A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Aki olcsóbban akarja venni a bolti árnál a Suttogókat:
http://www.alexandra.hu/scripts/cgi/web ... ook#Result

I. kötet 1800 ft
II. kötet 1950 ft :D

Én mindig így rendelek könyvet, 1 nap (!) a kiszállítási idő és 550 ft a futár díja, az ország területén egységesen. Természetesen ha valaki több kötetet vesz, jobban megéri. Én nem szoktam megúszni 4-5 könyv alatt :D

Kép
granda

Úgy látom az ellenőrzés során, hogy nem pontos a linkem, de a www. alexandra.hu címen üssétek be "a suttogó titkai" címet és azonnal kiadja a két könyvet 25% kedvezménnyel

Kép
granda

Sziasztok!

Na végre én is átestem a cukros vizsgálatom. Mire végeztem már elmúlt 11 óra. Mindeketten az éhhalál szélén voltunk. :(
Timi!Hát iszonyúan sajnállak hogy neked már többedszerre kell ezen a tortúrán átesni.
Itt a vérvételen is volt egy lány akinek félóránként vették le a vérét.Mikor én eljöttem már olyan volt a a keze mint egy drogosé.
Bízom benne hogy nekem jó eredményem lesz. :?

Anikó! Nem sok egy kicsit a ruha? Szivesen átveszek párat!! :D :D :D És a pocid és csudaszép!! :D

A Sotén is fekve kell szülni. Bár nem is nagyon vágyok arra, hogy álljak vagy térdeljek. Igazából el sem tudom képzelni, hogy úgy milyen lehet. Persze aki szereti az alternativabb megoldásokat az bátran...
Lehet, hogy többedszerre már én is bátrabb leszek. :shock:

Nálunk őszintén fel sem merült a körülmetélés lehetősége.

Én jobban örülnék ha szülés után olyan szobába kerülnék ahol többen vagyunk, mert már szült nőktől többségében olyan véleményeket halottam, hogy a csecsemősök nemigazán foglalkoznak a vadiúj anyukákkal. Így a tapasztaltabb anyukák mutatják meg hogy kell szoptatni, pelenkázni és bármi másban is segítenek.Ha meg egyedül lennék akkor persze senkihez nem kell alkalmazkodni, hallgatni más kicsi sírását (amtől nem tudnék pihenni esetleg) viszont segítséget se nagyon kapnék.
Szóval van hátránya meg előnye is a külön szobának.

Lassan kezdek visszaszámolni. Július végéig dolgozom. Addig már csak 6 hét. :D :D Aztán mégegyszer ennyi és Törpike már jön is. :D

Képzeljétek kaptam a páromtól klimát otthonra, mert "nagy pocival már biztos sokkal nehezebben viselem a meleget."
Így nálunk szuper idő van. Ki se dugom az orrom csak este amikor kezd hűlni a levegő.

Kiskolbi! Megírod majd milyen hízókúrát javasoltak? Nem mintha hasonló problémáink lennének ( :oops: ) de érdekelne, hogy milyen egy hízókúra. :)

Miléna én is nagyon drukkolok nektek.És látod a hetek mennek Zéti pedig egyáltalán nem akar jönni. :D Milyen rég volt amikor elöször írtad hogy baj van és mégse történt végül semmi azóta se. Csak így tovább!!! :D :D :D

További szép napot!

Timi
Kép
Kép
nyerkit

Granda! Ha legközelebb bármilyen infó kell, csak téged kérünk meg, egy perc alatt előkerítesz mindent. :D Király!!! :D :D :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Granda!

Tündér vagy! Ez a terhesség olyan feledékennyé tesz! Mindig a netről rendeltem eddig a könyveket és pont ma akartam bemenni megvenni őket! Köszi!!!!

Mindenkinek köszönöm
a tippeket a megfázással kapcsolatban, ki is próbáltam szinte mindet és már sokkal jobb a közérzetem! Délután aludtam egyet és most indulok esküvőt szervezni.

Lábvizesedés: nálam akkor van, ha egész nap nem tudom pihentetni a lábamat. Még fél óra is nagyon sokat jelent nekem! A szombati lakodalomban nem szégyeltem magam, felraktam a lábamat, ha éreztem, hogy kell. Persze nem feltünően... :lol:

Ti felfogadtátok már az orvosotokat, hogy nála akartok szülni? Mit hallottatok arról, hogy kell-e fizetnünk ebben az esetben a kórháznak (mármint ha nem a saját orvosunk ügyel és behívják)?

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok !

Ma is szép meleg van.
Voltam ma a vércukor mérőt bevizsgáltatni mert úgy gondoltam lehet az nem jó és azért mérek én kevesebbet.
De nem lett igazam. A mérő tökéletes.
ma ebédre ettem rántott sajtot sült krumplival hozzá tartár mártást és rá egy órával 7 volt a cukrom ami tök jó.
Na mindegy nem érdekel oda figyelek mit eszem de hétvégén lazítani fogok az tutti.

Ti mikor akarjátok beszerezni a babakocsit már akinek nincs még ?

Tök bajba vagyok ezzel. Nem tudom mi lenne a jó.

Üdv mindenkinek. :D
20200310173350

Anikó!
Igen, én pl. már a 20. héten megbeszéltem az orvosommal. :):)

(A kórháznak úgy tudom max. 100.000 Ft-ot kell fizetni ha körzetileg nem oda tartozik az ember... De pontosan nem tudom én sem, mindenesetre ez az összeg félre van téve ha esetleg valóban kell majd erre a célra. Azt hiszem még elég nagy a bizonytalanság ez ügyben mindenütt.)

Gremese!
Köszi a linket. :):)

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Kezdem nem bírni ezt a meleget, meg azt, hogy 6,5 hónapos terhesen egy kisgyerekkel a nyakamon nekem kell túlóráznom!!!
Most értünk haza, persze itthon már nincs kedvem semmihez, apa elszaladt gyrost venni, mert vacsit sem csináltam.

Ancsi26: úgy néz ki, hogy júni 23-24-25-26-án leszünk Miskolcon. Ha gondolod, és ráértek talizhatnánk. Tapolcán a barlangfürdő melletti strand mennyire tiszta? Mindig odajárunk, de eddig még nem is figyeltem, pedig én is szeretnék majd fürdeni.

Mára ennyi, megyek tovább nyűgösködni.

Puszi

Kép
Kép
timi26

Sziasztok!

Silka!

Már szerettem volna tőled kérdezni,hogy hol vettétek a
babakocsit?

Ildi

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Szép estét Kismamik!

Sok volt nekem ez a mai nap, nem csak a munka, de a nagy meleg miatt is. Ugyan szerencsére nem szoktam dagadni vagy vizesedni (csak néha érzem, hogy elnehezülnek a lábaim), viszont izzadok, mint a ló. Pedig nem vagyok egy izzadós fajta...

Ma reggel voltam vérvételen, teljes vérképet csináltak, és szerencsére minden rendben! :D Még vasat se kell szednem! A trombocytaszámom is jó lett, úgy néz ki, nem vátgta taccsra a napi szuri. (Egyébként jó lila hasam, tegnap eltaláltam egy fini kis vénát. Elbénáztam... :oops: )

Kőszegi Timi: köszi a privit, azt hiszem, utánanézek ezeknek a homeós dolgoknak, biztos haszát veszem majd!

Nyerki Timi: kicsit sűrű volt a dokim mai napja, így megkért, hívjam vissza holnap délután a hízókúra miatt. Kíváncsi leszek. Próbálom tudatosan tömni magam kalóriadús kajákkal meg gyümölcsökkel, talán segít. Az nyugtat, hogy a normál vérkép alapján a Picur biztos mindent megkap, amit szeretne, így Érte nem kell aggódnom. De azért jó lenne néhány plusz kiló.

Gremese: a gyönyörű kacsás párnám a szüleim címére lett postázva, így szombatig várnom kell rá sajnos. Addig is a paplant teperem magam alá.Rájöttem: Apáink féltékenyek, azért nyúlják le a párnát! Nehogy már a párnát ölelgessük helyettük! :lol: :lol: Ha tényleg kisajátítja, akkor már tudom, mit kap szülinapjára! :lol: :lol: :lol: :lol:

Még egy kérdés mindenkihez, mert elég rég tettem fel: kenguru vagy hordozókendő? Utóbbi nagyon szimpi nekem, de vajon jól tartja a Babuci gerincét? Elég kényelmes neki?

Jaaaaajjj, megyek, mert belepácolódok a székbe! Kell egy jó langyos zuhany!!!

Puszi Mindenkinek!

Detti
KépKép
kiskolbi

Vadvirág! - és más tapasztalt Anyák!

Lenne egy kérdésem: a doki-felfogadás csak annyi, hogy megbeszéled vele, vagy jár valami pénzdugdosással, esetleg írásbeli megállapodással is? Én nem magánorvoshoz járok, hanem a klinika ambuláns rendelésére, de mindig ugyanahhoz a dokihoz. Szerinted hogy kell ezt intézni? Már beszéltük, hogy nála szeretnék szülni. Ennyi elég? :roll:

Detti
KépKép
kiskolbi

Kiskolbi!
Én pl. őszintén megkérdezem mennyi lenne az összeg, így egyikünket sem érhet csalódás - viszont mindig magánrendelésre jártam, ahol eleve mindennek megvan az ára...

Vadvirág
Vendég

Granda! Köszi az infókat. Akkor ezt a két könyvet fogom kérni a munkatársaimtól. Meg is rendelem, hogy ne nekik kelljen keresgélni. :wink: Úgy látom, ez a legolcsóbb ár a neten!!! :lol:

Szép napot Mindenkinek! Kitartás a meleghez!!!

Regina
KépKép
mazsola7

Hello Lányok,

doki/kórházválasztás, én úgy tudom először a szabad kórházválasztást hagyták meg mégis. Tehát, ott szülhetsz, ahol akarsz, annyi a kitétel, hogy kérvényezned kell az adott kórházban, hogy fogadjanak. Ha ez megvan, nem kell fizetni. De ami számomra sem teljesen százas, a szabad dokiválasztás. Egy ideig úgy volt, hogy ha nem az ügyeletesnél szülsz (bármelyik kórházban), akkor emiatt kell fizetni a kórház költségének 30 %-át, max 100 000 Ft-ot. Én folyamatosan nyaggatom a dokimat, amikor csak nála vagyok, hogy most mi is a szitu. Utolsó alkalommal azt mondta, hogy elvileg már dokit is extra díj nélkül lehet behívatni. (De nem tűnt 100 %-ig biztosnak) Ha mentek a dokitokhoz, Ti is kérdezzetek rá, mert tényleg jó lenne tudni a pontos infót. Természetesen, ha orvost fogad az ember, akkor neki úgyis "kell" adni külön pénzt, ami nem a fönti két tétel. Én egyébként azt hallottam, hogy az egyszeri rendelés díjának a 10-szerese, de azért előbb szeretnék szülni, és az ott gyűjtött tapasztalatok alapján a végső hálapénzt megállapítani. Sajnos ismerem a dokimat, ha rákérdeznék, mondana egy olyan összeget (több mint 10x díj), amit nem biztos, hogy ki akarnék fizetni. Nem egy szégyenlős fajta. A kórházi UH-ért is lehúzott a magánrendelése díjával... ...ja és az én dokim totál alapnak veszi, hogy nála szülök, úgyhogy vele biztos nem kell külön írásban megállapodni. Számít ő a lére :lol:
Én sem a körzeti kórházamban fogok szülni, ezért izgat ennyire a dolog. Apropó, szül még valaki a Szent Imrében? Nálam most úgy néz ki, ez a pálya.
Horcsog, mi a Minimanóban vettük a Nagy Lajoson, de ha rákeresel a típusra (Pierre Cardin 647) biztos, hogy máshol is megtalálod.
Izzadás, én is fokozottan érzem. Mikor mozdulatlanul ülök a gép előtt még akkor is érzem időnként. Már a 3. stick-et próbálom, minden korábban bevált típus cserben akar hagyni... Ti mit használtok?

silka
silka

Sziasztok Lányok!

Köszi az infót, bár amint látom, még mindig nagyon képlékeny a dolog doki és szülés ügyben. Állítólag új szabályozás júli 1-től lesz, addig talán kivárok, aztán ha akkor is marad a káosz, akkor rákérdezek az orvosomnál. Fiatal, 32 éves és még nagyon lelkes, remélem most is rendes lesz.

Izzadás: ki fogtok nevetni, mert miután a Herbina cserbenhagyott (évek óta először), bekentem magam az Oriflame (reklám helye...) lábizzadásgátló kencéjével. :oops: Mármint nem a lábamon. És vicces, de nagyon működik! Csakhát nem igaz, hogy nincs valami "normális" stift, vagy valami. Ha nincs, akkor ezt a megoldást fogom választani, bármilyen röhejes is. :lol: :lol: :lol:

Egyébként jövő hétre 40 fokkal ijesztgetik a népet! Nem akarom elhinni! :shock:

A suttogó titkai: ha majd többen is elolvastátok, vitassuk meg, légyszi! Én már túlvagyok rajta. Szerintem Erika baja az lehet vele, hogy nem teljesen a konkrét igény szerinti szoptatást javasolja, de számomra sok szempontból viszont logikusnak tűnik, amit javasol.

Szép napot,

Kolbi

Detti
KépKép
kiskolbi

Sziasztok!

Hú... De meleg van, most végeztem a vásárlással.

Sajnos a kórházválasztáshoz nem tudok hozzászólni, mert nem tudom, mi van. Szerintem még az illetékesek sem tudják. :shock:

A suttogót megrendeltem, ha elolvastam, majd értekezhetünk róla! :)

Csatolok egy képet, a legújabb teszveszes kisruhákról, a hátsó sorban lévők a szopis párnán (Apa szerint: gubacspárnán) vannak. :D
Kép

Kép
Kép
Kép
gremese

Granda! A suttogó mindent megold c. könyv összefoglalja a két kötetet??? Vagy az csak még valami kiegészítés?

Silka! Én ezer éve Secretet használok a krémeset. Az illatmenteset szeretem, mert ahhoz mehet parfüm. Nekem bevált, és most is jó.
Én majd júliusban fogok tudni nekiállni olvasni, de utána megvitatjuk!!! :shock:
:)
Emese! A babaruha ízlésed is olyan, mint az enyém! De édes rucik!!! (Tudod, a kiságyatokba is belezúgtam :wink: )

Regina
KépKép
mazsola7

Mazsola7!
Íme a Suttogó mindent megold leírása:

Tracy Hogg ápolónőként, szoptatási és újszülött-tanácsadóként több mint 25 éven keresztül foglalkozott csecsemőkkel és kisgyermekekkel. Titokzatos tehetsége volt ahhoz, hogy megértse mit közölnek sírásukkal és testbeszédükkel a kisbabák, ezért hívták "suttogónak" hálás ügyfelei. A suttogás alapja a figyelem, a tisztelet és a kommunikáció a gyerekekkel. Ez azt jelenti, hogy olyannak fogadjuk el a gyerekeket, amilyen a személyiségével és a bogaraival együtt, és őhozzá igazítjuk a nevelési módszereinket. Az írónő valóban a gyerekek szemszögéből látja a problémákat, és ebben a könyvében igyekszik mindezt a szülőkkel is megértetni, megismertetni és megtanítani, hogyan tudják pici babájukat rávenni olyan "problémás" dolgokra, mint az elalvás, az étkezés és a szobatisztaság.Tracy Hoggnak korábban megjelent könyveit ( A suttogó I. és II.) már sokan ismerik, és akik már jártasak valamennyire a "suttogásban", de maradt még problémájuk, most elvégezheti a mesterkurzust; akik még nem ismerik gyermeknevelési filozófiáját, azok előtt most egy teljesen új világ tárul fel.

Izzadás: Én is Secretet használtam idáig, meg illatos testápolókat, és a pociviszketésnél be kellett látnom, hogy a sima színtelen-szagtalan gyógyszertári baba-ápolókrém jön be.
Ugyan így a stift-nél.
Én most az Oriflame: 24 órás sensitive alkoholmentesét használom. Színtelen, szagtalan, és nagyon bejön!!! :D

Mazsola! Ha látnád élőben ezeket a kis rucikat... Sokkal szebbek, mint a képen. :)

Kép
Kép
Kép
gremese

Emese!
Ezt olvastam, köszi, de nem értem, hogy kiegészíti a I-II. kötetet, vagy összefoglalja??? Vagy nem jól írom le a kérdésemet??? :oops:

A párnát a szopiparna.hu-n rendelted?

Jó a polisztirol töltet???
Tudom, hogy a témát már kitárgyaltátok, de én most nézegetem, hogy rendelek egyet.

Regina
KépKép
mazsola7

Silka!
Nekem a Vichy izzadságszabályozó 48 órás golyós dezodor - alkoholmentes - vált be nagyon. :):)

Gremese!
Klasszak a rucik! :):)

Kiskolbi!
Szerintem esetleg vásároljatok mindkét típusból és majd meglátod melyik válik be nálatok - úgyis a személyes tapasztalat a döntő.

Hamar kiderül tetszeni fog-e a bébinek, valamint Te praktikusnak találod-e majd a mindennapi gyakorlatban.

Vadvirág
Vendég

Kiskolbi
Itt a Babaneten: Ötletek, tippek topikban: Hordozókendő vagy kenguru? - szóval pár kismama már megvitatta a kérdést :)

Mazsola

Elfelejtettem, Emesen honnan rendelt szopipárnát, de Anitja és én a www.szopiparna.hu oldalról. Én a tönkölypelyva töltetet választottam, azt is elolvashatod a honlapon, hogy miért jobb

MIndjárt jövök a 4D UH képeimmel!!!! :P

Kép
granda

Vadvirág! Köszi! :D

Mazsola!
Kivettem neked egy mondatot, ami miatt szerintem nem az első kettőt foglalja össze, hanem mintegy "mesterkurzus" tanít meg új fogásokra:

"akik már jártasak valamennyire a "suttogásban", de maradt még problémájuk, most elvégezheti a mesterkurzust; akik még nem ismerik gyermeknevelési filozófiáját, azok előtt most egy teljesen új világ tárul fel. "

A szopiparna.hu-n rendeltem, de én nem polisztirol, hanem tönköly-töltettel. Az oldalon leírja mind a kettőt, hogy milyen. Nekem, és Apának :D nagyon bejött.

Én úgy rendeltem, hogy kértem 2 ágyneműkészletet (paplan /egybehuzatos/, párna, fejvédő, játéktartó, baldachin; szopipárna és választhattam mellé egy ajándék huzatot is.
Küldöm a két ágyneműt, sok nem látszik belőle, de talán mégis. Amúgy még mindig a királylányos viszi a pálmát! :D
Kép

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok

Hát nem valami éles, de nagyon édes :)
/Nincs itthon a digit. fényképezőnk, ezért a telefonnal csináltam. A DVD-ről mentés még várat magára.../

Kép

Kép
granda

Sziasztok Mammikák!
Anikó, Emese! Tündériek a rucik, és az ágyneműszett! Jól el vagytok már látva!
És csini kismami vagy Anikó!
Én most babkocsi-projekten dolgozok erősen, úgy döntöttem használt tökéletes lesz, képtelenség az újat kifizetni :shock: , és olyat nézek aminek levehető mózes része is van, mert az eleinte mint hordozó jó lesz, és talán ágynak is (írtátok, hogy jobban érzi magát az újszülött pici helyen, és én maximálisan elhiszem ezt, hisz a hasunkba is szűkösen van)

Mazsola! Nekem polisztirol töltetes a szopipárnám, és szerintem jó, főleg mert könnyű (úgy tudom a tönkölyös 4kg körüli), egy kicsit zörög :lol: , de megszoktam már, nem zavar. Gondolom a tönkölyös is zörög valamennyire...

Granda! Csak nem??? Jaj de jó, nagyon várjuk a képeket!!!

Lányok! Nekem van egy olyan problémám, hogy rettentően fáj mind a két csuklóm (mintha izületi gyulladásom lenne, de nincs bedagadva, meg semmi), néha egész könnyű dolgokat nem tudok megtartani, van ezzel még így valaki?

Lábdagi itt is rendesen, én a szopipárnával polcolom fel a lábikat, így nagyon jó.

Jaj, csajok! Olyan édes a Kismókusgergő, mostmár mint egy kicsiembernek van napi ritmusa, sőt, ha felkelek este pipilni, ő is jelzi, hogy felébredt, de reggel is amikor kelünk, ő is velünk. IMÁDOM!!! Már alig várom, hogy a karjaim közt legyen. Hihetetlen édes, kis aktív Manócska :lol:

Puszi Nektek!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Jaj Granda! Hát gyönyörű, hihetetlen!!!!! Csudaszép Babóka!
Nincsenek adataid? Tudod csak azért, mert egyidősek vagyunk...
Puszi

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Sziasztok!

Granda: az a kép oylan mint a könyvekben. Várjuk a folytatást!!!

Gremese: Nagyon jók az ágyneműk! Te aztán nem aprózod el. Nekem még nem sikerült váalsztani, mert annyi féle gyönyörűséget lehet kapni.

Hétvégére mindenkinek nagyn jó pihit. Én többek között a 4,5 hónapos keresztfiammal töltöm a hétvégét Siófokon. Megyek gyakorolni :D !

Andi
Kép
amona

Ez már kicsit élesebb :)
Anitja adatok:BPD 66,3 mm; HC 245,7 mm; AC 219,6 mm; FL 47,6 mm súly kb. 915 g és a biometriai adatok alapján egy héttel nagyobbnak (26+3) felel meg :shock: :P

Kép

Kép
granda

Granda! Nagyon szép az arcocskája!

Teljesen beindultam az újabb 4D-re. De mi már voltunk. Nem lesz sok neki??? Vagy van olyan közületek, aki többször volt? :?

Regina
KépKép
mazsola7

Granda! Nagyon cukika!!! :D :D :D

Mazsola! A 4D is olyan hatással van a babára, mint a sima UH. Semmi károsító tényezője nincs. A szülésznő azt mondta, bármikor lehet menni UH-ra, csak az a lényeg, hogy egy vizsgálat ne tartson kb. 20 percnél tovább, mert felmelegedhet a magzatvíz, és egyedül az káros.
Mi voltunk a 20. héten, és megyünk majsd 06.27-én, mikor a 29. hétben leszünk. (Apa még a 38 hét körül is akar menni, de kinek a pánztárcája bírja azt?) :shock:

Amona! Kellemes időtöltést, és jó gyakorlást! :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Nálunk is megvolt ma a 4D. Képet majd csak hétvégén tudok feltenni, de adatokat azt tudok: BPD: 7,76 cm, HC: 27,92 cm, AC: 25 cm, FL: 5,47 cm súly: 1375 g.
Ezek alapján az én babóm is kb. 1 héttel nagyobb. A doki nem javasolta a sima szülést, mert hogy közel 4 kiló lesz a babóka, ha kivárja a kiírt napot. Ezzel én nem értek egyet. Vadvirág? Manapság nagyon sok 4 kg körüli gyerek születik, miért kellene nekem császárral szülnöm, csak azért mert már volt egy és nagy lezs a baba?

Ja és a legfontosabb: 100%-ig KISFIÚ!!!!!

HAJNI: TÁBLA: javít: kisfiú: Viktor, Dániel

Remélem a képek is mihamarább bekerülnek, olyan édes kis duci morcos képű!

Granda: a tiéd is nagyon édes! Ha jó a képen lévő óra, akkor kb egyidőben UH-ztak minket. Milyen érdekes! Csak én Kecskeméten voltam.

Puszi

Kép
Kép
timi26

Jaj bocs a piros részt újra írom.

Szóval: HAJNI: TÁBLA: javít: kisfiú: Viktor Dániel

Kép
Kép
timi26

Granda!
Tényleg nagyon gyönyörű a bébi, valóban hihetetlenül szuper lett az UH-fotó!!! :):)

Timi! (26)
Nektek is GRATULÁLOK!
Nahát, micsoda adatok, de jó hogy már ilyen nagyok! Tényleg elkezdtek rohamos ütemben növekedni. :):)

Hát fogalmam sincs vajon miért mondhatta ezt az orvos, de talán a Te alkatodhoz képest gondolta hogy problémás lehet egy ekkora súlyú bébi természetes úton való megszületése.

Én igaz hogy mindig 4.000 körüli bébiket hoztam világra pikk-pakk, nade ehhez 183 cm magas vagyok, talán ezért nem volt soha probléma ezzel. :):)

Azt gondolom bízz az orvosodban, biztos nem viccből javasolta...

Szerintem nem akar kockáztatni egy picit sem és végül is ez jó, miért is szenvednétek esetleg órákat, aztán esetleg a végén úgyis műtét lenne a vége.

Nálunk pl. ennél a várandósságnál felmerült hogy a 20. héten esetleg összevarrná a méhszájat - ikreseknél sok helyen prevenciós célból bevett szokás - és nagyon finoman, szinte bátortalanul megkérdeztem, hogy esetleg kiválthatnám-e ezt a műtétet több pihenéssel és megemlítettem hogy 3 éve is a 39. hétig kihordtam az ikreket, végig zárt volt a méhszáj, minden a lehető legnagyobb rendben volt, mire rögtön igent mondott. :):)

Sőt elmondta hogy végül is külföldön már nem is nagyon szokás...

De ha egy picit is azt láttam volna, hogy rosszalja, vagy ódzkodik ettől az alternatívától, akkor gondolkodás nélkül, azonnal alávetettem volna magam az Ő elképzelésének, hiszen 100 %-osan megbízom benne. :):)

Gyönyörű szép, feledhetetlen és felemelő érzés a természetes szülés az bizonyos...

De ami ennél sokkal lényegesebb szempont, az a bébid és a Te egészséged, az hogy komplikáció mentesen történjen a szülés - a többi nem számít annyira, sőt ebből a szempontból egészen lényegtelen hogy természetes úton, avagy műtét során jön majd világra. :):) Csak BIZTONSÁGOSAN!!! :):)

Vadvirág
Vendég

Mazsola, és akit még érdekel:

Valódi-e a „suttogó” bébicsősz titka?

Az Európa kiadó gondozásában jelent meg a Suttogó titkai című két kötetes könyv, Tracy Hogg és Melinda Blau tollából. A suttogó nevet jó marketing fogással kölcsönözték ki az USA-ban élő lótrénertől, Monty Robertstől. Monty valóban újat alkotott. Csöndben maradt és megértette a lovak nyelvét, és a saját nyelvükön „suttogott” hozzájuk. Tracy Hogg azonban egyáltalán nem léphet a nyomdokaiba. Hogy miért?

Amikor a könyv második kötetét olvastuk, néha feltettük a kérdést, vajon látott-e ez a Tracy élő gyereket, vagy csak meséltek neki róla, hogy van ilyen? Lehet, hogy fölnevelt két saját gyereket, de ez még nem jogosít fel senkit arra, hogy két vaskos kötetet írjon a gyermeknevelésről.

Számtalan ostoba tanácsot találunk a könyvben, még több olyan egyértelmű dolgot, amit minden ember ösztönösen és könyv nélkül is tud, és persze néhány hasznos dolgot is leír. Ami egészen biztos, az csupán az, hogy méltatlan a suttogó név bitorlására, mert módszerei többségében nem szelídek, és gyermekbarátok.

Az ébresztőórás idomító tanácsai:
Tracy a könyv második kötetében több alkalommal is azt tanácsolja, hogy a kisgyermeket (vagyis a 1-3 éves korosztályt!) csörgős ébresztőórával idomítsuk például arra, hogy meddig játszhat egy játékkal, vagy hogyan vegyük őt rá arra, hogyan ossza meg birtokát másokkal. Amíg az óra meg nem szólal, a játék az egyik gyereké, utána át kell adnia a másiknak. Ha valami, hát akkor ez az a módszer, amivel két tökéletesen hisztiző gyereket lehet gyártani pillantok alatt. Az egyik a játékért fog hisztizni, vagy csalódottan elvonulni, és arról már az óra csörgéséig jó esetben megfeledkezni. A másik meg lehet, hogy hamarabb is elunná a játékot, de várja az óra csörgését. És mi van, ha még játszana vele egy kicsit? Akkor oda KELL adni valakinek, ha tetszik, ha nem? Ez a módszer tökéletes csőd, ha a gyereket a játékok megosztásra akarjuk ránevelni. Ilyenkor a helyes módszer inkább az, hogy aki a játékot először megtalálta, annak maradjon a tárgy a kezében. Tanítsuk arra a piciket, hogy míg az egyik játszik a játékkal, addig a másik vegyen részt valahogy ebben. Például ha a játék egy autó, akkor az egyik tologassa, míg a másik lábaival garázst tart neki, aztán ha kedvük van, cserélhetnek, míg ha a játékszer egy baba, az egyik ringatja, a másik meg énekelhet neki altatódalt, simogathatja a haját, stb. Ez még nem minősül együtt játéknak, de előre vetíti azt, hogy a két gyerek lassan és biztosan elkezdjen egymással kapcsolatot kezdeményezni.

Amcsi tippek magyar anyáknak?
Tracy tanácsai hazánkban egyáltalán nem működő, amerikaias tippek. Azok az anyák, akiknek egyértelműségében blőd tanácsaira szükségük van, nem tudnak ennyit kiadni egy ilyen könyvért és igényük sincs rá, aki pedig igényelnék a nevelési tanácsokat sajnos nem sok jót tanulhatnak ebből a fércműből. Természetesen van néhány nagyszerű ötlet is a könyvben, de a többség sajnos lélekromboló tanács, kezdve az elalvásra való „dresszúrás” tanítástól a cumi drasztikus elvételéig. A könyv nem veszi figyelembe, hogy hazánkban az anyák többsége nem rendelkezik autóval, hogy nincsenek játszócsoportok, csak önszerveződő baráti klubok, de vannak bölcsődék, melyek igen profin működnek, bár meggyőződésünk, hogy egy 3 év alatti gyermek helye az anyukája mellett van.

Szoptatás-ellenes tanácsok
Az amerikai bébicsősz azt javasolja az anyáknak, hogy hamar válasszák el gyermekeiket, mely tanács ellenkezik a Szoptatásért Magyar Egyesület tanácsaitól és irányelveitől. Az elválasztás módját túl drasztikusan, és nem a gyermek igényeit figyelembe véve kezdeti meg az anyákkal.

Jó szóval oktasd..
A könyv elengedhetetlen értéke, hogy bevezet egy olyan metódust a szülők életében, amit mindenki számára jó szívvel ajánlhatunk. Az ÁBCD

Á: Álljon félre
B: Bátorítsa
C: Csökkentsen
D: Dicsérjen

Ezt a módszert minden édesanya számára ajánlani tudjuk, és ez az, ami miatt ez a könyv valóban említésre és figyelemre méltó. Megtanít arra, hogy ne azonnal cselekedjünk, úgy, hogy a saját neveltetésünk mintázatai alapján ösztönösen tennénk, hanem vegyük figyelembe saját gyermekünket. Álljunk félre, és figyeljünk, mit tesz, hogyan érez, derítsük ki, mi a viselkedése oka. Ha ezt kitaláltuk, akkor bátorítsuk a társadalmilag helyes, és a számára is elfogadható viselkedésre. Csökkentsük a felé irányuló terhek és ingerek számát, de adjunk számára biztonságot mindehhez, és ha sikert ér el, akkor azonnal dicsérjük meg.

A könyv – bár sláger lett a könyvpiacon – nem igazán való egy jó anya könyvespolcára, de ha már a barátnőnknek megvan, érdemes kölcsönkérni és beleolvasni, de semmiképpen ne kezeljük a benne leírtakat bibliaként, hanem használjuk a józan eszünket és a szívünket.

Tóth Zsuzsanna (óvodapedagógus)
http://www.harmonet.hu/cikk.php?rovat=2 ... ikkid=6708

Idézet egy blogról:

A napirend egy vicc. El tudom képzelni, hogy be lehet tartani egy szem gyerekkel, ahol apuka csak késő este ér haza, és véletlenül sem ,,piszkít bele" a 4É-be.
De ahol van 1-2 tesó, ott már tök kivitelezhetetlen. Meg a nagyszülők, barátok, rokonok sem férnek bele ebbe a napirendbe.

A szoptatási rész rémséges. majdhogynem a tápszert tukmálja tej helyett. Vannak benne hülységek, mit lehet kezdeni egy ilyen mondattal:
,, A kutatások arra utalnak, de nem bizonyítják, hogy a szoptatás megvéd a klimax előtt jelentkező emlőráktól, a csontritkulástól és a petefészekráktól".
Na most ha a kutatások erre utalnak, akkor miért nem bizonyítják? Egyébként pedig szopt.tanácsadó a babaklubban erre mindig hivatkozik, hogy ezért IS jó.
De mondom, ez a nő szinte több érvet vonultat a tápszerezés mellett.
És pl anyatejes csecsemőt nem lehet túletetni, ezt sem így írja, hanem ellenkezőleg.

A szoptatást leginkább csak etetésnek tekinti, nem az ősbizalom, a szeretet, a megnyugtatás legfontosabb formájának -ajajj, de elromlik a gyerek, ha gyakran mellre kerül!!!

Ez is vicc: Költségek. Ha beleszámítja a különféle kellékeket (pl mellszívó éves bérleti díját /sic!/ ), tanfolyamokat, szoptatási tancsáadót, akkor a szoptatás költsége feleakkora, mint a tápszeré. Fele??????????? Amikor ingyen van?

http://golya-hir.freeblog.hu/search/suttog%c3%b3

Itt is van róla szó:
http://dilidomino.freeblog.hu/categories/suttogos/

Ajánlanék néhány kicsit más szemléletű könyvet (bocs, ha már volt szó róluk):

Ingeborg Stadelman - A bába válaszol
Sheila Kitzinger: Miért sír a baba?
Sears, William: Éjszakai gondoskodás. Hogyan altassuk el a kisbabát?

Erika
wer

Granda!

Nagyon szép a bébike, gratulálok!

Timi26!

Gratulálok a kisfiúhoz! Várjuk a képet!

Gremese!

Nagyon szép rucikat vettél!

Nemsokár megyek Milénát meglátogatni, csak annyira meleg van, hogy 5 előtt biztosan nem indulok el! Beviszem neki amit írtatok!
Annyi barátnőm kismama! Nagyon termékenyek vagyunk! A közvetlen környezetemben rajtam kívül 6 barátnőm kismama! Csúcs!

Mazsola!

Mi csak a 30. héten megyünk 4D-s uh-ra, mert ezzel kiválhatom a kórházit és akkorra már nagyon édi pofija van!
Ahogy nézem az ultrahang felvételeket egyre nehezebb kivárnom a július 12-ét, egy örökkévalóságnak tűnik!!!

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Erika!

Szerintem MINDEN könyvre, tanácsadásra igaz lehet az a megállapítás hogy minden emberre nem lehet egyaránt érvényes, hiszen ahány ember, annyiféle...

Nincs két egyforma család, két azonos gyerkőc, két ugyanolyan Mami, két egyező mentalitás, két egyforma elvárás, stb.

Ami az egyiknél tökéletesen beválik, lehet hogy a másiknál egyáltalán nem - és akkor felesleges is eröltetni tovább.

Max. annyit mondhatunk, hogy egyféle általánosítás, statisztika...

Nyilván nincs tökéletes recept a gyereknevelésre és valószínű hogy mindenki több félét megpróbál, míg végül kialakulnak a dolgok úgy hogy az az adott családnak minden szempontból tökéletesen megfelelő legyen.

Minden dologra a világon van példa és ellenpélda egyaránt, valamint minden kb. 15 szempontból igaz, de a 16.-ból már egészen biztosan nem az.

Szerintem senki nem ragaszkodik olyan dologhoz, amiről a saját tapasztala alapján úgy látja nem kivitelezhető valamiért - ilyenkor keresünk egy B, C, D lehetőséget. :):)

Biztosan mindenki megtalálja az arany középutat.

A különféle könyvekből pedig megtudhatjuk mennyire másként lehet gondolkodni ugyanazon témáról - merthogy cseppet sem vagyunk egyformák hála Istennek. :):)

De mindez nem jelenti azt hogy egyik vagy másik elképzelés, megközelítés rossz lenne - a saját szempontokat figyelembevéve mindegyik egyformán jó.

Vadvirág
Vendég

Egyetértek, Vadvirág. :).
Ezért írtam korábban, hogy akinek fontos a sokáig tartó, igény szerinti szoptatás, az vigyázzon a suttogóval. Aki órához akarja igazítani a babája(/i :) ) életét, az kövesse a suttogót.

Erika
wer

na, túl vagyok egy újabb vizsgán, már alig van hátra pár darab :-(
de legalább tanulmányi szabin lehetek otthon addig is míg tanulok :D
Egyik nap voltam a Brendonban ( gyébként el vagyok borzadva, hogy milyen drága az az áruház :shock: ), néztem babahálózsákot. De csak ujjatlan volt, és az eladó azt mondta, hogy szeptemberi babának már hosszú ujjú hálózsák kell. Valóban, akkor már hosszú ujjú kell?És alá, rövid vagy hosszú ujjú body?
Mert ha hosszú ujjú body+ hosszú ujjú hálózsák, akkor nem fog szegénykém megsülni? :shock:

Teljesen elbizonytalanodtam most, hogy hogy is vásároljak. Valahol úgy hallottam, hogy hosszú ujjú rudgalózó alá rövid ujjú body kell, és ujjatlan rugdalózó alá hosszú ujjú body. Ez mehet a szeptemberi bébiknél is? Vagy? :?

A szopi párna nálunk is apa kedvence lett, abból kifejezetten szeret TV-ni, és lap top-ozni, mert hogy tök kényelmes. Esténként pedig a maradék csücsköt (ami mögülem kilátszik) foglalja el :D

Szóval eddig nálunk is bevállt..

további szép napot mindenkinek

Kép
bfagi

ja, és még egy kérdés. Mi a véleményetek a biztonsági fürdetőről? Az, amit a kádba lehet belerakni, félfekvő helyzetben tartja a babát. Ilyenbe érdemes beruházni? Nehogy kicsússzon a kezeim közül, vagy ez is csak olyan tipikus első anyukáknak való pénzköltési lehetőség, és egyébként enélkül is kivállóan fürdethető az újszülött?

Kép
bfagi

Vadvirág! Egyetértek! Mindenki más!

Timi26! Juhéééééjjj!!!!! Gratula a kis tökihez!!!! :D :D :D

bfagi!
Ezért a bélelt meleg csodaszép hálózsákért ma mentem el, teszveszes szerzemény, 600 Ft (!) volt. HAsznált, de szupi állapotban van!!!
Kép

Az elmúlt pár év szeptemberéből kiindulva nekem az a véleményem, hogy bőven elég lesz neki ujjatlan hálózsák, talán még októberig is, mert meleg van. A lakás nem hűl ki olyan hamar, az egész nyár melege pluszban ott van a falakban. Én azért sem fogok adni rá még hosszú ujjú hálózsákot, mert félek a bölcsőhaláltól, amit azzal is megelőzhetek, hogy szellősen tartom a babát. Bölcsőhaláltól függetlenül sem egészséges, ha túlmelegszik.
Ha meg úgy látod, hogy hüvi van, dugd be egy hosszúujjúba.
Én úgy gondoltam, rövidujjú hálózsák + hosszúujjú body.

Fürdetés: Én is kezdő kismama vagyok, és persze ezen a fürdés-bizniszen is ki vagyok akadva. Van már háló, amibe belerakhatod, meg anatómiailag formált fröccsöntött kád, mint egy ülés, van fürdőkádra rögzíthető csoda, meg mittomén. :evil:
Hidd el (mert én bízom ebben), nagyon jól meg fogod tartani, nem beszélve apa nagy és biztonságot adó tenyeréről!!
Ez egy újabb dolog, amivel pénzt húznak ki a kismamák zsebéből.
Mint a szopipárna, mindenre jó (apának, anyának), csak talán éppen annak nem, aminek szánták, és egy kisebb vagyon tud lenni. :twisted:
Szóval mi veszünk egy állványt (egyszerű stabilat), amire egy aránylag nagy babakádat (valami piskóta-alakút) rá lehet tenni, és ez nagyobb korában is jó lesz, amikor leteszed a földre vagy a nagykádba, és pancsolhat bátran.
Megjegyzem: Vannak ezek az emeletes pelenkázóval egybeépített fürdetőállványok. Barátnőmék 6 hetes (!) babája (láttam) pancsolás közben beveri a fejét a falába..... Kinőtte!
Szerintem válassz minél egyszerűbb, gazdaságosabb, és minél hosszabb ideig tartó dolgokat. :D
Puszika

Kép
Kép
Kép
gremese

Lehet, nem látszik jól, de a hálózsák rózsaszín. Mi más?! :)

Kép
Kép
Kép
gremese

Na! Ilyenre gondoltam. (Nem reklám, mert nincs hozzá cég).
És nézd, milyen ügyi a mami, és milyen boldog a babó!!!! :lol:
Kép

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok Lányok!
Bocsi, hogy igy rátok török hivatlanul :oops: :oops: , de van egy fölösleges légzésfigyelőnk (már volt egy, amiről az öcsém nem tudott, és azt kaptunk tőle ajándékba), amit el szeretnék adni.
Baby Control márkájú (BC-230 digitális). Három érzékelőlapja van, a nagy méretű ágyba (140 cm hosszúba) tökéletes lefedettséget ad. Vadonat új, még ki sincs bontva, 2 év cseregarancia van rá. Eredeti ára 30000 ft, én 20000-ért odaadnám, amennyiben érdekel vkit (itt mindenr észletet megtudhattok: www.babycontrol.hu).
Priviben vagy e-mailben megtaláltok.
Mindenkinek további csodálatos pocaknövesztést és sok-sok egészséget, könnyű szülést kivánok!!!
Üdv, és bocsi még egyszer a betörésért.
Vendég

Sziasztok
köszi a kedves szavakat! De be kell valljam, Uh terén mai napig a legmeghatározóbb élményem és életem egyik legszebb pillanata az ún. 0. UH volt, amikor megláttam kicsikém szívverését és még csak egy pötty volt...

Bfagi
Nekem eszembe sem jutot a hosszú ujjú hálózsák, mert kb. 3-4 évig még panelban fogunk lakni, ahol télen iszpnyatosan túlfűtik a lakásokat (a tesómék szabályozhaó fűtésű kéglijében kb. 20 fok lehetett permanensen, én állandóan fáztam és a kisfiuk még egyszer sem volt megfázva!)

Suttogó
Hát szerintem az itteniek többsége nem úgy gondolta a gyereknevelést, hogy egy automatába betáplálja a könyv tanácsait és amikor ordít :D a gyerek, azonnal kéri a megoldást... Szoptatás közben vélhetőleg nem a kiadványt fogom lapozgatni, hogy most mi a teendő :lol: Én a kismama-könyvek tanácsait is egy nap alatt elfelejtem, legfeljebb csak a statisztikai átlagban bízom, ami sokakkal történik, velem is könnyebben megeshet... Viszont a Suttogó stílusa érdekes, aztán meg mindenki annyit fogad meg belőle, amennyit az ízlése diktál. Én most vagyok először várandós, de kezdettől utáltam a tapasztaltak tuti tippjeit(ezt csináld-azt csináld), mert szerintem ilyen nincs. Szerintem mindegyikünk sokat hallgat az ÖSZTÖNEIRE és ez így van jól. Gondoljunk csak bele: nyaralási szokások, kulturális érdeklődés, háztartás terén is különbözőek vagyunk! Gyereknevelést illetően miért lennénk egyformák?

Timi

várjuk a képeket!

Kép
granda

Sziasztok!

Vadvirág: félreértettél. Nem a dokim mondta a császáros szülést, hanem aki a 4D-t csinálta. A dokim csak annyit mondott, hogy több esély van a császárra, mint normál esetben. De ezt is még a terhesség elején. Azóta már ő is észrevette, hogy nagyobb a babó, de nem mondta, hogy nem lehet sima szülés. Persze, nekem is a legfontosabb a biztonság, sőt az előző császár nekem leányálom volt, se egy fájás, utána egy héttel már semmi bajom nem volt. De szeretném átérezni, milyen szülni.

Bfagi: csak tapasztalatból tudok beszélni, azt hogy milyen idő lesz nem tudom. 5 éve mikor Rebeka megszületett (aug.10) utána már nem volt igazán meleg. Rövid ujjú bodynak mi nem vettük hasznát. Az első 1-2 hónapban vékony hosszú ujjú hálózsákunk volt, alatta vékony hosszú ujjú body. Később pedig olyan zsákokat vettünk, mint amit Gremese is mutatott. Ez alá télen pedig még pizsit is lehet adni. Szerintem.

A fürdető: szerintem is az anyukánál és az apukánál biztonságosabban senki nem tudja fogni a bébit, én is ellene vagyok az ilyen formatervezett micsodáknak!!!

Köszi a gratulákat, ha itthon lesz a férjem teszünk fel képeket mert én béna vagyok hozzá. Még szoknom kell, hogy fiú, de nagyon örülünk neki. (sajna a kislányom nem annyira, de lesz rá 2 hónapunk, hogy felkészítsük.)

Puszi mindenkinek!

Kép
Kép
timi26

Na még ezeket sikerült az utóbbi időben "összeszedni" a Vateráról:

Kép Kép Kép Kép

Kép
granda

Jaj, de szép ruhácskák!!!

Én még csak most fogom fel, hogy fiú, úgyhogy rá kell állnom a fiús rucikra, aztán én is belecsapok a vásárlásba.

Ma kiváltottam a Felicitas csomagot. Képzeljétek, volt benne 1 Avent cumisüveg, RÓZSASZÍN cumi, meg egy pelenka és ismeretterjesztő füzetek. Azért öt éve mintha több minden lett volna benne. Na mindegy, legalább cumisüveget nem kell vennem, úgyis csak a biztonság kedvéért vettem volna.

Kép
Kép
timi26

Sziasztok!

Szupik a kisrucik nagyon tetszenek.

Silka!
Köszi az infot.
Lehetséges,hogy még ebben a hónapban megvesszük,
csak az uh. kell megvárni.

Timi26!
Gratulálok a kukishoz.

Granda!
Nagyon szép a babád,aranyos a pofija.

Szép estét.
Ildi.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Suttogó:
Szerintem az időbeosztásos módszer nem olyan rossz. Engem anyukám úgy nevelt, hogy kb. (hangsúlyozom, kb.! nem percre pontosan) mindent ugyanabban az időben csináltunk, és nekem - úgy érzem - bevált. És az is biztos, hogy nem kell semmit sem a végletekig sarkítani! Bár még nem olvastam a könyvet, de valszeg én is hozzá fogom tenni a saját ösztönös megérzéseimet.
Ráadásul olvastam, hogy a viselkedészavaros, gyerekeknél nagyon fontos a rendszer, mert különben lelkileg szétesnek. Így érzik biztonságban magukat! Tudnak mibe kapaszkodni.
Ezt a párom kisfián is megfigyeltem, elégé mozgékony, kis vadóc, és a szabályokat könnyen megtanulja, nagyon hamar alkalmazkodik hozzájuk, elfogadja, és azt a kialakított rendszert követeli. Viszont ellenkező esetben jön a hiszti, a sírás... (de ez csak az én véleményem/tapasztalatom)

Regina
KépKép
mazsola7

Sziasztok Kismamik!

Végre újra közöttetek! :D :D :D
Van netem már itt a kórházban is.Előbb két élménybeszámolót is írtam nektek,de küldéskor elszállt. :(
Nem baj,majd újraírom.Remélem mindenki jól van!
Üdv az újaknak! :D
Látom lesz mit visszaolvasnom.Köszönöm az üzeneteket és jókívánságokat!!!Nagyon aranyosak vagytok és úgy hiányoztatok!!!!!!!!!

Mi jól vagyunk,de a méhszáj miatt gyanús,hogy ittragadunk... :roll:
Zétikém kis virgonc. :D Üldözni kell mindig a szívhang hallgatáson.Azt nagyon szeretem és naponta 3X is van. :D

Majd nekiveselkedek és újraírom ami elszállt,már most vannak kórházi élményeim szülésekről és mindenről.

Anikó örülök,hogy meglátogattál!!!Olyan aranyos vagy.

Nagyon sok puszi mindenkinek!!!!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: