A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 októberi babák

Masika
Gyönyörű a kocsitok!!! :lol: Biztosan egész nap nézegeted,legalábbis én anno így voltam vele.Aztán rámszóltak,hogy üresen nem szabad tologatni,vmi babonából,aztán már csak vágyakoztam utánna. :wink:

Kriszti(druszám :D )
Sztem egy ilyen tanfolyam nem árt.Nem is drága.Aki megteheti még légzésfigyelő nélkül is menjen el!

Büngyi
De irigy vagyok a nyaralásért! :oops: Én is én is....sajnos pedig semmi kilátás rá! :(
Nagyon szép helyeken voltatok!!!!!

Erika
Nálunk velünk aludt/alszik Ada így nem is volt légzésfigyelőnk!Még apa horkolására bejelzett volna.Kép
Egyébként azt olvastam,hogy azoknál a a babáknál,akik anyával egy ágyban,vagy közel hozzá alszanak szinte nem is fordul elő a bölcsőhalál.Annyira összekötettésben van még az anyával a baba,hogy a légzését is érzékeli észrevétlenül,és "emlékszik",hogy neki is kell.
Na meg háton kell fektetni a babát,soha nem túlöltöztetni,vagy túl melegben tartani.Most ezek jutottak eszembe. :roll:

KépKép

KépKép
okr

Ez a mai pocakfotóm:Kép
20 +5

KépKép

KépKép
okr

egesz jo ez a monas polo, de en mar nem vasaarolgatok magamnak - van eleg...

Bungyi, jo kis csaj vagy ! jol nezel ki, es milyen pici a hasad...

Masi - mennyi votl ez a szep kis kocsi, ha szabad kerdezni ?

Haat, Balcsi jo volt, sokat usztam,,nagyon nagyon jol esett. Vizfuggo lettem :):)

Okr- kb nekem is ekkora, mint neked, ez a meret meg nagyon jol hordhato nyaron, orulok, hogy az orias csak szept.ben lesz

Erika , hat ez az anyai megerzes ! hihetetlen - es most pl a kov. bebinel lenne legzesfigyelod? nekem sok anyuka mondja, hogy felesleges, mert ilyen erovel mindentol lehetne felni. En nagyon akartam venni, de most gondolkodoba estem

Tobbiek hogy vagytok ? remelem mindenkinek jol telt/telik a hetvege, puszi B.
bogyogyorgyi

Bogyo
Fú,de jó lehetett pancsizni! :D :oops: A h..e vizsgáim miatt én csak álmodozhatom róla! :evil:

Pocak:Ada augusztusi,de én a nagy pocakot is szívesen viseltem nyáron.Öltözködni is egyszerű volt:egy lenge ruha+ papucs.Most lehet bonyolultabb lesz,főleg ha okt végére mínuszok lesznek.Dagadós lábamat mibe fogom beledugni??? :?: :?

KépKép

KépKép
okr

Sziasztok!

Masi,
tök jól néz ki a babakocsi. már én is nézegetem őket.
kb hány kiló a tiéd?

Büngyi,
jó lehetett kicsit kikapcsolódni. nagyon szépek a képek, amiket feltettél.
én is már alig várom, hogy kicsit kiszakadjak a munkából – még három hét… :?

Üdv,
Ági

Kép
agi29

sziasztok csajszik :D

na, ma is nagy meleg lesz... mar, mintha bepisiltem volna, ugy erzem magamat :lol:

csajok, a foginyem rengeteget javult, vettem egy specko fogkremet, uj sensitiv fogkefet es uj fogselymet persze ez csak tüneti kezeles, mindenkeppen elmegyek fogorvoshoz is 8)

tegnap gyümitortat csinaltam, az alapot is, eletemben elöször sajat magam sütöttem es kijelenthetem, hogy nagyon finire sikerült !! ja, es a könnyü malnas sütit is kiprobaltam, de megmondom öszinten, hogy nekünk nem jött be, tenyleg nagyon tömeny volt :cry:

voltunk sokat setalni, Szentendren es a Normafanal, nagyon jo volt! de sokat is voltam faradt es almos a 7vegen, ezert sokat lustiztunk is :P

mar csak 2 het van a költözesig :lol: :lol: :lol:

kb ennyi, mas nem törtent, meg mindig halalosan szerelmes vagyok, nagyon varjuk Miniket, akit egyebkent tegnap kisfiunak almodtam meg, kepzeljetek el!!!! azt almodtam, hogy voltunk uh-n, es eszrevettük, hogy kukija van, megpedig narancssarga asszem tul sok sargadinnyet ettem... tiszta hülye vok..pedig hat Minike Vanda lesz, ez mar el van döntve

Gerike, nagyon bejött a Paradontax!! :wink:
Masi, nagyon szep a babakocsi, elarulod hol vetted?
Büngyike, olyan jok a fotok!!!!!!!! nagyon jo lehetett..
Okr hat nagyon edi a pocid, az enyem talan egy picurkat nagyobb, mar kilog a poloim alol :lol:

csajok, mindenkinek egy oriasi pusszancs, igyatok sokat am a nagy hösegben!!!!

Agi, net lesz otthon? :?
Vendég

Sziasztok Csajok!

Én lecsaptam erre a felsőre. Habár a 40-es méret nem az én méretem, de a melleim igénylik :oops: Tegnap felpróbáltam egy cuki felsőt, igaz, nem kismama, hanem csak sima bő, mell alatt húzott volt. Nos, a mellemen és a hasamon majdnem feszült (inkább mellben). És a hátamnál pedig buggyosodott :evil:
Muszáj kismamacuccokat vennem már. De nem sokat, merrt később mit kezdek velük? :)

Köszönöm a kedves szavakat :) Bogyó, bírom a stílusod nagyon :) "ez a méret még nagyon jó hordható nyáron " 8) Csípem.

Kriszti (okr) Szép a pocakod! Jó nektek, hogy lent gömbölyödik :) Az én csajom folyton hosszfekvésben van és már mell alatt dudorodom. Ezért nem olyan előretörő a pocakom, ...valószínűleg... :roll:

Erika! Én értettelek az előbb is :) Nagyon profi lélegeztetést úgysem tudunk elkövetni a gyereken.

Én a babakocsit kb. 3 hét múlva veszem meg. Akkor megyünk Bécsbe egy nagyobb bevásárlásra, ugyanis a barátnőm már túl lesz az első UH-n :!: Kis lombikbébiket várunk, még nem tudjuk hány jött össze :)
Szinte féltesók lesznek Helénámmal ;)

Szép napot Nektek!

büngyike

Hali!

Tegnap kerti partin voltunk, és sült szalonnát ettem (eddig nem szerettem, de most tök jó esett), na meg persze ettem fagyit, dinnyét, sült húsit salátát, szóval mindent összezabáltam.

Babakocsi: A Csillagvár bevásárlóközpontban vettük, ott van egy Babyplanet nevű áruház és most elég sok babakocsi akciós. Plussz még kaptunk kedvezményt 10%-ot mert ez egy kiállított utolsó kocsi volt. Súlya kb: 10Kg, bolygókerekes (nem kell emelgetni, ha meg akarsz vele fordulni, hanem tök jól forognak a kerekei)
Az ára 55000 volt leértékelve 48000ra és ebből kaptunk még kedvezményt.
Sajna nézegetni nem nagyon tudom, mert átvittem anyuékoz, ott van nagy tároló, nálunk meg most még nem fér el.

Később jövök, mennem kell ma már dolgozom

Masi

Kép
URL=http://www.glitteryourway.com]Kép[/URL]
masika

Sziasztok !

Büngyi ! Nagyon jók a képek, felüdülés volt nézegetni :lol: , köszi !

Én is nagyon szeretem Horvátországot , de nem bírom a napot és a meleget, ezért nincs értelme utazni . Szegény páromnak marad a bringázás , viszont már megterveztük a jövő őszi utazást babástul !

Masi: Én is a Füst Milánba járok, egy nagyon kedves Éva nevű nőhöz.
Nagyon klassz a babakocsitok, pláne ilyen "olcsón"!!!!
Hol vettétek ?

Nekem az a nagy dilemmám ,hogy szeretnék hordozót+ mózest , de nagyon sok kocsinál vagy egyik van , vagy másik , ami meg mindent tud annak horror az ára , vagy éppenséggel nem tetszik :?

Légzésfigyelős témában olvasgattam , és már semmit nem értek :
a nagykönyvek azt írják, hogy a gyereket hason fektessük, mert akkor nem lesz nyomi feje+ ha félrenyel, hányna..... akkor nem fullad meg, viszont bölcsőhalál szempontból védettebb ,aki háton van altatva.
Gyakorló anyukák most akkor mi az igazság ??????????
( 2 csecsemőápoló ismerős is a hasra fekvésre szavazott ).

Jaj, Csajok jó lenne már a második babát várni, mert addigra kitapasztalja az ember lánya a dolgokat.
:wink:
Du. megyek a nőgyógyászhoz, kunyizok tőle igazolást táppénzen maradáshoz, és remélem Picurral is minden Ok lesz .
Már alig várom a szerdai 4D-s vizsgálatot!!!!!!

Okr : csini a poci!!!!!

Szép napot Mindenkinek !!

Kép
sheepy

Masi : megelőztél a válasszal, meg is nézem gyorsan az üzletet magamnak :wink:

Jó , hogy van tároló , nálunk mindenki kisajátította magának , kulcsra vannak zárva és ami közös , az meg a szarkák prédája :evil:

Kép
sheepy

Sziasztok!

Nagyon cukik a pocakos képek!!

Nagyon klassz volt a hétvégénk, sokat pihiztünk a Balcsi partján, én ugyan nem mentem bele a tóban, de a parton nézelődni is szuper volt. Úgy elnéztem a kisbabás családokat...:)

A Babyplanet-et majd én is megnézem, mert kb. 5 percre lakom tőle. Gondolom sokféle babakocsi van, mert mi olyat szeretnénk, ami egy teljesen kombinált babakocsi, mózes, autósülés stb.

Ma megyek az egyik kolleganőmmel a Brendon mozgásstúdiójába terhesjógára, és elvileg ott minden szerdán délután szerveznek baba elsősegély tanfolyamot. Gondolom ott elmondják, hogy mit kell tenni, ha pl. a babának kihagy a légzése.

Sheepy, nekem azt mondta a dokim, hogy amikor úgy érzem, hogy elég a munkából szóljak, ír egy javaslatot, hogy a körzeti doki táppénzre vegyen. Szívem szerint már most elmennék, de a kollegáimnak megígértem, hogy augusztus 3-áig maradok, még a féléves zárást végigcsinálom. Persze ha tartósan ilyen meleg lesz, akkor nem tudom mit csinálok.

Sziasztok, Csilla
csim

Cuki : Én úgy tudom,hogy amig a fejét nem bírja megtartani egyedül , én ezt úgy 3 hónapra saccolom.

A táppénzel eddig nem volt gond, márc. 7-én lesétáltam a terhes kiskönyvel a háziorvoshoz, azóta 2 hetente csak az asszisztense lát , aki kiadja az épp aktuális táppénz papírt, de nem szeretnék visszaélni a jóindulatukkal, + az orvos is igérte ,hogy ad igazolást ( szakorvosi javaslatot ) , ami alapján a háziorvos továbbra is táppénzen tart.

Viszont még a teljes éves szabim megvan, azon gondolkodom, hogy lehet,hogy ki kéne iratni még szülés előtt a munkahelyen .

Kép
sheepy

Cuki : Én úgy tudom,hogy amig a fejét nem bírja megtartani egyedül , én ezt úgy 3 hónapra saccolom.

A táppénzel eddig nem volt gond, márc. 7-én lesétáltam a terhes kiskönyvel a háziorvoshoz, azóta 2 hetente csak az asszisztense lát , aki kiadja az épp aktuális táppénz papírt, de nem szeretnék visszaélni a jóindulatukkal, + az orvos is igérte ,hogy ad igazolást ( szakorvosi javaslatot ) , ami alapján a háziorvos továbbra is táppénzen tart.

Viszont még a teljes éves szabim megvan, azon gondolkodom, hogy lehet,hogy ki kéne iratni még szülés előtt a munkahelyen .

Tiszta hülye ez a babanet!
Kírta,hogy rövid időn belül nem küldhetek több hozzászólást !!!!!!!!!!!!!! :evil:

Kép
sheepy

erre elmegy a szöveg 2x is !!!

Kép
sheepy

Pocakom ,és lakója köszöni a dícsértet! Kép

Sheepy:Én úgy altattam Adát,hogy hanyatt feküdt,feje oldalra fordítva.Időnkét átfordítottam ,hogy egyformán nyomizza a feje két oldalát.Sokáig úgysem fekszenek ilyen mereven.A kórházban egyébként oldalra fordítva fektették őket.Ha hasra tette vki,rászóltak.
Szerdára drukk+++++++++++++++++++++++++++

Büngyi:a hasforma sztem egyéni,és biztosan a Tiéd is nagyon aranyos.Végülis én is "furának" látom most így magam.Ha teszel fel róla képet,szívesen megnyugtatunk!
Ruha:Én hosszabb felsőket hordok nadrággal,és van jópár egyrészes ruhám is.

Cukika:Hol fogjátok tárolni azt a sok kocsit? :shock: Nekünk egyébként 2 van.Egy nagykerekű téli változat,és egy sportkocsi,ami már nem dönthető vízszintesig,viszont nagyon könnyű.
A babát sztem addig lehet laposan fektetni,amíg tolerálja.Az enyém úgy 2-3 hónapig bírta az ég nézését,utánna muszáj volt egyel fentebb emelnem a háttámlát.

Evu Örülök,hogy már nem vérzik az ínyed!

Masika:Akkor már kész vagy a vizsgákkal?

Mi holnap megyünk még genetikára.Remélem már ez az utolsó alkalom.Szerdán meg vizsgázom,így most pár napig nem leszek.Most meg rohanás tanulni! Kép

KépKép

KépKép
okr

Sheepy
A szabadságod megmarad GYES utánra is.Kár kivenni.A GYED átlagába viszont az beleszámít,a táppénz nem(vagyis csak a 2 hét amit a munkáltató fizet)Úgyhogy sztem ne szakítsd meg a táppénzed!
Nekem is benn maradt egy csomó szabi,de majd jó lesz 2010-ben! :D

KépKép

KépKép
okr

Csilla : ezek szerint csillaghegyi vagy ? :lol:

Megnéztem a neten a babyplanet kínálatot, de egyenlőre csak 1 kocsit találtam ,ami részben jó lenne+ hordozó kell még , de du. lehet, hogy be is megyek körülnézni.

Cuki : Ugye te " szeretnél " császárt?
Múlt héten szült 1 ismerős, akinél semmi baj nem volt , de az orvos nem akarta a hétvégét a szüléssel tölteni , ezért felvágta péntek du.
Állítólag csak egy kicsi vágás volt, a bikini vonal alatt,és 2 ma reggel már jöttek is haza babástul.
Amikor a féltesóm született , az anyja 1 hónapig a kórházban volt , mert a vágás miatt nem tudott semmit kezdeni a babával a fekve szoptatáson kívül. ( 8 éve volt).
Szóval lehet,hogy még sem olyan vészes, + a "nőiességünk" se lesz annyira oda :wink: , de én szeretnék magam dönteni, nem pedig az orvos programjához igazodni.

Amúgy van köztetek szemüveges ? ( a képekről nem derült ki :-)
Nekem pont a császár kapcsán kellett szemészeti igazolás ,hogy sima úton is szülhetek , mert van olyan orvos aki alapból vágna.
Mondta a szemész , hogy ez elég rossz rutin, csak jól be kell csukni a szemet az erőlködésnél.

Kép
sheepy

Okr : köszi a tippet :-) + jó tanulást !!!!
Drukk a vizsgához+ a vizsgálathoz is !!!!!!!

Akkor ez a hason fektetés hülyeség ?!.

Kép
sheepy

Sziasztok!

Jó tanulást a vizsgázóknak! :idea: :!:

Én szemüveges vagyok, de csak -2 körüli (sosem tudom fejből mennyi :) )
És a dokim nem tartja indokoltnak a császárt, annak ellenére sem, hogy a baba lombik.
Én bevállalom a császárt is, ha úgy alakul, a dokim szerint majd a helyzet adja. Mert ha Heléna úgy helyezkedik, hogy szépen meg lehet szülni, akkor szülünk normálisan.

Kriszti (okr) Itt a kép a pocakomról: http://terhessegem.blog.hu/2007/06/12/pocak_a_23_heten
Egy hete készült.

Cuki! Nagyon jó dolgod lesz 3 babakocsival :) Lesz miből válogatni. Szerintem nem fogod őket összekeverni ;)

büngyike

Sziasztok

Nagy a meleg csajok gondolom nem bírjátok ti sem.holnap megyek strandolni.
Hasrafektetés témában csak annyit hogy én soha nem altattam Lilit hason mert sem a védőnő sem a doktornő nem javasolta sőt inkább ellenezték.de aztán 8 hónapos korától úgy döntött hogy inkább hason alszik és a mai napig így van.

Nemsokára megyek UH-ra délután meg dokihoz majd este jövök.remélem meg tudják mondani mi lesz.

Sziasztok

Kép
Kép
eszter26

Kép

Vano :D
Vendég

Sziasztok!

Mekkora bunkó a főnököm. Két szót beszéltünk a kolléganőimmel, és le lettünk cseszerintve, hogy egyfolytában trécselünk. Én meg különben is dolgozzak, mert már nem vagyok sokáig úgy sem.
Kicsit felhúztam magam ezen.

Sajna még van a héten 3 vizsgám, aztán kész. Két tárgyat így is halasztani fogok, felveszem őket újra.

Na megyek,mert megint meg leszek szólva.

Kép
masika

Sziasztok Csajok!

Elkezdtelek benneteket visszaolvasni, de túl sokat írtatok. Leírom mi volt velem, aztán majd visszaolvasok lassan.

Pénteken a párommal bevetettük magunkat egy-két boltba, de még most is csak felsőket vettünk, nekem meg nacira lenne szükségem. Lassan el kell látogatnom egy kismamaboltba.

Szombaton nagymamámnál voltunk, jól megetetett minket, aztán irány a Dunakanyar, anyósom. Hát csajok! Annak a nőnek én nem tudtam olyat tenni, vagy mondani, amire ne mosolygott volna, vagy ne tette volna meg rögtön. Azt hiszem nagyon jó kedve volt. Tényleg isteni volt kint. Azt hiszem, ebben a párom a ludas, mert én finoman jeleztem dolgokat, ő meg „kikényszerítette” az anyjából. Nem volt ultraporos mosogatás, hanem folyékonnyal mosogatott, és ott ahol én alszom, sötétedésnél becsuktuk az ajtókat, ablakokat, így bogár sem volt. Még a nagy vázát raktam el a dohányzóasztalról éjjel, ami azért némi megrökönyödést váltott ki anyósomból. De reggel azért visszarakta…
Szombat este takaróban ültem a teraszon, úgy lehűlt az idő. Vasárnap meg punnyadás egész nap, csak azzal foglalkoztam, hogy az avon katalógust alaposan átnézzem.
Ma éjjel meg a kisasszony felébredt 3-kor, és 4-ig táncbemutató és tornaóra volt a pocakomban. Néha azt hiszem, 3-as ikreim lesznek…
Hát a net nehezen megy. Nagyon kisesélyes a dolog, de nem adom fel!

Ágica
Kép
ágica_26

Evu,Büngyi :Nagyon szép pocakjaitok vannak!!!Olyan szép barnák is!Az enyém szinte hófehér.(még) :D

Sheepy:Szívesen! :D Én nem vagyok szemüveges.

Masika:Tényleg jó nagy bunkó a főnököd! :evil: Meddig dolgozol még?

Drukkokat mindenkinek köszönöm,és el is raktározom vizsgáig!!!Jól fog jönni!

KépKép

KépKép
okr

Jaj!
Most fáj a szívem a tenger után…úgy elmennék!!!! Olyan nagyon-nagyon vágyom oda! De tényleg mindenki azt mondja (doki, védőnő), hogy ne menjünk. Tengerparton fini koktélt szeretnék inni, hallani a hullámokat, és szívni a sós levegőt. Azt hiszem, TV előtti koktél, és sópipa szívogatása lesz ebből…jaj valaki hozzon egy kis tengervizet nekem!!!

Ágica
Kép
ágica_26

csim, hu majd ird le legyszi h mit mondanak . koszi

bungy, okos, hogy lecsaptal ra, Te ez a csaszar es lombik kozt mi az osszefugges ? Semmi ! - elmondom :) ez csak akkor szamitana, ha a lombikkal 2,3,4,5 :) gyerek lenne benned.

evu az en dokimhoz mesz vegul ? kep nagyon jooo, tok szep a hasad

okr. amikor adaval voltal terhes, akkor amikor bedagadt a labad,,a szules utan az lement? marmint ugy ertem, hogy nem nott meg a labad ? mert sokaknak igen ! az egyik baratnomnek 2 gyerek utan 2 szammal lett nagyobb. 1 gyerek/1 szam. ajjj :(

Masi- hogy egy babakocsi mekkora oromot valtott itt ki a csajokbol. :) meg szerencse, hogy pasik nem olvasnak minket- remelem hahha

shep. remelem osszejon a tappenz, az kenyelmesebb lenne

cuk- "nehogy osszekeverd" :):) hihihih

tobbieknek is udv. en du. megyek uszni . HURRA
bogyogyorgyi

Masi!
Gyönyörű a kocsi! Én is ilyet szeretnék most. Azt tetszik a legjobban benne, hogy kisfiúnak és kislánynak is tök jó! Vagány ezzel az ezüsttel. Nekem a motoros dzsekim ilyen, és imádom ezt a színt!

Cuki!
2 kezeddel 1—1 kocsi. És a 3-kat az orroddal tolod. :D :wink: :D A gyerek meg majd válogat…
:D Én egy év múlva már csak egy könnyű babakocsit szeretnék. Csak a tél miatt kell a nagy babakocsi.

Evu!
Full ilyen az én pocakom is, sőt a köldököm formája is ilyen lett a hétvégén! :D

Pocak: ha eszem, lemegy a hasam. Ha sokat eszem még kisebb!!!! Szerintetek ez mért van?
:shock:

Ágica
Kép
ágica_26

vizsgázóknak sok szerencsét!
pocakos képek gyönyörűek!
nyaralásos képek szívfájdítóan szépek! hjajj...

Ágica
Kép
ágica_26

Ágica
Érdekes amit a pocakodról írsz! :shock: Nekem ha eszem=nagyobb lesz.Reggel alegkisebb,mikor fölkelek.
Jó lehetett a "láblógatós" hétvége! :lol:

Bogyo
Hát a lábdagadásom sajnos nem rögtön ment le (ahogy én számítottam rá),hanem 6-8 hét múltán.Addig 39-es papucsot hordtam.Utánna viszont újra 37-s lett! :D Most meg egyenlőre még nem dagad.Gondolom majd ismét az utolsó 2 hónap lesz gáz,ilyen szempontból. :wink: De hallottam már én is,hogy van akinek nagyobb marad a lába véglegesen. :?

KépKép

KépKép
okr

okr- hat azert ez mazli, hogy "visszanott" a labad, de ez a ritkabb,nem ? de en is megprobalok optimista lenni

agic- nekem is ugy van, ahogy okr nak. ha tobbet eszel miert lesz kisebb ?? mert ufo vagy talan :) . nem tudom, en meg ilyet nem hallottam
bogyogyorgyi

Köszi a pocakbokokat :D

Okr, azert barna csupan, mert a dokim engedelyevel hetente 1x bekenem magam egy vekony sor önbarnitoval, ami csak a börfelszint barnitja :D remelem tenyleg!!! de le is mosom 2 nap alatt es akkor jön a z eszkimo-time :lol:

Masi, tenyleg jo nagy sz*ralak a fönököd!!

Bogyo, most megkerdeztem a dokimat, hogy nala mikor lenne idöpont es, hogy mennyiert vallalna el, amint valaszt kapok, merlegelek, de nagyon azt gyanitom, hogy a te dokidnal fogok kikötni 8) meg egyszer nagyon köszi az infot!!!

Agica, nem mondod :D örülök, hogy egyforma a pocakunk :D

olyan furi, nekem is a ´mellemböl nö´, alig van atmenet :shock:

jo ebedem volt, magos rozsos zsömle karajjal :D de gyümire vagyom..de az majd csak este lesz, mar nem tudok kimenni az irodabol :cry:

jövö honaptol megyek en is uszni :lol: :lol: :lol: alig varom!!!!

pusszancs csajszik
Vendég

Bogyo! Nekem azt mondták, hogy a lombikosok 80%-át császározzák :shock: Sőt! Van olyan ország is, ahol automatikusan császározzák a lombikosokat! Ez tutkó info.
Persze azt én is tudom, hogy egy lombik terhesség, ha már a baba megtapadt és túl vagyunk a kritikus időszakon, akkor ugyanolyan, mint bármelyik más, miért kéne császározni?????

Ágica! Nagyon jó, ahogy beszámoltál az anyós-látogatásról :) Hát... az enyémet fakasztaná mosolyra valaki :roll:
Mivel minden elképzelésem megvan a gyereknevelésről, babavárásról, táplálkozásról, stb. És minekutána pár hete megmondtam neki, hogy egészségtelenül táplálkozott, akkor, amikor a férjemet várta, na innentől már nem vagyok favorit, sőt!
Nem bírja, ha valaki tájékozottabb nála, pedig nem nehéz annak lenni :-D

Nekem a pocakom estére nagyobb, mint reggel. Nem tudom, szerintem ez egyéni.

Én nem nagyon napozom, de még krémet sem használok. Igyekszem sokat mozogni és csak a napon lenni, nem kifeküdni. Így egy picit használ a napfény :)

Az én ebédem egy nagy adag gazdag rántotta volt, nem is bírtam mindet megenni, a felét kidobtam :oops:
Picit később meggylevest eszem még és vacsorára joghurt.

Szép délutánt Nektek!

büngyike

már a kollégák is megjegyezték, hogy hova járok ebédelni, mert amikor visszajövök, "eltünik" a pocakom... :?

Ágica
Kép
ágica_26

Elment a Banya tárgyalni, most van egy kis időm írni.

Hát én is gondolkodtam a beszólás után, hogy holnaptól nem jövök, csak szegény kolléganőimmel nem akarok kiszúrni.
Negyedévet zárunk,és ilynekor mindenki el van havazva.
Ezt a két hetet már féllábbal is kibírom.

Holnap mondjuk nem jövök, mert vizsgázom. Csütürtökön pedig vizsga miatt később jövök.

Tegnap ráharaptam a fogamra, és azt hiszem le is tört a tömésemből egy darab. A fogdokim persze szabin van a héten, ezért majd csak a jövőhéten tudok menni.

Már alig várom, hogy szabin legyek. Megyek Aquanatalra és tornázni is.

Sheepy! Te nem akarsz jönni? A Lidóban van a Római parton hétfőnként Aquanqtal.

Masi

Kép
masika

Masi!
igaza van a többieknek, menj el táppénzre. én is úgy vagyok vele, hogy addig maradok, amíg be nem szólnak. csak itt nem szóltak be (eddig még...)

képzeljétek, a párom tegnap rámszólt, hogy a cicimen húzzam feljebb a ruhámat, nehogy az igénybevett bőrnek valami baja legyen a naptól!!!!
az én párom! akinek meggyőződése, hogy az élet a napból jön! :D
ja! és azt is mondta, hogy most annyi erőt érez magában a gyerek érkezése miatt, hogy egy árokba borult teherautót ki tudna húzni egyedül!!!! :D :lol: :lol:

Ágica
Kép
ágica_26

Ágica: ez aranyos

Az én férjem tegnap egész este azt ecsetelte, hogy egész nap csak rám gondol, ha nem vagyunk együtt, és, hogy mindenkinek elmondja, hogy még 4 év után is milyen szerelmes.
Imádom nagyon!

Végre megyek haza, otthon pedig tanulhatok a holnapi vizsgára. De legalább holnap nem kell bejönnöm dolgozni.

Masi

Kép
masika

Sziasztok!

Nagyon-nagyon meleg van a munkahelyemen! Állítólag holnap jönnek felmérni a terepet légkondi ügyben. 3 éve ígéri a főnököm, hogy lesz, mire elmegyek, nálunk szinte minden megoldódik :) Lesz egy évértékelő elbeszélgetés szerdán, azért a határozott idejű szerződésemet megköszönöm neki (a 2. gyerek 2 év után kicsit kútba esik emiatt) - Masika- ennyit a főnökökről!

Képzeljétek, ma reggel nagyon zsibbadtak az újjaim, de nem feküdtem el akarom és kicsit aggódtam. Ma kellett mennem a vérvétel eredményéért, amire a háziorvos küldött és a dokimmal kellett beszélnem a vasam miatt, ami rendben, viszont a magnézium nem volt okés. Mikor megemlítettem neki, először nem tartotta fontosnak, hogy szedjek bármit is, de a zsibbadásos tünetre javasolta a Magne B-t 3x1 naponta. A lábikragörcs is kínoz hetente legalább egyszer. Megyek is venni Béreset, amit javasoltatok.

Gerika
A film a Karib tengerek kalózai 3 volt, ez már nem tetszett annyira mint az 1. rész és a kisfiam akkorákat rúgdosott a Dolbyra, hogy nem győztem simizni a pocimat. Nagyon hangos lehett és szokatlan is! A parafa szerintem is ideális lesz a babának, így a ránézhetek a konyhából!

Pocifotók nagyon szépek!

És a babakocsi is tetszik!

Evu
Jót nevettem az álmodon, én egy tök szőrős kisbabát szültem- de így biztos voltam benne, hogy az apjára ütött :D

Üdv

Évi

> Kép
evarga

Évi 8) a szőrös kisbaba álom is jó :lol:

csajok, túl vagyok a Rubint Réka tornán, a bugyimból is folyik a víz..de még el akarok menni egy kicsit kocogni :lol:

tök jó volt mozogni,Rubint Réka egy "állat", de imádom 8)

pusszancs
Vendég

Ágica , tök jó ,hogy anyósod így kitesz magáért . Még a végén egész jól ellesztek :lol: :lol: :lol:

Megjártam az orvost , szereztem szakorvosi javaslatot a további táppénzre, majd elszaladtam a háziorvoshoz vele.

Doki néni elvette , megnézte, mosolyogva visszaadta és csak annyit mondott,hogy ne aggódjak, menjek haza pihizni, vigyázzak a babára és 2 hetente küldjem le a férjemet a táppénzes papírokért + ne felejtsek el szólni ,ha megszültem, mert akkor lezárja a táppénzes időszakot 8) .

Masi
a Lido-s aquanatalt már én is kinéztem magamnak, legkorábban július elejétől tudok menni bárhová is .
Találtam 1 oldalt kismama jógás foglalkozásról , amit a Csobánka téren tartanak ! Az sem lehet rossz , mert nem kell messzire menni :-):http://www.mamavilag.hu/programok.htm
Pénteken lecsekkolom .

Csajok, most hallgatom az időjárás jelentést . Klassz napok várnak Ránk :shock:
Mindenki vigyázzon magára és a pocakra !!!!!

Kép
sheepy

Sziasztok

teljesen el vagyok keseredve mert vissza kell mennem mert szívkontrollt kell csinálni a babánál,bár azt mondták minden rendben de akkor miért?Azt mondta a doki mert hogy szerinte egy héttel kisebb terhes vagyok de nem értem hogy akkor miért kell a szívkontroll.A dokim is azt mondta minden rendben de akkor minek teszik az emberbe az ideget.

Kép
Kép
eszter26

Eszter, ne izgulj, minden rendben lesz!!! :D

jo ejt csajok, holnap jövök!

pusszancs
Vendég

tenger - en ugy tudtam, hogy az a legjobb, amit egy kismma tehet, hogy a tengerben uszik, mert tiszta, a so jot tesz es mozoagsz is, csak a napra kell vigyazni

cuki- de miert kerdezte a doki ? ( term./mest.)

masi- kitartast ehhez a 2 hethez ! huu, menjetek aquanatalra, biztos tok jo

evu- hos vagy ! futast azert ovatosan, eleg a gyorgyaloglas is, az is egeti akaloriakat

eva: labgorcsre legjobb este a magneziusm+ kalcium, mert ugy jobban felszivodik. zsibbadas nagyon gyakori terheseknel-nem gond.,.csak mozgasd a porcikaidat

Milyen edeseket mondanak a pasijaitok, az egyem is szokott :) de most epp nem tudok elorukkolni semmivel :) Azert jo tudni, hogy beloluk is sok mindent kivalt a terhesseg.

eszter, ne aggodj- siman rosszul lovik be a bebi korat, es jobb a biztonsag, gondolom ezert is ellenorzik a szivhangot. minden oke lesz !

en legszivesebben egesz nap vizben ulnek, de ugy hogy dolgoznek ? miert nem mentem uszomesternek ??? :):):)
bogyogyorgyi

Sziasztok Csajok!

Megjöttünk a nyaralásból, de sajnos a tengerben nem sokat úsztam mert elég hűvös volt, de azért nagyon jól éreztem magam. Meg ott sokkal kellemesebb idő volt, pont annyira volt megeg amennyire a strandoláshoz kell.
Majd küldök képeket is. Valamikor.

Egyébként a munkahelyemről írok, ami azt jelenti, hogy van internet!

Képzeljétek el tegnap mentem haza a külső sávban és a belsőben lévő autó fogta magát és bekanyarodott jobbra. Jól elvitte a bal első lökhárítót apósom egy hetes clióján (aki most pont nyaral). Félreálltunk betétlap minden, egyből hívtam a férjemet, hogy jöjjön oda nehogy hülyeséget írjak alá. Aztán persze odajött és elkezdett ugatni a pasival, pedíg addíg mi higgadtak voltunk, mert arra gondoltam, hogy mi van ha egyszer én leszek béna, én is kibuknék, ha ugatnának velem. Aztán mikor elmentek akkor kezdtem el bőgni, de nem tudom miért csak úgy kiakadtam.

Egyébként nekünk is tegnap jött meg az "új" autónk. 3 éves scenic (nem biztos, hogy így kell írni). Szerencsére már van rajta egy-két karcolás, így nem kapok szívinfarktust ha én is lehorzsolom valahol. Szóval jöhet a gyerek beférünk a kocsiba!

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Hali!

Lilibogyó ma egész nap izeg-mozog, sehogy nem tetszik neki ahogyan ülök.

Sheepy: a Csobánkatér nekem is tök jó, majd írd meg, hogy milyen volt a jóga. Július elejétől már én is szabad vagyok. és akkor tudok menni Aquanatra és jógára is.

Ma harmadszorra is nekifutok a számvitel vizsgának, ez már nagyon gáz, és akkor paraszt volt a tanár, hogy az előző dolgozatomat csak vizsga után nézhetem meg. Hát kíváncsi leszek.

Még csütörtökön egy eu vizsga,szombaton egy logisztika és KÉSZ!

Így is két tantárgyat át kell vinnem a következő félévre. De már nem nagyon érdekel.

Na irány a tanulás

Kép
masika

cuk, ertelek !

cirip, egy koccanas mindig stressz, azert sirhattal, de en siras parti vagyok :) -ami kijon, az mar nincs bent, szoval csak jot tesz. De jo nonek lenni, mi boghetunk hahahah
jo lehetett a nyaralas, hol voltatok, hogy hideg volt a viz ? azt hittem mindenhol tombol a nyar. gyerekek elveztek az utazast ? tenyleg, meselj mar rola, h milyen kicsi gyerekekkel nyaralni ?

holnap is usznom kell, mar most erzem :)
bogyogyorgyi

masi, te vagy itt kozulunk az esz , legalabb helyettunk is tanulsz !
kivancsi vagyok, hogy hogy fog tetszeni a joga/aquan. majd szamolj be . nekem a bebim neha aktiv, de ma pl semmi mozgas. biztos relaxal es medital :)
bogyogyorgyi

Halihóó!!

Cirpke Mi is most adtuk el az autómat,éppen ugyanazt nézegetjük,amit Ti vettetek.(Scenic-vagy mi)Jó autó?
[u]Csajok Az, hogy akörmöm zsibbad vagy mit csinál,de csak néha és mindíg másik arra is magnézium???
37C árnyééékban???
Én ennyire nem szeretem a meleget!! :shock:
Legyetek jók!!
Vendég

Csajok, ki tudja mikor van a Mom-ban Aqua Natal es Aqua Fitness?

lehet nem neztem meg alaposan, de nem talalom..köszi :lol:
Vendég

adrinalin22

Nekem nagyon bejön ez a kocsi, szerelem volt első látásra. Már kb 1,5 éve nyűglődünk, hogy cseréljük le a kocsit, akkor még nem a mérete miatt, hanem, hogy nem dízel. Aztán állandóan mutogatta nekem a neten a kül. kocsikat. Mondtam nekem mindegy, csak új ne legyen. Aztán mentünk a renaulthoz, mert ott a férjem cége már törzsvevő (3 traficjük van, mert reptéri transzferekkel foglalkoznak) és mutatta a fickó ezt a darabot, hogy megbízható embertől van, ott vette csak ők nyúltak hozzá és a csomagtartóban van 2 rejtett ülés így 7 személyesre bővíthatő. Bár imádtam a peugeotot így jobb lesz mert a havi részlet ugyanannyi, de az üzemanyag nem.

Voltam az elöbb (ebédidőben) a fogszabályzós dokimnál. Azt mondta, ha túl vagyok mindenen elküld valami kollégához aki "megműti" az ínyemet. Azt mondta nem fáj nagyon. Hát ez nem hangzott valami jól!

Hogy milyen gyerekekkel nyaralni? fárasztó. De megéri. Tök jól bírták frankfurtban a 4 óra átszállási időt amiből egy óra volt mig eljutottunk A -ból B-be. Baromi nagy az a reptér, egy órán keresztül mozgójárdáztunk, élvezték rendesen. Aztán a 2. repcsin be is kábultak. Beszereztünk 4 db plüssrepülőt. Voltunk Barcelonában úgy hogy a férjem lebeszélt róla, hogy vigyünk babakocsit, de ő cipelte a gyereket. Voltunk vizicsúzdaparkban, ahol a terhesek semmin sen csúszhatnak le, de a gyerekek nagyon élvezték meg a fóka és delfinshowt is. Aztán voltunk a Port Aventura nevezetű élményparkban ahol szintén nem lehet terhesen felülni a leggagyibb játékra sem nem hogy a fejenátfordulós hullámvasutakra, de ott legalább lehetett bérelni gyerektologató alkalmatosságot, meg volt ott is egy csomó gyerekeknek való felülős szerkezet. Szóval nem volt igazán egy "döglünk a tengerparton" nyaralás.
Ja és a fiamnak olyan kötőhártya gyulladása lett, hogy a reptéren (1,5 óra kocsiút) még nem tudta kinyitni a szemét, de itthon kenegetve 2 nap alatt rendbejött.
Összesítva a gyerekes nyralás: én nem nagyon élveztem a dolgokat, de az ő örömük mindenért kárpótol. És jól bezabáltam paellával.

Na tényleg mennem kell, itt áll a egy vagon pelenka amit el kell pakolni

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Sziasztok!

Nagyon irígy vagyok a kirándulókra! Tök jó nektek, hogy ilyen szép helyeken jártok! :D
Nálunk idén "csak" egy balatoni kiruccanás lesz, de már azt is nagyon várom. :)

Bogyo, kis jógi baba :D . A lábam nekem is nőtt egy méretet az elsővel, de azóta sem lett nagyobb, szal. az egy gyerek 1 méret növekedés nálam nem jött be! Még Jó!!! :D

Masi, jó tanulást és sikeres vizsgákat!!Igazán kedves a férjed! :)

Eszter, biztos rendben lesz minden, ne izgulj. Ha komolyabb gond lenne, egész biztos szólt volna.

Évi, nálunk a plázás mozi alapból olyan hangos, hogy még nem terhesen is utálom. Most meg sem próbálom inkább. Na nem mintha olyan sok alkalmam lenne rá, 3 gyerek vigyázását már egy kicsit nehezebb összehozni egyébként is. Marad az itthoni mozizás. De a filmekre meg nagyon igényes vagyok, a stresszelősek eleve kizártak, emiatt TV-t sem nagyon nézek. A vígjátékok jöhetnének!

Tudtok valami jót ajánlani, ami viszonylag új és már videotékában is kölcsönözhető?

Evu, szép a pocid, és micsoda fitt kismama vagy! :) Én ha anyóséknál felmegyek az emeletre, már akkor kalimpál a szívem. Jelenleg alapból 100 a pulzusom...biztos a vérszegénység miatt is.

Ágica, de jó, hogy alakul a kapcsolat anyósoddal!És örülök, hogy a pároddal is ilyen jól megvagytok! :)

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: