A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Hogy bírjátok ezt a hőséget? Én nagyon nehezen, pláne hogy meg van fűszerezve egy erős allergiával is.
Holnap a legnagyobb hőségben megyünk vércukor terhelésre és UH-ra. Pomázról be Pestre!! :? Nem állítanám, hogy nagyon várom.

ZSU!
Én is így vagyok, néha még összezárni sem tudom a lábamat, ne izgulj ez csak szerencsétlen genetika. Nekem a Petykánál is így volt, valószínű alacsonyan ülő hasunk van és azért nyom a méhünk minden lenti izmot.

Andi
Kép
Kép
beke andrea

Hello lányok,

Megint jó ideje nem néztem be, nagyon összegyűlt a munkám, pörögtem ezerrel. Gratula minden 4D-s képhez!

Üdv az újaknak!

Miléna, örülök, hogy az adott helyzetből a legjobbat ki tudod hozni. Tényleg Te leszel a mi kis információ forrásunk, a szülésre teljesen profi leszel a sok tapasztalat miatt :lol:

Strand témához: a természetes tengervíz kifejezetten ajánlatos terhesség alatt. Nagyon jót tesz a babának és a mamának is az úszkálás. Magyar vizeinktől én egy kicsit tartok, usziba/strandra meg nem merek menni. Elég sok minden úszik a vízben meg van benne vegyszer is bőven. Kissé aggódok, hogy mi lesz velem idén nyáron, mert egy igazi „víz fan” vagyok, nyaraláskor is reggel belepottyanok a vízbe, este meg úgy kell kihalászni. Idén azt hiszem marad a slag :lol:

Lábdagadás: sajnos nem múlik, sőt csak rosszabb lesz a 37 fok és a terhesség vége közeledtével… Hétvégén sétálgattunk Apával a Rómain és láttam egy kismamit, aki már nagyon a vége fele járhatott, szegénynek tényleg 2x-ese volt a bokája. Tehát még van hova fejlődni

Hétvégén beleástuk magunkat egy kicsit a vásárlásba, egy csomó mindent sikerült venni, pl. ágynemű garnitúrát is. Olyan mázlim volt, mert volt egy akciós, amit kuponnal 8000 Ft-tal olcsóbban lehetett megvenni, és pont ez tetszett a legjobban. Meg plédet, hálózsákokat is beszereztem. Én egyenlőre nagy bundás zsákot nem vettem, csak pamutot meg plüsst, mert nálunk iszonyat meleg van a kégliben még télen is. Idén kb. 5 hétig ment a fűtés napi fél órát, és így is folyamatosan 23-24 fok volt.

silka
silka

Sziasztok! :)

Kiskolbi! Gratulálok Tökihez, igazi kis cukorborsó! Remélem tisztában van vele, hogy egy az egyben az apukájára kell hasonlítania?! Kész! Passz! :wink: :lol:

Zsu! Én nem olyat éreztem, hanem a keresztcsontom szokott nyilallni néha, ha sok fekvésből felkelek.
Mondtam a védőnőnek tegnap, hogy a gerincem kezd fájdogálni, ahogy húzza be a hasam. Azt mondta, úgy kell állni, hogy behúzom a fenekem (mintha magam alá húznám), nem kitolom, és kihúzom a vállam. És tényleg jobb. Fekvésnél meg azt mondta, tegyek egy párnát a fenekem alá, hogy mikor fekszem, ne tudja benyúlni a gerincem alá (ami ilyenkor ívben meghajlik), hanem legyen vízszintes. Nem kell párna, elég kis takaró, és sokkal kényelmesebb. Próbáljátok ki!

Niki! Ó, ha tudnád... Holnapra 37 fokot mondanak, és ma is dög meleg van.

Lábdagadás: A májusiaknál szülés előtt volt olyan, hogy egyikőjüknek már hólyagos lett a lába a sok víztől, és a felpolcolás sem segített.....

Felicitas csomag: Ma kiváltottam.... Nem fűztem hozzá nagy reményeket szerencsére, a következők voltak benne: 1 db Avent pohár, 1 db MAM cumi, 1 db Rossmann kuponfüzet, 1 db Pampers newbor pelenka, 1 db januári Kismama újság, hozzá tartozó naptárral, Tájékoztató füzetek: Krio, Avent, Pampers, Mam).
No, de ne legyek telhetetlen, hiszen ingyé van. :)

Kép
Kép
Kép
gremese

Gremese! Itt, Angiaban ket csomagot lehet kivaltani. Mivel sokat beszeltetek rola, tegnap ugy dontottem, kivaltom. (Ram dolt a sok szabadido hirtelen :) ) Szoval, 1 db. pelenka, par popsitorlo... Ennyi. Azonkivul par krem termekminta (egy hasznalatra eleg), viszont rengeteg fecni-reklam..5kg papirt dobtam ki. Aminek nagyon megorultem, volt egy cd es egy dvd, hogy mit hall es mit lat a baba az anyuka hasaban.
Namarmost! Kivancsiak vagytok ugye? :wink:

A dvd-n nagy sotetseg volt 15 percen keresztul. Ezt latja a baba :D A cd-n pedig mindennapi eletunk hangjai, beszed, zajok, csak kicsit lehalkitva :shock: Szoval, ezeket kaptam itt a csomagokban! Ugyhogy nyugaton ennyire telik! :D :? :wink:
Vendég

Ja, es 2 db. cicibetet.. Gondolom, ebbol azert ketto, mert paros szerv.. :wink:
Vendég

Zsu! Gratulálok a forgalmihoz!!! Ideges voltál, izgultál?
Nekem kb. 1 hónappal ezelőtt fájtak a forgóim, vagy mik?! De valami miatt elmúlt. Pedig hetekig éreztem.

Hallottam, hogy Székesfehérváron (ami nekem nincs is olyan messze) van olyan 4D UH, ami kiváltja a genetikait. Lehet, hogy inkább arra kéne mennem a 30. héten :?: :roll: Megkérdezem hétfőn a dokimat, hogy mehetek-e oda. Persze, ha nem tetszik neki, akkor marad az itteni 4D (ami nem váltja ki a genetikait) + kórházi 2D...

Regina
KépKép
mazsola7

Sziasztok Lányok!

Remélem hűvösben vagytok! Már csak a holnapi hőséget kell kibírni és aztán enyhülés! Legalábbis ezt mondják az okosok!

Kiskolbi!
Gratulálok a fiatalemberhez! Nagyon édes!
A kilókhoz kapcsolódóan meg kell jegyeznem, hogy engem is jobbára mindenki hízlalna. Dehát ha egyszer nem olyan fajtából vagyok... :roll: Már nem is törődöm ezekkel a megjegyzésekkel. (Csak egy kicsit... :wink: )

Emese!
Hát, nem vitték túlzásba a csomagot, dehát több, mint a semmi. Jövő héten én is kinézek magamnak egy üzletet és elballagok érte.
Aranyos a kidudorodó pocakod! :) Nálunk is előfordul ám az ilyesmi, csak van, hogy duplán, mert mindkét babó nekiveselkedik... :)

Zsu!
Gratula a vizsgához!

Niki!
17 fok? Az már túl hűvös! Egy 25-ben egyeznék ki! :)
Milyen vicces nép ez az angol! :wink: Ezek szerint ott sem viszik túlzásba a csomagosztást!

Kispocc!
Üdv itt! Én is a napokban csatlakoztam és nagyon jó a társaság! A szalvétaképek nálam is bejönnek, már megvettem az alapanyagokat hozzá, csak le kell még gyártanom.

Hajni!
Szép a pocid!

Granda!
Ezek szerint hamarosan úgy futsz majd, mint a nyúl! :)
Képzeld, visszaolvasva a fórumon láttam, hogy ajánlottad az alexandrát. Hétfőn meg is rendeltem a Suttogót és még pár könyvet, és már meg is érkeztek! Köszi a tippet! Apát pedig ráállítom a mp3-as oldalra egy kis babazene összeszedésére!

Gica

Kép
gica1

Sziasztok!

Remélem bírjátok a nagy meleget, kitartás, már mindjárt túl vagyunk a hét felén és a legmelegebb napon!
Holnap akart hozzám jönni egy menyasszony az irodába délután 3-ra, de mondtam neki, hogy én nem megyek ki napközben a nagy melegben, szóval vagy jöjjön reggel, vagy este. Olyan jó, tudok nemet mondani! Eddig nem ment, de a babáért mindent!
Dokihoz is megyek ma, de csak este 8-kor. Remélem zárva talál!!!!
Itthon sokkal jobb a hűvös szobába, ráadásul minden délután alszok 1-2 órát.

Felicitas csomag: mivel nem kaptam kupont és valószínű nem is fogok, írtam a Felicitasnak és elküldik a címemre. Kíváncsi vagyok, hogy így, hogy közvetlenül tőlük kapom bőségesebb lesz-e? Szolnokon ahány bolt, annyi féle csomag. De nem hallottam, hogy a papírokon kívül mást is tesznek bele! Avent pohár, cumi??? Ez itt luxus!

Miléna!

Remélem jól vagy a 7. emeleten ebben a nagy melegben! Bocsi, hogy tegnap nem voltam sokáig, de nagyon felmérgeltek a hallásvizsgálóban és a fül-orr-gégészeten!!!
A többieknek: reggel 8-tól 11-ig vártam és mindenkit hamarabb behívtak, még aki később érkezett azokat is, mint engem. Levegő nem volt a folyosón, nem is ettem, szóval nagyszerű élmény volt!

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Sziasztok Lányok!

Hát, éppenséggel nem fázom én sem...Fáj a szívem, itt lakom a Balaton partján, csak néhány méter a strand. De a vízbe most nem merészkedek, nem bízom a tisztaságában :? ...Nagyon irigyellek Niki azért az angliai "hűvösért" :D .

Miléna
Neked külön adag kitartást, a kórházi 7. emeleten tényleg nem lehet kellemes az idő!
Kiskolbi!Édes a Babókád!Kis bújós :lol: :lol: :lol:
Emese: Én is most szeretném kiváltani a csomagot, de akárcsak te, én sem fűzök hozzá nagy reményeket. Aztán hátha meglepetés ér :D
Zsu: Gratulálok a vizsgádhoz!!! Remélem a pered is sikeresen zajlik majd! Már amennyire ez sikeres lehet...De legalább végérvényesen szabadulsz az exedtől!

Jaj, Lányok! Ma jól nekikeseredtem. Múlt héten levette a nődokim a kötelező hüvelykenetet(van ahol csak a 30valahányadik héten veszik le). Azt mondta, ma hívjam, mert ha bacit talál, azt kezelni kell, mert az újszülöttre veszélyes lehet. Erre hívom, és pozitív az eredményem :evil: . Azt mondta, ne izguljak emiatt, jövő héten ráérek bemenni, felír valami antibiotikumot. Eddig nekem nem volt semmi fertőzésem, azt se tudom, ez mi. :cry: :cry: És vajon nem veszélyes a Babókámra?Kérlek, ha van valami tapasztalatotok, osszátok meg velem!

Na, további szép napot Nektek! Puszi!
Kinga
kispocc

Kispocc! Milyen bacit talált?

Kép
Kép
Kép
gremese

Gremese:
Ilyenkor levesznek valami kötelező hüvelykenetet - de hogy milyen baktériumot keresnek, nem tudom. Majd természetesen rákérdezek, mikor megyek a receptért, most csak gyors telefonon hívtam a dokit. Azt mondta, ez gyakori, és hogy a szülés alatt meg lehet vele fertőzni a Manócskát :cry: . Ezért gyogyit kell rá szedni...De ő nem tulajdonított nagy jelentőséget az ügynek, akkor csak nem akkora a baj :ro
kispocc

Igen, valószínűleg Streptococcus B-t állapítottak, meg, amit a 32. hét körül néznek. Valóban, a hüvelyen áthaladó magzatot ha megfertőzi, megbetegíti.
Ilyenkor antibiotikumot szedetnek a kismamával, és meggyógyítják, így tünetmentesen mehet a hüvelyi szülés. Ha nem veszik észre, és a baba megfertőződik, a babát kezelik utána.
De ez a legjobb, hogy észrevették, ,kikezelik, és nem lesz semmi baj!!! :)

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Gremese: ne aggódj, az én csomagomban is ugyanez volt, csak pohár helyett cumisüveg. És rózsaszín cumi. (A kisfiamnak). A lányom már le is akarta nyúlni, mondván, hogy az öcsinek ez lányos. Aztán felvilágosítottam, hogy az ötéves nagylányok már nem cumiznak. Erre megsértődött.

Zsu: gratula a vizsgához.

Miléna: kitartás a 7.-en, jövő hétre jobb időt mondanak.

Vadvirág: merre vagy? Ikres anyuka nem lehet ennyi ideig távol, mert elkezdek aggódni...

Puszi mindenkinek!

Kép
Kép
timi26

Sziasztok !

Én is kváltottam a csomagot és ugyan az volt benne mint Emesének.
Én sem vártam többet de ez van.
Ti tudtok arról valamit, hogy a kórházban is kapunk valami csomagot ? Vagy ez csak régen volt ?

Lányok mi a 10. emeleten lakunk a legfelső szint de nincs annyira meleg mint ahogy a régi tulaj mondta. Nekünk ez az első nyarunk ebbe a lakásba mert októberben költöztünk ide.
Reggel lehúzom a redönyt ott a hol van ahol meg nincs ott a sötétítő függönyt húzom be ami világos drapp színű és délután amikor haza jövünk akkor elviselhető idő van a lakásban. Persze rögtön be is kapcsolom a ventilátort és főleg jó idő van.

Mindenkinek gartula a pocis képekhez és a baba képekhez gyönyörűek.

Most lépek lehűtöm magam valami hideg vízzel.

Üdv mindenkinek szép estét ! :D :D
20200310173350

Sziasztok Lányok!

Hát ma se fáztam... Egyre nehezebben viselem a meleget, elkezdett dagadni a kéz- és lábfejem, és izzadok ezerrel. ÉS: a pékségben már nem kellett kivárnom a soromat, mert "megszántak". :oops: Rosszul nem voltam, de azért jól esett. :lol: Jaaajjj, Niki, annyira irigyellek ott a hűvösben! Küldj nekünk is egy kis enyhülést, pls! (Ja, biztos itt a pécsi klinikán szúrnak el vmit, kollégámék babája is állandóan bújt, meg a pofija elé tette a kezét. Nagyon gyanúúúús... :roll: )

Voltam védőnőnél, még a súlyommal is meg volt elégedve :!: , megint sikerült híznom. Viszont volt cukor a vizeletemben (kakaóscsiga, szendvics, cukros gyümilé, meggyleves meg tészta után meglepő?! :shock: ), most ezen parázik, de szerintem nincs itt komoly gond. Majd megmutatom neki!

Felicitas csomag: nekem is cumisüveg volt pohár helyett. :D De a cumi nem tetszik, undorító az a sárgás latexdugó! :evil: Biztos be nem venném a számba, úgyhogy Máté se fogja. Mindegy, ajándék lónak...

Mindenkinek köszi a gratulációkat a Picurhoz! Emese, azt hiszem tudja, hogy Apára kell hajaznia, láttam róla újszülött képet, érdemes! :wink: Majd meglátjuk, de végülis mindegy, Egyedi és Megismételhetetlen lesz: a Mi Pici Fiunk!

Zsu: gratula a vizsgádhoz! Biztonsági öv nem nyomja még a pocid? Vagy használsz övlehúzót? Szerencsére én nem tudok vezetni (nem is vágyom rá), de a biztonsági öv kényelmetlen nagyon már most.

Fujj, ráizzadt a kezem billentyűzetre! Asszem megyek, lehűtöm magam. Nem bírom én ezt a strapát!

Jó hűsölést Nektek, éjjelre talán hűlik egy kicsit...

Detti
KépKép
kiskolbi

Sziasztok!

Olyan mérges vagyok,tegnap is írtam nektek és elveszett valahol útközben. :evil: A telós net nem a legtökéletesebb amúgy sem,de jobb a semminél.

Köszönöm ismét a sok biztatást! :D Kibírható a 7.,nekem van kis szupi távirányítós ventilátorom,szóval készültem. :wink:

Ma nagyon rosszul indult a napom,manó meg akart fordulni de nem sikerült. :shock: A hasam viszont jól megfájdult.Szerencsére törpi rájött,hogy jó volt neki ahogy volt,azóta minden rendben.Csak megijedtem kicsit..... :roll:

Ma is voltam babanézőben. :D A babák mindig a mamikkal vannak,kb. 4 napot töltenek a gyerekágyon szülés után.A hazamenetel függ a baba és a mama állapotától.Pl:megindul-e a tejcsi,gyarapszik-e a súlya a babának,van-e varrata a mamának stb.

folyt.köv.

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Kicsit egyhangúan telnek itt a napok....Viszont a sok pihi nem árt.Úgy sétálnék már egy jót a Tisza-parton..... :( Nem baj,majd Zétivel bepótoljuk.

Fájós dolgok:nálam is nyomódik minden... :roll: Ülni nem bírok sokáig.Éjszaka egy idő után combtőtől begörcsöl a lábam,éppen amelyik oldalon fekszek.Néha hasogat a hüvelyem felé valami,tovább már nem is sorolom...De nyugi,minden kismama nyűglődik...Dagad a lábuk,ittt fáj,ott fáj...Úgy látom ez valahol természetes ebben az állapotban.Szerencsés az,akinek semmi problémája nincs szinte a terhesség alatt.

Most éppen olyan kismamik vannak a szobában,akiknek a cukorterhelés nem lett jó.A második érték 7,9 volt egyik kismaminak,másiknak 7,7.Be kellett feküdniük 1-2 hét diéta után 24 órás terhelésre.3 napig maradnak itt.Mindkettőnek normális volt a vércukor értéke,holnap mennek haza.Diétát tartani kell,de nincs semmi baj.

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Sziasztok
Na megnéztem a Fókuszos kismama súlyról szóló riportot, amit Mazsola ajánlott.
Olyan jó volt látni, hogy a volt kismamák mind azt mondták, hogy ilyenkor a gyerek a lényeg! Úgyhogy senki nem aggódott a súlygyarapodás miatt annak idején, sőt Kéry Kitti 2 kg-mel könnyeb lett a szülés után a második gyerekkel :lol:
ÉS! Soványak figyelem! A nagy hízás és a kevés súlygarapodás is normális lehet!! Az előbbi épp a kiinduló sovány alkat miatt, az utóbbi azért is lehet, mert főleg az első babások sokat aggódhatnak a bébi majdani ellátása, egészsége, a váratlan anyaszerep miatt.
Úgyhogy az összbenyomásom az volt, hogy a kóros hízást kivéve a súlygyarapodás és a lapos poci is normális! Ja, még azt is mondták, hogy a minimum 8 kg.

Kép
granda

A gyerekágyon képzeljétek itt érdekes dolgok vannak.Mindenki a tejcsivel nyűglődik,nagyon nehezen indul meg nekik.Mellszívót vagy bármi eszközt tilos használni.1,5 óránként van mellrehelyezés,hátha attól megindul.Ami nekem nem tetszik,hogy velük van a baba,de minden apróságba beleszólnak az ápolók.Pl:nem lehet az angolpólyát levenni a babákról ebben a melegben sem,ha valaki bodyban akarja pelussal letakarni rögtön kap érte. :roll: Az nem számít,hogy a kismanóról szakad a víz.....

Vannak negatív dolgok,de a lényeg,hogy onnan már hazafelé vezet az út. :D Aztán mindenki mindent úgy csinál,ahogy ő szeretné.

Mára ennyi.Remélem legközelebb sem lesznek technikai akadályok. :)

Puszi mindenkinek,vigyázzatok magatokra!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Most olvastalak, Miléna!
Örülök, hogy viszonylag jól viseled a bezártságot!

Úgy veszem észre, ez a cukroterheléses buli az egyik legnagyobb megpróbáltatás a várandósoknál :? Még ez a 24 órás befekvés is rosszul hangzik... Én pénteklen megyek, s mivel naponta legalább 5X eszem, az éhezés nagyon fog zavarni (na de rosszabbat is kibírtam már) :P

Kép
granda

Sziasztok!

Granda, én is néztem a riportot, elég szimpatikus volt, bár szerintem sokkal okosabbak nem lettünk tőle, eddig is tudtuk, hogy minden egyéni alkat dolga. Viszont az megnyugtatott, hogy 8 kiló már normális. Most tartok 4.5-nél, és miután most kezd csak igazán nőni a Babó, szerintem meglesz az a 8! :) Sokat-hízósok, Ti se aggódjatok, amint a mellékelt ábra mutatja, nem maradnak fent a pluszkilók!

Jelszó továbbra is "mindent a Kicsikért"! :D

Detti
KépKép
kiskolbi

Sziasztok!

Most jöttem haza a dokitól és szerencsére rendben van minden. Zárt a méhszáj és nem is rövidült, a hasam nem kemény és a méhem mérete 28 hetesnek felel meg, vagyis jó nagy babánk lesz!
Természetesen most sem úsztam meg kúp nélkül, de most rákérdeztem, hogy miért kapom. Azt mondta, hogy azért, hogy ne legyen gond, nehogy valamilyen baktériumom legyen. Mert ha van egy pici folyás már ad egyből!

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Kilók: Hát én most tartok 9-nél, örülök, ha 14 körül lesz vége. De engem nem zavar, produkálom a szokásos kismamatüneteket: dagad a lábam, lassulok, ami súlytól függetlenül jön. És egyébként szoptatni csak a tartalékokból lehet, és ekkor fogyni is fogunk. :twisted:
Úgyhogy no para! Mindenki más, mindenki más mennyiséget szed magára.
Ma beszélgettem egy kutyással, akinek fél éves a kislánya. Tipp: A kórházba nem lesz elég az éjszakai betét, érdemes Tena szülés utáni betétet venni. Akkora, mint egy hajó, de mondta, hogy mindenképpen kell. Azt hiszem beruházok, de várom a tapasztalt mamik véleményét!

Na, ma pancsoltam. Felállítottam a hihetetlen "úszómedencémet" :) A képen nem látszik, de van benne víz, és mikor beleültem, egy fehér kis törölközővel letakartam a pocikámat.

Kép Ez az élet babolcsai néni!!! :-)

Kismamacsonag: Hugom mesélte, és a tapasztalt mamik bizonyára megerősítenek, hogy a kórházban is kapunk csomagot, ami bővebb, mint a Felicitas.
Sőt, ha regisztráltok a DM bababónusz programjában (csak fel kell mutatni a születési anyakönyvi kivonatot, és kitölteni egy jelentkezési lapot), ott is adnak kezdőcsomagot, és kuponfüzetet rendszeresen.

Miléna! Tök jó, hogy ennyi tapasztalatot szerzel, olyan jó olvasni téged! (Meg persze a többieket is!) :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Gremese, Anikó: igazatok van. 5 éve legalábbis jó nagy csomagokkal jöttünk haza a kórházból. Abban aztán volt minden. Mosópor, öblítő, különféle betét és pelenkaminták, 3-4 fajta újság, a kismamakönyv babagondozásos változata (amiben megintcsak van egy kupon)...ha jól emlékszem ennyi. Hogy most adnak-e majd, azt nem tudom.

Miléna ne haragudj, de nagyon durva, hogy nem lehet mellszívót meg ilyeneket használni. Hát nem az iskolában vagyunk matekórán, ahol pl.tilos a számológép. Van aki tud kézzel fejni, én pl. nem tudtam. Nem értem miért zavarja őket. Na mindegy. A lényeg, hogy ti jól vagytok!!! :D

Asszem ebben a topikban mindenkinek nagy babája lesz. Legalábbis ahogy olvasom, mindenkinek 1-2 héttel nagyobbak. Na nem baj, jó erős kis trónörökösök lesznek. :D :D :D Lehet, hogy az 56-os rucikat mindenki elfelejtheti.

Jó éjt mindenkinek!!! (én teljesen nyitott ablaknál alszom, és nagyon jókat!!!)

Kép
Kép
timi26

Sziasztok!

Azt hiszem, ma sem fogunk fázni :lol:
Emese,
köszönöm a megnyugtatást, remélem igazad lesz, és tényleg minden rendben zajlik majd. Nagyon jó az úszómedencéd :lol: :lol: , gondolom Picurkád is élvezi!!

Mi jelenleg építkezünk, most anyósoméknál lakunk a tetőtérben. Régi építésű, palatetős házról van szó: reggel 6kor 29 fok :shock: volt a szobánkban, pedig egész éjszaka nyitva volt a teraszajtó. Fogtuk este a takaróinkat meg matracokat és kivonultunk a teraszra, ott aludtunk. Néhány hülye szúnyog belémcsípett, amúgy nagyon jól aludtam. :lol:

Ami a kilókat illeti: én 49 kilóról kezdtem és most 58 vagyok :shock: . Magasságomhoz képest gebének számítottam, és szt gondoltam, tömhetek magamba bármit és bármilyen mennyiségben, nem árthat. Egy helyemben megettem egy fél tepsi sütit, tömtem a nutellás kenyeret szb... Nem is érdekelnek a kilók, majd szülés után lecsusszannak, ha akarnak :lol: . Dehát magasabb lett a cukrom sajna, így most kénytelen vagyok diétát tartani :evil: . Na mindegy, azért már kezdek belejönni...Csak nehéz lemondani ezekről az isteni finom felesleges tápanyagokról :lol: :lol:

Jaj, Miléna tényleg olyan jó olvasni, amiket írsz! Köszi a tudósítást :D Zétikének meg kitartást a melegben!!

Most befejezem, megyek enni valami kis diétásat :lol: :lol: :lol:
Puszi mindenkinek, vigyázzatok magatokra és a Kicsikre ebben a hőségben!
kispocc

Sziasztok Kismamik!

Gondoltam teszek fel pocakos képet, csak sajnos a gépemről nem engedi feltölteni, azt írja,hogy csak valami webes címről lehet. Na mindegy.. :(

Üdv az új csapattagoknak!!! :lol: :lol: :lol:

Eddig elég jól bíram ezt a meleget, de persze az irodában most romlott el (tegnap) a légkondi! Talán a hétvégére megjavítják. Reménykedtünk, hogy hazaküldenek, de sajna ez nem történt meg.

Kitartás mindenkinek főleg Milénának!

A "Kútvölgyis" anyukák tudnak valamit a kórházról???

Andi
Kép
amona

Sziasztok !

Lányok kitartás ma estére mondanak már valami hideg frontot. Reméljük jön is. Nekem ez az éjszaka eléggé betett. Bevittem a hálóba a ventilátort és használtam is éjszaka. Van rajta időzítő tök jó volt este elalvásnál beállítottam 1 órára és tök jól elauldtam. Aztán a szokásos éjszakai wc látogatáskor is beállítottam és így legalább eltudtam aludni.

Ma azt hiszem elmegyek a Media Markt-ba mert a hét elején láttam ott távirányítós oszlop ventilátort azt hiszem beszerzek egyet és akkor éjszaka még fel sem kell kelni majd.

Tegnap elött valaki írta a lekváros kenyeret azóta csak azt eszem annyira jó.

Képzeljétek találtam a neten málnaszörp receptet van olyan is amit főzzni kell meg van olyan is amit nem. Azt hiszem szombaton megyek veszek a piacon málnát és megpróbálok csinálni remélem jó lesz.

Na most lépek mert jön a pedikűrös végre rendbe teszi a lábam kicsit. Igaz nem olyan gáz csak szeretem ha szép és ápolt.

Késöbb jövök még kitartás ebbe a melegbe mindenkinek aki dolgozik. Aki meg otthon van sok pihi kevés mozgás ( max zuhany ezerrel ).

SZép napot :D
20200310173350

Sziasztok !

Jaj most látom átléptünk a 100 nap alatti táborba. Juhhéééé de jó .

Üdv
20200310173350

sziasztok!
na meg volt a cukorterhelés. éhgyomorra 4,2, a cukros cucc után 5,2. Hurrrráááá!!! annyira megkönnyebültem.
izzadok. ez szörnyű :shock:

Ildikó
KépKépKép
sense4

Timi! (26)
Nagyon édes vagy, itt vagyunk ám mi is, csak ebben a hősében mire megválaszolom az e-maileket, meg átnézem a fórumot, stb. addigra pont úgy érzem hogy pihiznem kell egy picit - elég volt a gép előtt ücsörgésből... :):)

(Mert aztán meg ugye jön a szomjas-éhes vagyok, pelcsi csere, mosás-teregetés és egyebek, ami ha elkezdődik sosincs vége. Hihi!)

Szóval próbálok mostmár többször 10 perceket pihizni - és meg is van az eredménye, mert remekül vagyunk, méhszáj teljesen zárt és még a lábaim sem daganak. HURRÁ! :):)

A kórházi csomag amit említettél, olyat 2005-ben mi is kaptunk és nekünk is szintén sokféle csupa klassz dolog volt benne - néhány olyan újdonsággal amit még nekem sem volt alkalmam megismerni, úgyhogy igazán hasznos volt tényleg. :):)

(A másikat meg ki sem váltom...)

Miléna!
Puszi mindkettőtöknek. :):)

Nagyon ügyesek vagytok, kitartás! :):)

Amikor nagyon-nagyon unatkozo szoktál esetleg itt a Babaneten - a fórumozás mellett - chat-elni is? Ott is általában jó társaság jön össze. :):)

Grrr...! Hát elég szörnyen hangzik, hogy angolpólyát kell viselniük a bébiknek. El sem tudom képzelni miért jó ez.

Na de ha amúgy tökélesen megfelel minden szempontból az a kórház, akkor ez a legkevesebb - az a 3 nap, amit Zéti születését követően még ott töltötök, igazán kibírható ezekkel a buta feltételekkel is. :):)

Üdvözlet tőlünk is az újonnan érkezőknek! :):)

Éééééééééééééééééés az összes pocakos fotó nagyon kedves, mindenki igazán csinos. :):)

Valamint természetesen mindegyik UH-kép is csuda aranyos, hihetetlen édes! :):)

Mi is készítettünk néhány újabb fotót:
https://www.babanet.hu/album/main.php?album=13167&page=2

Vadvirág
Vendég

kukkkk,

júkj csajok, annyira elvagyok maradva az olvasasással, írással és ma táblinap is van. :oops:

Szánom-bánom bűneimet, de most csak az időt fogom javítani, nincs időm visszakeresni az aktuálist, ne haragudjatok. :oops:
Vendég

Sziasztok!

Itt ülök a munkahelyemen a 24 fokban, ezerrel megy a légkondi, és azon filózok, hogy ki kéne menni a 200 m-re lévő zöldségeshez málnáért. Nagyon ennék! Viszont fél tizenkettő van, és gondolom most a legnagyobb a hőség... nem tudom, mi legyen... :roll:

Vadvirág: jó újra hallani Felőletek! Megnéztem a képeket, és nagyon aranyosak vagytok mindannyian! Gyönyörűek a gyerekeid! Arra gondoltam közben, honnan van ennyi energiád, hogy ennyi lurkó után futkoss. Irigyellek, és mellesleg minden tiszteletem!!! :wink:

Sense4: Gratulálok a cukrodhoz! Nekem is ilyen jó lett, most meg problémázik a védőnő, hogy tegnap volt a vizeletemben cukor. Ki érti ezt?! :shock:

Gremese: cuki a medencéd!!! Zsófi is biztos örül majd neki jövőre! A pocid szépen gömbölyödik! :D

Miléna: tudod, néha hihetetlen, amiket írsz! Mire jó, hogy annyira bebugyolálják szegénykéket?! :evil: Ráadásul nem arról van szó, hogy 20 fok körüli hőmérséklet az ideális alváshoz, mert azzal még a bölcsőhalál kockázata is csökkenthető? Érthetetlen! :roll: Akárhogy is, Zétivel vigyázzatok Magatokra, és járj továbbra is nyitott szemmel és füllel! Tényleg: Apa hogy bírja, hogí Ti bent vagytok?

Azt hiszem, erősebb a málna utáni vágy, mint a rettegés a hőségtől. Viszek magammal hidegvizet, kiszaladok. Azzal biztos kibírom! :D

Majd még jövök!

Detti
KépKép
kiskolbi

Hajni!

Ha még befér a táblába: MÁTÉ

Köszi, a meleghez pedig kitartást!

Detti
KépKép
kiskolbi

Sziasztok! Én is néztem a Fókuszt, és jól hangzott az átlag 18 kiló! Úgyhogy este ittam is egy eperturmixot! :lol:

Miléna! Miért nem lehet fejni a tejet a kismamiknak a kórházban??? Ezt nem értem. Vagy csak kézzel szabad??? :roll:
Ez a pólya dolog tényleg gáz!

Sense! Gratula a cukoreredményhez! :)

Ma megyek a szülésre felkészítő tanfolyamra. Ma a szülésről lesz szó. Lehet, hogy egy videót is megnézünk. :shock:

Regina
KépKép
mazsola7

Tábla:
Kép

Hörcsög, Manófalvi, Vadvirág, Riti:
neme nem derült még ki a babuccóknak??
Vendég

Hajni! Nagyon köszi a táblát, de Timi26-nál kisfiú lesz. Viktor, ha jól emlékszem. :)

Kép
Kép
Kép
gremese

Vadvirág
Gyönyörűek a gyermekeid, következő életetemben én is ennyi lurkót fogok szülni, most ehhez 34 évesen már öreg csajszi vagyok :D

Timi (26)!

Küldtem privit, azóta nem tudom, sikerült-e előrehaladni 4D ügyben

Gremese

Szerintem a Best of sorozatba egy a medencés képet feltétlenül tedd be! Szuper :D

Azért mondanék én is valamit a munkahelyemről: a bíróságon sehol sincs légkondi!!! Ehhez adjátok még hozzá a bokáig érő fekete talárt, tavaly még így tárgyaltam! Még jó, hogy már nem dolgozom :lol:

Kép
granda

Vadvirág! Megnéztem a képeket! És végülis a vízköpő telibe talált Titeket? :D :shock: Nagyon jók a képek! Tök jó lehet ez a nagy család!!! :D

Regina
KépKép
mazsola7

Sziasztok!

Granda: remek hely lehet ez a bíróság! :shock: Ráadásul a talárok se épp lenvászonból készülnek, ugyebár... Persze hülye ötlet, de legalább ne kéne még ruhát is venni alá... :lol: :lol: A munkáltatókat nem lehet büntizni a dolgozók kínzásáért? Mert ez igencsak annak minősül! Mindegy, ezt most hál'isten megúsztad, vigyázz a lábadra meg a Babókádra!!!

Hajni: puszi a tábláért! :wink:

Szép délutánt!

Detti
KépKép
kiskolbi

Sziasztok!

Na végre én is ideértem. :D

Vadvirág: szuper kis családod van.És az a sok apróság körülötted. :D :D :D A nagylányod pedig igazi dögös nőci. :D :D

Granda: sohase késő elkezdeni :lol:
Ha majd újra dolgozol szerintem próbáld ki ezt a talár alatt semmi variációt. :wink:

Miléna: ha szólnak valamiért a nővérek és mégse úgy csinálod akkor mi van? Arra gondolok, hogyha esetleg mégis használsz mellszívót vagy kiveszed a gyereket a pólyából?

Köszi a táblát Hajni. Érdekes mennyire kiegyenlített a fiú-lány mezőny.15-14

Kőszegi Timi: feldobnád ide a málnaszörpi receptet? Engem leginkább a főzés nélküli érdekelne.Köszi előre is.

Timi
Kép
Kép
nyerkit

Sziasztok, Mamikák! ;-)
Hogy bírjátok a hőséget? Nekem ma be kellett mennem a munkahelyemre, röpke 3-3,5 óra oda-vissza. Ott szerencsére volt légkondi, de a hazaút... horror volt. (Amilyen ügyes vagyok, egy masszív náthát is bekaptam, úgyhogy már kínomban magamon röhögtem a levegőtlen héven, ahogyan tátogok és hápogok, hogy vmi oxigénhez jussak).
Szóval nagyon remélem, hogy mindenki hűvös szobában és árnyékban dekkol! :-)
Vigyázzatok magatokra!
Puszi!

Kép
Kép
irina

sziasztok!
megpróbáltam ma a napot itthon tölteni. de hirtelen felindulásból mégis útnak indultam. FELTÉTLENÜL le kellett ma vágatnom a hajam. :lol: annyi hajat leszedett a fejemről, hogy még egy másik fejre is elég lenne! de lagalább úgy érzem, újra önmagam vagyok. ez a hajnövesztés nem volt az én világom.
reméljük enyhül a hőség. én nem bítom túl jól. attól rosszul vagyok, hogy látom a párom az ablakból, amint a 2 kutyánk után szedi össze a kutyapiszkot. a háziállatok hátránya! :lol:
vigyázzatok magatokra!

Ildikó
KépKépKép
sense4

Mindenkinek nagyon szépen köszönjük a dícséreteket, igazán kedvesek vagytok. :):)

Hajni!
Mi "természetesen" még mindig nem tudjuk a babácskáink nemét. :):)

(De reméljük mostmár nem is mondják meg még ha esetleg meg is mutatják majd valamelyik UH-n...)

Granda!
:):) Hacsak nem esetleg jövő szeptemberben hármas ikreket hozol világra. :):)

Én is gondoltam már többször is arra, hogyha létezik újabb élet, akkor az lenne fantasztikus hogyha ugyanez lenne a családom, ugyanennyi taggal, mert valóban isteni jó ez a nagy család. :):)

Képzeljétek, meghirdettük a Peg Perego Duette SW hiperszuper babakocsinkat - amit ugye újonnan rendeltünk külföldről - és vettünk helyette egy Hauck Speed Sun Duo Watc típusút a Brendonban. :):)

Ugye mondtam hogy némelyik járgány nem tölt sok időt nálunk? Hihi!

Időközben rájöttünk hogy macerás betenni az autó csomagtartójába, mert az üléseket ehhez először le kell pattintani, valamint elég nehéz súlyra is, stb.

És ez a mostani pedig pikk-pakk nyitható-csukható, pillekönnyű, stb. és ugyanúgy vízszintesig dönthető mint a másik - szóval rögtön a születésüktől tudjuk majd használni és ráadásul szintén mindenhol elfér. :):)

Amikor jövünk-megyünk mindenfelé, ki- és beszállunk a kocsiba, sokkal egyszerűbb lesz használni. :):)

Ilyen:
Kép
Vendég

Regi!
Jaj, elfelejtettem, szerencsére pont hogy nem talált el a kígyó. :):)

De ahogy elmozdultam onnan, azonnal működésbe lépett. Hihi!

Persze lehet hogy jó móka lett volna, nem tudom...

És arra jöttem rá, hogy a vékony szövésű nyári rucin át is fog a nap - pedig 7:00-10:30-ig voltunk csupán, amikor még nincsenek káros sugarak - úgyhogy gyorsan bekentem még idejében a pocakot a gyerkőcök naptejével. :):)

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!
Jó volt a szülésre felkészítő tanfolyam. Bár a szoptatás volt a téma, nem a szülés. Rosszul emlékeztem. :oops: Megnéztünk egy jó kis gyakorlati tanácsadó videót a szoptatásról. Hát tudtam meg pár új dolgot. Pl. láthattam, hogy hogyan kell a babát jól mellre tenni. Mutatták a kézi fejés technikáját, és hogy hogyan kell masszírozni, ha bedurran egy tejcsatorna. Szóval hasznos volt mindenképpen!!! Örülök, hogy elmentem. :lol: Aztán persze a gyakorlat majd megint másik kérdés lesz... :shock:

Ja! És megkérdeztem, hogy hogyan működik valójában az itteni kórházban ez az éjszakai dolog a babákkal. Kiderült, hogy a közös szobákban is lehet kérni, hogy a baba velem legyen éjjel is. Persze illik megkérdezni a szobatársat (ha van), de ahogy én magamat ismerem, inkább megoldok egy ágycserét, ha nem egyezik bele az illető, vagy pedig akkor fogom kérni a külön szobát. Szóval a lehetőség adott, a többi már csak rajtunk múlik! Örültem ennek a plusz infónak. Tudjátok, hogy mennyit agyaltam ezen. Most megoldódott!!! :lol:

A jövő heti előadásra jön egy szülész-nőgyógyász, lehet majd tőle kérdezni is! Már várom!

Dög meleg van! Ez már nekem is sok, pedig én jól bírom... :evil:

Kitartás Mindenkinek! Pussz

Regina
KépKép
mazsola7

Sziasztok!

Granda! Ez a talár-biznisz szörnyű. Én egyszer voltam bokáig érő műszálas talárban, mikor Egerben átvettem a diplomámat a tűző napon 35 fokban. Na az sem volt semmi, pedig én is bírom a meleget.

Sense! Nekünk is két kutyánk van, és én szedem a kutyapiszkot utánuk.... Apa nem sajnál.... :roll: :)

Vadvirág! Nagyon klassz a családod. Gondolom apa fa testápolóval kenegeti a lányod udvarlóit?! :wink: :lol:
És a babakocsi nagyon klassz!!! :D

Lányok! Én egy órája megettem 2 (!) fokhagymás-sajtos-tejfölös lángost, utána meg egy jó adag görögdinnyét. Lassan attól félek, hogy a gyomrom összenyomja babucit. :shock:

Timi(Kőszegi)! A lekváros kenyeret én ettem, de miután említetted, szerintem megint rákattanok én is. Szegény, gondolok rád, biztos nehezen bírod a kánikulát. Akárcsak a többiek.

Én egy lavórban áztatom a csülkeimet, csaphideg vízben. Ugyanis szélvihar van a lakásban, de ez sirokkó, meleg levegő, és nem vagyunk vele kisegítve. Próbáljátok ki, klassz!

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok Lányok!
Ma voltunk UH-n és cukorterhelésen, majd elájultam a koplalástol. Jövőhéten lesz eredmény, nagyon remélem, hogy minden oké.
Az UH-on már megint rámhozták a frászt, hogy kisebb, mint kellene. :? Aztán itthon megnéztem a Petyka régi leleteit és semmivel nem kisebb, mint ő volt, igaz ő sem volt egy óriás, de egészségesen született. Sajnos nálunk nem a saját orvos csinálja az UH-t, ő biztos nem riogatott volna.

Hogy fogjuk bírni ezt a meleget?

Andi
Kép
Kép
beke andrea

Sziasztok !!!

Küldöm a Málnaszörpi receptet ez a nem főzős!

2 kg málan, 2,5 l víz, 2 kg cukor, fél kávéskanál tartósítószer, 1 kávéskanál citromsav.

A tisztitott megmosott málnát összezúzzuk és urorkás üvegbe tesszük. A vízet felforraljuk belekeverjük a tartósítószert és a citromsavat. Lehűtjük és a málnára öntjük. 24 órát állni hagyjuk, majd ritka szövésű vászonruhán leszűrjük és átpréseljük. Hozzákeverjük a cukrot és ismét 24 órát állni hagyjuk, közben gyakran kevergetjük, hogy a cukor feloldódjon benne. Hidegen palackozzuk.

Van főzős receptem is ha kell valakinek küldöm.
Ezeket tegnap szedtem a netről.

Üdv mindenkinek. :D :D
20200310173350

Szép estét!

Kőszegi Timi: nagyon jó lehet ez a szörpi, imádom a málnát, de vajon nem lehet kihagyni belőle a tartósítószert? :roll: Végülis ha fincsi, úgy is hamar elfogy, nem? Szegény Babó így is kap tartósítószert, sajnos elkerülhetetlen, nem kéne még többel tömni szegénykét!

Kihez ért már el a beígért hidegfront? Itt Pécsen még semmi, és már olvadozok, mint egy tál fagyi.

Emese: ne aggódj, én is nyomom a kaját befelé. A hőség ellenére nekiálltam szalonnát sütni rántottával :!: , még krumplit is főztem hozzá. :wink: Már megint feszül a hasfalam és a pocim bőre, de hadd nőjön a kislegény, a bőrömet meg szépen kenegetem, hogy ne repedjen ki. Dinnye.... idén még nem is ettem! Lehet már finom dinnyét kapni?

Mazsola: legközelebb mikor és hol lesz a tanfolyam? Illetve ez rendszeres? Mert még 1 hétig dolgozom, utána lehet, hogy párszor én is el tudok menni Újvárosba meghallgatni egy-egy előadást. Nem lenne rossz, szüléses előadáson voltam itt Pécsen, de lenne még jópár érdekes téma, ami érdekelne.

Jó hidegvárást Mamikák!

Detti
KépKép
kiskolbi

Hú Csajok!

Itt szakad a jégeső! Félelmetes!!! Fekete az ég.

Kép
Kép
Kép
gremese

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: