A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 augusztusában szülök

Sziasztok!

Húúúú,eddig bírtam a meleget,de ma kibuktam :( .Alig vártam,hogy hazaérjünk a bevásárlásból.Szakadt rólam a víz,és azt hittem már rosszul leszek.Mi lesz augusztusban :twisted: ?

Mandala,málna jöhat dögivel :lol: .

A fogyiklubhoz én is csatlakoznék majd,kb 20kg-tól jó lenne megszabadulni :?

Sabine,jó utat!Majd küldhetnél egy jó nagy zsák hideget :wink:

Kép
Kép
huni

Sziasztok!

Ma voltam UH-n+ baci-mintavételen (ez elvileg csak a 36. héten esedékes), hát... nem tudom, nálatok milyen egy ilyen etap, de 3 órát küffedni egy levegőtlen alagsori folyosón sok izzadó ember közt, nem éppen felemelő...
Enikő 1700 g körül van és a mai vizsgálat alapján aug.11-kor esedékes az érkezése. A dokim aug. 5-ig szabin van, kiváncsi vagyok, kivárja-e a csajóca vagy kénytelen leszek másnál szülni.

Olyan ügyik vagytok, hogy már beszereztetek mindenféle kórházi kelléket (tena bugyi, stb. ), nekem még hétfőn lesz egy vizsgám (az utsó) és úgy gondoltam, ráérek utána elkezdeni beszerezni, amit kell.

Tényleg, ez a felicitas-dolog tul képpen micsoda? Bocs, de nem vagyok képben. A védőnőmet meg már 3 hónapja nemigen láttam. Ha valaki ráér leírni, hogy miről is van szó, megköszönném.

Edit!
Úgy tudom, hogy a 36. héten van az utolsó uh, utána már csak akkor, ha valami probléma vagy annak gyanúja áll fenn.

Mandala!
Csatlakoznék a fogyiklubhoz majd, mert ugyan most eddig csak 6 kilót híztam, de ezzel a 90-esek mezőnyében vagyok, úgyhogy rám is rámférne...
Férjecskéddel kapcsolatban meg: azért figyelembe kell venni, hogy mégiscsak férfi ,és nekünk akár tetszik, akár nem , valahogy ők másképp működnek, mint mi. :)

Kép
Kép
pfranciska

Sziasztok!

Nálunk lóg az eső lába... fülledt meleg van!

Franciska: a védőnő emilje: borosnyoi.beatrix@felicitas.hu
Tündéri aranyos! Felvettem vele a kapcsolatot, írtam neki, hogy nem kaptam meg a felicitas tájékoztató füzetét (várandós mamák tanácsadó füzete), és három nappal később már a postaládáman figyelt a könyvecske. A védőnő adja elvileg, de sok helyen kifogyott és b..tak rendelni a védőnők újakat.. őket nem érdekli.... nekünk meg nagyon jó, mert vannak benne kuponok, melyeket ha visszaküdlesz postán vagy leadsz a megfelelő üzletekben, akkor ajándékokat adnak, vagy nyereménysorsoláson vehetsz részt. Szóval hajrá, írj neki és válaszol, küldi a könyvecskét! nagyon aranyos hölgy!!!

Annyira édesek a kismanók... olyan jó lesz ha már a megszületett babókkal lesz tele a topic.... már alig várom, hogy lássuk őket pocakon kívül is! :) De mondjuk addig van nyugalmunk, míg benn vannak... onnan kezdődik a hajcihő, a nemalvás... de jó lesz majd eszmét cserélni az esetlegesen felmerült problémákról, gondokról is! Akkor jön a szoptatás, az ilyen-olyan tejkiütés és hadd ne fokozzam mi minden... azokról is jó lesz tapasztalatot cserélni... és biztos velünk kapcsolatban is lesznek megoldandó kérdések.... szóval utána is maradjunk sztem együtt és nyissunk egy új topicot, ezt meg zárjuk le aranypecséttel és nosztalgiázni járjunk vissza.... :)

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Mandala, Robcsi,
tényleg hadonászott mindennel az arca előtt a kiscsaj, kezével-lábával egyaránt, alig lehetett behozni az arcát. Oldalra kellett feküdnöm ehhez az attrakcióhoz, talán ezért is "fogja a fejét", hogy "Jaj Istenem, mit művelnek velem?" :D
Ellenkező nemű nevek: mi nem keresünk fiúneveket - két genetikai vizsgálat és több egybehangzó UH után elég érdekes lenne, ha XX kromoszómával fiú lenne. :shock:
Franciska,
olyan jó látni az Enikő nevet, nálunk is eleinte az vezetett, de végül is a Zita lett a győztes. :)

italoman

Megvolt az uh, kép nincs, fejátmérő 8 cm és szerencsére már fejfekvéses (így mondják?). Nekem most ez volt a legnagyobb parám, hogy még biztos nem fordult be és faros. Bár reggel pont írtam, hogy valamerre tuti elmászott, mert már nem nyomja jobb oldalon a bordáimat. Köldökzsinórban az áramlás tökéletes, úgyhogy a legnagyobb nyugalommal vághatok neki a jövő heti nyaralásnak.
Jaj, de jó lesz, no takarítás, no főzés, csak döglés ezerrel.

Lehet, hogy én is kérek ettől az aranyos védőnőnitől ilyen füzetet, mert bár én kaptam, csak az 2 évvel ezelőtti :roll:

Dimet nagyon édi a bébi :)

Italoman, így már teljesen érthető, hogy fogja a fejét szegény gyerkőc :)

Dinnyéhez: nekem jön minden héten a Pampers hírlevele a terhességről és a 31. hetiben kifejezetten ajánlják a dinnyét. A védőnőm meg azt mondta, hogy egyek mindenféle piros gyümölcsöt, mert azok nagyon jó vérképzők.

Kép
Kép
robcsi03

Sziasztok!

Mandala:
Köszi amit írtál, olyan tündér vagy! :lol: Sajnos én egyáltalán nem érzem magam csini kismamának, az alakommal pedig sosem voltam kibékülve: rövid, hízásra hajlamos derék, pocak, lapos fenék és háááát a ciciknek sem tett túl jót a két gyerek összesen több mint 4 évig való szoptatása.De már kinőttem abból, hogy ezen keseregjek. Egy kedves ismerősömet hiába áldotta meg az ég bomba alakkal, 34 évesen se kutyája, se macskája...Nekem viszont van két szép gyerekem, szerető férjem... Nem kétséges, hogy én vagyok a szerencsésebb. Szóval, drága Mandala, akármennyit is nyom a mérleg alattad, hidd el sok 50 kilós csinibaba cserélne veled :fantasztikus csaj vagy, kiegyensúlyozott, életvidám, jó humorú, van egy gyönyörű családod... :lol: A kilók meg...majd lemennek. Szerintem 4 gyerek+egy férj mindennapos körülugrálása felér egy fogyókúrával. Én Tomi fiam 2. szülinapja után kezdtem el keményen dolgozni, hogy lemenjen a felesleg. Bazsó születése után már nem volt szükség tornára. Egész nap ugráltam, rohangáltam körülöttük és szülés után 1 évvel már 77 kilóról a terhesség előtti súlyom alá 54-55 kilóra lementem. Remélem ez most is így lesz, 3 gyerek mellett már tuti nem tudok tornázni.

Italoman:
Gyönyörű pofija van a kiscsajnak!

Dimet:
A te lánykádnak is csudaszép az arcocskája!

Sabine:
Jó utat kívánok! Remélem sikerül minél hamarabb beilleszkedned. Biztos nehéz lesz megszokni az új környezetet, szokásokat, embereket, ehhez kívánok neked sok erőt és kitartást! És jelentkezz amint tudsz! :lol:

Képzeljétek, Pöttyös Panni lettem! Sohasem voltam még cseresznyétől csalános, de most arra fogom, mert abból igen nagy mennyiséget ettem az elmúlt napokban. Tele vagyok piros kiütésekkel, iszom a Calciumot, kenem Fenistillel, de úúúúúgy viszketnek! Ráadásul ez a dögmeleg a napallergiámnak se tesz jót. 20 éves korom óta csak 40-es faktorú naptejjel lekenve tudok napra menni, de úgy tűnik már ez sem elég. :cry:
bee73

Sziasztok Kismamik!
Hogy viselitek ezt a változó időt nálunk legalábbis változó most éppen süt a nap 10 perce még dörgött villámlott, esett.??
Segítség itthon van a 6 évesem egész nap és azt várja tőlem hogy szórakoztassam, nekem vizsgákra kellene még tanulnom, de már a 8.társast veszi elő. Jajajajaj :roll:
Sabine: Jó utat nektek, és írjál mihamarabb!

Kép
Kép
zeze

Sziasztok mamócák!

Nagyon helyesek a babák! Kíváncsi vagyok rájuk ha kibújnak! :)

Bee: aranyos vagy! Továbbra is fenntartom: tényleg szép kismama vagy! A kilók meg tudod mit? Tényleg lemennek majd! Nem izgatom magam miattuk! Egészséges babánk legyen, ez a lényeg, a többi majd változik! Amúgy sosem voltam sovány típus. Az első kisfiammal 63 kiló voltam amikor várandós lettem... most 96 vagyok! Ez a sok finom gyümölcs nem tesz jót a kilóimnak sem ám! De tényleg Rád hallgatok, nem paráztatom magam, majd leadom.

Én most nagy gondban vagyok lányok....
Képzeljétek, most olvastam a MÁV-os topicban, hogy pénteken derül ki ki az aki marad a régi csapatból, és ki az akinek mennie kell.... sajnos nem a MÁVos csapat nyerte el a pályázatot, úgyhogy menniük kell. Ez azt jelenti hogy nagy valószínűséggel nem az én dokim marad a főorvos... és ez ugye azt jelenti, hogy a protekciós császárom ugrott.... hétfőn hívom az orvost, mit tud mondani.... Az a baj, hogy jűli 2-re kaptam időpontot tőle, akkor már közel 34-35 hetes leszek, akkor már hova megyek dokit keresni?! Pedig nekem kell a császár akárhogy is legyen... nincs pénzem kifizetni négy gyerek mellett az elkötés közel százezres árát....

Jézusom! hallottátok? hatos ikrek születtek Arizónában..... :shock: jól vannak, de mindegyikük 1 kg körül van.. 3 fiú, 3 lány... na, így kell ezt csinálni! :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Találtam egy elgondolkodtató cikket:

http://totalcar.hu/tanacsok/autojogasz/ki70604/

Megkérdezném a kedves jogalkotótól (mindamellett, hogy anya lévén teljesen egyetértek azzal, hogy a gyerekek biztonsága a legfontosabb), hogy pénzt is ad-e a gépkocsik lecseréléséhez?!

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Sziasztok!

Megjöttünk a dokitól. Képünk nincs, mert vagy a kezével, vagy lábával takarta magát, és a köldökzsinór is végig az arca előtt volt.
A dvd-ről majd teszek fel képet, de elromlott a dvd meghajtónk :cry: :?
1718gr a drágánk, szerintetek ez jó? És nagyon szép :D
Mondtam a dokinak az aranyeremet, azt mondta az még nem is lenne gond, hogy kint van, mert a szülés után úgy is helyre jönne, de az nem jó hogy vérzik. Azt mondta használjam a kenőcsöt még 2-3 napig, ha nem lesz változás, akkor kaptam tőle egy sebész tel.számát, és el kell mennem hozzá. De az aranyerem is ettől berezelt, mert ma azért már sokkal jobb a helyzet.
Voltunk a corába, de csak s-es eldobható bugyi volt, hát az meg még az egyik felemre sem jönne fel. Aztán melegem volt, nyügös voltam, és nem is vettünk semmit.
Ja és az uh szerint 32+1 idősek vagyunk.
Bee, tényleg szép kismami vagy.
Én sajnos szoknyát sem bírok hordani, mert nagyon zavar hogy összeérnek a combjaim, mert nem semmi sonkáim lettek, az tény :lol:

Kép
mona76

csajok mit jelent az hogy koponyvégű hosszfekvés? Akkor még biztos nem fordúlt be, ugye?
bee, én az epertől, és a cseresznyétől is pöttyös lettem :? A dinnyét bírom :D de ma ettem sok málnát, várom a hatást :D

Kép
mona76

Mona: a koponyavégű hosszfekvés azt jelenti, hogy tudja a dolgát a kis drága.... :) nem haránt, nem faros és nem fekszik oldalt v. keresztben (haránt)... szóval úgy fexik ahogy azt a nagy könyvben megrajzolták....

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Mona!

Szerintem az 1718 g pont jó. Az én pocaklakóm ma 31+4-nél kb. 1700 gramm, úgyhogy kb. egyformák. Előkotortam a nagyfiam leleteit is, ő ilyenkor 1900 gramm volt, de rá akkor azt mondták, hogy nagy.
A koponyavégű pedig úgy gondolom, azt jelenti, hogy a koponya néz a szülőút felé, vagyis már befordult.

Nem szúr valakinek a csípője? Mert nekem nagyon. Tegnap elaludni sem tudtam 1 órán át, annyira rossz volt. Tudtok erre valami gyógyszert/gyógymódot? Ha így marad, kénytelen leszek dokihoz menni vele. Kiskoromban csípőficamom volt, talán azzal is összefügg...

Italoman!
Érdekes ez a névkérdés... Soha nem gondoltam volna az Enikő névre, de férjem javasolta és valami miatt úgy éreztem, hogy ez az.
Kérdezném Mandalától, hogy lánykája szereti-e a nevét, de ezt még biztosan nem tudja eldönteni, ugye?

Kép
Kép
pfranciska

Franciska: Encsi nem tudom szereti-e a nevét, de mi nagggyon! Ő egyébként... Hajnalka Enikő... A férjem családneve H-val kezdődik, ezért lett Hajnalka, mert szépen alliterál... Amúgy nekünk Ő Enikő....
Férjemmel tanakodunk.. vajh szereti-e a nevét a kiscsaj... hát, néha nem hallgat rá, az biztos! :) De szerintünk tetszik neki... :)

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Mandala!
Igen, ezt is meg akartam kérdezni... hogy nem bántátok-e meg, hogy ezt a nevet választottátok. :)
Ezek szerint nem. :)
Azt hiszem a mi kicsinknek csak 1 neve lesz, ne kelljen annyit irogatnia. A családnevünk Tátrai, amihez szerintem csaknem minden jól passzol, főleg a virágnevek, de azt kicsit erőltetettnek tartanám. Talán jó lesz így is. A nevekről még annyit: amikor Benivel kórházban voltam, mivel császáros volt, az első 3 napban úgy hozták ki szopizni 3 óránként. Én nem vettem fel a férjem nevét és az első alkalmakkor nem is kapcsoltam, amikor bekiabált a csecsemős nővérke, hogy :hol van Tátrai anyuka? Nagy nehezen azért leesett, hogy rólam van szó...

Kép
Kép
pfranciska

Franciska: Igen az egy név valóban praktukusabb... nálunk azért lett kettő, mert anno mikor a Danukánk született, én azt szerettem volna, ha Gábornak hívják. Amikor ugyanis lány voltam, elhatároztam, ha lesz egy fiam, Gábor lesz a neve... a bátyámat is Gábornak hívják és imádom ezt a nevet... A férjem is Gábor, így letiltott a Gáborról.. már úgy értem, hogy azt mondta, nem lehet a gyerek Gábor.. hogy néz az ki, hogy elordítom magam, hogy Gábor ide és hárman ugranak (bátyám, ő, és a gyerek....). Szóval abban maradtunk, hogy kecske is káposzta is.. így lett a nagy fiunk Dániel Gábor. De akkor jött Enikő... én Hajnalkát szerettem volna... mégiscsak milyen szép... Homán Hajnalka... a férjemnek nem tetszett a Hajnalka, így lett Enikő. Vagyis Homán Hajnalka Enikő. Ugyanez lett Gergőnél is... A férjem azt szerette volna, hogy legyen Máté... Én először Dominikot, majd Ábelt szerettem volna... egyikbe sem egyezett bele... úgyhogy a maradt a Gergely, az mindkettőnknek tetszett, és mivel lemondtam az Ábelről a Máté javára, ajándékba kaptam, hogy Gergely legyen az első neve...
Jó, ez persze csak poén, de a lényeg végülis ez volt... :)

Most még nem találtunk nevet a kislánynak.... Szeretném ha a második neve Piroska lenne. Ennek családi hagyományai vannak... így most izgulhatok mit talál ki a férjem, mert akkor az lesz az első neve... :)

Tátrai.. ez valóban nagyon szép név! Szerintem olyan szép, hogy bármit mögé tehettek, az csak szép lehet! :)
Amúgy engem az is befolyásol, hogy mit jelent a név.... Enikőnél ne akard tudni.... :twisted:

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Tudom.
Nőstény szarvas, azaz ünő.
Anyukámnak is ezért nem tetszett, de utánajárt mélyebben a dolognak és hosszú, de a lényeg az, hogy Hunor és Magor édesanyja volt Enéh, azaz Csokonai által magyarosítva Enikő, aki csodaszarvas képében vezette őket, hogy megtalálják az új hazát.
Szóval igazi ősi magyar név és lényegében a honalapítók ősanyja, azaz anyajelkép is.
Hú, bocs, lehet, hogy már nem vagyok top-on és zavaros voltam kicsit, de remélem érted/érzed, hogy mit akarok kihozni az egészből... sokkal több ez a név, mint aminek elsőre látszik. :)
Na, megyek aludni, tanulni már nem tudok...

Kép
Kép
pfranciska

Tuza Edit!
A netes turi címe: www. babaturi.hu

Mona!
Mi fogunk venni egyben takarót és párnát is, habár tudom, hogy ez utóbbit jó ideig nem kell használnia vagy lehet, hogy soha, mert a férjem is mindig párna nélkül alszik.

Bee!
A kép alapján nehéz elképzelni, amit az alakodról írsz, mert tényleg nagyon formás pocakú csini kismamai vagy. Jó a kocsitok.

Miénk is ilyen jó nagy, mert nálunk is a baba kényelme volt az elsődleges szempont, mert én többnyire itt a faluban fogom tologatni, a lakásba is könnyen be lehet tolni, tehát nem kell nagyon emelgetnem. Ha meg kirándulni megyünk, akkor úgyis apuci emelgeti a kocsiba.

Dimet!
A tönkölyös párna is zörög. A férjem "kedvence", amikor éjjel nekiállok percekig igazgatni...

Sabine!
Jó utat holnapra! Izgalmas lehet ilyen messzi idegenbe elrepülni hosszú távra... Majd küldj egy kis hideget nekünk frissítésnek!

Kép
mirosz

Edit!
www.babaturi.hu (előbb véletlenül szóközzel írtam)

Italoman!
Nagyon cuki a babóka!

Mamiblue!
Hát azért fogunk egy fiúnevet is választani a meglévő repertoárból . ( Noel, Dominik, Milán, Patrik)
De azért remélem nem lesz rá szükség, mert a kapott és vett ruhák többsége is teljesen lányos.

Lányok!
Tudja vki,hol lehet annak utánanézni, hogy hivatalosan milyen helyesírással engednek anyakönyvezni egy nevet? ( Mert a Mira mindenhol hosszú í- vel van írva, de kiejtve nekem röviddel tetszik)

Pattogó!
Ügyi vagy, hogy csak 4kg-ot híztál és mégis ilyen nagy a pocakod.
Nálunk is borsódömping van, már nagyon unom pucolni, de imádom a friss borsóból főzött levest és főzeléket. Szerencsére szedéstől megkímél anyukám.

Dimet!
Édesa ti babótok is!

Kép
mirosz

Sziasztok!

Csak így tudok képet felrakni. :(

Kép

Remélem látszik a pofija.

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Mirosz!

http://www.nytud.hu/oszt/nyelvmuvelo/ut ... index.html
Eszerint lehet rövid i-vel is anyakönyveztetni a Mirát. :)

Mindenkinek nagyon szép a babócája!

Kép
Kép
pfranciska

Miért imádom az Anyákat..

Anya és Apa Tv-t néznek mikor Anyu mondja : későre jár fáradt vagyok megyek, lefekszem.

Bement a konyhába megcsinálta a szendvicseket másnapra, elöblítette a pop
cornos tálat, húst vett ki a fagyasztóból a másnapi ebédhez,
leellenőrizte a müzlis dobozokat, feltöltötte a cukortartót, tányért,
kanalat tett az asztalra, bekészítette a kávéskannát másnap reggelre.

Néhány nedves ruhát betett a szárítóba egy adag ruhát tett a mosógépbe,
kivasalt egy polót. Felvarrta a lelogó gombot. Felvett néhány ott
felejtett játékdarabot az asztalról, visszatette a telefont a töltőre, a telefonkönyvet pedig a fiókba. Megöntözte a növényeket, kiürítette a szemetest és felakasztotta a törülközőt száradni. Ásítozva és nyújtózva
egyenesen bement a hálóba. Megállt az asztalnál írt néhány sort a
tanárnak, kiszámolt egy kis pénzt a túrára előhúzta a szék alá rejtett
munkafüzetet.. Aláírta, megcímezte és felbélyegezte barátainak a
születésnapi képeslapot és írt egy rövid listát a fűszeresnek. Mindkettőt
a táskája mellé tette. Aztán Anyu megmosta az arcát 3:1 lemosóval majd
éjszakai krémet tett rá, megmosta a fogát, lereszelte a körmeit. Apa
kikiált: Azt hittem, hogy lefekszel! Már megyek- feleli. Vizet öntött a
kutya táljába kiengedte a macskát, majd meggyőzödött róla hogy az ajtók
zárva vannak és az udvari lámpa ég.

Mindegyik gyerekénél lekapcsolta az ágy melletti éjjeli lámpát és a tv-t
, felakasztott egy inget, bedobott néhány koszos zoknit a szennyestartóba
majd volt egy rövid beszélgetése a még fönnt lévővel, aki még mindig a
háziját csinálta. A szobájában beállította az ébresztőt, kitette a másnapi
ruháit, sámfát tett a cipőjébe. Még 3 dolgot adott a 6 legfontosabb
megteendő dolog listájához.

Elmondta az imáját és elképzelte a befejezését a jövőbéli terveinek.
Ezalatt az idő alatt Apa lekapcsolta a tv-t kihírdette hogy nincs semmi
különös tennivaló. Megyek aludni. És ment. Minden egyéb gondolat nélkül.
Van itt bármi különleges? Tudod már a nők miért élnek tovább...?

MERT MI HOSSZABB HASZNÁLATRA LETTÜNK CSINÁLVA..... és az egyetlen ok,
amiért nem halunk meg hamarabb az az, hogy túl sok tennivalónk van!!!
tuza edit

Sziasztok!

Épp csak beugrottam... Látom a névválasztás a téma. Én sem vettem fel a férjem nevét, de csak azért nem, mert ahogy én akartam viselni, azt nem lehetett még az esküvönk idején. Viszont a gyerekeink megkapják mindkettőnk vezetéknevét, így nálunk egyértelműen csak egy keresztnév lesz. Így is félünk, hogy szegény gyerekek nehogy szidjanak majd amikor le kell írni a nevüket. Mert ugye a két keresztnév esetében az egyiket el lehet hagyni, de a vezetéknévnél ez nem megy.

Mandala! Nagyon szép neveket választottatok a gyerekeknek! Nekem különösen tetszik, hogy nem a ma oly divatos
" slágernevek".

Babakocsi: Lányok! Aki még nem vette meg, javaslom én is a nagyobb, szélesebb babakocsikat! Ugyanis télen-amikor nagyobbak lesznek, és jól be kell őket bugyolálni, nem jó ha egy piciben " nyomorognak". Augusztusi babák lévén pedig pont télen lesz erre szükség! Mire újra jó idő lesz, már úgyis ülnek! :D Szóval erre nagyon figyeljetek oda!! Ja, és ezekből a nagyobb kocsikból is vannak könnyűek!

Bee! Szerintem is nagyon helyes kismami vagy!

Kép
mirr-múr

Edit: ez nagyon tetszett!

Tegnap iszonyatosan meleg volt, alig bírtam magam elvonszolni az iskolába, aztán pedig haza, útközben még a boltba is bemenni. Még jó hogy vittem fél liter hideg ásványvizet magammal, mert a gyerekem is nagyon szomjas volt, mire hazaértünk meg is itta. Estére pedig olyan felhőszakadás (jéggel kísérve) zúdult Szegedre, hogy nálunk az utcán (az árok tele volt vízzel) és az udvaron is állt a víz, állítólag a belvárosban 40 mm csapadék is lehullott. De szerencsére mire lefekvésre került a sor, elment a vihar, így mindenki tudott a saját helyén aludni. Mondjuk a lakásban a levegő nem frissült fel, az emeleten 27 fok volt.

A Márknak ma van az utolsó napja az iskolában, úgyhogy holnap már nem leszek egyedül, vége lesz a lustálkodásomnak. Ugyanis amióta itthon vagyok szabadságon (hétfő óta), szinte csak lustálkodom, netezek, és minden egyéb hülyeséget, csak éppen hasznosat nem csinálok. Pedig rengeteg vasalás vár rám, valamint a babaruhák mosásának is neki kellene állnom, mert ha jövő hét szombaton 2 hétre elutazunk anyukámhoz, mire hazajövünk nem sok időm marad.

Én is veszek a babának párnát, már ki is néztem egy garnitúrát, ami a következőkből áll: takaró, kispárna, fejvédő és baldachin. De a kispárna csak egy lapos kis párnácska, nincsen megtömve, mint a hagyományos kispárnák. A sógornőm kisfia úgy szeretett aludni, hogy teljesen bebújt mindenféle ruhák, párnák közé.

Az előbb én is írtam a felicitasnak, nekem a védőnő még meg sem említette a füzetet. A Márkkal megkaptam, ki is váltottam mind a kettőt (a másikat már akkor lehetett, amikor megszületett a baba és valahány hónapos volt, ugyanis abban tápszer-minta is volt).

Kép
Kép
márkanyuka

Sziasztok!

Naggggyon melegem van :( .Ma még ki sem mozdultunk a házból. Apával reggel bevásároltattam,úgyhogy még boltba sem kellett mennünk.Még jó,hogy apa helyben dolizik és ezt megteheti nekem :D .Nagy segítség ám.Csak néha elfelejti 1 perc után,hogy mit is kell vennie(még 2 tételnél is),aztán a boltból hívogat :lol: .

Nekünk is van azért fiú név a talonban bizti ami bizti,de még nem döntöttem el melyik a nyerő.Vagy Norbert vagy Balázs.A mi családi nevünk Szalóki.
Vásárolni is csak akkor megyünk ha a doki a mostani uh.után is azt mondja,hogy Zsófink lesz.

Kép
Kép
huni

Franciska!
Köszi a segítséget.

Anyucik!
Mi mindennek kell beleférnie egy pelenkázó táskába?

Mert mi nem vettünk igazi pelenkázó táskát, hanem egy normál tasit szeretnék venni helyette, amit később tudok használni. Csak nem tudom, milyen méretűt vegyek, mivel nem tudom miket kell egy babatáskában magammal vinni, ha elmegyünk a babóval.

Volt már vki. a Madarász utcai gyerekkórház által szervezett Bölcsőhalál megelőzési programon?
Én felhívtam őket. Keddenként van 16-18-ig, és 2000Ft-ba kerül.
Nem kell előre bejelentkezni. A kórház honlapján bővebben is lehet róla olvasni.

Kép
mirosz

Mirosz!

Engem érdekelne ez a Bölcsőhalál megelőzési program, de a kórház honlapján nem találtam semmit erről!
Pontosan hol is keressem?

Szilvi
Kép
szylett

Mirosz,pelenka,popsitörlő,cumisüveg,váltóruha,popsikrém,egy textilpelus vagy egy vékony valami,hogyha a védőnőhöz mentek pl.arra tudd ráfektetni.Asszem ennyi :roll: ,remélem semmit nem hagytam ki

Kép
Kép
huni

Franciska,
nálunk is így indult a dolog az Enikő névvel. Amikor még a nemét sem tudtuk a babának, a párom azt mondta: ha lány lesz, legyen Enikő, és bár sosem gondoltam rá, nekem is tetszett. Aztán persze később végignéztük a "kínálatot", és a "közös találatokból" végül a Zita jött ki. Mondjuk az nekem is fontos szempont, hogy ne a top 10 újszülöttnevek között nyomuljon. :roll: Meg ez valahogy eddig még mindenkinek bejött a családban is.
Ja, és köszi mindenkinek a kedves hozzászólást a képhez! :) Az az igazság, hogy minden baba irtó bájos tud lenni, úgyhogy már alig várom a 4D-k után az újszülöttképeket! :D

italoman

Sziasztok kismamik!

Hogy bírjátok ezt a szörnyű hőséget? Én voltam olyan agyament, hogy délelőtt nekiálltam cseresznyés pitét sütni. Ooooolyan meleg volt a konyhában... Ide még a tegnap estére beígért hűsítő zápor sem ért el, abból amit Márkanyuka írt úgy tűnik, hogy Szegeden kieste magát...

Mandala, Mirosz, Mona,Mirr-múrr!
Nagyon köszönöm, olyan aranyosak vagytok! :lol:

Bolha!
Nagyon édes a kiscsaj!

Névválasztás...
Egyszerűen nem tudunk közös nevezőre jutni. Balázzsal sokkal könnyebben ment. Tomi nevét megintcsak nagyon nehéz volt "megszülni", bár akkor más volt a helyzet. Nekem ez a 2. házasságom, az ex-férjem német volt. Akkoriban úgy volt, hogy Németországban fogunk élni és apa ragaszkodott ahhoz, hogy ne tipikus magyar neve legyen a gyereknek. Így lett kilőve az én 2 kedvencem, a Gábor és a Tamás. Végül két neve lett a drágámnak, hogy mindenki meg legyen elégedve, és bár magyar fülnek nagyon kacifántos, Tomi szereti a nevét: Dehnhardt Tom Patrick. Miután elváltunk és itt maradtunk gondoltam a magyarosításra, de már megszokta, szereti, meg aztán annyi Jennifer, Kevin, Samantha... rohangál már az országban, hogy igazán fel sem tűnik. Érdekes, de sohasem volt gondja a leírással, másnak viszont annál inkább. Mindenhol többször kell lebetűzni mire megértik. Olyan jókat szoktam olyankor kuncogni, amikor végül elémböknek egy darab papírt, hogy "írja már le...".Nekem meg mégiscsak lett egy Tomi fiam, csak éppen nem Tamás...
A múltkor olvastam vhol, hogy mire kell a névválasztáskor ügyelni. Pl.Hosszú vezetéknévhez rövid keresztnév illik és fordítva. Ne legyenek a névben nehezen kimondható msh. kapcsolatok (pl. cs-re végződő vez.név után nehéz kimondani, hogy Zsolt). Ne kezdődjön a keresztnév azzal a betűvel, amivel a vez.név végződik...
A lányunk egyébként Vivien lett volna, de a Gyovaihoz nem megy. :cry: Nekem tetszik a Nóra, Zsanett, Tamara...apának a Lili, Anett, Evelin...Szóba került a Leila, az mindkettőnknek tetszik, sőt Tominak is. ( Balázs nem kapott szavazati jogot, mert ő autómániás, és azt mondta legyen a húga Verda. ) Úgyhogy még agyalunk...Mindenki ötletekkel áraszt el, hogy miért nem lesz a csajszi Emma, Sára, Anna, Hanna....nem tehetek róla, ezek nem tetszenek, annak ellenére, hogy mostanság olyan népszerűek...
bee73

Sziasztok!

Nálunk is ma kegyetlen hőség van :? holnap korán reggel piacra akarok menni, mikor még nem süt a nap :roll:

mirosz, milyen kocsit vettetek, és hol?

mi meg nem is vagyunk a párommal összeházasodva, még mennünk kell szülésig az önkormányzathoz apasági nyilatkozatot kitölteni, mert ha nem vinnénk ezt a papírt, akkor automatikusan az én nevemre írnák a babót :shock:

Edit, ez nagyon jó, bár még lehetne fokozni :lol:

Bogesz már jó régen volt, ugye?

Kép
mona76

Sziasztok Mamik!
Látom mindenki kivan ettől a hőségtől!
És mi lesz még később???
MandalaElkeserítő amit írtál a doki, kórház, császárhelyzetedről. Én azon parázok, hogy csak addig ne menjenek csődbe, amíg megszüök :(
Edit:Ez naaagyon jó! El tudlak képzelni, hogy ennyi pali van a házbannálatok, amúgy te szoktál aludni? Ezt Mandalától is kérdezhetném, vagy ez úgy van, hogy egyre több a gyerek ezzel egyenes arányban csökken az alvásigény :lol: ??

Kép
Kép
zeze

csajok, ti jártok szülésfelkészítőre? Nekem most ugrott be, hogy talán menni kéne igy az első szülés előtt. Vagy nem? Attól paráztam be, hogy semmi információm nincs, légzésgyakorlat, stb....

Kép
mona76

Mona!
Én amikor a Márkkal terhes voltam, akkor jártam szülésfelkészítőre és terhestornára is, most egyáltalán nem. De amikor ott voltam a szülőszobán, egyszerűen nem tudtam a levegőmmel gazdálkodni úgy, ahogy megtanították, nekem ha fáj valami testrészem, főleg a hasam, akkor inkább felületesen lélegzem, és ebből sajnos a Márknak nem jutott elég, így a burokrepesztés után, amikor már jöttek az igazi fájós fájások, lecsökkent a szívhangja. De akkor kaptam az orromon át oxigént és helyreállt minden. Én ezért örültem annak, hogy végig rajta voltam a CTG-n, mert így tudtuk mikor jön a fájás, milyen erős, milyen a baba szívhangja. Szóval sokkal nyugodtabb voltam. Ez egy kicsit hosszúra sikerült.

Én is nagyon szenvedek a melegtől, amikor hazahoztam a Márkot az iskolából, annyira melegem volt, szenvedtem, hogy olyan dühroham jött rám, legszívesebb a földhöz vágtam volna valamit, vagy szétvertem volna a berendezést. Szegény Márk nagyon megijedt, pedig őt nem bántottam volna. Aztán felmentem az emeletre, bekapcsoltam a ventillátort, lefeküdtem az ágyra és aludtam egy jó nagyot. Mikor felkeltem akkor bocsánatot kértem a fiamtól a viselkedésemért. Szegény pocaklakó is csak meghúzta magát odabent, gondolta hogy jó nagy idióta anyám van. Nem tudom hogy fogom kibírni a még hátralévő 10 hetet, de ha nem enyhül egy kicsit ez a hőség, akkor én felrobbanok.

Bocsi a panaszkodásért, de muszáj volt kiírnom magamból, így egy kicsit megkönnyebbültem.

Kép
Kép
márkanyuka

Szép estét!

Nálunk kellemes a levegő... :lol:

Névválasztás
Mikor kiderült, hogy xy kromoszómás, egyértelmű volt, hogy Lucas lesz...

Táska tartalma
Ha szopik a baba cumisüveg nem kell... én egyébként a mindennapos hátizsákomba szoktam bepakolni...
Vendég

Sziasztok!

Ezt a dög meleget tényleg csak víz mellett lehet elviselni! Nekem itt valahogy fel sem tünt, hogy ennyire meleg van, csak akkor kapcsoltam mikor Ti írtátok!:( De kitartás állítólag jön egy kicsit hűvösebb idő...ilyenkor olyan messze van még augusztus!

Én meg alalszom a gép elött!:(

pá:Judit

mamiblue

sziasztok,

hát itt is dög meleg van, de azért ilyenkor milyen jó a légkondi, 8)

mona,
én is jártam szülésfelkészítőre, nekem nagyon tetszett, mert nekem aztán lehet új dolgokat mondani az első baba előtt. minden újdonság volt :roll: pont a héten lett vége kb 10 alkalom volt, különböző témákkal, kezdő mamiknak ajánlom :wink:

nálunk a név elég hamar eldőlt, a Répási névhez nem megy sok minden, szerintem, ezért a Regina lett a befutó, talán második névnek a Vanda, ez még nem biztos....

mi sem vagyunk még összeházasodva, én is megyek apaságiért, kell vinnem a dokimtól igazolást h terhes vagyok, mintha nem látszana :lol:

na jó éjt mindenkinek! Kép
nora80

Jó reggelt.

Éjjel mivel nem tudtam aludni, gondolkoztam és rájöttem, hogy miért ilyen nagy a hasam. Amióta bejött a borsó szezon, szinte csak azt eszem kilószámra. Szóval szépen lassan átalakulok egy szem borsóvá.. :P :lol: :lol: :lol:

Van valakinek problémája a végtagjaival?? Megőrülök tőlük éjszaka. Zsibbadnak és olyan furán érzem őket. Olyan mintha valaki rossz helyre rakta volna őket.. Vagy rosszul. Nem tudom. Kellemetlen. Csak forgolódom és mint egy kiskutya próbálom a helyemet keresni, de nem találom. :P És a szopispárna sem segít már. Valakinek valami tuti tipp??? Könyíííííííí... :cry: :cry: Kép

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Sziasztok!

Én tegnap estére sokalltam be először a melegtől. Eddig elvoltam, de tegnap el kezdtem szédülni, hű még fekve is szédültem. :shock: A férjem este látta rajtam, hogy most már én sem tiltakozom a légkondi ellen...

Hát lányok, tegnap voltam dokinál és egy kicsit elkeseredtem. Boldogan mentem be és lekonyulva jöttem ki. Kérdezte hogy vagyok, mondtam, hogy a pocakkeményedés minimális néha-néha van, néha vannak enyhe görcsök, de nem rendszeresek. A méhszáj állapotára nagyon kiváncsi voltam, megnézett aztán hümögött. Aztán nagy nehezen kinyögte, hogy 3100, ennyi volt a múltkorin is. Én ennek megörültem, hogy nem nyílt tovább, de Ő gyorsan leállított. Azt mondta, hogy szerinte nem tartom be a szigorú otthoni fekvést. Ne menjek sehová, ne csináljak semmit csak feküdjek. Hiába mondtam, hogy egész héten fekszem, hétvégén annyira megyek ki, hogy gyógyszertár vagy valami más rövidebb út, az is kocsival. Azt mondta, hogy nem veszem komolyan a dolgot. :(
Mondta, hogy a 35. hétig bent kell mindenképp maradnia Babónak, hát de én nem ugyanazt szeretném?!
Szóval most már ki sem dughatom az orrom, pedig jól érzem magam...
Nektek mennyi ez a méhszáj érték vagy mi?

Kép
nap12

Sziasztok!

Nap, nekem 1 hónapja volt 3100-as és semmi ilyesmivel nem ijeszgetett a doki. Most egyébként szerdán 2100-at írt be a kiskönyvembe, annyit mondott, hogy kezdjek el magnéziumot szedni, de nyugodtam éljem tovább a napjaimat. Szóval szerintem egyes dokik nagyon szeretik beparáztatni az embert. Az én dokim a szülészeten az osztályvezető főorvos 30 éves szakmai tapasztalattal, így nem aggódom ezen az értéken. Egyébként a Rékával is a 32. héten 2100-as volt a méhszáj és a 40. héten bújt ki.

Rita, nekem ilyen gondom még nem volt, úgyhogy nem igazán tudok segíteni. Esetleg vacsira kapj be a borsó mellé egy magnéziumot is :)

Mamiblue, én eddig akárhány időjárásjelentést néztem csak még melegebbet mondtak a jövő hétre, mint ami most van. Ti nem ma mentek a Balcsira? Hétfőn követünk benneteket :wink:

Hát ezt el kell mesélnem. Képzeljétek tegnap este ismerősökhöz mentünk és ott volt a 3 és fél hónapos unokájuk is. Elkezdik mondani, hogy már mennyi minden eszik a baba, hogy imádja a paradicsomos káposztát és a borsólevest. Nekem meg csak forogtak a szemeim, hogy egy 3 hónapos gyereknek hogy lehet ilyen kajákat adni :evil: Szerencsétlen meg se tudja emészteni. Ja anyuka állítólag szoptatja, de ha így van mi a francnak (már bocsánat) terheli annak a kis nyomorultnak a gyomrát ilyen kajákkal? De ha tápszeres lenne, akkor is legyen 5 hónapos és akkor már el lehet kezdeni a hozzátáplálást. Na mindegy én kiakadtam, de inkább csendben maradtam, mindenki azt csinál végül is a gyerekével amit akar normális kereteken belül, de manapság a vízcsapból is a 6 hónapos korig való szoptatás folyik.

Kép
Kép
robcsi03

Sziasztok!

nap: hát elég gáz a doki, ha ennyire beijeszt téged. Lehetett volna másképp is mondani másképp is, hogy pihizz többet.. mindegy. Azért nyugi. :)

robcsi: komoly ismerős... :shock: Vivivel is 3 hónaposan kezdtük el a hozzátáplálást, de azért, mert a kisasszony sem a tejemet sem a tápszereket nem volt hajlandó megenni. De mi sem paradicsomos káposztával kezdtünk... :shock: Banán, alma, krumpli, répa stb.

Ami a magnéziumot illeti, nekem csak annyit használt, hogy kevesebbet keményedek. Tényleg a borsóban milyen vitamin van?? Mostanában a sláger a borsó és a tej. Iszonyú mennyiségű tejet iszom.. :? :D

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Sziasztok!

Nap!
Nekem a 16. hét óta 3100 a méhszájam! Ennek ellenére minden nap felpattantam a biciklire, persze a 15 kilós gyerekemet is felpakoltam a gyerekülésbe, naponta 2-szer eltekertem a suliba oda-vissza, boltba... Mindig megkérdeztem a dokit szabad-e mindezt, azt mondta amíg a belső méhszáj zárt és én is úgy érzem nyugodtan. Szerencsére a mai nappal vége a tanévnek, többet én se bicajozok. Szóval azt hiszem a dokid kicsit túldramatizálta a dolgot.

Robcsi!
Kirázott a hideg attól amit írtál.3 hónapos babának paradicsomos káposztát?! Még jó, hogy gombapörköltet nem kapott a drágám, az még nehezebben emészthető...

Pattogo!
Az én karjaim is szoktak zsibbadni éjjel és érdekes, hogy sohasem azon az oldalon, amelyiken feküdtem.A lábaim és lábujjaim pedig reggelre nagyon bedagadnak.

Képzeljétek, ma éjjel 2 órát aludtam! Nem a meleg, nem is a zsibbadás miatt: fááááááj a fogam!! :cry: Tavaly tavasszal gyökérkezelték, de a gyökércsúcsból nem tudta a doki kiszedni az ideget, mert horgas volt a vége. Azt mondta, nem tudni meddig bírja így a fog. Úgy tűnik eddig tartott. Az egész bal oldalam hasogat,még a fülem is, az állkapocs csonthoz hozzáérni sem lehet. Viszont most marhára nem vagyok egy foghúzásra ráhangolódva, márcsak azért sem, mert én mindig a szájsebészeten végzem.Egyébként nem lyukas, hétfőn voltam fogdokinál, mindent rendben talált. Próbálom Bioptron lámpával kezelni, de ha nem múlik, jövő héten elmegyek kihúzatni... :cry: :cry: :cry:
bee73

Rita, a borsóban ha jól tudom nagyon sok a folsav.

Bee, részvétem a fogad miatt. Én is olyan vagyok, ha fáj a fogam, akkor mindenhová kisugárzik a fájdalom, de leginkább nekem is a fülembe. Nekem másfél éve húzták ki az első fogam, mert nem lehetett gyökérkezelni, de ahogy a szüléstől nem féltem, a foghúzástól nagyon. Mondjuk fájt is, mert annyira be volt gyulladva, hogy az érzéstelenítők sem hatottak :cry:

Kép
Kép
robcsi03

Köszönöm lányok! Én is túlzottnak érzem, eddig is vigyáztam, ezután sem fogok ugrálva közlekedni, azért ide-oda csak ki fogok mozdulni, még depressziós leszek itt a végén... :) Olyan könnyű ráijeszteni egy első babás nőre!!!!!!

Mona, eszed továbbra is a búzakorpát? Nekem még azóta is nagy segítség!

Kép
nap12

Szegény Bee, a fogfájás az egyik legszörnyűbb dolog a világon, gondolok Rád!

Kép
nap12

Sziasztok!

Mona! Én a születés hetén voltam egy csomó előadáson. Ott ugyanazokról a dolgokról volt szó, mint a szülésfelkészítőn. Nagyon jó volt! Annyi hasznos info-t megtudtam, nagyon sok kérdésemre kaptam választ! Sokkal jobb volt, mint a kórházi tanfolyam! De hát sajnos erről már lemaradtál! :( Ettől függetlenül én javaslom a tanfolyamot, főleg ha még sok kérdésed van! bár a tanfolyam minősége kórházanként változik. Nálunk például nem nagy szám.Tényleg, volt még vki. a születés hetén?

Bee! Nagyon-nagyon sajnállak! Jobbulást neked!

Nap! Szerintem is túlzás a doki ijesztgetése, de én a helyedben azért nem mászkálnék még kocsival sem! Inkább pihizz, biztos, ami biztos alapon! Tudom rossz bezárva lenni, de inkább legyél túlzottan óvatos, minthogy baj legyen! Szóval vigyázz nagyon magadra!

Kép
mirr-múr

Sziasztok!

Mindjárt megyek a védőnőhöz :?

nap, nekem a dokim nem is csinál méhszáj vizsgálatot, azt hiszem csak a 35.héten.
Néha eszem a búzakorpát, de kb. 2 hónapja vettem glicerines kúppot, 3-4 db-ot használtam el belőle, és teljesen rendbejöttem. A doki is rögtön azt kérdezte, hogy van-e székrekedésem :oops: , de már régóta nincs. Múlthéten tejet ittam dinnyére, és attól volt hasmarsom, lehet, hogy az váltotta ki az aranyeret és a vérzést :oops: de már kezd jobb lenni :)
bee, nagyon sajnállak a fogad miatt, remélem segít a lámpa :wink:
Úgy volt, hogy lemegyünk hétvégére olaszba, de most jutott a párom eszébe, hogy forma1 lesz :x és az neki kihagyhatatlan :roll: pedig már annyira beleéltem magam, nagyon mérges vagyok :x
pattogo, én is nagyon rosszúl alszom, és mostanában ha a baloldalamon fekszem, kegyetlenül szúr az oldalam, szóval már csak a jobbomon tudok aludni :roll:
Már el is tettem a szopipárnát, mert már régóta nem segít :roll:
Annyira hihetetlen, hogy még ennél is nagyobb lesz a hasam :roll:

Kép
mona76

Köszi lányok az együttérzést, nagyon aranyosak vagytok! Sajnos a bal alsó hatosomat ez mégsem hatotta meg... :twisted:

Mona! az én férjem is nagy Forma1 rajongó, szerencsére azonban ha programunk van, inkább felveszi a futamot és később nézi meg.Még jó, különben nagyon mérges lennék!
bee73

Mona, ezt nézzed meg:

http://www.onlineakademia.hu/course.php?id=12&PHPSESSID=d4fab826c2da269aa2d4aed883842e2e

Sajnálom a hétvégédet, olyan rossz amikor az ember beleéli magát valamibe, aztán hopp nem jön össze.

Mirr-Múr én mentem volna a születés hete programjaira, de a mi városunkban nem volt semmi sem :(

Kép
Kép
robcsi03

köszi robcsi, ha megjöttem átnézem. Most jól bekajáltam mérlegelés előtt, legyen miért húzkodnia a száját a védőnőnek :x
ugy látom móni 1973 elhagyott minket :cry: a júliusi topicosok már uh-os képet is kaptak tőle, mi meg nem Kép

Kép
mona76

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: