A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2007 tavaszi babák

Lorca, ti megússzátok ezeket a nudizásokat? Én már naponta kétszer kapok pisizuhanyt a képembe, a ruhámra, az ágyába stb, pedig csak szellőztetem :lol: de legrosszabbul az anyukám járt, akit effajta szellőztetés közben végigfosott :lol: persze egy nagymama még ennek is örül... :wink:

Kép
Kép
agiboldi

Ágiboldi!
A mamik tényleg örülnek mindennek!
A lányoknál ilyen gond nincs, nincs pisizuhany! :lol: :lol: :lol: (milyen jó is nekem)

Még egy kardinális kérdés: ti hogy tudjátok úgy kiszedni a szöszt a gyerek ujjai közül, hogy ne maradjon ott? Lillusnak bazira izzad a keze, állandóan tele van szösszel. És mivel folyton a szájában van, félek, hogy megeszik vmi izét...

Timi
Kép Kép
timocska

Timo nem tudom kiszedni én se a szöszt. Sőt állandóan a hajamat szedegetem ki a kezéből és a szájából :shock: Katasztrófa hogy mennyire hullik kétlem hogy ez normális!!!

KépKép
csongria

Sági,
Ha belegondolok igazán, akkor lehet, hogy még a husitól is elmegy a kedvem. Ott azért segít, hogy a frisset sem komálom, elég messze tartom az orrom.
Lehet azért, hogy mivel más a szagérzékelés, annyira nem is érezném büdinek a tejet.

Ágiboldi,
Szerintem Boldi csak azért ébred fel éjjel, hogy tudassa veled, milyen jó baba. És hogy utána örülhess neki. :lol:

Csongria,
Azt az élénkpiros izét kell a nyakára kenni? Nekünk az a köldökére kellett, de még ott is szörnyen nézett ki. :shock: Jól festhet. De a hámhiányt tényleg jól megoldja.

Kami,
A halászlére ráhibáztál. :D Tényleg utálom és nem is fogok neki adni. :lol: Ugyanis ha eszik valamit, abból nekem is kell mindig enni.
Fagyasztani nem fogok, eléggé zavarna a szaga. Eddig se tettem, ezután meg pláne nincs hozzá kedvem.

Kép KépKép
lorca

Naaa, Timi, Boldival megdumálom, és legközelebb kapsz egy jóóó kis pisizuhanyt!! :lol: Amolyan hajadról arcodon keresztül pólóra folyó féle fajtát :lol:

Én nem tudom kiszedni a szöszt, csak a nagyját, tuti megeszik egy csomót. De mivel én szupersterilizáló tisztaságmániás betegségfóbiás paramami vagyok, gondolom még jó is, h ilyen kerülőutakon egy kis koszhoz jut :)

Kép
Kép
agiboldi

Ria! Aha, ejszaka is csak egy szal pelus van rajta - plusz a takaroja (ami nagy melegben egy sima kifogo, cseh tetrapelus, kicsit huvosebb idoben meg a kis pledje, vagy a bugyolapled kezttebe hajtva. mostanaban csak az utcara adok ra ruhat. egy body es egy rovidnaci, zokni-sapi keszenletben, bar hosiesen bevallom, a hintaztatashoz csak egy szal ujjatlan bodyban tettem a kenguruba, sajnaltam szegenyket fololtoztetni, mint egy vasari majmot...

Timo! Koszonom a biztatast, a tesodnak is :D Remelem minden OK lesz, probalok nem gondolni a holnapra...

Szoszmoszok: szerintem parat nyugodtam "megehet" a gyerek, baja nem lesz, de azert keruljuk. En olyankor a kezemmel letorlom a tenyeret es az ujjai kozt. Kijon minden.

Tejcsi: szerintem is rettenet a szaga frissen es fagyasztva is. Ffffo. Fo, hogy Ajron szeresse...
kami

Lorca, én meg arra gyanakszom, h azért ébredt óránként éjszaka, h bebizonyosodjon, h igazad volt és mindannyian kipróbáljuk milyen az! :twisted: :lol:

Kép
Kép
agiboldi

Ágiboldi! Még mindig sterilizálod a cumisüvegét? Én annyira nem hogy már szégyellem :oops:

KépKép
csongria

Ria!
Én sem sterilizások semmit, sőt szégyen, de van, hgoy benne marad a forralt víz a cumiban és másnap is azt adom neki, mert nem emlékszem,hogy ez már új vagy a régi! :oops: :oops: :oops:
És nekem is rettenet hullik a hajam, minden tele van vele: reggel felkeléskor a párnám, a gyerek kiságya, a fürdőkád, a mosdókagyló, Lillus keze... :(

Timi
Kép Kép
timocska

Lorca! En is utalom a halaszlet - de azert Ajron kap egy eselyt. O azert csak hagy szeresse, ha neki izlik!!! Ilyen mertekben nem akarom befolyasolni az izleset. Epp eleg, hogy most nem kap olyan dolgokat, amiket en nem szeretek (sokmindent, eleg valogatos vagyok). De azert ha mar tud enni, szeretnem, ha minel tobbmindent megkostolna...
kami

Hahó!

Timi! Azt mondta a védőnéni, hogy úgy próbáld meg behintőporozni, hogy kiszórsz az asztalra egy kis hintőport, belemártod a vattapamacsot úgy, hogy alig ragadjon rá vmi, aztán úgy húzod végig a kis nyakán, hogy alig érsz hozzá, csak cirógatni 1 mozdulattal úgy, hogy szinte nem is látszik hogy rákentél vmit: így nem csomósodik össze, de kiszárítja az izzadságot ;)

Kérdeztem a hozzátápit: mi a 4 hós oltás után kezdjük majd gyümivel, aztán tejpép, majd főzi :D Kíváncsi vagyok, hogy Emma mit szól majd hozzá, mert újabban kinézi a kaját a számból :lol:

Altatás: pár napja már rá merem adni a rövid ujjú bodyt a hálózsák alá :oops: Én is félek, hogy megfázik, mert hajnalra azért lehűl a levegő és a takarót kb fél perc alatt lerúgja magáról... Egyszer már altattam csak hálózsákban - abban a vékony pamut fajtában! Ha bejön megint a 30 fok feletti hőmérséklet, akkor is ez lesz, de egy szál pelust nem kockáztatok, a derekára szerintem kell azért vmi.

Pisizuhany: Timi! Rádcáfolok, bocs! :lol: Emma fiúkat megszégyenítő módon tud ívben pisilni :lol:

Kami! Drukkolok nektek nagyon, hogy minden okés legyen!!! :P

Mazsi!!! Merre vagy???
Vendég

Barbi!
De aranyos vagy, hogy megkérdezted! :) Ha felébred, ki is próbáljuk! :D
Lilla csak diszkréten csorgat.. :oops: :oops:

Lilla rövid ujju bodyban és ujjatlan pamut hálózsákban alszik. Ez sok? Takaró nincs.

Timi
Kép Kép
timocska

Timi! Naná hogy megkérdeztem :P Remélem bejön!
Nálunk ugyanez a hálószerkó :wink: így alszik el, aztán amikor megyünk mi is lefeküdni, akkor takarom csak be, de csak olyan takaróval, aminek ua az anyaga, mint a hálózsáknak!
Kérdeztem a fülbelövést is: ajánlott itt Keszin egy kozetikust, mindjárt fel is hívom! Gábor úgyis azt mondta, hogy nem akarja látni, ahogy sír, úgyhogy majd holnap elcipelem anyut ha ráér a nőci :D
Vendég

Na, hat vagy itt van melegebb, mint barhol mashol, vagy nemtom, de nalunk 1 pelus es egy takaro. Es nem rugja le...
kami

Kami!
Tuti nincs melegebb, mint nálunk a panelban! :evil: :evil: Lillus szobájában éjszaka 29 fok van. Pedig nyitva az ablak (redőny rácsosra leeresztve) és a mellette lévő konyhában is nyitva van az ablak. De rájöttem, Lillus leginkább úgy szeret aludni, ha van rajta vmi.
Ha felébred, evés után nudizni fogunk! :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Nálunk is ez a hálószerkó.

Timi, én sterilizálok, te vasalsz :D
Amúgy, Ria, én csak azért sterilizálok, mert annyi az egész, h az elmosott cuccokat bevágom a mikróba tehető sterilizálóba, azaz egy műanyag dobozba, amit 2 deci vízzel be a mikróba, bekapcs, 6 perc, és én már ott se vagyok. Szóval ha külön kéne főzögetni én se csinálnám, de ebbe a dobozba berakni oly mindegy, akkor meg mér ne.

Csajok, most olvasom az Indexen, h csütörtökön kánikulariadó stb, kisgyereket ne vigyünk ki stb, Hmm?

Kép
Kép
agiboldi

Én is most olvastam... :evil:

Timi
Kép Kép
timocska

Jaja, szerintem nalunk kifejezetten jo ido van a lakasban :D Kulonosen, hogy minen ablak ossze van nyitva :D De Ajron meg igy erzi jol magat, egy szal pelusban. nekem is volt, hogy ejszakara betettem halozsakba pelusban de ugy leizzadt, hogy az egyik szopi elott kivettem belole. Nem szerete, ha csorog rola a viz...
kami

Na, apropó pisizuhany. Szellőztettem a fenekét, természetesen belepisilt az ágyába a pelenkázóról.. Nem baj, áthúzom, gondoltam még hagyom szabadon a popsiját, egy percen belül senki nem pisil kétszer. Hát, de. Boldizsár. Épp mire a friss lepedőt elrendeztem, plüssállatokat visszaültettem, akkor ismét ugyanúgy, ugyanoda.
És én ezt úgy tűröm, h éjszaka másfél! órát aludtam. :twisted:

Kép
Kép
agiboldi

Én csak egy ujjatlan hálozsákba teszem semmi más alatta de hajnalba így is csorgott rólla a víz!

Akkor mi legyen a csüttel? Tegyük át szerdára? Vagy akkor is nagy meleg lesz? Nállunk dög meleg van 1 fokkal van kevesebb mint kint, pedig tégla! Sajna légkondi nincs!

KépKép
csongria

Hali!

Gergő úgy döntött, hogy bearanyozza a délelőttöm, és aludt 2,5 órát, én pedig nem sokat gondolkoztam, gyorsan csatlakoztam! :D :D :D

Én rövidujjú bodyban altatom és néha a lábára ráhúzzuk a takarót. Persze nagyon gyorsan lerúgja, de nem vettem észre, hogy fázna. :roll: Helyzeti előnyöm van, mivel mi éjjel többször is randizunk, folyamatosan tudom kontrollálni, hogy fázik-e. :lol:

Ok. Kánikulában talán ne tologassuk a babákat. Várjunk egy hűvösebb napot.

Na, nyekereg.
Vendég

Brigike mindenkinek köszöni a jókívánságokat! :)

Hát lányok, ma voltam hasi ultrahangon. Tényleg epekövek okozzák a gyomorgörcsöket és nagy valószínüséggel a terhesség hozta ki. A doki mielőbbi műtétet javasolt. De az 3 nap kórházat jelent. Szerintetek mit csináljak? Várjak míg szopizik, kockáztatva a saját egészségemet vagy műtét és talán utána is tudunk majd szopizni. Olyan tanácstalan vagyok. Félek, hogy nem fogok tudni szoptatni utána, mert fejéssel nem tudom beindítani a mellemet, eddig még sosem sikerült, csak Briginek. Vajon az Uzsokiban lehet kérni, hogy a babát is magammal vihessem?

Pisi: Hát Brigi is fiúkat megszégyenítve tud pisilni. Szép nagy ívben felfelé. :)
lora7

Hát Lora nehéz döntés de tényleg nagyon fontos az egészséged és Briginek egy egészséges anyukára van szüksége akinek nincsenek fájdalmai. Mindenképpen meg kell kérdezni a kórházat hogy milyen megoldás van. Amikor én kórházba voltam és az első napokban fejtem és Beni már nem szopot 150-200-t tudtam fejni fent tudtam volna tartani. De hát ezt neked kell eldönteni :( Remélem sikerül!

KépKép
csongria

Lora!
Van olyan lehetőség, hogy szoptathasd a babát, míg a kórházban van. Én hallottam, hogy a sebészeti műtött nőket a szülészetre vitték, hogy ott lehessenek a babáva. Hogy ez az Uzsiban működik-e, nem tudom. Talán csak emberség kérdése...

Szerintem is halasszuk a csütit...

Pann!
De jó, hogy tudsz aludni nappal! Persze, aki éjszaka alszik, mint én, nem tudok nappal, pedig jól esne. Nagyon fáj a fejem! :twisted: :twisted:

Timi
Kép Kép
timocska

Lora, jaj szegény. Én túlesnék a műtéten, lesz ami lesz a szopival. Ha vársz, akkor meg idegeskedsz is miatta, az se tesz jót a tejnek, főleg ha az egészségednek se. Ha meg túlleszel rajta hátha simán folytatni tudjátok, közben meg fejsz ha tudsz.

Szerintem is halasszuk a talit normál időre. Nem is annyira a Városligeti meleg az amitől én tartok, csak addig hogy jutunk el, mi sztem nem mennénk mert villamos, aztán ahogy Ági írja 4-es busz, vagy földalatti, de túl meleg van a BKV-n..

Kép
Kép
agiboldi

Lora! Amikor én a szülés után 2 héttel baromira elkezdtem vérezni, és úgy volt, hogy műteni kell, akkor vehettem volna Emmát magammal! OK, hogy nőgyógyászati műtét lett volna, de szerintem meg lehet oldani, hogy menjen veled Brigi! Kérdezz utána, hogy kell-e vmi hivatalos papper azon kívül, hogy a kórház jóindulata is kell - pl. orvosi igazolás, hogy szoptatsz és nem tudsz elválasztódni a gyerektől 3napra. Aztán lehet, hogy nincs is ilyen, csak én gondolom :roll: Mindenesetre szerintem keresztül lehet vinni, és ne halaszd! Remélem minden rendben lesz!
Vendég

Önző dolog, de ha ugrik a csüt, akkor legalább talán mi is tudunk menni legközelebb :oops:
Az ajánlatom továbbra is áll, hogy szívesen látlak Titeket, csak tényleg azt kéne akkor letisztázni, hogy akinek van kocsija, az vállalja-e, hogy hoz magával vkit. Dobjatok privit ha kussoljak és ez nem opció :oops:
Hideget tudok csinálni :P
Vendég

Timi! Éjszaka ide vagy oda, én sokszor napközben is alszom :oops: Annyira kukít az allergia gyógyszerem, hogy leragadnak a szemeim már délben :oops: Pedig Emmára tényleg egy szavam se lehet! Most is elaludt a kanapén miközben nézelődött :P

Pann! Nagyon kijárt már neked ez a 2,5 óra!!! Jobb mint éjszaka ;)
Vendég

Ágiboldi! Ha marad a Városliget, akkor én apunál tanyázok le aznapra - ő az Oktogonnál lakik. Onnan a Liget nem vészes gyalog sem! Esetleg talizhatunk majd és mehetünk együtt - szerintem gyalog kb 20 perc ha bevállalod! Na meg ha Boldi is bevállalja ;)
Vendég

Na, fosom a szót... :oops: Lőjetek le :lol: Csak most, hogy Emma a nappaliban aludt el, nem nagyon tudok mit csinálni, mert felébred, amit nem szeretnék, mert csípőszűrésre megyünk és ha alszik, talán jobban tűri a cseszegetést :roll:

Ja, és ma vissza kellett állni a kb 3 óránkénti kajára, mert 2 napja elég nyűgi és olyan hévvel eszik mint még soha :shock: Asszem beindult az ugrás nálunk is ;)
Vendég

Jajj csak ne a jöv hétre halasszuk a talit mert balcsin leszek! Önző dolog de nagyon szeretnék menni.

KépKép
csongria

Ágiboldi,
Pelenkázásnál nem állok elé, ennek ellenére is elkap néha a zuhany. Tegnap meg volt aranyos, lepisilte a bodyt, amit direkt jó messze raktam tőle, hogy nehogy baleset érje. Erre oldalra, nagy ívben eltalálta és végigcsorgatta a parkettát. Natinál tejes volt a padló, Szabinál pisis. Trotyi már engem is eltalált, de még csak a kezemben landolt. :twisted: Az ágytakarót pedig tegnap mostam, mert már kínosan sárga volt bizonyos helyeken. :lol:

Szabinál a legújabb, hogy ha nem akar a kiságyban lenni, már akkor nyafizik, amikor még vagy fél méterre vagyok tőle, ő pedig háttal van. Hurrá, a gyerekemnek a háta közepén is van egy szeme és átlát a bodyn! :D

Csongria,
Már én is gondolkodom a pelusban altatáson. Rajtam is csak egy melltartó van mostanában és nem fázom. Pedig nekem igencsak megvannak erre a képességeim. :wink:

Ti tartjátok a bébi fejét? Valószínű, hogy már rég nem kéne, de nem tudok leszokni róla. Ha tudatosul bennem, hogy fogom, leveszem a kezem. Ilyenkor hátrahajlik a feje, de kb egy perc és egyenesen tartja.
Másik: Próbálkoztok már a csípőn hordozással? Nálunk még nem megy, de már nagyon hiányzik.

Kép KépKép
lorca

Barbi!
Én mehetek autóval és be is vállalok vkit. Csak egyeztetnem kell apával, hogy hagyja itthon nekem a tütükét! :D :D :D

Lorca!
Én nem tartom Lillus fejét, a válla alatt a karjánál fogom őt. Néha ingatag a feje, de a védőnő is mondta, hogy már ne tartsam a buksiját. Csípőn hordás meg ebből kifolyólag még nem megy.. :D
Ja, Lillus sem alszik a kiságyban napközben, visszatért a nappaliban való alvásra. Még jó, hogy éjszaka nem nyafizik a kiságy miatt! :shock:

Timi
Kép Kép
timocska

Ja, képzeljétek, Lilla mostanában mindentől megijed és úgy összerezzen, hogy majd szét esik! :D :D Néha még sírva is fakad!! De hát eddig nem volt ilyen!
És olyan kifinomult lett a hallása, hogy kábé ha egyet reccsen a parketta, már összerezzen! :shock: :shock:

Timi
Kép Kép
timocska

Lorca! En tartom Aron fejet - a diszkinezis miatt. Akkorakat inog, hogy lerepulne a feje, ha nem tennem. De en mas kategoria vagyok sajnos :(
kami

ha Timo kocsival jön, akkor én is tudok vinni vkit!

Csípőhordozás: na ehhez mit szóltok? ezen gondolkozom kenguru helyett:
Kép
Vendég

Timocska,
Nem kárörvendezni a zuhanyzókon!
Fültisztító pálcikával szoktam törölgetni az ujjai közét. Jó, hogy mondod, mert egy ideje elfelejtettem.
Takaró nálunk nem is volt. Hálózsákot 1x próbáltam, hason alvó babáknál nem megy. Body-rugi verzió megy hűvösebb éjjeleken, egy pelenkával keresztben a hátán. Egy ideje már rövidujjú body a műsor. Az utcán is ilyen pőrén járkál - zokni, sapi, rugi készenlétben.

Ágiboldi,
Az a másfél óra elég sportos! :shock:

Lora,
Milyen módszerrel műtenek? A három napból ítélve hagyományos, azt ne engedd. Ha laporoszkóp mégis, visszavonva.
Három nap kórház után esély a szopira minimális. Nem is a tejed miatt, az annyi idő alatt nem apad el, csak épp egy pici babó ennyi idő alatt képes elfelejteni, hogy is kell szopni.
Ha van rá lehetőség, hogy a baba befeküdjön melléd, akkor sem biztos a siker, egy hasi műtét után nemigen tudod ellátni segítség nélkül. :(
Mindezek mellett sztem a műtét fontosabb. Mikorra írnának ki műtétre? Mennyire durvák a görcsök? (Egy ismerősnek volt 5. hónapos terhesen, annyit mondott, a szülés az kevésbé fájdalmas)

Kép KépKép
lorca

Pann!
Hogy te miket nem talász! :D :D Mindenképp próbáld ki megvétel előtt és kérd ki Gergő véleményét is! :D :D Mármint, hogy hogy viselné magát benne.

Timi
Kép Kép
timocska

Hali!

Jajj de jó! A végén még tényleg összejön nálunk egy tali :P

Timi! Nálunk is van ez az ijedős-összerezzenős dolog :shock: És tényleg kb lebegni kell mellette ha nem akarom, hogy felébredjen :shock: Pedig eddig ez nem volt, és őszintén szólva nem is tetszik :? Remélem erről is leszokik majd... :roll:

Pann! Ezt a csípő-kengurut vagy mit nagyon dícsérték egy másik fórumon, hogy kényelmes és nagyon jól ki lehet használni otthon is! Lehet, hogy nem pont ez a márka volt, de ilyen típusú hordozó az tuti!
Vendég

Kipróbálnám, de ehhez már ülnie kéne, elvileg 6 hónapos kortól ok 2 évesig. Csak nem nagyon hiszem, hogy pl. egy másfél évest még cipelgetnék... :? Kicsit bizonytalan vagyok, hogy mitévő, sőt mit vévő :D legyek.
Vendég

Barbus köszi az infót, ha másoknak bevált, akkor jobban utánajárok. Bár erről a márkáról (Quinny) eddig még én is csak jót olvastam. :)
Vendég

A Quinny-ről tényleg szinte csak jókat hallani :) Szerintem egy másfél évest is simán kell még hordozni - ha nem is annyit, mint egy pár hónapos babát :roll: De erről az illetékesek majd nyilatkoznak ;) Arra emlékszem konkrétan, amikor Lorca írta, hogy nagy pocakkal emelgeti Natit :shock: Na, milyen a memóriám? 8) :lol:
Vendég

Megyek, megetetem a törpit mielőtt elindulunk...
Vendég

Ja, szerintem olyan kenguru lenne az ideális, amit egy idő után hátra is lehet venni. Egyáltalán kapni ilyet? Tuti nem - olyat nem szoktak gyártani, ami ennyire praktikus, az nem éri meg :twisted:
Na, leléptem :D
Vendég

Timo egy két három hete nállunk is ilyen sírós összerezzenős volt, de mindenre. Elmult egy pár napja :D

KépKép
csongria

Barbus! Mégis van: Hauck 3 way: Kép Kép Kép
Vendég

Pann, ez tök jó! Te nem ilyet szeretnél?

Timi
Kép Kép
timocska

Pann ez nagyon jó hol találtad?

KépKép
csongria

Sziasztok!

Pann,
Mind a két hordozó nagyon klassz!!! Nem ius kell tovább keresgélned, én az elől- hátul hordozóra szavazok. :D

Csajok,
Annyira iszonyatosan fáj a fejem. Egész nap csak fekszem. Sajna Peti is ráérzett, hogy nem vagyok százas, mert folyamatosan nyöszörög. Külön jó ezt hallgatni, cicivel sem tudom mindig befogni a száját. Kész vagyok.

Barbi,
Mit szedsz az allergiádra?Te írtad, hogy valami új, nem? Szoptatás alatt lehet szedni, nem tudod?
Vendég

Pann, nekem ilyen van! Hauck 3 way, de nemtom hol lehet kapni mert örököltük. Nagyon kényelmes szerintem, még háton ugyan nem próbáltuk.

Most ébredtem, szerencsére elaludt délután, úgyhogy megpróbáltam én is fektornázni az éjszakai másfél órámat :) Errre valami babakiadványos telemarketinges nő felébresztett :twisted:

Megyek mert felébredt Boldi is, már próbál megfordulni, hasról hátra mostmár ha van hely mindig sikerül neki :lol:

Kép
Kép
agiboldi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: