A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Sziasztok!

Szóval nem megyek, mert dokker bá nincs ma benn. Megkérdezte mekkora a vérnyomim azt mondta ez még nem gáz, de ha emelkedne vészesen akkor mindenképp menjek be, akkor be kell feküdni. Ha más nem szerdán nst-n találkozunk. Hát én eléggé ki vagyok bukva. :(

kispiskóta

zsú, ne idegeskedj, minden ok...nekem 135 ig ment, aztán most megint lefelé vagyok, de a vn azt mondta, 140/85 felett kell dokkibá

köszi móni :wink:

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

Brigi: Nincsenek görcsök, most még... Viszont a derekam leszakad. :?
Pont 1 hete hogy elment a nyákdugóm.

Zsú: Pihizz sokat, ne aggódj. Én még élek, pedig szombaton a fájásokkal együtt 169/103-as vérnyomit mértek. Ezzel is hazaengedtek.
A fene sem érti... :roll: :roll: :roll:
Vendég

Jó reggelt!

Tegnap már nem írtam, csak olvastam. Voltunk a szülésznőnél. Hát, azt hiszem, az egyik legjobb szülésznőt sikerült megtalálni, annyira jó érzés. Homeósan fogunk szülni, úgyhogy nagyon szupi lesz az egész. Július 2-ától kezdem inni a málnalevél-teát. Július 6-án megyek NST-re először. A szülinéni nagyon cuki, Picúr a neve :D. Olyan bizalomgerjesztő volt az egész nőcike, hogy az sem érdekel, hogy a dokim ott lesz-e vagy nem vagy mi. A férjemmel is nagyon kedves volt. Pedig dolga volt a szülőszobán, mert épp vajúdott egy kismamija, akihez odarohant néha a beszélgetésről. Nagyon édi volt.

Egyébként ma reggel megint volt jóslóm, remélem, bírjuk még. Mert Panka picuri, nem Liliméret :D

Tegnap olyan fogfájásom volt, hogy aszittem, belehalok. De reggelre elmúlt.

Zsú: Ne félj! Az nem jó Marcinak. A dokik tudják, mikor vagy/tok veszélyben. Ha baj lenne, akkor nem számított volna, hogy a dokid ott van-e vagy sem. Mindenképpen befektettek volna. Nekem 149/82 is volt már a vérnyomim egyszer. Dokkernak szeme sem rebbent. Nincs semmi baj....

Kép
zsuzsi**

JÓ REGGELT!!!
Látom mindenki vegyesen tölti az éjszakát, ki jobban-ki rosszabul :? , sajna.
MANÓ:Meseszép ez a Balea -Tó, énb is akarok menni eccer, én is irigy vagyok.... :wink: , fúj, kövezz meg érte nyugodtan.
A taliban én is benne lennék :P .
BORI:Pihenj sokat, készülődj , jön a kicsi nemsokára, kitartás.Mi sokat gondolunk RÁTOK.
ZSÚ:Vigyázz magatokra nagyon, pihizzél sokat, lehet ez a hülye idő kavar be neked is.

Nekem olyan nyamvadt éccakám volt, má megijedtem, hogy szülök:Szétszakadt a derekam, a hasam alja , meg a combom görcsölt, a pocakom betonkemény, még a hasmars is elkapott, utána hánytam is. Nézegettem, hogy a görcsök 40 mp és 1 percig tartanak, kb. 15 percenként gyünnek, :roll: , nekem meg a para jött, hogy keltsem apát, vagy mi legyen :oops: .
Aztán mindez megszűnt hajnal 5-re, igaz egy szemhunyást se aludtam, de még most se vagyok NB 1.
Pedig mosnom kell, meg főzni, meg szépítkezni...
Nem tudjátok, hogy az állandó székelési inger mitől lehet?(Már bocsika
:oops: a témáért, de már se ülni, se állni sehogy sem jó...).
No, nem panaszkodom tovább, szép napot mindenkinek, millió puszi.

Kép
Kép
christine

Helló Lányok! ma megyek az első ctg-re, húúúú, marhára izgulok. Azt mondta a doki bácsim, hogy ez már igazi nagylányos dolog. :lol:

Ckat, a dokiknál, ha nem kérdezed meg, általában úgy szokott lenni, hogy a normál rendelési díj tízszerese a tarifa. Andi, írtad, hogy 25 a szülésznő, ez az ügyeletesre is vonatkozik, vagy a választottra? Én 20-nál többre nem gondoltam, és én nem tervezek választottat. ÉS a csecsemős nővérekkel mi a helyzet? Illetve azt nem tudjátok, hogy mennyit dob a tarifán, ha - mint Szivvinek - a szülés átmegy császárba? A császár - úgy tudom - drágább.

Ma is jó meleg ígérkezik, kíváncsi vagyok, ezúttal átadják-e a heéyet a metrón, vagy majd állva ájuldozhatok a hőségben.

Gurgi, szerintem tuti jól nézel ki, nem tudom, mi bajod magaddal.

Egyébként pedig mindnkinek vizesedésmentes szép napot kívánok!

Kép
nenoke

Jó reggelt!

Zsu!
Pihenj sokat, láb felpolcolva legyen, szorítok neked, biztos minden oké lesz!

Zsuzsi!
Örülök, hogy szupi a szülésznőd, nagyon sokat számít majd meglátod, hogy ott lesz melletted és már ismered..(sztem)
Fogfájás..uuh az nagyon rossz, kiskoromban sokat fájt, huu de utáltam.
Ja Solymár szép, laknánk ott szívesen de az árak..(na majd a lottó) :lol:

Emi!
Köszi a dícséretet.
Innentől kezdve most már pihenj amennyit csak tudsz.

Nekem jó éjszakám volt, 3/4 7-kor felébredtem, aztán visszaludtam.
Tegnap vettünk egy ventillátort, olyan, mint egy mikrobi..jól néz ki..hosszúkás, ezüst metál. Ati robokuttynak hívja :lol:

Puszika
torolve_20131003125716

Nenőke!
Első CTG! :lol: (nekünk holnap lesz)

Nehogy már ne adják át ekkora pocakkal a helyet..Fuu de mérges leszek mindjárt.
Én ezt egyszerűen fel nem tudom fogni :evil:
Köszi a jól eső szavakat (képek)

Tényleg a császár drágább..mennyivel? ha pl. 70 ezer a sima, akkor a császár 100?? :shock:
torolve_20131003125716

Annee: a derekam nekem is le akar szakadni már napok óta. Dehát jókora súly huzza :roll: Hol lehet megnézni ki mikor ügyel a bajcsyban? A honlapjukon nem találtam :oops:

Zsú: pihizz sokat, nem lesz semmi gond!

Emi: panaszkodj nyugodtan, mi megértünk!

Zsuzsi: örülök, hogy szimpi a szülésznéni! Meglásd semmi gond nem lesz, Pankakirálylány nem akar még kibújni!

Nenoke: drukk a CTG-hez!

Gurgi: robokutty :lol: Nekem is van, nélküle megpusztulnék!

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

ááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá

miccsináljaaaak?

nyitva van folyamatosan egy ablak és nem szúnyoghálós, erre most becsuktam, hogy meleg ne jöjjön be és látom ám, hogy egy 10-15 centis zöld jószág van a fügöny tetejéééééééééén!

lynia-

Ja, még két dolog. A hátonfekvést most megint megerősítette egy doki, hogy lehetőség szerint kerüljük, mert olyankor a méh saját súlyánál fogva elnyomja az aortát, vagy azt az artériát, ami a Kicsi vérellátását biztosítja, szóval már nem emlkékszem mit, de valami fontosat.

A másik. A Lelki köldökzsinőrban olvastam,hogy a születés kapcsán arról is kell beszélgetni Pocaklakóval, hogy miért jön ő világra. Ne érezze azt, hogy eltaszítjuk magunktól, "kirúgjuk" a jó kis védett fészkéből, ahol addig csak szeretetet érzett, és kijön erre a hangos, fényes, először kicsit ijesztő világra. El kell neki mondani, hogy épp azért jön ki, mert szeretjük, és kézben akarjuk fogni, látni akarjuk, és azt akarjuk, hogy ő is lásson minket, és Apa is végre meg akarja fogni, nemcsak a hasonkeresztül simogatni. És szerintem ha ezt sokat magyarázzuk neki, akkor talán a szülés is könnyebb lesz, nem csak neki, a nagy trauma legyőzésében, hanem nekünk is, mert talán nagyobb öömmel, könnyebben jön ki. De lehet, hogy csak nagyon optimista vagyok, és nagyon hiszek a lelki dolgok fizikai megtestesülésében (és az Ige testté lőn), úgyhogy előre is elnézést azoktól, akik az ilyenekben nem hisznek.

Kép
nenoke

nem igaaaz, ilyen nincs, most egész nap ezt fogom figyelni, merre megy, én meg menekülök :cry:
na asszem adok a mai éjszakának (mindig rémálmom van ha ilyesmi van, tuti álmomban ellep párszáz ilyen dög) :(

lynia-

Emi, porszívó? Én minden ízeltlábűt felporszívózok. Vagy repül?
nenoke

Brigi: A honlapon van. Menj le a legaljára, ott van az ügyeleti beosztás
pirossal kiemelve.

Itt:

http://bajcsyszul.hu/osztorv.htm
Vendég

én hiszek bennük neno

na akkor ez első ctg-s hét me én meg szerdán megyek az elsőre :lol:

lynia-

az állat kb jelenleg 2,6m magasban figyel lefelé és asszem repcsis lény, nem kockáztatom a porszívót, mert az meg a függönyt is leszedi, ha meg nem elég erős, akkor megmenekül, de mmmmmmmmmmmmm nem messze van a gép, szóval pattogok, hogy nem e mászik felém :roll:
és olyan vaskos :evil:

lynia-

Általában, ha egy dokinak van egy tarifája (fúú, ez milyen undiii), akkor abban mindennek benne kell lennie, azaz nem kérhet többet a császárért sem. Ez akkor lett volna kérdés, ha a kórháznak is fizetni kellene az ellátásért, mert az OEP-nek kerül többe a császár. A szülésznő esetében, ha fogadott szülésznőd van, akkor annak szintén van egy tarifája, amiért éjjel-nappal rendelkezésedre áll, és a vajúdás elejétől veled van. Ha nincs fogadott szülésznőd, akkor elvileg semennyit nem kellene adni neki, hiszen ezért kapja a fizetését, de természetesen az ember a gyermeke miatt bármire képes, így ad annak is, aki nem fogadott. De nem szabad rosszul éreznünk magunkat azért, ha nem tejelünk mindenkinek, hiszen a cipőboltosnak is csak a cipő árát fizetjük ki. Az egészségügy az egyetlen üzletág (sajnos ennek kell neveznem), ahol boldog-boldogtalannak fizetünk, mint a katonatiszt, hogy normális ellátásban részesüljünk, holott mindenkitől vonják a TB-t rendesen. Ugyebár. Én teljesen fel vagyok háborodva egyébként.

Kép
zsuzsi**

Emi!!

Az sáska, fújjjjjj...üds le vagy fújd le vmivel!!
Jajjj
torolve_20131003125716

Múltkor nálunk is volt sáska... szerencsére én má aludtam, Balázs küzdött vele, de nyert ... :twisted:

Kép
zsuzsi**

na bőő a választék a lefújásból is: wax, hajhab, ablakmosó :D ...van minden ami fújható, de rovarírtó még véletlenül sincs :(

na sebaj, most felkeltem rendesen, eddig csak vegetáltam, most meg pattogok és lesem minden mozdulatát, asszem kénytelen leszek megvárni szilit (du. 16.30 kb) aztán majd ő elcsípi a grabancát, csak el ne bújjon addig

lynia-

Hali!

Nenoke, Andi köszi az infót. (nem mondom, hogy nem kerekedett ki a szemem...)
Nenoke: nagyon aranyos a ctg-s néni! Én pénteken voltam először, vizsgálat után Ő hívta fel a dokimat. Írtó figyelmes, fiatal nő. Remélem Neked is Ő lesz!

üdv.: ckat
ckat

Zsuzsi!
Szal akkor elvileg ugyanannyit kell adnunk a dokinak, mint egy sima szülésnél..(no lehet, hogy holnap rákérdezek a szülésznőmnél) :roll:
Végülis nem ciki, tisztán szeretnénk látni..nem? de! akkor meg..

Emi!!
Basszus, az tutira egy bazi nagy sáska..porszívóó biztosan segít..

Nenoke!
Tudod én ezzel nagyonis egyetértek, sőt!! az is biztos, hogy nem csak a beszéd hanem a gondolatok amiket küldünk a baba felé az is sokat számít, ill. a babák mindent érzékelnek (bocsi de ebben én tutira biztos vagyok és tapasztalom is)
torolve_20131003125716

Gurgi: Igen, nem nekünk kell szarul éreznünk magunkat, hiszen ha jól belegondolunk, mi már kifizettük a szülést (nem is egyszer) a járulékokkal az OEP-nek. A dokik és a szülésznők fizetést kapnak, mint bárki más. Ez el lett rontva, de mindegy. De tényleg, számlát nem kapunk, azaz ő nem adózik azután, amit egy-egy szülésért kap (70-80 ezer forint/szülés tisztánn a dokinak). És még mi szarakodunk, hogy jaaaj, szegény doktor urak, mennyi dolguk van. Peersze, fizu mellett azért ez jó kis kiegészítés. Persze, hogy kifizeted, mert jó, jobb ellátást szeretnél, de a csaszinak is benne kell lennie a tarifába, hiszen a szülésedet vállalja annyiért, nem a NORMÁL szülésedet.

Kép
zsuzsi**

tarifába=tarifában :oops: :oops:
már írni sem tudok

Kép
zsuzsi**

Hali!

Már csak egy kérdés a "hálás" témához: hogy van ennek a koreográfiája??? A dokim o.k., vele megbeszélem. De a szülésznő??? Még régebben megkérdeztem a dokim, hogy fogadjak-e szülésznőt. Azt mondta nem, én jó kislány lévén így is tettem. Akkor ha elkezdek szülni mondjam az ügyeletes szülésznőnek, hogy "hálás" leszek, vagy dugdosni kell a zsebébe...???
Írtó gáz, tudom, de iszonyú feszéjezve érzem magam miatta.
(a rendőr legalább előre mondta, hogy hívjam meg vacsorára, 10ezerért, és még az autómatáig is elkísért, mikor kiderült, hogy nincs nálam mani)
ckat

Cenikő, csodaszép kiscsajok,kis megennivalók. Én is úúúgy szeretnék majd kislányt, mi az eljárás?? :roll: :lol:

Gurgi, wow,wow, kis szupermami! :wink:

Drukk a ctg re készülőknek. Érdekes, életemben nem jártam ilyen szívesen dokkerhez,mint az utóbbi 8 hónapvan, vajon miért??? :roll:

Nenoke, én kell sírjak már csak attól is ha olvasom a Lelki köldökzsínór elvet :cry: , olyan megható, akkor hogy legyek képes ezt még hangosan el is mondani a gyerekemnek? De hát az utóbbi napokban még egy mosópor reklámtól is könnybe lábbad a szemem... :oops:

Bori, mikor úgy érzed, jelentkezz, mi gondolunk rád. Én próbálok felkészülni, hogy a kiírt nap, plussz , minusz 2 hét benne van a pakliban, de mikor már olyan közel vagy, nehéz lehet türelmesnek lenni...S ha a 42.hétig kell ki húzzam, falra mászom...

Anneenak, Katának is drukk!!!!
Vendég

Sziasztok!

Az előző bejelentkezésem óta dobtam még egy órás szundit, nagyon jól esett... kár hogy elkezdtek fúrni valahol a házban :twisted:

Zsuzsi: a szülésznődről ( Picur) már én is hallottam, amikor a múlthéten jártam a nődokimnál. A váróban kérdezte egy csajszi az asszisztensnőtől, hogy a Picur a Szent Imrében van még, vagy sem? Ők is nagyon poziztív véleménnyel voltak róla. Egyébként én általában a Szent Imrés szülésznőkről jókat hallottam. Már ez is bíztató. Én is választottam szülésznőt, pénteken lesz az első személyes találkozó, viszont a telefonban is olyan maximálisan kedves volt, hogy engem már az megnyugtatott. ( de ezt írtam is pár napja) Ugyanazt érzem amit te, már az sem fontos, hogy ott legyen a dokinőm. Bár nálam ez elő is fordulhat, mert ha kihúzom július végéig szülés nélkül,akkor máris szülhetek másik dokinál, ugyanis a válsztott dokim augusztusban szabira megy egész hónapban. Ezért is döntöttem úgy, hogy biztos ami fix, választok szülésznőt.
Most továbbolvastam, és abszolút egyetértek Veled amit a tarifákról írtál. Én a szülésznőtől pénteken fogom megkérdezni, hogy mennyi az annyi, aztán majd beszámolok. Én az orvosomtól nem kérdeztem, többször beszéltünk már a szülésről, és soha nem mondott semmit az összegre vonatkozóan ( és én úgy tudom, hogy nincs is fix tarifája) . Megmondom őszintén, hogy én majd akkor döntöm el, hogy mennyit adok, amikor szültem. Hozzáállás, esetleges komplikációk stb függvényében. Nem beszélve arról, hogyha esetleg épp ügyeletes lesz, akkor kevesebbet fogok neki adni, mert akkor nem miattam fáradt be, és mint ahogy írod, ez a munkája. Szóval majd meglátjuk. Csecsemősöknek majd akkor adok, ha látom hogy szükségem van rájuk. Ha nagyon kész leszek, akkor egész biztos, mert egyből nagyon pozitívak tudnak lenni, ha kapnak egy kis pénzt. Csak az a gond, hogy annyi van belőlük mint égen a csillag, folymataosan váltják egymást, szóval ha boldog boldogtalannak adjuk a pénzt, az is egy húzós tétel lehet....
Végezetül még annyit, hogy én nem szülnék olyan dokinál, aki megmondja, hogy mennyi egy szülés... ez nagyon gusztustalan. Tudom, hogy nem lehet ingyen várni, hogy a szabadnapján bejöjjön, de azok után, hogy a magánrendelésekre egy halom pénzt odahordunk, és ennek ellenére van képe összeget mondani, hát nem kicsit etikátlan....

Kép
Kép
moni1973

Ckat: Szerintem úgy csináld, hogy a férjedre bízd rá ezeket a dolgokat, szerintem nem lesz neked erre energiád, másra kell koncentrálnod. Otthon tedd bele egy borítékba azt a pénzt, amit a szülésznőnek szánsz, add a párodnak, és ha lezajlott a szülés, adja neki oda. Szerintem ez a legjobb. Ha nem fogadott a szülésznő, nem lesz veled végig, lehet, hogy több kismaminak is kell segítenie majd. Szerintem a szülésznő teljesítménye is fontos, hogy mennyire van veled igazából. Mert nem bizti, hogy az a fontos, hogy fizikailag állandóan ott legyen, de segítsen. És ha ezt nem teszi meg kellőképpen, akkor kevesebb pénz jár.... De ez csak az én véleményem.

Kép
zsuzsi**

Köszi Zsanett!!

Jaja, sztem ezt az apák intézik, mármint a hálapénz átadását..
Ez is milyen már...hálapénz..basszus.. na mindegy..

Azt amúgy mikor kell átadni?? Szülés után másnap?? Mert hallottam olyanról is, hogy amikor jövünk haza a kórházból..
és a szülésznőnek mikor kell odaadni???????
(tiszta gáz)
torolve_20131003125716

na én a hálán nem strapálom magam... dokit ugyi itt nem lehet fogadni, szóval hálapénz hál1istennek kilőve, nem is tudnám honnan-miből!?
a szülésznőn nem agyaltam még, majd elválik...de azt sem lehet fogadni, szóval szintén ügyeletes...

ja és még a zsuzsi féle kifejtéshez: ott van még a magánrendelés is! én pl egyszer nem kaptam számlát! és ha csak azt számolom, hogy heti 4-szer van neki, mondjuk napi 10 emberke átlagban, minimum 6000, azért az szép kis summa 1 hét alatt! :shock: hú, most gondoltam csak bele, pályát tévesztettem!!!!!!!

lynia-

Móni: Így van, etikátlan. Nekem a dokim annyit mondott, hogy erre majd visszatérünk, ő a vizsgálati díj tízszeresét szokta kérni, de ez lehet kevesebb is, hiszen annyi minden változhat addig. Igaz, de azért olyan rossz így nekiindulni. De nagyon jó doki, Barna István. Maximálisan bízom benne, és engem ráadásul félidő után vett át. A Margitban szültem volna. Ő júli 16-án megy szabira, 25-én jön vissza, én 28-ra vagyok kiírva, úgyhogy lehet, hogy én is másnál szülök majd. NEked ki a dokinőd? És a szlésznődet hogy hívják?

Kép
zsuzsi**

Stop!
A csecsemősöknek is kell adni lovettát? Mennyit? :shock:
torolve_20131003125716

Emi: Ez valóban egy nagyra nőtt sáska! Porszívó hasznos! :D

Most eszembe jutott az az este amikor apáméknál szundiztunk. 10. emeleti panel. Éjjel 1-kor valami rohadt nagy állat berepült az erkélyajtón. Azt hittem valami madárka reppent be. Föloltom a villanyt és... 1 db jól fejlett denevér!!! :shock: :shock: :shock:
Nem kaptam ám frászt! Apám üldözte egy bő 10 percet a vicsorító állatot, mire az lehuppant a földre. Apu persze meg akarta fogni hogy kiteszi a grabancát de lévén hogy kicsi lánya falja a természetfilmeket erős tiltakozásba kezdtem. Azt hallottam hogy ez még a bőrt is átharapja!!! Na, végül 1 seprű megtette hatását és kitessékeltük a hivatlan "vendéget".
Vendég

na neeem, engem nagyon fognak utálni a kórházban asszem! :roll:

lynia-

Emi: Igen, erre gondoltam, amikor írtam, hogy nem adnak számlát semmiről. Azaz tiszta lóvé. Nem kell őket sajnálni, az biztos.

Gurgi: szerintem választott szülésznő és doki esetében úgy van, hogy amikor jössz haza a kórházból akkor. De ezt előre egyeztetni kell, mert a szülinéni nem bizti, hogy bent van akkor. Dokid szerintem igen. A záró miatt.

Kép
zsuzsi**

:D :D :D jajj, de jóóó annee, azok valami veszettségfélét is terjesztenek nem?

lynia-

asszem alszik a drága, csak ne a függönyömön tenné! :?

lynia-

Én azt gondolom erről, hogy a csecsemősök közül tényleg csak annak adok valamit, aki tényleg segít. Tehát nem előre, hanem a végén. AKi a pénzért segít, az b....ódjon meg! Már bocs a kifejezésért. Állítólag semmiben nem segítőkészek. De akkor meg minek választotta ezt a pályát. Én botrányt csinálok, ha nem segítenek, az tuti. Mert bakker 100 körül lesz így is a szülés, nehogymá még ne mutassanak meg semmit ezért. Fúúú én valakit kinyírok asszem :evil: :evil:

Kép
zsuzsi**

gyorsan elküldtem az előzőt, mert telefonom volt, és féltem, hogy elveszik.
Így van Zsuzsi ( továbbolvastam) mi ezt a szülészt már bőven kifizettük az OEP-nek. Szerintem csajok ne görcsöljünk ezen (persze ezt mindenki maga tudja) , szerintem annyit kell adni, amennyit érzésünk szerint megérdemel, meg persze amennyit tudunk rá szánni. Olyan sokaktól hallom, hogy problémát jelent kifizetniük a hálapénzt, és azt sem tudják hogy hogyan spórolják össze. Szerencsétlenek kifizetik a dokinak a tarifát a nehezen összespórolt pénzből, hogy hozzájáruljanak a doki újabb nyaralójához, mert már a háza úgyis fullos ( medence, szauna, jakuzzi minden játszik) Na és ne nem beszélve róla, hogy milyen autókkal járnak....
Jujj de nem írok erről többet, mert úgy, de úgy felidegesít..... és félreértés ne essék, nem azért, mert irigy vagyok rájuk....

Most már tényleg haladok tovább, mert dinnyét kell ennem, de ahhoz előbb be kell induljak beszerző körútra.

Tök jó, az előbb hívott a párom, holnap jönnek beszerelni a klímát!!!!! Hipp-hipp hurrá! Szerdától úgy is másodfokú
hőségriadót rendeltek el. Kössük fel a bugyit csajok. Jön a 35-38 fok :shock:

Léptem.

Kép
Kép
moni1973

Na ezt az utolsó bekezdést mégegyszer elküldöm, nem gondoltam, hogy ennyire kicsi lesz....

Tök jó, az előbb hívott a párom, holnap jönnek beszerelni a klímát!!!!! Hipp-hipp hurrá! Szerdától úgy is másodfokú
hőségriadót rendeltek el. Kössük fel a bugyit csajok. Jön a 35-38 fok

Kép
Kép
moni1973

Móni: :lol: :lol:

Kép
zsuzsi**

Zsuzsii!

Na ja..csecsemősökről elég rosszakat lehet hallani..pofákat vágnak vagy fapofák, fel vannak háborodva ha első babásként nem egyből vmi..tuti, hogy szóvá teszem ha nem segítenek vmiben..először finoman, aztán bedurvulok az tuti..
(zsuzsi, kinyírsz vkit) :lol:

Na ja Moni!
Ja és még én érezzem kellemetlenül magam, ha olyat merek kérdezni ami a dokinak nincs ínyére..NA NEEEEEEEEE!!!
Nem azért fizetem..így is egy rahedli lóvét otthagytunk már nála..
(mondjuk most nemtom miért húzom fel magam, amikor eddig semmi bajom nem volt vele) :roll:
torolve_20131003125716

nem tudok elszakadni, mert érdekel a téma.

Tudod mi ebben a leggusztustalanabb Zsuzsi?! Írod, hogy az a csecsemős aki a lóvéért csinálja, az....Ezzel én is egyet értek, csak ha belegondolunk, a nődoki, és a szülésznő mi másért vállal minket, a két szép szemünkért?! Hát nem.... Pénz, pénz, pénz.... Üzlet itt már az egészségügy, (és halkan megjegyzem az oktatás is) .És ha belegondolok, hogy mennyit keres egy orvos, és mennyit a csecsemősnővér..... akkor azt mondom, hogy izélődjön meg az orvos ......

Kép
Kép
moni1973

nem is az a baj Gurgi, mert nekem sincs bajom a dokimmal. Maximálisan bízok benne, tudom hogy jó szakember, nagyon jó véleményeket hallok róla, ráadásul egy olyan csaj is dícsérte, akinek nem választott dokija volt, hanem ügyeletben szült nála. Ilyen téren nincs is gondom....
A baj ott kezdődik, hogy azok az orvosok akik összeget mondanak, azokról ( bocsi hogy ezt írom, de így érzem és kész!!!) nem tudom elképzelni, hogy nem a pénz miatt kedvesek.... és ugyanez a szülésznőknél.... biznisz, kőkeményen.. melyik kacsa mesében is volt?! a kacsa szeme előtt állandóan a dollár jelek peregtek.... ugyanezt érzem itt is...
Bocsi lányok, senkit nem akarok megsérteni, távol álljon tőlem,ez az én magánvéleményem.... :wink:

Kép
Kép
moni1973

[quote="lynia-"][ írta:lynia-size=75]:D :D :D jajj, de jóóó annee, azok valami veszettségfélét is terjesztenek nem?[/size]

Igy van! És Apu majdnem megfogta! :shock: :shock: :shock: Brrr...
Vendég

Igen, de azért az orvosokk általában a kapott pénzért nyújtanak is valamit, de a csecsemősök még sokszor azért sem. Tök természetes, hogy dugdosod a zsebükbe a lóvét. Úgy, ahogy van, undorító ez az egész, de nem tehetünk mást és ez a kétségbeejtő. Angliában tök ingyen szülnek a nők, sőt valami pénzt is kapnak.

Háhá, Románia, amit ugye tökre leírtak régen, sokkal hamarabb jut el majd olyan szintre, ahova mi csak vágyni fogunk. Mert szar itt a hozzáállás. NA mindegy, ez má politika, ami nem ide való.

Kép
zsuzsi**

Móni: egyetértünk.

Kép
zsuzsi**

Zsuzsi: most majdnem megint írtam valamit az utolsó írásoddal kapcsolatban, de inkább elszámoltam 3-ig, és úgy döntöttem nem írok.... nem akarok itt politizálni...és pláne nem szeretném magamat, esetleg másokat felidegesíteni...

Kép
Kép
moni1973

Tök jó hűvös szellő fúj itt. Azt mondják ez ki szokta fújni a babákat!
Csak sajna az én fiamat nem hatja meg! :? Se eső, se szél, se napsütés... Semmi...
Pont 1 hete hogy nincs nyákdugóm, és nem történik semmi!!!
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ.....
Vendég

Mondjuk én a dokitól nem sajnálom a pénzt, szerintem azt nem is lehet pénzben megfizetni, hogy pl. tavaly szombat hajnali negyed egykor riasztották hozzám, amikor baj volt, és negyedóra alatt ott volt, pedig Pesten kívül lakik.

Viszont nekem tavaly volt egy rossz élményem, hogy a vajúdásom első délutánján a nővérem adott 2000 Ft-ot a szülésznőnek, mert el kellett mennie, és nem tudta, ő lesz-e éjjel is. És onnantól rám sem nézett a szülésznő!!! :twisted: Aki meg másnap volt, negyedóránként bejött, volt, hogy leült és csak beszélgetett velem, és nővéremnek öt perces harca volt, hogy legalább egy bonbont elfogadjon. Szóval egyrészt emberfüggő, msárészt előre, közben nem érdemes szerintem adni, legfeljebb tényleg csak a végén, amikor tényleg tudod, mit kaptál tőle.

Ja, nekem Életem Értelme biztos nem tudná elintézni a borítékolást, ehhez teljesen béna, úgyhogy ez tuti rám fog maradni. :lol:

A Pocaklakóval való társalgást, már az ilyen lelkizőseket, én sosem hangosan szoktam, hanem gondolati úton. De így is bőgni szoktam a boldogságtól és meghatottságtól. :oops:

Kép
nenoke

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: