A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2007 tavaszi babák

Sno! Mi is nagyon néztük az Ergot, de a kifele nézés nem megy + szerintem nagyon béna az újszülött szűkítője, úh mi akkor térünk rá vissza, ha ezt kinőttük és tényleg még hordoznánk. Ja, én fel is próbáltam Gergővel,. mert van egy barátnőmnek, de nekem úgy tűnt, hogy ez akkortól igazán kényelmes a babának, mikor már legalább vmennyire tud ülni. :roll:
Vendég

Orsi!
Lilla sem tökéletesen szopizza az ujját. És forogni egyáltalán nem forog. Még oldalra sem. Mondjuk, ha nekem is ekkora fejem és fenekem lenne, én sem tudnék! :)
Kép

Timi
Kép Kép
timocska

Dinyuska,
Én még nem is olvastam a szüléstörténeted…nekem is átküldenéd? Jó, hog ymég sokat alszik Laura. 3 hós koráig Roliról is azt hittük, hogy majd lóbőr lesz a jele az oviban, de mostanában már egyre többet igényli a közös játékot. (aminek persze örülök)
Kisfiú v. kislány: mi egy kicsivel jobban szerettünk volna kisfiút, mert én sem vagyok az a Barbi babázós típus és mintha kislányoknak sokkal több kacatot (bizsuk, kis műanyag Barbi kollekciók satubbi) árulnának. Persze a kislány nagy előnye, hogy tovább bújos marad és én azt imádom! (Roli már/még csimpaszkodik a nyakamba és az olllllyan finom érzés) Sajnos szülni tényleg nem fog :lol: :cry: :?

Kami,
Nem bánod, ha a Csiniapu megtisztelő címet megosztjuk a többi pályázó között is? Áron nagyon férfias a fekete gatyójában! Csak néhány szőrpamacs hiányzik….

Ria,
Ha az már nem az első félrekezelése a dokinak, cseréld le a sarlatánt!! Sajnálom szegény Benikét, gyógyuljon meg mihamarabb!!

Sági,
Muti majd a keresztelőről képeket! (Rolié 2 hét múlva lesz) Anyáék már palackozzák a borokat…

Nanica,
Nálunk is hasonló a napirend (csak Roli nem ébred fel éjszaka és reggeli után is visszalaszik még), én is teljesen meg vagyok vele elégedve és Roli is nagyon kiegyensúlyozott. A Suttogót én csak hírből ismerem és persze a Robert Redford jut róla először eszembe….

Ja, Május, a hét kérdésére a válasz talán, hogy nem szórakoztatom az első ébredés után, aztán hasra fordítom alvós pózba én is (ha akar, hason még játszadozik, míg el nem alszik). Most utólag látom,hogy rájötél a nem-szórakoztatásos módszerre magadtól is )) :lol:

Lorca,
Üdvözlöm a lomtalanítós hozzáállásod!! Én jobbára költözéskor tudok nagyvonalúan megszabadulni egy csomó vacaktól..

Ágiboldi,
Még én sem hiszem el, h így maradok, talán őszre már bele fogok törődni és veszek ruhákat.

Timo,
Jobbulást Balinak! Nekem az olajban pácolás miatt mindig hasmenésem lesz a grillkajáktól….

Pann,
klassz a hempergő vagy mi…nálunk sajna kicsi a hely hozzá + néha a játszószőnyegen szopizunk, ami járókában ugye nem lehetséges….

Asika,
Én is örülök, hogy összeszedted a bátorságodat, üdv!!! Írj még a kis Lackóról (nagyon kis helyes és tényleg hasonlítotok)
Krisy79, Orsi
Isten hozott titeket is! Vicces ez a magzatburok repedés )) :lol:

mennem kell....
Vendég

Par fotot feldobok (a valtozatosag kedveert) es ime bomlos video is Ajronrol:

http://www.videa.hu/main.php?page=share

Kép Kép Kép Kép

Megyek vissza forditani. Kaptam meg egy kis idot - meg egy kis munkaval...
kami

Pann,
mi kezdetben kendőpártiak voltunk, vettünk is. Én félórás birkózás után feladtam a megkötését (nandu), és sértetten kivonultam a konyhába, az ember öt perc múlva utánam jött a tökéletesen megkötött kendőben alvó 2 hetes gyerekkel :roll: További sikeres próbálkozások hatására sem barátkoztam meg vele eddig (mármint a kendővel). A baby björn típusú hordozókat lassan kinövi Sebi. Hátonhordozót mindenképp szerettünk volna, de amit kinéztünk (hasonlít a csővázas hátizsákhoz) az 6 hós kortól lehet. Az ergo meg elég jól átfogja a teljes igény palettát, mert csípőn hordozást is tud.

Fülproblémák:
Ahogy olvasom elég nagy különbségek vannak a kötelező szűrövizsgálatokat illetően Pest és vidék között. Nálunk se csípő, se mellkas, se koponya nem volt (többször rákérdeztem a védőnőnél, amikor ti mind mentetek), viszont hallás vizsgálat volt még a korházban, és utána 1 hós kora körül, plusz majd 6 hósan. Szóval a füle felöl megnyugodhatunk, de a többi?!

Timo,
Olyan édesek, amikor szopják az ujjukat, nem? Én nagyon bízom a folytatásban, ezért nem is váltottam a cumiját nagyobbra, amit amúgy is csak 3 hós kora óta használunk, mert elötte, a tiédhez hasonló szopigondok miatt le volt tiltva. Az én egyenlegem 1 héten belül 2 mellgyulladás, összesen 3 plusz egy tejkőféle, ami 3 hónapja tartja magát. A szoptatás még ma sem egy relax tevékenység, bár éjszaka simán belealszom. És tényleg, miért fehéredik teljesen el a mellbimbó vége időnként, mintha semmi vér nem lenne benne?

Orsi
Kép Kép
sno

Orsi!
A szopi nekem sem leányálom, de örülök, hogy így is megy. :shock:
A bimbi vége azért fehéredik el, mert nem jól van a gyerek szájában. Szóval, vmi a mellretétellel nem stimmel. Én nem jövök rá, hogy mi. :shock: De azt hiszem, ezért egy szopis tanácsadót nem fogok kirendelni házhoz.
És én is azon drukkolok Lillusnak, hogy tanulja meg rendesen szopizni az ujját! Néha akkora hévvel szopizza és cuppog hozzá, hogy megijed! :lol: :lol: Szóval, elalváshoz még nem megy! Én sem vettem nagyobb cumit, pedig már meglátszik az arcán a körvonal, ahogy szívja! :shock: :shock:

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!
Mona vagyok. Nagyon ritkán tudok bekukkantani ide, de gondoltam, most azért írok is...
Két gyönyörű gyerkőcöm van: Lili (igazából Lilian) 3 éves, Panka lassan 5 hónapos.
Látom Ti már nagyon összeszokott kis csapat vagytok. Igazából tanácsot szeretnék kérni. Lilit is szoptattam, de Pankával születése óta nehezebben megy a dolog. Jelenleg 6,5 kg, de mostanára visszaszokott az éjszakai 3-4 evéshez. Szerintetek ez jele annak, hogy el kellene kezdeni a hozzátáplálást? Vagy betudható a nagy melegnek is??? A védőnő szerint nem kell elkezdenem, mert bőven elég még neki az anyatej, a doki szerint meg pótoljam ki tápszerrel. Nem tudom mitévő legyek??? Egyébkén nem egy éhező gyereknek néz ki :wink:
Előre is köszönöm, ha tudtok tanácsot adni!
Mona
mona70

Timo,
Az első hetekben nálunk volt kint szopitanácsadó, saját védőnő, voltam a korházi védőnőnél, stb. Végül azt mondták nem tudnak mit tenni a szopi technikájával (szilvamag alakúra szívta a bimbót, brutális erővel), majd ahogy nő a szája javulni fog. Ez így is lett. De pl a fehéredés nekem akkor is van, amikor váltott cici után már a másikat szopizza :shock: Egyébként csak anyatejezünk és csak szopi. Voltak mennyiségi problémák is, mint majdnem mindenkinek, de azok talán most rendeződtek. Azért elkezdtem a Hipp teáját inni (végül is az a legdrágább, biztos jó :lol: ).

A hozzátápival nem merek elindulni a jelenlegi állapot féltése miatt (szép magyar mondat, bocs). De elkezdtem a gyűjtögetést a fagyasztóba. Van egy kis meggy, meg barack. Milyen jégkockatartóba fagyasztanak, akik azt használnak? Hogy sikerültek a barackkockák?

Orsi
Kép Kép
sno

Ja! Még egy kérdés...
Hogyan tudom beilleszteni a vonalzót???
Mona
mona70

Szia Mona!
Szerintem, ha napközben jókedvű, nem sír két kajálás között, akkor nem lehet tejcsi gond! Én inkább arra gondolok, (vhol olvastam), hogy napközben "nem érnek rá szopizni", túl sok a látnivaló. És ezt éjszaka pótolják be.
De vannak itt nálam okosabbak is, hátha ők mondanak jobbat! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Üdv az újaknak! :)))

Asi!

Melléd állok a hozzátápi témában, ne légy olyan elveszett! :) Sajna én sem büszkélkedhetem tejcsárdákkal, :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: szóval tápos kiscsibém van nekem is. Nagyon sokat próbálkoztam mindennel, amit csak el tudsz képzelni, a More Milk is közte volt, sőt a cég még valami Kecske ruta cseppekre is rábeszélt, de hiába... már nagyjából túlvagyok a dolgon.... :cry:
Ezek miatt az orvosom nekem is mondta, h nyugodtan adjam a kiscsajnak a hozzátápit, szóval már mi is almapéppel nyomulunk.

Különben megmonom őszintén, nem igazán értem mi ez a nagy ellenérzés manapság a hozzátápival kapcsolatban, hiszen mi annak idején már 6hetesen kaptuk a mindenfélét, és mind nagyon szépen fejlődtünk és felnőttünk. Laurának semmi baja nincs az almától, tetszik neki az egész kanállal való falatozás.

A fent leírtakat nem is nagyon merem hangoztatni amúgy, mert szinte mindenki elítél miatta, de legalábbis nem értenek meg. Most azért írtam le, mert átérzem Asi helyzetét, és megnyugtat, h van, aki nem fél egy kis hozzátápitól. TERMÉSZETESEN, ha tudnám ciciből táplálni Laurát és is úgy éreznék, mint a nagytöbbség. szerintem :) Meg azért hozzá kell tenni, hogy a nagyrészt táppal etetett bébik tényleg csak egy ízt éreznek, ami meg kell mondjam nem túl fincsi, mert én term. megkóstoltam a tápot is. Az anyatejes babák pedig - állítólag - különöző ízkombinációkat kapnak a mama táplálkozása miatt. Hát ezek miatt is szokás a jórészt tápin élő babákat mással is etetni...

Remélem Ti azért nem ítéltek el!! :?

Na, de valami más téma is mostmár, így is sok volt a lelkizésből! :)

A pelussal ugyan ez a problémám nekem is, hogy a kicsi már kicsi, a nagy meg nagy, szóval várom, h belenőljön a kiscsaj. Én mindenfélét kipróbáltam már. Most éppen Pamperst vettünk, mert az vékonyabb mint a többi és ebben a melegben kényelmesebbnek érzem.

Barbi!
Köszi a megnyugtatást a hallás témával kapcsolatban.

Bigsis! :)
Megy priviben a szüléstörténet.

dinyuska
KépKép
dinyuska
Vác

Orsi!
Hát a szopival én is megjártam a hadak útját, kórházban is voltunk, védőnő, csecsemős nővér volt kinn háznál stb. Engem már tényleg csak a szomszéd nem fejt.. :oops:
Ja, nekem most a jobb mellbimbóm olyan szopi utn, mint egy rúzs.. kissé lapított a vége.. :shock:

Timi
Kép Kép
timocska

Nanica: a hordozókendő házi én készítettem 2 függönyből :lol: Mi is néztünk kengurukat, de amit a boltban kiprobáltam az a Dávidnak nem tetszet mert egyből orditott benne és ami még nem tetszet benne hogy a pántja bevágott a nyakamba. :cry:

timocska: Dávidnak nagyon tetszik Lillus mert itt van a kezemben és amikor megláttja nagy szemekkel nézi és mosolyog hozzá. :lol: :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
krisy79

Kriszti!
De cuki lehet! :D :D :D

Dinyus!
Mióta adod neki az almát? Mást kap már?
Én nem ítélek el senkit a hozzátápi miatt, csak nem értek ezzel a nagyon koraival egyet. Függetlenül attól, hogy anyatejes vagy tápszeres a baba. De hát ez az én véleményem. :wink:

Timi
Kép Kép
timocska

Hozzátipiról csak annyit hogy nagyon érdekes mert a védőnő és a suttogó szerint 6 hónap után, a doktornő szerint 4 hóstól jöhet a tejpép meg hasonló, anyukámék régi dr Spockos könyve szerint meg 1 hónapos kortól jöhet a gyümi, sőt a 6 hós babák már csak szilárd ételt esznek. Anyukám nálam és öcsémnél is 4 hónaposan hagyta el az anyatejet és csak "rendes" kaját kaptunk, még sincs semmi bajunk. Egyébként Dávid is csak anyatejes, de én 3 hóstól elkezdem az ízeket kostoltatni vele és szép fokozatosan eszegetni. Egyébként akárki akármit mond én nem igazán szeretek szoptatni és szerintem ez nagyon nehéz dolog.

Na bedugultam :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
krisy79

Kriszti!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára timocska 2009.12.09 16:11-kor.

Timi
Kép Kép
timocska

Május!
Lehet, h tényleg láttál a csecsemősöknél, mert nagyon sokat éjszakáztam ott. Nem indult meg a tejcsim, 2*20perc alatt mérhetetlen mennyiséget "szopott" Laura, majd fejtem ismét 2*15percig és lejött 1-2ml, amit fecskendőből tudtam beadni az én kicsi Laurámnak. :cry: Ezért minden etetésnél jártam a csecsősökhöz mérni+fejni.... majd keresek képet is.
Nekem különben választott dokim volt és a "hozzá tartozó" szülésznővel szültem.
Kele mikor született meg végül?

Már akartam kérdezni, csak mindig elfelejtettem, hogy mi újság a BCG-kel? Laurának semmi nyomát nem látom.... Meddig kell kifagadnia?

dinyuska
KépKép
dinyuska
Vác

Ezt most olvastam, dr.Spock könyvében:
"Manapság az orvosok kb. 4 és 6 hós kor között javasolják a szilárd táplálék bevezetését. A különösen korai kezdés nem jár jelentős előnnyel: a csecsemő az első 6 hónap folyamán minden szükséges tápanyaghoz hozzájut a szopással vagy a tápszer fogyasztással. Az éretlen emésztőrendszer az első hónapokban nem tudja hasznosítani a keményítőt, ezért annak jelentős része kiürül a széklettel."

Na, eldugultam! :oops: :oops:

Timi
Kép Kép
timocska

BCG: én rákérdeztem a dokinál, azt mondta, hogy nem kell kifakadnia (nekünk nem is fakadt ki), csak az a lényeg, hogy 6 hónapos korában még látszódjon! Ha Laurának már nem látszik, akkor lehet, hogy újraoltják. :roll:
Vendég

Bella,
Most gondosan elolvastam az Aszpirin, Algopyrin, Rubophen papírját. Egy dologban egyetértettek, hogy ne szedjem szoptatáskor. Remek. Még a Paracetamolra is azt írta, hogy káros hatása újszülöttre nem kizárt. Azzal vígasztalom magam, hogy Szabi mégsem egy újszülött és ez csak olyan nem vállalom a felelősséget duma.
Az egyik fogam felett (felsp :( ) van egy pukli. Gondolom, mindenféle egészségre hasznos dologgal van tele.

:?: Ha nem szedhető Algopyrin szoptatáskor, akkor erre miért nem figyelmeztettek a kórházban, ahol adták?!

Barbus,
Csíkok nekem is vannak, de még Natitól maradtak. Hasonló felállás, a köldök körül. Nem színes, messziről kevésbé látszik. Azért én nem szívesen rakom ki a pocimat azóta :?

Ágiboldi,
Elég későn érő típus vagy! Nem nézeted meg azért magad dokival? Persze én beszélek, aki csak akkor megy (fog)orvoshoz, ha ég a ház.

Timocska,
Miknek nem tud örülni az ember :) Ez is úgy kezdődött, hogy valami nincs rendben. Addig gondolkodtam, amíg most már sürgős. Hogy tudod rávenni magad fogorvosra, hogy ha még csak látod, de nem hajt a tatár? :D

Kristy,
Cataflamra nem is gondoltam. Most nézem, arra nem írja, hogy szoptatáskor nem szabad, csak hogy orvossal kell konzultálni. Akkor már csak szerezni kéne valahonnan...
A képek nagyon aranyosak :D Jó apa kenguru taktikája :D

Orsi,
Üdv neked is. Ma nagyon népszerűek vagyunk az új tagoknál :)

Nanica,
Ha azt hiszed, későn esett le a köldökcsonk, konzultálj Rokicával. Szilvinek kitartott vagy a kontrillig. :D

Kép KépKép
lorca

Dinyuska,
a BCG Sebinek már régebben kifakadt (irtó csúnya volt), most olyan, mint egy gyógyuló gennyes pattanás (bocs, remélem nem esztek a szgép elött)

Két napja elkezdte hangosan visszafelé szívni a levegőt és olyan hangokat hallat, mintha légzésbénulása lenne, a frászt hozza rám. Mire végig gyakorolja az összes hangadási lehetőséget kihullik a hajam (ja, az amúgyis)

Pelus:
Barbi, végül milyen márka a békás? Kami, Áron pelusát látom a képeken, az milyen? Mi liberózunk, eddig nem okozott csalódást, váltáskor sem, de kaptunk egy csomag pempörsz 3-at, és az két nap alatt leamortizálta a ruhatárát :evil:

Orsi
Kép Kép
sno

Timo! Én nem is akarom elkezdeni a hozzátápit, de tény, hogy tegnap az őszibaris ujjamat "meg akarta enni" szag alapján(!), de én kőszívű anyuka vagyok és nem egedtem, hogy benyalja. Egyébként miért baj az, ha a keményítő kiürül a széklettel? Ha nyers gombát eszel, az is kiürül a széklettel. Mellesleg a gyümikben nem is keményítő formában raktározódik a cukor. nahűdeokosvagyok! :lol:
Vendég

Timi!

Nem olyan régóta adom neki én sem, kb. 1hete adtam be a derekamat ezügyben. Almapépet kap csak egyelőre, mással még nem próbálkoztam. Szépen lassan növelem az adagot, már kb. 35grammnál járunk, de mindig csak addig adom neki, amíg van kedve, nehogy megutálja. :) Ha nem sértem mások elveit, rakhatok fel almaevős képet! :wink:

Krisy79!

Én is olvastam a Spockot, mi még ezen nőttünk fel, nincs mese. :)
De talán jobb is volt abban az időben, h mindenki egy véleményen volt. Most meg mást mond a védőnő mást az orvos, mást az anyós, az após az anyuka a nagynéni a barát a barátnő.... Aztán kiválaszt az ember valakit, akiben a legjobban bízik, mondjuk az orvost meg az anyját...merthát ő csak felnevelte valahogy :) Én így tettem. Mind a kettő azt mondta, jöhet a pép, ígyhát belevágtunk. :)

dinyuska
KépKép
dinyuska
Vác

Pann!
Nem tudom, miért baj, ha kiürül a keményítő! Csak bemásoltam, amit Spock kapitány írt! :lol: :lol:

Dinyus!
Jöhet az almaevős kép! :D :D

Orsi!
Ilyet Lillus is csinál és én paramami lévén felvettem kamerával és megmutattam a gyerekorvosnak, hogy asztmás a gyerek vagy vmi hasonló! :oops: :oops: Jól kiröhögtek, hogy csak gyakorolja a hangokat, ne aggódjak már annyit!
Na, lehet itt is röhögni! :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Pedig még a három hónapot sem töltötte be......bocs, ha vmi elkerülte a figyelmemet, de mi indokolta a korai kezdést? A "Miért ne?"? :roll:
Vendég

dinyus
sztm tedd be a szül.történetedet, fogadok,h mindenkit érdekel. a helyfoglalás miatt ne parázz, amennyit mostanában összeírunk + a fényképek, szvl elfér ez is. (ha mégsem, akkor nekem is privit légyszi)
kele 22.07kor született meg, azért is gondoltam, h te délelőtt szültél, mert hatkor amikor bementem a khba senki nem volt rajtam kívül és aztán később se...

újabb újak üdv neketek is! :lol: mindenki legyen kedves vonalzót csinálni és irogatni, h képbe kerüljünk!

altatás
nálunk még mindig a bugyola a tuti, anélkül nincs alvás és kész :oops: ezt napközben néha cumival bővítem. amíg bőg, addig nem teszem le, de azt se várom meg, h a kezemben elaludjon. amint nyugisnak tűnik leteszem, ha elkezd bőgni, akkor újra vissza és így tovább. mindenkinek felhívom a figyelmét amit tuti magatoktól is tudtok, de én most n rácsodálkoztam az unokahugom 9hónapos babájánál, szvl h mindenki csak olyan altatást vállaljon be, amit utána hónapokon-éveken keresztül tud vállalni. szvl csak óvatosan a ringatással, babakocsitologatással, stb.

hasonfekvés
nálunk katasztrófa, egyszerűen utálja, nemh elaludjon így. még pár perces próbánál is itt a világvége

kendő
nekünk rugalmas van, mi n szeretjük. bár tény, h most nyáron n meleg, viszont egyáltalán nem nehéz (most már :lol: ) felvenni, kele szereti és nem nehéz benne cipelni

pelus
huggieshoz (v bármi máshoz a liberon kívül) nincs nyereményjáték???

hozzátáplálás/tápi
ezt már kitárgyaltuk, h mindenki úgy boldogul, ah tud, nem vetünk követ senkire. ráadásul ki miben hisz, azáltal üdvözül ugyebár, szvl az a lényeg, h mindenki úgy csinálja, ah akarja. de azért sztm az, h "nekünk sem lett semmi bajunk" nem konkrét érv a hozzátáplálás mellett. főleg azoknál a babáknál lennék óvatos, ahol már kiderült vlmi allergia-féle.
mondjuk engem az tart abszolút kizárólagos szopipárton (ha nem menne, akkor meg tápin), h ameddig lehet, halogatnám a pepecselést :oops: csúnya, rossz május

hehehhe a régi spockos könyvben az is benne van, h az anyatejes szoptatás alapköve az ellazulás, úgyh az anyuka nézzen tévét/olvasson újságot/SZÍVJON EL EGY CIGIT. kaminál megnéztem az új kiadásban az utóbbi már nincs benne :lol:

bcg
6 hónapos korig kell reagálnia a szervezetének, ha nem, akkor újraoltják. észre fogod venni, legalábbis kelének akkkkkkora volt, h mindenki csodájára járt a rendelőben

lorca
fogfájás hessss hesss :( egyébként nekem a mellgyulladásnál (bibibiii, újak, nekem is volt kétszer is :wink: ) az algopyrint engedélyezték

mona
várj egy kicsit holnaptól jön a hideg, meglátod, h a meleg volt-e az oka. de attól függ, meddig akarod a kizárólagos szopit, mert így az 5 hónap tájékán esetleg egy kis tápival rásegíthetsz este..

majus3

Cuki ez a távkapcsolat...

alvás: nem használok cumit, nincs is Linusnak, nekem igy is sikerült összeszedni 1 mellgyuszit, :evil:
más5let :?:

Timo, nekem is szokta rúzs alakúra szívni és akkor nekem is elfehéredik....és általában azt a cicit, ami kisebb, amit ki is sebesített, ami gyulladt volt... :evil: .

Hozzátápi: szerintem ez is gyerekfüggő. Valaki elfogadja már a plusz ízeket, valaki nem...

Szakirodalom: én is megörököltem anyutól dr. Spok könyvét, és olvasgatva a mostani irányvonaltól néha teljesen eltér (tehéntej hígítva az anyatej pótlására?? :shock: :roll: :shock:
És az a bajom a többivel is, hogy ha csak azt követem, akkor ok, de ha már másba is beleolvadok, akkor már teljesen megzavar! Maradok az ösztöneimnél, de lehet, hogy akkor "elrontok" valamit, amit utánna majd a szakirodalommal kell helyrehozni... :evil:

nanica

Kösz Timo, most is éppen csinálja, és fontolgattam a védőnő megkérdezését, dehát ezért olvassa az ember a babanetet, mert itt már valaki biztos, hogy utánajárt :)

Orsi
Kép Kép
sno

Lányok, köszi az infókat. Akkor még várok egy kicsit ezzel a hozzátáplálással :lol: Remélem tényleg csak az idő okozza a problémákat. Bár arra már én is gondoltam, hogy lehet, hogy (a nagy tesó miatt) annyi inger éri Pankát, hogy éjszakára a kiadósabb evéseket...
Tegnap próbáltam a reszelt almát, nem volt sikere...

Vonalzót már sikerült készítenem, csak még arra nem jöttem rá, hogyan kell ide az üzenet végére beillesztenem. Kérlek segítsetek :cry:
Mona
mona70

Nanica,
Szabinál nem vált be a szopin elalvás. Ő abbahagyja és utána magától elszenderedik. Natit viszont másként nem lehetett altatni, ő még most se nagyon ismeri az elalszom magamtól című slágert.
Mi még most is a Nandu kendőben nyomulunk. Igaz, hogy meleg, de abban elbírom. A meleggel meg jól kijövünk egymással. Én ugyan áttérnék egy jobb kengurura, de még mindig várom a felajánlott ajándékot. A sajátunkat egy kilóval ezelőtt próbáltam, de már akkor majd leszakadt a hátam.

Timocska,
Nincs véletlenül egy update verziója a táblinak? Kezdem elveszíteni a fonalat :oops:

Kép KépKép
lorca

Én biztos, hogy nem fogom megkövezni a hozzátápisokat, két okból: 1, nagyon sz**ul dobok 2, az én fejemben annyiszor (ahányszor mellgyulladásom volt) megfordult a szopi abbahagyása, volt hogy csak az tartott vissza, hogy elapasztani még macerásabb lett volna.

Orsi
Kép Kép
sno

Lorca! Én is most akartam kérni Timit, hogy dobjon fel egy táblát ;)

Megjöttünk a csípő UHról... Kiakasztott a dokinő :evil: Mint vmi kvízjátéknál nem tudta eldönteni, hogy hogyan tovább: először azt mondta, hogy minden oké, csak tegyem többször hasra, aztán amikor már kifelé mentünk, akkor utánam szólt, hogy bizti ami bizti, vegyek egy terpesz pelust és hordja Emma 1 hónapig :shock: Előtte meg elmondta, hogy tök lazák a csípőizületei és minden oké :evil:
én viszont úgy döntöttem, hogy nem kell terpesz pelus! annyira békában van a lába alvás közben, hogy még a térde is leér a matracra, úgyhogy nem tudom mit akart a dokinő :evil: a papíron is az van, hogy minden okés :evil:

Hozzátápi: mi ugye majd 4 hósan kedjük, de csak kóstolással, és ezt szeretném is megtartani 6 hós koráig! ha vmi nagyon ízlik neki, akkor gyümilé oké, de többet még nem akarok túl korán.
szopi: asszem Lorca vagy Róki írta, hogy nagyrészt önbizalom kérdése. Amikor elment a tejem, akkor mindenem volt, csak önbizalmam nem... viszont a végkimerülés és depresszió határán voltam :( ha nincs ez a mélypont, talán még mindig szoptatnék... Már túltettem magam rajta. Biztos van aki elítél emiatt, de már nem izgat. Azzal törődöm, hogy a jelen helyzetből a legjobbat hozzam ki! ;)
Vendég

Dinnyuska!

Valahogy én is igy vagyok a hozzátápival.
Ha anyatejes lenne eszembe sem jutott volna és el sem fogadtam volna, hogy ilyen korán kezdjem az izekkel ismertetni.
De a tápszer mégis csak műkaja. Sajnos elég kevés anyatejem van, amit megeszik annak nagyrésze tápszer.
Egyébként imádja az almalevet és az almapépet. A székletéve sincs semmi probléma.
Persze mindenki másként gondolja.

Asi
Vendég

Délelőtt olvastam egy cikket, amin totál felhúztam magam: azt ecsetelte, hogy úgy lehet egy gyereket elrontani ha szigorú vele az ember :shock: Ha óra szerint etetik és időnként hagyják sírni, akkor nem tartja szem előtt az ember az igényeit, elveszti a szüleiben a bizalmát, visszahúzódó és kiszámíthatatlan lesz :shock: OK, hogy valszeg a szélsőségekre gondolt a cikk írója, de ezt így kijelenteni azért szerintem nem lehet! Régen mindenkit időre etettek (még szigorúbban, mint a mai időre etetések!), és nem vesztetette el mindenki az önbizalmát :evil: Ezt a baromságot!
Remélem nem sértettem meg senkit, de totál kiakasztott! Az szószerint volt benne, hogy szigorral el lehet rontani a gyereket :shock:
Vendég

Ja! Lorca! Hát ezaz... Sose raktam ki a hasam teljesen, de van 1-2 ici-picit rövidebb felsőm, amit mostmár nem tudok felvenni :( Abba meg bele se gondolok, hogy 24 évesen elfelejthetem a bikinit :(
Vendég

Cumi: Emma még csak most kezd "belenőni" a 0-3 hós méretbe :lol: az orra még mindig kicsit bele lóg a karimába :lol:

Kép

Na, ma ömlik belőlem a szó :oops: Bocs :oops:
Vendég

Timi! Akartam már többször kérdezni, hogy hogy boldogulsz a félhosszú frizurával? Erősen gondolkodom, hogy levágatom :roll: Ha kibontom, akkor túl meleg meg zavar, ha meg állandóan össze van fogva, akkor meg megfájdul a fejem meg még szétcsúszik :? Mindig itt vesztem el a fonalat...
Vendég

Nya sziasztok. Mar csak 4 oldal van hatra, ugyhogy pihenek egyet.

Hozzatapi: en igazabol csak kostoltatni szeretnek egy darabig (a cserko es a banan nagyon bejon Ajronnak), a konkert hozzaapival meg varok... hogy miert, nemtom, igy erzem.

Szigor: hat, nalunk kemeny napirend volt (most azert lazabb, de nem rajtam mulik...) de szigor az nem. Attol meg, hogy idore eszik, azt csinal, amihez kedve van, addig eszik, amig jolesik, akkor alszik, amikor jolesik... szoval a szogor, amikor mindent tokeletesen kell csinalni, valoban okozhat onbizalomhianyt - na de ki az, aki igy nevel gyereket manapsag??? Szerencsere nem sokan szerintem.

Ajronnak erobikoztam egy kicsit, eloveve terhesseg elotti emlekeimet - megbabonazva nezte alsonemuben riszalo anyjat, azota is csondben van :D
kami

Kami! Ja hát ha ez a szigor, akkor így okés... Nekem meg sem fordult a fejemben, hogy vki ilyen szinten lekorlátozza a gyerekét :shock:
Ez a riszálás nagyon jó :lol: Egyszer én is elkezdtem Emmának táncolni - hát látni kellett volna a fejét :lol:
Vendég

Na csak a postára ugrottunk el, és megint mennyi minden :D

Hozzátápi: én egészen biztos vagyok benne, h senki nem dobál köveket senkire/vet meg senki, nem úgy ismerem ezt a társaságot :D Nekem személy szerint semmi ellenérzésem nincsen a hozzátápival kapcsolatban, és h mi mikor kezdjük arról fogalmam sincs (leszámítva a hétvégi őszibaracknyalást) Sztem nem árt, nem használ, egyszerűen csak érdekes viszont macerás, úgyhogy ezeket fogom mérlegelni :D

Egyébként én pótlok tápszerrel, és mint többször kifejtettem, nagyon meg vagyok vele elégedve. Asi mennyit szopik és mennyi a tápszer? Én még nem emeltem 60 g fölé a tápszert alkalmanként.

Mona, a vonalzónak van egy kódja azon az oldalon ahol csináltad (csak nemtom emlyik kódok kell kiválasztani), és azt kell bemásolni itt fent a profilnál az aláíráshoz. Hahó, valaki, mondja meg melyik kódot kell!, vagy próbáld ki... :)

Én most kezdem amúgy elveszíteni a fonalat... :lol:

Hehe, Emma orrához szabták az Aventes cumit! :lol:

Kép
Kép
agiboldi

Köszi Lányok, próbálkozom vonlzó ügyben :oops:
Mona

KépKép
mona70

vonalzó:
PHPBB kód vagy url ( ne röhögjetek ki ha hülyeséget írok) és a babafalva üziben küldi az e-mail címedre

altatás:
3 hete, amikor bevezettem a cumit, bepillantást nyertem az édenbe: altatás=kiságyban oldalra fordítás, plüss jószágokkal kiékelés, cumi a szájba és a szoba gyors elhagyása. Kép Egy héttel később, ez már kevésnek bizonyult, az elernyedéshez szükség volt a hajszárító zsongító hangjára, múlthéten már ez is kevés volt és most megint egyre gyakrabban ringatni kell :evil: és alig lehet néha letenni Kép az ünnepi asztal izlés szerint helyettesíthető a számítógép asztallal, konyha asztallal, stb. Az imént az ágyában aludt el, de fogta a kezem és szagolta (hát ez sem derékkímélő).

napirend:
a suttogó nagy hozadéka számomra, hogy rávezetett az evés előtti alvás előnyeire, a szopiba belealvással szemben. Mert ha álmosan kezd szopizni túl hamar elalszik, nem eszik eleget, felébred mert éhes, így nem alszik eleget, és már benne is vagyunka a spirálban. De ehhez tudni kell elaltatni cici nélkül... Hát nekem ez az állandó projektem. Eddig 1-szer aludt el magától játék közben (ujjszopival)!

Orsi
Kép Kép
sno

Hát akkor itt a szülésem! Akit nem érdekel attól bocsi és ugorjon! :)

Laura születése

A történetet március 31-énél (szombat) kezdem. Ezen a napon délelőtt 11re mentem a kórházba CTG-re. Semmi arra utaló jel nem volt, hogy hamarosan megszületik Laura. Mondjuk nem volt túl mozgékony, majdnem végig aludt (vagy csak már nem volt kedve mozogni az igazán nagy mozgás előtt :). Hazamentünk a kórházból, megfőztem az ebédet, délután még sütöttem sütit, este 6kor átjöttek hozzánk Gábor szülei, még mindig semmi jele nem volt annak, hogy hamarosan szülök.

Gábor egész héten nagyon sokat dolgozott, minden nap hajnalban jött aludni, ezen az estén úgy tűnt, kicsit fellélegezhetünk, éppen éjfél előtt néhány percel ágyba kerülhetünk. 3/4 12kor mondta Gábor a pocaklakónak, hogy "tudom, hogy azt mondtam, hogy mostmár bármikor megszülethetsz, de ma inkább maradj még bent, hogy Apa tudjon végre egy kicsit aludni!" Mire én csak annyit mondtam: "Azt hiszed azt csinálja, amit Te mondasz? Van neki akarata, menthetetlenül KOS lesz. :) "Persze ekkor még egyáltalán nem gondoltam rá, hogy esetleg beindul a szülés.

Éjfél után 5 perccel éreztem , hogy egy picit fáj a hasam, de gondoltam ez biztos nem az, hanem csak jósló fájás. A gyanus az volt, hogy kb. 1percig fájt, aztán mintha elvágták volna, majd 15 perc múlva megint, aztán 15 perc múlva megint, aztán meg (jajajjj) 8 perc múlva megint, meg 8 perc múlva megint....aztán fél 3 körül már 5 perces fájásaim voltak, de még mindig nem akartam elhinni, hogy hamarosan anya leszek. A fájások közötti idő teljesen fájdalommentes volt, sőt nem is éreztem, hogy jön a kövezkező, csak óramű pontossággal belémhasított. Na, aztán 3kor úgy döntöttünk, hogy elkezdünk készülődni. Lezuhanyoztam, visszatettem a mélyhűtőbe az éjfélkor kivett csirkét :), csináltam Gábornak egy szendvicset, aztán fél 4kor elindultunk, mondván, legfeljebb hazaküldenek a kórházból, hogy ez még nem az.

4re beértünk a kórházba. Pont a választott szülésznőm volt ügyeletben, jól meg is lepődött, mikor meglátott. Kérdezte, hogy fáj? Mondtam, hogy azt hiszem igen, 5 percenként, már másfél órája. Megvizsgált, mondta, h 3 centire nyitva van a méhszáj. Burkot repesztett, és szólt Gábornak, hogy lehet hozni a csomagot, el lehet kezdeni a homeopata bogyókat szedni, mert ebből ma baba lesz. Na, ekkor kezdetm - talán - felfogni a dolgokat.

Ezek után átöltöztem, a szülésznő elkészítette a felvételi CTG-t, miközben kitöltöttük a szükséges papírokat. Nekem egyre erősödtek a fájások, nagyon fáztam, remegtem, meg hánytam (bocsi), meg minden bajom volt. :) Aztán beköltöztünk a szülőszobába. ekkor lehetett kb. fél5. Nem sokkal később kaptam egy fájdalomcsillapító + simaizom lazító szurit. A fájdalomcsillapító hatásást nem igazán éreztem...Mondta a szülésznő, hogy ha lehet, ne feküdjek, fel kellene állni, vagy legalább ülni, mert a gravitáció sokat segíthet. Én hallgattam rá, szóval felálltam, "sétáltunk" egy kicsit Gáborral.

Fél 6 után volt, amikor már nagyon szenvedtem, 2-3 perces fájásokkal küzdöttem már egy órája. Mondta a szülésznő, hogy mindjárt megvizsgál. 1 óra alatt, 1centit tágultam. Hát ettől teljesen megijedtem, hogy még mennyi rengeteget kell így kibírnom. Inni nem tudtam a hányinger miatt, pedig a folyadékra szükség lett volna. Mondta a szülésznő, hogy esetleg lehet gondolkozni az epidurális érzéstelenítésen. Nagyon nem akartam, de aztán egy kis idő után mondtam, hogy lehet, hogy mégis belevágnék. Ehhez elő kell készíteni a keringésemet, szóval kaptam egy adag infúziót. Majd megtörtént a csoda. Egy óra múlva (fél7) mikor megint megvizsgáltak, már 8centire voltam kidágulva, szóval azonnal lefújtam az EDA-t, és persze a szülésnő is rögtön mondta, h nem látja már értelmét, mert ha minden jól megy ebből 8ra baba lesz, és hívta a dokimat.

Végülis egy kicsit elhúzódott a dolog, mert fájásgyengeség lépett fel, hiába fájt mindenem mostmár szinte folymatosan, az igazi nagy fájások már csak 4-5 percenként jöttek. Emiatt kaptam egy kis oxitocin-infúziót. Aztán gyorsan visszatértek az 1-2 perces fájások, és április elsején 9:19-kor megszületett Laura 3320grammal és 56centivel.

Nagyon jó volt, hogy ott volt velem Gábor, főleg a végén, amikor már hiába mondták a szakemberek, hogy már érzékelhető a hajas buksi és már csak 3 centire van a kijárattól és hogy fél óra és vége. Nekem az volt a megnyugtató, amikor azt hallottam Gábortól, hogy már ő is látja a fejecskét és a tolófájásoknál mondta, hogy “nyomjad, nyomjad, már látom a fejét”  . Na ez minden lehetségesnél nagyobb erőt adott. “És akkor hirtelen ott volt. Többé már nem voltam terhes, Anya lettem. Soha nem hittem, hogy ilyen csoda megtörténhet.” Abban a pillanatban, amikor megyszületett Laura, minden fájdalmam megszűnt, mindent el is felejtettem. Rögtön a mellkasomra tették köldökzsinórostul, magzatmázasan és rögtön megnyugodott, egy csöppet sem sírt. Közben az Apukája is simogatta a hátát. Majd egy kicsit később elvágta a köldökzsinórt.

Nagyon nagy élmény volt számomra szülés, kihagyhatatlan élménynek tartom, ami egyben felejthetetlen is. Enya CDt vittem a szülésre, aminek annyira a hatása alatt vagyok még a mai napig is, hogy ha meghallom a zenét, most is elkezdenek folyni a szememből a könnynek, csak úgy….

dinyuska
KépKép
dinyuska
Vác

vigyázat, fényképek következnek!

kelemosoly Kép
a kis család Kép

popsilevegőztetés
Kép
strandszopi Kép

hekkre várunk apával
Kép

majus3

Na és akkor a többi témára:

Én sem vagyok a szigor embere, főleg ilyen pici korban...ezek a csöppek olyan kis ártatlanok még! nem is tudják mi az, terrorizálni a mamát. Kis naív mi? :) De tényleg. Gondoljátok el, csak fekszenek a hátukon, néha a hasukon, aztán föléjök vigyorog anya meg apa, meg valami öregasszony az utcán "cukcukcukiiizgat"... :lol:

BCG: Laurán semmi nyoma a BCGnek, nem az van, hogy már nem látszik, még nem is látszott. Egyszer 2-3 napig egy kis göböt éreztem (látni nem lehetett semmit), de már az sincs... jajj szegény. gondoljátok újra kell oltani? :?

Barbi!
Egy cipőben tápi ügyben............................ Melyik tápszert kapja Emma?
Mondjuk egyetlen egy előnyét tudom mondani a tápinak, h mindig grammra pontosan tudom, hogy mennyit evett, és hogy nem éhes. szerintem ezért is kezdte átaludni ilyen gyorsan az éjszakát.

Ja, és az én Laurám dettó cumizás közben. :) :) Vannak kisebb karimájú cumik (talána Nuck), de annak formatervezett a cumija, nekem kicsit fura. Meg azért szeretem ezt az Aventet mert ennek van védőkupakja, úgy tudom a többinek nincs....

dinyuska
KépKép
dinyuska
Vác

Május!

Ismerős vagy nekem, szóval biztos láttuk egymást a kórházban. ;)
A szülésemet már olvashatod, de képeket még nem töltöttem fel...
Nem semmi, hogy már strandoltok!! :)

dinyuska
KépKép
dinyuska
Vác

Dinyuska! szép volt, én is bőgök...
Vendég

Dnyus! ezt kár lett volna csak priviben :)

Május! Irtó jól festessz a családi fotón! Kele mosolya meg zabálni való! :P Olyan igazi kisfiús lett a pofija! Nagyon cuki :D

Dinyus! Mi Beba HA Start Aktívot kapunk. Én nem kóstoltam, mert annyira büdös, hogy a szagától felfordul a gyomrom :oops: Mondjuk én a nyers tejjel ugyanígy vagyok :oops:

Most beszéltem a fodrászommal: elköltöztek :shock: Itt Keszin meg nem ismerek jó helyet :( Kata! Nem tudz ajánlani itt vkit?
Vendég

Már én is kezdem elveszteni a fonalat topiclakók ügyben..
Ez a tábla van:
Kép

Várom az ötleteket, hogyan lehetne "update" formába hozni, illetve az újaktól, hogy akar-e vki bekerülni! :D

Timi
Kép Kép
timocska

Ja, Barbi!
A haj kérdés nálam tök egyszerű: mosás és hagyom magától megszáradni. Persze, ha megyek vhová, akkor beszárítom kábé 5 perc alatt, kis hajhabbal formázom. :lol: :lol: (jó kis puritán vagyok, mi?)

Drusza!
Kele babó nagyon édes!!! :) Nem hiába cuppant rá Lillus! :D És szépek vagytok együtt hárman! :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: