Dorka! Én nem akartam edát. Hajnalban még nem merült fel. 7-kor, amikor repesztett a szülésznő, akkor mondta, hogy lehetőség van fájdalomcsillapításra. Én mondjuk úgy tudtam, hogy azt csak 2 centiig adják, nekem akkor 3 volt.
Egyrészt nem akartam gyógyszert, meg féltem, hogy akkor ágyhoz kötnek (így is elég volt a ctg). Másrészt reménykedtem, hogy valami csoda folytán felgyorsul, és akkor meg zavaró lesz a kitolásnál.
És én csak azt láttam a szülés folyamatából, hogy halad. Mert ha 5 óra is kellett hozzá, de tágult még 2 centit, és mivel felkészített a dokker a délutánra, úgy gondoltam, kibírom.
Nem bántam meg!
Tényleg ki lehet bírni!!!
Csajok! Én egy hete, és egy napja egyszerre 1,5-2 óránál többet nem alszom............
Pillangó! Nekem állandóan leesett 50 körülire a ctg a kontroll vizsgálatoknál. A válasz pedig primitíven egyszerű: a gyerek kiugrott a gép érzékelőjének sugarából! Nem értem, asszisztenske miért nem mondta!!! Én mindig tologattam arrébb az érzékelőt
Fájásgörbe. Nem tudom, nálatok milyen az eszköz, az istvánban mindegyik papíron 0-100 között van az nst hullámnak hely (a gép többet mér). Na, abból én 50-70-nel mentem be, és 120-nál üvöltöttem. Még a kontrolloknál egy rúgás kb 20ig ment fel, de az csak egy pillanat, a fájás meg egy folyamat. Azt viszont nemtom, hogy ezek mennyire relatív értékek. Meg persze eltérő fájalomtűrőkéje van az embereknek.
Írtam Anneenak, azt mondja tök örül, hogy holnap megindítják, és este kap még méhszájtágítót. Most ülnek a kertben és dumál Andrissal
Farosszülés. Én úgy tudom, elég sok kárt tud okozni a nő testében a baba, ha sarokkal előre szánt kifelé… Biztosan felkészült stáb kell hozzá. Lehet, én sem vállalnám.