A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Bocs, most jöttem rá, apa kattantott egyet Segesváron a vár zónájában a múlt vasárnap.
Na, akkor mégis, egy 8 napos pocó s mellette Edinám
Kép

Kép
kissmanó

6 onlány fórumozóból akik a Várandósság alatt vannak, 5 a mi topikunk tagja.
Hi-hi, milyen pihent agyú vok.

Kép
kissmanó

Tök jó a kép, Manó! És micsoda előnyös statisztika :D

Kezdem úgy érezni, h kicsi a pocim :shock:

Kép
kismasni

Brigitől várom még a statisztikát, mett ugyi ő mondá vala egy időben, hogy nagy néki a Samulak.
Ja, s mett itten érdekesség kedvéért is müxenek a dógok, Andikám tessék gyünni az adatokkal.
Ja, többiek meg ne sértődjetek, ti is, ti is. Hamma-hamma.

Kép
kissmanó

Dorkánk amily leleményes, ezt is beveszi a táblicskujába a statisztika rovatba.
:roll: :wink: :roll: :roll: :wink:

Kép
kissmanó

Briginek továbbra sem jó a net :twisted: k.c.s.g. t-online :twisted:

KépKép

KépKép
szivvi

Aha, de mostazeccer nem rá Brigire, másik Brigire gondútam.
Különben télleg köcsög, hisz jó pár emberke várja a Balcsis képeket.
:twisted: :twisted: :twisted:

Kép
kissmanó

Háhá Esztora Briginek nem is Samuja lesz :oops:

KépKép

KépKép
szivvi

Csatlakozom a t-online sz*rozó klubba 8) :roll:

Kép
kismasni

aha - Samulak :lol:

Kép
kissmanó

Kismasni, nem tudom.
Ha ugyanaddig bent marad (40+2), akkor jó eséllyel, de az anyja sajnos mindenképpen, már most kb 5 kilóval több vagyok, mint az előző szüléskor.
Szerintem emiatt is nagyobb a hasam. :shock:

KépKépKépKépKép
uxi

Szivvi: nem mosatják le? Én úgy tudtam a lábujjon lévő lakkot nem nézik és ha a körmödön is van (mint nekem mostanság) zselés cucc , akkor ott is egy köröm elég ha szabadon van. Nemtom. Jövő héten kiderül, hogy mi a helyzet, megkérdem a dokimat.

Emi: nem ér stipistopizni :wink:

Mindjárt megmérem magam.... na 168 magasság/ 120 pocak térfogat :oops: (a pocak térfogat lehet -5 cm mert cérnával és vonalzóval mértem, nem találok egy normális mércét)

Andrea
Kép
kindernay

Gurgi: hun vagy mán?!

Andrea
Kép
kindernay

Uxi! És Emi mennyivel született?

Andrea! Neked is szép nagy pocód van, én komolyan kicsinek érzem az enyémet! :shock:

Kép
kismasni

Na, összeírtam milyen homeos bogyókat kell beszerezni és elszalajsztom férjemet a gyógyszertárba, mivel én most nehezen "mozgatható" vagyok!
Ja most találtam meg a Felicitas kiskönyvet, akkor én is beváltom!
:shock:

Andrea
Kép
kindernay

Kismasni én meg komolyan nagynak az enyémet! :shock:
Ne izgulj itt mindenkinek változóak a méretei! :wink:

Andrea
Kép
kindernay

Andi
Kérem én is a listát, hogy mit vetetsz!!! Kösssszzz

KépKép

KépKép
szivvi

Orsi! Megy adrukk holnapra! Aztán majd jelentkezz!

Most hívtam a szülésznőmet, hétvégén megyünk szülőszoba látogatásra!

Kérdés: Aki fogadott szülésznőt az megkérdezte, hogy mennyi a "tiszteletdíja", vagy majd csak utána döntitek el hogy mennyit adtok neki, fogalmam sincs hogy szokták :oops:

Holnap NST! Kíváncsi vagyok :roll:
Emi

Kép Kép
emi_25

Szivvi:
Arnica Montana D6 v. C6 (gátsebre, fájdalomcsillapító, sebgyógyító, aranyérre is jó)
Staphysagria D4 v. C4 (ezt császárra ajánlják szintén sebgyógyító és fájdalomcsillapító.. hátha)
Ricinus Communis (tejserkentő-szülés után)
Caulophyllium (szülés előtt méhszájtágító, kb. 36. héttől)
Chamomilla (szülés közben kicsit nyugtató hatása van)

Hát röviden ennyi, a barátnőmtől kaptam az utolsó kettőt neki megmaradt, majd én is továbbadom, neki nagyon bevált a málnalevéllel együtt szedte a Caulophyllium-ot 4 ujjnyi volt fél óra alatt (indított szülés 42. héten) és kb. 3 óra alatt megvolt minden (gyerek, méhlepény, varrás ) Ő esküszik ezekre.

Majd meglátjuk mi is mi a helyzet, de ártani nem árt, a dokitól megkérdeztem, és Ő kifejezetten mondta az ARNICA-t is.

Andrea
Kép
kindernay

Emi! Ezzel én is gondban vagyok - mondjuk nekem jelenleg se kórházam, se dokim, se szülésznőm, de h kinek kell adni, és annak mennyit kell adni, az egy érdekes kérdés. Az orvosnak mennyit kell/szokás/ajánlott adni? A szülésznővel kapcs. még ennyi ötletem sincs! :roll: Egyik ismim 2 éve szült, az ő dokija nem fogadott el pénzt, csak egy képet kért a babáról. Ilyen emberek is vannak! :) Persze azóta nyilván sokminden változott.

Kép
kismasni

Emi 25: a szülésznőnek nálunk a Jánosban 25 e Ft a tiszteletdíjja, legalábbis a barátnőim azt mondták, majd megkérdezem Jovikát hátha Ő jobban tudja.

JOVIKA MI A HELYZET????

Andrea
Kép
kindernay

Ja és a doki úgy tudom 70 e Ft-ot kér. :oops: Ez kicsit durva, de ez van.

Andrea
Kép
kindernay

Köszi! Nekem még a Cimicifuga-t mondta a dokim.

KépKép

KépKép
szivvi

Csajok körömvirágkrémet tud valaki?
Nekem a Naturland nem jött be. Én olyan zsíros sárga színűt szeretnék, ami majdnem 100%-os. Nem tudtok ilyet?

Andrea
Kép
kindernay

Ja, Szivvi jogos... Kihagytam... :oops: Bocsika.
Cimicifuga van nekem is azt is kaptam, csak már kivettem a listából, mert megvan. Bocseszka

Andrea
Kép
kindernay

Andi! Nekem anyu hozott árnikát, körömvirágot meg fekete nadálytőt, mind ugyanolyan fajta, de a márkát nem tudom. A körömvirág ráadásul már régebben elfogyott. Annyit tudok mondani, h mindegyik tégelyben van, az árnika zöld, a nadálytő sötétzöld, és most jut eszembe, h van egy 3. is, ami mélymeleg balzsam, ez narisárga. Ezzel lehet, h semmit nem segítettem... :roll:

Kép
kismasni

köszi az infókat!

Andi
Körömvirág: én a DM-be vettem zsíros állagú sárga színűt (saját márkás Balea körömvirágkrém), de azt nem tudom hogy hány százalékos

Kép Kép
emi_25

Mármint a tégejek ilyen színűek. És a körömvirág olyan volt, amit mondasz, zsíros-sárga!

Kép
kismasni

Hú Kismasni megnéznéd nekem?
Árnikát és nadálytő krémet mire vettél?

Emi: lehet a Balea krémet gátsebre kenni? Azért akartam gyógyszertárit, mert úgy tudom azt igen, kifejezetten.

Andrea
Kép
kindernay

Mennem kell, férjuram értem kiált!
Jó éjszakát nektek!
Kép

Andrea
Kép
kindernay

Én is lépek!
Jó éjt mamik és babik!

KépKép

KépKép
szivvi

Andi! Sajnos nem tudom, mert nincs rajta márka, de holnap megkérdezem neked anyutól, és megírom! :) Árnika csak úgy alapból kell, nekem gondok vannak a térdemmel, hosszú távú terhelést nem bír (örököltem - az egész család ilyen szinte), és azt kell árnikával kenni, amikor fáj, a fekete nadálytő meg anyu miatt van itthon, mert gyakran van itt, és az meg neki kell. :)

Jó éjt, Csajok!

Kép
kismasni

Andi! Fogalmam sincs, de ha a gátsebre akarod kenni akkor inkább gyógyszertárit vegyél szerintem. Szerintem árulnak olyat amit ők állítanak össze, bár ebben nem vagyok biztos.

Kép Kép
emi_25

AZ ENYIM MAGASSÁG 146 CM ÉS A HASKÖRFOGAT 80CM.
SZÉP ÁLMOKAT MINDENKINEK!!!
ANNEE:MEGY A DRUKK A KICSIHEZ ++++++++.
ORSI:SOK SZERENCSÉT A VIZSGÁHOZ, KÜLDÖK NEKED SÚGÓ ANGYALKÁKAT FÉNYPOSTÁVAL...
MILLIÓ PUSZI A MAMIKNAK ÉS BABÓKNAK
:P :P :P :P

Kép
Kép
christine

Andi! A naturlandos körömvirág nekem zsíros sárga krém. De én márkától függetlenül eddig mindig ugyanolyat láttam, csak a sűrűség volt különböző.
Mitől függ, hogy gátsebre kened-e vagy sem?

Méretek: 176 cm magas vok, és a hasam most 112. Ezek szerint ez kicsi? Na jó, ezt tényleg ne hasonlítgassuk össze, emrt ez már tényleg alkat függő, amit befolyásol a gyerek felvett testhelyzete is.

Nem szülünk. Bár jó kis összetett szám a 12, úgyhogy holnap akár ki is jöhet ;)
Vendég

Sziasztok!

Bocsi, de keptelen vagyok visszaolvasni, csak gyors bekoszones... :oops:

Eloszor is UDV. Kismasninak!

Szepek nagyon a kepek a miket feltettetek pocakokrol, szobarol!!!

Itt minden ok. Tegnap voltam a korhazban vizsgalaton, szerencsere nem rovidult tovabb a mehnyak, a mehszaj pedig teljesen zart. Ugyhogy megnyugodtam. Am meg mindig azt mondja a doktorno, hogy szerinte hamarabb fog erkezni Kisbaba mint a kiirt idopont.
Most lattam a papiron, hogy ebben a korhazban NST-t csak a 40.hettol csinalnak!
Tegnap kaptam egy papirt, amin grafikonon kell abrazolnom a baba mozgasait. Azt irtak ra, hogy minden nagyobb es kisebb mozgast is egynek kell szamitani, s azt kell figyelni tiz mozgas hatvan percen belul van-e. A legjobb vacsi utan, mert akkor mozog legtobbet a gyerek. Ok, vacsi utan lefekudtem, a tiz mozgas megvolt harom perc alatt... Nem igazan ertem, hogy jo e ez igy, majd kioktatnak legkozelebb :lol:
Meg az tunt fel neki, hogy az elmult ket honapban csak egy kilot hiztam, de miutan mondtam, hogy eszem rendesen megnyugodott.
Kb ennyi.
Sajnos itt nem tudok barmikor a gep ele ulni, meg inkabb fekszem amugy is, de neha jelentkezem, hogy megvagyunk, meg neha atporgetem az oldalakat van-e mar osztodas :D

Sziasztok, huvos napokat Nektek! (Itt ma 30fok van)
Vendég

Sziasztok!

Nálam még mindig semmi... :cry: :cry: :cry:
Már totál kész vagyok lelkileg! :cry: :cry: :cry:
12:30-ra megyek NST-re és Ultrahangra.
Utánna jövök!
Vendég

Szép reggelt!

Mary! Köszi az üdvözlést! :) Váó, ez tökre tetszik nekem, h grafikonon kell ábárzolni a babamozgást! Csak azt kell benne jelölgetni, h a 10 mozgás mennyi idő alatt van meg?
Ide maximum hőmérsékletnek szintén 30 fok körüli értéket mondanak... király! :?

Annee! Kitartás!!! :(

Szép napot mkinek!

Kép
kismasni

Annee! Kitartás! Ez az Andris baba.... Majd jelentkezz, mér nagyon várjuk az infókat!

Kép Kép
emi_25

mér=már
emi_25

Kismasni, 3100g/53cm volt. Nem túl nagy, de pont elég volt megszülni. Nem bánnám, ha most sem lenne sokkal több...
Uh méreteiknél nagyjából egyformák, a mostanin a kistesó kicsit nagyobb volt.

Jovikát láttam, átigazolt a 2007 nyári babás topikba.

Annee, drukkolok, hogy Andris hamarosan másszon elő :wink: !

KépKépKépKépKép
uxi

Annee, drukkok mennek!!!

Kézi mellszívót hogy lehet fertőtleníteni? (Chicco)
-fertőtlenítőtablettás vízben?
-forró vizben kifőzve (nem olvad szét?)
-simán kimosni?
Vendég

171/ 100, de szerintem is sok minden befolyásolja. Saját méreteidet nézve mérvadó lehet,pl hogy hónapról hónapra mennyit nőtt.
Vendég

Az első kettővel tuti. Nem fő szét, de ha Aventes van, akkora szilikonos részeknek nem biztos, hogy ideális a tartós főzőcskézés.

Én mikrós sterilizálóval sterileztem, de nekem ipari mennyiségben kellett fejni, napi ötször 7 hónapon át.

Szerintem ha nem fejsz ennyit, elég lehet a sima elmosás is egy idő után, bár az nem sterilizál.

KépKépKépKépKép
uxi

Sziasztok!

Én 175/106-os pocak :shock: Pedig azt hittem én óriás pocakkal rendelkezem. Hol van a 3,5 kilós gyerek. Már kezdem elhinni, hogy el lett Marci mérve. :D

Zsanett, ezen én is gondolkoztam, és én Chicco-s fertőtlenítő folyadékban fogok mindent fertőtleníteni.

Andi, én egyszer vettem, de elfogyott. Akkor bementem a patikába, kértem, és kibontattam vele.

kispiskóta

Szerintem a hasméretet a derékbőség (=hátvastagság) is befolyásolja, nem csak a has...

KépKépKépKépKép
uxi

A fertőtlenítő folyadékkal az a baj, hogy kicsit macerás (fél óráig kell benne áznia), másrészt az eredmény elég vegyszerszagú tud lenni. Pl. cumit sosem tennék bele, ne szopogassa utána a vegyszeres cumit, még ha el is mosom, biztos marad rajta egy kicsi mutiba... :shock:

KépKépKépKépKép
uxi

Lehet, de ahhoz képest, hogy tegnap mekkora gyermekkel riogattak, szerintem nem is nagy a pocakom.

Nekem például a mikrossterilizálót nem ajánlották cumihoz.

kispiskóta

Hahó!

Andreejja! Itt vagyok :lol:

Tegnap egész du. barinőztem, után IKEJA, aztán meg fáradtság..és alvás.

Iccak begörcsölt a combom..kiabáltam: Ati, Ati, Atii...de szerencsére nem volt vészes, hamar elmúlt és most nem fáj..

Mindjárt jön a védőnő terepszemlét tartani..addig még összeírok pár kérdést, utána jövök..

Mit kell a gátsebre kenni, amit a DM-ben is lehet venni???????????

Klasszul melegem van.. :evil:

Muskotályos zsályával fogok fertőtleníteni..egy csepp..
torolve_20131003125716

Azt olvastam-mondják, hogy elég 6 hónapos korig fertőtleníteni a cuccokat..

Kérdés a tapasztalt mamikhoz:
a gyógyszertári fürdetőkrém állítólag nagyon rossz, darabos, stb..(mondjuk ezt láttam is) de amúgy jóóó??

Popsikrémnek nekem mindenki a Sudocream-ra esküszik..lehet, hogy drága de a legtutibb..
torolve_20131003125716

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: