A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 októberi babák

nahat, ma mar akkor megerte felkelnem :) . hihiih
Orulok !
bogyogyorgyi

Hát csajok, az én lányom az anyjára ütött... :oops: :D :oops:
ahogy a doki elkezdte nézni az uhn, szétdobta a lábát, és megmutatta az "ajkait"
medencefekvéses, úgyhogy a popsiját szoktuk érezni a szeméremcsontomnál. egy picit ferdén csücsül, és felém fordul. ezért is szoktam érezni, hogy rugdossa a beleimet. nagyon mozgékony a doki szerint, pedig most nem is éreztem. a méhnyak, méhszáj teljesen renden, méhlepény a köldököm környékén van, magzatvíz átlagos, fejecske kerek és 24 hetes!
a doki azt mondta, hogy ha lemegy a július, és utána megszületik, már csak a légzését kell támogatni, de maradandó károsodás nem valószínű koraszülés esetén. amúgy csak szept 10-től szülhetek a szentimrében, amúgy Sote I. sz.
a 29-30. héten érdemes menni 4D-re, mert akkor már nagyon emberi arca lesz, és akkor a 3. nagyuh-t is ki lehet hagyni.
terheléses cukorral azt mondta, hogy várhatok a 27-28. hétig, mert nem híztam sokat, és nem nagy a pocakom.
a miómám a köldököm felé van, nőtt is egy kicsit, de nem vészes. ennek örülök, mert amikor tegnap a hasam fájt, akkor csak nyúltak a szalagok

bocsi a szófosásért, de nagyon örülök :D :D :D

Ágica
Kép
ágica_26

Ágica
Nagy-nagy gratula a kiscsajhoz!
A miénk is medencefekvésű.Állítólag még megfordulhat,de én nem hiszem.
A miomád miatt császár lesz majd?
A SOTE I-től Isten óvjon!Tartsd bennt szeptember 10-ig minimum!De miért aggódik a dokid,hogy korábban szülsz?

Kismama vízifitnessz miatt azért irigykedem. :oops: Itt nincs ilyesmi :(

KépKép

KépKép
okr

Bogyó: Nekem csak ilyen receprtem van. Ez nem könnyű...

Joghurtos-gyümis pite
Hozzávalók:
• 2 pohár joghurt (natúr vagy gyümölcsös is lehet)
• 3 tojás
• 3 joghurtospohárnyi liszt
• 2 joghurtospohárnyi cukor
• 1 joghurtospohárnyi étolaj
• 1 csomag sütőpor
• 1 csomag vaníliás cukor
• gyümölcs (pl. meggy, cseresznye, barack, szilva, stb.)
Elkészítése: A 2 pohár joghurtot (általában 2x1,75 dl) összekevered a 3 tojással, majd a már üres poharakkal kiméred a többi hozzávalót, majd fokozatosan hozzáadod a sütőporral és a vaníliás cukorral együtt. Egy tepsit kivajazol, kilisztezel, beleöntöd a tésztát, majd gyümölcsdarabokat adsz hozzá. Nagyon finom meggyel, barackkal, szilvával is! (Persze a gyümölcsöket magozd ki!) Előmelegített sütőben kb. 35-40 percig sütöd.

Megjegyzés:
Legtöbbször natúr joghurtból sütöm, ám nagyon finom a megfelelő gyümölcs ízével harmonizáló gyümölcsjoghurttal is!
Ha nem teszel bele gyümölcsöt, különböző torta- és süteményalapokhoz is felhasználhatod!

Kép
Kép
Kép
gabi39

Cukika: Érdekes, hogy Monuralt írt neked a doki, mert én is úgy olvastam a tájékoztatójában hogy húgyúti fertőzésekre való.
Érdekes ez a magzatvíz, hol átlagos, hol meg több. Nem kérdezted ez mitől van?

Most bemehettek a férfiak is az UH-ra? Amikor én voltam a Tajtiné Török Klára Uh-zott, és nem engedett be senkit. Kikiabált hogy csak a kismamák mehetnek be. Szegény párom rosszul lett, annyira szeretett volna bejönni.

Pihend ki ezt a hosszú "túrát", vigyázz magatokra!

Kép
Kép
Kép
gabi39

Gabi
Mikor mi voltunk is bemehetett az apuka. :wink: Bár az enyém épp nem volt ott,így nekünk mindegy lett volna.
Receptet én 1 pohár kefírrel ismerem,és gyártom is gyakran :oops:

Cukika
Vigyázz magatokra,és pihizz sokat!
Ha az én férjem ilyet mondana,válóok lenne az tuti! :evil:
Miért szeretnél medencefekvésű babát? :shock:

KépKép

KépKép
okr

Okr: Az a receptet is ismerem, ezt nemrég találtam a neten. Az volt az érdekes bennek, hogy joghurtos, ráadásul gyümijoghurttal is készíthető. De sztem az eredmény ugyanaz, mint a kefíresnél.

Kép
Kép
Kép
gabi39

Gabi
Sztem kipróbálom ezt a receptet,mert úgy látom az 1 pohár olajhoz nagyobb mennyiségű "zsírfelszívó" anyag van írva.
Egyébként én almával csinálom legtöbbször,és vaníliaszósszal.

Cukika
Nálam az idősebb hoszú hajú nőci volt az UH-n.Tényleg nagyon rendes volt.A pesti tapasztalatom után meg pláne. :wink:
Jó étvágyat a tavaszi vagdalthoz! :D
A medencefekvés sztem nem császár feltétlenül.Legalábbis én nagyon nem szeretném,hogy az legyen. :roll:

KépKép

KépKép
okr

1181676132.25.xls

Hali!

Felteszem a táblát kiegészítve, remélem, most már tényleg mindenki benne van.

Megyek csicsikálni, mára hulla vagyok.

Kép
URL=http://www.glitteryourway.com]Kép[/URL]
masika

GAbi, koszike a receptet, de jol hangzik, ki is probalom

agi, miert kell neked hamarabb szulnod ?Es hogyhogy ezt a doki mar most tudja???!!!

Cuki- jo, hogy lassan minden alakul, azt hogy 24-48 orankent ujratermelodik a magzatviz en is csak 1 honapja tudtam meg-azert ez megnyugtato :) sajnalom azt az egy rossz erteket, de meg az is rendbejohet, nemde ? te miert szulsz csaszarral ? te kerted/dokid javasolta mar most ?

Okr- meg ezerszer megfordulhat a gyerek, es amugy lehet siman huvelyi szules a farfekvesnel is
gyerek fekvese: a Bába válaszol. c konyvben is az van, hogy a legtobb gyerek csak a 33 het utan fordul meg, mi meg hol vagyunk attol ? addig meg 5 x meg es visszafordulhat.
bogyogyorgyi

Masika
Köszike a táblázatot,és azt is hogy beleírtál! :D
Jó éjt!

Bogyo
Úgy érzem,így marad.Persze a doki szt is fordulhat még,hát ki tudja. :wink:
Jó lenne simán szülni.A sima szó minden értelmében. :D
Sütit fotózd le,hagy csodáljuk!

Mára én is búcsúzom!Jó éjszakát,és szép álmokat mindenkinek!Megpróbálom a holnapi UH előtt megálmodni a babánk nemét! :D :D :D

KépKép

KépKép
okr

masika, en nov. 01-re vok kiirva, nem okt. 01-re!! :lol:

majd jövök meg, megyek a meloba 8)

pusszancs
Vendég

Sziasztok!

Masi,
kitartás a tanuláshoz… ezt a másfél hetet már féllábbal is :) kihúzod valahogy.

Büngyi,
te mész az Adriára?! tök jó neked, irigyellek. és remélem, jól fogjátok érezni magatokat.

Erika,
én is tervezem a hordozókendőt, csak kicsit tartok tőle, hogy meg tudom-e tanulni a technikáját.

Eszter,
gratula az afp-hez. én sem szedek a 3. hónap óta vitamint, és egyelőre semmi mást sem. megpróbálok természetes forrásokból hozzájutni a szükséges vitamin-mennyiséghez.

szerintem is kedvez most nekünk ez a divat. és azért mert kismamák vagyunk, nem kell slamposan kinéznünk…

gyomorégésem nekem is van néha, de még nem szedtem rá semmit. kolléganőmtől kaptam egy maalox nevű rágótablettát, amit direkt kismamáknak találtak ki. azt fogom beszedni, ha nagyon kell.
Magnéziumot ti haskeményedés ellen szedtek? Nekem is van néha haskeményedésem, de abszolút nem fáj, így nem is szedtem még semmit ellene. szerintetek mikor kell tenni valamit ellene?
A lábam görcsölt be eddig kétszer reggelre, de az se ütötte még meg az elviselhetetlen mértéket. barátnőm szerint ez később hosszú percekig fog tartani. na akkor kell szedni ellene calciumot.
szóval a lényeg, hogy egyelőre semmit se szedek, jól érzem magam.

Evu,
szerintem is csini a pocakod. bár olyan fura nekem feldolgozni, hogy 6 kg-ot híztam, amiből egyelőre csak 30 dkg a baba
:) a lényeg, hogy a páromnak tetszek, pedig előtte mindig furán nézett a terhes nőkre – mondván, nem esztétikusak. kicsit aggódtam is emiatt a várandósság előtt, hogy hogyan fogok kinézni. de hát ez ezzel jár, és bevállaltam.
én még hetente egyszer elmegyek tornázni, amit egyesek érdekesen fogadtak. mondván, hogy nem félek-e, hogy valami baj lesz, meg hogy van-e még hasizmom. én meg úgy vagyok vele, hogy a testem úgyis jelez, ha valami nem tetszik neki. tehát az életvitelem nem sokban változott a terhesség óta. ezért is nehéz felfogni, hogy a hasam meg csak nő, holott nem változott „semmi”.

Ágica,
gratula a kiscsajhoz! az enyém is összevissza pörög még a méhemben, így még többször is meg fog fordulni a szülésig. én egyelőre nem aggódom emiatt, még helye is van elég…
ha gondolod akár priviben is írd meg légyszi, hogy ki a dokid. miért csak szept. 10-től szülhetsz a szt imrében. én ezt nem is kérdeztem az én dokimtól, majd legközelebb.

Cukika,
én is kiakadtam volna, ha a férjem ilyet mondana. de mi pont minap beszélgettünk erről, hogy az se lett volna gond, ha lány, annak is ugyanígy örültünk volna. és szerintem ez a természetes.

A barátnőmnél is az utolsó trimeszterben farfekvéses lett a baba, és már mondták neki, hogy készüljön az esetleges császárra, de a legvégén még megfordult…

Na ez most jó hosszúra sikerült. sokat írtatok, míg nem voltam.

Üdv,
Ági

Kép
agi29

Sziasztok

Csajok a halálomon vagyok nem tudom mi van egész éjjel nem aludtam annyira fáj a torkom meg az egépsz hátam és persze 2 napja olyan fejgörcsöm van,hogy semmi nem használ.Reggel beállt a derekam is úgyhogy most úgy nézek ki mint egy nyomorék.

Ágica gratula!!

Évu biztos lemegy majd bár rajtam még van Liliről 10 kg de vele nagyon sokat híztam így most még mindíg tartom a másfél kg-ot.

Majd ha tudok jövök.

Kép
Kép
eszter26

Sziasztok!

Remélem mindenki jól van!

Masika köszi, hogy beírtál a táblába. Sok sikert a vizsgáidhoz!!

Ági, tegnapig én sem szedtem magnéziumot, sőt egyáltalán nem keményedik görcsösen a hasam (minimális keményedések vannak, de ez normális, így nő az ember méhe), de a dokimmal beszéltem és ő is azt mondta, mint a Büngyi, hogy megelőzésre is jó. Sőt a sógornőm első babája koraszülött volt (36. héten született, szerencsére makk egészséges a kisfiú), így a második terhességén szednie kellett magnéziumot, és a második baba a 40. héten született. Szóval ártani nem árt!!! Persze én is úgy vagyok vele, hogy minél kevesebb pirulát veszek be, de ezzel bajt nem csinálok.

Én is úgy hallottam, hogy az hogy far- vagy fejfekvésű a baba, az igazán a terhesség végén a 34. héttől számít. Nekem legutóbb a 18. heti UH-n fejfekvésű volt, de azért a Drágám a hasam teljesen különböző részein rúgdos, szóval nem tudom, hogy pl. most hogy fekszik.

Ma megyek a MÁV kórházba szülésfelkészítő tanfolyamra, már nagyon kíváncsi vagyok!!!

Sziasztok, Csilla
csim

na vagyok :D

szoval csajok, tegnap este felmentünk a Normafahoz es akkorat sportoltunk, streching-persze ovatosan-, kocogas-persze lassan-, gimnasztika :lol: annyira jol esett!!!
mar böngeszem a cimeket, es valasztok valami tornat vagy uszast, ahogy atköltöztünk.
a süti nagyon jol hangzik, en is kiproszalom majd.
nagyon melegem van, egy ventillator mellett ülök az irodaban, de csak az irataim repkednek, en nem erzem jobban magamat, jo lenne egy nagy esö :roll:
Minike ma 20 hetes :P eljen, eljen !!!

mindenkinek szep napot, vigyazzatok magatokra!
Vendég

Okr!
Nem a dokim aggódik, hogy korábban szülök, csak rákérdeztem, hogy mi van akkor, ha korábban jön…de nem kell hamarabb szülnöm, csak kíváncsi vagyok, és tudni akarok mindent.
A medencefekvés a 20. héten semmit nem jelent, nekem a 12. hétig fejen állt, azóta ide-oda bukfencezik. Majd a 30. héttől lehet várni a fordulást, addig még bőven van helye. A babák általában nem fejjel lefele helyezkednek el a méhben a terhesség nagy része alatt, hanem ülnek.
Nem lesz császár, mert a miómám a köldökömnél jár, nincs útban a szülőcsatorna felé.

Értékeim:
AFP: 85 ng/ml
wAFP: 80,5 ng/ml
MOM 2,2
Grav.s. 16

Cuki!
Szedsz kalciumot az Mg mellé? Mert azzal jobban felszívódik. Az Mg infúzió meg ne zavarjon, uncsitesómnak vasat adtak vénásan, olyan vérszegény volt terhesség alatt.

Szent Imre:
A 37. hétnél előbb szülő nőket átirányítják a SOTE I v. II. sz. klinikára, mert a Szent Imrében nincsen csecsemő intenzív. Nekem az orvosom ezt az első alkalommal elmondta. Ezt egyszerűen tudomásul kell venni. Ez így azért jó, mert ha koraszülött a baba az anyuka akkor is egy épületben van vele, bármikor megnézheti. Szegeden a koraszülött csecsemőket átszállítják azonnal a gyerekkorházba, és az anyuka csak akkor láthatja, ha kiengedték a szülészetről, és elmegy megnézni. Ha koraszülött, hát koraszülött… a lényeg, hogy az ember mindent megtegyen, hogy ne legyen az. Ha tiszta a lelkiismerete, és úgy koraszülött, azt tudomásul kell venni.
Amúgy mindenki arra gondoljon, hogy az ikreket sokszor a 32. héten kiveszik. Szóval a 30. héttől nincs olyan nagy gáz, még azt mondta a doki, hogy lehetőleg az egy kilót érje el a súlya. A 30. hét meg itt van 1-2 hónapon belül!!!

Nekem is rettenetes éjszakám volt. Alig aludtam, oldalt fekvésben fáj a hasam, hason rugdos, úgyhogy 4.50-kor úgy döntöttem, jó nekem a hátamon. Na úgy nagyon jót aludtam. De az a jó érzés lefekvés előtt, ami mindig volt, hogy most pihenhetek, és milyen jó is az…most elmaradt…

Reggel már 61 kg voltam az otthoni mérlegen. Ez plusz 4 kiló a kezdő súlyomhoz, és plusz 6 a legalacsonyabbhoz. Másfél kilót híztam 1-2 hét alatt. De nem érdekel…most is éhes vagyok. Tegnap bevágtam egy csipszet. Mert megérdemlem!!!!

Ágica
Kép
ágica_26

most jövök rá mi az a Grav. s....hát a 16.hétben voltam... :D

Ágica
Kép
ágica_26

nekem nem gyomorégésem van, hanem az ellenkezője. folyamatos hányinger és telítettség megint. szívem szerint keserű kávét innék, és szénsavas üdítőt...reggelizni is alig tudtam...amúgy olvastam a kézikönyvemben, hogy egyes kismamáknak a 2. trimeszter vége felé visszatérhetnek a kezdeti problémáik...

huh besárgult egy pillanatra aképernyőm...egy hete nagytakarítás volt a cégnél, és olyankor a takarítók szétcsesznek mindent. sz@raxik a monitora mindenkinek. ilyenkor ütik-vágják a cuccokat...

Ágica
Kép
ágica_26

Sziasztok !

Jó sokat írtatok megint :wink:

Tegnap az egész család strandolni volt , én meg csak bámultam utánuk szomorúan.
Párommal este meg is beszéltük, hogy januárra kitanulja a babázás minden csínját -bínját , én meg heti 3x mehetek majd úszni mint régen , amíg ő vigyáz a picire.
Addig meg marad az otthoni torna + séta .

A sütis receptek nagyon ínycsiklandóak , egyből meghozták az étvágyamat egy kis nasira ! :lol: :lol:
tipp : én igyekszem úgy főzni, hogy csupa egészséges dolgot csempésszek a hagyományos receptekbe, ezért a sütiknél a liszt egy részét mindig kiváltom natúr , gyümis műzlivel és darált dióval/ mandulával + teljes kiőrlésű lisztet használok ,amikor csak lehet.

A Vitaminokkal egy kicsit visszafogom majd magam, mert mostanában rengeteg gyümit eszek + rákattantam a csírákra , bár gyakran keményedik a hasam .Már arra is gondoltam ,hogy pszichés alapon jön rám, de a doki szerint minden ok, csak egyek sok magnéziumot.
Képzeljétek tegnap rábukkantam a neten néhány írásra az orvosomról.
Már korábban is írtam , mennyire lehúz a viziteknél, de tegnap egy kicsit elkerekedett a szemem , mikor azt olvastam a babanet-en , hogy 2004 -ben 80-90 e ft-ért vállalt szülést , ráadásul számla nélkül!!!!!! :shock:
Na nem mintha lenne hova elszámolni , de ez mind zsebbe megy , és azóta volt már egy kis infláció is !
Gyors fejszámolás után kb. 200e ft lenne az egész baba-projekt , már ami a doki részét illeti. Szeretnék mindent megadni Picuromnak, de én ezt egy kicsit soknak találom .

Még jövök , pussz

Kép
sheepy

ja!!! :) bocsi :D
nem méricskélte nagyona doki, mert össze volt húzóckodva. A fejecskéjét mérte, amiből az egyik értéket láttam: 67mm
amúgy kerek fejű, jól meg fogok szenvedni vele szülésnél. hétvégén voltunk egy ismerősünknél, ahol másfél éves a kisfiú. ott mondta az anyuka, hogy kerek feje volt a babának, és ő hason altatta, amitől szép kontyos fejformája lett. én is így fogok tenni. amúgy ez nagyon érdekes, mert nekem kifejezetten kontyos most is a fejformám, a páromé meg inkább kerek, hátul picit lapos. apja lánya! de hogy imádja! olyan jó így látni!

hasmars: én nem tudom... nekem is megy időnként, szerintem csak ammiatt gáz, hogy enm szívódik fel a tápanyag. ugyen nem kaja után veszed be az Mg-t? asszem erről már beszéltünk 1x. mert nem engedi felszívódni a kajában lévő vasat, és hasmenést, vagy hányingert okozhat

én egy kicsit félek a császártól...inkább szeretnék rendes úton, márcsak azért is mert sok babát szeretnénk.

tegnap megint volt szülés előkészítő. hát nem volt valami felkészült a lány, vagy csak bűn rossz előadó...persze az én drága párom csak annyit fűzött a dologhoz, hogy volt egy-két igazán csinos kismama, és mindenki olyan "jó gusztusos volt"
én ennek nagyon örülök, mert attól féltem, nem barátkozik meg a testi változásaimmal. de most az a szöveg, hogy legyek mindig terhes...

Ágica
Kép
ágica_26

Sziasztok!

Megint nincs reményem se, hogy mindenre reagáljak.

Tegnap voltunk dokinál, és kicsit még emésztgetnek kell az elhangzottakat. A miómáim miatt, és gondolom a mióma műtétem miatt a császárt preferálja. A programozott császárt, amit a kiírt idő előtt 1-2 héttel szoktak csinálni. Ez azt jelenti, hogy okt 1 helyett szept 16-23 között fog megszületni Réka Nikoletta. Nem is igazán a császár zavar, hanem az, hogy idő előtt kell megszületnie. Persze én se akarok kockáztatni, pár hete már sejtettem, hogy császár lesz a vége, de ez most akkor is hirtelen jött. Ráadásul jelentkeztem intimtornára is, aminek így a szülés szempontjából semmi jelentősége nem lesz. De nem baj, már úgyis el akartam végezni.

Babucival minden rendben, már 680g, néha nagyon aktív, akkor kívülről is látni, ahogy fészkelődik. Imádom :D

Én vitaminokat folyamatosan eszek, Gravidát, Ferro-Folgammát, Rutascorbint, illetve hetente 1-2-szer E-vitamint és Halolaj-kapszulát. Szoktam gyümölcsöt is enni, paradicsomot, paprikát, hagymát, de nem hiszem, hogy a gyümölcsökből és a zöldségekből én elegendő mennyiségű viatmint és ásványi anyagot magamhoz tudnék venni.
Most megint rámszóltak, hogy nem eszek elég fehérjét. Pedig próbálok, de nem merek minden nap tejet inni, mert egyik évben ajánlják, a másikban pedig nem, és nem tudom, most melyikben vagyunk. Husiféléket igyekszem, dehát a szénhidrátokat szeretem a legjobban. Szerencsére a cukorterheléses vizsgálatom nagyon jó lett, még a szömle+tej után is az alsó határ közelében volt a cukrom.
A vérnyomásom viszont még mindig alacsony. Naponta két nescafét iszok, most meg azt mondja a dokim, hogy egyek több sót. Na szép, eddig annyira figyeltem arra, hogy minél kevesebb nátriumot egyek-igyak, most meg Na-kúrára leszek fogva?

Bocsi, hogy csak magammal foglalkoztam, igyekszem jobban visszaolvasni és reagálni.

Ariel

Kép
ariel

Agi6- mert megerdemlem :) hahaha , nagyon jooo!
4 kg az nagyon ok , (en is ott tartok, azert mondom :) ) Gyomoregesre tegnap irta vki az okossagot ( homeopatias bogyo)

Agi9- kalciummal egyutt kell szedni a magneziumot, ahogy agi6 is irta, akkorhat jol. Erdemes este bevenni, mert almosit !

Cuki- jajj, akkor megnyugodtam, hogy nem minden aron szeretnel csaszart,,,kulonben mi a csaszar mellett az erv?azon tul, hogy a korhazak tobb allami tamogatast kapnak utana? ill. orvosnak jobb, mert gyorsabb ? ( most nem arrol az esetekrol beszelek, amikor muszaj...mert betegseg, rossz szem, gerincserv..stb)

Apukak idomitasa: sheepy,,en is nagyon e melett vagyok, hogy kezdetektol be kell vonni oket, mert akkor kesobb nem kapjuk azon
magunkat, hh mindent egyedul csinalunk- remelem bevalik ez a modszer :) vagy naivak vagyunk ? :)

csirak: huuu, azok turbon egeszsegesek, azt mondjak-en szendvicsre is szoktam tenni a szokasos dolgok ala/fole

Csim - majd irj, h milyen volt a tanf.

okr- jaja ma megsincs idom sutizni, de remelem a heten. Es legyunk bizakodok-az fel siker :) jol lesz a babad, en erzem-nalam lehet reklamalni, ha nem :):)

Evu -Hajra, hajra !es a szabadban meg jobb...

remelem tuleljuk ma a meleget, kitartas mindenkinek !
bogyogyorgyi

hű Ariel!
mintha magamat olvasnám! nekem tegnap 5x5ös alapot mértek a miómára, de mivel besímul a méh falába, csak egy dudor rajta. jaj! éhes vagyok!

tegnap vettem cseresznyét, meg málnát. a felét átvittem a páromnak, persze este beleverte a csúfot a málnába. mondtam is neki, hogy nem kap többet, majd akkor én eszek meg mindent!!!!! ti mertek málnát enni? mert hogy nem lehet megmosni. tegnap is szaladgáltak rajta pici sárga bogarak, úgyhogy csak keveset ettem, hogy a gyomorsavam mindet elpusztítsa

Ágica
Kép
ágica_26

Ágica, én a múlt héten vidéken voltam, anyunál, akinek rengeteg málnája van, eladásra termeli. Többször kimentem a kertbe eszegetni, de nem mertem annyit, mint korábban. Sőt, én a többi gyümit is így szeretem, a fáról csipegetve, de most az epret, cseresznyét és a meggyet is leszedtem és megmostam, mielőtt megettem.
A málnán ráadásul a poloskák is előszeretettel mászkálnak, ettem már poloskaízű málnát is.

Kép
ariel

Bogyo, majd beszámolok a felkészítőről, már ha el tudok menni. Ma olyan fülledt meleg van, úgy hazamennék.

Hát én is sok éret és ellenérvet hallottam a császárról. Remélem normál szülésem lesz, de a dokim mondta, hogy barátkozzak azért a császár gondolatával is. Ja meg az érzéstelenítésen is gondolkozzak el.. Hát egyáltalán nem tudom, hogy milyen lehetőségek vannak ezen a téren.

Sziasztok, Csilla
csim

Lányok!
lehetséges, hogy nekem hámlik a mellbimbóm és az udvara? :oops: :oops: :oops: néha pici fehér bördarabkák vannak rajta... :oops:

Ágica
Kép
ágica_26

Hahó!

Cukika én valahol azt olvastam,hogy hasmenés is alhasi vérbőséget okoz és ezért veszélyes picit...de máshol meg azt írták,hogy közvetlen a babához semmi köze,tehát nem veszélyes,csak a sok-sok folyadék pótlás fontos!! :) Engem is elér időnként sajna... :shock:

Lányok nektek minden nap aktív a kicsi??Mert nekem van olyan nap,amikor nem is érzem..,máskor szinte egész nap mocorog!! :? Csak néha már aggódom Nyünyiért!

Pussz mindenkinek!!Kész a gulyásleves! :D :lol:

Missfried
Kép
missfried

Ariel
Én régen falun éltem,és volt sok málnánk.Poloskaízűt is ettem. :?
A gyümölcsből most én sem tudnám fedezni anapi vitamint.A gyerekem vmiért nem szereti.Rá sem kívánok nézni pl az almára.ami esetleg jöhet az a banán,meg a cseresznye.

Bogyo
2-re megyek UH-ra utánna remélem nem kell reklamálni :lol:

Ágica
Hát lehet,hogy megfordul,de nekem eddig mindkét babám fejfekvéssel indult.Hát majd kiderül.Mindenesetre néha forgolódik,de mindig visszatér a kis vackába. :wink:
Ada kerek fejű volt,most ez a baba hosszúkásabb változat.Hát kíváncsi leszek a különbségre.

Cukika
Sztem ahol olvastad esetleg a sok magzatvízre gondoltak,mint problémára nagyobb pocaknál,de sztem ezzel ne foglalkozz.Nagyon egyéni,kinek mekkora a pocó.Genetikai adottság.

Egyébként most megint vmi időváltozás lesz!A légnyomás megint magas sztem ,mert reggel óta fulladok.A hasam is fájdogál.Igazán beállhatná már az idő vmi állandóra. :roll:

KépKép

KépKép
okr

jéé okr csak 1 nap van köztünk! :D Bár mindenki szorosan egymás mellett van... :wink:

Missfried
Kép
missfried

Missfried!
melegebb napokon az enyém sem moccan. ha nagyon aggódsz emmiatt, keress egy hűvösebb helyet, és feküdj háton, és pihenj. ha nem mozgolódsz, felébred a baba, és akkor ő mozog. de a 21.héten még nem kötelező érezni napi rendszerességgel a mozgásokat!
én most írom, hogy mikor mocorog. délelőtt mindig van egy félperces bemutató

Ágica
Kép
ágica_26

Nah mintha mocizna...a drága!Lehet csak éhes! :D :wink:

Missfried
Kép
missfried

Missfried
Hát bizony,szoros küzdelem lesz a hó végi szüléseknél! :D :D Úgy értem sok baba jön egyszerre majd!Még jó,hogy nem egy kórházba járunk.Gondold csak el,milyen tolongás lenne ott :shock: :lol:
Néha én is aggódom,hogy nem mocorog eleget.Akkor szépen megkérem,hogy mutassa már meg,jól van.Néha hallgat is rám! :D

Cukika
Nem a málnalevél teára gondolsz?Vagy épp lehet a málnában is uaz a "hatóanyag "van.Szülésre való felkészítésként szokták inni,ha jól emlékszem.
Egyébként tiszta szerencse,hogy málnaszezon most lesz majd! :D (vagy már van is?)

KépKép

KépKép
okr

Kriszta, akkor mi vidéki lyányok vagyunk :D

Missfried, a 20. héten én se éreztem minden nap a babót. Nyugi, eleget fogod majd érezni.

Nálunk Réka inkább a jobb oldalon van, a feje alul, a popsi felül, a lábaival pedig bal oldalon kalimpál. Azt szoktam érezni, amikor nem mozog, de a kis csontos fejecskéjét vagy talpacskáját kinyomja, ott akkor olyan kemyény, aztán visszahúzza amikor simizem.
Főleg akkor mozog, ha háton fekszem, dél és éjfél körül a legaktívabb.

Nekem a baba rendbetette a "kiválasztásomat". Míg korábban hetente 1-3-szor volt nagydolog, most alig van olyan nap, hogy ne lenne, és nem hasmenés, normális. Lehet hogy azért is, mert minden nap eszek valami gyümit.

Szerintem a császár akkor jó a babának, ha akkor csinálják, amikor itt az ideje. De a tüdő alakul ki a legkésőbb, és ha hamarabb császároznak, vagy indítják be szülést, vagy indul be, akkor légzési problémák lehetnek. Persze ez még mindig jobb, mintha a hüvelyi szülés közben lenne valami most nem akarok tippeket adni milyen gubanc.
A páromat már elkezdtem felkészíteni, hogy az első időkben több feladat hárul így rá, pl. neki kell irányítania a fürdetést, de ennek örült, merthogy majd abban ő lesz az ász, és én tőle tanulom majd meg, hogy kell csinálni. Ez nagyon tetszett neki.

Kép
ariel

Már elkezdődött a málnaszezon.

Tényleg, a málnalevélteát a szülés előtt szokták ajánlani inni, én is úgy emlékszem, korábban nem ajánlják. A levélben és a termésben szerintem nem ugyanazok az anyagok vannak.

Kép
ariel

Ariel
Nos akkor még ide nem ért el a málnaszállítmány :( Anyuéknál meg nem voltam mostanában.
Remélem a gyerek nem fogja bojkottálni ezt a gyümit is! :wink: Én nagyon szeretem.

Mi azon szoktunk gondolkodni apával,két gyerekkel hogyan fog működni a fürdetés?! :shock:

Na megyek,készülődöm!Majd jövök Uh után.Még apának is akarok rendelni egy tortát.Hétfőn szülinapja lesz.

KépKép

KépKép
okr

Cuki!
Csak annyit, hogy fél 12 kor mozgás. Most is mozog ebéd után. Azért gondoltam, hogy írom, mert ezt az alvási-ébrenléti periódust fogja követni ha megszületik.

Okr!
A málnaszezon elkezdődött, én 400Ft/kg-ért veszem a fehérvári úti piacon Budán (közepesen drága piac), de van pici tálcás 170-ért is.

Nekem olyan gyors volt az anyagcserém, hogy ha ránéztem egy kajára, már rohantam is. A terhesség elején, amikor nem tudtam enni, volt, hogy 5 napig nem mentem wcre. Amióta rendesen tudok enni, azóta nekem sem gond.

Ágica
Kép
ágica_26

a mozgás irással azt akarom megfigyelni, hogyan viszonyul a meleghez. itt a cégnél a 23 fokban mindig aktív. a nyaralóban 40 fokban meg meg sem moccan. én csak nem akarok pánkolni augban, amikor 40 fokban nem mozdul...

Ágica
Kép
ágica_26

mozgas: vannak aktivabb/kevesbe napok nalunk is

missfried: honnan jott a neved ? fried=sult..szereted a sult eteleket ? :)

malna: en megmosom es megeszem :) igy egyszeruen :)
a malnalevelnek SEMMI koze a malnahoz !
azt hiszem iden lefagyasztok egy keveset, de jo lesz az oktoberben.hmhmhm

csaszar/cuki- meg sosem hallottam semmilyen elonyet a csaszarnak a huvelyivel szemben, most sem ertem, de hat masok vagyunk

Okr- varom, hogy mit irsz :)

Ariel- jo h jottel. orulok, hogy jo a cukrod, sajnalom a miomat..azzal nem lehet addig meg vmit tenni ? egy bartnomnek 3 honap termeszetgyogyaszhoz jaras utan elmulasztottak a tyuktojas nagysagu miomajat !! szoval ezek fel is tudnak szivodni, sokszor jobb elkerulni a mutetet, mert azzal az ok nem szunik meg,csak a tunet

gyerek elhelyekedese: nekem azt mondtak, hogy a 33-35. hetig kar vele foglalkozni, mert 100x megfordul
bogyogyorgyi

Télleg,lehet hogy naív kérdés lesz..de véletlenül nem szül valaki Szigetváron?? :D Mert én elvileg ott fogok..!Nah de még azért ennyire ne szaladjunk előre!!

Ma mozgott a drága..,ebéd után lepihiztünk kicsit a hűs szobában,ez jót tett neki! :wink: Szép délutánt mindenkinek!És hőség mentes napot! 8)

Missfried
Kép
missfried

bogyogyorgyi-->Nem onnan jön a név(bár igaz szeretem a sülteket! :D (Egy régi No Doubt dalból származik a Missfried!Már megszoktam ezt a nevet..,álltalában ha vhol regisztrálok,mindig ezzel a névvel :wink:

Missfried
Kép
missfried

Bogyo, 1 éve megpróbáltam elmulasztani a miómákat, megtanultam Líviától az Aviva-tormát, a kineziológussal is végeztünk erre gyakorlatokat, de 2 hónap alatt SEMMIT se csökkent a méretük. Akkor kivettek 4-et, kettő a méhszáj környékén volt, most ezen a helyen kis folyadék is van. Hallottam én is olyat, hogy elmúlhatnak, de valószínűleg nem minden típusa, és azt se lehet tudni, hogy a sikertörténetek mellett mennyi a sikertelen esetek száma.

Az is lehet, hogy egy másik doki levezetné a hüvelyi szülést, de én nem értek ehhez, a dokim pedig ismeri a méhemet, bízok a döntésében. Azért az időpontot illetően fogunk alkudozni :D

Kép
ariel

Ariel - ertelek, hat akkor tenyleg nem hamarkodtad el a mutetet. biztos megegyeztek az idopontban is. te meg huznad a vegeig ?

Missf- :)
bogyogyorgyi

Ágica !

Arra már én is gondoltam ,hogy ha nagyjából rendszeres időközönként ébred a baba , akkor ha kint lesz , is így tesz , de ez mennyire biztos ?
Na persze nem óra /percre gondoltam ,viszont már most igyekszem mindig egyformán kelni , feküdni és enni ,hogy szokjon valami rendet .
Lehet,hogy csak ámítom magam ?!

Cuki - én ugyan nem hallottam róla ,hogy a hasmenés alhasi vérbőséggel járna, viszont folyadékveszteség az igen , pláne ilyen időben !!!! Ásványvíz , tea és 1-2 nap diéta ( dőttkrumpli, piritós, párolt zöldség )helyrehozza.
Remélem javulsz . Én is elég peches ember vagyok, de ez már tényleg szenyó dolog,hogy mindig van valami baj Veled.

Csajok ! szerintem az epret is elég nehéz alaposan megsikálni, így vissza is fogtam magam ,de lehet,hogy ha lefagyasztjuk és pl. turmixnak felengedjük kidöglenek a maradék bacik is . Én fagyit csináltam , és eddig semmi bajom tőle, de bölcsész vagyok, nem biológus , úgyhogy nem tudom....

Kép
sheepy

Ariel!
a szülésnek a 37 és 42. hét között kell lefolynia. a 37. héttől a baba képes a teljesen önálló életre. max. a súlya nem 3,5, hanem 2,8 ez nem lényeges különbség!

Ágica
Kép
ágica_26

Hali Csajok!

Ma voltunk 4D.
Lilibogyó (már biztos, hogy kislány), gyönyörő és tiszta anyja. Teszek fel képet.

Nálam most csak a gyümölcsök játszanak: dinnye, öszibarack, nektarin, cseresznye. Málnát még idén nem ettem, de most, hogy írtátok........
Most éppen fő a borsó leves, és csináltam még rizskokót(asszem így kell írni)
Tegnap ismét elkaszáltak számvitelen, de most már megnézem a dogámat, mert olyan feladat volt pont amit oda-vissza befutóra tudtam. Egyszerűen nem tudom elhinni, hogy megint megvágott. Jót bosszankodtam miatta.

Kép

Na megyek, tanulok még mert szombaton is vizsga, és jövőhéten még 3.

Kép
masika

Ja!

Lilibogyó már 576gr, sajnos a nem tudjuk pontosan, hogy hány centi, de kb 30.Mindíg összegömbölyödött a drága.

Sajnos a placenta még míndíg eléri a méhszáját, ez nem túl bíztató, de még mindíg van esély arra, hogy változni fog.

Masi

Kép
masika

Sziasztok!

Masika nagyon cuki a kisbabád! A 24. héten is van Uh vizsgálat? Nekem a dokim azt mondta, hogy a következő a 28. héten lesz. Már nagyon várom azt az UH-t is, hogy újra lássam a babát.

Cukika, fura ez a hasmenés, mert én úgy tudtam, hogy a terhesség inkább szorulásos dolgot okoz, emiatt is alakul ki ilyenkor sokaknál az aranyér. Na persze valószínű, hogy mindenkire máshogy hat ez az áldott állapot.

Málnáról én ezt találtam: "MÁLNA
Kitűnő vértisztító szer, de vigyázni kell vele, mert a női nemi szervekben vérbőséget idéz elő, ami izgatólag hat a fiatal lányoknál. Ők tartózkodjanak a málnától! Különösen jó hatású skrofulózisos megbetegedésekben, nyaki nyirokcsomó-duzzanatok elmulasztásában, gümőkóros megbetegedéseknél. Semmiképpen ne fogyasszuk cukorral vagy tejfehérjékkel együtt; ezek erjesztő, rothasztó hatást váltanak ki! A gyümölcsök közül kiemelkedően magas a fehérjetartalma, ezért a fiatal, nemi-érés előtt álló szervezetek építője.
12 g fehérjét, 8 g növényi zsírt, 54 g szénhidrátot, 6 g szerves sót és 56 g növényi rostot tartalmaz kilogrammonként. "

Sziasztok, Csilla
csim

Masi NAGYON CUKI A BABA !!!!!

Én 20-án megyek a Vörösvári útra , már alig várjuk Apával, remélem végre kiderül, hogy mi lapul a lába között! :lol:

Ebédre szamócalekváros kenyeret faltam, addig irogattatok a málnáról, míg megjött hozzá a kedvem .

Cuki - holnap jön a védőnőm, rákérdezek a hasmenéses vérbőségre , mert még mindig nem találtam semmit róla, de mostmár engem is felcsigáztál !
+ soha többet nem emlegetem ,hogy milyen peches is vagyok : hajmosás után szemüveg nélkül kiszaladtam a konyhába kidobni a kiürült samponos dobozt, közben felrugtam a konyhai fellépő széket ,mert nem láttam el odáig azóta sajog a lábam :cry: :cry: :cry:
Tavaj nyáron volt egy bokaszallag szakadással kombinált lábújtörés + ficam és pont azt a részt találtam el.
Ha holnap sem bírok ráállni, elmegyek a sebészetre, de röntgen nélkül mit tudnak csinálni !????
Azt meg persze nem engedem manócska miatt !
Már 2 zacskó zöldbab felolvadt rajta, de drukkoljatok, hogy holnapra kutya baja legyen !

Megyek szenvedni
:(

Kép
sheepy

Majd el felejtettem :

Csim : és mi a helyzet a málnaturmixal / fagyival ?
Én azt úgy képzelem el , hogy kell bele málna + tej /tejszín + cukor .
Megiszom, és rohad a gyomromban ? !

JAAAAAJ , sajog a láb!!!

Szép napot Mindenkinek !

Kép
sheepy

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: