A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Tinu :) a Dévény honlapján van egy telefonszám, ahol megadják a legközelebbi szakember elérhetőségét.

indianyo

Ja,es majd jon am hirhozo a masik topicombol,ha van vmi esemeny nalunk :wink:

Kép

Kép
arwen07

Egy kisfiú keservesen zokog az utcán. Odamegy hozzá egy férfi, és azt kérdezi:
- Mi történt veled, kisember?
- Eltévedtem - feleli a fiú.
- Tudod a címedet?
- Igen, tudom: pistike@freemail.hu

votiv 8)
votiv

Sziasztok!

Hú, mennyi hsz! :lol:

Tinu,
mi peststimrére jártunk, az kökitől 82-essel okés nektek, ha gondolod (dévényes torna)

Neet,
:lol: boldog enivörszerit!!!! :D
és 8) ahogy leírtad a vezetésed, nekem is a torkomban dobogott a szívem és én is vizet csavarta, csak én az asztal széléből :lol: tökre mintha én is most tanulnék :lol:
és hány centi a hajad? ;)

Zsu,
anyunak pontilyen kannája van, no :D és boldog szülinapot a "kicsi" fiadnak! :D

És Monisának is meg Nuknak is :D

Nuk,
ez a videó súlyos..... :shock:

Fíbsz,
gyönyörű szülésed volt! :D :D :D nagyon jó volt olvasni!

Arwen,
kitartás és drukkok most már csak 2 nap - tudtad? :mrgreen:

Zsan,
rokonyok :roll: nálunk mindig anyu szenved, hogy nem bírja a gyereksírást és idegesíti, úgyh pl tegnap is odamentünk, Ábel überhiszti volt (nem csodálom, milyen idő volt már tegnap :shock: bezzeg ma 8) :D )úgyh fordultam is sarkon és mentünk tovább, mert engem nem zavart a gyerek, csak anyu a sipákolással....

Vica,
akkor ki az a doki? nemtom télleg, bocsánat, ha BS-t idekeverem; szakállas, olyan kertitörpésen, nem túl magas, oszt vezető vagy helyettes vagy vmi ilyesmi vót

Vot,
tök jó, h Isti ilyen jól :D és köszi Bach-cseppes infókat! :D

Kép

Kép

:D
szrekuc

Szrek :) Az idősebbik Barna doktor lehet - bár ő nem kertitörpeméretű. A prof igen, de ő meg nem emlékszem, hogy szakállas-e. BS-t a világhírű bajusza miatt tuti nem kevered össze mással :lol:

indianyo

Szrekuc: köszi, már felhívtam a Dévényes telszámot (köszönet, Indi!) és ajánlottak egyet Zuglóban, egyet Erzsébeten (mert a kőbányai nem ér rá). Hívtam mindkettőt, de egyik sem vette fel a telefont. Ha jó volt az imrei nektek, akkor elküldöd pü-ben a telszámát, nevét? Esetleg megpróbálom őt is hívni. Hátha nem nyaral éppen.

Kép
Kép
tinu

Tinu,
Lencsér Nóra 06 20 3953732 :D

Indi,
profhoz is volt szerencsém, de hozzá külön oda kellett járulni - bakker ha belegondolok, milyen megalázó volt az egész procedúra én meg hogy nem tiltakoztam! mindenki megnézett,hogy kvázi engedélyezett legyen a szülésindítás brrrr :shock: :(
ez meg a vajúdóval szemközti vizsgálóban volt és hát nem elfolyt a magzatvíz címszóval burkot repesztett a bácsi

Kép

Kép

szrekuc

Indi,
akkor lehet hén még őt nem is láttam? :D no majd eccer megnézem :lol:

Kép

Kép

szrekuc

Szrek: nekem is így "repesztett burkot" UM. De pl. az előadásokon az egyik ürge azt mondta, hogy ha vizsgálat közben folyik el a magzatvíz, akkor higgyük el, hogy nem direkt van. Mittomén, hogy van, de mindenesetre Tünci nagyon hamar megszületett, nem kellett sokat piszkálni. Ha annyira nem lett volna rá érett, akkor szerintem nem lett volna ilyen gyors a szülés, nem? Persze én is biztos vagyok benne, hogy ha nem 17-ére vagyok berendelve NST-re, és UM nem vizsgál meg utána, akkor nem aznap születik a lányom. Ugyanis az NST-n híre-hamva nem volt semmi eksönnek. Tündérke elvolt a pocakban. Igazából nem tulajdonítok neki túl nagy jelentőséget, mert mondom, nem kellett sokat piszkálni, hogy kibújjon.

Kép
Kép
tinu

Tinu,
ez sztem így okés, de én burokrepi után még nem szültem egy napig, azért is szekáltak utána már állandóan, mert több mint 24 óra magzatvíz nélkül már gáz
meg itt volt sztem másnál is h nst-n semmi aztán mégis szülés ;)
majd megírod, összejött-e a dévényes?

Indi,
nem méretileg kertitörpe, hanem úgy ámblokk benyomásilag ;) de nem volt magas se olyan nagyon

Kép

Kép

szrekuc

Kicsi Macskám (Fülesem), felmászott az ölembe és már hipp-hopp alszik is..... :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol:

ez a világ 8.csodája!!!!!!! és már 3x fordul elő, hogy magától alszik, szlípitájmkor....

wow....
macskanyu

Tinu,
télleg, már akartam kérdezni, hogy neked mennyire volt háborítatlan szülésed UM mellett és milyen volt (alternativitás szempontjából
merthogy előjött, hogy Fíbi pont 2 vákuumos szülést sikerült bentléte alatt hallania (asszem) és mindkettőnél UM volt; Rylie is meg volt fenyegetve a vákuummal és nekem is indított vákuumos stb volt, ezért érdekelne

Kép

Kép

szrekuc

Tinu, oda néha járunk, ugyanis mi Fehérváron az Urhidai út tövénél lakunk, 5 percre van, és egy nagyon kedves ismerős család lakik ott, akiket látogatunk. Úgyhogy majd eccer meglátogatunk, vagy ti jöttök, ha van kedvetek. Viszont mi meg pont jövő hét vasárnaptól nyaralunk egy hétig. :cry: Na, majd máskor. Net híján meg telefonozni is lehet a konkrétumokat.
zsugyu

Szrek: na, sikerült felhívnom, akit írtál, de neki nincs időpontja, viszont a kolleganője vissza fog hívni a héten. Szupi!
Nekem szerintem olyan gyors volt a szülésem, hogy nem volt idő háborítani. :lol: Végülis mit is kellett volna beavatkozni, mikor 1 óra alatt kitágultam és 20 perc alatt kitoltam? Közvetlen kitolás előtt kaptam egy nospa injekciót, amit nemtom miért és nem is kérdeztek meg róla ( :shock: ), dehát biztos ez UM-nél rutin. A férjem mellettem megkérdezte, hogy ez minek és UM mondott valamit, amire én már nem emléxem. Valami olyasmit, hogy a simaizmokat lazítja, passz.

Kép
Kép
tinu

Macs: dejó neked!! :) nálunk most tartunk ott, hogy Kamilla cuminak használja a cickót és ha elveszem akkor kikéri magának :? érdekes lesz leszoktatni róla :roll:

most van az, hogy nem jegyzeteltem,szal fejből:

Votiv: köszi, Anyunak át is dobtam, hogy szerezzen be szója cuccot aztán nézek majd egy masszőrt a közelben ;)
Indi: neked is kösz
Recca: hol is lehet a könyvet beszerezni? Van ilyen tanfolyás? MErt szerintem Anyu magától nem csinálna semmit :? max ideig-óráig. Ebben hasonlítunk :) én se Szindizek már itthon egyedül, pedig kéne :(

Nuk: na mikor lesz az az egyszervolt Tali??? Nekünk jó lenne Tbálint mert Aptyúk Börsön dolgozik és akkor összekötjük a kellemest a hasznossal :)

REcca: hál'Istennek nem az én emberemnek van ilyen stressz porblémája kop-kop, hanem az egyik barátunknak :( ő most jár kivizsgálásra, mert eddig gyomorfekélyre gyanakodtak, pedig "csak" szimpla stressz neki is a fő ok :?

Zsána: ez a templom-ügy :x de a legszomorúbb, hogy a családod ilyen :( nehéz de le kell őket ejteni...tudom milyen, mert nálunk is hasonló szitu volt a nagybátyámékkal amig összejártunk. Hm, mostmár nem járunk össze és sokkal jobb igy. Ill sajna nagymamám is a vallásos típus, katolikus rádió meg minden, csak épp a saját lányával azaz Anyuval nem beszél évek óta és még rajtam keresztül is bántani próbálja - az ilyen embereket egyszerűen nem értem :roll:

Curse: Ti merre is laktok? Jól rémlik, hogy Érden? Mert az nincs messzi tőlünk ;) enyhe célzás egy randira :lol:

Indi: hozzánk is jöhettek persze menekülni!! Bár nálunk nincs kert, csak erkély :( de azért van sok érdekes vacak ami Dnek újdonság lenne ;)

Kátya: tényleg neked bevált Edit? Voltatok már?

Tinu: hidd el, hgoy a Dévényezés sokat fog lendíteni Tündén!!

Tegnap macskakakit szedtem ki a homokozóból :shock: még jó, hogy én találtam meg előbb és nem a gyerek :?

Neet: száguldás porsche szerelem száguldás óóóóóóó :lol:

Vica: mit csinál Máté???

Minden szülinaposnak érjen a füle bokáig !!!!! :P

Rylie
rylie

Szrek,
önnek egy új üzenete érkezett.... :mrgreen:

És egyre nyugtalanabb vagyok... ha a dokim nem leszen épp szabin, akkor ugye a Bencsik doki lenne a helyettese, róla meg olyanokat hallok, hogy paráztat, meg fekve kell nála szülni, meg szeret beavatkozni.... én meg pont nem akarok semmi ilyesmit!!!! (életveszély persze kivétel) és tudom, hiába mondanám ezt az én dokimnak, valszeg az lenne a válasza, hogy a doktor úr nagy tapasztalattal rendekező, szakmailag kiváló orvos és tudja mikor.mit.miért...blablabla...

azt ugyan nem tudom, hogy fog "jólesni" szülni, de fekve tuti nem. Már Fülest sem akartam fekve és valóban félig ülve szültem, ami nekem kényelmes volt és szeretném, ha Mirkát is én szülhetném meg, ahogy nekem jó.... végtére ezért választottam a szentimrét... vagy mi...
macskanyu

Zsu: hát leszünk még lent Úrhidán a nyáron máskor is, úgyhogy összehozhatjuk. Majd letelefonozzuk tényleg. 8)

Kép
Kép
tinu

Szrek:
csak Neked,csak most :lol:
Kép
Ő főorvos,nem oszt.vez.,és nem is kertitörpe :mrgreen:

petergabi

TUDTAM! :oops:
Fibi: ez annyira szép volt....sok minden eszembejutott
1. hogy az én uram ilyesmire nem kapható..ámbár nem is baj, mert pl ha smacizni támadt volna kedve akkor alig néztem volna rá kerek szemekkel a többiről már nem is beszélve :lol:
2. Amiket írtál megint rádöbbentett arra, hogy mennyire -kívűl-voltam én a szülésemnél...mert igen akár smacizhattunk is volna, ha fefogom azt ami történik épp velem és nem hitetlenkedek egészen a végéig :?
3. Annyira jóóó, hogy nem estek neked a végén rögtön! Méhlepény, varrás...és hogy láthattad ahogy fürdetik...ez nagyon szép lehetett...

Nagyon örülök, hogy ilyen szépre sikerült ez az élmény neked és úgy alakult, ahogy tervezted!

Azért jó ez a születéssztori leírás, mert pl én nagyon sokat gondolok arra, hogy mit szeretnék másképp a következőnél, mert Kamillánál nem én írányítottam hanem csak sodródtam és ez igy utólag nem olyan jó érzés. Nekem nincs lelkifurim emiatt, hanem inkább tudatosan készülök majd a következőre. Hallod NUK! ;) Nem szabad magadra haragudnod neked sem!

R
rylie

ha a dokim nem leszen épp szabin, akkor ugye a Bencsik doki lenne a helyettese,

úgy érted, ha szabin lesz?

Kép

Kép

szrekuc

Tinu,
én is kaptam nospát anno, szinte rögtön, ahogy felvettek a H-ba. (11-kor vettek fel és 1/4 3 ra kibújt Füli). A szülésznőm, azt mondta, mikor tiltakoztam, hogy ez azért kell, mert a no-spa, mint görcsoldó, segít a méhszáj lazulásában és a görcsmentes tágulásban. Minden esetre nem tudom, volt-e hatása, de én az utolsó bő órát hősiesen végigüvöltöttem :mrgreen:
viszont azóta sem gondolom, hogy Mirkánál majd kérni akarnék fájd.csillt. és ez Fülinél sem jutott ezembe, az ordítás dacára sem...

Votiv-Szenilla,
"csak" arról volt szó, hogy milyen baromi rosszul alszik zömében a hölgyem és milyen szerek jöhetnek szóba (coffea, sedatif, masszázs stb.) hiperaktivitásról szó sem volt... :mrgreen:

Szrek, meg UM-esek,
nekem nagyon rosszul hangzik ez az indítás+vákuum dolog... ha nincs vész, nem értem mér' kell.....
:roll: :roll: ha egy read only doki olvassa, esetleg megválaszolhatná nekünk, mint laikusoknak....

Rájli,
de ne feledd el, hogy

1., nálunk ez nem volt általános, ezért is lesek EKKORÁT
2., Füles 9 hós korában leszokott a szopiról...

így könnyű nekem.. :D
macskanyu

Tinu, Szrek: hm..én is kaptam nospát még rögtön az oxi után, de hogy minek?? :roll: de ahogy leért én úgy bekábultam, hogy két fájás között majdnem bealudtam...

Macsesz: nyugi, nyugi!! Nem tudod Apát hazarántani és te meg pihenni????? Lábakat fel és relax!!! +++++++++++++++++

Gabi: ez ki is?

R
rylie

Tinu, Szrek: hm..én is kaptam nospát még rögtön az oxi után, de hogy minek?? :roll: de ahogy leért én úgy bekábultam, hogy két fájás között majdnem bealudtam...

Macsesz: nyugi, nyugi!! Nem tudod Apát hazarántani és te meg pihenni????? Lábakat fel és relax!!! +++++++++++++++++

Gabi: ez ki is?

R
rylie

bocsesz :oops:
rylie

öööö...igen...

ha szabin lesz, akkor ....

jóvannahülyevagyokhátvanilyennem??! :mrgreen:
macskanyu

Recca, szerintem kitörlés a LEGTÖBB dokinál alap, mert bár nekem most BS nem csinált semmi ilyet, hangsúlyozta, hogy csak egy ideje teszi ő is így... :roll: Gondolom, ahogy elkezdett hinni abban, hogy a természet magától is teszi a dolgát... no és ennek előfeltétele, hogy NAGYON alaposan megnézi, tényleg maradéktalanul kijött-e a méhlepény meg minden , aminek ki köll jönni :wink:

Monisa, nekem ekécma egy vörös, viszkető, érzékeny, szopinál fájó, félhold alakú vacak volt a bimbóudvarnál. Alapból hiperérzékeny-szar a bőröm, így én a nagyon sok szoptatásra fogtam, dea bőrgyógyász szerint a gyerek nyálától is lehetett - persze biztosat csak a Jóisten tud.... de szopi elhagyás után hetekkel szépen meggyógyult....

Macs, szerintem is pihizz...és nem a szülés utáni nem alvások miatt, mert jelentem: az simán megszokható! :lol: :wink:
De ezek a jelek tényleg erőteljes FÉKEZZ! felkiáltások a testedtől.

És IGEN: a banyanyet varázsereje nálunk is hatott: mivel bezengtem tegnap -így elmaradt a szívás éjjel, és ded nem dorbézolt, hanem csak enni kelt fel - igaz, de sűrűbben, mint 3 óra - no de ezt ki nem sz@rja le? :lol: :lol:

És anyósom még mindig ékpes megkérdezni, hogy 3 vagy 4 óránként szoptatok-e, és elemezni az uramnak a 3 óránként szoptatás előnyeit - mikor már Hankánál is elmagyaráztuk neki, hogy "a Föld nem lapos", azaz órára szopatatás már meghaladott nézet.... :twisted: (mellesleg a hban is ezt magyarázta a neonatológus az egyik kismaminak, úgyhogy egészen friss a megerősítésem :lol: 8)

Minden ünneplőnek: BÓDOGAT ÉS MÉG SOKAT! 8) :D

"Utamon csillagport verek, szabad vagyok, mint kisgyerek, ha magában énekel." Sz.Á.
Kép
Kép
leni

[quote="rylie"]
írta:
rylie Lábakat fel és relax!!! +++++++++++++++++

R

hahahahahahaha :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Apa meg sajnos egyáltalán nem hazaránthatós... de nem baj... ette sok magnéziumot, meg labdáztunk Fülessel, meg ilyesmi..úgyhogy sokkal jobb most :D
macskanyu

Gabi,
ééééééééédes! :lol: köszi!!! :D :D

Tinu,
wow, 1ó20p? :shock: :D

Macs,
én anno sem agyban sem lélekben nem voltam felkészülve a szülésre, egy nyúl voltam; egy csomó minden most kezd kérdésként felmerülni bennem meg ugye az egy más tudatállapot kvázi, szóval nem mindenre emlékszem
én nagyra tartom UM-t minden szempontból, kicsit se szeretném semmilyen tekintetben rossz hírét kelteni
az viszont kijön, hogy sokféle megközelítés van, és Fíbinek is vákuum lett a vége még BS mellett is, nem?

Kép

Kép

szrekuc

Macs,
egy read only dokira én is kiváncsi lennék ezügyben. Sztem az lehet, h
1. ezt tanulták az egyetemen
2. idősebb generáció, nem nyitottak az újra
3. úgy érzik, valamit TENNÜK kell, mert ha nem, minek vannak ott egyáltalán...

kérdeztétek, h van e gyerekük a sógoroméknak.
Igen. Most 4 hónapos, szigorúan 4 óránként kap enni, ami persze nem is igaz, hiszen egy csomó teát beletöltenek addig is, plusz van cumija, és sógorom azt mondta L-nek, h pl. mikor hangosabban sir a gyerek, akkor FELHANGOSITJÁK az zenét, és ez tök jó, mert ettől egy idő után ELHALLGAT.... :shock: :shock: :shock:
egyébként nagyon rendes emberek, szeretik a kicsi fiúkat, ez nem is kérdés, de náluk a szaktekintély a kb. 10 gyereket felnevelő Tacy Hoggs, vagy ki a babám farka, a SUTTOGÓ idomárja.
Levi szerint ők nem nevelik a gyereket, hanem kondicionálják.
sztem csak simán idomitják.
és az a legviccesebb,h most ettől veri mindenki a seggét a földhöz a "családban" , mert ime itt vannak ők, még csak egy gyerekkel, de már most sokkal jobban csinálják, mint mi 3-mal, mert ugye ezt a gyereket BÁRKIVEL ott lehet hagyni, hiszen a 4 óránként etetésnek meg van az a diszkrét bája, h bizony már tápszer kell hozzá, és azt meg bárki bele tudja diktálni a babába, és a mi hülye, elkényeztetett gyerekeinkkel meg nem lehet mit kezdeni, mert ők állandóan velünk akarnak lenni.
Más kérdés, h 4 hónaposan SENKINEK nem adtam volna ki az első gyerekemet megőrzésre.
Harmadiknál már kicsit máshogy látom a dolgokat, de inkább én maradok velük most is, ha úgy látom, nem szivesen vannak el a rokonokkal.
Egyébként érdekes módon a tesóimmal meg az óvónőkkel tök jól elvannak a srácok, de ha lemegyünk Bajára, Levi nem hagyhatja el az Igi látókörét, mert akkor azonnal sirni kezd,h APA APA, ezt érdekes módon nem csinálja az oviban...
és soha semmi rosszat nem hallanak tőlünk ezekről a rokonokról, hiszen Levi még SZERETI is őket... :shock: :shock: :lol: :lol:
és mégis...

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Leni,
bocsi, félreértettem, azt hittem, gyerkő ekcémájára utalsz :oops: :lol: (mer' ugye eztet mi már lepüztük ;) )

Kép

Kép

szrekuc

Leni,
de jó de jó, h itt!!! nem volt kitörölgetés????????????????????????????? MÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁZLISTA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
egyébként Bardóczi sem csinál ilyet, ha nem muszáj.

Gabi,
ennél többet kérünk belőletek!!!!! :wink:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Zsána,
hát T.H. nekem sem a szívem szottya, de anno segített 1-2 ötlet a könyvéből, amikor sehogysenem tudtam letenni Fülest és már gond volt gyerekkel a kézben pisilni... :roll: kondícionálás :evil: :evil: grrrrr....

Szrek,
nem akakrok én senkit sem rossz hírbe keverni, csak érdekelnek a miértek :) (na ezzel a tulajdonságommal, ill. e miatt már rengeteget szívtam...és mégse szoktam le róla..)
Fibinek az első szülése volt csak vákuumos, de a baba szívhangjai kezdtek nem túl jók lenni..ha jólemléxem...
macskanyu

Leni,

én nem félek kicsit sem az éjji nemalvástól, mertmivel most sem alszom éjjel többet :mrgreen: ha csak 3 óránként kell kelni én már egy kipihent nő vagyok!!! Ma éjjeli jutalomként, csak 1x ébredt a Lánykám, így fél öttől, reggel már nem tudtam aludni, a nagy kipihentségtől.... egész hozzászktam az átlag másfélóránkénti keléshez :mrgreen:
macskanyu

Nuk,
Részünkről ok :D

Neet,
Köszi :) gondolom 10 évesen már neki lesz ciki anya cicin lógni :mrgreen: Na, de viccet félretéve, ma megevett egy fél barackot a csajom, úgyhogy most very happy :D :D :D 70nel száguldás wow :D
Bódog házasságit!!! :D

Móni NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT!!! :D

Ezt a lúzer betörőt :lol:

Macs,
Pihi-pihi-pihi!!!!

Votiv,
Cici puszi :lol:

Na most már én is tudom melyiket hívják cannának. Nekünk is lesz hamarosan ilyen is meg, zöld levelű is :)

Rylie,
Igen, Érden és várunk sok szeretettel benneteket is :D :wink: És én is tökre úgy érzetem a szülést, mint te. A következőnél már tudom mit hogyan akarok.

Nekem is repesztettek burkot, de őszintén szólva 4 napnyi szenvedés után baromira nem bántam 8)

Kép Kép
curse

Zsána,
engem se puceváltak, szülés után... mikor F. megszületett, akkor kaptam kis oxitocint és 2 perc múlva kijött a lepény. varrtak, oszt jónapot..
macskanyu

Macs,
igazságod vagyon, nekem is segitett anno Igivel...
vissza is szivva...
és tényleg, engem nem is igazán hoz lázba az, h mások hogy nevelik a gyereküket, de én nem is szólok be nekik, h ne teával itassák má' a 4 hónapos babát, ha sir...
mert úgy gondolom, ez NEM AZ ÉN DOLGOM, mint ahogy gondolom, h az meg ott a temlpomban, NEM AZ Ő DOLGUK volt...

boááá...már igy is túl sok volt belőlük, elnézést mindenkitől...

ha kell, szivesen keresek én is képeket a sztimrés dokikról... :wink:
csak, h megagigaON legyek...

Kép

ZsanciKép
zsancikant

hinnye,
akkor itt a nem puceválós dokik listája (a teljesség igénye nélkül)
BS, BZS, SZI.
még valaki???

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Rylie: én is csak úgy sodródtam a szülésben, de én ezt úgy magyaráztam, hogy tulképp nem én szültem, hanem TÜndérke született. Vagyis mintha ő csinálta volna meg az egészet, meg a testem, de a tudatom teljesen másutt volt. Inkább csak elszenvedtem az egészet. Fura tudatállapot tényleg. Én is kedvet kaptam néhány dologra, főleg, amit Fibi írt, hogy ha én fürdethetném meg szülés után a babócát. Az olyan szép lenne. De nem tudom, hogy UM-t rá lehet-e venni bármire. Nekem úgy tűnt, hogy elég határozottan tudja, hogy mit is akar tenni. :?

Kép
Kép
tinu

csajok,
meg van a kurva drága recept rejtélyének kulcsa... :lol:
szóval,
a krémbe kellett vigantol olaj. Ezt már nem támogatja az állam, csak a babáknak, ha krém receptjébe van beleirva, akkor nem. TEHÁT, ha megkértem volna a dokinénit, h 2 üveg vigantolt irjon fel, amiből az egyiket odaadom a gyógyszertáros néninek, akkor 300 ft lett volna, igy majdnem 2000 ft volt.
És amiért eddig 10%ot kellett fizetned, azért most már 50-et kell.
és ami a LEGSZEBB:
2009-től megszűnnek a támogatott gyógyszerek, tehát MINDENÉRT a teljes árat kell fizetned, vagy ugye lesznek ezek az egészégbiztositók, és ők majd eldöntik, h milyen gyógyszereket támogatnak meg.
Lényeg:
mindenki szülje meg az összes tervezett gyermekét 2009 előtt, mert utána kicsit drága lesz...na jó, ők most is DRÁGÁK... :wink: :wink:

Zuzi,
LÁTLAK!!!!! :lol:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Sziasztok! :D

A gépünk még mindig rossz, a nővérem ma megszánt a laptopjával, de mire idekeveredtem, fel is ébredt Pannus. :lol:
Velünk minden oké, Pannusom nagyon beindult, a múlt héten felült, na nem teljesen, csak olyam gátülés félében :lol: , Rylie Kamillájánál láttam ezt múlt nyáron, annyira cuki. Bazsóm pedig már mondókákat mondogat, ma is jót röhögtem, reggeli közben autózott és mondta, "hogy elől ül a palacsinta, ki a gőzöst ki a gőzöst" :lol: :lol: Sajnos nagyon megviseli a fogzás, szombaton lázasis volt, azótaísemmi, ezért gondolom, hogy a fogamiatt volt :cry:

sajnos nem tudok visszaolvasni :cry: de mindenkit puszilunk,és remélem csütrtökön jöttök bikásra :wink:

Kép
Kép
zuzmo1

Furi, amiket írtok a szülés utánról közvetlenül.... én annyira máshol voltam, hogy szinte semmi képi emlékem nincs.... hangok se nagyon, ott fürdették mellettem , meg öltöztették de ezt csak fényképekből tudom.... se azt, hogy mikor jött be a csecsemős, hogy mikor-hogyan nézték az apgarját...semmit.... az egyetlen valós emlékképem, mikor a meleg, nedves, nehéz ( :mrgreen: ) Mazsolát rátették a hasamra, hogy itt van. Erre emékszem... meg arra, hogy odabújt hozzám és csak a feje búbját meg a pici kezét láttam és köszöntem neki és nem mertem a karomba venni, hogy a pofiját is láthassam, mert láttam, éreztem, hogy most ő is pihen... Amikor ismét megkaptam, akkor már fel volt öltöztetve és rögtön rá is cuppant a cicire, de innentől már minden megvan, rendben :)
macskanyu

Zsána!
:D :D :D

Macs!
B-nél én sem emlékszem sok mindenre, csak arra, hogy annyira fáradt voltam, hogy remegett a karom, nem bírtam megtartani B-t, így Tominak adtam át, mert féltam, hogy elejtem. Pannusnál is nagyon fáradt voltam, de sokkal több mindenre emlékszem, talán mert nem kaptam semmi "szert" :? De azért nagyon jó lenne egy olyan szülés, amit nem előz meg 2 napos vajúdás, és ki tudnám igazán élvezni a szülés utáni két órát! :wink: Pannusnál szerencsére semmi utómunkálat nem volt...

Kép
Kép
zuzmo1

Na, már sejthetö, hogy Ábel bébi a hidegfrontot utálja :? ma is eddig csak 10 perceket aludt a cicin vagy a hasamon... ugyanigy volt mult héten egyik nap, amikor fújt a szél, és lehült a levegö. pedig én meg imádom a hüvös idöt.

Monisa,
Boldogot innen is :D Te is Rák, akkor ezért birlak ennyire :lol:
És én kisebbik fiam nem kér ám olyan gyakran cicit, mint anno a nagyobbik, sokszor 3-4 orát kibir nélküle, mert alszik sokat ált-ban. persze este ö is gyakrabban kéri, de 10-20 perc alatt végez vele :)

Vica,
köszi mégegyszer :) és Máté elindulásához gratula!! :D

Zsu,
nagyon szép képek :D és nagyfiadnak boldog szülinapot :)

Kata,
dejo hogy hazajöttél :) 2napos kikapcsolodás jeeeeh :)

Macs,
görcsölés remélem nem komoly... :roll:

többit nem tudtam elolvasni, sokat irtatok :?

KépKép
fibi

Rec,
méh kiatakaritás nem tudom, hogy rutin e. BS is csinált elsö szülés után, de nem fájt akkor ennyire :roll: talán mert akkor nem voltam igazán magamnál, mert mindenem fájt, nem tudom....

Zuzi,
szia :D
fibi

Macs: én sem emlékszem a szülés után sok mindenre, de szerintem ehhez az is hozzájárult, hogy nem volt rajtam a szemüvegem. :lol: Legközelebb tuti felveszem. Vagy kontaktlencse. Bár azt hiszem, valahol olvastam, hogy azt nem ajánlott feltenni. De arra emlékszem, hogy a férjem többször felajánlotta, hogy áthozza az Ikeából a szemüvegemet. A végén át is hozta, mert le akartam őket fényképezni együtt, mikor már meg volt fürdetve a szentem és az apája kezébe nyomták.
De akárhányszor megnéztem a szülés utáni rövid vidiókat (a fényképezővel lehet csinálni 30 másodperceset), mindig megkönnyezem TÜndérke első perceit a hasamon. Egyáltalán nem emlékszem, hogy miket mondtam neki, mit csináltam, annyira nem voltam tudatosban és a vidión meg látom. Arra sem emlékszem, hogy ő mit csinált, csak éreztem a testét. Mindjárt megint hüpp-hüpp. (Pedig akkor vigyorogtam.)

Kép
Kép
tinu

Fibi!
Szia!!!!!!!!!! :D Szüléstörténeted hol találom?? hátha azt még el tudnám olvasni, a kórházban alig tudtunk beszlni B-től 8)
zuzmo1

Zuzi,
tegnap kora délután pötyögtem be :D

Macs,
igen, jol emlékszel, gyengülö szivhang, fájásgyengeség, és másfél orás sikertelen kitolás miatt lett az elsö vákuumos.

Rylie, Nuk,
nekem is kétszer kellett szülnöm, hogy ezt átélhessem, ne feledjétek :wink: :wink: :) :D :lol: Next time, hajrá ketteske!!! 8)

Leni,
dejo hoyg megusztad a puceválást, ehhez gondolom BB-nek még tapasztaltabbnak kell lennie 8) :P

na, ébred...
fibi

Sziasztok,

Fibi: szuper volt olvasni Ábel születéséről, csodás lehetett. Ilyenkor mindig átélem újra Fanni születését és kicsit ráhangolódok a következőre. hihi pedig milyen messze van az még (sajnos).

Tinu: mi 11.kerbe játunk Dévényeshez, de nagoyn jó volt én csak ajánlani tudom. MIlyen nagy már Tünérke.... és milyen szépséges, a haja meg nagyon világos lett, ugye jól látom.

Lányok: mi az a puceválás, mármint a szót értem. :lol: ? Én ilyenre nem emlékszem, pedig totál magamnál voltam, saját lábon szaladtam mosakodni és mindenre emléxem, de ilyenre nem. :lol: :lol:

Vica:MÁténak gratula az elinduláshoz.

Zuzi: de jó, hogy bejelentkeztél... fogzáshoz ++++++. Pannusnak gratula az új tudományához.

Neet: nagyon helyes a kép a gyerőcökről. És tök jó, hogy igy szereted a vezetést.

Köszönjük mindenkinek az aggódást, stb....már jobban vagyunk, Fannival a héten kell mennünk szájsebészetre, szemem szinte tökéletes. Autót a héten intézzük (sajnos megint hitellel), zajlik az élet ezerrel, de legalább ma hazaérkezik tesókám külföldről.

Johi
johanna1975

Sziasztok,
nagyon nagyjából átolvastam azt a rengeteg oldalt :roll: :)

A sok ünnepeltnek minden jót! Rákoknak kiváltképp :D csak mert én is rák :)
a talis képek húúú de nagyon jók, talán egyszer nekünk is sikerül eljutni egy ilyen nagy talira :?
üdv az új topicolóknak is :)

Indi,
látom D is beteg volt, de ez már a nagyon múlté szerencsére. mi is voltunk 3 napos lázasok, helyesebben csak a fiúk beleértve Apa fiút is. :wink:
Lakásfelújítás? de az jó, utána olyan szép minden, mondjuk a munkálatokat azt el kell szenvedni.

Zsan,
ez az info tuti, hogy 2009-től nem lesz támogatott gyógyszer? hááát akkor éri majd némi meglepetés az embereket mert néhány gyógyszer nem gondolnánk milyen iszonyú drága!

Fibi,
a szüléstörténeted olyan mint a bébid, gyönyörű :) tök jó ilyet olvasni, minden terhesnek ezt a topikot kellene olvasni, nem a Kismamát és az abban lévő összes horror szülést :twisted:

Curse, Vica,
hogy megy a hozzátápi?

Zuz,
ugye nem mondod komolyan, hogy 2 évesen is még a fogzástól szenved Bazsó? Jézus, én meg már alig várom a végét de az még 1 év!! :shock: :shock: na azért nem panaszkodom, ritka a rossz éjszaka, de a tegnapi az volt. üvöltés és kacagás váltogatta egymást, és fél 3-kor aludtam el először :shock: :shock: de kint van már 2 rágó fog! és Ákos lelkesen használja is őket, nagyon büszke hogy tud rágni és csikorgatni a fogait jaaaaaaj :D

Kép
akata

Johi,
miért van messze ketteske? (puceválás=méh kitakaritás)

Macs,
ha jössz: málnalevél teát is tudok adni, egy egész zacsi megmaradt :wink: :D

Zuzi,
gratula Pannusnak a felüléshez, és Bazso mondokái édesek lehetnek :lol:

Zsan, Votiv,
mi az a W ülés? kerestem a régi hsz-k között, de nem találom már.

Zuzi, Tinu, Macs,
B-vel én sem emlékszem sokmindenre a szülés utánrol, söt a kitolásrol sem annyira :? és én is az oxira tippelek, meg a nagy kimerültségre. az azért megmaradt bennem, hogy akkor is Zsoló fürdette, és amig BS varrt, mellém tolta, és én gyönyörködtem benne :)

És még annyi, aztán lelövöm magam: (föleg Rylienak, Vicának és Nukadanak, Macsnak, Tinunak)
a második szülésnél rengeteget számitott nekem a tapasztalat, a tudatosság, és nem utolso sorban a TI történeteitek, tapasztalataitok (hogy nyalizzak is kicsit :lol: ). na meg a Chopra és az Ina May könyvnek is nagy hasznát vettem most. (plusz Gabival valo beszélgetéseim is segitettek feldolgozni az elsö "csalodást")
fibi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: