A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Szrek: bakker :o de én nem is értem, hogy miért tágított, mert előtte meg ott dicsérte az elfelem :lol: , hogy olyan mint a többedszerre szülő nőknek és, hogy hamar meg lesz a csajszi...akkor meg minek segített rá??? :roll: na most ezért marha pipa vagyok, mert amúgy semmi "rosszra=fájdalom" nem emlékszem, de erre nagyon :x

Gabi: tiszta szerencse, hogy van a közeletekben ilyen lelőhely, mert amúgy ezek a kavicsok is egy vagyonba kerülnek :? és ez szuper foglalatosság ;)

NAgy szemekben esik az eső! még jó, hogy nem teregettem ki...

R
rylie

ASSZONYOK! CSAK ÉSSZERŰEN!!!!!!!! :D :D :D (én se szoptattam ráadásul ideggörcs voltam nagyon sokáig, kórházban is voltunk kétszer stb stb stb de a lényeg a lényeg!!!! :D)

ha vkit érdekel, apjuk azzal szórakozott, hogy berakta a fordítóprogramba, ez lett belőle :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :lol: :lol: :lol:

Jean Liedloff szerint a folytonosságfogalom az ötlet az rendben megvalósítani optimális testi, szellemi és érzelmi fejlesztés, emberi lények — különösen babák — a fajtát követeli tapasztalattól, amihez a fajaink az evolúciónk hosszú eljárása alatt alkalmazkodtak. Egy gyermeknek ezek ilyen tapasztalatokat tartalmaznak...

· állandó testi kapcsolat az anyjával (vagy egy másik ismerős ellátó szűkölködött) születéstől fogva;

· alvás a szülei ágya állandó testi kapcsolatban ő a saját akarata levelei (gyakran körülbelül két év);

· szoptatás végszóra — ápolás a saját teste jeleire adott válaszban;

· lény állandóan vitt karokban vagy másképp általában valakivel érintkezik az anyja, és megengedett figyelni (vagy ápoló, vagy alvás) amíg a személy, aki viszi őt, hozzáfog az övéhez vagy az üzletéhez — a gyermek elkezd csúszni, azután általában kúszni a saját lökésén hét óra ötvennégy perckor hónapok;

· az ellátók azonnal reagálnak a jeleire (fészkelődő, síró, , stb.)ítélet nélkül a nemtetszés, vagy invalidationje* szűkölködik miközben még nem mutat túlságos aggodalmat, sem gyártás ő a figyelem állandó központja;

· érzékelés (és teljesítő) az idősebb személyei elvárásai, hogy ő születetten társadalmi és segítőkész és erős önfenntartás-ösztönei vannak, és ő szívesen látott és méltó.

Ezzel szemben egy baba, akit modern nyugati szülésnek és gyerek-figyelemnek tettek ki, gyakran gyakorol tapasztalatok...

· traumás elszakadás a születésnél levő anyjától orvosi beavatkozás és elhelyezés miatt szülészetekben, testi elszigetelésben, ami a másik hangját kivéve tovább a férfibabák többségével newbornsokat*() kiált, traumatized orvosilag fölösleges körülmetéléssebészet által;

· otthon, alvás egyedül és elszigetelt, gyakran sírás után maga aludni;

· táplálást ütemezett be a természetes ápoló lökéseivel, amiket gyakran hagytak figyelmen kívül vagy megbékítettek;

· kizárni és elkülöníteni játékok és másik élettelen tárgyak, normális felnőtt tevékenységektől, amiket hosszú órákon át visszaminősítettek egy óvodába, bölcsőhöz vagy járókába, ahol őt alkalmatlanul serkentik;

· ellátók, amik gyakran hagyják figyelmen kívül, kedvetlenítik el, kicsinylik vagy büntetik meg őt, mikor jelzi a szükségeit vagy kiáltja őket; vagy máskülönben válaszoló túlzott aggodalommal és aggodalommal, gyártás ő a figyelem központja;

· érzékelés (és hozzáigazító) az ellátói elvárásai, hogy ő képtelen, önfenntartás, van születetten antiszociális, és nem tudja megtudni, hogy a szigorú irányítások nélküli helyes viselkedés, a fenyegetések és sokféle kézi kezelésű szülőségtechnika, amik aláássák a kiválóan kifejlesztett tudását, vonulnak.

Az evolúció nem készítette fel az emberi gyermeket erre a fajta tapasztalatra. Nem tudja érteni, hogy a kétségbeesett kiáltásai a vele született elvárásai beteljesedéséért miért válnak megválaszolatlanok, és fejleszti a tévesség egy értelmét és magáról szóló szégyent és a vágyait. Ha mindazonáltal a folytonosságelvárásait teljesítik — pontosan először, többel variáció lehetséges ahogy megérik — ki fogja állítani a magabiztosság, jólét és öröm egy természetes állapotát. Olyan gyermekeket, akiknek a folytonossága szűkölködik, teljesítenek az korai,-karok fázis felnő hogy nagyobb önbecsülése legyen és függetlenebbé váljon azoknál, akiknek a kiáltásai megválaszolatlanokká válnak attól félve, hogy elrontják őket vagy túl függővé teszik őket.

Itt van néhány a könyvből való részlet, ami meghatározza a folytonosságfogalmat:

...It nem titok, amit a szakértők nem fedeztek fel, hogyan éljünk kielégítően, de az több, amit cserbenhagynak, az többet megpróbálják hozni a problémákat az ok egyetlen hatása alatt és helyteleníteni azt, amit az ok nem érthet, vagy irányítás.

Most meglehetősen hozottak vagyunk, hogy az értelem által sarkazunk; a jellemző értelmünk azt, ami jó nekünk, aláásták ahhoz a pontra, ahol alig vagyunk tudatában a működésének és nem mondhatunk meg egy eredeti lökést egy torzból.

...[Determining mi jó nekünk] sok millió éven keresztül boldogult az elme végtelenül kifinomultabb és jól értesült területei ösztönt hívtak. ... [Az] öntudatlan tudja csinálni a megfigyelések bármilyen számát, számítások, szintézisek, és végrehajtások egyidejűleg és helyesen.

...Whatet jelentik itt helyes van az melyik felel meg a fajaink ősi folytonosságának inasmuch ez alkalmas azokra a hajlamokra és elvárásokra, amikkel fejlődtünk. Elvárás ebben az értelemben alapítják mélyen emberben az övé nagyon terv. A tüdői nem csak, de tudják mondani lenni, a levegő egy elvárása, a szemei a fény egy elvárásai... [, stb.]

...The emberi folytonosság szintén meg tudják határozni a tapasztalatnak a sorozataként, ami hasonlít az emberi fajok elvárásaihoz és hajlamaihoz egy környezetben, ami összeegyeztethető azzal, amiben azokat az elvárásokat és hajlamokat alakították. Ez megfelelő viselkedést tartalmaz, és bánásmód, másik emberek annak a környezetnek a részeként.

Egy egyén folytonossága egész, de a családjának, ami cserébe a klánja részét képzi, képzi a folytonosság részét, közösség, és a fajok folytonosságai, csak az emberi fajok folytonossága minden életnek képzi annak a részét.

...Resistance változni, nincs a hajlammal való konfliktusban levő mód, hogy fejlődjenek, van egy nélkülözhetetlen erő megtartásban bármilyen rendszeristálló.

Mi szakította félbe a saját vele született ellenállásunkat, hogy megváltoztassunk néhányat, ezer évvel ezelőtt csak tudunk találgatni. A fontos dolognak értenie kell az evolúció jelentőségét (unevolved) változás. ... [Az utóbbi] felváltja azt, ami összetett és adaptált, az, ami egyszerűbb és kisebb, alkalmazkodott.

Tisztán ösztönös viselkedés közti lényeges különbség az elvárásaival és hajlamaival nincs és mienk egy megfelelő kultúra egyformán ösztönös elvárása, egy, amiben tudjuk fejleszteni a hajlamainkat és először tudjuk teljesíteni az elvárásainkat, pontos bánásmód csecsemőkorban, és fokozatosan egy (rugalmasabb) eléggé bánásmód és körülmény, és sokféle követelmény, amihez az átdolgozás kész, lelkes, és rátermett hogy csinálják.

Kép

Kép

:D
szrekuc

www.webforditas.hu ahonnan való nagyon vicces :mrgreen:

Gabi meg mindenki,
köszi a ++++++++-okat!!! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Rylie,
ööööö ez a dicsérte az alfelem dolog meghökkentett :mrgreen: ráadásul nem sok helyen szokták az ember alfelét dicsérni, ha már olyan, mint egy többedszer szülőnek :roll: :twisted: mintha Zsan tett volna erre utalást
bezzeg a ffiakon nem látszik, ha már többedszer....vagy legalábbis nem úgy ;) :mrgreen:
és kivéve persze dr house szimultán(?) terhes pasiját vagy mijét :lol:

Kép

Kép

szrekuc

Szrek,
írás jó, bár arra én is képtelen lennék/lettem volna, hogy non stop magamnál tartsam. egyebekben sosem "sírta álomba" magát egyedül, mert amikor bömbölhetnékje volt valami miatt, akkor mellettem, rajtam sem nyugodott meg és aludt el, ha meg nem volt bömbölhetnékje akkor magától is szépen elszunyt a kiságyban. (csecsemőkorról fecsegek, mert most megint tök más a helyzet) Füles teljesen magától evett 2,5-3 óránként és később is ő húzta ki 4 órás időközökre. ezek szerint szerencsém volt , hogy neki ez volt az igénye...
és sikeresen olyan önállóvá neveltük, hogy nem fél semmitől, (attól se, amitől kéne pl. őrült magas csúszdára egyedül felmászik és kapaszkodás nélkül már csusszan is le, hogy a hajam mered az égnek) és bárkivel el akar menni, akit viccesnek ítél, vagyis aki rámosolyog, kedvesen szól hozzá, netán játszik kicsit vele.. és engem nemhogy halál nyugodtan otthagy, hanem hisztizik, ha velem kell maradnia/jönnie..... úgyhogy még is elrontottam valamit nagyon, mert én csak akkor és addig vagyok jó, ameddig nincs itt más....bárki más..... :( :( :(
macskanyu

Szrek:
Ez vicces!
Na jó, kicsit elvetettem a sulykot, sorry... :oops: :oops: :oops:

nukada

persze sztem elsősorban arról van itt szó, hogy 0-24 ill 7/24 velem van és persze hogy szeret, ezt ki is mutatja, de új seprő jól seper alapon ugye... velem mindig lehet, de ezek a vicces egyének ritkák.... és mindig mindenben annyira akarja az újat, a változatosat.... nekem meg momentán már nincs annyi enördzsim, hogy minden nap új, érdekes, vicces helyekre menjünk, izgalmas dolgokat csináljunk... :(

ez van.....
macskanyu

Macs,
tök jó,hogy vagány a csaj!! én meg azt fogadom el nehezen, hogy nem annyira vagány Ábel - pedig tök normális meg barátkozós csak én izélek egyrészt másrészt meg úgy kell elfogadni, ahogy van

szerintem az indiánok nem filóztak ezen ennyit :mrgreen:

majd jön jól Rec és elmagyaráz mindent; sztem pont vmi normális, egészséges aranyközépről vagy akármiről van szó, nem pedig heroikus önfeláldozásról illetve h álomba sírja magát az üvöltéstől, amíg magamra próbálom kötni :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

ja és hát az az üvöltés ami pl nálunk szopi alatt/helyett volt :roll:

Kép

Kép

szrekuc

Most meglehetősen hozottak vagyunk, hogy az értelem által sarkazunk; a jellemző értelmünk azt, ami jó nekünk, aláásták ahhoz a pontra, ahol alig vagyunk tudatában a működésének és nem mondhatunk meg egy eredeti lökést egy torzból.

Szrek :) na ez bearanyozta a napom, nem tudom abbahagyni a röhögést :lol: Kösziiiiii

Rylie :) én meg összenyalattam Dominóval Máté és Kisün-család összes játékát, most megnézhetjük az ereményt :wink: Hát nem szándékosan ragasztottad ránk a vírust és mi se úgy adtuk tovább - hiszen nem tudtuk,hogy ez van nekünk. Itt aztán senkit se illet szemrehányás szerintem. Ráadásul nálunk tényleg szupergyorsan és enyhén met a dolog, úgyhoy aggodalomra semmi ok! Remélem,a többi népek is hamarost gyógyulnak!

kedd-szerda tuti jó(anyám nincs itthon!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) , most a csütörtök és péntek között még vacillálunk, mert megyünk a biatorbágyi elmúlás alfelére és a sofőrünk időbeosztását várjuk :lol: De akkro már anyám is lesz, szóval maholnap gyertek!!!! Akkor sincs gáz, ha esik az eső, mert azért a szobában-ebédlőben is lehet játszani, rettenetes kupit sikerül mostanában 20%-on tartani :wink:

indianyo

Macs,
egyrészt pont te csinálod jól, amolyan waldorfosan, meg nem kell a gyereknek mindennap új érdekes hely - mi állandóan megyünk mert kva szarul érzem magam ezen a szolgálati helyen, ahova a Jóisten erre a pár évre lerakott és már alig várom h otthon, ház stb legyen
és Ábel viszont tökre tudja igényelni az itthonlétet, mert már sok neki a mozgás meg a zaklatás :?

és különben is, szerintem amit írsz, az a pocak miatt van, nem? tuti érzi a kishölgy, hogy hamarosan osztozni kell anyán :wink: :D

lábdagadásra nem is írtatok - meg is sértődök ;) :mrgreen: - szóval mitől vizesedik az ember lába? megerőltetés? kv? szívbaj? nem durván, inkább csak úgy érzem
vagy csak öregszem?! :wink: :lol:

Kép

Kép

szrekuc

GAbiii Jaj de jó a kertezés, képeket tegyél!
És igen, az én fiam kedveli a lájtos megoldásokat sezrencsére, eddig minden betegséget elég jól átvészeltünk, maradjon is így!

Én nagyjából cc szeritn nevelek, de leginkább azrét, mert ez jön belőlem, de legfőképp mert a gyerekem is ezt igényli. De nicns 24/7 rajtam, mert azt meg nem igényli. Viszont ott vagyok neki 24/7, mert midnkettőnknek így a jó.

Azért tessék egy dolgot figyelembe venni: mindig az aktuális legjobb tudásunk képességeink és lehetőségeink szerint nevelünk. Utólag valamilyen tudás hiányáért nem jár bűntudat!!!

indianyo

Indi,
merre csavarog anyukád? ;) nagyjából egy korosztály lehet anyuval (68 anyu)

Kép

Kép

szrekuc

Szrek :) aZ én lábam azrét dagad, mert kövér vagyok. Rád ez nem igaz, úgyhgoy passz.

indianyo

Szrek,
:mrgreen: hát PERSZE hogy öregszel :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
és ne érts félre, én nem vagyok cseppet sem kiakadva Fülesem vagányságán, sőt örülök is neki kicsit (azért hízik a májam, mikor egy csomó mmindenben lepipálja a 2-2,5 éveseket mozgásügyileg a játszón), végtére genetikailag volt kitől örökölnie, mert Apukám és a tesója is élsportolók voltak, én is számos sportban tevékenykedtem, ha nem is nb1 szinten, túlféltős sem vagyok, de kéne lennie szerintem egy normális, egészséges veszélyérzetnek már ebben a korban. Én úgy látom, valahogy nem köti össze, az ok-okozati viszonyokat. Pl: 100+n szer beverte a fejét az íróasztalba, csak mert nem néz oda, pedig tudja hol van, tudja, hogy bebújt alá és 101+nedszerre sem tanulja meg, hogy fájni fog neki és bömbölni fog, ha hirtelen feláll az asztal alatt... pl2: említett csúszda, tegnap kitette a kezét csúszás közben, ettől befékeződött féloldalasan és a csúszda széléhez verte az állát, kis bömbi, majd felmászott megint és csúszott.. pl3: mostanában csoszogósat játszik, de a murvás sétaúton is, kb. 40x esett el emiatt, utána kb. 1 percig normál jármód, majd folyt.köv csoszogás... mindjárt mellékelek egy képet amin látszik a térde. Apja kérdezte tegnap este: nem fürdettem még meg a gyereket??? mondom de, miért? csak mert koszs a lába.... ja, -mondom-, azok a kék-zöld foltok rajta, szappannal nem jön le....

Másrészt: remek dolog, hogy nyitott, érdeklődő, értelmes, ilyennek is szerettem volna, de olyan, mint a rossz kutya: mindenkivel elmegy, aki barátságosan hívja..minimális bizalmatlanság, minimális hozzám-ill.megszokotthoz kötődés sincs benne. Kíváncsi vagyok, itt a topikban hány olyan baba van, aki Füles korúan (1év 5hónap 2hét) bármely batátságos vadidegennel elment volna bárhová, készségesen, anyja nélkül. szerintem ez sem teljesen normális, hanem túlzott bizalmasság...
Meglehet nincs igazam, hiszen ezek csak a benyomásaim.
Ameddig ketten(hárman) vagyunk bárhol, velem is sokat nevet, puszil, huncutkodunk, de ha jön bármi változatos, ami neki érdekes, akkor a levegő is észrevehetőbb, mint én, sőt, ha közbeszólok (múltkor egy cigányasszony el akarta vinni a gödöllői Erzsébet parkban...), akkor megaköcsög leszek és estig duzzog és hisztizik nekem...

na? akkor mit kéne mégis másképp tennem..?

ja és a szöveg, a fordítós.... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
majdbnem bepisiltem a röhögéstől... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
macskanyu

kép:

nem csak a lábát, a fejét is érdemes nézni... :mrgreen: :mrgreen:

Kép

ilyen, amikor duzzog:

Kép
macskanyu

Szrek :) tesómék leléptek 10 napra Törökországba, úgyhogy náluk szitterkedik csütörtökig-péntekig (?). 63 éves.

indianyo

Szrek,
jjajj, bocs, akartam reagálni a lábadra, de annyira okosat, hogy : PASSZ. Reméltem, h valaki okosabb majd kiokosít, de majd most! :D

Ez az indiános- urbánus hozzáállásos szöveg: háát, én nem PRÓBÁLOK se indián, se modern maca lenni, teszem, amit belülről fakaszt belőlem a ded meg a hormonok meg az ész meg a ... mindegy, szal magamat adom meg a belső kisugárzásom, és nem olvasok szakkönyveket és miről is van szó? ;)

Pgabi,
szia: :)

Igen, Eszci már a Balcsin, avagy a Balcsiban? :D

Kisün,
Dócinak jobbulást, ++++++++++.
neet
neet

Help:
Réka majdnem egész nap alszik. Ha fenn van, nyűgi, de nincs láz és eszik is? Valami 5let??? Elkaptuk neten keresztül a 3naposat... :lol: :lol:

nukada

Gabi,
de jó, h néha bejelentkezel!!!!!!!!!!
szia!!!! :lol: :lol: :lol:
és jó kertészkedést, meg minden egyebet.

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Nuk,
szerintem ez teljes nyugodalommal lehet a fronttól és a hülye időjárástól. Majd' minden babának vannak ilyen napjai, főleg kánikulakor. No para :D
macskanyu

Eszcire irigy-irigy :)

Indi: szerda stipi-stopi!!! Valahogy délután, még nemtom, hogy fog aludni a ded, mert átszokóban vagyunk a délutáni alvadásra és pl most már 3 órája alvad :)

Macs: ez nem semmi ;) Kamillával is volt már olyan, hogy megfogta egy vadidegen kezét (enyémet ölég ritkán fogja meg magától) és simán elsétált vele. :o Majd mikor rászóltam, hogy helló és éééén??? akkor automatice elengedte az illetőt és integetett neki, majd jött utánam. Egyébként én megértem, hogy unják már a mi fejünket, én is unnám ha ennyit kéne nézegetni 8)
Egyébként a tejesemberről nincs infód??:roll:
ja és ha vigasztal én meg arra nem tudom megtanítani Kamillát, hogy álljon meg az út szélén a járdán :?
R
rylie

Most jövünk az orvostól. A 2 hete tartó köhögésre antibigyót írt fel. (Más baja nincs, nem is volt, csak köhög.) Eddig nyomtam bele a Stodalt, nem segített. Most nem tudom, hgy mivel teszek jót: ha beadom neki, vagy ha nem. Még csak 5 hónapos, és máris antibigyó... (A Nagy 1,5 évig nem kapott, azóta is csak 2X. A dokink nem szokott ok nélkül ab-t írni, most is gondolkodott egy sort rajta.)
(Ha senki nem reagál rám, akkor visszaváltozok rídonlivá :? )
rídonli#

Dócinak vírusos torokgyulladása van, most volt doktorbácsi, még 3-4 nap faszaság :? Szerencsére gyógyszar aszpirinen és nurofenen, ill. esetleges lázcsillapításon kívül nem kell :) ezért szeretem a dokinkat :)

Indi,
persze, hogy nem tudtátok, és egyébként is, az ilyen nyavaját az ember és az embergyerek BÁRHOL elkaphatja! Ennyi erővel búra alatt is tarthatnám, de MINEK??? És pontosan tudom, hogy ha akár sejted is, hogy Dominónak baja van, nem jöttök, szóval lelkiismeretfurdalásra még csak ne is gondolj!

A mai nap mélypontja egyébként az volt, amikor Marci ültében széttárta két kezét, elvesztette az egyensúlyát, és jól hátrakoppant. Miközben vígasztaltam (Dóci mellettem pityergett), egy sunyi mozdulattal felkapta a tele teásbögrét és nyakon öntött bennünket teával... na ekkor már röhögve zokogtam, Dóci meg mondogatta, hogy "semmi baj, egy pici tea maradt a pohárban" :mrgreen:

Nézzétek el nekem, hogy nem fogalmazok finomabban, de most épp ki vagyok kattanva: Liedloff szövegétől a hányinger jön rám, ugyanaz a bajom vele, mint az LLL-lel: szélsőséges, kirekesztő, csak fekete-fehéret látó szemlélet, ami semmi teret nem enged az átmenetnek :? E szerint - persze NEM mondja ki explicite, de azért rendesen éreztetve van - mindenki bűnrossz szülő, aki nem szoptatja éjt nappallá téve a gyerekét, nem ugrik minden nyösszenésre, nem cipeli a nap 24 órájában magával, ill. ha épp nem cipeli, akkor nem alszik vele... De természetsen naggggyon trendi :?
Emellett mindig azt szeretem ezekben az emberekben, hogy a szövegeik mintha 1 gyerekben gondolkodnának... mi van, ha testvér van???
No meg mint ókorásznak, aki rendesen tanult antropológiát meg őstörténetet is, azért kacagnom kell ezen az "ősi időkben minden fasza volt" szemléleten... na abba is hagyom, megyek cipelni a gyerekem 8) de melyiket????
kisün

ja, és a teljesség kedvéért: Liedloff ötleteinek egy részével mélységesen egyetértek, de az egésszel és a tálalással NAGY bajaim vannak...
És még azt is hozzáteszem, hogy ő is ugyanúgy egy skatulyát ismer csak (ld. MINDEN gyerek igényli, hogy vele aludjanak), mint az ellenkező szemlélet, mely szerint csak óramű pontossággal lehet etetni, és lehetőleg hagyjuk bömbölni a gyereket néhány órán keresztül, úgyis csak hisztizik...
kisün

Neet,
nem akarsz engem is leadni anyukádékhoz? :lol: Jó pihenést meg vizsgázást nektek! :D
kisün

Ridonli,
ne változz vissza. ha teheted, menjetek el a gréti homeós gyogyótárba, és ott mondd el a gyógyszerésznek, h mi a baj, milyen antibigyót adott a doki, és akkor ők esetleg tudnak neked segiteni,h milyen bogyót adj az antibigyó helyett.
Nekünk eddig mindig bejött, bár, amig mi antibigyót kaptunk ,azt mindig olyan dokitól kaptuk, aki automatice irta fel, még a 3 naposra is...
a tietek másnak tűnik...
de ha van időtök, lehetőségetek, egy próbát megér a gyogyótár.

JOBBULÁST!

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Egyébként meg köszönjük a jókivánságokat, eddig minden nyügi ellenére egész jól alakult a napunk 8)
kisün

Rídónli,
jobbulást nektek! Mondott valamit a doki, hogy miért antibigyó? Mert néha sajna kell, hogy megelőzzék a nagyobb bajt :? Miénk csak végső esetben ad, de akkor én gondolkodás nélkül beadnám.

vera
kisün

Ridonli,
ha nem reagálsz rám, átváltozom ridonlivá!! :wink:

és bocsi,
minden betegeskedőnek gyors gyógyulást, csütörtökön jön a száz fok, és akkor rettenetes lehet betegnek lenni.
szóval, gyógyul gyógyul...

Kép

ZsanciKép
zsancikant

18 nap után végre leesett a köldökcsonkunk!
ő sem az a könnyen elengedős fajta... :? :lol:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Indi:
annyiszor megakartam már kérdezni,hogy hogyan kell szaporítani a fügefát?Melyik részével?

Neet:
mélységesen egyetértek veled :wink: ,szintén így élem az életünket :lol:

Zsan:
szia :lol: ,örülök,hogy a régi Zsant olvashatom :D

petergabi

GAbi :) Nem tudom sajnos :( Rémlik, hogy simán hajtást kell vágni az ágakból és ősszel elülteni.

Vera :) Uncsik is elkapták ezt a vírusos torokgyulát, így már érthető, hogy fájt Dóci torka. És így van, senki se érezzen bűntudatot, hát beteg gyereket úgyse viszünk közösségbe!
És mindig örülök, ha elereszte d amondanivalódat - rokon lélek :wink: Micsoda optimista lányod van - maradt egy kis tea :lol: lés nekem is sokszor eszembe jut a CC-ről, hogy mi vana többi gyerekkel... no meg a merevség sose jó, a kriekesztés pláne.

Macs :) Fülecske különleges gyerek, ezt tudtuk elejétől fogva, ez rengeteg örömmel de időnként némi nehézséggel is jár - szerintem ez rendben is van. De ne gondold, hogy állandóan újdonságot kellene neki nyújtanod! A többi kérdésedre sajnos nem tudom a választ, elég szokatlan, hogy ennyire elfelejtkezik rólad idegenek társaságában, de nem godnolom, hogy baj lenne, csak hát nem túl könnyű nyilván.

Dominó is leáll boldog-boldogtalannal bratyizni :o de azért szerencsére van benne egy korlát, no meg valószínűleg megszokta, hogy ott vagyok valahol a közelben (remélem, hogy ez az oka)

Rylie :) akkor szerda, lehet délelőtt is, ha az alvás miatt úgy könnyebb - nálunk mostanában a fél 11-11 től 1 másfél-2 órás alvás működik, ezzel elég jól elvagyunk estig.

Nálunk konkrétan sirokkó-szerű szél van, őrjítő, forró, elég feszült vagyok tőle, a kölök meg rámol iszonyú sebességgel, már az ordítás határán vagyok, epdig annyira aranyos, csak táncol az idegeimen essen már az eső végre!!!

indianyo

Gabi :) Nézd csak, mit találtam:

http://ujember.katolikus.hu/Archivum/20 ... /1601.html
és ezt is itt: http://www.babanet.hu/tarsalgo/viewtopic.php?p=72448&sid=2241334a8326fd63b7d82ddd4a41fcea

Árnyékos helyen állott vízzel öntözve folyamatosan virágzik és a leveleivel is díszít a
flamingóvirág!Hosszú sötétzöld a levele,bokros, a
virága karcsú nyélen hintázó (többnyire) fehér színû
kanálforma. Nálunk az északi oldalon széplik.
Prü! A környéken a füge vígan telel a kertekben, bár az már kb. két méteres. Szerintem ne kockáztass, kupacold fel a földet a tövénél,és rakd körbe a többi növénnyel,ha zárt az erkély. Ha nyitott, fokozatosan szoktasd hozzá a benti
levegõhöz, a lakás leghûvösebb részére tedd, félárnyékba,
kevés vizet adj neki, hadd aludjon téli álmot.
A jelszó: fokozatosan!
nmnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn ezt meg Dominó üzeni, de már fenn is van az ágyon

indianyo

Jaj, msot látom, hgoy ez nem a szaporításra vonatkozik, bocs (mármint a babanetes)

indianyo

Na akkor mégegy füge-link : http://www.balintgazda.hu/szuret40.php

indianyo

Rídonli:
Tényleg érdemes kipróbálni a homeos bogyókat, hátha segít és akkor nem kel egyből antibigyó... Én rengeteget szenvedtem a manduláimmal, évente 2x begyulladtak és akkor augmentin meg a többiek... Aztán rátaláltunk egy homeos szerre, ahogy érzem, hogy kapar, beveszek egy kanállal és elmúlik. Azóta a kollegám és a köművesünk is ezt használja (meg persze a fél család, legalább is akinek van mandulája :lol: :lol: )

Hétvégére meg eső (keresztelő-kerti.party :roll: ), jövő hétre meg 10-15 fokos lehülés... f@sza lesz... Mármint átvészelni a frontot, a hűvösebbnek én is örülök, de akkor hány fok lesz reggel? 5? 8) :lol:

Egy kis OFF:
MA reklámnézés közben eszembe jutott és meg is beszéltük a Zolival, hogy a bankok milyen szemetek. Van az az Erste-s család, 1x kiszámolnám, hogy mennyi hitelt vettek fel, mert vettek lakást, személyi kölcsönből nappali berendezést és most hitelből mennek nyaralni... Apuka biztos jól keres... :wink: :lol: :lol:
Na jó, ennyi volt...

Zsan:
Gratula a köldökcsonkhoz!!!

nukada

hehe. latom a tobbseget nem hagyta erintetlenul a tema :lol: ez jooo! ;)
en nem szeretnek azon vitatkozni, h jo-e ez a megkozelites v sem. azon meg vegkepp nem, h ki a jo es ki a rossz anya... nagyon erdekesnek talalom a konyvet, sok szimpatikus es szamomra teljesen elfogadhato dologrol ir. mondjuk eddig sem voltak tolem ezek idegenek, es hat baromi jo erzes megerositest es tovabbi "otleteket" nyerni. gondolom, ezert is van ram akkora hatassal... aztan ott van az is, h - sajnos - en egyaltalan nem erzem, h harmonikus lenne a kapcsolatom akar a szuleimmel, akar onmagammal v akar a kornyezettel. es azt gondolom, h ennek egyik (v legfobb v egyetlen?) oka az a modszer, ahogy engem felneveltek (nem volt benne semmi tragikus v kirivo - nem errol van szo!) - gondolom ertheto, h nem szeretnem ezt a modszert kovetni! abban viszont nagyon is hiszek, h az evolucio nemcsak fizikailag alakitott minket, hanem az osztoneink is annak megfeleloen alakultak, h a legjobb alkalmazkodas johessen letre. az osztonokre hallgatassal viszont az a nagy problemam, h mar annyi "okossag" rakodott ra (gyerekkorbol, konyvekbol, joakaroktol, stb), h sokszor nehez eldonteni, h melyik micsoda. nekem segit ebben ez a konyv. ja es nincs am benne semmi kotelezo-jellegu, mindenki annyit profital belole, amennyit akar! en nem is akarom tovabb osztani az iget :lol: akit erdekel a tema (akar mert szimpatikus, akar mert fikazni akarja ;)), olvassa (majd) el a konyvet :) veszteni nem fog vele ;)

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

tessék odafigyelni holnaptól az időjárásra:
http://index.hu/politika/bulvar/hosria070617/

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Rek/Rec,
Én is önmarcangolok. Az számít, hogy még két éves korától átszokott az ágyamba? Vagy az azt jelenti, hogy mindent elb...tam??
Lábdagadás - én akartam írni, ezek szerint nem küldtem el. Szóval nem tudom. (De nagyon együttérzek és tuti nem az öregedés!!!)

Zsanci,
Én magyarul se értek mindent :oops: .

Azt én se értem, hogy akkor se egy gyerek volt. Mit csinálsz, ha a nagyobbat eteted vagy beteg? Akkor sírni hagyod a kicsit? (Vagy a nagyobbat hagyod, mer annak már van önbecsülése úgyis??) De most komolyan, nem kekeckedni akartam.
Csak vhogy úgy érzem ezt is lehet kicsit félre olvasni (nem olvastam az egész könyvet). Vhogy az ősökről nem tudom azt képzelni, hogy mindig a legjobbat tették. Egyrészt biztos voltak hülyék közöttük (is), másrészt vannak feloldhatatlan konfliktusok (mint mikor Zsanci számítógépezni szeretne és nem tud alvó deddel vagy ősanya kisbabája sír, de a nagyobb gyereke éppen egy dinoszaurusszal vitázik.)
Szóval egyetértel Kisün-nel. A teóriát még finomítani kellene, de akkor megint ott tartunk, hogy van egy teória. Egy művi vmi. (Egyébként én szegény Petit nem mindig szoptattam meg, ha sírt, mert azt hittem nem azért sír. A jó franc tudja, lehet hogy tényleg nem azért sírt. Helyette inkább kendőbe kötöttem és idővel elhallgatott. De annyit gondolkozom ezen, lehet hogy meg kellett volna szoptatnom és akkor kevesebbet kellett volna cipelnem. M-t persze megszoptatom, hogy hagyja már abba - szóval ő igazán indián gyerek.
Na de hogy egy 8 kg-os kölköt egész nap hordozzak!!! Napi pár óra után kivagyok. És tényleg olyan sokféle gyerek és élethelyzet van (sok gyerek a családban, beteg hozzátartozó ...) De gondolatébresztőnek tényleg nagyon jó könyv lehet - és az is lehet, hogy pusztán annak szánták!!!

(Neet,
én néha nem érzem magam annyira magabiztosnak. Pl. egy zűrös nap után úgy érzem hülyére vagyok véve és sose fog a gyerekem normális életvitelt vezetni. Aztán meg, ha udvariatlan vagyok vele (szépen körülírtam) akkor lelkifurim van... De lehet hogy a sok könyvtől (pedig annyit nem olvasok).

Kisün,
Tényleg jó nap!!!

Lény állandóan vitt karokban - ez a Marci!!

Macs,
Nekem volt ilyen a lábam. (Nna, még mindig ilyen.) Ne vidd köves helyre (pl. Várpalota), vágd ki a kertben a fákat, ha van (ilyen gyerekek fantasztikusan másznak fára, trafóházra, utánfutós teherautóra, veszteglő vagonokra)...

Rídonli,
Én úgy félek orvosos dolgokba belebeszélni. Ha az én dokim írná fel, beadnám. Ő a 3. dokim és nagyon megbízom benne. (Életem egyik sikerének tartom, hogy rátaláltam.) Amikor P-nek 40 fokos láza volt pár nap után megnézte és mondta, hogy nem tudja mitől, fürdessem. (De vetetett vizeletmintát, az negatív volt, meg megvizsgálta.) Gyógyszertáros ötlet nekem is tetszik.

Móni
Kép
Kép
monisa

Délután meglátogattuk Fibiéket :D Ábel baba egyszerűen gyönyörűséges :D :D Fibi is nagyon jól néz ki és jól vannak mindketten :D Lehet hogy már akár holnap haza is mehetnek, majd kiderül (a csecsemősökön múlik). Tényleg szép szülése volt és nagyon boldog, olyan jó volt látni :D :D

Rec :) "az osztonokre hallgatassal viszont az a nagy problemam, h mar annyi "okossag" rakodott ra (gyerekkorbol, konyvekbol, joakaroktol, stb), h sokszor nehez eldonteni, h melyik micsoda" - ez nagyon igaz gondolat, ezért is igyekszem magam a könyvektől távoltartani :mrgreen: és hallgatni az ösztönökre :lol: bár tudom, hogy ez kicsit struccpolitika, de még így is túl sok az infó, még szerencse, hogy már úgyahogy kialakultak az elveim 8)

Szrek :) Lábvizesedésre nem tudok okosat mondani, persze a meleg tuti nem tesz jót neki... :? nekem csak úgy "magától" elfárad estére :roll:
Ja és ma délelőtt minta "indián ősanya" voltam, mert órákon át hordoztam-szoptattam-dajkáltam-énekeltem-stb., de ded nem alvadt (max. bóbiskolt) és nem lehetett letenni sem, végül déli 1-kor végre elaludt, én meg gazul leraktam az ágyába és elmentem a fürdőszobába, hogy kielégítsem az olyan civilizációs szükségleteimet, mint a fogmosás és mosdás :mrgreen: :lol:

Vica :) Köszi! :D Örülök, hogy Máté már jobban van!! :D :D

Móni :) Azt mondod, hogy a hiszti csak rosszabb lesz??! :shock: Nem tudom, hogy mit szól egy 2,5 éves a hajóhoz, mondanám próba szerencse :wink: sztem élvezné :D Mi tesco-ban szereztük be tavaly, de lehet hogy másol is lehet kapni. Hova mentek nyaralni?

Kriszta :) Szia!! Rövid frizkós Ákos nagyon édes!! :D És hogy sikerült az uccsó vizsga?

Rídoli :) Gyerkőcöknek bulást!! +++ Lehet, hogy érdemes lenne megpróbálni a lándzsás utifüvet is, bár elvileg 6 hós kortól ajánlják, de mégsem antibigyó :roll: :wink:

Vera :) Szegény Dóci, bulást neki és sok ++++! Nyakonöntő Marci :lol: :lol:

Macs :) Telefon a párnahuzatban :shock: :lol: Füli igazán ügyes eltüntető és nagyon édes a képeken!! Kék-züld foltoknak gyors eltűnést!!

Indi :) De jó, hogy Dominóval már minden rendben! :D Esőt én is nagyon kííívánom már...
denizsa

neet

Neet :) üres üzenetet látok, mit írtál benne?

indianyo

:shock: Ó. te jó ég!
Ti gyorsabban írtok, mint ahogy én olvasok!!!
A pénteki kérdésem után gondoltam, hét végén még esküvőzünk és jól kimulatjuk magunkat :wink: Pindur bentlakómmal...aztán hétfőn nekiülök ismét beleolvasok a csevegésbe és beküzdöm a hozzászólásaimat a gépbe (immár 2 ujjal!!!) de azt nem gondoltam, hogy Ti ezalatt 7 oldalt termeltek! (lassan 2 órája olvasgatlak Benneteket..., és bár élvezem, már mindenféle pózban kényelmetlen - igaz, fejenállva még nem próbáltam)
Nagyon klassz, összetartó ez a Csapat, kár, hogy én leginkább csak olvasni foglak Benneteket... mindenesetre nagyon simogató érzés, hogy azonnal és rengetegen válaszoltatok és segítettetek és remek dolog, hogy számíthatok Rátok :D :D :D :D :D :D :D

...de mielőtt lecsöpögnék az oldalról: én érdeklődtem 15 hetemmel a sok-sok sztimrés dokiról Dévais-szégyenlősként...és sikerült megnyugtatnotok, jó kezekben leszünk mindnél (bár -épp ezért- még mindig nem döntöttem...szerintem a szülésnél is ez lesz...máskor is szeretem rábízni magam az erősebbre, a hozzáértőre, nem vagyok valami határozott típus...)
Tehát :D :D :D :D :D !!!!!!!!! ...a sok- sok infóért szrekuc, nukada, indianyó, neet, macskanyu, vica94, votiv, gigi28, denizsa (remélemmindenkitfelsoroltam), és én is végigizgultam az elmúlt órákban fibi fájdalmát-örömét, gyönyörű napokat mindkettőjüknek! :lol: :lol: :lol: :lol:
...ha tudnék, Nektek hűs szellőt küldenék... :) Zsuzska
zsu/zsa

Neet! Ezzel mit akartál mondani?? :D

Zsan, Nuk, Moni-köszi, gyógyszertáros körön már túl vagyunk. A Stodalt ajánlották, adtam is egy hétig. Csökkent a köhögés, hurutos lett, aztán az is múlt. Tök ritkán köhög, de akkor eléggé. Amúgy teljesen egészséges, eszik, alszik, játszik, mosolyog, sőt már forog is. De valahogy nekem gyanús volt ez a köhgés, ami visszamaradt, ezért akartam, hogy a dokinéni meghallgassa. És akármennyire utálom, beadtam neki az antibigyót, mert a dokink nem ad minden kis szirszarra azt, és végül is ő a doki, meg ő hallgatta meg a tüdejét. (Azt mondta, azért kell, hogy nehogy a tüdejére menjen. Csak olyan fura, mert látszólag semmi baja a gyereknek, napi 4X köhög, de akkor nagyon.)

Vera-pont ez jutott eszembe, hogy mi van, ha az embernek több gyereke van!! Mert ugye már kettőt is bajosan kötnék magamra, néha még az az 1 is nehéz... Első gyereknél még ok, én annyit tartottam ölben, hogy nem hagytam aludni szegényt, minden nyekkenésre fölkaptam. A másodiknál ez nem megy. Amikor egyszer a Kicsi elaludt sírva, amíg a Nagyot zuhanyoztam rohanva, akkor lelkifurim volt, mert a Nagy sosem aludt el sírva. De hát a Nagy koszos is volt, meg fáradt is, ha nem fürdetem meg, akkor hogy kerül ő is ágyba? Gondoltam, megfürdetem gyorsan, aztán mindekettőt magamhoz veszem, és elaltatom, de addigra elaludt. Kikerülhetetlenek az ilyen esetek.

Időjárás-pont azon töröm a fejem, hogy dekkoljunk itthon a lakásban, vagy menjünk a nyaralóba. Ott folyton a kertben lennénk, és áálítólag nagyon erős az UV sugárzás.
rídonli#

Szrekuc, sztem a melegtől+megerőltetéstől is dagadhat a lábad. én max egy kis vízhajtó-teát próbálnék ki, hátha leviszi. pl. csalánt vagy zsurlót. de pl.a főtt krumpli (egy kis tejföllel, snidlinggel stb...:)) meg az uborkasaláta is jó vízhajtó. de nehogy kevesebbet igyál emiatt, ebben a melegben muszáj! és ha csak lehet, próbáld meg magasabbra tenni/felpolcolni a lábad.

Macsek, ez időszakos lehet csak Fülinél, hogy elmegy mással! Istin dettó ilyen VOLT. az állatkertben majdnem hazavitte egy kedves fiatal pár, a MOM parkban a kávézóban a Haumann Péter kv-járól nyalta a habot... :shock: de ez nég simán a biztonságos kötődés kategória!!!
na de most olyan életszakaszba ért, hogy csomó irracionális félelme lett - Kisünnel pont ezt beszéltük a bikáson - és pl. nem mer lejönni a lépcsőn, mert az elsőn az ajtó mögött ugat egy kiskutya (szobacirkáló), pedig fész tu fész egyáltalán nem fél a kutyáktól, de az az ajtó mögül jövő morgás... na de ugyanígy az is változott, hogy most jön hozzánk vki, és bebújik a szoknyám alá... ill. sokkal jobban szelektál az emberek között, hogy ki szimpi, ki nem.
szerintem Te csúcsszuper mami vagy, és igazán jól tartod Füleskét, mert annyi figyelmet, türelmet és "hasznos" feladatot kap, ezt kevesen bírják így menedzselni! és hidd el, ez nagyon sokat számít, sztem nagyon egészséges felnőtt lesz :)

Kisün, gyógyuljatok! nagyon bírom ahogy a stresszt kezeled :D

Istinek mai új szava: POPÓTEVE :D

egyébként itt is überhorror volt ma, még én is bőgtem, hogy hogy lehetek ilyen türelmetlen és ingerült a gyerekkel (aki persze mindent megtett, hogy kihozzon a sodromból...
lerántotta a videót, távirányítót behúzta az ágyneműbe, széttépett pár virágot és még egy cserepet is eltört, kipakolt mindent a konyhaszekrényből, többször földhözvágta az új egerem, egyszer a videokamerát - ez a könyvespolc tetején volt, de felmászott érte - , megette a méregdrága Weleda napkrémet az egész tubussal, könyveket taposott, szétszórt egy doboznyi sakkbábút meg kétdoboznyi külföldi érmét, letépett egy karnist, eláztatta a fürdőszobát, összepisilte a lakást, kiöntött egy üveg ásványvizet az ágyamba, kipakolta az apja mindkét táskáját és a hivatalos bélyegzőivel dobálózott, kismotorral többször áthajtott a lábamon, kihúzgált egy teli doboz popsitörlőt, leengedett megint egy tekercs wc-papírt, kalapáccsal verte a falat meg a virágaimat, és valami elképesztő mennyiségűt visított és hisztizett :twisted: mindezt úgy, hogy egész nap figyeltem rá, de időnként szoptattam, telefonáltam, főztem...) és valahogy mégis azt éreztem, hogy túlreagáltam, nem veszekedhetek vele egész nap, minden sz@rért :roll:

remélem holnap jobb lesz :)

votiv 8)
votiv

Zsuzska,
és akkor most ki lett a válaszott CSILLAGOD??? :lol: :lol:
(dokid)

szép babavárást!

Kép

ZsanciKép
zsancikant

ez a kölök olvas 22 35-kor :evil: na hun van már az az eső

indianyo

Zsancinak:
...hát, ahogy írtam, még mindig nem ért el a megvilágosodás...még van egy hetem...addig csak megtalál (vagy jól kupánvág) az a csillag :lol:
zsu/zsa

ja egyébként pl.a pisilésért sem veszekedtem vele, csak azért, hogy ne rohangáljon ott, míg fel nem törlöm, mert hanyattesik - ahogy szokott :?
de úgy am blokk az egész nap tiszta feszkó volt :(

és reggel még egy buzinagy sáska is berepült, és pont rámmászott ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
nem kellett kávé az ébredéshez :twisted:

na jól kipanaszkodtam magam

de az apája szépen elaltatta Ezsvánt 9-re, ami a tegnapi estéhez képest szuperluxus :D és ezalatt megmasszírozhattam Lilit, és nagyon tetszett neki, és ez olyan jóóóóó :D Istit majdnem minden nap masziztam, szegény kiscsajomnak meg csak ünnepnapokon jut... és olyan kis hálás! imádom érte :)

na L

votiv 8)
votiv

Votiv-popóteve nagyon jó! :mrgreen:
Nálunk az új duma: VÉRTAPASZ (=ragtapasz).
És kitartás! Enyim is szétszedte ma a lakást, teljesen elvadult a ketben. Befeküdta a kiságyba is (remélem a légzésfigyelő nem ment tönkre a 14kgjától). Viszont 6.napja bugyit visel nappal, és semmi baleset. A tesó születése óta totál visszafejlődött etéren, de most sokat volt nagyobb gyerekek társaságában, és ez hatott. Szerintetek mikortól lehet elvinni otthonról bugyiban? Mennyi idő alatt lesz megbízható? Hű,most majd mindig lehet keresgélni a pisilőhelyeket...
rídonli#

Azt akartam írni a tesóféltékenységről, hogy n álunk így 5 hónap után megint fellángolt eléggé. Erről beszélgettem a barátnőmmel (2 és 4 éves lányai vannak), és ő azt mondta, hogy ÁLLANDÓ JELENSÉG, ami hullámzó erősséget mutat... De valahogy az ő lányanál már tök másmilyen volt, mert a kisebb is "résztevett" a folyamatban, nálunk csak a nagyobbikban dúlnak a viharok.
rídonli#

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: