A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Csajok, én annyira boldog vagyok!!! Olyan csodálatos, hogy szinte együtt éljük meg ezeket a pillanatokat (jó, nem vagyunk ott fizikailag, de akkor is). Hmmmm, nekem nagyon jó, hogy vagytok, hogy elmondhatom, hogy kibeszélhetem, hogy veletek lehetek! Szeretlek benneteket!!! :oops: :)

Kép
zsuzsi**

Mi nem adtun ak csecsemősöknek semmit. Annyira taplók voltak a nyírőben. Egyszer meg is aláztak, nagy nehezen fejtem 20 gramm tejet, hogy leadjam éjszakára, erre közölték, hogy öntsem a csapba, ezzel nem fogják összekoszolni a kórházi cumisveget, majd kap tápot a gyerek.

A szülést a szülésznp vezette le, a doki a kitolásra ért be, azttán vágott, stoppolt. Meg nekem ki kellett kaparni a méhemet, mert beszakadt a lepény, az volt még nagyobb munka neki. (a mostani dokim ki is akadt rendesen azon, hogy a méhkaparásra nem altattak el, nem kaptam még érzéstelenítést sem. De nem volt vészes a dolog, akkor már mindegy volt...)

KépKépKépKépKép
uxi

Uxi: Én is ilyeneket hallottam a csecsemősökről sajnos. Ez olyan szörnyű - mi az, hogy öntsd a csapba? Ezek mekkora szemetek! :evil:

Kép
zsuzsi**

Sziasztok!Hatalmas gratula a babáknak és anyáknak!Sok tejcsit!!!!!!

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
hemej

Hát nem, nem semmi..Nagyon örülök neki!!!! és nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen volt... :lol:
torolve_20131003125716

Na hellóka,
Nenoke: nekem a választott szülésznőnek 25 e a tarifája, ha nem lenne választott én sem adnék neki többet...

Zsú: milyen vérnyomásmérővel mérsz? Digitális? Nekem mondta a doki, hogy no para, a digitális többet mér, pl. volt nekem is 140 aztán kb. 10 perc múlva már 130... a védőnőnél meg 117? :shock: Méricskéled egymás után többször is? Ne idegeskedj, egyébként meg ebben a hőségben nem csoda, ha felszökik.

Andrea
Kép
kindernay

Hálapénz: én szülés után (másnap vagy amíg bent vagyok) fogom odaadni egy borítékban "köszönöm címszóval", a szülésznőnek, meg a dokinak, a csecsemősökről én is rosszat hallottam, úgyhogy csak az kap (2-3 e Ft-ot) aki normális.

Andrea
Kép
kindernay

Aztaaaaaaa!!!!! :D :D :D :D :D

ÁDIIIIII! ÜDV A NAGYVILÁGBAN PICIFIÚ!!! GRATULÁLOK! NAGYON SOK BOLDOGSÁGOT ÉS SOK SOK TEJECSKÉT KÍVÁNOK!!!

Itt potyognak a könnyeim... Nem ér mindenkinek beelőzni... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Vendég

Annee, mi lett a vonalzóddal, miért állítottad visszább?

KépKépKépKépKép
uxi

Annee: Van egy olyan érzésem, hogy az előzések nem tartanak ám sokáig... :wink:

Kép
zsuzsi**

Most olvastam:

Borikám, nagyon-nagyon gratulálunk Kisfiad érkezéséhez, és kívánunk sok boldogságot nektek!
Kép

Andrea
Kép
kindernay

nem ezt a linket szerettem volna feltenni... elrontottam... bocsika

Andrea
Kép
kindernay

Bori gratulálok! Ádi köszöntelek a mi világunkban! Sok-sok boldogságot és tejcsit kívánok!
Emi

Kép Kép
emi_25

Bori
Legyetek nagyon boldogok kicsi fiatokkal!

Ádám
Isten hozott a nagyvilágban
!

Mi jól vagyunk, hétvégén elkészült a babaszoba - olyan, mintha álmodnék, mikor belépek Zalán ágyikója mellé. Pityeregtem is vagy 20 percet tegnap este, úgy meghatódtam. Egyébként is az utóbbi 1 hétben hormonjaim túl a csúcson, jó érzékeny vagyok..

Kép
Kép
emma1976

Milyen jó, hogy ez a fasza kormány bevezette a vizitdíjat így teljesen visszaszorította a hálapénz rendszerét :lol: Juhhhhhhéj :) :lol:
Vicc....áááááááááááááááá

A csecsemősöknek meg a gyerekorvosunknak én nem adtam semmit. Fizetést kapnak azért amit tesznek. Ha kijön házhoz a gyerekdoki, akkor meg fix tarifája van (3000 ft /alkalom)

A szülésznő az más, de azért az a 25ezer egy kicsit sok szvsz. Nálunk egy kezdő doki kap ennyit, a szülésznők olyan 10-15-öt kapnak. A dokik meg attól függ.... de olyan 30-40 az átlag, meg aztán ki mennyit tud adni..... Nálam Violával pl az utolsó 10 percre ért be a doki ,már kengyelbe volt a lábam!!!!!Az előtte lezajlott folyamatokhoz egész éjszaka a szülésznő nyújtotta a lelki és testi segítséget..... :wink: Szal én a terhesgondozásra nem sajnálom a pénzt a dokitól (fix tarifája van a magánrendelésére járok) De a szüléshez hát hogy is mondjam finoman, oly mindegy ki áll a lábam között arra a 10 percre amikor nyomni kell. Az egész vajúdás alatt pedig a szülésznő és én vagyunk a lényeg. No meg a béjb! :wink: :D

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Na itt lennék én is!Remélem emlékeztek még rám,mostanában nem volt időm írni csak olvasni.Mi jól vagyunk ma voltunk ctg-n minden ok Benjámin most 2600gr.Szerintetek ez jó?Szobája már kész egykét apróság még hiányzik kenöcsök..stb.Pénteken megyünk szülöszoba látogatásra már nagyon várom.Olyan hihetetlen számomra,hogy nem sokára már hárman leszünk.Olvastam,hogy Magyarországon most hőség lesz hát nem irigyelek titeket.Itt szerencsére ma nincs kánikula olyan jó kellemes meleg van kicsit fúj a szél így elviselhető.Remélem mostanában majd többet tudok majd jönni, ha még jöhetek :P Kép

hemej

Szia Hemej!

Persze, hogy emlékszünk rád!!! Jó, hogy újra itt vagy! Gyere minél többet, adj hírt magatokról! :D :D
Szerintem a 2600 g nagyon jó, teljesen normális...

Kép
zsuzsi**

Hemej: Nekem ma azt mondta a védőnő, hogy kb 2300 grammos lehet a béjb és mi majdnem egyidősek vagyunk.... szal sztem szuperjó :wink: :D
Ti merre laktok????????????

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Köszi Zsuzsi nagyon aranyos vagy.Most már tényleg fogok jönni.Mint írtam velünk minden ok annyi,hogy vizesedek de nem vészesen.Szerencsére minden héten járok kismama úszásra ami után van kismama masszás hát az nagyon jót tesz.Csak sajnos ezen a héten elmarad. :evil: :twisted:

hemej

Húúú, kismamamasszázs... én is én is

Kép
zsuzsi**

Nagy gratula Boriéknak!!! Anne, Bori nem is előzött. Kép De most már ne izgulj, lazíts, nem verseny a szülés. Andris nem fog bent maradni, majd akkor jön, amikor akar. Lesz még idekint eleget. Sok türelmet kívánok neked, mert tényleg nehéz lehet!

Táblázatos dícséreteket nagyon köszönöm, olyan jól esik! Kép Most már Boriékat is frissítettem benne.

kétfiús anyuka
babdorka

Enikő!Mi Memmingenben(Kis városka Bayernben) lakunk pont München és Stuttgart között.Amúgy Magyarországon Miskolcon és Gyöngyösön laktam.

hemej

Helo Hemej!

Sztem 2600 gr. tök jó.
Nekünk a 33-ik héten 2400 grammot tippelt a doki...
Örülök, hogy jól vagytok!
Persze, hogy jöhetsz, gyere-gyere szépen!! :lol:
torolve_20131003125716

Sziasztok! Egy picit nem jövök és megint mi történik!!!!

Nagyon-nagy gratula Borinak és kicsi Ádámnak ebben az új világban!!!!!!

Annyira örülök nektek!!!

Mostmár mi következünk Annee!!!

Velünk minden rendben. Holnap megyünk megint NST-re és akkor már megkersem a dokimat is, mert be fog programálni a császárra. Egon továbbra is faros. Legutóbb azt mondta, hogy 26 vagy 28.-a lesz a nyerő. Hát, én megpróbálom megbeszélni vele a 26-ot, csak férjünk még bele.
Szerintetek ilyen esetben mi a helyzet? Az anesztesnek is kell adni? És mennyit? Ugye, ő érzéstelenít... fogalmam sincs ezekről.

Nenoke! Annyira tetszett, amit írtál a baba megszületéséről és a felkészítéséről. Már megint sírok....

Emi! Mikor mész nst-re? Én keddre emlékeztem, de arrább szerdát írtál. Mi holnap megyünk 10-re.
molkata

Sziasztok!

ha nem bánjátok csatlakoznék hozzátok, én is!

Először is nagyon gratulálok a már megszületett babáknak!!!!

Én július végére várom a 3. babót, bár a jelek szerint addig már nem húzzuk! :)

Már jó ideje olvasgatlak titeket, nem semmi mennyiséget írtok, és nagyon szimpatikusak vagytok! szóval ha befér még egy kismami a júliusiak közé akkor szívesen csatlakoznék!

üdv:
Ildi

KépKépKép
dikó1

Köszönöm mindenkinek!Most már tudom,hogy a súly miatt nem kell aggódnom. :lol:

hemej

Hemej! Egon a 33. héten 2200 volt. Akkor meg is íjesztettek, hogy túl kicsi, de azóta nőtt és minden rendben vele.

Csajok! Mennyibe kerül újonnan egy babamérleg?
molkata

Hali!

Gratulálok Borinak és Ádámnak!!!!

Üdv.: ckat

u.i.: hűha... második gyermek... ha beindul egyszer a szekér....
ckat

Bori! Szívből gratulálok, jó egészséget kívánok!

Andi: neked milyen fertőzésed volt, ami miatt esetleg nagyobb lehetne a fej??

Én punnyadok egy ventillátor mellett, a mesterek dolgoznak. Nagyon le vok lassulva.

Üdv köztünk dikó1! Persze, hogy csatlakozhatsz! Nézd meg a táblázatunkat, küldd meg az adatokat, amit szeretnél, hogy benne legyen (az eddig megadottakon kívül), és már raklak is bele!

kétfiús anyuka
babdorka

Dikó ha nem titok miért nem fogod végigvinni a terhességet?
pillangó7

Hemej! Há mán vissza nem keresek, de tuti rangsorolva voltál a hiányoltak között. Szal akkor épp ideje, tessék csatlakozni újból, s várjuk a híreket. Jöhet a panaszáradat, de az örömöket is szívesen olvassuk. Bébszobáról képeket el bírunk viselni, szal tod te, minden, minden mennyiségben.

Ildi (Dikó1)! Na, akkor még épp idejében csatlakozol. Mégis mi állított meg eddig a megszólalásban? Tudtommal még kismamikat nem ettünk. Sőőőt, Ildikónk sincs kimondottan, ha jól tom.
Na, akkor most már gyere, ha a hallgaTAGságból kibontakoztál.

Kép
kissmanó

Szia Dikó!

Szeretettel látunk, gyere csak gyere!!! Infóóókat, képeket!

Kép
zsuzsi**

Csajok! A keleti probléma megoldódott. Asszem írtam, hogy Gréta lett volna hivatott születésével megoldani egy júni 30-i eseménytorlódást. Na, a néni (imádott keresztanyukám édesanyja) ma délben lecsukta örökre szemeit, így rá már nem kell felügyelni.
Ellenben az elmúlt pénteki csíkszeredai kiruccanó pótlásra kerül, mehetek temetésre. Meg akkor egybeköthetem a fodrászommal is.
Szal autózás még kinéz bőven. Ma az Adri ovijában be is idegeltek, hogy há én még vezetek? Basszus, visszaszóltam: nem, inkább imádok gyalog járni.
Amúgy apjuk sem kicsit trükkös, javasolta, hogy 7végén menjünk le a tengerpartra. Na, azt azért már mégsem, vagy 400-450 km az út, s csak egyirányban annyi. Na, nem hinném, hogy kocsiban szeretnék hazafele vajúdni. Há nem kicsit tört le, de azért van gomb a nyakán, hogy ne csak viselje, gondolkozzon is vele.

Kép
kissmanó

Manó: Van egy Ildink. Lidikóka :D

Kép
zsuzsi**

Oké, Zsuzsi! Nyertél. Ismét bizonyított, hogy felejtek.
Gurgi, látod: élő példa. S még csak nem is kellett evőeszközöket keresni hozzá.
:wink:

Kép
kissmanó

A tengerpart azé messze van... Manó vigyázz magatokra, ne is engedj Apának :)

Kép
zsuzsi**

[quote="uxi"]A írta:uxinnee, mi lett a vonalzóddal, miért állítottad visszább?

Mert a doki a szombati újabb vaklárma miatt visszírta a könyvemben az időpontot július 4.-re. :cry: :cry: :cry:
Kikészültem... Bőgök mint a hülye... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Vendég

Annee: Ne sírj! Jaaj, bárcsak ott lehetnék...! Ne félj, Andris nemsokára itt lesz...

Kép
zsuzsi**

Manóó!
Pedig az jó hely. Voltam ott is..Konstanca mellett, Olimpyc beah-en..meg Malagán..vagy mi volt a neve??
Nekem tök bejött..ott volt csau nyári rezidenciája is..
Hát az jó messze van, még Brassótól is...
torolve_20131003125716

Nahát az ember alszik egy picit és máris micsoda történések vannak!
Bori: hatalmas gratula!!! Ádámbaba: Isten hozott közöttünk! Légy nagyon boldog és hozzál nagyon sok örömet szüleid életébe!

Hemej: Jó, hogy jelentkeztél végre! Bizony itt már köröztetve voltál! Örülök, hogy minden rendben veletek!

Dikó1: Üdv közöttünk! Mesélj magadról picit többet!

Én aludtam majdnem 2órát, nagyon jó volt! Alig akaródzott felkelni, dehát a fiaim nem akartak tovább alukálni :oops:
Nem bírom ezt a meleget csak ülök a ventillátor előtt a ház meg mint ahova becsapott egy atombomba :cry: :oops: Viszont ha felálok nagyon húzódik-feszül a hasam, nem bírok mozogni és nagyon fáj is :cry: Én is szülni akarok már!!! Bár a héten nem jó mert dokim szabin van :roll: De ha ez sokáig igy megy jó nekem az ügyeletes is :lol:

Emi: mizujs a zöld lénnyel? Ha gondolod elteleportálom neked a Mátét, ő minden ilyesmit összeszed :lol: Valamelyik nap egy százlábuval a kezében sétált be, hogy anyu nézd milyen aranyos csiga :lol:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Gurgi: Mamaia (én egy évig éltem Brassóban) Voltam ott sokat.

Kép
zsuzsi**

Annneekám!!
Ne sírjál..mert én is sírok... :cry:
torolve_20131003125716

Édik vagytok, de egyszerűen nem tudom abbahagyni...
Totál kész vagyok... Már a billentyűket sem látom a könnyeimtől...
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Vendég

Annee: ne sírj mán! Egyébbként méretektől függetlenül mikor kéne szülnöd? Mikor volt az utsó mensid vagy a fogantatás? Hidd el legjobban Andriskád tudja mikor kell jönnie! Kép

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Brigi: Szerintem június 20 az időpont... Andris szerint meg nem tudom.
Vendég

Csajszik! Hogy mik vannak! Nagyon ismerősek vagytok itt a környéken. S ez olyan jó nekem. Én meg minnyán ettől érzékenyülök el, mit nekem babák vagy könnyfakasztó történések. Asszem nálam valami kicsit balul van beállítva.

Annee! Látod, nekünk jó a júli 5 is, igazán előreengedünk. De mostantól aztán kisfiadnak kifele, mit gondol? Hisz azért nyákdugesz nélkül nő a fertőzés veszélye. Csajok! Próbáljunk erre a kissrácra hatni a távolból. Oké a játszadozás, de kezdi túlzásba vinni. Amúgy hősnőjelöltünk dokijait sem értem: minek paráztatni egy pocis kismamit, hogy mikor már valami tüneteket és konkrétumokat produkál, akkor visszaminősítsék? Azta.

Kép
kissmanó

Ja, a mai nap hülyesége. Részemről legalábbis.
Sietünk haza, hogy Adriám tudjon pancsolászni, bejövünk a házba, oszt a nappaliban ránézek a kiságyra, s magamban (tiszta szerencse, hogy nem hangosan, bár lányomon kívül senki nem vót itthon) megállapítom, hogy hun belőle a kölök?
Há vajon?

Kép
kissmanó

Manó: :lol: :lol:

Kép
zsuzsi**

Annee: az még 2nap, nyugi! Látod tegnap este még Bori sem tudta, ma meg már a kezében van Ádám! Azért a dokid tényleg nem semmi, hogy állandóan változtat a dátumon :cry: Nekem soha nem tippelt, hogy mikor fogok szülni, maradtunk az eredeti dátumnál juli 23, pedig gép szerint 7-10nappal idősebb Samuka :lol:

brigi73

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: