vannak.(mondjuk tudom nekem is de belőlem csak 1 van)

Bridzsi

Kép
esztora

Gurgi értem mire gondolsz.nekem is naponta jönnek ezek a jó nagy baba lesz ugye-ről már nem is beszélek.

nekem tegnapra bantu néger szám lett hurrá csoda jó ha dagadni kezd a fejem...

Bridzsi

Kép
esztora

Engem az idegesít amikor mindenki tudja,hogy mikor fog születni béb.Mindenki azt mondja,hogy én tuti a kiírt idő pont előtt fogok szülni.Anyós minden másnap felhív,hogy össze vagyok már pakolva.Megjegyzem már 3hete.

hemej

3 hete kész a kórházi táska.

hemej

Jó reggelt!

Látom miindenki már kivan az ismerősök hülye szövegétől! Én tegnap nem tudom hányszor hallottam: de nagy a hasad, mennyi van még??? pedig nem is nagy másokéhoz képest!

Gurgi a tegnap esti dolgok nem előjelek voltak, folyás, meg görcsik??? Neked már belefér? :d na jó én nem piszkállak! :D

Este én pestre vezettem hugomat hoztam haza, hát kifejezetten kényelmetlen volt már, végig keményedett a pocó! :(

na most megyek reggelizni!:)

KépKépKép
dikó1

Gurgi, neked már belefér nem káérdés akart lenni! :)

KépKépKép
dikó1

Gurgi, bekakilok, ha bejön a boszorkányi megérzésed!!!! :lol: :lol: :lol: Mert az rámnézve is jóóóóóóóóó!!!!!

Én is almolok ma, meg főzök fini vajbab főzeléket. :D És fertőtlenítek Marci cumikat/üvegeket.

Ja nekem a tesóm kezdi minden reggel úgy, hogy egyben vagytok még? Aranyos. :D

Gurgi, akkor kettőkor, legfeljebb egy helyen leszünk, ha beindulnának a fiúk. :lol: :lol: :lol:

kispiskóta

Dikó!
Görcsi nincsen..pici volt ma reggel de az nudli.
Nemtom..nemtom..fájás nincsen.
Viszont kafán kemény a pocakom de érdekes, hogy csak az alja. :shock:

Zsu!
Kettőkor jaja, ki tudja a két gyerkőc most jól összebeszél egymással aztán neki vág a nagy világnak :lol:
Na ha bejön..én röhögni fogok de akkor kérjük már, hogy együtt legyünk a 2 ágyasban

Hemej, Dikó!
Ja, ez a nagy has téma már tart egy jó ideje..vagy 2 hónapja..
A hétvégi esküvőn megkérdezték, hogy ikrek? és ez nem az első eset volt.
torolve_20131003125716

Üdv!

Két óra alatt megjártam a Klinikát, 7-kor már ott voltam.
Csináltak uh-t: fejvégű, lepény fundusban, jó helyen tapad, 0. fokban érett.
BPD: 103 mm (csak 2mm-t nőtt 2 hét alatt :P )
Thorax: 96*103 mm
Fenur: 70 mm

Csináltak még áramlásos vizsgálatot, az is egyfajta uh-készülékkel történt. Az eredmények alapján minden rendben. :P

Ma jön anyukám, hoz egy kis hazait :wink: Délután mennénk függönyt venni és bútorboltba, de előbb a hűtőszerelőt várom. Kedden meghozták az új hűtőt, erre tegnap a fagyasztó rész vmi sipító hangot adott ki kétszer is. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ. "Csak" 93.000 ft a hűtő :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Ná:Nekünk a mosógép(Bauknecht) romlott el januárban vettük.Ki jött a szerelő azt mondta ö nem talál hibát.Valamit csinált vele 1-napig működött utána ismét megadta magát.Ez megy már 2-hete de pénteken jön az új gép.

hemej

Sziasztok!!!

Ná: Hú bakker 103 mm a BPD-tek?? Aztaaaaaaa :shock: És még csak 36 hetes vagy! Szép nagy baba lesz :)

Nekem nem a hasam méretén szoktak sokkolódni az ismerősök, hanem azt kérdezik "bírod még, nem unod :lol: ?????" Hát de!!!

Amúgy mi ez a bábasszony van miszösz koktél? Asszem sugárba jönne ki belőlem, ha lezúznám... :shock: :D Pálinka brrrrrr, én a sörre vagyok ráindulva :)

Csajok aki már nagyon nagyon a végén jár és nagyon unja, sztem kapja el apát :oops: Sokszor :oops: :D és nagy kád meleg víz, lépcsőzés....egyéb házi praktikák!!
A spermiumnak méhszáj puhító hatása van (mint a málnalevél teának), az orgazmus is méhösszehúzódásokat okoz, ez elég gyakran beindítja a szülést.. :D :wink:

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Zsuzsi, igen, végig a Margit terhesgondozójába járok, csak szülni megyek a Mávba. Ezért sem szeretném túlhordani, mert ha nem indul be, kicsit hülyén fog kinézni, hogy becsöngetek a mávba, hogy kérem, indítsák meg, mert már túlhordtam... de hát ez van.

Esztora, hétvégére ugyan felmelegedést ígértek, de keddre újabb lehülést... szóval nem fog sokáig tartani. Bár ki tudja ezt már követni, front front hátán, oszt kész.

kétfiús anyuka
babdorka

azt hiszem ez a koktél nekem is elég hamar visszaköszönne.brrrrr....

Enikő nekem azt mondta dokibácsi mivel rövidülők pihenjek többet?!minek kérdem én nem akarom bent tartani ha jönni akar.
a praktikákal probálkozunk mi is valamelyik csak bejön.

most mondták a rádióban hogy a vizitdij és társai nem szorították vissza a "boriték adást" gondoltátok volna?

megyek boltba mert v.mit főzni kell.

Bridzsi

Kép
esztora

Esztora: Ez nyilvánvaló volt, hogy az a 300 ft nem fogja pótolni a többezres borítékokat! Mondjuk a szülészorvoson kívül soha egyetlen dokinak nem adtam hálapénzt, és nem is fogok! Az a dolga hogy ellásson, nem?

Nem értem a dokidat, már 38 hetes elmúltál, mi a fenének kéne visszatartani még azt a babát??? :? Milyen a méhszájad? cx:????

ceniko
Szeged

Félelmek és kényelmesség miatt egyre több a császár
http://www.origo.hu/itthon/20070627-a-g ... zagon.html

kétfiús anyuka
babdorka

Enikő!!

Nekem kedden 2 cm-ről 1 cm-re rövidült..5 nap alatt.
Na erre mit mondasz??? :lol:
torolve_20131003125716

Gurgi: Hát hogy jól haladsz :) Csak így tovább, és fel is van puhulva a méhszájad? Milyen a többi értéked?

Nekem 20 perc alatt nyílt ki 5 centit vajúdás közben annó Violával :)
A szülésznővel kimentünk tusolni, mire visszaértünk már 5 cm-rel több volt :) A szülésznő hivogatta apánkat, hogy haladjon befele, mert lemarad -4:30kor- :) :lol:
4:55-re ért be (villamossal!!!!! :lol: :lol: mondta a vilivezetőnek, hogy szülni megy....az meg tök rendes volt, nyomta neki mint állat az üres megállókba meg sem állt,ugyi hajnalban :D ), 5:05-kor meglett Viola :lol:

ceniko
Szeged

Hja és ami számomra örök relytély, hogy miért villamossal jött be??? Miért nem hívott egy taxit? :lol: (férfi :twisted: :x :lol: :lol: )

ceniko
Szeged

Enikő!!!!!!!
Aztaaaa :shock: ez igen! Viola megvárta még gyorsan apát. :lol:

Nemtom, hogy mennyire puha, azt nem mondta a dokibácsi..

Meditálok: tágulok, tágulok, elengedem samukámat az újtára, tágulok..átadom magamat a világmindenségnek..(na ehhez képzeljetek el egy mély lassú hangot..) Kép
torolve_20131003125716

Enikőő!
És mennyi idő volt az egész, az elejétől a végéig?? görcsik, stb..kibújás
torolve_20131003125716

Áááááá! A zöldbabom nem akar puhulni. :(

Van, aki forralással fertőtlenített? A cumis üveg olyan lett, mint ami vízköves, a cseppek ott maradtak az oldalán. Én rontottam el valamit vagy ez természetes?

kispiskóta

Ja igen, a nyákdugó távozhat ugyis, hogy észre sem veszem..szépen fokozatosan..mintha megint picit halvány barnás lenne az eü.betétem..
torolve_20131003125716

Zsú: Szerintem máshogy nem lehet forralással... hmmmm

Gurgi: Tök ari vagy! Egybeolvadunk a világmindenségggggeeeeel!!!! Én is nagyon várom már azt a pillanatot, próbálok is koncentrálni rendesen. Amióta Bori mondta, hogy azért volt neki nehéz, mert nem engedte el Ádámot, azóta minden nap gondolok arra, hogy az az élet természetes folyása, hogy elengedjük Őket... ugye?

Csajok, olyan furán érzem magam... alig bírok mozogni, nagyon fáj a derekam, a hátam és a szeméremcsontom végig, ilyen volt az elején is, de ez most olyan más. Szinte a szemem előtt látom Pankát, ahogy fekszik a méhemben és alig fér el... nem csoda, hogy szétnyom mindent.

Kép
zsuzsi**

Zsú!
Én gőzzel csináltam, mikroban az aventes sterilizálóban..

Meg kipróbáltam a chicco-t is de abban csak egy cumit áztattam 30 percig.

Hogy csináltad?
torolve_20131003125716

Gurgi: És a chicconak nincs fertőtlenítőszaga?

Kép
zsuzsi**

Hellóó mamik!
Zsú
Úgy olvastam, hogy citromsavat kell beletenni a vízbe (gyógyitárba lehet venni), nekem is kellene :roll:
Hemej
Sztem zuhi közben is észre fogod venni a magzatvized (hacsak nem szivárog), érzed ahogy locsog kifelé 8)
Gurgikám
te jössz...??!

KépKép

KépKép
szivvi

Zsuzsi!
Sztem a lelki része nagyon fontos ha nem a legfontosabb, hogy el tudjuk engedni őket..ez nagyon sokat segít a tágulásban pl.
(no de ez az én hitvallásom)
torolve_20131003125716

És miután kifertőtlenítitek a cuccokat, akkor hova teszitek, mit csináltok velük??? Mert nem marad steril, nem? :? :shock: :shock:

Kép
zsuzsi**

Szivvikém!
Pont erre gondoltam tegnap, hogy Samesz lesz a következő béb..de amúgy meg tök jól vagyok..
A hetedik lenne Samuuuuuu, a hetedik te magad légy :lol:
torolve_20131003125716

Gurgi: Igen, szerintem is. Ebben egyformán gondolkodunk. Meg sokminden másban is, ugyebááár :D

Kép
zsuzsi**

Szivvi: Képek? Lilkóhiányunk van ám :lol: :lol: :lol:

Kép
zsuzsi**

Zsuzsi!
Ugyibár-bugyibár :lol:
torolve_20131003125716

És, ki lesz a nyolcadik? Mert nekem hasmenésem (enyhe) van. :lol:

Vettem neki egy lábaskát, beleraktam a cuccosokat és forraltam 10 percig.

A Chicco-st nem értem mert rá van írva, hogy használat előtt leöblíteni, no de akkor minek fertőtlenítettem.

Szerintem én ezt nem sokáig fogom mívelni.

Tényleg Szivvi képeket kérünk szépen.

kispiskóta

Fertőtlenítés infók:
én az első 2 kölyöknél kifőztem a cuccokat, sima citromlét tettema vízbe, akkor nem lett annyira vízköves, mondjuk inkább csak esztétikai a különbség, engem nem zavart. Utána tiszta textilpelusra tettem a cuccokat, és egy másikkal meg letakartam!

Most viszont beszereztem én is egy mikrósat, mivel megint tejleadó leszek valószínűleg, így egyszerűbb lesz!

Gurgi, jó ez a meditálás! Kíváncsi leszek kicsalogatja-e Samu babát! :)

KépKépKép
dikó1

Hasmenés? Hopsz..Simán lehet, hogy Zsu lesz a következő béb illetve Marcika :lol:

Egyébként meg, a sima forralás is tök elég..
Max. 6 hónapos korig fogom nyomni a sterilizálást..
A védőnő azt mondta, hogy 1 hétig simán lehet lefedve tárolni a sterilizált cuccosokat..A babáknak is kell edződni..immunrendszerileg..
torolve_20131003125716

Kép
Kép

KépKép

KépKép
szivvi

Dikó!
No, nem is rossz ötlet, ez a textil pelusra tevés-letakarás..
Na megyek összedobok vmi. hamikát
torolve_20131003125716

Jaj Szivvi, de drága!!!!!!!!!!!!!!! Cépségesz!!!

Mondom Gurgi, megyek hozzád és onnan rohanunk kórházba. :lol: Bár ezek jóslok csak... Vagy a tegnapi kínai :oops: :oops: :oops:

kispiskóta

Még az újakat nem másoltam át a gépre :oops:
Jók a goromba lábikók mi? A nullás zozók lebegnek a tappancsain :lol: Már 40 grammal meghaladtuk a születési súlyunkat 8)

KépKép

KépKép
szivvi

Hopp egy Villner Lilkóóóó, kis cukker bébike..szép kis sárga szerkóban! Nagyon vagesz :lol:
torolve_20131003125716

Megjósolja, hogy jön Marci csak azt nem, mikor? :lol:

kispiskóta

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: