A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Györgyi, hát igen, tudom, h hogyan megy ez, de ettől függetlenül azért biztos jobb, ha ilyet veszek, mint ha cukrozott, tartósítozott, nem bio babaételt (arról már nem is beszélek, h régen csak ilyen volt)!! Plusz előbb-utóbb, legkésőbb oviban úgyis azt fogja enni, amit elé raknak. Egyébként én tényleg szívesen pepecselnék a kajájával, de ha nem kell neki, mit tegyek?? :roll: Majd ha már jobban eszik, akkor talán el fogja fogadni anya főztjét is. :) Ja, és miért van szerencsém? Azt valahogy nem tudtam beilleszteni a szövegkörny.-be :D

KépKép
barimami

Ja csak azért, mert azt hittem, hogy megeszi a te főztödet is az üveges után, de ezekszerint félreértettem. :lol: Bocsi. Lehet hogy siettem mert dolgozom is közben.

Kép
gyorgyi33

Györgyi, semmi baj, néztünk Danival! (jobb, hogy ha itt bakizol, mint a tévében :D )

KépKép
barimami

Tünde,
igen, tervezem az egész nappali habtapizását :-):-) Najó, ez nem komoly, csak gondoltam, ha több tapi van, nagyobb az esély, hogy ott zúg el :-)
Köszi a Legos tippet, körbekérdezek, hátha valakinek van, akinek nagyobb a babája.

Györgyi,
köszi a nyugtatást, remélem én is, hogy semmi komoly, jövőhéten bemegyek a Kútvölgyibe.

Barbi,
A Kaiser sajna elég drága, a DMben érdemes vásárolni szerintem, ott a választék is elég jó. Mi akkor szoktunk jól bevásárolni, mikor 15% kedvezményt adnak a pontgyűjtő kártyára :-)
A tejpépet csak este szoktuk adni, ebédre általában zöldség van, husival vagy anélkül. Ha itthon vagyunk, akkor saját készítésű. Általában hetente egyszer főzök és féldecis pohárkákban mélyhűtöm. Pl. most van a hűtőben krumpli, répa, cukkini, brokkoli és padlizsán. Délelőtt előveszek 3 kispohárral, kiengedem, ez pont egy ebéd-adag.
Ha megyünk valamerre, akkor mi is üveges babakaját viszünk.

A fogzástól simán lehet piros a popó!
Nagyon édes Dani :-)

Masni
masni

Sziasztok!
hogy vagytok?
Borzalmas volt a tegnap esti vihar....

emano/Andi
KépKép
emano

Memme!
Mi volt a dokinál? OK minden?

Ma megyünk a lányomhoz :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
kriszta36

Jaj, csak most látom, hogy Ti is ma mentek. Bocs, de teljesen azt hittem, hogy Ti tegnap, Ildi meg ma. Nem baj, azért majd jelentkezzetek, hogy mi volt.

Kép
Kép
kriszta36

Bene is vegyesen étkezett, ha otthon voltunk, saját kaját, ha mentünk valahova, üvegeset, és mindkettőt megette.Sőt, egy idő után a sajátba én tettem friss zöldfűszert is, és akkor az még ízletesebb lett.

Na de most!Ha rajta múlna, egész nap csokis kekszen élne :(

A vihar elég durva volt, és hamarabb jött, mint számítottunk rá, mert éjjelt mondtak, hogy ideér. De itt kár nem volt szerencsére.

Vizsont most frissebb az idő! És én pl sokkal jobban vagyok :)

mtunde

Masni, hát igen, én is a piros popó ügyben a fogzásra gyanakszom!
Ez jó ötlet, amint Dani már hajlandó lesz nem csak gyümit enni, én is elkezdem a lefagyasztgatást! Arra jók ezek az Aventos poharak is, nem? Majd meséld el, h vettetek-e Fisher price játékot, már nekem is nagyon fáj a fogam egy nagyobbaknak való játékra, de azért még várok a vétellel pár hónapot :)

Györgyi, ezt ugyan már nem látod, de jó utat nektek!!!

Emano, tényleg iszonyatos volt a tegnapi időjárás, rettentően dörgött és villámlott, miután Dani elaludt, még utána is akkorát csapott a villám valahová a közelbe, h beleremegett az ablak szó szerint! De Danit nem zavarta, húzta a lóbőrt :roll:

Hú, Dani popóját szellőztettem az előbb a nappaliban gumilepedőn, kb 2 perc után furcsa szag csapja meg az orrom, odapillantok és a gyerek konkrétan tapicskol a lábával a szarban és sikeresen jutott belőle a padlóra, a lepedőre, a szőnyegre, plusz a gyerekre mindenhová!!! :lol: :lol: Rögtön mentünk a zuhi alá, aztán súroltam padlót, szőnyeget, lepedőt :roll:

KépKép
barimami

Tünde!
Jó, hogy jobb...
Anyós telefonos beszámolója alapján nálunk most joghurt a csokiskeksz :lol:

Kép
Kép
kriszta36

Sziasztok!

Nálunk is lezajlott a vihar...Este romantikus, gyertyafényes vacsora volt, miután elment az áram. :lol: Majd gyertyafény mellett mesekönyvnézegetés :lol: .

Barbi! Nálunk is akkor volt piros a popsi mikor foga jött a kicsimnek.Mi olyankor elhagytuk a törlőkendőt, langyos vízzel-vattával töröltem popsit, és szárazra törölgetés után vékonyan Sudocrem-el kentem.Azóta is ha esetleg piros lesz a popsija a Sudocrem nekünk nagyon bevált.Elég drága, de mivel vékonyan kell kenni sokáig kitart.

Szép napot!

-Ktina-
ktina

Ktina, köszi a tippet, akkor elhagyom a popsitörlőt, mi most Neugranormonra váltottunk a patikai popsikrém után, remélem jobb lesz tőle, bár tényleg csak picit piros, csak mivel neki eddig egyáltalán nem volt az, ezért ijedtem meg kicsit...

KépKép
barimami

Sziasztok!

Ancsa! Igen, felébredtem! :lol: Sőt, első éjszaka nem is tudtam mélyen aludni, de már második éjszaka ment minden rendesen! Képeket majd teszek fel!

Kaja ügyben én úgy jártam, hogy mióta rendszeresen főzök Lénának, azóta nem eszi meg a bébiételeket...

Tegnap voltunk 3 babával a Dagály strandon, nagyon élvezték mindannyian, csak kicsit későn indultunk haza, amikor leszálltunk a troliról már elkezdődött a vihar, fújt nagyon a szél és kicsit csöpögött az eső. Futottam haza, szerencsére időben hazaértünk. Itt nem volt áramszünet, de egy barátnőmnél is volt.

Mindenkinek jó nyaralást előre és utólag is, meg persze jó hétvégét. Mi most egy ideig nem megyünk sehova. Illetve lehet, hogy holnap a biopiacra. Jön valaki?

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Masni!

Nézd meg ezt a linket, hátha a lego primok megmaradtak, tök jók és nagyon jó áron adja őket.

http://www.babaszoba.hu/forums/topic?tid=211599&page=1

mtunde

Zsófi, hát, reménykedjünk, hogy esetleg Dani is átáll, ha főzök neki rendszeresen ,egyelőre még csak barackot főzhetnék neki, főzelékből max. 10 kanállal hajlandó enni :D kiv. sütőtök-krumpli párosítás, azt egészen bírja a szervezete!

Mi megyünk biora holnap, sztem 9 körül, mivel Dani fél 8kor szokott kelni, bár ma csodák-csodája fél 9kor kelt!! Igaz, én már fél 8tól fent volta mmegszokásból!

Basszus, most kaptam meg az első GYED összeget, ki vagyok bukva, én azt hittem, h a 90valahányezer, ami a max. GYED az nettó, erre kiderült, hogy abból egy csomó minden lejön és a max. GYED 74ezer??? :evil: :x

KépKép
barimami

Barbi!

Igen, sajnos az a bruttó :(
és akkor a gyesről nem is beszéljünk, én szeptembertől veszem ki a szabijaimat a következő gyerekig (szerencsére összegyűlt annyi, mert tanár vagyok, hogy kitartson januárig), mert a 20-on valahányezres gyes már röhej!

mtunde

teljesen le voltam nyűgözve tegnap a gyerekektől. hozzánk este 8-körül ért a vihar, akkor kezdődött a fürdés és lefekvés. én elemlámpát vittem magammal mindenhova, hátha kell. borzasztó villámlás és dörgés volt, de egyik gyereket sem zavarta, percek alatt aludt mindenki. én meg paráztam egymagam, míg apa hazaért :?
mikor alakul ki egy gyerekben a félelem érzet egy ilyen viharral kapcsolatban?

Kép
Kép
Kép
manóka28

Tünde, hát tényleg röhej!!!! Ha valaki maximumra van bejelentve, ezek után hogy tudná fentartani az adott életszínvonalát, plusz egy gyereket 85000ből (családi pótlékkal együtt)??? Mert ugye hiába fogom vissza a kiadásokat, attól még a rezsi, közös költség, stb. nem változik, plusz még a gyerekre is elég sokat kell költeni, pláne az elején!! Na mind1, szerencsére nincsenek súlyos anyagi gondjaink, de akinek vannak, az nem engedheti meg magának, hogy gyereket szüljön, az tuti! :( :shock:

KépKép
barimami

Tud valaki valamit a fogzó cumiról? Állítólag recés vagy érdes vagy nem tudom, de közben meg cumi és a baba ínyét dörzsöli, miközben cumizza...ti tudjátok, hol lehet ilyet kapni vagy van valakinek ezzel kapcs. tapasztalata?

KépKép
barimami

Barbi! Egyetértek! Bár attól tartok, hogy akinke anyagi gondjai vannak, az még nem is a max gyedet kapja!

Én a mam cumiban láttam ilyet, a Brendonban lehetett kapni, Bene szerette, bár már a fogzás nagy részén túl volt, de szerette, hogy érdes. Nem sokkal drágább, mint a normál cumi. De DM-ben sajnos csak a normál van :(

mtunde

Sziasztok,

piros popsi: nekünk sajna szinten minden fogzásnek (90%) borzasztó pelenkakiütésünk volt. A sudocreme nagyon jó, illetve a vége felé próbáltam a dm saját márkás popsikrémét, ami hasonló állagú mint ez, illetve a neogranormon és nagyon jól bejött ez is. A mi dokink ajánlotta, hogy ha nagyon csúnya a popsi, naponta adjak egy ampulla normaflort, ami helyreállítja a bélflórát, mert fogzáskor megváltoznak az enzimek, és emiatt lehet piros a popó. Nekünk ez is segített.

Memme: ti voltatok ma a dokinál egy pici fodros ruhás gyönyörűséggel? Akkor láttalak benneteket. Jól vagytok, minden rendben?
Én is láthattam végre a kis picurkánkat, 6 és 7 hét közé lőtte be a doki, mivel a ciklusom elég hosszú volt a szoptatás miatt, illetve csak hasi UH-ot csinált, ami szerintem nem olyan pontos ilyen koraterhességnél.
Annyira fura volt látni, hogy milyen kihalt a kórház... valahogy úgy összeszorult a gyomrom.

Ildi
ildibaba

Sziasztok!

Györgyi, megkérdezhetem, hogy ti hogy mentek le Dunavecsére, mármint milyen úton és kb. mennyi idő alatt értek le? És még valami, mekkora a falu, vagy inkább község? Szóval kb. hányan lakják? A honlapjára már felmentem azt látom, hogy közműügyileg nagyon jól áll, nemúgy mint Tárnok.
Tényleg valamikor régen írta valaki, hogy Herceghalmon építkeznek, az ki volt?

Durcáékról tud valaki, arról volt szó az uccsó infóban, hogy hazamehetnek! Jó lenne hallani róluk is.

Múltkor visszanéztem az egy évvel ezelötti történéseket, hát nagyon sok baba született akkor, Manó4, Jube, NagyDóra, Marcsim, Dorka77.
Ők már sosem jönnek többet ide?
Lehet, hogy lemaradtam valamiről.

Réka
Vendég

Barbi,
hogyne, az Avent pohár is nagyon jó fagyasztásra! Abban is fagyasztgattam régebben, aztán végül jobban bevált a féldecis pohár, mert zöldségenként fagyasztok le és elég aznap kitalálni, hogy mit-mivel kombináljak :-)
Még nem vettünk játékot, most a ruhacímke és a tápis doboz a legjobb barát :-) Néztem a Babaaprón Fisherprice-t, nemigen volt, az Ebayen viszont van egy csomó, este keresgélek még!
Ügyes ez a Danibaba :-):-):-)

Nekem 4ezerrel több a gyed. Tényleg nem sok, de engem az vigasztal, hogy a legtöbb országban 6 hét vagy max. félév a szülési szabi, ehhez képest mi itthon maradhatunk akár 3 évig úgy, hogy a biztosításunk és a munkaviszonyunk fennmarad.Jó, ebből nem tudunk csekket fizetni, de azért ez is egy szempont.

Tünde,
nagyon aranyos vagy, köszönöm szépen! Megnézem, most épp nem lehet megnyitni az oldalt :-(

Réka,
Sajnos nem tudok semmit Durcáékról, jó lenne valami infó, én is szoktam gondolni rájuk. Amennyire tudom Jube, Dóri és még néhányan átmentek egy másik topikba.

Masni
masni

Masni, hát igen, igazad van, én is azért hálát adok a sorsnak, hogy nem vagyunk nyugatiak ilyen szempontból!! Nyugat-Eu.-ban szinte mindenhol kb. 2-3 hónapig otthon maradhatnak, max. 6, aztán szevasz, menjél dolgozni, gyereket meg add be a bölcsibe! :?
Én is megnéztem babaaprón a Fisher price-t és főleg hinták vannak fent, de van Szutyurinak a képtáron egy oldala, ahol már ki is néztem kétféle játékot is, bár azok vadiújak, szóval árat még nem hasonlítottam össze, lehet, hogy boltban ugyanannyi vagy olcsóbb...

Durcáékról tényleg jó lenne hallani, nagyon drukkolok nekik, pedig nem is nagyon volt alkalmam megismerni őket...

Ildi, köszi a tippet, akkor még próbálkozom a Neugranormonnal és ha az nem jön be, akkor jön a Sudocrem!

Mindenki piheg a nagy melegben?? Ancsa, Steffi, Merci? Nem túl sok ma a hozzászólás...remélem valami jó helyen hűsölnek mamák és babák egyaránt :roll:

Jut eszembe, Ancsa, mai babaúszáson volt videózás, mi kértünk Daniról, lesz vízalatti DVD-felvétel zenei aláfestéssel, meg víz feletti is, meg fotók! :lol: Még jövő héten is lesz valamikor, ha ti is szeretnétek, felhívhatjátok Csillát megkérdezni, h mikor lesz! Mondanom se kell, Dani a 15 úszása alatt még sose produkált ilyet, mint ma, minden merülés után hangos jajgatásba kezdett :roll:

KépKép
barimami

Játékvásárlás:
érdemes a babaszobán a csevegőben nézni a játékoknál. Nagyon sok van!!! Sokan úgy is hirdetnek ott, hogy belinkelik a képtárukat. Vagy a teszvesz, vatera, de a babaszobán szerintem több van.

Egyébként ez a nyugaton 6 hét aztán munka elég visszás. Így van, de pl a barátnőm németországban él, és meséli, hogy ha visszamegy dolgozni, kell a bébiszitter, mert ovi, suli minden 12-kor bezár, vagy legalábbis ebédre a gyerkők haza vannak küldve. Viszont ha dolgozik, a fizetése elmegy bébiszitterre. Ha otthon marad háztartásbelinek, a férje annyi adójóváírást kap, mint az ő fizetése lenne, ergo megéri otthon maradni, az apa fizetéséből megélnek. Nyilván nem mindenki, de az átlag igen!

mtunde

Masni,
http://www.arzuhanas.com/Fisherprice-Kat824.html
Mi itt vettünk pihenőszéket, bár nem néztem, mennyiért lehetne boltban megkapni, mert még nem nagyon járunk el otthonról. :)
Vagy legalább ki tudod választani, mit érdemes keresni használtan :)

Nálunk tegnap áramszünet is volt hajnal 3-tól, majdnem 5-ig, épp szopikor. Mentem keresni az elemlámpát. :lol:
Szerencsére Mica egyáltalán nem riadt meg a viharban. Bátor kislegény!

Barbi,
nekünk is bejött a sudocream!! Ha a neogranormon esetleg mégsem.. :lol:

Mindenkinek szép éjszakát!!

KépKép
Kép
gyuzso

sziasztok!
vagyok én is, csak nincs időm a kis menő gép mellett írni...

nagyjából azért olvaslak titeket, remélem mindenki jól van!

barbi!
nagyon ügyes a kisfiad, írtam e-mailt! és köszi a tippet az ínhüvelyre! nekünk is volt piros a popsija, de én a nagy melegnek tudtam be. én már csak pici sudocremet teszek a popsira és utána hintőpor a hátára, hogy ne izzadjon. nekünk bejött.

na megyek, mert lefordulok a székről...

jó éjt mindenkinek!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Gyuzsó, én is innen rendeltem a hintáját Daninak (Magyarországon nem lehet kapni) :D

Tünde, viszont a melóhelyedet simán betölti akkor más, nem tudsz 2 év után ugyanoda visszamenni dolgozni :(

KépKép
barimami

Gyuzso,
köszi a tippet, megnéztem az oldalt, szerintem olcsóbb, mint a legtöbb helyen! És találtam olyan etetőszéket, amit a Stokke olyan 50ezer körül árul, itt 17ezer. Nem mindegy! Köszi mégegyszer!

Mindenkinek nagyon jó hétvégét!

Masni
masni

Barbi!

nem értem, amit írtál... Miért ne tudnék visszamenni dolgozni? Most a szabijaimat kiveszem, aztán újra szülési szabi, stb. Utána ugyanúgy vissza kell, hogy vegyenek. Vagy mire írtad?

Steffi :)

mtunde

Tünde, én a az utolsó hozzászólásodra reagáltam, azaz azokról a kismamákról beszéltem, akik Nyugat-Eu.-ban úgy döntenek, h otthon maradnak állami támogatás nélkül a gyerek 2 éves koráig :D

KépKép
barimami

Ja, hát ők nem 2 éves korukig maradnak otthon, hanem általában jó sokáig, legalábbis amíg kisiskolások... Mert ugye délben gyerekek haza a suliból, napközi nincs, stb. Tehát ha egyszer visszamegy dolgozni, az inkább 10-20 év múlva lenne. Vagy csak 4 órás munkában dolgozik. Vagy dolgozik rögtön, és fizet bébiszittert. Legalábbis a barátnőm ezt vázolta...

mtunde

Jó estét!

Hú itt aztán van élet :lol:

Tünde, Barbi!
Én is 80körül kapok gyedet vagy mit ebben már benne van a családi is... és most, ha mikor kell bevállalnom a második gyereket, hogy majd akkor is viszonylag jó pénzt kapjak? Martin két éves koráig? vagy hogy? addig meg kell születnie (mert akkor bele kell húznunk :D ) vagy elég várandósnak lenni?

gyuzso!
én is köszi a linket én babakocsit nézegettem ott, de most néztem a játékokat is tényleg tök jók! jól vagytok?

Memme???

Szép éjszakát mindenkinek!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Steffi!

Ha a 2 gyerek között nem mész vissza dolgozni, akkor a 2. gyerek után is az első előtti fizetésedből számolják a dolgokat. A Tgyás asszem kevesebb lesz, mint most volt, inkább a mostani gyed öszege lesz. Végülis ehhez van időd Martin 3. életévéig. Csakhogy a 3. évében már csak a gyes van, és az már ugye nagyon kevés.
Ha közben visszamész, akkor meg arra az időre számolnak átlagfizut, hacsak nem mész vissza több mint fél évre, akkor meg nem napi átlagot, hanem a teljeset nézik, bár ez sok esetben ugyanaz.
Nekem azt mondták, azt nem szabad, hogy a gyes idején betegállományba megyek a második gyerekkel terhesen, mert utána a 2. gyerek gyedét stb-jét már a betegállományi pénzemből számolják (ami a fizum 60%-a, és annak is a 70%-át veszik ugye, és az már sokkal kevesebb)

Én azért megyek el szabira, mert elég sok van (bár sajnos nincs meg a kellő 180 nap, hogy újraszámolják a gyedet) de így is, a napi átlagkeresetemet fogják nézni a szabadságok idejére, és elvileg azzal sem járok sokkal rosszabbul. És nem utolsó szempont, hogy abban a 4-5 hónapban is meg kell élnünk valahogyan, és erre nálunk a gyesem nem lenne elég, adódik, hogy ha már jár ennyi szabadság, kiveszem. Ha csak 1-2 hónap szabim lenne, nem tenném :(

mtunde

Jó reggelt!

Jelentem költözködünk, már ha a költöztető cég is úgy akarja. Elvileg tegnap reggel 8-kor jöttek volna, de még minding nem értek ide :shock:

Amiket tudtunk áthoztunk már az átmeneti lakásba, de az ágyat és a hűtőt ők hozták volna, így éjjel alig aludtam, mivel már megszoktam a saját ágyunkat, főleg matracunkat. Ebben a lakásban, meg egy nagyon puha matrac van, így inkább csak forgolódtam. Alig várom, hogy ideérjenek - elvileg reggel 10-kor már jönnek is - és akkor ledőlök.

Remélem nektek jobb a hétvégétek :) Tündérkém jól viseli, most kezd kisimulni az éjszakai nyomódástól.
Üdv: Dori

KépKép

KépKép
snowwhite

Sziasztok!

Steffi, Tünde!

Én úgy tudom az a legjobb ha a gyermek 2 éves koráig megszületik a kistesó...akkor jársz legjobban anyagilag...
Nekünk ez nem jött össze és így azt mondták legalább azt próbáljuk meg, hogy már betöltött 90 napos terhes legyek január 18.-án amikor Orsi betölti a 2őt.
Ez sikerűlt is és január 18tól kivettem január végéig szabit (úgyis gyűlt elég) és utána szülésig táppénzen voltam....
Azt nem tudom a TGYÁS mennyi lesz (majd 6.án kapok elösszőr), de azt mondta a bérszámfejőnk, hogy a GYEDem megint 74 körűl lesz...(családipótlék nélkűl)....

Szép napot mindenkinek...

Kati

Kép

Kép
cukipofa

Kati!
Ez jó, nekem meg pont azt mondták, ne menjek betegszabira... Bár te a szabadságaid után mentél el betegállományba, az biztos más...
Hát én nem tudom, mi hogy jó pontosan, de sokszor az ember nem tud pont akkor szülni, amikor a legjobb pénzügyileg :) Meg én nem is akartam még eddig :)

mtunde

Sziasztok!
Hogy vagytok?
Tegnap voltunk anyukámnál!Voltunk sétálni a körúton!!!Nagyon jó volt!
Balázs az elmúlt 2-3 napba este 2 órát ordít :shock:
Semmi sem jó neki!!!!
Ja és nem hajlandó az ágyába aludni csak a babakocsiba :shock:

emano/Andi
KépKép
emano

Emano, szegény Balázs, meg persze te is, kitartást nektek, a sírós korszak felén már tuti túl vagytok!! :roll:

Tünde, hát igen, azért más az a rendszer nagyon, mint a miénk...

Steffi, Tünde, ez a "szüljünk-akkor-amikor-kell" projekt meg nagyon durva, ebbe eddig bele se gondoltam, h ügyeskedni kell ahhoz, h az ember a második gyereknél is azért megkapja a kis minimális pénzecskéjét :shock: :(

Képzeljétek, most alszanak a fiúk, de utána evés, majd irány a Római strand, nagyon izgulok, ez lesz az első, igazi közös programunk Danival!! Már elkezdtem összepakolni, azt hiszem a nagy sporttáskával megyünk (1ébként is mániákus pakoló vagyok) :shock: :roll:

Zsófi, nem láttalak tegnap piacon, voltatok? Mi elég sokat voltunk, asszem 1,5 órát vagy még többet is (kb. fél 10től 11ig)

Snowwhite, remélem a költöztetők már rég ott vannak!!:)

Steffi, ti milyen babakocsit is néztek vagy néztetek? Mi gondolkozunk egy új sporton, na nem most, hanem pár hónapon belül, amikor Dani már ül, a miénk meg anyukámékhoz kerülne, valami extra könnyűt szeretnék, 5 kg körülit! A tiéd milyen?
Jövő héten meg megyünk vas. Ikeába, már most elkezdtem írni a listát :lol:

Ancsa, nem is írtam, h gratula Larának a merüléshez!!! :oops: Én is láttam, h bejön neki az úszás, úgy elengedi magát a vízban, h néha már olyan, mintha mindjárt elaludna :lol:

KépKép
barimami

Sziasztok!

Hihetetlen, hogy az embernek "ügyeskednie" kell azon, hogy a 2. baba úgy foganjon, hogy a lehető legjobb legyen anyagilag. Persze ha azt názzük, hogy mi legalább 3 évet itthon lehetünk. Viszont küldöldön az apa fizetéséből meg tudnak élni, nálunk sajnos ez nem megy :(

Veronikusz: Jó nyaralást, így utólag és én is megérdemlem a piros pontot, mert egyből felismertem Tünde Benéjét :) Nagyon aranyosak a képek.

Mi ma megvettük a kiságyat. Sima egyszerű natúr ágyat vettünk és olyan pelenkázót, amit rá lehet tenni a tetejére. Egyenlőre nem tervezzük külön pelenkázó vásárlását.

Snowwhite: Nem irigyellek a költözés miatt.

emano: sajnálom, hogy Balázs sír, én már előre félek ettől a korszaktól.

Barimami: Jó strandolást!!!

Tegnap voltunk 4D-n megint. Sajnos nem sok mindent láttunk, mert aludt a drágánk és nem akart felkelni. Viszont a doki azt mondta, hogy most 2655 gr (33 hét) A várható születési súlya 3800 gr körül lesz.
cukorfalat

sziasztok!

tünde, kati!
hát én már semmit sem értek... nem tudom, hogy akkor most mi lesz... jó lenne nyerni a lottón :lol:

barbi!
mi a chicco ponee xs-ét vettük, 30pár ezerért, de martin nem szereti. meg is akarok válni tőle, ha esetleg érdekel... nem dönthető teljesen hátra, viszont tényle extra könnyű 1x mikor martint vittem benne akkor lépcsőn le-föl hurcolásztam. az árban ano nem volt benne az esővédő, de én odaadom hozzá ajándékba :wink:. nagyon jó kis babakocsi tényleg, nekem szerelem, de ha egyszer a gyermek csak ordít benne... milyen volt a strand?

Eni!
el is felejtettem írni, hogy benő tényleg nagyot nőtt! és egyre inkábbb rád hasonlít! a kis kopé! nektek a neonato babakocsi tolókarja fordítható?

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok!

Snowwhite!
Sok sikert a költözéshez, tudom milyen ilyenkor az utolsó időkben, megterhelő, de fel vagy pörögve nem? Legalábbis én így voltam vele.

Cukorfalat!
Gratulálok a szépen növekvő csöppséghez!

Mi holnap megyünk hasi uh-ra remélem nem kell majd sokat várni. A csonkunk még mindig rendületlenül a helyén van sajnos, de már nem idegesítem magam emiatt, beletörődtem, hogy ez nem fog leesni csak úgy pikk-pakk.

Pénteken Horányban voltunk a tesóméknál, és Emmus nagyon jót aludt a jó levegőn :D

Mindenkinek nagyon szép napot kívánok!

Orsi
Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
borsa

SZiasztok!!

Megjöttünk, iszonyú jó volt!! Jázmin mindent nagyon élvezett, a vízből ki sem lehetett rángatni, pedig eddig még csak kiskádban fürdött. Még úszógumi nélkül is csak úgy vigyorgott, pancsolt. :lol: Teszek fel képeket is.

BArbi

én is mindig így járok, most is bekakilt és nem volt rajta pellus. :lol: De én hallom, ha kakil szerencsére és már ugrásra készen állok. Egyébként ha nincs rajta egyből kakil vagy hármat. Érdekes. :roll:
A GYED egy nagy sz..r. :( De legalább még van. :?

Cinicini

Pontosan 72 km. és háztól házig nekem 1 óra. Az 51-esen megyünk. A Népligetnél az 5-ös felé, aztán az első kijárónál rá az 1-esre és azon végig egyenesen. Ja és város. :D És imádom.

Kép Pancsi

Kép Apuval

Kép :) Kép Vízibicikli

Kép Étteremben

Kép
gyorgyi33

Halihó!

Györgyi,
Jázmin bájos, mint mindig, a némós úszóban meg még nagyon cuki is!! :lol:
Ez volt az első közös pancsi a családnak?

Steffi,
jól vagyunk, köszönjük az érdeklődést! :)
Tegnap zombi este+zombi hajnal, 10-kor tudtam kimászni az ágyból, eléggé megviselten, de a szerelem töretlen!! Már kezdem megszokni, hogy tud üvölteni is a fiatalúr, nem parázok tőle. :)

Dóri,
kitartást a költözéshez!!! remélem azóta megjöttek a szállítók! :lol:
Csak óvatosan..

Cukorfalat,
tök jó súlyban van a poronty!! Gratulálunk!! Hogy viseli a frontokat?

Képzeljétek, kibújt egy varrócérna-szál a gátsebből.. Morbid egy kicsit.. majd a dokibá kezd vele valamit 2 hét múlva a kontrollon, mert nem akarja elhagyni a testemet még..

Mindenkinek szép vasárnapot!!

KépKép
Kép
gyuzso

györgyi!
nagyon szépek vagytok!

gyuzso!
ismerös a zombiság, bár én lassan 4 hónapja csinálom... a szerelem nálam is töretlen! neked nem felszívodó varratod volt? ha igen akkor no para, olyan izé nekem is volt! ki a dokid?

többiek??????

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Györgyi: nagyon jók a képek. Örólök, hogy jól éreztétek magatokat.

Borsa, Gyuzso: Köszönöm. Pont azt mondtam apának, hogy a fiatalúr már most akkora a súlya, mint anno én születtem.
A frontokat elég jól viseljük. Egyenlőre nem igazán vettem észre, hogy reagálna a frontokra. Mikor volt az a nagy vihar a héten, akkor egy kicsit fájt a hasam, de semmi más nem volt.

Lányok: ti külön babamosóporral mossátok a baba ruháit?
cukorfalat

Steffi, köszi, majd megnézem a neten ezt a fajtát és írok, h mire jutottam, de ha el szeretnéd addig adni, nyugodtan tedd meg, mivel mi csak akkor akarunk venni, ha már stabilan ül, tehát 2 hónap múlva (remélhetőleg :D ), de nagyon köszi a felajánlást!!:wink:

Györgyi, nagyon édesek vagytok a képeken!! Ezek szerint minden tök jó volt??? De jóóó! Én a helyedben elgondolkodnék még egyszer a babauszin :lol: :lol:

Nekünk a strand isteni volt, fürcsiztünk, aludtunk, ettünk (Dani 1,5 órát aludt), szóval nagyon jó volt, de iszonyat durva árak vannak :shock: (1500 belépő, 630 parkolás, stb...), de megérte!!! :D

Majd később még rakok fel képeket!

KépKép
barimami

Cukorfalat, igen, én külön mosóport és külön öblítőt használok (ill. most már a saját ruháinkhoz is sensitive öblítőt teszek :D ), kezdetben egyébként Gabi mosóport és öblítőt vettem mindig, annak nagyon fini az illata!

KépKép
barimami

Barbi!
akkor árulom másnak is a kocsit :D

cukorfalat!
én is gabi mosóport és öblítőt használok! nagyon jó tényleg! és a manó ruháit külön mosom a mienktől.

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Barbi!
te tudsz valamit a dokinkról?

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes