A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 októberi babák

Bogyo
Itt vagyok,és nem reklamálok! :D :D Minden O.K!
Valószínűsíthető ,hogy lány,de nem biztos,mert a lába közét takarta .Gondolom mivel nem lógott ki semmi,így tippelt a doki lányra. :D Én örülnék különben neki,nem is tudnék mit kezdeni egy kis kukival. :oops:

Masika
Nagyon szép a kislányotok!Nagy gratula! :)

Sheepy
Sajnos a fagyasztás nem öli meg minden bacit :wink: Mondjuk a salmonella kidöglik az tuti.

Csim
Akkor avérbőség fokozás miatt tilos a málna?! :shock:

Ágica
A kórházi zöldségesnél volt málna! :D 190 Ft egy kis doboz.

Anyagcsere:Nekem terhesség előtt a metformin miatt folyton ment a hasam,most már nem.(szerencsére)

KépKép

KépKép
okr

Okr - de orulok !! :) latod, mondtam :):)

Sheepy, jobbulast ! ha borogatod, pihenteted, akkor javulhat gyorsan !

masi, nagyon edes a kislany ! hihetetlen, hogy igy ki lehet venni mar az arcat.

malna: miert nem lehet enni ??? en nem ertem :( , mas gyumolcsot lehet, csak ezt nem ?
en mar egy hete malnat zabalok, joghurttal, magaban, tejjel- semmi bajom. ami nekem nem tett jo az a cseresznye: rengeteget eregettem ( bocs) tole :). viszont a meggytol sem volt bajom
verboseget a malnalevel okoz, es azt csak szules elott x hettel szabad inni teaba, mert akkor szepen laazitja a mehet es felkesziti a szulesre. szoval meg ne igyatok

cuki, ezt a hasmenest mondtad a dokidnak ?
bogyogyorgyi

Sziasztok!

Masika
Nagyon szép a táblázat! Megkérhetlek, hogy a legközelebbi beírásnál írd be hozzám, hogy Szt. István Kórház, fiú, Gergő Köszi!

Vitamiok
Ma a védőnő teljesen kiakadt, hogy 20 hét után az Elevitről (illetve fogamzás előtt is szedtem) a dokim leállított, ő javasolta a Béres féle 500-as C vitamint. Szedi valaki ezt? Én csipkebogyó teát iszom minen másnap, az tele van C vitaminnal. Teljesen elbizanytalonodtam.

És volt ma mászsálás is, eddig rám 3 kg ment, de combomon én is érzem a változást, Ágica, együttérzek!

A joghusrtos sütit én is szoktam csinálna, imádom!

Rohanok intimtornára!

Szép estét!

Évi

> Kép
evarga

Hali!

Csim: a 24. héten tényleg nincs UH csak a 28.héten. Csak egyszerűen tegnap rámjött, hogy most már tutira szeretném tudni a babó nevét és nagyon meg akartam nézni, hogy 5 hét alatt mennyit változott. Hát meg is lepődtünk, hogy már mennyire baba formája van, mert a 19. hétem még úgy nézett ki, mint egy kis ufo.

Gyönyörű gyerek lesz az tuti, az Apukájának csak úgy dagadt a melle, és nagyon örült, hogy teljesült a vágya és kislánya lesz.
Most már mehetek vásárolni is. :D

Becsatalom a táblát, javítottam benne amit kértetek, remélem így ok lesz. 1181756905.26.xls

Szerintem minden gyümi egészséges és mindent lehet enni. Nem értem, hogy a málna miért lenne kivétel.

Kép
URL=http://www.glitteryourway.com]Kép[/URL]
masika

Sziasztoook!

Masika Gyönyörű a táblázat, nagyon köszönjük! :D Viszont egy aprócska változás: II. SOTE , Dominika lesz a neve. Asszem.....
Sheppy ne haragudj :oops: :shock: :D
Most nincs sok időm írni,pedig annyi minden van...
Igyekszem majd!
Jó éjt!
Vendég

Én nem is vagyok a táblázatban... :cry:

Missfried
Kép
missfried

Egyébként szülés várható időpont október 29,szigetvári kórház,még sajna nem tudjuk mi lesz!Lánynév van csak eddig,az Heléna Villő,a fiúnév még kérdéses!Puszika!! :)

Missfried
Kép
missfried

Bogyo, igen, jó volna az utolsó héten szülni. Akkor már Mérleg lenne, nem Szűz, mint én :D

Sheepy, a bacik szerintem a hőkezeléstől pusztulnak el, a fagyasztástól hibernálódnak, de én se vagyok biológus.
Jaj, drukkolok, hogy semmi baja ne legyen a lábadnak. Sajnos, ha eltörött, akkor hiába borogatod, anyósom is így járt a télen. A bokád röntgenezése elméletileg nem árthat a babának, csak szólni kell, hogy extra módon árnyékolják le a sugárzást, ha odafigyelnek, akkor ebből nem lehet baj, ellentétben a rosszul összeforrott bokával, de ne kerüljön erre sor.

Masika, nagyon szép Lilibogyó! Mennyi husi van már az arcocskáján!
Ha lesz egy kis időd, légyszi írd be ebbe a nagyon szép táblába, hogy kislányunk lesz, a neve Réka Nikoletta. A születés ideje pedig nem nov. 1, hanem okt 1, de úgy néz ki, hogy inkább szeptember vége.

Csim, nekem volt UH a 24. héten és a 28-on is lesz. Ez szerintem orvos és esetfüggő. Ha nincs és nem is volt semmi probléma, akkor nem kell annyi UH.

Cukika, még csak most vagy a fele időnél, lehet, hogy ezután nem lesz semmi bajod, és megváltozik a véleményed. Vagy ha ez most nem jön be, akkor majd a következő babánál.

Kriszta, örülök, hogy minden OK volt az UH-n, legközelebb pedig már csak megmutatja, mi van a lábai között.

Evarga, miért kell neked ilyen nagy adag C-vitamint szedned? Én a Gravidával 125 a Rutascorbinnal pedig további 100 mg-ot eszek naponta, de ezt is eltérő időben. 500 mg-ot csak indokolt esetben szednék, főleg, ha rendszeresen iszok csipkebogyóteát.

Kép
ariel

eva - szerintem is tok felesleges a vitamin ilyenkor nyaron, ha jol etkezel...a csipkebogyotea meg nagyon jo

masi, koszi a szines tablat, nevekhez majd kov. irhatod nekem, hogy Sonja/ Vince. mit szoltok a Vincehez ? Hugo helyett esetleg ? es lanyban a Petra ?
jujj,en ma hajnalban keltem, mar meg is reggeliztem-kicsit korai,nem?
bogyogyorgyi

szavazzatok legyszii :

Alma/Petra/Sonja/Zoe ?

Vince/Hugo/Cezar/Artur ?

bogy.
bogyogyorgyi

Bogyo nekem Sonja vagy Hugo de mindegyik jó.

Megyek a védőnőhöz lemázsál remélem nem lesz sok,majd jövök.

Kép
Kép
eszter26

Sziasztok!

A málnával kapcsolatban nekem nincsenek fenntartásaim, én csak egy cikkből vágtam be az idézetet. Idén eddig egyszer ettem málnát, mégpedig tejszínes málnalevesben...:)

Tegnap voltam szülésfelkészítőn a MÁV-ban. A nap témája az érzéstelenítés volt, hát az epidurális érzéstelenítést nagyon favorizálták. Azt mondták teljesen veszélytelen, csak annyi van, ha rossz helyre adják be, akkor erős fejgyörcsöt okoz egy pár napig, de lebénulni nem lehet tőle. Ja és a babára egyáltalán nem ártlamas, mert mire eljutna hozzá, már lebomlik a szer. Az aneszetziológus doki viccelődött, hogy az epidurális érzéstelenítés nem életveszélyes, na de a szülés az az. Hát nem nevettek hangosan a kismamák. Valamilyen kanült is körbeadtak, amin keresztül fogják adagolni az érzéstelenítőt, hát elég durva volt. Na mindegy remélhetőleg nem lesz rá szükség!!! Ja és a gerincen át kétféle érzéstelenítő mehet: a császárnál van a spinális (teljes testet érzéstelenít), a normál hüvelyi szülésnél az epidurális (helyi érzéstelenítő). Ha kértek epidurális érzéstelenítést, akkor kell oxitocin is, hogy a fájások újra beinduljanak... Kicsit sok nekem itt a mesterséges anyag.

Olyan jó volt látni annyi kismamát, mindenki nagyon közvetlen volt a másikkal és hát egy csomóan a 36. hét után voltak. Kicsit irigyeltem őket, hogy már ott tartanak, már én is nagyon várom a szeptember végét, október elejét.:)

Sziasztok, Csilla
csim

Hali!

Ariel: mi bajod a szüzekkel? Én is az vagyok. Bár nem vagyok tipikus szűz, mert már nagyon a végén születtem (szept.20), de szerintem tök jó jegy.

Bogyó: akkor most mit is írjak a táblába? :D
Szerintem a Petra gyönyörű név nálam ez a favorit, és fiúnál a Vince vagy az Artúr

Liliána nálunk sem biztos, most minden második kislányt Lilinek hívnak. Bár Apukája nagyon ragaszkodik a névhet (Ő adta), és szerinte a Liliána nem ugyanaz, mint a Lili

Már én is várom a szülésfelkészítőt, majd ha megyek a 28.heti UHra megkérdezem, hogy a Margitban még van-e.
Állítólag 5 ágyat visszakaptak. Majd a jövőhéten megkérdezem a dokimat.
Csatolom a táblát újra, most tessék megnézni.
1181803618.38.xls
Missfried: beleraktalak
Bocsi, a neveken kicsit alakítani kellett, mert nem férne el a diagramm táblában

Kép
masika

Bogyó: Nekem a Vince a nyerő a fiúneveid közül. Ha most kisfiú lenne a pocimban, akkor ez a név is versenyben lenne nálunk! :D Lánynevek: tetszik az Alma (nagyon ritka), és nagyon jó ötlet. Szeretem a ritka neveket. Olyan szar mikor az oviban a fél csoportnak ugyanaz a neve. A Petra nagyon gyakori, a Zoé az hát, felnőtt korában nem biztos hogy imádni fogja, viszont a Szonja sem rossz.

Kép
Kép
Kép
gabi39

szamolom a szavazatokat es Kosziiiii :):):):)

Sonja x
Vince xx
Petra x
Alma x

Gabi, te mint gyakorlo anyuka,,tenyleg Zoe is sok van ? ( a petrat tudtam..)

masi: en Liliana nak jegyeztetnem be, de Lili nek hivnam ( neha)-es akkor megsem "csak" egy sima Lili

csim- vegul is jo, hogy megismered a lehetosegeket. tetszik, hogy bemutattak a "Szerszamokat"is...en ugyan a termeszeteseg hive vagyok, mert akkor erzed, hogy mikor jon a fajdalom es mikor nyomj,,stb- de azt hiszem sokan vannak az epiduralis mellett. neked kell dontened. Ha ott leszel, akkor ugyis az epidurlaist kerned, en is ugy tennek hahaha( a fajdalom kozepen) de szerencsere itthon azt nem lehet es utolag mar akkor meg is usztam :)
bogyogyorgyi

Bogyó: Nem, nincs sok, eléggé ritka, de nem tudom megmagyarázni, valahogy mégsem tetszik, lehet a sok magánhangzó miatt. Nem csúnya, félre ne érts, a jelentése is szép: élet. Görög eredetű.

Kép
Kép
Kép
gabi39

bogyo:petra,vince a nyerő nekem,de mindegyik ok
geosel.klara

masika :tök jó a kis puncisról a fotó , köszi a táblázatot
geosel.klara

Bogyo
Alma- Vince :D
A Petra is jó,de tényleg elég gyakori.Én is azért választottam a lánykámnak az Ada nevet,hogy ne legyenek ezren belőle.Az olyan rossz.Mikor középiskolás voltam 5 Kriszti volt az osztályban. :shock:

Csim
Azért a spinál után hetekig lehet fejfájásod,és 24 órát feküdni kell az eseményt követően-laposan.Mondjuk ezt császárnál adják az igaz.Én asszem ezen dolgok miatt félek a császártól. :wink: Az altatástól meg azért ,nehogy össze-vissza dumáljak ébredéskor. :oops: Ki tudja mit kotyognék ki! :shock:

Masika
köszönjük a táblázatot,és hogy időt szakítász rá!
Egyébént milyen suliba jársz?

Gabi
Kisfiad pisis dolga rendbe jött már???

Én tegnap jöttem rá,hogy a 21-e már jövő héten lesz.Én meg nem tanultam semmit.Nem tudom hogy lesz ebből vizsga. :oops: Ráadásul 2 szóbeli egymás után.
A nevet illetően ha tényleg kislány ,Dorottya lesz.Nem egy ritka név,de karácsonykor azt álmodtam ,a következő fa mellett két kisgyerek áll ,az egyik Ada,a másik egy nagyon édes kis duci baba,akit Dorottyának hívnak,és a miénk.
Így hát ez lesz a neve.

KépKép

KépKép
okr

Bogyo, ez az érzéstelenítés úgy működik, hogy neked kell időben kérned. Szóval előre el kell döntened, hogy akarsz-e majd. Ha már elkezdődött a vajúdás és már kiszenvedted magad és szeretnél segítséget kérni (érzéstelenítést), akkor már nem biztos, hogy tudnak adni. Az epidurális előkészítése és felvezetése olyan 40-50 perc.

Tegnap volt egy szülésznő is az előadáson és mondta, hogy fel lehet készülni a fájdalomra, a legjobb módszer, amit javasolni tud az a terhes jóga. El is döntöttem, hogy megnézem a Váci úton a Brendon bababoltnak van egy mozgásstúdiója, ott este 7 órától van jóga. Esetleg hallottatok már róla?

Sziasztok, Csilla
csim

Okr-Kriszti: Köszi, igen rendbejött a gyerek, majdnem 100%, hogy gyulladás + egy kis homok is volt.

Találtam egy nagyon jó weboldalt, ahol a kiságyhoz készítenek komplett szettet: paplan + párna + zsebes tartót + baldahint + szoptatós párna + fejvédő + ajándék szopipárna póthuzat. Nagyon korrekt áron: 11990 Ft. Aki pesti annak könnyebb mert nem kell postaköltséget sem fizetnie. Most beszéltem a megrendeléssel kapcsolatban a feltett szövetek közül bármelyikből lehet választani. 31 féle szövet van, a jövő héten pedig tesznek fel újakat. Külön-külön is meg lehet őket venni. Nekem nagyon megtetszett, szeretnék egy ilyen szettet. Sokkal olcsóbb bármelyik üzletnél amitket eddig néztem. Még így is, hogy nekem utánvétet kell fizetnem. Anniyra megörültem neki!!!

http://www.szopiparna.hu

Ha esteleg valakit érdekelne. Bocs, nem reklámozni akarok, de most örül a szívem. Még vannak elérhető dolgok számomra is.

Kép
Kép
Kép
gabi39

Sziasztok!

Én személy szerint az epidurállal úgy vagyok, hogy akkor kérném csak, ha valamiért nagyon elhúzódna a szülés. Erre pedig nem lehet felkészülni előre, legfeljebb feltételesen kéne igényelni. A többi szvsz baromság. Attól, hogy én epidurált kapok és a befelé fordulás helyett pl. apucival társalgok, attól még a baba továbbra sem érzi túl jól magát...Itt nem csak rólunk van szó!
Ez olyan, mintha mi szenvednénk, és a hozzánk közel állók meg ott trécselnének közömbösen mellettünk..., mennyivel jobb, ha együttérzően ránk figyelnek!? Márpedig szülés alatt ez is történik. Aki nem érzi a fájdalmat, annak nem sürgős, hogy mielőbb meglegyen a baba, ezért(is) van az, hogy epidurálnál jó hosszú a kitolás, míg sima szülésnél meg az anya azt érzi, hogy végre aktívan segítheti a babát, meg mielőbb vége van. ..húh, a sok okos anesztes...

Szerintem sem kell C vitamin nyáron, ott a sok gyümölcs. Nem gondolnám, hogy a málna rossz lenne, én is sokat ettem már idén, semmi bajom tőle. Sőt. Egyébként én szvsz az immunrendszer erősítésére tenném a hangsúlyt. Teljes kiőrlésű kenyér, hidegen sajtolt olaj, barna cukor, sok pihenés, kevés stressz(vagy stresszoldó hatékony technika). Ilyen esetben nem terít le minden féle baci. Persze azért a gyümiket nem árt megmosni.

Masi, gyönyörű a kislányotok! :)

Cuki, én is úgy tudom, hogy a hasmenés alhasi vérbőséget okoz, leg. én azt tanultam, hogy ezért nem szabad hashajtót szedni kismamáknak, főleg koraterhességben. Sárgarépa, rizs segíthet a bajodon.

Bogyó, nekem Alma, Vince a nyerő. :)

Szép napot!

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Okr-Kriszti:
Elfelejtettem: A Dorottya nagyon szép név, és elegáns is no meg komoly is. És ha kisfiú?

Erika: Nálatok már van név? A fiúk milyen nevet szeretnének?

Kép
Kép
Kép
gabi39

Cukika: Ezt nem mondják komolyan, hogy a klinikán nincs gáz???? Én is azzal szültem, tök jó volt, pillanatok alatt kimegy az emberből és nincs mellékhatás, nem kell feküdni utána órákig. Még ilyet!!!
Sztem én most is ezt fogom kérni.

Kép
Kép
Kép
gabi39

Sziasztok!

Okr: MÜTFre járok és ha nagy leszek akkor közgazdász leszek kereskedelmi marketing szakon.

Gabi: tényleg egész jó ez az oldal, jók az árak, de ha még tesznek fel szövetet akkor inkább megvárom, hátha még jobbak lesznek benne.

Lányok, hogy bírjátok ezt a nagy meleget? Az előbb lementem vásárolni, hát nem kicsit szédelegtem. Gyorsan inkább haza is jöttem, csak a legszükségesebbeket vettem meg. Még jó, hogy van itthon klíma, most beüzemeltem.

Megyek tanulni már megint.

Kép
masika

Gabi
Örülök,hogy rendbejött a kisfiad!!! :)
Nagyon jó az oldal.Szopipárnát úgyis mindenképp akartam.Ágyneműt sztem most nem veszek,mert még az Adáé egész újszerű.Csak amosástól kopott,mert nem aludt a kiságyába sosem. :oops: Így kell megkímélni az ágyneműt a tesónak! Kép
Hja,ha fiú lesz,akkor nem tudom! :oops: Én mondjuk Ákost szeretnék,de még apának is van szavazati joga.

Cukika
Én nem tudom itt van-e gáz,de én anélkül szültem.Amit nagyon ajánlok az a lidocainos méhszáj-érzéstelenítés.Hát az egy megváltás volt.

Masika
Ügyes leszel,és közgazdász hamarosan!KépMennyi van még hátra belőle?
Nekem nagyon sok,én most zárom az első évet.Még szakom sincs,majd jövőre.Ez már kérem Bsc. :wink: Különben nagyon jó,mert tuti nem arra a szakra fogok menni,amire eredetileg jelentkeztem volna.

Szuper,hogy így tettszik a Dorottya név! :D Csak majd nem tudom,hogy fogjuk becézni.Mert amiket ismerek Dorci,Dóra sehogy sem tettszik :wink:

KépKép

KépKép
okr

Sziasztok!

Bogyo, szavazok: Alma, Zoe, Vince. Szerintem a Zoe nagyon szép és különleges, csak nem illik minden vezetéknévhez.

Masika, Liliána is nagyon tetszik, azon én is gondolkodtam, de a párom kapásból elvetette. Mint ahogy mindent a Rékán és a Nikolettán kívül.

Csim, császárnál csak a spinális érzéstelenítés lehetséges? Epidurális nincs?

Cukika, én is láttam a 6-os ikrek születését. Olyan picik voltak, és mégis olyan nagyok.
Ha pedig hasmenésed van, akkor nem gondolkodsz azon, hogy ez vajon tényleg hasmenés-e, mert biztos vagy benne. Ha nem vagy biztos benne, akkor nem hasmenés.

Kriszta, ha már megálmodtad Dorottyát, akkor annak kell lennie!

Gabi, tényleg jó ez az oldal. A Brendon katalógusban láttam ilyen párnát, és már akkor megtetszett, biztos, hogy venni fogunk.

Gerika, az érzéstelenítésnél is van rosszabb, ha altatnak szülés közben. Persze ez csak császárnál lehetséges, de én most csak erre koncentrálok.

Ariel

Kép
ariel

Ariel, én úgy értettem tegnap, hogy a császárnál ezt a spinálist alkalmazzák, az epidurálist a hüvelyi szülésnél mondták. Az altatást azt itt is nagyon ellenezték, hiszen a babába is átjut az anyag és az ő keringését is lelassítja. Hogy- hogy a császárra koncentrálsz?

A 6-os ikreket én is láttam, hát nagyon picik voltak..., remélem minden rendben lesz velük. Gondoljatok bele mindjárt 6 gyerek, hát nem kicsi feladat.

Sziasztok, Csilla
csim

Sziasztok!
Itt vagyok, csak olyan melegem van, még itt az irodában is, hogy nincs kedvem semmihez…olvaslak benneteket, csak most nem fogalmazódik meg semmi az agyamban, mert forr az agyvizem a melegben
Mit össze panaszkodom!!! itt 24,5 fok van…bőőőő

Ágica
Kép
ágica_26

Csim, érettem, amit írtál, és ezek szerint császárnál nincs epidurál, csak spinális. A dokim a császár felé akar terelni, a miómáim miatt veszélyes lehet a hüvelyi.

Kép
ariel

Köszönöm szépen Masika! :) Egyébként elfelejtettem,de3 28 éves vagyok! :wink:

Ma beakartunk jelentkezni mi is 3D-re,erre közölték szeretettel,hogy hát hívjam őket vissza szeptemberben,talán akkor már lesz hely!Jó mi? :cry: :) De holnap megpróbálom máshol!"Biztos"majd várok szeptemberig,mikor már alig várom hogy láthassam Nyünyikét! :D
Lássam,hogy minden rendben remélhetőleg..és perxe talán azt is végre meglátnánk,hogy nuna vagy kuki? :D :D

Pussz mindenkinek!

Missfried
Kép
missfried

Szóval nem 328 éves ,hanem 28 :D :lol:

Missfried
Kép
missfried

Sziasztok !

Reggelre felére lohadt a lábamon a lilaság, ezért elsántikáltam a védőnőhöz mielőtt ide ért volna, így legalább a baba is levegőzött egyet.
Olyan klassz volt hallgatni ahogyan ver a kicsi szíve ! :lol:
Kár ,hogy az apja kimarad az ilyen élvezetekből :(
Hivatalos mérési eredményem : 65 kg, azaz 2 kg súlygyarapodás márc. 10 -óta !!!!! ( karácsony előtt 60 voltam, de január végéig beiglin éltünk :wink: :wink:+ az első 2 hónapban farkasétvágy volt )
Nagyon megörültem, bár tegnap azt olvastam ,hogy most kezdődik csak a java, mert heti 0,5 kg súlygyarapodás várható a következő időszakban.

Masi - te hová jársz védőnőhöz ?

Állítólag a Margitban már nincs szülésfelkészítő, de a védőnők szerveznek tanfolyamot nyár vége - szept. indulással . Lesz szülésfelkészítő és szülés utáni felkészítő is ,hogy otthon tudjuk majd , hogyan kell ellátni a kicsit .

Legújabb infó szerint 5-10 ágyat is visszakaphat majd a kórház, és mivel a János teljesen képtelen ellátni a feladatait kapacitás-hiány miatt, ezért aki itt lakik, és nem választ más helyet , annak a Margitban kell majd szülnie.
Őszre már rendeződik annyira a helyzet ,hogy szülésznőt lehet majd fogadni az ottaniak közül, mert addigra visszamennek.

Gabi szuper ez az oldal, nagyon tetszik , az ár is de asszem még én is várok ,hátha lesz más anyagválaszték.
Én azt szeretem ,ha a dolgok harmonizálnak egymással a lakásban ( szín , anyag, forma , stílus ) , ezért nehezen tudom elképzelni ,hogy a babaszoba tele legyen 25 féle virágos- kisnyuszis- macikás cuccal.
Nehéz lesz összeválogatni a dolgokat, hogy azért legyen elég inger, meg szín a baba körül + passzoljon a napsárga falhoz, és a mahagóni-piros ajtóhoz.

Képzeljétek éjjel azt álmodtam ,hogy megszületett a baba, kisfiú lett, és egyből tudott beszélni. Közölte velem, hogy szerinte nagyon klasszul együtt fogunk tudni működni , mint anya és fia !!!

Lehet,hogy megártott,hogy du. ultrahangos felvételeket nézegettem :shock: :wink: :wink:

Ágica kitartás, mindjárt itt a hét vége ! Nem mész szabira ????

Kép
sheepy

Bogyó - én a Petra nevet nagyon szeretem , szerintem nem is annyira gyakori+ Zoé is nagyon szép .
3 betűsből nekem még a LEA tetszik nagyon ,de sajna már foglalt a családban.
A Vincét hogyan lehet becézni ?

Kép
sheepy

Okr-Kriszti: Nálunk az a baj, hogy semmink sincs így újra kell venni mindent. Már előre rettegek, hogy a 7 éve eltett (padláson vannak zsákban) rucik milyen állapotban vannak. Sztem már használhatatlanok azok is. Lidocainos méhszáj érzéstelenítés? Sajna nem kaphatok lidocaint, mert megáll tőle a szívem. Tonogén érzékeny vagyok. Így a fogászaton is mást adnak, a szüléskor meg minden érzéstelenítés nélkül varrtak (addigra elvitték a gázt, kellett másnak).

Cukika: Nem semmi. Azért egy klinikától nem ezt várnám el. Függöny??? Te jó ég! Azért kíváncsi leszek van-e gáz.
Sajna nem abba a kórházba tartozunk ahol Áron született. Ott egy teljesen külön szobában szülhettem. Itt ahová most tartozunk, fogalmam sincs milyen állapotok uralkodnak.

Örülök, hogy tetszik nektek is az oldal, azért nem mindegy mi mennyibe kerül, ugyanez a szopipárna a Brendonban 13000 Ft. Legalább is itt Miskolcon. Itt meg az egész szett kerül ennyibe. A nőci a jövő hétre ígérte, hogy felteszik az új szöveteket.

Kép
Kép
Kép
gabi39

hali!
én még ezta hónapot ledolgozom, és júliusban majd még mésfél hetet, a többi szabi lesz, aztánaug1-től táppénz. most meg várom, hogy mehessek tornára, de már naon kész vagyok. asszem veszek is egy sajtburgert!
otthon bizti, hogy ne lesz netem :cry: dehát ez van. majd időnként bejelentkezem!

Ágica
Kép
ágica_26

Cukika :D

vegetalok itthon, ma szabin vok.
hat csajok, en nem haladok a pakolassal, bar meg nem sürgös, de ilyesztö milyen lassan haladok.
a lakas annyira meleg, barmit csinalok, kis majdnem semmiben sem lehet birni.
es holnap ujra melo..
ma kimostam, csinaltam egy gyümitortat, föztem marhapörit tarhonyaval, uj agynemüt huztam, lementem gyümölcsöt venni. ennyi.

sztem most hajat mosok, kar, hogy nem birnam ki jeghideg vizben :roll:
Vendég

Megvan a vegleges szavazasotok, millio koszonet az oszinteert :):)
Sonja xx
Petra xxxx
Vince xxxxxxx
Alma xxxx

mar csak a baratokat/csaladot kell kerdezni- de oket mar kb tudom, aztan ugyis ugy dontunk, ahogy, de ez akkor is segitseg !kosszi csajok

shepy , a te hozzaszolasodat, petra/vincenek konyveltem :)- sehogy nem lehet becezni, azert jo! (legalabbis nekem)
Nagyon tetszik az almod , ez csak jot jelenthet, mondom en a nagy alomfejto hihih

gabi- ertelek(zoe), engem erdekelne ez az akcio,de nem latom a weboldalon. te mikor rendeled meg ?
szoptatos parna nagyon kene mar nekem, mert azzal aludni is lehet -elkezdett fajni a derekam

okr: es ezt a lidocainos méhszáj-érzéstelenítést hogyan adjak ? injekcio? es rogton oda? jajaj! de biztos segit.
meg ami nagyon jo allitoalg, az a gatolaj, abbol jo sokat kell vinni, es jobb esetben a szuleszno/dula fogja ott orak alatt belemmassszirozni, az nagyon tagit/lazit /es akkor talan nem kell vagni. Okr remelem nem haragszol :)de masik malnasat csinaltam vegul, iszonyuu finom lett, de eleg csuny(nem teszek fotot)elkuldjem a receptet?

6 os ikrektol en total meghatodtam, ahanyszor most szulest latok, nekem sirhatnekom tamad. normalis vagyok?

Agi hova jarsz tornazni? kismama?

Evu- na, vmi hir az aquanatal felol?vagy maradsz a Normafanal ? en is imadok ott lenni, friss a levego. eljen a szabadnap
bogyogyorgyi

Bogyó: Az akció annyi, hogy ha magában rendeled meg a szopipárnát, és kérsz még hozzá egy plusz huzatot, akkor olcsóbbra jön ki a párna.

http://www.szopiparna.hu/kiegeszitok.html

itt az ágyneműk, kiegészítőknél vannak a szettek alul a lap alján, én innen néztem ki a 6 db-os 70x90-es méretűt. Nekem a szövetek közül a 19-es tetszik. Megvárom a jövő hét elejét én is, kíváncsi vagyok milyenek lesznek az újak, de a jövő héten megrendelem. Itt Miskolcon van egy babaáruház, nem a Brendon, ott is megnéztem, ezeknek a szetteknek ott is borzalmas ára van. Ez meg az én pénztárcámnak való... sajnos már nem jut annyi ezekre a dolgokra, mint az első gyereknél.
El nem tudtam képzelni hogy kell használni ezt a párnát, régen nem volt ilyen, de itt a lapon olyan édes képek vannak a babákról, még aludni is jó nekik rajta.

A málnás recept engem érdekelne. Ezek a gyerekek rengeteget esznek.

Kép
Kép
Kép
gabi39

ÁÁ,egy csomó-csomó irományom elveszett. :cry: :cry: Most nincs kedvem már újra írni,majd ha lefeküdt a gyerek!

KépKép

KépKép
okr

KépKép

KépKép
okr

Az én lányom simán Lili és imádom és örülök hogy nem adtam neki Liliánát az olyan hosszú més amikor született nem is nagyon adta senki a Lilit de most már mindenki.

Kép
Kép
eszter26

Gabi, jaj, érzéstelenítés nélkül varrtak? Hát nem semmi. Azért azt tudjad, hogy van más érzéstelenítő is, Lidokain érzékenyeknek! Ilyet igazán tarthattak volna ott ...legközelebb feltétlen kérdezz rá, akár a dokidra is időben!

Cukika, a szegedi klinikán van kéjgáz. Itt is vannak függönyök viszont...

Barbara, örülök, már jobban van a lábad, jobbulást neki!

Evu, így hogy leírtad, nem is tűnik kevésnek amit ma csináltál! :)

Missfried, hol vannak ilyen sokan várólistán? Vagy lehet szabadságolás lesz a nyáron ott is.

Ágica, hát ez nem jó hír, mármint , hogy nem lesz neted otthon. Nem lehet valahogy megoldani? És akkor majd ha megszülsz, utána nem is tudsz írni nekünk? :shock:

Kriszti, így már én is jártam sajna...

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Sziasztok!

Bogyó
Ha még nem zártad le a szavaszást, én is a Vincére és Petrára szavazok. Barátnőm kisfiát Vincének hívják (nagypapa után), tőlük hallottam a Vinci bezézést- egy ideig ez elmegy, de utána a Vince jobb!

Köszönöm, hogy megnyugtattatok a vitaminokkal kapcsolatban, én sem értettem a védőnő reakcióját, hogy miért is kellene szednem ennyi C vitamint. Majd még megemlítem a dokimnak, úgyis fel kell hívjam, ha meglesz a holnapi vérvétel eredménye és kíváncsi a vasamra.
A málnát imádom, jógatanár-szülésznő szerint nyugodtan, szoptatás alatt viszont se málna, se eper!

Mozgás
Aki gondolkozik a terhes jógán-hajrá- én igyekszem most már heti 2-szer menni, nagyon sokat segít, csak a meleg miatt mindenki nehezebben bírja sajna.

Sheepy
Tegnap én is azt álmodtam, hogy 20 hetesen megszültem, kb. 3 hónapos volt a baba és mindent tudott csinálni :) A szülés 4 óra volt, a dokimnak meg elfelejtettek szólni, semmi fájdalom, utána sem és rögtön otthon voltunk! De a kórház az nagyon leppukadt volt álmaimban. Látszik, hogy ez a téma már foglalkoztat engem is rendesen! A magyar egészségügyben pedig a kórházak állapotát nem is kell álmunkban ilyennek látni....

Gabi
De jó a szopipárnás infó! A Babybellben akartam a hétvégén ilyet venni, ott is 8000 egy ilyen! Én is várok még a választék anyagokra, mert nem tudom még a fal és szőnyeg színét a gyerekszobában ezekhez passzítani. De bitzos kérek egy semlegesebb színű plussz huzatot!

Ariel
Bocsi, nem válaszoltam a privire, de összehozzuk még azt a találkát, csak nem látom még, hogy mikor.Írok majd! Ha szept. végén szülsz, legalább Te 1 hónappal tapasztaltabb leszel nálam! Én is mérleg vagyok, de a szűz sem rossz jegy szerintem sem. Nálunk skorpió várható, akár a papája. Képzeljétek két skorpió pasival mit kezd majd az én mérlegelős lelkem :)

Jó éjt!

Évi

> Kép
evarga

Eva, persze, hogy lehet szavazni, ez a total demokracia :)
Agi- pedig nagyon hianyoznal, szoval szereltess netet !

:)Malnas recept :) akik kertek, okr, gabi , tobbiek, isteni finom lett ( nem tettem habfixalot hozza, igy is szuper lett es akkor nincs a sok E szam benne-mascarpone helyett all.jo a kremsajt is, nem tudom-de az biztos olcsobb

Könnyű málnás süti
Hozzávalók:
1 doboz mascarpone
1/4 kg (zsírszegény) túró
1 doboz tejszín
1 tasak habfixáló
cukor ízlés szerint
50 dkg málna (fagyasztott)
piskótalap vagy babapiskóta

Elkészítés: A tejszínt kemény habbá verjük, hozzáöntjük a habfixálót. A túrót szétmozsolva vagy áttörve hozzáadjuk, majd a mascarponét is belekeverjük, ezzel is verjük egy kicsit. Ízlés szerint édesítjük cukorral vagy édesítőszerrel (nem kell nagyon édesre). Nem kell megijedni, ha a krém egy kicsit folyós lesz, ha mégis nagyon annak tűnik, bele lehet keverni még egy habfixálót vagy esetleg zselatint.
Egy tál alját kibéleljük a piskótalap felével vagy a babapiskóták felével, jó vastagon megszórjuk málnával , erre simítjuk rá a krém 3/4 részét. Ezt befedjük a piskótalap másik felével vagy a babapiskótával, rákenjük a maradék krémet, és megszorjuk a maradék málnával. Hűtőben kifagyasztjuk, legalább egy éjszakát, de akár egy egész napot is. Ezalatt a kicsit folyós krém megdermed, a piskóta pedig kicsit átázik a tejszíntől és a málnától.
hozzaszolasok a recepthez-mindmegette.hu van
Fantasztikusan finom süti! múlt héten készítettem el és mondhatom, hogy egyből a család kedvence lett! Isteni!
Na visszavonom: ez tényleg könnyű minden értelemben - teljesen meglepett, tejszínből én még ilyen nem-nehéz édességet nem ettem! Az is igaz, hogy nyárias és frissítő, de nálunk most érte el a fagyasztó a kritikus telítettséget, szóval amit benne találtam, belement: málna, szeder, parmalat krémsajt meg 1 túró (ezt először kifelejtettem, úgyhogy csak a második rétegbe került...). Én rumot is kevertem a krémbe, hát nem ártott neki. Egy éjszaka alatt jól megpuhult, és még az is nagy kanállal ette, aki amúgy nem szereti az édességet. 2005-01-06 16:33:46 {LaLinea}
LaLinea, én a nagyobb dobozos habtejszínt szoktam venni (talán Jéé-nek hívják, de most nem jut az eszembe). A mascarponéból meg van 250gr-os és 500gr-os, ezért írtam lhogy elég a kisebb.
Ha nagyon könnyen szeretnéd csinálni (vagy nincs kedved pepecselni, akkor egy variáció, ha csak egy doboz tejszínt + 1 doboz joghurtot használsz a krémnek (kis édesítéssel). Így is isteni finom! 2004-10-14 19:36:52 {monoma}
Na, ez minden, csak nem könnyű... De tuti finom, mint minden tejszínes süti :-) A tejszín talán 2-3 deci? A mascarpone a kisebb doboz (25 dkg)? Én így tippelem. Aki nem tud tejszínt felverni, így látatlanban is ajánlom a rengeteg E-anyagot tartalmazó, de napokig keményen maradó növényi tejszíneket (habfixáló, tejszín és cukor! helyett). Már látom, hogy pár napon belül kipróbálom, de sztem a tejszínes krémsajthoz nem rakok még tejszínt, inkább tejjel kikeverem, hogy tényleg könnyebb legyen. Ha folyós lesz, nem baj, úgyis kanalazni fogjuk, mint a tiramisut!

cuki, ki ez a kis szep?
Gabi- koszi, megnezem megint
bogyogyorgyi

Bogyó!
A bártfai utcába, intimtornára. Hááát…nem szégyenlős lányoknak való…márcsak az én kérdéseim miatt sem…ismertek… :D :oops: :D :D :wink:

Szopipárna nagyon jó, én rendelek, csak apával majd megbeszélem milyet. Nekem a kék báránykás tetszik a legjobban.

Net: szerintem lejárok majd egy netezőbe, vagy a páromtól netezek…de ha szültem, akkor bizti nem fogok írni…nincs otthon számítógép sem.
Majd írok kézzel egy levelet, és azt feladom valakinek! Úgy is lehet…

Ágica
Kép
ágica_26

jaja de cuki vagy!
akkor majd neked küldöm a leveleket, és akkor levelezünk! :D

Ágica
Kép
ágica_26

Sziasztok!

Megjöttünk a nyaralásból. Nem volt valami eszeveszetten hosszú, de több, mint a semmi :)
Nemsokára indlok a 24. heti UH-ra, szorítsatok! Majd pakolok fel képeket is :)
Visszaolvasni picit később fogok, habár annyit termeltetek, hogy nehéz lesz....

Szép napot Nektek!

büngyike

Sziasztok Csajszik

rossz hirem van..el kezdtek a semmiböl romlani a fogaim es tegnap este verzett az inyem, annyira faj, mintha ki akarna esni egyszerre az összes fogam!!!!!!!!!!!nagyon be vagyok ijedve

maskülönben minden ok, csak nem birom a meleget, melozom, de nem jo sehogy sem ülni nagyon feszit a hasam, olyan, mintha egy 15 kg-os dinnye lenne benne

jaj, nem nyavajgok, csak olyan allergias vok a fogproblemakra, es addig nem nyugszom, ameddig baj van velük..szoval ahogy tudok, irany a fogaszat

remelem ti jol vagytok!!!

Agica, tessek keresni valami megoldast!!!!! :roll:
Vendég

Sziasztok!

Evu, Te nem voltál fogászaton a terhesség elején? Én most voltam a 20. héten és a dokinő hangsúlyozta, hogy a kálcium bevitel mennyire fontos, hiszen a baba csontosodásához kell és ha nem jut eléghez, akkor az Anyucitól veszi el. Amúgy fogászatra lehet menni végig a terhesség alatt és még érzéstelenítést is lehet alkalmazni, ha kell. Amúgy szerintem ilyen fogíny problémára legfeljebb valamilyen öblítőt vagy ecsetelőt kapsz majd. Jobbulást!!

Olyan jó, hogy már péntek van, délután már megyünk is Balcsira.:)

Sziasztok, Csilla
csim

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: