A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 augusztusában szülök

Edit

Te jó ég!!! Mi történt a házatokkal?! Valaki "jószándékkal" tette, vagy valami más okozta a tüzet? Mekkora kár keletkezett? Istenem... nincs elég kiadásotok... De tudod, ilyenkor csak az vígasztal, hogy senki nem sérült meg! Az lett volna az igazán nagy tragédia, ha ne adja az Isten valami bajotok esik! Tudom, sovány vígasz, mert a kár gondolom így is óriási, de legalább Ti nem sérültetek.....

Dimet

Nálunk itt benn a házban 25 fok van.... légkondi nélkül... :)

Mamiblue

Szombaton mi is strandoltunk... Velencefürdőn voltunk! A gyerekeket ki sem lehetett rángatni a vízből. A Velencei tó vize egyenesen isteni!!! Akkorát fürödtem, hogy csak na! :) A kislányod óriási! :)

Sziszike

Ari a kislány. Hanga.. az szép név.. különleges.
Ne sok lelkiisemeretfurdalásod legyen ám a főnökkel kapcsolatban! Amúgy gondolom nem ő szült hármat, hanem a neje... a pasikat ez a dolog annyira nem érinti meg, hogy soxor azt gondolom egy rinocérosz érzékenyebben reagálna emócionálisan a dolgainkra.....

Bebi

Jó hogy hallatod néha a hangod. Bár tényleg néha hiányolunk kicsit... próbálj meg gyakrabban jönni! :)

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Sziasztok!

Bogesz: Utólag is boldog szülinapot!!♥♥♥ :D:D

edit: Jesszusom. :shock: szörnyű ami történt. De csatlakozom mandalához. Az a jó, hogy legalább ti nem sérültetek meg. Mielőbbi teljes regenerálódást nektek. És dögunalmat. :)

Voltunk pénteken dokinál magánrendelésen. Jól beparáztatott. Megvizsgált és azt mondta, h túl sok a folyásom és azonnal kezdjek el betadin kúpozni, mert a sok folyás - bár nem törvényszerű - megrepesztheti a magzatburkot. Ráadásul az előttem lévő 26 hetes kismamának ugyan ez volt a baja, csak neki csordogált is a vize, így a doki utánam rögtön ment hozzá. :( Teljesen ki volt borulva. De megnyugtatott, hogy ez a kúp segíteni fog és amúgy zárt minden, úgyhogy legalább ne pánikoljak.
A lányomat meg vasárnap megcsípte egy darázs. Sikeresen belesett. De nagyon hősiesen viselte. Nem sírt meg ilyenek, csak mondta, hogy fáj. Bekentem neki fenistillel és aludtunk rá egyet. Mire felkeltünk el is múlt teljesen. Csak egy kis piros pötty maradt.

Ezen a héten mindenki naaaagyon vigyázzon magára. Marha meleg lesz.

Na megyek, mert egész nap szédelgek. Kicsit hűsölünk a medencében. :)

Sziasztok
Rita

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Sziasztok!

Edit: borzalmas hétvégéd lehetett, nem szeretnék hasonlót átélni.

Ma délelőtt volt nálam a védőnő, átbeszéltük pár dolgot. Holnap pedig a legnagyobb melegben megyek UH-ra (délután 2 órára), szerintem ki fogunk purcanni. Természetesen a Márkot is vinnem kell magammal, mivel apa dolgozik.

Pattogobolha: a te lányod egy hős! Bezzeg az én fiam, ha már egy picit fel van horzsolva a lába, akkor úgy kell zuhanyozni, hogy véletlenül se érje víz, mert az biztos halálos. Szörnyű milyen kényes, komolyan mondom 5 lány veszett el benne. Na jól van, nem szapulom tovább, ő ilyen, legalább (még) nem bandázik, nem verekszik, szerény, szelid stb.

Ma már nekiláttam babaruhákat mosni, olyan izgalmas. Csak ne lenne olyan sok a vasalnivalóm.

Amúgy Times szokott egy másik topikba írogatni, csak hozzánk jön ritkán.

Mona: ha megkérlek akkor átírnád az életkoromat 31-re? Előre is köszi. Tavaly nagyon kiborultam, amikor 30 lettem, és lám milyen gyorsan eltelt 1 év.

Kép
Kép
márkanyuka

Most olvastam csak Edit, hogy mi történt....... Teljesen ledöbbentem! Gondolom most semmi és senki nem tud felvidítani, de mi lélekben veled vagyunk és remélem mihamarabb sikerül helyreállítani a károkat! KITARTÁS Nektek!

Köszi Pattogo !!!

Kellemes hűsölést Lányok!

Kép
h.bogesz

Sziasztok!
Segítsen valaki!
Fáj a fogam! Milyen fájdalomcsillapítót lehet bevenni?
Köszi
K

Kép
Kép
bkrisztike
Budapest

Sziasztok!

Edit, borzalmas hétvégétek lehetett, de azért próbálj meg ne nagyon idegeskedni :wink:
Már régóta te vagy az első helyen a dátum szerint, még régen barbúli volt, de már márciús óta nem jár ide, ő is egy másik topicban van :?
Márkanyuka boldog születésnapot!
Tavaly voltam én is 30éves, és annyira kiborúltam, hogy sírtam mikor felköszöntöttek :lol:
pattogó, nekem is volt eddig folyásom, és szerintem mióta ilyen nagy kánikúla van még több van. Én is attól félek, hogy mi van ha a magzatvíz szívárog, mert nemigazán tudnám eldönteni :oops: :roll: és ugye az én dokim csak a 35.héten vizsgál alúl, engem még ott nem is látott :lol: Néha komolyan úgy érzem mintha bepisiltem volna, de szerintem csak nagyon izzadok :oops: Legalábbis remélem :roll:
De a papíromra meg mindig azt írja, hogy átlagos mennyiségű magzatvíz :shock:
Csajok olvasgattam más topicokban is, és nagyon sok szülés volt a napokban, de a 35.-36.-37. héten. Talán ezért is paráztam be hétvégén, mert hozzánk még csak a héten jön a festő, aztán a parkettázó, és hozzák az ajtókat, aztán berendezkedhetünk. De ez rendesen ki van számolva augusztus elejére :?
Ma voltam a városban, olyan jó kis pólók, és trikók voltak az auchanbe, de nem volt rám való, ugyanis már az xl-esben sem érzem jól magam :roll: . Ettől kicsit elkeseredtem, de utána mentem még pár helyre, és mindenhol nagyon kedvesek voltak velem. Aztán ettől jól feldobódtam, mert olyan jól esett. Kép

Kép
mona76

Sziasztok!

A szülinaposoknak Boldog Szülinapot!
Edit én is KITARTÁST kívánok neked, nem lehet könnyű most nektek.De próbálj meg nem idegeskedni. És tényleg az a legfontosabb hogy nem esett bajotok.
Rakok fel pocakos képet. Bár már inkább egy bálnához hasonlítok. Ha sikerül.Aztán később lehet sikerül a 4d-set is felrakni.
Sziasztok Kép Sztárfotó 1 Kép Sztárfotó 2

KépKép
dudu_84

Ja a háttérben azok a babóca bababútorai csak még egyenlőre a nappaliba vannak bezsúfolva, mert most épül a szobája. Éppen ma öntötték ki az alapot.

KépKép
dudu_84

Íme a kislányunk sztárfotója: Kép Lilike 30 hetesen

KépKép
dudu_84

dudu, nagyon csini kismami vagy, és Lilike is csodálatos, mintha grimaszolna, nem?

Kép
mona76

Sziasztok!
Krisztike!
Nagyon sajnállak, csütörtöktől 3 napon át fogfájástól szenvedtem. Szerencsére a Bioptron lámpa segített, és elmúlt, bár arra még ügyelni kell, hogy ne harapjak rá és ne érje hideg. Panadolt be lehet venni a fájdalomra, sőt a dokim szerint alkalmanként 1-1 Cataflam is bekapható, egyáltalán nem árt a babának. Mielőbbi jobbulást!

Edit!
Kirázott a hideg attól, amit írtál. :( Mi történt tulajdonképpen?

Dudu!
Nagyon csini vagy és Lilike is tündéri! :lol:

Márkanyuka!
Nagyon boldog szülinapot kívánok!
Kép
bee73

Íme az új családtagunk, édes kis pofa :lol:
Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
mona76

Sziasztok, kismamik!
Látom, nagyon pihegtek. :D Hát meleg van, az tény, de én mindig azzal vigasztalom magam, hogy utálnám, ha télen, hidegben kellene cipelnem a pocakomat a télikabát alatt...
Edit,
rémes, ami történt. De tényleg, hogyan is történhetett ez? :shock: Egyébként a közzétett táblázatot nem én kezelem, hanem Mona, de gondolom, olvasta az üzenetedet, és azóta már ki is javította a kért adatokat.
Erről jut eszembe, hogy az általam vezetett táblázathoz (elérhetőségek), amelyet a gmailre szoktam átnyomni, priviben elküldhetné mindenki az adatait, aki még nem tette meg. Tudjátok: név, mobil, emil, iwiw, messenger. Már vészesen közeleg az idő... :wink:
Mindjárt utánanézek, hogy kik is hiányoznak onnan.

italoman

Mandala!
Hát a szentendrei macskakőre ideális lenne a mi babakocsink, de a pesti közlekedésre teljesen alkalmatlan. A mózeskosárral együtt 17kg, anélkül 14,8kg. A csapágyazott, fém kerekei miatt ilyen nehéz, mert egyébként aluvázas.
Számunkra ez ideális, mert hétköznaponként úgyis csak falun belül tologatom és az utcánk még nincs leaszfaltozva, hétvégén pedig apucival együtt megyünk kirándulni, ő lazán beteszi a kocsiba és ezek a kerekek remélhetőleg jól fogják bírni az erdei ösvényeket is.

Bebi!
Hoco Zaphir a kocsink és 360 Euró volt. (400 lett volna, de a vásárlás napján vmi. ünnep volt az áruházban és kaptunk 10% kedvezményt.)

Edit!
Sajnálom, hogy terhesen a rengeteg dolgod mellett még ilyen borzalmakat is át kell élned. Kívánom, hogy ne folytatódjon tovább a rossz történések sora és minél előbb tudj megnyugodni.

Pénteken voltunk a Praxisban. Minden teljesen rendben van a babával, 1650g. Sajna végig aludt, így nem tudtak túl változatos képeket készíteni róla. De szerencsére a pofiját felénk fordította szundizás közben. Utána elmentünk vásárolni babacuccokat a Minimanóba. Vettünk hordozót, ami autosülés is, matracot, takarót, pelusokat, meg még csomó apróságot.

Kép
mirosz

Márkanyuka!
BOLDOG SZÜLINAPOT!

Mona!
Nagyon édes a Kutyus!

Lányok!
A szülési szabadságra majd a háziorvos vagy a nőgyógyász ír ki?

Kép
mirosz

Dudu!
Helyes kismami vagy, de ez még közel nem bálna kategória.
mirosz

Mona táblázata alapján utánanéztem, hogy kinek az elérhetőségei hiányoznak. Nincsenek is olyan sokan, csak hárman kerülnek büntibe, ha nem küldik el nekem priviben a fentebb kért adatokat. :D
Szóval:
mirr-múr, nóri79, dimet.
Persze csak ha akarjátok. :wink:
Aki esetleg még Mona táblázatában sincs benne, az meg mindkettőnknél jelentkezzen eligazításra. :D

italoman

Jó reggelt!
A fiúk nem hagynak aludni... :oops:

Edit
:evil:

Fogfájás
Algopyrin bevehető... fogászati kezelésnél érzéstelenítő adható...
És... FOGORVOS... a gyulladásos gócként szereplő fogak sok betegség okozói lehetnek... koraszülést is kiválthatnak!!!!

Dudu
Bálna???
Na ne...

Mona
Nagyon atranyos :lol:

Meleg... ha megtalálom a fényképező kábelét, teszek fel képet... nálunk egy kis hó is volt tegnap... :wink:
Lassan nekünk is be kell vásárolnunk....
Vendég

sziasztok, babákról,kutyákról, mamákról, bútorokról jók a fotók!!!!!!!! :D
edit, sajnálom ami történt. hogy vagytok??????
áll a levegőőőőőő....grrrrrrrrrrrrrrrrrr..............
tenap este óta szúrkál a hasam egy ponton. csak néha. de szerintme növünk, azért. és MINDIG ÉHES VAGYOK. már nemtom,hogy sokat eszek-e vagy keveset, vagy mi van..... :?
ma megyünk a brendonba anyukámmal. bevásárolni. és tegnap barátnőmmel kipingáltuk a gyerekszobát. majd lefényképezem. tuti jó lett :)
mindnekinek kitartást a héthez!!! meleg lesz. nektek nem keményedik többet apocitok a melegben??? nekem igen :?
ja, fogfájásra: algopyrin. cataflamot ne nagyon.....
dimet

én is még járom a fogorvost. mindne tmegcsináltatok,ami esetleg gyanús is. 1. amíg a cégnél vagyok, olcsóbb....2. baba mellett nem lesz időm....
dimet

sziasztok!

Tegnap voltam uh-on és minden rendben van, szerencsére,a babó paraméterei megfelelnek a 30 hetes kornak :)

Edit!
mi történt pontosan?

Mona
nagyon cukik a kutyik

mindenkinek kitartást a meleghez!!
nora80

Sziasztok Lányok!

Remélem, mindenki jól van, sajnos nem tudtam visszaolvasni az elmúlt hét terméseit.

Velem minden oké, bár a legújabb UH adatok alapján július végére várható a nagy találkozás. Vagy el lett kicsit számolva a dolog, vagy pedig nagy bébi lesz. A "kis" lába már most 7,2 cm :D

Megpróbálok csatolni Nektek egy képet a babóról:

Kép

Amúgy a telken tengetem kismama napjaimat, sokkal elviselhetőbb így a hőség, mint a betonrengetegben. Viszont kezdek nagyon fáradékony lenni, naponta többször is ledőlök aludni egy-két órára, de egy óra múlva ugyanolyan fáradt vagyok. Gondolom ez a hőség számlájára is írható. :roll:

Na, vigyázzatok magatokra, ha feljövünk még egy-két napra és netközelbe kerülök mindenképpen meglátogatlak még Benneteket. :D

Copfi

Kép[/url]
Kép
Kép
copfi
Budapest

Köszönöm a szülinapi köszöntéseket, nagyon jól esett. Tegnap kaptam apától szülinapra egy lemezjátszót, ugyanis a régi elromlott, és van egy csomó régi lemez, amit úgy szeretnék meghallgatni. Csak valami nem stimmelt az új lemezjátszóval, nem szólt rendesen a hangszóróban, úgyhogy ma visszaviszi apa, remélem kicserélik és az már jó lesz.

Ma megyek a dokihoz UH-ra, remélem minden rendben lesz. Sajnos hiába vagyok itthon, pihenek, pihentetem a lábam, nem ülök egész nap, mégis dagadnak a végtagjaim, ma pedig mintha már reggelre sem ment volna le a dagadás. Azt mondta a védőnő, ha ilyen van, akkor feltétlenül szóljak az orvosnak, mert a rárakódásos ödéma veszélyes lehet, ugyanis a méreganyagok felszaporodnak, nem ürülnek ki a szervezetből. Úgyhogy ezt is megemlítem a dokinak. Lehet hogy felír valami enyhe kis vízhajtót, de azzal is nagyon vigyázni kell, koraszülést válthat ki. Szóval azért parázok is egy kicsit, remélem elenged anyukámékhoz 2 hétre. Állítólag jövő héten jön a lehülés, 10-15 fokkal lesz hűvösebb. Na majd meglátjuk. Hátha az segíteni fog az ödéma leapasztásában.

Dudu: nagyon jók a képek mind a bútorról, mind a babáról. Nagyon csini kismama vagy.

Mona: nagyon édesek a kutyusok.

Copfi: nagyon édes a kisbabád, olyan mintha a szemébe sütne a nap.

Kép
Kép
márkanyuka

helló!

A szülinaposoknak boldog szülinapot.És fel a fejjel,mert mi nem öregszünk,csak a gyerekek!!!

Kutya: Hol van azon a képen kutya?Én még csak egy ku-t látok. :)

Bálna: Te???????????????????????

Mona köszi a választ,akkor csak azt nem értem,hogy ketten is ugyan abban a hétben napban vannak,és egy héttel későbbre.de lehet,hogy elbandzsultam valamit.

KÖSZÖNÖM mindenkinek az együttérzést,aranyosak vagytok.Én már nem fogom fel olyan tragikusan mint ti,mert velünk mindig történik valami.Ezért nem jutunk előrrébb,Már nem igazán érdekel.
A kérdésre válaszolva:Egy kerti fali kapcsoló lett zárlatos,A sok záportól beázhatott, és elkezdett szikrázni.Alatta volt a kerti bútor..........
Arra ébredtem fel,hogy büdös van.Szóltam a páromnak,hogy vezetékszagot érzek,nézzen körül.Mire ő fölkelt,én már kimentem az előszobába és addigra csapott fel a láng az erkályre.Szerencsére a férjem önkéntes tűzoltó,nem parázott be.
Gyerekek udvarra le, ( őket befoktam,hogy a homokozóból töltsenek vödröket,addig sem remegnek)A férjemmel meg oltottunk.Végül is anyósom hátsó ajtaja,az erkély korlátja,és a bútor ment tönkre.
Itt a nagy baj az,hogy ha nem veszem időben észre 2-3 perc max.,akkor már az erkélyen keresztűl bent lett volna a gyerekszobában, a nevelt fiam házában(aki átaludta volna) és az anyósomnál.Egy pontról 3 helyiséget kapott volna el,menthetetlenűl.Így megúsztuk külső kárral és izgalommal.
A gyerekeknek meg egy nagy poén volt,mert nem kellett utána lefeküdniük.Hajnali 3 óra volt,már nem bírtak elaludni.Viszont szuperűl,bátran viselkedtek,mostmár tudom,hogy bármilyen helyzetben helyt paráznak.szóval klassssssz srácok.
""""röviden ennyi"""""
tuza edit

Képzeljétek vettem a cicim alá Gabi babapúdert, és annyira isteni illata van, hogy elterveztem hogy majd a babónak is ilyet használunk /persze majd késöbb/ :D

Kép
mona76

Sziasztok!
Régen jelentkeztem már, az utóbbi 2 hét valami őrültekháza volt a melóhelyen, mert az utódomat tanítottam be. Estére alig bírtam beszélni, meg nem is nagyon lett volna hangom hozzá. Tegnaptól viszont nem dolgozom!!!!! Ezzel egyidőben bekötötték itthonra az internetet, így tudok fórumozni, szörfölni, iwiwezni, meg ilyenek. Meg se próbáltam visszaolvasni a lemaradásomat, inkább bekapcsolódom. Kint épp masszívan süt a nap, bent 27 fok. Este szerencsére itt lehűl a levelő 20-22 fokra, így egy egész éjszakás szellőztetéssel elviselhetővé tehető a ház. Viszont nagy eseményre készülünk Apával, ugyanis feleségül vesz július elején, és az ugye mindjárt itt van!! Azért izgulok a legjobban, hogy a ruha, amit kinéztem, rám jön-e esküvőkor :oops:

Ági és a Csajok
agnesgoboly

Sziasztok!

Edit,örülök,hogy nem lett nagyobb baj.Még jó,hogy ennyivel megúsztátok.

Ebben a melegben nekem is elkezdtek dagadni a végtagjaim,de nem olyan vészesen.Pénteken pedig a házidoki(amikor a torkommal voltam nála)meg is dícsért,hogy nem vizesedem.Jó lenne már ha ennek a hétnek vége lenne,úgy várom már a lehűlést!!!

Mona,szerintem Ágnesgoboly azért nem ír,mert csak a melóhelyen van internet,és már nem dolizik....szerintem

Én mostanában úgy pörgök :shock: ,szerintem a fészekrakó ösztön jelentkezett már nálam :lol: .Hétvégén ablakot pucoltam,függönyt mostam,vasaltam.Átmostam,kimostam mindent,takarítottam.Nem ismertem magamra,ablakot nem is kellett volna pucolnom :shock: .Eleve utálom.Gáornál ilyen hülyeségeim nem voltak,bár ő téli baba.
Ezekben a melegekben visszasírom a téli terhességem :( .Akkor vettem magamra vastagabb ruhátmde most a bőrömet már nem vehetem le :lol:

Kép
Kép
huni

Agnes,pont most írtam,hogy szerintem miést nem írsz :lol: .Örülök,hogy itt vagy,és hogy otthonról is tudsz már netezni :D

Kép
Kép
huni

Hűű, Ágnes az tényleg nagy esemény. És milyen lesz, nagy lagzis, vagy kis családias?

Végre tudtam lementeni képeket a 32.hétről. Bár mindenhol az arca előtt van a keze, lába, és a köldökzsinór :roll: :D
Kép Kép Kép

Kép
mona76

Mona, nagyon szépek a képek. Nem nagyon hagyja magát fényképezni a gyerek... A miénknek múltkor a BPD-jét se tudta bemérni a doki, mert mihelyst megneszelte a gyerek, hogy mérni akarják, elkezdet bohóckodni, így nem lehetett kimerevíteni a képet :) Az esküvőt "szűk" családi körben, mintegy 45-50 fő részvételével tervezzük. Remélem, a gyerek addig kibírja odabent :)

Ági és a Csajok
agnesgoboly

Gratula Ágnes!
Remélem, minden a lehető legjobban alakul az esküvőtökön.
A miénken annó (3 éve) csak 30-35 rokon volt, nekem ennyi is soknak tűnt :)

Olyan ügyik vagytok, azok is akik idáig dolgoztak, meg 3 gyerekkel sem lehet semmi az élet...(24 órás műszak) csütörtökön még van 1 vizsgám, semmi kedvem az egészhez... meg éppen most semmihez.
Bocs, majd elmúlik...

Edit!
Hát, nem semmik a gyerkőcök sem... de a csúcs az anyukájuk, hogy idejében "kiszagolta" a bajt!!! A lényeg, hogy senkinek nem lett baja, máson utólag kár törni a fejed... Az ilyen balesetekben az a rossz, hogy megelőzni sem nagyon lehet és bárhol bármikor előfordulhat.

Mona!
Tényleg nem annyira jók a képek, mint egyeseké, de így is látszik, hogy helyes pofija van a kicsidnek. Nekem meg még ilyen képem sincs, mert mi csak egyszer mentünk 3D uh-ra és valami hibás volt, így nem sikerült a dvd, de végül fizetnünk sem kellett érte és a lényeg az, hogy minden rendben volt a babóval. És az, hogy tutira tudom, hogy lány, mert előbb kiszúrtam, hogy azok ott a szeméremajkak, mint ahogy a doki mondta. Érdekes módon a férjem nem látta, amit én :)

Kép
Kép
pfranciska

Egy kérdést még: kinek lesz légzésfigyelője? Szerintetek nem árt, muszáj vagy inkább divat mostanában? Nekünk Beninél volt egy kölcsönbe, de most ily módon nem tudunk szerezni. Férjem szerint fölösleges, én meg nem tudom...szerintem azért megnyugtató.
Vélemények?

Kép
Kép
pfranciska

Nekünk egy bébiőrünk van csak, légzésfigyelő nincs és nem is tervezünk. Viszont van olyan ismerősöm, aki a másfél éves kisfiúnál még mindig használja. Szerintem felesleges. Ha életrevaló az a gyerek, akkor légzésfigyelő nélkül is megél.

Ági és a Csajok
agnesgoboly

franciska, még mi sem tudjuk hogy veszünk-e? Mert oké, hogy van, és jelez, na de akkor mit csináljak? Szerintem fogalmam nem lenne a pániktól :roll: :cry:

Kép
mona76

Megjöttünk a dokitól, minden rendben van. Adatokat most nem mért, de 31-32 hetesnek megfelelő a baba mérete. A méhszáj "kőkeményen zárt", 3100-as. Úgyhogy mehetünk nyaralni. Az ödémára csak annyit mondott, hogy sószegény diéta. Ezt meg eddig is tudtam. Tegnap tökfőzeléket főztem, csak lapátoltam befelé, de íze só nélkül semmi nem volt. De már csak kibírom ezt e kevéske hátralévő időt.

Amúgy augusztus utolsó hetében lesz szabadságon a doki, így ha minden jól megy és nem akar tovább bent maradni a baba, akkor minden OK lesz.

Nekünk nem volt, és nem is lesz légzésfigyelőnk.

Ágnes: gratulálok a nagy eseményhez.

Mona: nagyon aranyos a babád!

Kép
Kép
márkanyuka

Mona
Hintőporral vigyázz!
Képes az izzadságtól összecsomósodni, és akkor nagyobb sebeket okozhat...
Én a bébiknek se tervezem, hogy veszek...

Légzésfigyelő
Alaphelyzetben nem lesz... legfeljebb akkor, ha a fiúk nem fogadnak szót és idő előtt kibújnak...
Nekem ezt egy gyerekorvos tanárom mondta (elismert neonatológus szakember), hogy ez manapság nagyon divatos lett... szegény kismamikat mindenre rá lehet beszélni... és óriási üzlet...
Akkor van létjogosultsága, ha koraszülött, ha valamilyen betegség miatt veszélyeztetett a baba...
Vendég

sabine, nekem nincsen sebem, csak mostanság szoktam ott is izzadni :roll: mióta ilyen nagyok lettek :lol:

Kép
mona76

Mona
Ha nincs seb, akkor se olyan jó a hintőpor... az izzadságtól összecsomósodik és az érzékeny bőrt kisebesítheti (feltöri)
Inkább próbáld meg vékonyan popsikrémmel bekenni... Sudocrem, vagy valami haonló... és a Dm-s krémet használom...
És a legfontosabb a jól tartó cicifix...
Vendég

Állítólag, gyakran már a sipolástól vesznek a babák újra levegőt.... esetleg elég kicsit megrázni őket, vagy hideg víz alá tartani. Igazából újraéleszteni én sem tudnék... De ne is kelljen...
Amúgy nálunk annyiból jó a helyzet, hogy a mentőállomástól 1 percre lakunk, úgyhogy már többször végiggondoltam, hogy ha Benussal is lenne valami, akkor futás oda át...

Kép
Kép
pfranciska

sziasztok, vettünk végre babakocsit :) legalább ez megvan. végül hordozót a szomszédéktól megvettük, azon spóroltunk. :)
teszek fel képet a kocsiról,hogy melyik az. annyira aranyos. de szerintem nem sokan vásárolnak ilyen színt :lol:
dimet

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1182283576.26.jpg[/img] [/img]
dimet

dimet, nekem nagyon tetszik a kocsi, biztosan a kiscsaj is jól fogja magát benne érezni :wink:

csajok, én tegnap este nagyon rosszúl voltam, fájdogált a hasam, aztán elkezdtem mérni az időt, de összefüggéstelen volt. És mikor léptem akkor annyira feszített ott lent kétfelé, mintha kiakart volna jönni valami. Nagyon bekeményedett a hasam is, vettem be magne b6-ot, de nem használt. Persze egyedül voltam itthon, és annyira féltem, gondolkoztam, hogy bemegyek az ügyeletre. Ja és mindeközben folyamatosan mocorgott, rúgdalt a babó. Gyors összeírtam, hogy ha menni kéne, mit vegyen még a párom, elterveztem mindent, aztán elaludtam. De most sem sokkal jobb a helyzet, még mindig feszít alúl. A dokimhoz csak 2 hét múlva kell menni, sőt azt hiszem el is ment valahová, de különben is ugye már írtam, hogy ő nagyon ellene van a 35.-hét előtti méhszájvizsgálatnak. Azon gondolkoztam, lehet bemegyek az ügyeletre, hogy vizsgáljanak meg, és nem kell ezt tudnia majd a dokimnak :roll: Szerintetek?

Kép
mona76

Mona, nekem is tegnap egész nap kőkemény volt a hasam, már én is az ügyeleten gondolkoztam, de a magne b6 végül nálam győzött.
Szerintem menj be, a férjem este össze is szidott (és igaza van), hogy ne halogassam hívjam, ha fáj, inkább menjünk be a kórházba.
Nem tudom miért ellenzi a dokid a méhszájvizsgálatot (Gasztonyi?) Jobb tudni, hogy hogy áll ott a helyzet...
Nekem múlt csütörtök azt mondta a dokim, hogy azért feküdjek minél többet a 36. hétig, mert most már a méhösszehúzódások is sokkal gyakrabban és erőssebbek lesznek...

Kép
nap12

Sziasztok!

Ma is nagyon meleg van, szenvedek is rendesen. Ma valahogy olyan szarul érzem magam, mintha a szívem ki akarna ugrani a helyéről.
Éjjel azt álmodtam, hogy megszületett a kisbaba. Anyukámmal voltunk itthon, és egyszer csak minden fájdalom nélkül ott volt a kisbaba. Én pedig azon sírtam, hogy a párom nem lehetett ott, amikor megszületett. És küldtem a barátnőimnek az sms-t.

Mindjárt megyek nosztalgiázni, apa kicserélte a lemezjátszót, de végülis az erősítő kábelje volt rossz, azért recsegett, most már szuper.

Kép
Kép
márkanyuka

Sziasztok!

Úgy látszik hoyg a meleg t eszi ezt a keményedést a pociban, nekem is tegnap egész nap fájt a hasam és este már attól féltem nehogy megszüljek mert már görcsölt a hasam, sőt hasmenésem is volt: csodálkoztam is a hasmenésen mert napi 2 darab ferro folgammát szedek az orvos utasítására, mivel alacsony volt a szintem.
Amúgy a magnéziumról azt olvastam hogy az utolsó 2 hónapban már nem nagyon jó szedni, mert nehezen fog tőle tágulni a kismama, meg nagyon megerősíti az izmokat. Kérlek kérdezetek már ti is utána, mert így ez elég gáz (amúgy én is szedem még).
Én pont mához két hónapra vagyok kiírva, de ezektől az iszonyú nagy hőmérsékletingadozásoktól rettegek. Most kezdtem el rettegni, fészekrakási ösztönök jönnek elő rajtam, hiperérzékeny lettem egyszóval teljesen megváltozott a habitusom.
Nekem a melohelyen a mai napig még nincs utódom, de már nem is érdekel. 29-én délután fél ötkor (mert ugye nekem 8-fél fél 5-ig) tart a munkaidőm kikapcsolom a teleofnomat és onnantól kezdve nyasgem a genyo főnökömnek, annak aki a 32fokos melegben elnézi hogy ülök a tök hűtetlen, levegőtlen irodában és majdmeg szülök.
De már csak 7 napot jövök és utána a kisfőnöké a világ, azaz otthon fogok könyvelgetni, ha vkit érdekel! :D:D:D van egy könyvelőirodám amit eddig másodállásban csináltam.

Puszi, igyatok sokat (de ne többet 2 liternél) és vigyázzatok a boxbajnokra a pocakotokban :D

Szilvi

Kép
sziszike77

Sziasztok!
Nekem a melegtől csak a bokám dagad, abból is csak az egyik, mivel az egyik lábam visszeresebb jóval, mint a másik. Két dologhoz szólnék hozzá:
Méhszájvizsgálat: nekem a dokim szinte a nulladik héttől minden alkalommal azzal kezdi a vizsgálatot, hogy megnézi, hogy zárt-e a méhszáj. Hála Istennek eddig mindig teljesen zárt volt. Sőt múltkor tapintásra azt is megmondta, hogy koponyafekvésű (azt hiszem, így mondta :oops: ) a gyerek.
Magnézium: én magisztrális magnéziumkészítményt szedek, és a doki azt mondta, hogy a kiírt időpont előtti 3 hétben nem kell csak szedni, az én esetemben aug-12-re vagyok kírva, és júli 22-ig kell szedni. Állítólag kell a baba csontfejlődéséhez is, meg persze a koraszülés elkerülése végett.
MOst pedig nyami ebéd: gulyásleves és borsófőzi. Délután meg megyek a házidokihoz, és jól kiíratom magam táppénzre :lol:

Ági

Ági és a Csajok
agnesgoboly

Itt egy kép rólunk, múlt hétvégén készült (32. hét)
Kép

Ági és a Csajok
agnesgoboly

Jó reggelt!

Ági
Szépek vagytok... nagyon csini pocid van :lol:

Fészekrakás
Van... de csak óvatosan... :oops:

Méhszáj-vizsgálat
Én ellene vagyok... eddig nem is engedtem...
Veszélyes, mert fertőzést lehet bevinni... és minden manipuláció méhtevékenységet válthat ki....
És úgy is tanultam, hogy ha alapos indok nincs, arra utaló jelek, hogy gond lenne, akkor felesleges...

Magnézium
Általában a 36. hétig javasolják...

Mona
Lenn is fájhatnak az izmok... és a csontok... az izületek fellazulnak ilyenkor...

Itt lakunk...
(a fehér folt, az hó... tegnapi képek) Kép Kép
Vendég

Sziasztok!

Szenvedek én is.Számolom a napokat visszafelé a lehűlésig,már ha lesz belőle valami :shock:

Sabine,küldj hideget!!!!

Nekem a csontjaim fájnak alul.Főleg ha kicsit lepihenek.Utána alig bírok felkelni annyira fáj :(

Az én dokim is mindig csinál méhszájvizsgálatot,de ez engem megnyugtat.

Mona,remélem jól vagy és nincs semmi gond.Voltál ügyeleten?

Kép
Kép
huni

Sziasztok Kismamik!

Szülinaposoknak utólag boldog szülinapot! A képek szépek! Edit nagyon ügyi voltál, én tuti bepánikoltam volna, gyerekkori rémálmom a tűz.

Végre nem dolgozom, pénteken bejelntettem, hogy a doki nem enged tovább dolgozni, ő ugyan csak javasolta, de rákentem mindent! Nem is szólt semmit a főnököm, főleg hogy sikerült mindent átadnom, ami nagyon lényeges volt és csak én tudom!

Sziszike abszolút együttérzek Veled, nálam 1 fokkal jobb volt a helyzet, június elejétől volt utódom, az én főnököm viszont nő és van is gyereke, de kb. ugyan úgy viselkedett mint a tiéd. Azt is közöltem vele, hogy szeretnék hamarabb lelépni (nálam is júni vége volt az eredeti terv), de nagy ívben lesz@rta.

Nagyon stresszes volt már a múlt hét, nagyon sokat keményedtem, rosszul aludtam, a doki mérlege szerint fél kilót fogytam, a vérnyomásom is "magas" (130/70) volt nála! Szóval elég volt, küzdöttem a lelkiismeretemmel, rémképek gyötörtek, hogy nehogy valami baj legyen, úgyhogy leléptem! Most már sikerült megnyugodnom és sokkal kevesebbet keményedik a pocakom!

Most már megpróbálok gyakran jönni, bár a gép előtt többször érzek keményedést, mint egyébként. Szeretnék vissza is olvasni, apránként talán sikerül!

Bocs, ha kicsit hosszú lettem, teszek fel képet a június eleji nyaralásunkon készült, kb. 2 hete. [img]
https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 814.12.jpg[/img] Denevér múzeum

Magnéziumról én is a 36. hetet tudom, a védőnő azt mondta csak addig szabad szedni!

Kitartást kívánok mindenkinek meleg ügyben!

További szép napot mindenkinek!

Üdv
Móni

Kép
szamo

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: