A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 augusztusában szülök

Máranyuka! Nagyon aranyos a Picid. Én ilyen jó sokdés felvételt még nem is láttam. Bolha, haláli a kiscsaj :D
Nálunk tegnap hatalmas vihar volt, először szél, utána esett is... És az volt a legrosszabb, hogy mindent csukva kellett tartani, majd megfőttünk bent. Áramszünet is volt éjjel kettőig kb. és most se megy minden (Apa nagyon furfangosan három fázisra kötött mindent, és van, ami még nem működik). Örülhtünk, mert legutóbb 26 óráig nem volt áramunk és itt minden azzal megy...
Mindenesetre most élvezhetjük ezt a hűst, már nagyon ránk fért. Délelőtt lekvárt főzök.... Ennyit a hűsről.
Na sziasztok, szép napot mindenkinek.
Dimet, tényleg nem tudjuk a nemét, és mivel mi csak normál UH-n voltunk, ott nem nagyon derült ki semmi a kis százesztendős kütyün. De a szívverést mindig láttuk :)

Ági

Ági és a Csajok
agnesgoboly

Hello!

Dimet: Az a pöttyös babakocsi a tiátek? Én még nem láttam ilyet...Van hozzá lábzsáák is, mert ez sportkocsinak tűnik...bele lehet tenni újszülött kortól?

Mi is szerencsésen megúsztuk a vihart, először elment mellettünk, akkor csak isznyatos szél volt meg por, aztán Pest után még visszajött és akkor esett egy csomó eső szerencsére...jó hogy nem itt tombolta ki magát! Egyébként meg úgy keménedett és fájt is a hasam, hogy alig bírtam menni. Reggel óta meg a szeméremcsontom fáj, de nagyon, remélhetőleg nem lesz ez így a szülésig.:(

Márkanyuka: nagyon jó a kép!

Ági: Először mi sem akartuk a nemét megkérdezni, aztán nem bírtam ki! De annak ellenére, hogy fiút mondtak, keresünk majd lánynevet is, mert mostanában aki szült körülöttem, szinte mindnek tévedtek. Volt akinek a 8. hónapban mondták, hogy úgy néz ki mégis lány és nem fiú és tényleg lány is lett! Lekvárfőzés...utoljára kb. 16 évesen főztem, de akkor laktam utoljára kertes házban...

Végre jó a kávéfőzőnk!:)

Szép napot!
Judit

Mandala, merre vagytok?

mamiblue

Sziasztok!

A tegnapi nap nagyon durva volt.
Tegnap hozták meg a gyerekbútort, és egyedül rendezgettem a szobát, meg takarítgattam hogy mire hazajön a gyerek apja már a kész fogadja. Jól meg is bántam. Este 8kor már járni nem bírtam, szerencsére átjön édesanyám és egész este a lábamat masszírozta meg csinált vacsorát. Az a legnagyobb bajom a várandóság alatt hogy eddig pörögtem mint egy búgócsiga,de mostmár a testem szab fizikai határt. Ezt tudomásul kell vennem!!
Szóval egész poci bekeményedve, baba ugri-bugriba és nyelőcsövemnél pedig égető érzés.

A gumipu... nálunk is téma, és már nagyon zavar, de mondjuk a hasam miatt nem látomD:D:D:
Jövőhéten megyek a műtétre, ISZONYATÓSAN fájdalmas de meg kell csinálni!!

Vigyázzatok magatokra, 2 liternél nem több folyadékot bevinni, és hűsölni.

Puszi
Szilvi

Nagyon szép az új UH kép!!!!!

Kép
sziszike77

Szia lányok!!

TIMES: sok puszi,egészség.... :lol: :lol: :lol: :lol:

h.bogesz:de,nekem is.

szamó:kinél szülsz?Tudsz már részleteket a kórházról?

Sabine:ÍÍÍÍÍrtóra irigyellek,de tényleg.

Sziszike:Miért nem szabad szerinted 2 liternél többet inni?

mandala:hol vagy?

Jók a képek,bútorok,

A hasam nekem is iszonyat volt a vihar alatt.Olyan volt,mintha mind a négy végtagjával kitámasztott volna, és feszített szét.Hát....
Meleg van már most 29 fok a lakásban.Jaj,de útálom.
tuza edit

Arra én is kíváncsi lennék, miért nem lehet többet inni, mint 2 liter.

Ági és a Csajok
agnesgoboly

a fokozott terhelés miatt a szívet meg a vesét nagyon megterheli a sok foyladék. 2 liter az ajánlott, de a nagyon max az a 3.

Kép
sziszike77

Hm. Evvel is többet tudunk. Bár, én a neten még azt is olvastam, hogy bokadagadást is segít visszafogni, ha sokat iszik a kismama.

Ági és a Csajok
agnesgoboly

Szia Lányok!

Nem vesztem el, csak most belevetettem magam a máv kórház analizálásába... ugyanis... júli 1-től game over.... a dokim nagy valszínűséggel kirúgják... illetve nem tudom elképzelni, hogy egy osztályvezető főorvosi pozícióból maradna sima, egyszerű kis osztályos orvos úgy, hogy ezerrel fingatják a szabolcs utcai főnökök.... és itt vagyok 30 hetes... tiszta gáz! Honnan a csudából találok dokit másikat? A fene vigye el... várhattak volna ezzel szeptemberig...
Na, hétfőn megyek a dokihoz, majd meglátom mit mond... meg UH-ra is mennem kell, mert nagyon leereszkedett a hasam és kisebb is lett.... szóval sztem megint kezdődik a hajcihő... nagyon sokat keményedek, fáj a derekam, nem tudok aludni hol a derekam miatt, hol a négy gyerek miatt... egy bentről, három kintről rugdossa éjjelente a hasam.....
Jóslófájás: általában fájdalmatlan méhösszehúzódás, amolyan keményedés féle...
Nálam három gyereknél háromféle módon indult:
Daninál nem volt fájásom, csak pusztán elöntött a vér és szivárgott a vizem....
Encsinél menzeszszerűen fájt a derekam és a keményedések (enyhe mesiszerű görcsökkel vegyítve) pontos időközönként jöttek és testhelyzetváltoztatásra sem múltak el. Először 15 percenként jöttek (kb egy percig tartott egy fájás) aztán 3-4 ilyen fájás után már áttért 10 percesre, akkor 10 percenként jöttek, két ilyen után már 5 percenként jöttek....
A hülye ügyeletes orvos megvizsgált, és visszaküldött, hogy kimozdítható a koponya és bő kétujjnyi méhszájjal még nem lehet szülni, menjek vissza aludni.... Ez volt este 9-kor..... fél kettőkor megszületett a lányom..... :lol:

Gergőnél már délben nem kívántam az ételt, olyan érzésem volt, mintha elcsaptam volna a hasam... előzhő éjjel már nem bírtam aludni, nem találtam a helyem, szóval nem ebédeltem, mert nem kívántam, feküdtem egész nap, de nem volt jó sehogy sem.... ez olyan lehet, mint amikor a kutya vajúdni kezd... keresi a helyét látványosan.... hát, én is keresgéltem... aztán délután 5-kor mondtam a csajoknak, hogy hívom a férjem, mert valami nem stimmel, szerintem ma szülni fogok... valahogy a hasam olyan "morajlós" volt, mint mielőtt megjön a mensim...
Jött a férjem háromnegyed hatkor... addigra már elkezdtem görcsölni. Viszonylag erős fájásokkal idnult. Hívtam a szülésznőt, hogy ha becsavarta a haját, akkor jöjjön. Annyira ne siessen, még azért van egy kis időm.... szépen készüljön el, mert fiút várunk, úgyhogy szépnek kell lennie... :)
Én is lezuhanyoztam, összepakoltam a cuccaimat a táskámba és vártam... szép, azonos időben jelentkező, sűrű fájásaim voltak. 9-kor jött az orvosom, addigra már a szülőszobán voltam. Megrepesztette a burkot és elindult a haddelhad! A kicsi fiam háromnegyed 12-kor bújt elő.....

Times: óriási gratula Neked! A jóisten adjon erőt, egészséget a pici fiaidnak is, neked pedig sok-sok éltető tejcsit kívánok! :)
Légy mielőbb köztünk ismét!

Hát lányok, nemsokára asszem mindegyikünk küldi a fotókat.... annyira a finishben vagyunk már, hogy el sem hiszem.. nem rég még a 8 hetes uh képeket mutogattuk.... most meg....

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Sziasztok!
Képzeljétek reggel voltam védőnéninél aztán kérdezte, hogy miért írta be a doki nagy betűkkel, hogy DIÉTA? Én meg elmeséltem neki, hogy milyen bunkó volt és ő is meglepetten nézett. Amúgy most tartok 10 kg-nál és ő is azt mondta hogy ez teljesen normális súlygyarapodás. Amúgy minden rendben volt vérnyomás is vizelet is. Úgyhogy nem érdekel hogy mit mond az orvos.
Amúgy halottátok, hogy nem kell fizetnünk az orvosválasztásért?
Én még csak most keresek szülésznőt.Már ajánlottak kettőt is de nem tudom hogy döntsem el melyiket válasszam,mert mindkettőről csak jókat hallottam.
Pusz

KépKép
dudu_84

Jajj lányok a legfontosabbat elfelejtettem megkérdezni.Nektek nem szokott olyan érzésetek lenni mintha a petefészketek szúrna?
Nekem felváltva fáj, hol a bal oldalon hol a jobbon.De rettenetesen szúr alig bírok olyankor megmozdulni.Szerintetek ez mitől lehet?
puszka

KépKép
dudu_84

Sziasztok!

Este nálunk is nagy vihar volt,de olyan jó levegő lett utána!MOst meg megint meleg van :? ,de talán a kedd...

Azt én is olvastam valahol,hogy 2liter az ajánlott mennyiség,de ebbe nem tartozik bele pl.a leves,mert az sós,és az leköti a vizet,vagy valami ilyesmi.Pedig ezt is úgy tudtam amíg ezt nem olvastam,hogy ezt a folyadékot is bele kell számolni a napi mennyiségbe.A fene se tudja má,mindig mást mondanak.

Dudu,nem lehet,hogy a méhtartó szalagjaid nyúlnak,és az fáj?Mert az nekem is baromira szokott.Hol a bal,hol a jobb oldalon.Olyankor én is alig bírok mozdulni,annyira benyilal :( .

Kép
Kép
huni

Sziasztok,
minket elkerült a vihar tegnap, bár olyan nyomott a levegő most is hogy inkább jobb lenne ha jönne a zuhi, talán ma....

nekem a bokám dagad ilyen melegben, más bajom nincs :lol:

mostanában rákattantam a sütemény sütésre, pedig nem szoktam túl gyakran :roll: talán nálam is bejátszik ez a kismama pörgés, csak akkor pihenek le amikor már követeli a szervezet :wink:

hétvégi programok?

nálunk bogrács gulyás főzés lesz a kertben... nyammm

Pattogo!
nagyon édi a kiscsaj,
puszika Kép
nora80

Sziasztok!

Megjöttem a dokitól végre. Szegénykém majd 3/4 órát késett a rendelésről, mert szült az egyik kismamája. De helyettesítést nem küldtek, úgyhogy az a 20-30 kismama a dög melegben ott senyvedt. :( De megdícsért, szépek a babó méretei. Azt mondta, h az átlagnál kicsit nagyobb. De hát másodiknál ne csodálkozzak. :)

BPD:84
AC: 245
FL:57

tudom, hogy ezt már oly sokan kérdezték, csak nincs kedvem meg türelmem visszakeresni. A bpd tudom mi. De a többi?

Na megyek, mert itt alszom el. Asszem beállok a zuhany alá. :)

Rita

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

sziasztok, jó meleg lett megint :?

ja, a babakocsink ledönhető vízszintesre, és van hozzá lábzsák, vagyis totál újszülöttkortól hazsnálható, utána meg sportkocsivá átalakítható.

képzeljétek, ma voltam házirovosnál,aki nagyon lelkes. én még ilyen dokit nem láttam:) mindig kifaggat, elmond mindnet, jobban,mint a nődokim :) de magas volt nála a vérnyomásom: 140/80.....kicsit dagadt a lábam. és ijesztgetette,hogy smemi sós, sőt, jövő éten méregessem a vérnyomásomat és hívjam fel,hogy mennyi. és figyeljme magam. de nem akarok aggódni, nekem dokinál mindig magasabb a vérnyomásom :) és a lábam-kézujjaim sem vészasen dagik, alapból is szokott ilyen lenni nyáron. hm. na, majd azér tméregetem. ja, és ő utalt be vizelet és vérvizsgálatra, hogy már régen voltam. úgyhogy a cégnél azt is megcsinálják. (ő az üzemorvosom is....)

hogy bírjátok a meleget?? azt hittem hűvösebb lesz ma. a napi 2 liter víz kell. több nem nagyon.
dimet

Nahát, az ember alszik két órácskát és máris alig győzi olvasni a termést :)
Imádom ezt az időt végre, már csak alig izzadok. Három fokkal hidegebb a nappali, mint tegnap volt.
Nagyon izgi, én hétfőn megyek először az itteni védőnőhöz, eddig ugyanis a "munkahely szerint illetékes" gondozott, mivel alkalmanként 1 nap szabadságba került volna minden egyes terhesgondozás. Nagyon kíváncsi vagyok, itt hogy megy. Az előző kb. csak a leleteket írta be a kiskönyvbe, egyebet nem nagyon.

Időközben kész lett a dzsem (ami majdnem megbuggyant, mert 1,5 napig állt nyersen cukorban), meg fincsi meggyszörp is. Lehet, hogy az én esetemben ez a befőzősdi az anyaösztön :) :) ?

Ági és a Csajok
agnesgoboly

Köszi sziszike a választ.Biztosan jók az infóid,nem vitatkozom. :lol:
Én ebbe belehalnék.mindig is többet ittam,nekem a 3-liter az átlag,de ilyen melegben a 4-et is megiszom.Tiszta vizet persze,leves,tej.Nem ütcsit.Viszont soha nem vizesedtem,nem kellett hajtó,nem volt vesekövem,gyulladásom.És aszékletem is rendben.A vérnyomásom stabil.Úgyhogy én személy szerint ezt nem fogom betartani.
SAjnos nem is bírnám,úgyhogy ne is írjátok,hogy ejnye bejnye pedig be kéne!!! :oops:
Egyedül vagyok itthon,tök furi,(persze a papám kivétel) Elment az egész bagázs ballagásra.Én ezt már nem vállaltam be.Csönd van.

Elkezdtem leszedni a net-ről a a nyomtatványokat a támogatásokhoz,hogy ne akkor keljen,amikor már megvan a baba.Hát,nem egyszerű.....
tuza edit

Sziasztok!

Egész nap döglöttem... nem csináltam semmit, pedig annyi dolgom lenne.... A gyerekeket elláttam, főztem nekik ebédet és lefeküdtem... sokat nem aludtam, mert ugye valamelyik mindig vagy rám ült, vagy fejbecsűrt valami játékkal... szóval azért pihiztem....
és most megesz a rendetlenség... most pótolom amíg a párom haza nem ér.... ma esti ügyeletes és 8-ig dolgozik (remélem csak addig, mert olyan is volt, hogy 11-kor még benn volt.... nem is egyszer...).... a gyerekek áznak a kádban, addig megyek kutyát etetni....
csak benéztem hozzátok, mert ma már nem lesz módom rá.

Pattogó: imádnivaló a kislányod! Pont olyan nagy arc, mint az enyém.. olyan szépséges! De az az átok cumi..... nálunk is nagy sláger... nem tudom hogy kellene leszoktatni róla... hát, majd eccer csak eldobja... az esküvőjén már nem lesz a szájában... :)

BPD: két halánték közötti távolság
OFD: homlok és tarkó közötti távolság
HC: fejkörfogat
AC: haskörfogat
APD: gerinc és hasfal közötti távolság
TAD: mellkas körfogat
FL: combcsont hossza
HUM: felkarcsont hossza
ULNA: alkarcsont hossza
TIB: lábszárcsont hossza
FIB: szárkapocscsont hossza
MAD: mért adatok alapján becsült terheségi hét
CRL: ülőmagasság

Na, pussz lányok! holnap hallatom a hangom... :)

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Én melegebbet szeretnék!

Pattogo
AC... haskörfogat
Fl... femur (combcsont) hossza...
Vendég

Sziasztok,
ma voltam benn a Péterfyben, hogy hátha meg tudom nézni a szülőszobát is. A múltkor ugyanis, amikor egy előadáson ott voltam, utána megmutatták az osztályt (a babás-mamás szobákat stb.), és a szülőszobát is meg lehetett volna nézni, de nagyon sokan voltak, én meg nem bírtam kivárni, mert közben el kellett jönnöm.
Szóval ma csak úgy bekóboroltam, és szerencsém volt, mert épp nem akart megszületni egy baba sem, úgyhogy simán meg tudták mutatni. Egy nagyon szimpi és jó fej szülésznő körbevezetett, és elámultam, hogy mennyire szép és kulturált minden. (Egyébként az osztályon a szobák is azok.) Persze alapítványi pénzből van minden, nem is a csodálatos egészségügy fejlesztette fel a helyet. :roll:
Szóval az a lényeg, hogy tök jó dolog előre látni, mire is számíthat az ember.

italoman

Sziasztok!

Ma nagyon sűrű volt a programunk, úgyhogy csak most tudtam jönni. Délelőtt elmentünk itthonról és csak este 7 óra után jöttünk haza. Megnéztük moziban a Shrek 3-at, aztán elmentünk vásárolni a Corába, annyira hazaszaladtunk, hogy kipakoljunk, beraktuk a Márknak az ünneplős ruháhát az autóba, majd elmentünk a McDonalds-ba, utána pedig évzáróra az iskolába. Nem tűnik soknak, de ezzel el is ment az egész nap. Ja és azóta pakolok, ugyanis holnap reggel utazunk el anyukámékhoz.

Tegnap a vihar hozzánk is eljutott, kb. 11 órakor ért ide, úgyhogy a Márkkal helycserés támadás volt, én aludtam az ő szobájában abban a reményben (ő pedig az én helyemen apával), hogy majd kinyitom az ablakot és milyen jó lesz a levegő, végre tudok egy jót aludni. Hát egy szemernyit sem frissült fel nálunk a levegő, 2 órakor már megint nem tudtam aludni, szakadt rólam a víz, kényelmetlen volt a fekvés minden pozícióban. Már nagyon várom, hogy felfrissüljön a levegő egy kicsit. A kicsi is be volt ijedve a pocakban, olyanokat rúgott, biztos félt ős is, mert hiába nem félek én a vihartól, de amikor nagyot dörög, akkor majd kiugrik a szívem a helyéről. Ja és jég is esett, csak úgy kopogott.

Na csajok most egy időre elbúcsúzom tőletek, tartsatok ki ebben a melegben, vigyázzatok magatokra és a pici és kicsi gyerekekre. A babaesővel pedig ha még tudtok, akkor várjatok, nem szeretnék semmiről lemaradni, meg amúgy is, még nem jött el az ideje. Szóval több mint 2 hétig nem leszek, ne hiányoljatok, ha megjöttünk jelentkezem. Sokszor puszilok mindenkit.

Kép
Kép
márkanyuka

Hello!

Mona: Neked akartam már irni régebben, mikor írtad, hogy félsz, hogy nem tudod majd eldönteni, hogy a magzatvíz szivárog-e...hogy lehet kapni a gyógyszertárban olyan betétet, ami elszineződik ha magzatvíz folyik....asszem. De már nem emlékszem hol olvastam, de ez rémlik!

na, irány az ágy!

Judit

mamiblue

Sziasztok jó reggelt!

Jaj nagyon korán van. :( Kép
Muszály erőt gyűjtenem egy kis pakoláshoz, mert 2 teljes napig nem nyúltam semmihez sem. :oops: :oops: És hiába lakunk itthon 5-en ( ebből ugye egy gyerek ), ha én nem csinálom meg akkor senki. Kép
És 10-re jön a barátnőm, visz minket kocsival vásárolni. Addíg meg legalább el legyen mosogatva.. Ha mást nem. Na ilyenkor szeretnék naaagyonn egy mosogatógépet. :P :D

Sabine, mandala: köszi az infokat. Kép

Na megyek magamba döntök még egy bögre kv-t aztán belevetem magam az úúúútálatos házimunkába. :D
Legyetek nagyon jók és mindenki vigyázzon magára. Puszi

Rita

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Sziasztok!
MiniLiza üzenete:-

" Timesnek hatalmas nagy gratúla! :) Épp ma gondoltam rá, hogy mi lehet vele. Mikor szült? Császáros lett? Őt is, és a többieket is üdvözlöm! Mi jól vagyunk, valszeg végig bent kell maradni. Most azért aggódunk hogy meddig bírja a búrok, Zsebike nagyon pörög, dokim szerint 32+2-nél tart.
Pusz!
MiniLiza"

Mamiblue, nagyon kedves vagy, most megyünk be a városba, rákérdezek a patikákban.
Később jövök!
Kép

Kép
mona76

Márkanyuka
Érezzétek jól magatokat!
Vendég

Kép

Csajok megyek látogatni egy 1,5 éves kislányt, de fogalmam sincs mit illik vinni egy ennyi idős babának :roll: , és hogy ők hányas rucikat hordanak , segítenétek? :oops: Nemtudom, hogy nekik már milyen játék való :roll: , valami homokozó szettre is gondoltam, de egyáltalán már homokoznak?

mamiblue, képzeld felénk nemlehet kapni ilyen betétet. Ha esetleg valaki tudna nekem szerezni, és elküldené, nagyon hálás lennék :wink: . Természetesen a postaköltséget is fizetném.

Márkanyuka, már biztosan nem olvasod ezeket a sorokat, de érezzétek jól magatokat, pihenjél sokat :wink: Anyukád biztos nagyon boldog, hogy 2 hétig unokázhat :)

Ma az egész délutánt a sütő mellett töltöttem, az öcsém László névnapot tart, és megkért hogy süssek neki :roll: Hát nemtudom hány litykó víztől szabadúlhattam meg :lol: :roll:

Nekem mostanság nagyon keveset mocorog a babó, talán már kicsi neki a hely? Inkább csak reggel, és este érzem. Bár lehet ha napközben többet pihennék, akkor mocorogna :roll:
Ja a laboreredményem: az előzzőnél ugye a vasam rosszabb volt, mint az azt megelőző labornál, most meg még annál is rosszabb. Nektek mennyi az értéketek? Nekem most 36/l.
Már fogalmam sincs mit tegyek, már 2 féle gyógyszert szedtem rá, most ezt a gyógynövényes, irgalmatlan rossz folyadékot iszom.
Azt mondták, sok vöröshús, borsó, és máj. Ez mind benne van az étrendemben, mert imádom őket :?
Valaki tudja, hogy a babónak mi baja lehet, ha az anya vashiányos?
Na megyek alszom, mert nagyon elfáradtam.
Kép

Kép
mona76

Mona
Homokozó, építő kockák, a nagyobb méretű Lego szerű építők...
Olyan játékok, amiket, amikbe ki-be lehet pakolni....

Vashiány
A babácska az életbe az anyai vérből elszipkázott vassal indul...
Ha a mami vashiányos, a baba is vashiányos lehet...
Vendég

Hello!

Mona: Igen, ettől tartottam, hogy ez nem egy gyakori dolog! Bár nekünk ilyenkor azt mondják a gyógyszertárban, hogy megrendelik...homeopátiás cuccokat is csak rendelésre hoznak, de hoznak!Érdekes, nekem meg nagyon sokat mozog a babóca, és olyan erősen rugdos, hogy néha csak azt láni, hogy ugrál a hasam! SZerintem pihenj többet!

Na megyek, ma kapok hintaszéket! :D

Pá!Judit

mamiblue

Sziasztok

Végre jó a gépünk és tudok jönni :-)
Nagyon sokat írtatok visszaolvasok majd de pilanatnyilag reménytelennek tűnik.

Mi jól vagyunk,bár ma nem nagyon mocorog a babó :cry: de bizti pihen.
Jövök még csak helyreteszem a családot.

Kép

Kép
jucu

Edit

Minden nyomtatvány letölthető a net-ről?
Hú ezt jó hallani, utána nézek én is......

Csajok képzeljétek megvettük a babakocsit mi is,és már a kiságy is készen /összerakva és már a baldachint is próbaképp feltettem/
Kórházi motyó is készítve ,csak a táskába kell majd betenni.
Nagyon gondolkodom,hogy el kéne mennem uh*ra ,mert legutóbb vmi agyament fazon csinálta a kórházba és olyan bunkó volt hogy az csak na.Azt mondja nekem nem ikrek? :shock: mondom neki de voltak a 18 hétig, utána meg kérdem mennyi kb. a súlya ,erre azt mondja majd megtudom ha megszületik......jó mi?

na egy kép a kocsiról., végülis emellett döntöttünk, mert a többi súlya alapból nagyon sok volt.
Kép

Kép

Kép
jucu

Mona: ne stresszelj a betét miatt! Nagyon drága (asszem 3 db van benne és majd 2 ezer forint), ráadásul nekem volt és elkékült... olyan kék színe lett a betétnek ahol nedvesség érte.. szóval azt jelezte, hogy szivárog a vizem... aztán a klinikán csináltak hüvely afp-t és az kimutatta, hogy nincs burokrepedés, nem szivárog a víz... Az a gáz, hogy a hüvely normál állapotban savas kémhatású, a magzatvíz lúgos... a folyás is az... tehát ha van egy kis hüvelyfolyásod, az is színezi ráadásul ugyanolyanra, mintha a víz szivárogna....
Vegyél sima lakmuszpapírt a patikában, ha az bezöldül, ugyanolyan mint a betét de csak pár tíz forintba kerül szemben az ezresekkel...
A dokim szerint megbízhatatlan a betét a fent említett okok miatt....
Úgyhogy... amúgy a klinikán is lakmuszpapíroznak és ott sem tudják 100%-osan eldönteni a víz jön-e belőled vagy csak a folyásod erősebb... csak a hüvelyi afp az ami tutit mond... az meg két nap kb. mire megvan... kész para.. én 14 hetesen mentem be ezzel és majd meghaltam mire meglett az eredmény.. mert ugye addig úgy tekintentek, hogy a vized folyik, amíg be nem bizonyosodik az ellenkezője... szóval horror.. De nézzétek Timest... ha most bújnak elő a manócskák, akkor sincs nagy baj!

Amúgy lányok! Times babái milyen szép nagyok, ahhoz képest, hogy ikrek és a 32. héten jöttek.... :) Hú, gratula nekik ismét!

Ja, elhintek egy tuti dolgot: tegnap beszéltem az lll ligából egy szoptatási tanácsadó ismerősömmel és ő azt mondta, hogy a magyar kórházi gyakorlat teszi azt, hogy a császáros mamáknál később lövell be a tejci.... ugyanis a szervezet nem tesz különbséget amikor simán szülsz, és amikor csasziznak... a lepény leválása indítja be azokat a hormonokat, amik a tejcsigyártásért felelősek... szóval kvázi tök egyidőben inddul a tejcsi csaszi után és sima szülés után... a különbség ott van, hogy sima szülésnél hamarabb megkapod a babát rooming in-re, tehát szoptathatod amennyit akarod, míg csaszinál később adják csak oda... Tehát ha lehet csaszis mamák (és bírjátok) minél előbb tegyétek cicire a babát és minél többször... egy ilyen pincúrnak kb. 10-12 alkalom kell naponta.... szóval minél több cicizés, annál több tejci!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Miniliza

de jó, hogy üzentél... :) Kitartás nektek, innen már a finishben vagyunk! :) Bár utdom milyen bent lenni... anno a lánykámmal én is a 14. héttől végig bent voltam... kész horror... de az ember lánya a gyerekéért mi mindenre képes?.... :)

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Jah nem bírom ki

Kép
Kép

Minilizának
Kitartás továbbra is!

Apjáék átmentek apóst felköszönteni és ebédelni ,úgyhogy most egyedül vagyok.Lassan odadobom a kaját holnapra utána meg ha hazajönnek elmegyünk csavarogni kicsit.

Tegnap megnéztük mi is a moziba a S.3 részét nagyon tetszett. :lol:
Tud valaki tanácsot adni mit lehet inni dagadásra vízhajtónak?
Aloe teát már nem merem,mert méreghajtó és babónak nem jó.

Kép

Kép
jucu

jucu, hűű, nekem nagyon tetszik a kocsi, a kiságy is aranyos, abban aztán jól fogja magát érezni a kis Bálint :wink:
de jó nektek, hogy már ennyire vagytok :)

Kép
mona76

sziasztok!

jucu: nagyon jó a kocsi és a kis kuckó is. :D

Lányok. Holnapra 36(!) fokot mondanak!! :shock: :shock: És keddre meg már hidegfrontot. :) alig 20 fok lesz.

Ma én is egyedül vagyok. Apa elvitte Vivit bulizni. :) Erik holnap lesz 7 éves és ma van a bulija. Szóval ma ahelyett, hogy pihennék és pancsolnék a medencében inkább takarítok, és medencét mosok. Bár ez utóbbi volt a legkellemesebb. :D:D:D Anyu lecsót főz. Nyammíííí. 2 napig azt fogjuk enni. :D

miniliza: kitartás!! Már nincs sok hátra. :D

Múltkor arra gondoltam, hogy milyen jó lenne egy talit szervezni, de annyira szanaszét lakunk. :(

Na megyek, mert ha itt maradok akkor leüllepszik az energiám és nem folytatom a munkát. :D

Ja a tegnapi nap poénja: Leszakadt alattam az ágy... :P :oops: :lol: :lol: Még a lányom is röhögött.. :lol: Pedig csak 4 kilót híztam... :lol: Mindegy. Most megpróbálom megszerelni valahogy. Na legyetek jók. puszi

Kép

Rita

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Hello!

Mandala: Igen, ez nekem is rémlett, hogy vmi kémhatást mutat ki, de nem gondoltam, hogy ennyire drága ez a betét! :(

Jucu: Az őszibarackot írta egyik újság, ami segíthet, mert nagyon enyhe vízhajtó!

Nekem most készül a hintaszékem, kiságy és pelenkázó csak júli közepén lesz összeszerelve.

Rita: Jó, hogy mondod a lecsót én is imádom!:)

J.

mamiblue

jucu, én mióta sok dinnyét és barackot eszem, azóta nem dagadok :lol:

csajok, mirosz is régen volt már :shock: ugye?

én is imádom a lecsót, majd ha olcsóbb lesz a paprika, akkor jó sokat szeretnék eltenni a fagyóba :D

mandala, oké nem stresszelem magam :roll: csak rettenetesen félek, hogy a babóval történik valami :roll:

Most nézem a laboros papírom, hogy a vízelet üledékében gyér baktérium. Dokihoz meg csak 4.-én megyek :roll: , szóval addig a bacikkal élek?

Valaki? Nektek mennyi a haematokrit értéketek? Nekem 0,36.
Valahol meglehet nézni a jó laboreredményeket? Én semmi ilyesmi oldalt nemtaláltam.

Kép
mona76

Sziasztok!

Én most nagyon el voltam kényeztetve hétvégén :) .Tegnap anyuéknál voltunk köszönteni,ma anyóséknál,úgyhogy nem kellett főznöm :D .

Mona,én találtam múltkor itt a neten,mikor nekem is volt a pisimben valami.Csak sajna már nem tudom,hogy hol néztem:(

Jucu,dinnye,barack,zeller.Én Gáborral annyi zellert megettem :shock: ,aztán mikor már nyersen nem ment,csináltam belle krém levest.Na az isteni belőle!

Tudom korai még az etetőszék,nem is akarunk venni,mivel Gáborról az is lemaradt.Csak ez érdekelne,hogy nem e tudjátok,hogy külön szivacsot lehet e bele kapni?!Cam típusú.Itt sajna a neten nem találtam :( .

Nálunk a kórházben nem tettek különbséget császisok és simán szülők között.Ugyanúgy el lehet kérni a babát rögtön egész napra.Én csak a 2.naptól kértem ki végig,mert felkelni sem bírtam a sebem miatt,de más ki sem kérte.Velem így a nővérek is másképp viselkedtek,aranyosabbak voltak hozzám

Kép
Kép
huni

Hello!

Mona: Nekem is 0,36! Az éppen az alsó határ! Neked nincs ott a laborpapíron a normál tartomány? Vagyis ez az első vérvételnél volt, most már csak 0,34 volt, ez már kevés.:( A heamoglobint is nézni kell, nekem az is kicsit kevesebb 116 a 120 helyett.:(

Én is szedem a vasat, csak nekem megy a hasam tőle.:( De most éppen áttértem a ferrocompra, ebből fogok 4-et szedni naponta....

a vizeletben nekem vmi 3000 körüli a baktérium és itt azt írja 5000 alatt még jó! Szerintem a gyér az jó neked!

Vettem félautomata vérnyomásmérőt. Tök jó 120/70 küröli a vérnyomásom, de a pulzusom 100-110 között mozog, az kicsit magas, de még én sem voltam dokinál, hogy megkérdezzem, hogy ez mennyire rossz és mitől van...

Még jó, hogy elővettem a papírjaim, most jutott eszembe, hogy holnap jelenésem van a védőnőnél!

Kép

Ilyet kaptam! Jó lesz ringatni a picit, de nagyon kényelmes is!

Judit

mamiblue

Sziasztok!
Vízhajtónak én is hallottam a dinnyét, illetve egyszerűen a sok folyadék fogyasztását.
Mamiblue, tökjó a fotel, biztos szoptatni is jó lesz majd benne.
Én úgy emlékszem, hogy a laboreredmények értelmezéséhez a www.hazipatika.hu oldalon van anyag. Vagy ha ott nincs, a google biztos feldob megfelelő találatokat.
Ahogy itt a lecsót emlegetitek..mmm. Pünkösd hétvégén csináltunk apával egy hatalmas adagot és három napig azt ettük :lol: . A héten főzök én is!!
Pattogo, ma én is takarítottam, de csak a fél ház lett kész, holnapra meg gyűjtöm az erőt a másik feléhez..

A napokban nekem is megfordult a fejemben, hogy fórum-találkozót kellene tartani. Tökjó lenne!!! Nem gondoljátok, hogy valahogy mégis meg lehetne szervezni?

Szép és hűs perceket estére mindenkinek.

Ági és a Csajok
agnesgoboly

Mona,
nekem 0,334 a haematokrit, ha ez vigasztal. A múltkor még egy picit magasabb volt. Egyébként nekem is rajta vannak mindig a papíromon a normál értékek, eszerint ez pl. 0,38-tól jó.
A kevés baci miattt meg ne parázz, rengeteg kismamától hallottam, hogy van vagy volt neki valamikor a várandósság alatt. Én is jó néhány hétig bacikkal járkáltam, szóval néhány napon nem fog múlni, nyugi. Aztán majd a doki megmondja, hogy mi legyen vele, és ha kell, kikúrálja.
Fórumtalálkozó: én ezt még valamikor a tavasszal felvetettem, és tényleg tök jó lenne, bár már nagyon a finishez közelgünk, és egyre nehezebb lesz szerintem megszervezni. De legalább még addig, amíg majdnem mindenki egyben van... Van valakinek valami konkrét ötlete?

italoman

Sziasztok!
Mi is jól vagyunk. A vihar megviselt idegileg de ez a meleg még annál is rosszabb. Ma a t-com szigeten voltunk. Jó volt de azt hittem ma egy kicsit hűvösebb volt. Bius kidölt mint egy zsák, úgy elfáradt.

Times, Gratulálok, jó egészséget és sok tejecskét kívánok!

Ágnes! Nektek is gratulálok és nagyon sok boldogságot kívánok! Melyik dokihoz jársz? Még az is lehet, hogy pont összefutunk a szülőszobán???

Jósló fájásokról én sem tudok sokat. Az enyémek nem akartak megszületni. Azért is lettek császárosak. Most viszont már két hónapja folyamatosan keményedik a hasam. Kaptam is magneB6-ot rá. Még így is jut három-négy egy napra. A császárt azonban már így sem kerülhetem el.

Pattogóbolha! Nagyon tetszik a fotó. Szép a kislányod.

Judit! Elég lányos pocid van. Szupi a széked. Nekem is csak feltett lábakkal jó, különben fáj.

Mindenkinek üdv!

Kép
Kép
Kép
bebi

mamiblue, tényleg itt van a normál tartomány ami 0,35-05, és ugye nekem meg 0,36, a védőnő paráztat mindig, hogy ez gyenge :x
de most nézem, hogy a fehér, ill. a vörösvérsejtszám, a haemoglobin, nem éri el az alacsony szintet sem Lehet vérszegény vagyok? :roll: Hmmm.

én is ilyen fotelt kapok apától az Ikeában néztük ki 48ezerért, csak még nem fér el itthon, pedig milyen jó is lenne :lol:
ti hol vettétek, és mennyiért?

huni, tényleg elkényeztettek, én mindkét nap főztem, sütöttem, majd hétköznap pihizek Kép

holnap váltom ki a felicitas csomagot Kép
megyek eszek egy kis dinnyét Kép

Mindenkinek jó pihit!

Kép
mona76

Hello!

Mona: Mi a Kikában vettük, de pld. csak a másodikban kaptuk meg, mivel azt mondják, hogy nagyon viszik! Ez forog, meg dönthető a háttámla és elég jól tisztítható anyagból van, 79 e volt. Nem tudom az ikeás milyen! ja és fém fázas, nem fa. Hely az sajna nekünk se sok van, de azért betuszkoltuk vhogy!:D

Bebi: Huha, nem láttál a lányokkal milyen pocim volt! Sokkal jobban szétterült, pont ma gondoltam rá, hogy most mennyire inkább előre jön a pocim, ha nem is éppen nevezhető csúcsosnak!:)

Nem nézett még vki utánna, hogy milyen trükökkel lehet farfekvésbő megfordítani a a babót!? Velem nagyon szórakozik szerintem még hetente párszor teljesen megfordul, olyankor kicsit feszül a pocim...kiváncsi leszek az uh-ra!

Ágnes: Sajna nekem az ülve szoptatás nem jön be! Nekem csak fekve jó, elég rossz mikor máshol akarok szoptatni, hogy mindig le kellett feküdni hozá.:(

Jó éjt!

Judit

mamiblue

Ja, ez hintaszék egyébként!:D

mamiblue

Szia csajszik!

Mamiblue: nagyon klassz a szopi foteled.... :) Nekem is van ám! Imádom! A Kikában vettük még 3 éve amikor Encsit vártam... mindjárt dobok róla egy fotót..... amúgy 40 ezer volt... de megérte.... amúgy a férjemet soxor kirbobbantani sem lehet belóle.... imádja nézni a tv-t onnan ücsörögve... :)

Jó kis kép... :oops: Tudni kell róla, hogy amikor készült, kb. 10 perce értünk haza a kórházból..
A sztori a következő: anyósom varrt egy tök jó nyári ruhát nekem, meg egyet magának.... mivel már akkor 4 hónapja benn voltam a klinikán, így a drága páromra anyósom mosott.... mondom a férjemnek, hozd be a kedvenc nyári ruhámat, hogy abban mehessek haza (mert ugye nem volt benn ruhám...)... erre az én drágám mit hozott be?! Anyósomét... ami leesett rólam... így papucsban, hálóingben és köntösben jöttem haza.... néztek is a portán.. azt hittték lopom a gyereket..... :lol:

Kép

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Nem tudom mi van velem.. én aki mormota voltam, már 4 órakor fent voltam... az ebéd már kész, a mosógép mindjárt lejár.... attól félek úgy 2 óra körül rám tör az aludhatnék... akkor meg mennem kell.
Jaj, lányok ma megyek UH-ra meg a dokihoz! Este beszámolok és ha lesz, dobok fel fotót a kiscsajról... remélem nem nőtt kukaca az utóbbi hónapokban... :D

Mona: a neve úgy néz ki, hogy Emese Piroska lesz... :) Írd be, a családi kupaktanács (fiam, lányom, férjem) tegnap előtt eldöntötte... de mivel a férfiak vannak többségben, így még akármi is lehet......, legfeljebb módosítjuk, nem igaz? :) Köszönöm!

mamiblue:
nagggyon helyes a pocid!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Jó reggelt!

mandala: kivet az ágy? :lol: Én még tudnék aludni sokat. De vissza nem fexem, mert a kölök mindjárt kel. Végig aludta az éjszakát Vivi. Lehet ezért vagyok ma extra fáradt. De már töltöm magam energiával. :D Jó kis fini császárszalonnát eszem reggelire. Nyamíí. :)

Jajj lányok. Tippeket szeretnék. Nyári kajákra. Amivel nem kell sokat vacakolni, gyorsan kész van. Kimerültem a gyümilevesben, a lecsóban és a tökfőziben. :P

mamiblue: nagyon szép a pocid. És nagyon jó a szék. :D

na megyek mert ahogy hallom ébredezik a csajszi. Legyetek jók, és mindenki vigyázzon magára. :)

Rita

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Jó reggelt!

Én is felvagyok hajnali 4 óta, Babácskával együtt, olyan aranyosan mozgolódott!

Mamiblue, nekem is farfekvéses... :cry: Én most éppen azt csinálom (olvastam), hogy mindennap 10 percet úgy fekszem, hogy a fenekem alá rakok 4 párnát, az a lényeg állítólag, hogy jóval magasabban legyen a fenekem, mint a fejem. Állítólag 2 hétig kell csinálni, valakinek bevált....
És most olvastam a hétvégén, hogy a Pulsatilla homeopátiás szer is segít, bár azt nem tudom, hogy hogyan.

A találkozó tényleg jó lenne! De hogy hogy?! :D

Kép
nap12

Hello!

Mandala: hirtelen azt hittem, hogy Rita van a képen!:) Én is szerettem volna már Tildus születésekor is, de most is csak azért mertem megvenni, mert tudom, hogy pár hónapon belül nagyobb helyre költözünk, amúgí nem igazán van neki hely itt!:(

Rita: Tojásos galuska? Mi imádjuk, fincsi esetes salátával..nyammm! Én fasírtot szoktam még sokat csinálni, mert csajok is megeszik, bár azt elég macera kisütni...legalábbis nekem :)

Pá: Judit

Holnap jön a hüvi!!!! Bár ez a nyaraloknak nem jó, de bennem most ezt tartja a lelket!

mamiblue

Jó reggelt lányok!

Judit
Szupi a fotel, nekem is jól jönne vmi.....majd sírok kicsit apánál :wink:
Fasírt az jó:-) én is csinálok valamelyik nap egy kis cukkinivel hú már csorog a nyálam.Könnyű kaja és finom.

Rita
Császárszalonka :lol: irigykedek én nem ettem nagyon rég ilyeneket.
Könnyű nyári kaját hmmm ,pl: zöldbableves - palacsintával, cézár sali -pirítóssal,franciasali-sült csirkeszárnnyal, gyümileves töménytelen mennyiségben:-), lángos-levessel,tésztasali vagy zöldséges sült tészta...
most csak ennyi ....... :D

Mandala
Jó a kép rólatok,csak kár ,hogy ne látszik jobban a picur :lol:
Hálóinges sztorin jót rötyögtem.Neked is szupi a foteled. :P

Farfekvés alápárnázva napi 10 perc,még nem is hallottam. :o De jó tudni ,ha nekem sem fordul meg öcskös kiprószálnám,ha tudnék háton feküldni.Mert ugyanis nekem kettétörik derekam ha hátamra fordulok.

Hajnalba nekem is sokat mozgolódott öcsi,és reggel meg hinta palintásat játszott szerintem.,vagy hullámvasutast.De nygaon jó volt.

Tegnap este már rámtört egy kisebb hisztérika roham ,hogy nem bírom már sokáig ,szülni akarok.Az az igazság olyan fáradt vagyok már a nemalvástól,hogy félek ez csak rosszabb lesz. :roll:
Benem is azt tartja kicsit a lelket,hogy holnaptól lehülés várható :wink:
Jucu

Kép

Kép
jucu

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: