Arwen,
Nst nekem se mutatott semmit egyik szülésem előtt sem (úgy értem pár órával előtte

).
Fibi,
De szépek a gyerekeid!!!! (Ábel csuda klassz kis srác!!!)
Én is úgy éreztem/érzem, hogy egyik mellemben kevesebb a tej (M. hamarabb végez, kapkodja a fejét kicsit és néha kiköpi, majd visszaveszi a mellemet, újra kapkodja a fejét és kicsit neurotikusnak látszik. Ja és kéri a másikat. A másiknál nem kéri az egyiket.) Próbáltam általában azzal indítani és pár nap alatt felhozta vagy legalábbis M-nak most már jobban elég. De asszem van olyan is, hogy egyikben kevesebb van és kész. Vagy, hogy egyik jobban kézre esik a dednek (hülyén hangzik, de olvastam vmi ilyet.)
Csak-csak látnád rajta, ha nem lenne elég a tej - nehogymá elkezdj izgulni. (M-nak is vmikor nincs nagyon pisis pelenkája, aztán van.) Izzadás biztos, hogy számít, azért a gyerek is ember, és a felnőttnél számít. Gondolom nem az számít, hogy néhány órán át nincs pisis pelenkája, hanem, hogy egy nap azért legyen néhány. (Igény szerinti pisilésnek hívják

.)
Mi most - hétfő óta - álltunk be egy rendszerre. Ma se hiszem el - olyan furcsa. Ráadásul ez olyan rendszer, ahol a gyerekem eszik és alszik. Tehát nem eszek, ordítok, eszek, ordítok rendszer. Furcsa, hogy akár 2-4 órát kibír kaja nélkül. (Az elején volt, hogy órákon át etettem...)
Én csak esti altatásról tudok nyilatkozni. M.-t szoptatom, P-nek mesélek. Mikor M. elaludt leteszem és P. is elalszik idővel. Szóval én szimultán nyomom, de nekem egyedül kell lerendeznem őket - így nem is gondoltam arra, hogy M-t pl. letegyem, míg P-t elaltatom. (Ha most megébred, kap újra tejet és elalszik. Ha nem lenne velem, akkor elkezdene üvölteni és kezdhetném újra az altatás projektet. És nekem is együtt kell lennem P-vel. Mondjuk nálunk mindkét gyerek este tök könnyen elalszik, ált. 10-20 perc alatt és ugyanakkor.)
Ja, és képzeljétek, ma is voltunk uh-n (M. veséje) és az előző két uh-val ellentétben most nem mutatott ki a gép semmilyen tágulatot. (Nem írnám le részletesen, mert komplikált, meg ugye nem is számít, de igazán tanulságos. Már az orvostudomány - az ember azt hinné ez (egy tágulat, vagyis egy eltérés) csak olyan vmi, ami van, vagy nincs. Vagy tágabb a vmi, vagy nem. És ma kiderült ez nem ilyen egyszerű. Szóval érdemes sok szakembert meghallgatni...
Szrekuc,
Mikor nekem volt egyszer vmi bajom a pasim is kapott gyógyszert...
Zsugyu,
Konkrét helyet nem biztos, hogy tudok - egyáltalán, szabadtéri fürdést akarsz (Balaton) vagy medence is elég? Kell gyerek medence? Sok pénzért? Kevésért?
Ha kevésért akkor is érdemes úgy gondolkodni, hogy drága hotelek wellness részlegébe sokszor lehet napi jegyet venni. Travelport-on kinézel egy klassz hotelt (pl. Siófokon), ahol van gyerekmedence, játszótér. Utána keresel olcsó szállást és vesztek 1-2 napra belépőt a wellness-be. (Persze lehet hogy ha tele a hotel nem adnak - ez hotel függő.) Esetleg hegyvidék uszodás hotellel?
(Azért leírom én hol voltam v. miről hallottam - siófok - hotel azúr, héviz - hotel carbona, parád - erzsébet hotel, mátraháza - bérc hotel). Ha vmelyik érdekel írok róla, csak azt nem tudom ti mit akartok pontosan... (koktélozni medence parton? Kirándulni? Várost nézni?
Macs,
Imádom Füles térdeit!!!!
Vica,
He-he - én is adtam P-nek tejpépet. Ráadásul az egyik védőnő javasolta. (De finom is volt jó kis reszelt almával...)
Hollét pl. a mi környékünkön nem is lehet venni, de akkor tényleg próbáld ki a zabpelyhet (vízben, anyatejben) kicsit főzve (anyatejben lehet hogy nem jó főzni, azt nem tudom), állni hagyva majd turmixolva akár gyümölccsel, akár mással (krumpli?) Már nem emlékszem 9 hós mit eszik.
(Bio boltban vagy pl árkád üzletkp-ban egyik bababoltban láttam holle cuccokat.)
Vica,
Szülés után olyan ? kérdésre, nálunk P. után olyan volt, de magamon kívül ilyen bnőm nem volt. (Gondolom a sok-sok csíkommal kiváltottam ezt a problémát

.)