A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Móni!
Reklamátorkodás folyik az augusztusi topikban, hogy nem elég, hogy elhagytad őket, de még képeket is nekünk küldtél.
Na, csak informálni akartalak, kérlek lécci azért most ne érezd magad elűzve, nehogymá végleg s visszavonhatatlanul minket is elhagyjál.
Látod, itt mán kezd csöpögni az eső. A babaeső.
Szivvi Lilikéjének nagyon megtetszhetett az (asszem) Annee által felpakolt babazuhany.

Kép
kissmanó

Szivvi, micsoda hír, megy a drukk, mindjárt lesz egy kis tündibündi kislánykád! Jaj, ezen most elkezdtem bőgni. Ez annyira megható!!!

Amúgy nővérem is ilyentájt született 2,4 kg-mal, és ő a világ legédesebb, legszebb nővérkéje 3 gyerekkel, úgyhogy úgysem lesz semmi baj!!! :lol: Anyukám ugyanis dolgozott, és a főnöke egy elhagyott gyárcsarnokba küldte felmérni, hogy minél jobban kímélje (Anyukám mérnök). Ott dolgozott a csöndben, nyugalomban, csak két kollegája, aki ezt nem tudta, tesztelte a riasztót, és egyszercsak megszólalt mellette a sziréna. Na, Anyukám úgy megijedt, hogy aznap este meglett a nővérkém. :lol:

Esztora, többiek, nem tudjátok, Szivvi hogy áll a cuccokkal, babaszoba stb? Nálunk azért még kicsit gáz lenne, ha jönne. :oops:

Amúgy ma délelőtt bejártam a Praktikert, Obit, Brico Store-t, TTl-t, JYSk-et, de sehol sem találtam álmaim babafüggönyét. Azért vettem függönyt, ha netán jól sikerülne megvarrnom, majd lefkényképezem. :wink:

Kép
nenoke

Nenoke! Ne viccelj. Ha nem tod megvarrni álmaid babafüggönyét, akkor olyan nem is létezik sehun.
Sze olyan ügyesen varrocskázol mindig.

Kép
kissmanó

Manó, édi vagy, de csak a széleit varrom a függönynek, úgyhogy nem rajtam múlik, és nem olyan mintás, mint amilyet szerettem volna, és lehet, hogy ütni fogja a matricákat, ezért kipróbálom milyen, és ha nem tetszik, rögtön le is szedem, és várok tovább álmaim babafüggönyére. :wink:

Kép
nenoke

Sziasztok!

Hát,erre senki nem számított, gondolom Szivvi sem, de szorítunk neki nagyon!!!

Mondtam én pár napja, hogy úgy szokott lenni, hogy gyűlnek a 40. hét körüliek, aztán beelőz hirtelen valaki. :shock: :oops: De azért nem jóslásnak szántam...

KépKépKépKépKép
uxi

Hi-hi!
Manzárdablakos szobába nem jár függüny!
Na, itt nem kell magam szégyellni, hogy milyen jókat alkottok, s én nem tettem semmit a kölkeknek.
De manzárdablaknál még az a jó (a függönyhiányon kívül), hogy ha egy légy betéved a bejárati ajtón, s ha odarepül az ablzk zónájában, mint ahogy egy idegesítő légynek illik, akkor kinyitom, s kirakom. Ezért is imádom az ilyen ablakokat.

Kép
kissmanó

Bori, szerintem aludjál nyugodtan, lehet, hogy erőt gyűjt a szervezeted, használd ki.

Nekem nem akarsz "megérezni" egy július végi időpontot? :wink:

Én úgy tudom, hivatalos álláspontszerint ha folyik a magzatvíz, legkésőbb 24 óra múlva meg kell születnie a babának.
De egy otthonszülős könyvben azt olvastam, lehet tovább is várni, csak kétóránként lázmérni kell, meg szigorúan tilos bárminek is bekerülni a hüvelybe (a doki kezének is!)+nem szabad fürdeni, cska zuhanyozni.

Na most olvasom, hogy már más is írta... nem baj, itt marad.

Rózsa, drukkolok nektek is, maradjon bent júliusig! Visszadugod :D .

KépKépKépKépKép
uxi

Csajok, nagyon koraszülöttet már senki nem tud itt szüni.
Ezt mint egyik sereghajtó írom, már mindenki túl van a kritikus időszakon. A 32. hét után már talán nem olyan gáz, mint előtte.

KépKépKépKépKép
uxi

Szivvi
Most olvastam a nagy hírt!!!! Nagyon szorítok!

Lányok
35 hetesen már egy 2 és fél kg körüli gyönyörű babóca lesz, nem olyan szörnyen korai ez!

Kép
Kép
emma1976

Uxi!
Minha tennap nem ez lett vóna a vonalzód.
Vagy mégis?

Kép
kissmanó

Manó, sztem tegnap már ez volt, tegnapelőtt még nem. Állandóan eltűnt, azt meguntam, csináltam másikat, az meg megállt, így azt is lecseréltem. :wink:

KépKépKépKépKép
uxi

Vonalzómániás vagyok :oops: .

KépKépKépKépKép
uxi

Na, megjöttem CTG-ről, minden okés, Bogi szépen mocorgott, bár tettem is róla, hogy ne aludjon a lelkem...
Képzeljétek addig piszkáltam hogy ne aludjon, hogy rájött a csuklás, és mikor csuklott egyett akkor a gép olyanokat reccsent hogy azt hittem röhögőgörcsöt kapok...
Szal ez is megvolt, következö jövő csütin lesz meg UH is.

Borival mi van, nem ért még vissza a CTG-ről?
Egy picit aggódom, ő előbb elment mint én, már vissza kellene hogy érjen! :shock:
Vendég

Csá Mammák!

Megjöttem a körutamról. Látom, semmi fejlemény :( Má nagyon izgulok!

Vettem 1 db szopis melltartót.

Mennem kell, apának kell a gép.

Kép
zsuzsi**

Á, Borival tuti minden rendben, csak bízti pihizett, oszt nekilátott a baldachinnak.
El tom képzelni, hogyan élvezted Hencsi a csuklás miatti recsegéseket.

Uxi, akkor azt jelenti tegnap nem figyeltem. Mett azt tom, hogy az egyik rend nagyvonalakban megszűnt, ellenben azt nem vettem észre, hogy a másik megállt volna.

Kép
kissmanó

Reméljük, hogy minden okés Borival!
És csak pihizik egyett a melegben.

Manó!
Gondolhatod hogy élveztem, azt nagyon bántam, hogy a párom nem volt ott, ő már attól is tisztára oda van, mikor csuklik, és odateszi a fülét a pocakomra, és hallgatja, hát még ettől hogy oda lett volna...
Olyan haláli volt, akkorákat recsegett az a szerencsétlen gép, hogy csak na...

Na én is lepihenek picit, fáj a lábam, lassan úgy érzem szétdurran...
Vendég

Hencsi! Engem már nem kell félteni ;) Legfeljebb szülök egy bébit. Nagyobb bajom ne essék ;) :D
Jelentem még piacra, meg ebédért mentem. Ígérem, többet nem fordul elő! ;) (mert remélhetőleg holnaptól Párocska szállítja nekem a papikát, lévén én gyermekágyas)

Na, de a ctg. Minden okés odabent (felébresztettem Ádit, mert a szenyó néni volt a rezgetőjével :twisted: féltem, hogy megint nekiáll piszkálódni). De nem akaródzik neki még kijönnie. Dokker ránézett az nst-re, látta no összehúzódás, mondta, ebből ma már tuti nem lesz gyerek. De a holnapot nem zárta ki ;) Megbeszéltük, hogy a fogantatáshoz képest holnap telik le a 38 hét, és ugye az a lényeg. Meg azt is mondta, hogy a babák 38 hétnyi fejlődése már átlagolva van, kiszűrve belőle a ciklus hosszát, mint változót. Tehát az a lényeg, hogy az a legmérvadóbb. Még méhszájat se nézett, aszonta tuti zárva van :shock:
De jobb is, hogy nem szültem éjjel. Képzeljétek, annyi nő fexik most az istvánban, hogy a szülészetieket le kellett vinni a nőgyógyászatisokhoz. Rémes lehet, mindkét félnek. És gondolom, babát sem lehet bevinni (szívem sem lenne abortált asszonyokat a síró fiammal szembesíteni...) Szóval Ádi lelke biztos átszaladt éjjel a kórházba, és megnézte, mi a szitu. Látta, hogy teltház van, így inkább még bennem várakozik.
Dokker aszonta, estére leürítik az osztályokat (gondolom hazaküldenek mindenkit hétvégére), éjjel már lehet jönni.
Hát, mennék én, szívesen.

Mandarka! Hogy-hogy így is úgy is a Te nevedre írják a gyerkőcöt??? Mi az apaságiban megadtuk, hogy az apja családi nevét kapja. Nálatok ez miért nem egyértelmű elsőre, ha lesz apasági?

Neno! Ne izgulj a szoba miatt. Bébnek a két karod, és a két cicid kell jópár hétig. Az összes többi a Te kényelmedet szolgálja csak!
Milyen függönyt akarsz? Van már textilre való matricafesték is! Ha kitalálod a mintát, és találsz megfelelő anyagot, akkor Te is meg tudod csinálni!
Vendég

Üdv!
Szivvinek megy a drukk ezerrel!!!

Rózsa:
jövő hét szerda 5 óra a következő időpontom a Klinikán.

Köszi a pelenkázós tanácsokat!

A képek szépek, Andi , nem semmi a lábad!

Jah, laboreredmény jó, azt mondta a doki, a nagy fej öröklési eset :shock:

Gurgi, Andi: egyenlőre a Lászlót és a Pétert mondta, de nekem nagyon nem jön be :cry: Nem tudom elképzelni, hogy így hívják a gyerekemet :roll:
Én már Marcit is Samunak akartam :lol: 2* engedtem neki, nem értem mi a baja vele :twisted: Szerintem annyira aranyos név :lol:

Esztora: ha valamit megtudsz rögtön írd meg nekünk, itt már mindenki nagyon izgul. Drukkok tovább mennek!!!

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Brigi: Most ne engedjél, ha már Marcit is Samunak akartad! Neked is lehet ennyi kívánságod, nem?

Anita melltartót vettem, nagyon király, ajánlom mindenkinek. NEm tudom, ki volt az, aki pamut cicitartót keresett nagy méretben, de itt a Kékgolyó mutcai Anita boltban volt. Nagyon kényelmes, szuper anyagból. 6890 Ft volt, de nagyon jól tart.

Csajok, Annee hol van? Tán csak nem szül??? :shock: :D 8)

Kép
zsuzsi**

Brigi, és nem tudtok kiegyezni valami dupla névben? Pl. Péter Sámuel? Nekem mondjuk a Péter nagyon tetszik, csak nálunk már van kettő a szűk családban.

Bori, fehéret szerettem volna, valami apró kék tengeri mintával (rákocska, polipocska, haalcska), hogy menjen a tengeri matricákhoz meg a falhoz. Ehhez képest végül sima fehéret vettem, és kék macis sötétítő anyagból meg varrtam dekorcsíkot köré. Végülis mindekinek tetszik, úgyhogy lefényképzezem, és megmutatom. :lol:

Kép
nenoke

Szivvi, drukk!!!!!!!Várjuk a fejleményeket, hátha eddig már túlvagy a nehezén :wink: .
Vendég

látom még semmi hír, de annee is eltűnt nagyon!?

bori az az ágynemű fehér volt? :shock: na akkor az eszemen kívül már a szemem sem működik rendeltetésszerűen mert én nagggyon halovány kéknek láttam :o

gyomrotok hogy van? vagyis inkább hol?
én ma nagyon rosszul vagyok, alig bírom a meleget, erre pluszban elkezdődött az is (nekem eddig nem volt) hogy nem tudok enni, emrt szinte nincs is hova és ha eszem, akkor hányingerem van, mert annyira fent van, de így meg folyton éhes vagyok, emrt nem tudok enni :? :(

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

hőség riadóóóóóó!

29 fok van a lakásban, és szakad rólam a víz. Ma (is) mostam hajat, de már nyoma sincs, azóta 1000x leizzadtam.
Csajok! Nem jön valami hirtelen és váratlan lehülés? Díjaznám!!!!

Megyek eszek valamit....

Kép
Kép
moni1973

Móni: egy jó kis lehülésnek én is örülnék nagyon! Ventillátor nélkül már ki sem bírnám :cry:

Annee: tessék jelentkezni! Vagy Andris úgy döntött, hogy mégis kibújik?

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

nincs hirem!
viszont itt vannak a fotók
Kata
Kép
Emi
Kép
Szivvi
Kép

Bridzsi

Kép
esztora

nana és brigi a te képed hol is van????????????????

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

a cenzura áldozata lett!

Bridzsi

Kép
esztora

Jajj csajok. Ülök itthon, hisz himlős ugyi a kölök, erre 2 óra hosszat nem vót net. Há aszittem hülyét kapok. Izgi dolgok lógnak a levegőben, erre ne tudjak informálódni....
Na, most van, uhhó ha netán eltűnök, míg Hencsinél nem sms-esek, addig ne nyomozzatok.
Vót még rá példa, hogy netkapcs miatt nem bírtam bejelentkezni sehova napokig.

Amúgy jók a képek Esztora, de kérünk szépen, ne most cenzúrázz. Oké?
Ja, meg amúgy direkt olyan képek lettek nekünk lőve, amelyekről nem is nagyon derül ki, hogy nem négyesben hanem nyolcasban nyomultatok?
Szivvin pl nem is látom hova bújtatta Lilit.

Kép
kissmanó

Emi! Gyomrom helyén, kb 15%-al bír csak kevesebbet befogadni mint normálisan. Asszem ez annak is köszönhető, hogy pocakom csaknem a bokám súrolja. Télleg, dokinéninek kell is szóljak, hogy azt ígérte lesz ez még fenn is. Vagy apával szövetkeztek, s a kis építkezési daruval akarják felemelni?

Télleg. Kivel is tartja Annee a kapcsolatot? Zsuzsi, nem veled? Semmi hír? Netán dupláznak itt a kismamik, s mi nem is tudjuk, hogy drukkhegyeink két irányba kéne menjenek.

Brigi! Télleg, miccólnátok a két névhez?S akkor engednél te pl. egy Péternek vagy Lászlónak, s majd mivel te vagy többet a lurkókkal, úgy is a Samu fog győzni.
Bár megértelek, ha nem akarnád, pl. azért mert másik 3 fiad csak egy névvel rendelkezik. Mett az ugyi máris kedvezményezésnek könyvelhető el a legkisebb javára. Szal kell mérlegelj, vagy kőkeményen kitarts.

Kép
kissmanó

Mano nem válogattam ennyi képet csináltunk!Kata telefonjában van még kb ugyanennyi.

Bridzsi

Kép
esztora

Kata! Akkor tőled kérünk képet Esztoráról.
:wink: :roll:

Kép
kissmanó

Haloo!

Szivviről még semmi hír..

Kép

Most mentek el a csajok..Jól el voltunk, mingyá nyomatok egy cuki képet..

Hencsi+Bori!!
Örülök, hogy minden oké..ill. Bori már azt hittem eljött a nagy nap!
Én már nem mondok semmit..
:lol:

Jók a balatoni képek..mindenki vigyorog..!! Édesek vagytok..
Esztora!!
Mutasd csak magad, hélóó
:lol:
torolve_20131003125716

Ati és Lola, barátnőm kislánya :lol:
torolve_20131003125716

semmi hír,irtam neki de még nem válaszolt.biztos amint tud jelentkezik!

Bridzsi

Kép
esztora

Hűűűű, Anyám!!! Szivvi, mennek a drukkok!!!!+++++++++++

Én megvagyok, csak beszart a net. Egész nap nem volt. :( :( :( :(
Vendég

Szivvi, Veled vagyunk, remélem, már a kezedben tartod a kis Lilit!

Lányok, nekem eddig semmi előjele nem volt, hogy közeledne a szülés, de ma egész nap 5-10 percenként betonkeményre keményedett a méhem. Menni alig bírok ilyenkor. A keményedések fájdalmatlanok, de ettől függetlenül meg vannak olyan menstriszerű fájdalmak is, és ha lefekszem pihenni, akkor erősödik. :shock:
Méhkeményedések eddig is voltak, de jóval ritkábban.

Lehet, hogy készülődik Balázs a korábbi találkozásra? Jó lenne. Már nagyon várjuk. Kép

Táblázat: Ha valaki megszült, akkor felrakjam a táblázat tetejére?

kétfiús anyuka
babdorka

Rita! Mán én sem tudom. Ma valami más, szóval el tudnám képzelni, hgy este/éjjel begyorsulunk. Dokker aszonta, addigra kiüríti a kórházat is. :wink: Szóval, nekem semmi kifogásom nem lenne ellene.
Délután volt 1, azaz egy fájás, elég hosszan, de aztán semmi folytatás. Azóta aludtam egyet. Ez is furcsa, mert én csak vizsgaidőszakban aludtam napközben. Tehát ez is lehet egy jel.
De kérlek, ne kőrözzetek, mert már tényleg elromlott csokiautomatának érzem magam! :roll: :oops:
Majd Uxival, vagy barátnőmmel üzenek, ha lesz vmi.
Ma 5en hívtak föl, és ketten írtak emilt, hogy mi lesz már, és tudják, hogy mindenki hivogat ezért ők nem is, csak egy gyors telefont, mert akkor úgysem veszem fel, ha szülök. :? Engem már az is zavar, hogy kimondták ezt a 14ét , mert így már ma "lemaradós" érzésem volt, holott az első dátum 16a volt.
Ádi dönt, és én megyek utána. Majd jól szólok, ha eljött az ideje. És ha még egy hétig bent akar maradni, akkor úgy lesz.

- Dorka, nem ér sokat előzni!!!
- Nagyon jók a balatoni fotók! Milyen vidámak vagytok!
- Ati már nagyon Apuka külsejű. Nem ismertem meg a múltkori képről, azt hittem, az ismerős pár részéről az apuka, és a saját lányát gyömöszöli. Jól áll neki a gyerek! ;)
Vendég

Tegnap voltam védőnéninél, aki összeismertetett a csecsemőorvossal. Adott recepteket, vagy 8-at :shock: (köldökápoláshoz hintőpor, alkohol, popsikenőcs, fürdetőkenőcs, K-vitamin, D-vitamin, lázcsillapító kúpot szükség esetére, az utsóra nem emlékszem, mi az). Azt mondta, hogy a tajszámot úgy kell majd kitöltenem, hogy az első szám helyére 8-ast írok, a többi az én tajszámomból a maradék, majd rá kell írni a Balázs születési dátumát, nevét, címét. Dátum nélkül adta a receptet, hogy nehogy lejárjon.

Szerdán meg voltam CTG-n, ahol 11 perc alatt végeztek velem. :) A vizsgálat alatt is volt egy méhkeményedésem, ami tök jól látszik a grafikonon.
A doki kérés nélkül aláírva, lepecsételve kiadta az igazolást, ami az anyasági támogatáshoz szükséges, tök rendes.

kétfiús anyuka
babdorka

Előzgetés jobbra vagy balra, szerintem jó 5let Dorkáé, hogy aki osztódott pocakilag, az kerüljön a tábla tetejére.
Tehát egy voks pro.
Kinek ellenérve van, az motiválja.

Amúgy az előbb próbáltuk a garázsajtót bezéródásra bírni, aztán rájöttem, hogy a villanyhálózatot annyira "védték" a mai nap a vakoláskor, hogy rövidzárlatos lett, így távirányítóról nem ment. Aztán fellépcsőztem még párszor a házba (műhelykulcs és társai miatt), hogy a végén felhívtam apát, s közöltem vele, hogy ma ma este még eccer megmászatja velem a lépcsőket, tutira nem kell holnap rajthoz álljon, mett mék szülni. Pocakom is majd leszakadt, de a derekam, csak úgy röpködnek benne a fájdalmak.
Na, de én a zárt övezet táblát még nem áll szándékomban felszabadítani.

Annee, jó, hogy megvagy, s tudunk rólad. Ez a net...., tom milyen, mán írtam, ma nálam is. Asszem te sem gondoltad egy héttel ezelőtt, hogy Szivvi előz majd be.

Kép
kissmanó

Akinek egy órát késik a hozzászólásánál az időpont, az állítsa be a profiljában a Budapest nyári időszámítás +2 opciót. A férjem adta a tippet. :oops:

kétfiús anyuka
babdorka

Dorka: ha gyakran jönnek a keményedések, úgy tudod leellenőrizni, hogy jóslók-e vagy szülni fogsz, hogy beülsz egy kád meleg vizbe. Ha elmúlik akkor csak jósló, ha erősödik irány a kórház :lol:

brigi73

Nem járnak fájdalommal, csak 5-10 percenként jönnek, egész nap. Nem hiszem, hogy jósló fájások lennének, vagy fájdalom nélkül fogok szülni. :lol:

kétfiús anyuka
babdorka

Hi-hi! Nem is vóna rossz. Fájdalom nélkül szülni.
Szegény Szivvi, ez jól kihúzódik. :(

Kép
kissmanó

Dorka! Nekem be van állítva a gmt+2. Pár hónapja írtam is. De akkor is elmászik néha. Az a baj, hogy a babanet nem tudja, hány óra van. Nem az időzónát rontja el.
Nekem tetszik az ötlet a táblázat átrendezéséről!
11 perc ctg? Nekünk mindig végig kell ülni a 20p-t.

Manó! Nincsen még otthon az Ember? Vagy ez távol alvós verseny, vagy mi? Rögzítsd azt a táblát erősen! Legalább a pöttyök elmúlásáig várjon Grétus!
Vendég

Hello!

Én má megőrülök! De inkább arra gondolok, hogy Szivvi biztos el van varázsolva a gyönyörűséges kislányától, és azért nem írt sms-t. Ez pozitívabb, mint az, hogy még mindig szenved.

Csajok: Jók a képek... Esztora ez nem fair! Mutassad megfeleee magadat is!

Ettem egy csomó szilvásgombócot! Nyamm! Anyósom csinált nekem! Imádom!

Kép
zsuzsi**

Csókolóóóóm!
A nevem Vilner Lili 2007.06.15-én 14óra 5perckor 2905g / 55cm –el világra jöttem.
Anyu+Apu már nagyon vártak és nagyon örülnek nekem!
Anyukám kórházban van . Doktor bácsi azt ígérte szerdán hazamehetünk.

KépKép

KépKép
szivvi

Szilvááááás gombóóóóóóóóc????
Honnan szilvát beléje?
Bár ha én anyósomra várok, akkó sosem fogok ilyet enni.

Ember elviekben haza bírt vóna jönni (verseny innen vagy 20 km-re van), de este 9-kor kezdődött a gyűlés a holnapi szakasszal kapcsolatban, s a reggeli start 6:30-kor van.
S most qrvára nagyra nőtt az önbizalma, mert pl. az a srác aki jövőre Romániát akarja képviselni a Dakaron, az a mai nap fel kellett adja, mert megomlott a benzinpompája. Egy másik "régi motorosnak" pedig kitört a kocsi kereke, mások meg mittomén métt adták fel, de ők megcsinálták. Ja, igaz, egy adott pillanatban elfolyt a vizük, s mikor mesélte rákérdeztem, hogy nem-e jobb mintha a Gréta medencéje csapolódott volna meg. Na, itt kinyílt a csipája, mondta is, hogy érdekes lenne, ha kapna egy olyan hívást vagy üzenetet, hogy eressze hazafele, mett a kölkek egyedül, én meg a szülészeten.
Há-há. Humorizálunk, de ha megtörténne én asszem fo...nék.

Kép
kissmanó

Éljen, éljen, éljen!!!! Szia Lili! Üdv a világban! Sok-sok fényt és szeretetet neked az életben!
Szivvikém, te egy csodanő vagy! Má nagyon aggódtunk, de én tudtam, hogy csak a gyönyörűségtől nem tudtál (vagy valaki helyetted :D) jelentkezni. Várjuk nagyon a részletes beszámolót!

Kép
zsuzsi**

Csókolunk Lilile!

Már nagyon vártuk rólad s a szüleidről (azért valljuk be, főleg rólad meg anyukádról) a híreket. Ez igen. Ha már szerdai hazamenés kilátásba helyeztetett, akkor azt jelenti ügyesek voltatok, s minden rendben van. Ennek nagyon örülünk.
Ja, s csókoltatjuk a postást aki ilyen szuperrr hírekkel szolgált.

Kép
kissmanó

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: