A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Emano,
Nekünk Masni adott kettőt kipróbálásra :lol: , és hát nagyon bejött, mert pont egy olyan éjszakára adtam rá, amikor egyben 11 órát aludt Lara és semmi nem folyt ki! Na hát ezen felbuzdulva vettem is egy 100db-os csomagot.
És hát tudni kell rólam, hogy én olyan vagyok mint egy kutya, a szaglásom nagyon nagyon jó! :lol: És hát éreztem hogy valami furcsa szaga van Larának, és hát nem tudtam hogy honnan jöhet a Babámból a körömlakk lemosó szag 8) , hát a pelusból. De amúgy nagyon jó! És most ma vettem meg az eggyel nagyobbat, nem minden db büdi, de baromi jól bírja a pisit!!! Na hát ez a véleményem! :lol: :lol:

Nekünk aventes cumisüvegünk, mellszivónk és sterilizállónk van!
Ezt imádom. Elmosod a cuccokat és belepakolod az ufó müanyag edénybe, és be a mikróba és 4 perc!
És 2 percet vársz és kiveszed! Nagyon praktikus dolog! Én még mindig sterilizálok, mert szeretem! Mi az elején ilyet nem vettünk, és akkor ugye alig volt nyítva ablak mert tél volt, és főztük a cumisüveget és akkor jól bepenészedett a konyha. Szóval én ezt csak ajánlani tudom!

ancsaboszi

Zsuzsóci,
Igen, emlékszünk rád! Jó hogy jöttél!!! :)
Gyere ha tudsz gyakrabban! És vigyázz nagyon magatokra!
Várjuk a híreket!!!

Borsa,
De jó hogy itt vagy! :)
A pici lányodra most is csak azt tudom mondani, hogy gyönyörű!!! Annyira édes!!!
Hogy bírja a meleget?
Gratulálok!!!! Nagyon ügyes vagy!!! Minden tiszteletem a Tiéd! Baba mellett államvizsgázni, hát nem vagy semmi!!

Ayan,
Nagyon csini a pocid!! Kérünk egész alakos képet!! :lol:

Vali,
Mi az hogy megint? Most jött meg nem? Vagy mi?
Ne idegesítsd magad előre, majd pénteken kiderül!!
közben látom, hogy hívtad a dokid jól tetted, látod nem lesz semmi baj!!!

Cukipofa,
Babánként változó hogy ki mit fogad el, valaki nem hajlandó cumisüvegből inni, ha egyszer cicizik, valaki meg ha már egyszer kap cumiból, akkor utána nem cicizik ez tök változó! Lara születésétől kapott üvegből is, és csak mostanra jutott el oda, hogy már ha lassabban jön a ciciből hisztizik, de még mindig cicizik és cumizik üvegből is!

Dani és Orsi két Tündér baba!! Sok puszi Nekik!!!

ancsaboszi

Na most értem a végére! abba is hagyom a levelezgetést magammal! :lol:
bocsi, hogy egy kicsit hosszú voltam, de nem akartam senkit kihagyni! remélem sikerült!

Nyugodt éjszakát mindenkinek!!!

megyek én is aludni, amíg lehet!

Lányok Mercivel mi van? Télen jön csak? :wink:

ancsaboszi

Ancsa!
Ezek szerint jobb a kezed?? De jó! de jó! meg is halnék ha még a kezemmel is baj lenne. Remélem most már végleg elmúlik!
Lara baba nagyon ügyes, hogy ilyen szépen merülget. Katának ha egy csepp az arcára, vagy hajára megy akkor rohan a törölközőhöz megtörölni. :oops: :oops: :oops: Nem anyja lánya. :D Én úgy imádtam pancsolni, hogy Görögországban simán vízbe vetettem magam, ha nem volt aki velem jöjjön pancsizni, pedig nem is tudtam úszni :D :D :D Tény, hogy hamar meg is tanultam és kis vizibéka lettem. :lol: :lol: :lol: Na most majd Balcsin trenírozzuk a csajt. :lol: Mi úgyanis még augusztus végén lehet hogy megyünk Horvátországba is. De jó is lenne egy kis tenger. :D
Bandázni tegnap voltunk DE. Volt egy kis félsz, mert Szofi a kocsiban elkezdett nyafizni, de mint kiderült nem mentem neki elég gyorsan :D mivel hogy dugó volt a Hungárián. De nagyon élvezték a lányok és Bene olyan kis édes. A szemei!!!! Iszonyú szép kék szemei vannak. Szofinak le is stoppolom :lol: :lol: :lol: a fiút.
A nagyszülő jelöltekről meg annyi, hogy sokkal rosszabbra számítottam, mert a nő a telefonban folyton azt hangoztatta, hogy "nem a segítségnyujtásra akarja alapozni" hát ez nekem nagyon furin hangzott. Nem akarnak vigyázni a lányokra? vagy mi?? akkor minek unoka? de mint kiderült sok nyomorult sorsú (elnézést de SAJNOS ez az igazság) ember írt nekik és mind valami haszonszerzéstől indíttatva írt nekik és ezért hangsúlyozták ezt nagyon. A nő már mondta, hogy van egy kis lakóbuszuk és oda mi is beférünk :shock: :shock: :shock: :D :D :D Nem akarom elkiabálni, mert még bármi lehet, de szerintem ők már eldöntötték, hogy minket választanak. A nő valami ortopéd/gyógytornász aszisztens, a férfi most leszázalákolás alatt áll, ő most nem dolgozik, de őt se tolószékesnek kell elképzelni, csak valami baja van amitől pl. nem tud vezetni stb. Vicces volt, mert bármit mondtam, mindenhez volt valami kapcsolatuk. Anna-hegyen lovagoltam - rokonuk ott lakik, sokat járnak oda, Papámék a Naphegyen laknak - ők is ott laktak a mellette lévő utcában, nekünk Dunafüreden volt telkünk, most a nagynénémék telkére járok a lányokkal ugyanoda - a nő ott dolgozik stb.
Na de majd még elválik minden, hisz a mi hirdetésünk még meg sem jelent. Különben pedig mindenkinek nagyon köszönöm a sok drukkot. Nagyon jól esik, hogy így szorít nekem mindenki. :D :D :D Most megyek, mert a vízcsapból is már én folyok ... nem akarok senkit se terhelni

szép napot mindenkinek!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Jó reggelt!

Veronikusz

AKkor ezek szerint tök jól sikerült a találka!!! SZuper. Mikor derül ki véglegesen?

Ancsa

Mi nem járunk úszni, mert nem mertem elvinni. :roll: Nem nagyon ajánlották. De annyira jó hogy nektek így bejött.

Jaj hiszti van mennem kell. :roll:

Kép
gyorgyi33

Sziasztok!

Ancsaboszi!

Melyik pelus ilyen jó?????? Lemaradtam...
Nekünk most a Libero newbaby volt, de az már elég feszülős volt szegénynek és ezért megvettük a következő méretet ami 5 kilótól van. Az egy kicst nagynak tűnik, de végülis most nem is kakílt éjszaka így nem tudom mennyire folynak ki....pisi nem jött ki...

Szép napot mindenkinek

Kép

Kép
cukipofa

Hahó!
Veronikusz! Tök jó!!!

Ancsa! Zehernya=nyafi és semmi nem jó és nyivák-nyivák.
Anyós örül, de tegnap kicsit válsághelyzet volt, már azt hittem le kell menni a kicsikéhez, de mindenki meggyőzött, hogy csak rosszabb lenne nekem is , neki is. Anyós meg mondta, hogy úgyis feljönnek, ha nagy gáz van. De aztán este is beszéltünk (telefonszámla áááá!) és azt mondta, hogy du. amikor felébredt, már elég jó volt a kedve.
Mi igyekszünk, csak hát pont a megfelelő időben enyém férjem lelécel raftingolni :evil:

Vali! 6 hétig van zárva. Állítólag festenek, meg világítást cserélnek.

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Györgyi!
abban maradtunk, hogy majd visszatérünk a balatoni nyaralásunk után :D

képzeljétek! olyan ciki volt. Mikor elkezdtem mondani, hogy szeretném ha a nagymama úgy szeretnék a lányokat, mint ahogy az én édesanyám szeretné őket, elkezdtek folyni a könnyeim. Pedig '83 óta volt időm feldolgozni, de ez olyan pavlovi reflex. :oops: Szerencsére hamar elmúlt. Remélem nem gondolják rólam, hogy labilis idegzetű vagyok :? :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!

Veronikusz,
Hát még vannak helyzetek, amikor csillagokat látok, de azért már sokkal jobb!!! Remélem ez a javulás nem csak időszakos!

Tök jó, olyan jó, hogy ilyen szuper volt az estétek! :)

De buta vagy!!! Miért lennél gyenge idegzetű? :twisted: egy érzelmes nő vagy! És egy szuper Anya! Biztos hogy nem gondoltak rólad ők sem mást!!

Györgyi,

Féltél tőle? :roll: Miért?
Bár minket is le akartak beszélni, de nem sikerült!
Igen, igen, nekünk eddig bejön. Lekopogom! :D

Miért volt a hisztipiszti?

Cukipofa.
Dm-es Babylove-s pelus!!!
Nekünk is a libero vált még be, de az is csak úgy hogy ha 8 kg-ig van a pelus akkor 7-ig, mivel Lara baba szerencsér jó husiban van!

Kriszta,
Az jó, ha megoldódott :) , biztos jó lesz neki, csak furcsa volt!
És pont most megy el a férjed? :twisted: És TE mit fogsz csinálni?

Na megyek, mert még nagyon álmos vagyok, Lara is alszik, aztán rendet kell tennem, mert jön Lara leendő keresztmamája, hogy Lara szokja Őt, hisz azonnal itt van a keresztelő! A meghívókat (elektronikus) már elküldtem vasárnap!

Szép napot Mindenkinek!

ancsaboszi

Ancsa

Hát nekem olyanok is mondták, akik babúszást oktatnak, meg dokinő, védőnő, rossz tapasztalatú barátnő. Ezért aztán inkább lemondtam róla, pedig szerettem volna. Mindenesetre örülj, hogy nektek bejött és LAra is jól van. Ez szuper!!!
Ja hisztipiszti azért volt, mert ki akart jönni a szobájából és kérte hogy nyissam ki a rácsot. :lol: Úgyhogy kiengedtem és itt handabandázik körülöttem. :lol:

Kép
gyorgyi33

Sziasztok!

Igen lefejtem a tejcikét és cumisüvegből kapta, persze előtt lepróbáltam a cumisüvegformációt egy kis vízzel, hidd el Cukipofa ha a babóca éhes meg fogja enni :D
Nagyon édesek a fotók, Emma pedig köszöni a bókokat :D

A segítségeteket kérném. Sajnos a múlt héte eleje óta Emma borzasztóan hasfájós lett és minden este közel 3 órát ordít. Próbáltuk az INFACOLT és a patikában ajánlották az ESPUVIZAN CSEPPET de sajnos semmi nem használ. Ha van valami tippetek megköszönném mert nagyon szenved szegényke :(

Előre is köszönöm.

Orsi
Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
borsa

Sziasztok!

Megjöttünk az újabb nyaralásból, valójában már vasárnap este, csak aztán nagyon nyűgös volt Léna és nem tudtam írni. Ez is nagyon jól sikerült, volt sok gyerek, programok, medence és persze ott is baromi meleg... Léna legújabb tudománya, hogy megáll kapaszokdás nélkül jó néhány másodpercig, de ezt csak ott csinálta, azóta nem.

Györgyi! Nagyon ügyi Jázmin, hogy felállt, nemsokára tényleg rohangálhatsz utána. Meg az is tök jó, hogy ilyen jól eszik!

Steffi! Jobbulást a kezednek!

Ancsa! Jó hogy Larának tetszik a merülés, Léna az elején nem szerette, de most már nem zavarja!

Utazás: (nem tudom ki kérdezte... :oops: ) mi síelni voltunk Lénával, amikor 6 és fél hónapos volt, nem zavarta egyáltalán, vittük a játszószőnyegét meg a játékait, meg persze ott voltunk mi és ez a lényeg. Most meg Koppenhágában voltunk, azt is élvezte.
Mi is terveztünk tengerpartra menni, de aztán valószínűleg tópart lesz belőle (Balaton...), mert rájöttem, hogy a sós víz annyira nem élvezetes a babáknak. Minden vízbemenés után zuhany, nem ihatnak bele véletlenül, nem tudnak lemenni a víz alá, általában nincs fa a tengerparton, ami árnyékot adna, és hatalmas a tömeg a legtöbb helyen. Szóval mi idén még kihagyjuk. Ez persze nem lebeszélés akart lenni... :wink:

Veronikusz! Örülök, hogy jól sikerült az első találkozás, remélem titeket választanak majd!

És persze tök jó az összes kép, kérünk még!!!

Bocs, akire nem reagáltam, de annyit írtatok, hogy alig bírtam végigolvasni...

Szép napot mindnekinek!

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Lemaradtam..
Hála az überaktív fiamnak, aki rájött, hogy babakocsiban a legszuperebb aludni, így én napi 2-3x1-1,5 órát sétálok. Csak erős dombos terep van nálunk, ezért nagykerekű, nehéz a kocsink..
Apa már nem kér sallert Tőlem, aggódik, hogy rosszul járna :lol:

Veronikusz,
tök jó, hogy ilyen jól sikerült az első tali!!! Hátha!!
A fotók csudaszépek!

Sárinak boldog hófordulót!
Sári, Dani, Bene, Szandi, Orsi.. kihagytam valakit? :oops: ... nagyon cukik!!

Heni,
én is júni 28! :lol:

Ancsa, Steffi,
jobbulást a mancsoknak!

Minden nyaralónak szép időt és jó családi babázást!!!

Aynan,
nagyon csini poci!!!

KépKép
Kép
gyuzso

Borsa!

Mi homeopátiás bogyót használunk Daninak ha éppen fáj a hasa, de szerencsére nálunk nem minden nap fáj csak időnként....
Segít a masszírozás is, ha fekszik a pelenkázón akkor a hasa jobb oldalát kell babaolajjal masszírozni, mert ott fáj nekik...
De ez a bogyó is végűl 10-15 perc múlva megnyugtatta...

Ha érdekel szólj...

Kati

Kép

Kép
cukipofa

Halihó Borsa!

Na hát ezt a hasfájást, ezt már többször leírtam, így most már el is mentem. Hogy legközelebb csak be kelljen másolni!
Szóval!
Mi az INFACOL-t nem is használtuk, mert azt mondták senkinek nem jön be. Az ESPUVIZAN CSEPP-től meg hányt Lara, így ezt nagyon hamar abba is hagytuk!
Aztán Veronikusz találta ezeket a neten:

Chamomilla akkor alkalmazható, ha a csecsemő élesen sikongat, nagyon nyugtalan, dühös, a fájdalmat nehezen tűri, nehéz megnyugtatni. Az ilyen gyerek állapota melegre és ringatásra javul. [/i]
Erős, görcsös hasfájás esetén Colocynthis adható, ha a panaszok a has masszírozására vagy a baba behajlított lábainak a hasra nyomásával enyhülnek.

Dioscorea a szere azoknak a gyerekeknek, akiknél hirtelen kialakuló és periodikusan visszatérő hasgörcsök tapasztalhatók, amelyek erősödnek, összegörnyedve és enyhülnek hátradőlve, illetve a hát masszírozására. [/i]
Lycopodiumot tanácsos adni, ha a babának igen kifejezett a haspuffadása és ha az anya által elfogyasztott ételek ezt a puffadást és a görcsöket jelentősen fokozzák. [/i]
A fent említett négy szer valamelyikével az újszülöttkori hasfájások 95 százaléka enyhíthető.

A gyógyszertárban, ami Budapest legnagyobb homeopátiás gyógyszertára( Aranysárkány Gyógyszertár II. kerület Lajos u. 35.,Kolossy térnél Telefon: 335-2144) ott azt mondták, hogy a chamomilla akkor kell, ha sikításszerűen sír, ez inkább hisztis hasfájdalomra, és a lycopodium clavatum-ot ajánlották hasfájásra. Szóval vettünk mind a kettőből. Hát nem tudom, Larának amikor fájt akkor nagyon fájt a hasa. Aztán vettünk Mecsek BAby teát (ennek a védőnő nem örült, mert azt hitte hogy cukrosan kapja) ezt simán adtuk neki, minden édesítő nélkül, és talán ez használt.
De igazából a legjobban a hajszárító (bár ehhez most meleg van) és a porszívó használt. A porszívó azért jó, mert közben ki is porszívózod a szobát és még a BAbó is elalszik.

Szóval mi végül a teát ittatuk vele, és sokat babusgattuk, és ami együtt használt az a hajszárító a cseresznyemag párna (Dm-ben kapható, de nem annyira fontos hajszárító is elég, csak mikor már nem tudtam mit tegyek akkor vettem, és így használtuk) és közben nézte az ágya feletti forgó fényeit!

Hát remélem tudtam valamit segíteni!

Most viszont fogfájásra szintén homeos bogyót használunk! És úgy néz ki, hogy bejön, még örül is neki Lara!

ancsaboszi

Sziasztok!

Györgyi,

Értettem :) , parancs :lol: örülök!!! :wink:
Kérünk a mászkálásról képet! A héten még nem is láttuk!! :roll:

Szia Zsófi
Jó hogy jöttél, már hiányoltunk!!! Mesélj! Felébredtél éjszaka? :lol: Mikor mentek nyaralni legközelebb!
Ja és természetesen, majd ha odajutsz kérjük a képeket!!!! :)

Édes lehet ahogy áll kapaszkodás nélkül!! Kép??? :wink:

Gyuzso,
És ebben a melegben sétáltok? Hát minden elismerésem, mi csak este 6 de inkább 7 után merészkedünk csak ki! Hol is laktok? Magas fák között????
Igen, de én megbocsátom, a kis göndör fürtős Tündérkéket és Larát kihagytad! :wink:

Puszika

Ancsa

ancsaboszi

borsa: Mikoltnál én adtam neki a Lykopodiumot és a Colocynthist a homeos bogyók közül. de igazán nekünk a Sab Simplex vált be. kevés gyógyszertárban kapható, mert a gyerekek többségénél az infacol beválik állítlag és keveseknek jó ez. nem mondom, hogy elmúlt minden tőle, de nagyjából normalizálódott a helyzet (éjszaka már fél óra után visszaaludt és nem szenvedett másfél órán át)

Kép
Kép
Kép
manóka28

Szisztok!
Te jó ég, mennyi levél 1 nap alatt!!!

Veronikusszal tök jó volt, meghívtam magunkhoz a rossz gyomromra való tekintettel én nem akartam kimozdulni, de szerencsére a kertünkben van mini-játszótér. A lányok életben is olyan édesek, mint képeken, és tűz és víz a 2 lány, nagyon érdekes.

Pelus: dm-es Babylove-ról áradoztunk :)

Meleg van még mindig. Mindegy, legalább még nincs nagy pocakom :) Nemsokára megyünk le az udvarra, és már van egy kis medence is, ma ott fognak a gyerkők pancsolni, nekem meg tanulni kéne a szerdai szigorlatra, mert eddig összesen 1 órát tanultam :roll:

Ancsa, 2 éve voltunk legutoljára Kemencén, de a Börzsönyben valahol szinte minden évben vagyok :)

mtunde

Borsa,

azért elmondom a véleményemet, bár nem biztos, hogy népszerű leszek.
Azt gondolom, hogy ez az egész "hasfájós-szokás" egy mostani trend. Azért mondom így, mert az újszülötteknek éretlen az idegrendszerük. Tehát mindegyiknek van sírós periódusa. Van, aki délután négytől nyolcig sír, van, aki inkább nyolctól éjfélig. Általában ez szinte mindenkinél a késő délutáni órákra tehető. Minden újszülött sír és ha sír, akkor zömmel úgy, hogy a lábát húzgálja, nyújtogatja. Nekem nem voltak hasfájósak a gyerekeim, de sírós periódusaik voltak. Ki kellett bírni, nem lettek tőle lelki problémáik, hogy hallgattuk ilyenkor, amit lehetett, megtettünk, de nemigen tudtunk semmit tennei. Aztán nagyjából a hatodik hétre elmúlt. Ez a hatodik hét amúgy is egy nagy vízválasztó, valahogy ilyenkorra megváltoznak sokmindenben, ebben is.
Az a problémám ezzel, hog ilyenkor vásárlásra ingerli a szülőket ez a tehetetlenség, gyógyszerekhez nyúlnak, és egyáltalán nem vagok benne biztos, hogy ezt a hasfájós mizériát nem a profitorientált gyógyszercégek gerjesztik.
Sok mama issza a tejcsináló teákat, amiben gyakorlatilag nincsen tejszaporító alapanyag, csak mindenféle ízjavító és fingóci összetevő, amelytől sok baba szeles lesz és azt kidolgozni is a szervezetét megpróbálja.
Hát csak ennyit akartam mondani azzal, hogy minden hasfájós baba történeténél ott van egy gyógyszer, esetleg több is, kipróbált, ami nem jött be, de akkor már megvetted sok pénzért, majd kidobod a lejárat után és a babád a hathetes kor körül magától elhagyja ezeket.Mert az idegrendszere közben fejlődött, egyre több "intellektuális" élmény éri stb.
Bocs a kirohanásért, de valóban így gobndolom, ezt az engem választó és a véleményemet kikérő kismamák tudják is. Hogy igyekszik a szülés előtt mindenki teljesen természetesen és gyógyszer és minden kemikália nélkül élni, nem mérgezi a babáját és aztán egy átmeneti sírós periódusban pedig gyógyszerhez nyúl.
persze nem ítélkezem csak elmondtam mit gondolok a dologról.
Szeretettel: Rita
nováky_rita

Lara, Kata, Szofi,
elnézést, hogy kimaradtak a listából! :lol: Remélem elnézik a Hölgyek!! :lol:

Tünde,
tök jó, hogy van otthoni játszótér!! Milyen szigorlat lesz? És hány vizsga van még nyárra? Hogy bírod..?
Én is gondolkozom, hogy majd ha lesz időm, nekiállok tanulni, de lesz időm a fiatalúr mellett valaha is..?? :D :D :D

Ancsa,
magas fák között, igen!! Konkrétan 2 cseresznye, amin sajnos sok cseresznye maradt dézsma nélkül, nem mertem a hasfájósság miatt, ami lehet nem is attól volt.. És ezért most erős cefreszag lengi körül :oops:
Meg meggy, jég által levert sárgabarack és szilva. Meg erős emelkedésű telek, sífelvonót tervez a párom rá idővel :lol:

Nálunk is elmúlt a "hasfájós" időszak, belepumpáltam 1 üveg infacolt. Szereti az ízét :)
De szerintem csak megtanult rendesen büfizni meg hozzászokott a pocija a tejcsi emésztéséhez. Aromaterápiás masszázsolajjal játszunk még megszokásból.

Ordít valami gyönyörű 4,6 kg-os ifiúr, robogok..

KépKép
Kép
gyuzso

Kedves Rita!

Sztem teljesen igazad van...
De tény és való, hogy vannak hasfájós babák is és ha tényleg a hasa fáj akkor meg csak segíteni kell szegényeken, nem????? :cry:

Daninak példáúl vannak sírós időszakai,de akkor nem úgy sír mint amikor a pocija fájt...mondjuk eddig csak 3szor volt hasfájós síráshoz szerencsénk, de az kegyetlen volt...már a nagylányom is majdnem sírva fakadt...
Amikor a kis térdeit jól odanyomtam a hasához akkor abbahagyta a sírást aztán megint folytatta és végűl megszületett a kaki...aztán rögtön mély álomba zuhant szegénykém annyira ki volt fáradva...

De mondjuk nekem is a dokinőnk már infacolos szórólappal jött meg tápszermintával...

Üdv:
Kati

Kép

Kép
cukipofa

Sziasztok!

Ritához még annyit, hogy nekünk ez az esti zizis-sírásos nem lehet segíteni időszak a 6-12- héten volt, és utána lett nyugi.

Gyuzso! Ez az utolsó vizsga, alig tudok tanulni, mert ha Bene alszik, én is, a melegben megmozdulni, de még lapozni sincs kedvem :) De szerencsére ez most nem lesz vészes. Amúgy tanártovábbkézés: közoktatás-vezető képzésre járok, és az ottani mindenféle tananyagokból van a szigorlat. Aztán majd ősszel folytatódik.

mtunde

Rita, Borsa, hát igen, én annyit tudok ehhez hozzátenni, h Dani 2 heets korától 3-3,5 hónapos koráig minden este bőgött 7től 11ig, bármit csináltunk, egyedül a hajszárító, ill. porszívó hangjára nyugodott meg, olyankor egyből elaludt!!! (Borsa, MINDENKÉPP próbáljátok ki!!) Dani mai napig, ha álmos, rögtön alszik, ha meghallja a porszívót! Ha csak és kizárólag a hasa miatt ordított volna, akkor ugye a hajszárító hangjától nem lett volna jobban, ebből is látszik, hogy neki nem csak a hasa fájt, hanem valóban az idegrendszere is este felmondta a szolgálatot és ezért is volt a nagy sírás-rívás...de az is biztos, h a hasa is fájt, sokszor napközben is evés után nagyokat pukizott és sírt!

Ancsa, jaj, de hülye vagyok, elfelejtettem írni neked itt! Mi itthon felváltja fürdetjük Danit, hol én fürdetem a nagy kádban és Abdris szórakoztatja kintről, hol fordítva, néha meg a kiskádban fürdik, ha nincs kedve egyikünknek se, bár ez ritka eléggé :D

Zsófi, utazást én kérdeztem! :D Jó nektek, most már mi is lassan beindulunk és megyünk a Velencei-tóhoz, meg Balatonra is, Adriát mi is csak jövőre tervezzük...

Györgyi, ahova mi járunk Ancsával, bármikor be lehet kapcsolódni, egyéves babával is, esetleg később, ha már nem félted őt annyira, ti is csatlakozhatnátok! (barátnőm most készül jönni először a 14 hónapos kislányával)

Masni, te mit tudsz erről a HA-s tápszerről? Nekem valami olyasmit magyarázott a doki, h 6 hónapos kor után már csak valami orvosi indoklással lehet HA-s tápszert kérni. Ez tényleg így van??

Veronikusz, hát ez tényleg szuperül hangzik!!! És ne aggódj, ezt szerintem meghatónak találják max. (mint ahogy én is annak találtam) és nem ideggyengeségnek!!

Steffi, remélem jobban van a kezed, én is tudok pár jó praktikát, majd küldöm priviben!!

Ja, és ma du. Dani szopizott megint 10 percet :D

KépKép
barimami

Sziasztok,
megvagyunk mi is! Csak elsodort egy kis munka... brrrr

Barbi,
a HA a hipoallergén rövidítése, úgy tudom, hogy 1 éves korig írhatja fel orvos. Nekünk nem kellett semmilyen magyarázat, sőt a doki mondta, hogy szívesen írja 1 éves korig, mert így kisebb a tejallergia veszélye.
Egyébként kapott már Máté egyszer-kétszer sima 2-es tápo (6 hónapos kortól adható) és attól sem lett baja.
Pont holnap szeretném hívni az orvost, hogy mit javasol, mert nekünk az HA1 táp már nem elég, tök hamar éhes lesz tőle Máté, rákérdezek arra is, hogy kell-e magyarázat a felírásához, oké?

Minden babának és mamának kitartást a holnapi meleg naphoz!!!

Ja, és a főhír:
MÁTÉ VÉGRE MÁSZIK!!!!! :-)))))
Olyan, mint egy kis kölyökkutya, nagyon jópofa.

Masni
masni

Ancsa, Steffi, emailt írtam végül!

Ancsa, neked én majd még holnap írok külön :wink:

KépKép
barimami

Masni, juj, azt megköszönöm!!!
Gratula Máténak, nagyon ügyike, ami késik, nem múlik!! :D

Jaj, azt nem is írtam, h tök jó volt az éjszaka, Danca egyszer kelt csak 3/4 4kor, ivott egy kicsit, aztán forgolódott, majd aludt tovább, utána meg már csak fél 8kor kelt legközelebb!! Most nem tudom, h a homeos szerektől vagy attól, h egyébként is 3 napig szokott tartani a rossz széria és utána jobban szokott lenni. Azért a bizti kedvéért ma is megkapja a szokásos adagját!

KépKép
barimami

Borsa

Nagyon fogadd meg zserintem amit Rita írt, maximálisan egyetértek vele. Így utólag már azt mondom, hogy valószínűleg 10-ből 1 gyerek hasfájós, csak mi kismamák hajlamosak vagyunk arra fogni hogy sír. Kell hogy sírjon, szüksége van rá. Mi mindig azt mondtuk a férjemmel: Na, feldolgoz... :roll:

Tünde

Azért szerencse, hogy még nincs nagy poci!!! Ebben a dög melegben!!!

Ancsa

Igyekszem a képek ügyében! :lol:

Zsófi

Végre itt vagy!!!! Ne tűnj el!!!!

Masni

Gratula Máténak!!!! NA, majd most megtudod mi a magyarok istene. :lol: :lol: :lol: Mi egész nap rohangálunk! Ha nincs a szobájában. :lol:

Nem tudom kit hagytam ki, bocsi...mennem kell.

Kép
gyorgyi33

Jóreggelt,

Barbi,
ma hogy aludtatok???

Györgyi,
köszi a bíztatást, már edzek, hogy bírjam a hajtást a kis felfedező mellett.

Lányok,
volt valakinek már vérzése gyógyszer mellett? Mitől lehet? Nálam tegnap kezdődött és ilyen még sose történt?!?! :-(

Masni
masni

Sziasztok!

Üdvözlet mindenkinek. :)
Egy ünnepélyes enterrel elküldtem az utolsó dolgozatot a tanszékre és még lesz 11-kor egy telefonos vizsga-szerűségem, de úgy néz ki lassan visszakapcsolódok az életbe.

Nos, a teljesség igénye nélkül:

Ancsa, még mindig a kezed fáj? Emlékszel, egyszer kérdeztem és azt írtad, nem olyan nagy ügy ez. Bár úgy lett volna. És most meg Steffinek is. Jobbuljatok! :)

Veronikusz
hát úgy látom, alakul az ügy, így tovább. Őszintén szólva nagyon kíváncsi vagyok. De biztos jól vezetnek a megérzéseid. Ha ez bejön, nagyon klassz lesz nektek. :)

Gratula minden kis izgő-mozgónak! Azoknak is, akik benn a pocakokban tesznek-vesznek!
Az én kislányom napok óta már csak hajnalban kel fel. Én ugyan ettől többet nem alszom, de azért jó ez. És elkezdte ő is használni a végtagjait a helyváltoztatásra. Őszintén szólva nem bírtam volna felkészülni a vizsgáimra, ha folyton utána kellett volna szaladgálnom. Még így is pillanatok alatt ott termett a radiátor alatt. Nagy pocakkal úgyis fogócskázunk majd eleget. Jaj.

Hasfájás: nem tudok jó tanácsot adni, se semmilyet, nekünk egy esténk volt, amikor folyamatosan sírt fél óráig keservesen kb. két hónapos volt. Utólag már tudom, hogy attól, hogy fejembe vettem, hogy megmozgatom egy kicsit. És nem jött be neki, de ez csak este derült ki. Ma már tudom, hogy ez volt az első és utolsó eset, hogy azért csinálok valamit, mert másnál láttam és ott működött. Nekünk a "hintázás" két hónappal később jött be. Viszont azt hittük először, hogy hasfájás, Infacol rögtön. Aztán másnap is, de rá kellett jönnünk, hogy teljesen rosszul van tőle.
Viszont mindig vigáztam arra, hogy mit eszek, egy csésze laktoherb, és amúgy sok-sok ivás.
De majd most Kicsinél lehet, hogy másképp alakul. Nem lesz olyan nyugi, és megeshet, hogy lesz mit feldolgoznia sírással.

No megyek, túltengtem már így is. Vasalok, pakolok, holnap Kútvölgyi :) , aztán Balaton. :)

Ja kórház: persze, akkor leszek biztos a dologban, ha már ott sóhajtozok a szülőszobán. De azért jobb most. És még egy apró pontosítás: nem a Jánosnak fáj a foga a Kútvölgyire, hanem a székesfőváros önkormányzatának. A Jánosnak épp elég baj az, hogy megvárták, amíg ilyan állapotba kerül. Nekik is vidám lehet ám úgy dolgozni, hogy nincsenek teljes biztonságban. Hadd legyek vulgáris: egy Grippen árából meg lehetne oldani a problémát.
Mindegy, próbálom nem mérgezni magam ilyen baromságokkal.

További szép napot mindenkinek!

Kép

Kép

Kép
memme

Barbi,
megkérdeztem, felírhatja a körzeti a HAs tápszert. A te orvosod mit mondott pontosan? Mi kell ahhoz, hogy felírja???
Mindenesetre 2x2 dobozzal irattam, ha kell, akkor az egyik receptet neked adom.

Masni
masni

Sziasztok!

Fúú, a tegnapi nap sem volt semmi, ma hőségriadót fújtam, ki sem mozdulunk, és próbálok túlélni. A gyomrom tegnap is elég rossz lett délutánra a melegtől, most is erre számítok.

Ja, Rita, a Cocculine nem jött be. Asszem ezen csak az idő segít :)

Megyek tanulni, Bene Thomast néz kárpótlásul, hogy itthon kell dekkolni, én meg kihasználom, amíg életben vagyok :)

mtunde

Tünde, Memme - sokat gondolok Rátok és a pocakotokra. Kitartást Benéhez és Melindához, biztos ügyesek lesztek. Ránk is ez vár...

Rita hozzászólásában több az igazság, mint hinnénk. Ettől függetlenül Benőke is kapta az infacolt, de tény, hogy 17-20h között ordibálás volt. Ahogy jött, úgy el is múlt. Néha mélázunk azon Apával, hogy milyen sok mindenhez naivan álltunk hozzá, illetve, hogy milyen hamar megnőtt Benőke. Küldök is képet.

MÁTÉNAK HATALMAS GRATULA! Szupi. Dancának is puszi, meg mindenki másnak. Kép Kép
vbea

Jó reggelt!

Masni, nagyon aranyos vagy, elvileg 1-2 hét múlva megyünk a dokihoz és akkor derül ki, h mi ez az egész, nekem telefonba mondta, h 6 hónapos kor után már csak valamilyen orvosi indikációval tud felírni tápszert, de majd csak kitalál valamit... :? hát ezt most nem nagyon értem, na mind1, akkor tisztázom vele majd, de ha nem sikerül, naggggyon megköszönném a tápszert!!! :D
Nekem a gyógyszer alatt még sose jött meg rosszkor, szóval nem tudok segíteni. :(
Ja, és köszi a kérdést, Dani megint jól aludt, csak 6kor ébredt egyszer, aztán fél 8ig aludt még!!

Eni-Beni továbbra is gyönyörűűű és ééédes!! Ő is már milyen jól ül, hihetetlen nagyot nőtt!! :D
Mi is szoktunk azon filózni férjemmel, h a második babánál már egy csomó mindenben rutin-rókák leszünk, amiknél még iszonyat pánikba estünk, amikor Danival történt (első hasfájás, székrekedés, betegség, stb.) :wink:

KépKép
barimami

Eni! Ez a Benő iszonyat mekkorát nőtt!!! Mindig aludni láttam csak a babakocsiban :)

Jujj, lányok, megnéztem az időjárásjelentést, éjszak jön a megváltás! Legalábbis én úgy tekintek rá, aztán lehet, hogy jól rápacsálok :)

mtunde

Sziasztok!

Masni!
Reggel már írtam egy hsz-t, de valahogy eltűnt... :? Azért most megint megpróbálom.
Szóval, milyen gyógyszert szedsz és mennyi ideje? A fogamzásgátlóknál nyugodtan előfordulhat, hogy az első pár hónapban a szedésük alatt közti vérzés léphet fel.Ennek az is lehet az oka, hogy nagyon alacsony a hormontartalmuk, és pontosan kell szedni őket. Ez alatt azt értem, hogy ha este szeded akkor mindig este, ha reggel akkor mindig reggel kell bevenni.Természetesen 1-2 óra eltolódás lehet a bevételnél, de az nem jó, ha egyszer reggel szedi az ember egyszer meg este jut eszébe. Általában pár hónap után megszűnik a közti vérzés is, és a védettséget nem befolyásolja, továbbra is szedni kell.Természetesen, ha a vérzés mennyisége zavaró számodra akkor érdemes a dokit felhívni.Remélem valamennyire sikerült megnyugtatni.
Rita!Nagyon egyetértek a véleményeddel,sőt én még azt is gondolom, hogy egy idő után az egyik gyógyszer mellékhatásait küszöböljük a következővel és ez így egy ördögi kör...

Egyszerűen gyönyörűek a babák, mindig nosztalgiázom, és vágyakozom...Hogy Daninak mekkkora kék szeme van! :shock: És Benőke most született és már mekkora!!Nemrég beszéltünk a férjemmel, hogy mióta gyerekünk van, azóta tényleg repül az idő, korábban nem éreztem ilyen gyorsnak az idő múlását.

Ebben a hőségben nagyon vigyázzatok pocakosok és a pindúrosok is! :D
Lehetőség szerint szép napot!

Remélem most nem száll el a hsz.

-Ktina-
ktina

Bene lekéredszkedett az udvarra, már nem bírta :) Lent az egyik "haverjával" meg bemásztak a gyerekmedencébe, amit délutánra állítottunk fel nekik. Jót pancsoltak, tök felvillanyozódtak. Most alszik, mint a bunda :)

mtunde

Barbi,
nem tudom mi lehet elegendő indok a dokinak, mondd azt, hogy van a családban tejérzékeny :-) A receptet félreteszem, nem gond. Ja, és van HAs tejpép is, ha netán akatok adni Daninak. Mi simát adunk Máténak és attól sincs semmi baja, de lehet, hogy kezdetnek jobb a HAs.

Jövő héten megyek az orvoshoz, jól be vagyok tojva a vérzés miatt :-(

Szerintem már itt a hidegfront előszele, nálunk legalábbi süvít a szél...

Lányok,
Ti milyen játékokat vettetek mostanában??? Látom Mátén, hogy a plüssbigyók meg rágókák meg mindenféle kisbuzgentyűk már nem kötik le.

Masni
masni

Masni, gondolatolvasó vagy, én már kreáltam is mindkét családban tejallergiás emberkét :D Egyébként mi is sima tejpépet adunk neki, dehát abból minimált eszik (max. 1 decit) egyszer egy nap, a tápszerből meg ugye 3-4x...
Egyébként én játékmániákus vagyok, szerintem nézz be olyan boltba, ahol lehet kapni Fisher Price, meg Fehn játékokat, imádom, nagyon sok készségfejlesztő van közöttük!! (főleg a fisherből, bár én majd babaaprón tevrezek venni, csomó alig használtat árulnak ott féláron)

Ktina, jó, h jöttél, köszönjük a dícséretet, az anyjától örökölte! :lol:

Tünde, de jó nektek! Én is tervezek venni egy minipancsolót az erkélyre, bár gondolkodóba estem, h ha dani már tud majd ülni, lehet, ha kiskád is megtenné...de anyukámékhoz tuti veszek, 500ért is lehet kapni a Rossmannban :D

KépKép
barimami

Barbi! :D
Aranyos vagy!!

Az én kislányom is HA-s tápit evett, de nekem azt mondta a doktornő, hogy 2 éves korig felírhatja támogatással. Nálunk is csak annyi volt az indok, hogy allergiás van a családban(én pollenallergiás vagyok), valamint, hogy a lányom igen fehérbőrű, világos szemű, szőke hajú, tehát allergiára veszélyeztetett csoportba tartozik.
Ahogy Masni is írta van HA-s pép is, mi is ettük, ezt is receptre írták.(Milupa HA, volt vaníliás meg sima és ebbe kevertem gyümiket egy idő után)
Persze lehet, hogy most változott a támogatása ezeknek a tápiknak,nem tudom, ezt lehet, hogy tápis honlapokon meg lehet nézni.

-Ktina-
ktina

Sziasztok!

Köszönöm szépen a jó tanácsokat és Rita nekem mint tapasztalatlan anyukának minden tanács jól jön és nagyon köszönöm hogy leírtad a véleményedet, remélem a 6. héttől tényleg enyhülni fog a dolog :D

Képzeljétek az a fránya köldök csonk még mindíg nem esett le, pedig már örülnék ha megválhatnánk tőle, főleg hogy a védőnő sebészettel riogat. :(

Remélem bírjátok a meleget és nem nyűgösek tőle nagyon a babák. Mindenkinek nagyon szép napot kívánok.

Orsi
Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
borsa

sziasztok,

sok szempontból egyet értek Ritával én is. csak sajnos próba szerencse alapon derül ki, hogy ez most hasfájás és lehet rajta segíteni vagy sem. :(
Ricsinek a hasa fájt anno, mert az infacollal mintha elvágták volna. ő túl gyorsan evett és mellé rengeteg levegőt is lenyelt.
Mikolt esetében viszont más is volt, mert ő 2 hónapos koráig szenvedett éjszaka, sokszor nappal is. vele is kipróbáltam mindent (segítettem, hogy a gyógyszertári dolgozóknak is legyen fizetése :) ), de nála csak enyhült a dolog. így maradtam a homeos bogyóknál, mint kisebbik rossz. de már az is jó volt, hogy rövidebb ideig sétálgattunk éjszaka szenvedve.
és hát tudja ezt jól minden cég, hogy nincs rosszabb egy anya számára, mint az, hogy ha tehetetlenül kell figyelnie, hogy a gyerekének rossz.

Kép
Kép
Kép
manóka28

Ktina,
most látom, hogy írtál, köszönöm szépen, megnyugtattál! Valóban nem voltam valami rendes a gyógyszer szedését illetően, remélem ez a baj. Ettől függetlenül a jövő héten elmegyek orvoshoz is, mégiscsak az a biztos.

Barbi,
ügyes légy a dokinál :-) És igaza van Ktinának, nekünk is azt mondták, hogy Máté a kék szemével, szöszi hajával és fehér bőrével a veszélyeztetett kategóriában van!
A táp támogatása egyébként 25%, 1 doboz 1900 Ft a HA 1-ből, a HA 2 pedig azt hiszem 2.100 Ft. Lehet, hogy nektek már 2-est írnak, mert elvileg 6 hónapos kor után ajánlott. Mi még mindig 1-est szoktunk kapni, mivel csak reggel-este eszik tápot és szépen fejlődik.
A FisherPrice-okat mi is nagyon szeretjük!
Próbálom rávenni apát, hogy holnap menjünk el együtt egy játékboltba és vegyünk egy-két új játékot meg kisautót Máténak, no és Habtapit is, mert állandóan lemászik a szőnyegről és a padlólapon csúszkál, majd fordul egyet és beveti a fejét :-(
A Babaaprót is megnézem, köszi a tippet!

Masni
masni

Borsa!
Katának is kétszer kellett elkötni a köldökcsonkját, hogy leessen. Na de a 2. után már este leesett. :D Nem fáj az nekik. :)

Elköszönök, mert most indulunk a Balcsira. Jövő héten szerdán jövünk. Sok puszi mindenkinek. :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Masni

Nekem nagyon régen volt ilyen, de még jóval Jázmin előtt. Akkor azt mondta a dokim, hogy ne szedjem tovább azt a gyógyszert, aztán én abba is hagytam végleg. Mindenképpen kérdezd meg a dokidat! De azért ne izgulj, mert tuti nem nagy baj!
Hát Jázmint sem kötük le ezek a játékok. Imádja az ásványvizes-üveget, a kenguruját rágcsálni és végülis mindent ami nem játék!!!! :) :) Rámolja a cd-ket, könyveket, mindent a polcokról. :( Ja és hiába a habtapi pillanat alatt lennt van róla és isszonytosakat zúg, főleg amióta áll. Tegnap 4-szer esett akkorát, hogy a szívbaj jött rá. Tiszta piros volt a homloka. Jaj. :(

Memme

Hogy sikerült a vizsga-szerűség?? :lol:

Tünde

Minden elismerésem. Még tanulni is????? :shock: :lol:

Eni

Kétszer akkora Benő mint a múltkor!!! Édes!! Honap indulunk Mtapolcára!!!! Alig várom.

Barbi

Mi is vettünk gyerekpancsolót, de még nem használtuk. :) Lustaság. Hm. :oops:

Veronikusz

Bár már biztosan nem látod, de JÓ UTAT!!!!!

Steffi??? Merci már sosem vagy????

Kép
gyorgyi33

Sziasztok!

Masni! és az egész lakást behabtapizod? Merthogy arról is le fog mászni :D

Sajnos már csak használtan lehet kapni, de Benének is úgy vettemannak idején lego primot, az a nagy göbös bébi legó, csörgővel, toronnyal, kockákkal, stb. Nagyon szereti a mai napig is, csakmár ugye másképpen játszik vele,. Pont ilyen 7-8 hónapos korában szereztem be neki. Szerintem az új quattro lego nem olyan jó bébiknek.

mtunde

Györgyi, szegény Jázmin. És sír is, amikor így elesik vagy csak te ijedsz meg?
Képzeld, Dancának vettem tegnap babapapikat Kaiser's-ben és utólag jöttem rá, h 50 forinttal drágább volt, mint a DM-ben és 60-nal az Auchanos árnál!!! Ki voltam bukva eléggé :evil: Ráadásul egész hétre vásároltam! Te továbbra is sajátkezűleg készíted a kajcsiját? Mondjuk mi főleg gyümiket eszünk, amiket ugye még nem lehet kapni (sárga+őszibarack), de ha el is szánom magam egy kis főzőcskére, Danca nem túl lelkes, inkább az üveges hamit választja (Hippet veszünk, meg Humanat).

Masni, köszi nagyon az infókat, akkor Dani szöszkeségére is egyértelműen hivatkozni fogok! Hú, Máté akkor már nagyon jó evő! És napközben miket eszik? Te főzöl neki vagy előre elkészítettet? A tejpépet csak este szoktad neki adni?

Dani popója kicsit piri lett, sztem a fogzástól, mert sose volt ilyenje és mindent ugyanúgy csinálunk, mint eddig, valami tipp valakinek?

KépKép
barimami

Sziasztok,
remélhetőleg ma estére már egy kicsit enyhül az idő...

Memme - tudom, hogy az önkormányzat szeretné a kórházat, de a vasárnap esti adásban a János igazgatójának nyilatkozata is egybecsengett ezzel és csak csóválgatta a fejét arra, hogy a Kútvölgyi besegítene a többi kórháznak, így a Jánosnak is, illetve vállalna területi kötelezettséget... Végülis mindegy, mert a lényeg szinte ugyanaz. Sajnos. Ami bosszantó, hogy az egyetem tényleg sokat költött arra, hogy egy színvonalas kórházat alakítson ki és tartson fenn.

Holnap mi is megyünk, már nagyon várom és bevallom izgulok is, hiszen ez az első találkozás a tesóval.

Ildi
ildibaba

Györgyi, Dani ma végre kinyitotta a szemét közben, íme az eredmény:lol:

Kép A maffiózó

KépKép
barimami

Barbi

Én mindent főzök meki, nem akartam, hogy megkóstolja még az üvegest, mert azt hallottam, hogy utána nem nagyon akar majd mást enni. :roll: Szerencséd van Danival. Meg amit én megfőzök, abban lagalább részben tudom mi van. :roll: Az az igazság hogy amire ráírják hogy nincs benne tartósítószer meg bio az sem igaz. Ezt írják rá: Tartósítószert nem tartalmaz, előírás szerint. A mondta második felén van a hangsúly, majd elmondom hogy miért....
Jázminnak is volt piros a popija. Dokinéni azt mondta, hogy tutira valamelyik kajától. Kiderült, hogy a meggy okozta, mert nem adtam és el is múlt. Nem adtál neki valamiből többet mint szoktál? vagy valami újat? Vagy túl sok gyümit?
Ja és lehet már őszibarackot kapni a biopiacon én vettem már két hete is. Fini. :)
Jázmin egyébként jól eszik, már dél körül nem kap csak főzit, mert 2 decit benyom, de néha nagy játékok árán. A fele simán megy, aztán már nehezebben, de azért lemegy. :lol:

Ja és sír. Szegénynek tegnap már tényleg tiszta vörös volt a homloka, egymás után zakózott. Aztán ma még nem. :roll: Biztos megtanulta a leckét. :lol:

Kép
gyorgyi33

Juj de jó kép, egyszerre írtunk!!!

Kép
gyorgyi33

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: