A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2007 tavaszi babák

Jaja, ki fogom probalni hamarosan... de meg elvezem az alvast egyelore :D
kami

Pann!
Tényleg a fogigátlóra gondoltam, nem a szoptatásra! :shock: :lol: :lol: :lol: Dehogy hagynám én abba a szopit! Legfeljebb tényleg majd Agiboldi sorsára jutunk, de a szopi az fontos!!!!! Akármennyi is az! :)

Esti tömés nálunk vagy működik vagy nem. VOlt már mindkettőre példa. Tegnap pl. nem akarta az esti tömést, és mégis aludt 10-f6-ig. Aztán meg 8-kor is csak a pukiháború ébresztette fel.
lora7

Pann!

Szilvi is iszonyat sokszor kelt tegnap éjjel. :( Szerintem szomjas lehetett... mindenesetre elég pocsék éjszakám volt így... Zsuzsa hálistennek végigaludta az éjszakát.

Ágiboldi:

A cicire való visszaédesgetéshez javasolják a félálomban való szopit, a meztelenül összebújást, egész nap az ágyban dőzsölést a gyerekkel. És mindennemű cumi elhagyását, a játszócumiét is...

Lorca:

Bekerült a kérdésem a Kismamába?!?! Jó régen kérdeztem. Úgy látszik lejárt az előfizetésem, mert egy ideje nem kapok újságot. :? Most akkor megyek és megveszem. Az e haviban van??

Ria:

Bocs, nem akarok akadékoskodni, de ha még kicsi a kanalazáshoz, akkor nem kicsi még a kanálban levő dolgokhoz is? Miért muszáj neki mindenképpen "szilárd" ételt adni, cumiból ihatóvá higítva? Nem ráérne újra próbálkozni a tartalommal is akkor mikor majd a kanalazással?

Esti tömés:

Mi is kipróbáltuk, Szilvi boldogan beszippantotta a lefejt 140 ml-t, rá is szopott még, és aztán ugyanúgy ébredt mint máskor. Erről ennyit. Nálunk az vált be rendszernek, hogy Davidnek adom a lefejt tejet hogy keljen ő Szilvihez. Tegnap is ezt kellett volna, én meg Zsuzsa mellett jól kialhattam volna magam.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Képzeljétek, mostam! Beraktam egy piros lepedőt Brigi cuccai mellé és most minden rózsaszín. Pedig 40fokon mostam és volt már mosva lepedő. Még szerencse. h lányom van! :D :D :D
lora7

Sziasztok,
Köszi az infókat Lora és Ágiboldi (bár még nem vettem).
Ma már nem nyűgös nagyon , de szerintem továbbra is kevés a tej. Egész nap szopizgattunk, most mégis odadtam a cumit. Lehet hogy nem kellene, de a nélkül folyamatosan kiabál. Most meg el is aludt (de mindjárt kihúzom a szájából, aztán lesz, ami lesz).
Tegnap 9-től 6-ig aludt (igaz láncetetés volt egész nap és kevés alvás). Különben 3 körül is szokott kelni.
Szóval ez a Cezarette nekem is gyanús. Én abbahagyom (legalábbis egy időre próbaként). Ezt találtam az lll oldalán:

"Az orvos leggyakrabban kizárólag gesztagént tartalmazó fogamzásgátló tablettát ajánl a hathetes kontrollon. Hatásfoka 98-99 százalékos, és sokszor nem befolyásolja károsan a szoptatást. Gyakoribb, hogy a szedés megkezdése után átmeneti zavarok tapasztalhatók: az anya hamarosan úgy érzi, nincs elég teje. Ha a szoptatási gyakorlat ilyenkor rugalmas, és gyakrabban mellre kerül a baba, éjszaka is szopik, valamint nem használnak sem cumit, sem cumisüveget, és az átmeneti tejhiányt nem pótolják tápszerrel, általában rendezõdik a helyzet. Néha azonban a kívánatos tejmennyiség csak a szedés abbahagyása után egy-két héttel áll vissza a kívánatos színvonalra. Általában három hónapos kor körül kezd nyilvánvalóvá válni, hogy a kezdetben bõségesen termelõdõ tej megcsappant, a baba pedig nem gyarapodik megfelelõen. Errõl sajnos nem a tablettát felíró nõgyógyász kap visszajelzést, hiszen nem õt szokás felkeresni ezzel a panasszal, hanem a védõnõt, gyermekgyógyászt. "

KépKép
bozotka

De jó Bozotka, hogy ezt idemásoltad! :D Most már tuti abbahagyom. Ráadásul Brigi is és Zsófi is mindjárt 3 hónapos. Legfeljebb, ha nem rendeződik, majd újrakezdem. De azért felhívom a dokimat is, hogy mit csináljak.
:?
lora7

Sziasztok!

Bocs, hogy betolakodok,de lenne egy nem mindennapi kérésem hozzátok. :oops:
Illetve csak azokhoz akik nem regisztráltak a DM bababónusz programban,és nem is akarnak.
Én regisztem magam a kislányommal,de sajnos a kapott kezdőcsomagot a táskámmal együtt (benne pénztárca,iratok...minden)ellopták.Sajnos a Dm-ben az mondták minden baba csak egyszer regisztrálható,ők ajánlották hogy keressek valakit aki átadná nekem ezt a lehetőséget....
Sajnos nem élünk valami fényes körülmények között,ezért minden segítség jól jön.

Ha akadna valaki aki nem akar regisztrálni,csak a baba születési anyakönyvi kivonatának a másolatára lenne szüksegem.
Regisztrálnám a babát és akkor megkapnám újra a kezdőcsomagot.

Köszönöm a segítséget: Judit
jumami

Pann,
Azt hiszem az estéteket tényleg a nem jött be jelzővel lehet illetni. :(
Az év vége nekem is feltűnt, a játszón a Gaudeamust hallgattuk a közeli suliból. Megint eszembe jutott, hogy Nati épp, hogy csak megszületett és már csak kétszer ennyi idő és gondolkodhatok a sulin. ÁÁÁÁÁÁ :shock:

Csongria,
Tulajdonképpen miért szenvedsz a kajával? A tápszernek magasabb a tápértéke, minden szempontból jobb. Amíg nem tud kanalazni, úgysem igazán alkalmas rá. Épp, hogy négy hónapos, most kéne kezdeni, de csak azért, mert refluxos (és ezzel a véleménnyel elég lazán állok a hozzátápihoz). Lesz még küzdelem elég, meg koszos konyha. :lol:
És boldog hófordulót!!

Lora,
Az igazság az, hogy tegnap délután véletlenül több órát egyszerre aludt a két gyerek és én is belhúztam. Ilyenkor nem vagyok álmos este, amúgy is 10-11 felé kezd húzni az ágy. Nem először szívtam meg azzal, hogy várok. De végül nem vártam meg és alig, hogy elaludtam, felébredt. Annyi azért vígasztal, hogy ha reggelig fennmaradok, akkor ez lett volna a leghosszabb átaludt éjszakánk :twisted:

Rokica,
Én tegnap kaptam meg, a júniusinak kell lennie. Mostantól fizettem elő, de még így is rájuk kellett telefonálni.
Rendelem a Babamagazint is, most jár le. Azt se küldték. A 6 számból már így is 2nél kellett telefonálni és mindig később kaptam meg, mint ahogy az utcán megjelent. Lehet, hogy nem az előfizetésed járt le, csak épp elfelejtették küldeni.

Kép KépKép
lorca

Lora! Én egy nagy piros törölközőt mostam a többivel és végig erősen reméltem, hogy nem lesz minden rózsaszín, de mázlim volt és nem lett. Vicces lett volna Gergő rózsaszínben... :lol:

Voltunk du a Postán (fél 4-ig vannak csak nyitva :shock: ), úh mire hazaértünk mindenünkből folyt a víz, úh szépen levetkőztünk és beálltunk a zuhany alá. :D Gergő kicsit furcsállta a dolgot, de amikor már vizesen feküdt az ágyon egy törcsin, akkor már nagyon vidi volt! :D :D Azt hiszem ezt be is vezetjük du-i programként az ilyen meleg napokon. :D
Vendég

Pann: Banánt eszik őszibarackal tizóraira és uzsira meg vaniliás tejpépet. Nyam-nyam :D

Lorca, Roki: Hát én azt teszem amit a védőnőm és a gyerek orvos mond. Annyi eltérő véleményt hallottam hogy el kellett döntenem kire hallgasak. Amúgy Beni nem nagyon csipázza az anti-reflux tápszert ennek is a nagy részét kibukta meg örülök ha 70-80 gr-ot belediktálok. A heti hízásunk az utóbbi hetekben(hozzátápi elött) 0 ill. 30 gr volt. A banán meg a tejpép annyira izlik neki hogy 200 gr-ot is megeszik belőlle és persze azóta nem bukik mert megfogja a pocakot. Múlt héten hízott 200 gr-ot végre.

KépKép
csongria

Ma volt nálunk a védőnő és rákérdeztem a hozzátáplálásról neki mi a véleménye. Ő azt mondta nekem, hogy 4hónapos kortól nyugodtan el lehet kezdeni, de nem kötelező. Legkésőbb 6 hónapos korban kezdjük. A legfontosabb a fokozatosság, első héten csak egyféle gyümi leve, majd köv. héten ua. gyümi pép, aztán jöhet a kövi gyümi....Véleménye szerint ezt a szülőknek kell eldönteni mikor kezdik el. Vessetek meg, de asszem én is elkezdem 4- 4,5 hónaposan.
Vendég

Sági! dehogy vetlek én is elkezdtem 3,5 hónaposan :wink:

KépKép
csongria

Sági,
Natival én is elkezdtem 4 hónaposan. Már kb elmúlt a nyelvkinyújtó reflexe és tudott feltámasztva ülni. Szabival ez azt hiszem, csúszni fog, egy kicsit éretlenkébb, mint Nat. Meg a macera is sok lenne, de a 6 hónapot én sem fogom kivárni. Már most bámulja, ahogy eszünk.

Csongria,
Ok, értve :) Az a két hét nem olyan nagy különbség, (Nati és Beni között) nekem csak az az érzésem volt, hogy túl sok vele a macera.
Szintén sokat gondolkodtam, hogy kire is kéne hallgatnom a sok vélemény között. Aztán arra jutottam, hogy senkire. :wink:
A két hét alatti 30g elég csúnyán hangzik. A banán Natinak is nagy kedvence volt vagy egy évig. Szerintem már bőven a mázsa fölött evett eddigi kis élete során.

Kép KépKép
lorca

Aron is mindig kinezi a szambol a kajat :) En meg mindent megszagoltatok vele es tegnap veletlenul megkostolta a barackot (a szajaba csoppent egy kis le) meg a kefirt is (szinten a szajaba csoppent :D) De en asszem varok vele... bar lehet, hogy egy szep napon hirtelen otlettol vezerelve megis adok neki valami barackle-felet...

Pann! Gergonek boldog "szulinapot"!
kami

Lorca! Szerdán megkérdeztem a védőnőt hogy a tápszeres recept mellé tudna e banánt is felírni.... nagyon fogy... hálistennek :lol:

KépKép
csongria

Sziasztok!

Boldog hófordulót Gergőnek!

Kaki:
Írtam, hogy a doktornő kamillát és espumisant mondott és majd az meghajtja. Tegnap mind a kettő ment, akkor ugye a harmadik nap nem kakilásnál tartottunk, de semmi. Estére kezdett is nyűgös lenni, kevesebbet is evett, plusz még apa nézte is a pocakját, hogy mi újság odabent.
Este beszalatt apa az ügyeletes gyógyszertárba és kapott egy édes szirupot és hozott kúpot. Én valahogy írtózok a kúptól, ezért kezdtük a sziruppal. Kapott este és ma reggel és úgy voltunk vele, ha délutánig nincs semmi akkor kap kúpot.
Hát olyan fél 12-re lett is egy tele pelus, olyan jó krémes. Aztán egy órakor ettünk, büfiztünk, ráültettem a térdemre és anya, az ágy, a rövidnadrágom, minden tiszta kakás lett hirtelen. Semmi előjele nem volt és annyi volt hogy a pelusba már nem fért. Alig bírtam felállni az ágyból, hogy ne kenjünk össze mindent.
Még jó hogy apa itthon volt, így mentünk a kisasszonnyal fürdeni.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Ma még senki nem írt? vagy nem működik? Ezennel kipróbálom.

Kép
Kép
agiboldi

Sziasztok,
Ágiboldi te szedsz Cezarette-t? Mert én ma abbahagytam és ma nincs bőgés a cicin, hanem rajta lóg egész nap (mert a tejcsi, meg a gyarapodás még kevés). Persze nem biztos hogy van összefüggés, de én vontam. Könnyebb ha a dolgoknak találunk okot, még ha nem is úgy van (persze a legjobb okok a növekedési ugrás, meg a fogzás).

KépKép
bozotka

Ágiboldi,
Működik. Csak senki nem ír:)
Végre megjött Nati barátnője! Jól megszenvedtük a két hét Boginélküliséget. Amikor délután meghallotta a folyosón a hangját, minden baját-búját elfelejtette és visítva követelte, hogy nyissam ki az ajtót.

Szabi ma a függönyt bámulva töltött legalább két órát. Nyitva volt az ablak és a szél fújdogált. Nekem annyi dolgom volt, hogy néha arrébbhúztam a játszószőnyegét, hogy a nap ne érje. Imádom az ilyen szombat délelőttöket.
Ráadásul, mivel Robi volt Natival, reggel nem kelt korán. Így Szabi az ágyba és szunya! Majd 10 volt, mire nagy kényelmesen kikecmeregtem. Már csak az kéne, hogy megtanuljon egyedül pelust cserélni. Akkor már ki se kellett volna kelni az ágyból, csak időnként cicit cserélni. :D

Csongria,
Ha adsz tejpépeket, érdemes kipróbálni a Hollét. Van egy csomó glutén és cukormentes is. Finomak, próbáltam. 8)
A kaját nem tápszerrel higítod? Nem tudom, milyen íze van a tápszerének, de a tej dobott ezeken a pépeken.

Kép KépKép
lorca

Bozotka,
igen, szedem a Cerazette-t, és én nem hiszem, h az lenne a hibás, már a harmadik levélnél tartok és csak most jelentkezett volna a probléma?
Amúgy meg mióta visszajöttünk Pestre nálunk is rendeződni látszik.. lehet, h csak a szopispárna hiányzott? nem volt kényelmes?
És ugyebár itt van mérleg, szóval most felmértem a helyzetet: nincs is kevés tejem igazából, mindig is ennyi volt. Két mellből eszik, mint mindig, és 110 - 130 g-t szívott ki, ami nem kevés, úgy olvastam, h ez az átlag. Ott lehet a bibi, h valszeg tényleg növekedési ugrása van, és több kell neki, mert itthon az előbb a 130-ra rárántotta volna a 60 tápit ha nem veszem el 40 után..
És erősebben szív sokkal! A régi nyammogás helyett mint egy pióca, kirántja belőlem a tejet, és aztán kérne még többet.
Ma véletlenül nem találta el egyszer a bimbót, hanem mellette, és KISZÍVTA! Tudjátok, mint a tinédzser szerelmesek nyaka, jó lila lett a mellemen egy folt... :oops:
Ja, és a két hét Debrecen alatt fél kilót hízott!!! Szóval ezért ment a hiszti, nem nekem lett kevesebb tejem a Cerazettől szerintem, hanem neki nem elégíti már ki az étvágyát.
Úgyhogy továbbra is próbálom szaporítani, mert nem akarok több tápszert adni ha nem muszáj.
A Cerazette-t meg nem merem abbahagyni, mert nagyon nagyon nem szeretnék még terhes lenni egyelőre :oops:

Kép
Kép
agiboldi

Kladi, igazad van az okok tekintetében, én is megnyugodtam, h én meg ezt az okot találtam :D , így könnyebb felvenni a harcot mintha vaktában lövöldöznék, pedig a lényeg nem változott: kevés neki a tej.. :?
Azért számolj be légyszi, h a Cerazette elhagyásnak mi lesz az eredménye, hátha ráfanyalodok később :lol:

Lorca, nosztalgikus Natiról és havernőjéről olvasni, nekem is volt, alattunk laktak, és folyton együtt lógtunk a játszin stb. Aztán mikor felnőttünk sajna kiderült, h az egy lépcsőházban lakás már nem elég kapocs, nagyon másmilyenek lettünk :)

Mindenkinek boldog hófordulót, akinek nem kívántam :D pl. Beni, Gergő

Hol van mindenki? Ok, tudom, h Timiék és Májusék elutaztak, de a többiek?

Boldi szuperjól bírta a hazautat, pedig kb 50 fok volt az autóban, nincs légkondi, kb belefőtt az ülésébe, de boldogan gügyörészett.

Kép
Kép
agiboldi

Na, nálunk este megint volt cicin sírás műsor (előző hozzászólás nem helytálló), pedig még volt tej a ciciben. 20 perc ordításmegelőző rázogatás után, vissza lehetett rakni a cicire és el is aludt 3 perc alatt.
De ezen a héten csak 100 g-t gyarapodott, meg nyűgös is. Remélem rendeződik.

KépKép
bozotka

Bocs, félreérthető.
Mármint az én előző hozzászólásom és Ágiboldinak vsz igaza van kevés tejet illetően.

KépKép
bozotka

Ágiboldi! Fél kiló két hét alatt? Ezt nevezem nagyon ügyi kicsákód van!!! :D

Lorca! De tápszerrel higítom a banánt is meg a pépet is. Hol lehet azt a Hollét kapni? Eddig még nem láttam sehol. A milupát írják fel receptre az hipoallergén.

Beléptünk a 6-osok szövetségébe. Átlépük a bűvös határt 6050 gramm lett Beni :D 4 kilóról 5-re nem ment ilyen nehezen. Bár tudom hogy természetes a lassulás. Ja és a védőnéni mérése szerint 64 cm.

Hol van mindenki?

KépKép
csongria

Most akkor Aron a legdurvabb? O mar majdnem 7 kilo!!!! Szerdan merte le a vedono... :D
kami

Sziasztok!

Na én vagyok, de gondolom már mindenki hunyni ment.

Ági,
Üdv itthon!!! :D Hiányzott Boldinak a jó kis szmogos Pesti levegő?! :lol:

Bozotka,
Szerintem nincs miért aggódnod. Szinte mindenkivel azonos időben ue problémák jelentkeztek és rendeződtek. Nyugi, pár nap és minden ok lesz. :D

Nekünk szuper napunk volt. Délelőtt főzés (bableves), utána Cora, Brico Store, délután vendégek, este séta amit végig aluszkált ez a kismanó. Izgultam is, hogy nem fog majd elaludni az esti kaja után. Nagyon rég volt ilyen, fürcsi után kaja, be a kiságyba és magától elaludt egy tíz perc alatt. Most mind a két pasi alszik én meg sörözök és nézem a boxot meg írok nektek. Nem vagyok álmos. :?
Peti tegnap 6510 gr volt, most egy hét alatt 260 gr-ot hízott, ki is pofásodott a gyermekem. :lol:
Holnap lehet bejátszik egy állatkerti séta.

Jóccakát mindenkinek!!!
Vendég

ja, ja! Áron a nyertes, mert Gergő még csak 6450-nél tart! remélem tényleg le fog lassulni, különben hiába veszem neki a kengurut! :D Ma voltunk a Brendonban, felpróbáltunk néhány típust, de nem volt olyan ami igazán kényelmes lett volna, úh még tovább próbálkozunk.

Ágiboldi! Nálunk is ez a helyzet, és elég sokáig tartott, mire leesett, hogy több tej kellene. Most átálltunk a két cici/szopi verzióra, hátha így sikerül kielégíteni Gergi igényeit, aztán ha nem, akkor megint fejek. Fejéssel elég jól tudtam szaporítani a mennyiséget (éjjel elázott az ágy), úh van remény (anyukám mindhármunkat csak 4 hónapig tudott szopiztatni, úh kicsit stresszelek, hogy nem örököltem-e....már amennyiben ezt lehet örökölni). :roll:
Ma elővettem egy adag márciusi tejet a mélyhűtőből, kiolvasztottam, megszagoltam és okénak tűnt, de mikor megkóstoltam azt hittem felfordul a gyomrom. Olyan íze volt, mint amilyen szagúakat Gergő bukizik! :shock: Brrrrr! Szóval akkor most meddig tartható el a tej? Vagy lehet, hogy a felolvasztásnál baltáztam el vmit? :roll:

Autósülés: elkezdtük nézegetni a következő méretet, és találtunk olyat, ami 8 hónapos kortól 12 éves korig jó: Concord Trimax Pure, mit gondoltok erről? Milyen lesz ez az ülés 11 év múlva? :shock: :roll: Ti már néztetek vmit?

Lorca! Engem Gergő a kezdetek óta harap, de az utóbbi időben naponta többször is! Rászólok, erre elengedi a cicit, rámmosolyog, mint egy kis angyal, aztán kezdi újra! Esküszöm, tudja, hogy mit csinál, és remekül szórakozik! :shock:
Vendég

Há, Sági én még ébren vagyok! :D

SÖR és BOX? :shock: Nem semmi!

Na megyek én is pihizni! :wink:
Vendég

Pann,
Egészen más íze és illata van a fagyasztott tejnek, szörnyen rossz, de a lényeg, hogy Gergő elfogadja!!!
Tudom ajánlani a Mazsi féle recepteket, nekem bejött és az a 7-7-5-5-3-3-1-1 fejés is. Ja és masszírozom is minden este a cicim a zuhany alatt, sörözöm és őszilevet is nyomatok, homeos bogyók, a "takarmány" golyók...vicces egy kicsit. Ja és még a védőnőm javasolt valami új teát, majd pontosan elküldi a nevét akkor megosztom veletek is.
Autósülés 8 hónaptól 12 éves korig. :shock: Érdekes! Mi még nem néztünk utána, hogy mik vannak csak az valószínű, hogy Recarot szeretnék.
Vendég

Csongria,
Általában bioboltokban kapható, az Astoriánál szoktam venni a körúton vagy az Árkádban. Szokott lenni a Kenguru boltokban is, de ott drágább.

Szabi is ma lépte át a 6 kilót, 6040. Ahogy őt ismerem, holnap már megint 6 alatt lesz. Elég egy ugribugri :)

Pann,
Szerintem ettől a súlytól kezdve nemigen lesz kenguru, ami kényelmes :? Inkább keress olyant, amit csak simán elbírsz. :D

Harap?! :shock: Csúnya rossz macs! Ilyenkor én visítok és leteszem. Elég durva lesz, ha hozzászokik. Nem ijesztgetni akarlak, de a kis fogacskák élesek, mint a borotva. Alap felállás, hogy egyszer megharap, utána a reakciótól megijed és nem csinálja többet. Ha szopizik, nem tud harapni, csak amikor már csak játszik.

Hogy olvasztottad ki? Nem lehet, hogy már fagyasztás előtt megromlott? Bőven jónak kéne lennie. Még ha van is benne baci, akkor sem lenne szabad, hogy romlott íze legyen.

Akkor már egy nappal túllépted anyukád rekordját :D Én nem hiszek a genetikában ezen a téren.

Kép KépKép
lorca

Hogy mutassak valamit, ami durva: Kép
Itt épp, hogy elmúlt 3 hónapos és hét kiló (na jó, nem a leghízelgőbb beállítás)
Kép

Ma meg nekiestem a hajának. Nagyon sok, hiába vágtam pár hete, még mindig túl hosszú volt. Most már nem :)

Kép Kép

Ki lehet találni, melyik az előtte, utána :D

Kép KépKép
lorca

Kép
Kép
Nem az én lábaim :D

Kép KépKép
lorca

Úgy látom, csak én vagyok ébren. Kihaltunk :) Garázdálkodhatok szabadon. Mindenki korán fekszik és későn kel?!
Azon gondolkodom, hogy most átaludta az éjszakát, vagy én aludtam át, hogy megszoptattam. Mindegy, bármelyik verzió, én örülök neki :D

Pann,
A mi autósülésünk örökölt. Tesómat ismerve már ők is kapták vagy használtan vették. Elég viharvert darab, több éve használatban van. Nem tudom, hogy nézne ki tizen év használat után. :shock: Amit néztél, valószínűleg olyan, hogy le lehet venni a háttámláját. Nem tudom, hány éves kortól kell csak az emelés, az a kis ülőke? 8 hónaposan azért nem raknám olyanba, amibe ülni kell. A másik, hogy sok bébi nem tűri egy idő után, hogy háttal utazik, hány vagy ordít, tehát muszáj.

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Én vagyok - vagyis lennék, csak ehhez a tej témához nem tudok hozzászólni, más meg nem igazán volt az elmúlt pár napban :? Remélem mindenkinek hamar megoldódik a gondja! Cerazettét ne sajnáljátok - nekem megint megjött :? Csodálkoztam is, hogy milyen hamar, de rájöttem, hogy csak azért tűnik ilyen közelinek, mert az előző 9 napig tartott :shock: :( OK, így se 28 nap, de ezzel a gyógyival sose lesz pontos :?

Boldog hófordulót az ünnepelteknek! :P

Oltás: Emma az agyhártyagyuszi ellenit kapja a kötelezőkön felül, na meg kullancs ellen majd ha ott tartunk korban ;)

Lorca! Az első 2 képen az Nati??? Jó súlyban volt! Értem miért nem pártolod a kengurut ;) :lol: Jó kis nyári frizkót csináltál neki :D
Pann, a Babybjörn szerintem nagyon kényelmes, bár tény, hogy iszonyú drága :? Na meg Emma is még csak 5,2 kg :roll:

Nekünk nagyon szuperül telnek a napok! Emma eszik, gyarapszik mint a kisangyal (pont ezt akartam írni pár napja, amikor olvastam, hogy most mindenki küzd, úgyhogy jobbnak láttam hallgatni :? )! Nagyon vidám, egyre többet gagyarászik egymagában is :D A 3,5 óránkénti kajcsi is szépen beállt - bár figyelem, mert most várható nála a növekedési ugrás hamarosan, úgyhogy lehet, hogy átmenetileg visszaállunk a 3 órára ha kell. Most azon dolgozunk, hogy az esti lefekvést előbbre hozzuk - szeretném ha 9ig ágyba kerülne, és ebből mostmár rendszer lenne. Tegnap kezdtük, és az első nap nagyon jól ment: így is n8-ig aludt :P
Szóval nekem egy szavam se lehet!
Drukkolok mindenkinek, hogy hamar rendeződjenek a problémák!

Dobok még fel 1-2 tegnapi képet :D
Szép vasárnapot Mindenkinek!

Kép Kép Kép
Vendég

na jó reggelt!

Lorca! Azt akartam még írni tegnap a függönynézegetésre, hogy én is azt vettem észre, hogy Gergő sokkal nyugisabb és tovább is elvan az ágyon fekve, a lámpának magyarázva, mint a játszószőnyegén!:shock: Úgy látom, hogy a játszószőnyegén egy idő után (kb 15 perc) túl sok neki az inger és elkezd tőle "megőrülni"!

Nati nem volt semmi 7 kg-osan! :lol: Most viszont nagyon kis helyes, még így is, hogy teljesen fiúsra nyírtad! :wink:

Ja, meg azt akartam még kérdezni, hogy honnan lehet tudni két ciciből szoptatáskor, hogy mikor kell váltani? :?:
Vendég

Most pl. beájult, pedig még csak az elsőnél tartottunk. :shock:
Vendég

Jo reggelt.

Klassz ejszakank volt. Aron 10-tol 4-ig aludt, aztan 7 meg 9, de csak keveseket eszik most (hogy aztan 2 ora mulva megint jelezzen :D). Barbi: mi is elore akarjuk hozni az alvasat. Azelott fel 10-kor mar mindig aludt, de legkesobb 10-kor. Aztan valamiert atallt ejfeli - fel 11-es alvasra! :shock: Most fel 8-8-kor van a furcsi, utana oriasvacsi es meg gugyog egy darabig, de pl tegnap 10-kor mar aludt. Remelem megint hozzaszokik (vagy meg hamarabb) es ez is megoldodik.

Fagyi tej
: Panni, az a tej tuti jo, en is csak ugy fogalmazok, hogy hanyas szagu (szerintem frissen is), remeleme nem dobtad ki es odaadtad Gergonek.

Harapas
: Aron is szokott harapdani es amikor vonitok, akkor ugy vigyorog ram, hogy el se engedi! Es harap megint, hogy vonitsak es vigyoroghasson. El se akarom kepzelni ugyanezt az elso ket fogaval...

Kengu: en is csak a BabyBjorn-t tudom ajanlani, szerintem nagyszeru kis dolog. Azt nezem egyebkent, nekunk nem a sullya, hanem a szelesseggel lesz bajunk. En birok akar 15 kilot is, Tankaranka vagyok, Aron viszont nem soka em fog beleferni :D
kami

Barbi,
Olyan jó az a közös családi kép!
Igen, az Nati :lol: Gondolom, egyértelmű, miért voltam meglepődve, hogy Szabi viszonylag lassan hízik :wink:
A jó híreket soha nem kell visszatartani! Persze a rosszakat sem 8) Nálunk nincsenek nagy bömbik, szinte mindig jól viselkedik. De azt azért én sem akarom leírni huszadjára, hogy ma is egy jó napunk volt, nem volt bömbi, szépen evett, elaludt magától és játszik egyedül is. Csak időnkét :D
És nagyon csini anyukája van Emmának.

Pann,
Két cicinél én akkor váltok, amikor már unom egy kicsit. Olyan 15-20 percet hagyom. Szabi mostanában kb 5 perc alatt lerendezi a szopit, a reggeli nyammogás kivételével. Olyankor hiába is kínálom a másikat. Csak egy óra múlva.
Nati is hasonlóan reagált a túl sok ingerre. A kiságy fölé akasztható pörgettyű például 1-2 perc alatt kiborította, sírt veszettül, ami nem volt szokása. Ő csak hízott fél évig, másra nem pazarolta az erejét. :oops: :lol:

Harapás:
Elég rosszul hangzik. Ez tényleg olyan, amiről muszáj leszokni, leszoktatni. Ha éhesek, nem harapnak, nem tudnak, mert ott van a nyelvük. A szemükön látszik, amikor harapásra készülnek. A visítástól jó lenne, ha megijedne Áron. Később még rosszabb lesz, ha ilyen egyértelmű jeleket figyelmen kívül hagy. Utána sem szabad amolyan pozitív jelzéseket adni, amikor mondjuk már vigyorog. Ez felhívás a játékra. Most még elmegy a nem tudok rá haragudni hozzáállás, de megszokhatja. Kínossá meg szerintem ott válhat, amikor mást is megharap, mert tetszik neki a reakció. Nem tudom, hogy tényleg innen indul-e ki, de jobb nem hagyni.

Tej:
Lehet, hogy tényleg büdi a fagyasztott, még ha jó is. Még nem próbáltam felengedve odaadni. Most nincs egyáltalán, Natival meg kidobtam. Azt hiszem én sem adnám oda, ha nekem nem ízlik. A friss tejet nem érzem kellemetlen szagúnak. És fini is, még ha kicsit túl édes is :D

Kép KépKép
lorca

Na, jókor mondtam, hogy nem sír. Itt irogatok, ő meg lent gügyörészik, játszik. Aztán egyszer csak nagy bömbi. Zsenikém keresztbe fordult a kiságyba, és megpróbált kiszabadulni. Úgy, hogy rugdalta a kiságy rácsait. Minden egyes rúgásnál a feje jól odakoppant a túloldali rácshoz. :x remélem, ez a technika nem a későbbi IQ jele, mert akkor fizethetem a magántanárt tizen évig, ha azt akarom, hogy leérettségizzen. :D

Kép KépKép
lorca

Nya haj. Most jottunk vissza hintabol. Kenguruban volt, elore nezett es nagggyon szepen tartja a fejet hinta kozben is! Pedig anyabol kibujt a gyerek es jo magasra hajtotta a hintat - de semmi, csak nezelodes :D ugy imadom ezt a olykot!

Persze az oreg nenik megint csodankra jartak. Legkozelebb viszek magammal szorolapot az adatokkal: kisfiu, Aron, 4 honapos, csak anyatejes, nem sir tul sokat, vidam-vigyori-erdeklodo kiskolyok, stb.

Harapas: hat, eleg ijesztoen vonitok,abban semmi batoritas nincs - inkabb csak meglepodik, hogy anyu ilyet is tud es tetszik neki. Ilyenkor am le szoktam rakni es hagyom nyoszorogni egy kicsit, hogy tudja, a harapas nem jo. Kisujj be a szajba, cici ki es vege a szopinak. De azert hbe-hoba csak elofordul...

Jaj, csajok, holnaputan neurologia. Nagyon izgulok. De jo Aronnak, o nem tudja, mi a tet... irigylem a boldog tudatlansagaert!
kami

Jó reggelt!

Barbi, nagyon klassz a családi kép!

Úgy tűnik, h vége a cicin bőgésnek, biztos csak honvágya volt :lol:

Pann, Boldi is baromi ideges lesz a játszószőnyegén, 10 perc múlva úgy csapkodja mintha ki akarná nyírni a lógó bizbazokat, és hangosan nyöszörög közben.

Mi is átléptük a 6 kg-t!!! 6060! Ez ugyebár azért nagy szám mert a gyerekorvos mindig lesoványkázza, de most két hét alatt a fél kg megnyugtatja őt is remélem.

Pann, én is akkor váltok mellet mikor megunom, én is kb 15-20 perc múlva, vagy ha bealszik.

Ági, alkoholos sört is iszol vagy csak mentest? Egy keveset lehet nem? Úgy vágyom igazi sörre de eddig tartóztattam magam..

Kami, kedden mentek? Szorítunk neked, de ne félj, semmi gond nem lesz!

Nati olyan a régi képein mint egy szumós :lol:

Kép
Kép
agiboldi

Húú, Áronnak is boldog hófordulót, ezek szerint nekünk is egy hét múlva lesz :)

Kép
Kép
agiboldi

Ágiboldi,
Nem hiszem, hogy egy kis sör nagy gond lenne. Én nem iszom alkoholt, de semmi jókislánykodás, egyszerűen nem szeretem. Így persze könnyű. A csoki és a mogyoró se jó szopiidőszakban. Azzal elég jól bepótolom a károsanyagokat. :wink: De kit érdekel, amikor ollyan jóóó. Na jó, azért mást is eszek. De a csoki az egyetlen étel, ami napi jelleggel megfordul a diétámban. :oops:

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Ájronkának egy kis késéssel, de boldog hófordulót kívánunk!!!! :D

Ági,
Tegnap éppen mentes sört ittam, de ittam már Radlert is, abban meg van egy kis alkohol, de Peti nem panaszkodott. :lol: Egy pohárkával nem árthat!!! :lol:
Vendég

Sziasztok! :)
Visszajöttem! :D :D Nagyon jó volt otthon, de itthon mégjobb! :)

Lilla csütörtök este olyan veszett ordítást csapott 1 órán keresztül, hogy anyukám azt mondta, hogy vigyük a dokihoz. Én nagyon higgadtan viseltem, fél óra után rájöttem, hogy tuti a hasa az, jól kinyomkorásztam belőle a pukikat, megetettem és elaludt! :)
Anyukám totál kiakasztott azzal, hogy ne is áltassam magam, hogy sokáig tudok szoptatni, mert biztos 4-5 hónapnál nem lesz több tejem! :shock: :shock: És hogy mikor adok már neki vmi más kaját! Ezt úgy utálom, hogy annó ők úgy csinálták, akkor nekem is törvényszerű!!!

Harapás!
Hát nálunk is van! :( Néha Lillus úgy rászorítja az ínyét a cicimre, hogy kábé majd kiugrok az ablakon! :shock: :shock:

Ja, és elromlott az éjszakai alvókánk is. Lehet, hogy az új hely miatt, de mind a 3 éjszaka 3-szor kelt! :(

Folyt.köv, csak szólít az utód! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Timi, nekünk is elromlott az alvókánk, és itthon is, a régi jó kis 6 órai ébredés helyett 3, sőt ma fél 2 stb :cry: Lorcának lesz igaza, egyrészt változnak a jó tulajdonságok is, másrészt mindenki kipróbálja az éjszakai szoptatást (direkt nem írom, h óránkénti kelést mert brrr, olyan biztos nem lesz!)

Kép
Kép
agiboldi

Ági!
Ma este lesz méricskélés, de nem hiszem, hogy túlszárnyaljuk Boldi 6060 gr-ját! :D :D Ügyik vagytok! :)

Hozzátápi:
pont ma akartam kérdezni, hogy ki mikor szeretné elkezdeni! Én még várnék szívem szerint addig, míg van elég tejcsi. De ha ti elkezditek, lehet, hogy elcsábulok! :D :D

Cicin ordítás:
hát sajna nálunk is van... nem mindig, de sokszor, szopi után (mikor még nem evett eleget), vissza akarom tenni a cicimre, de csak ordít.. :shock: :shock: Ja, és mostanában azt is csinálja, hogy szív kettőt, elveszi a fejét, aztán vissza. És így legalább 4-5 alkalommal. Aztán rácuppan rendesen és szopizik! Ki érti ezeket a gyerkőcöket! :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Ja, képzeljétek, Lillus most már megfogja a kezébe adott dolgokat! Olyan cuki, ahogy megfog vmit és a mellkasára vonszolja és két kézzel megfogja! :D :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára timocska 2009.12.09 16:06-kor.

Timi
Kép Kép
timocska

És nagyon jók a képek! :D :D :D

Lorca!
Nati milyen kis husi volt! :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Na hali!

Mi is hazajöttünk, Gödöllőről. Hát Brigike is egyre korábban kel. Szombaton f5-kor, ma már f4-kor kelt. Ja és utána meg csak vigyorog alvás helyett. Szerintem ennek nálunk az az oka, h. egy pár napja egyfolytában éhes. Egyik este bepuszilt ciciből 160-at és még üvegből 100-at. Csak így volt hajlandó elaludni. (Telken van egy régi mérleg és nosztalgiából lemértem mennyit eszik :) ) Ezután kelt f5-kor. Pedig 11-kor aludt el. :shock:

Sör: én is iszom néha egy kis sört. Annyi nem árt. Sőt a védőnőm még "fel is írta" nekem nyugtatónak. :D

Barbi nagyon édik a fotók. Főleg, h sikerült elkapni, h mindketten vigyorogjatok. Nagyon ügyi! :D

Ciciváltás: Hát Brigi is mindig 5-10 perc alatt lerendezi a szopit. Ha felkínálom neki a másikat már nem kell neki. Viszont mostanság van, h egy óra múlva már megint kér enni. Jó volna, ha inkább tovább enne és többet, és akkor kibírná legalább a 3 órát. :?

Timi: Én is írtam, hogy az anyósom ue mondja állandóan. Csak épp az ő idejükben kötelező volt 6 hetesen reszelt almát adni és 3 hótól már főzeléket. Persze, hogy így kevesebb tejet evett a gyerek és hamarabb elment a tejcsi. Csak ebbe ők nem gondolnak bele, mert akkoriban nem foglalkoztak ilyesmivel.

Bozótka: én is abbahagytam a gyogyit. De ettől még nem lehet eredmény, pont te írtad(másoltad), hogy 1-2 hét alatt kell h rendeződjenek a problémák. Azért kíváncsi vagyok mi lesz!
lora7

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: