Lorca!
Van a meh es azon belul a magzat. (Ugye mik ki nem derulnek?

) A mehfal rugalmas (en az elejen aszittem, merev, mint a gorogdinnye heja, de az Elet az anyamehben-ben lattam, hogy olyan, mint egy nylonzacsko, csak a gyerek korul van, de abszolute szabad mozgast enged, nyulik... es most a vedonom is mondta ugyanezt), azon belul a gyerkoc egy darabig ugy mozog, ahogy neki tetszk. Aztan a 32-33. het kornyeken jo esetben befordul fejjel lefele, igy a labait ossze tudja ugy huzni nagyjabol, hogy a bordak, stb alatt kenyszertartas nelkul elferjen. Aron nem volt fejvegu, a jobb oldalon volt a bordam alatt a feje mindig. Ezt anno mondtam is nektek sokszor. A laba meg a baloldalon volt, kb ult a mehszajon. Igy fordulni se tudott - viszont folyamatosan nott. Kezdett egye inkabb kitekeredni - talan emlekeztek, sokat irtam a vege fele is, hogy ez a gyerek aztan nem nyugszik, terhesseg vege ide vagy oda: folyamatosan mozog. Szegenykem valszeg nem volt kenyelmesen, de mivel rossz pozicioban volt, mar nem fert el ahhoz, hogy nagyot forduljon. Es ahogy nott, a feje egyre inkabb hajolt a vallara. Mire kivettek, mar tokre megszokta ezt a pozt es a nyakizmai is ehhez idomultak: a baloldali sorvadt, rovid, a jobboldali kinyult, lotyi. Fasza - a felsotest mozgasat a nyakizom hatarozza meg, igy aztan kialakult minden, ami rossz.
Az elmelet szerint, miszerint beakadt a feje a bordaba (rekeszizomba, barmibe) es nem tudott szabadulni.
A masik elmelet szerint az idegrendszerevel volt gond, melynek kovetkezteben a bal oldali izomzata "besurusodott", feszes lett, a fej a bal vallra simult, a jobb oldal pedig kinyult, laza lett.
Kerdes, mi a valosag. Nemigen tudjuk meg, illetve talan ha MRI-t itel meg a dokino, okosabbak lehetunk... az EEG semmit sem mutatott, ami a 2. elmeletet tamasztana ala, de az EEG nem 100%-os.
Ennyi ido elteltevel es mindazok tudataban, amik Ajron papirjain allnak, nekem ez jott le.
Ma este kakalt Aron. Ami nagy szo. Utoljara csutortokon kakalt, egy 1/4 glicerines kup segitsegevel. Es nem sokat. Azelott pedig szombaton, szinten kup hatasara. Ma viszont egyedul, oriasit, zacsek-comb minden olyan lett, es nagyon SURUT! Mint a majonez, olyan surut! Ugy vigyorgott, int a vadalma, innen jottem ra

Annyira orulok! Epp ma beszeltuk a vedonovel, hogy szerdaig varunk, aztan kup megint!
Na, sziasztok, jon az esti rutin... a domani!