A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 augusztusában szülök

Drága Nyuszifül!

Én is nagyon örülök, hogy jelentkeztél!

Kép
nap12

Sziasztok!
Ma nagyon lusta vagyok.Dög meleg van és Nincs kedvem semmihez.
Mennem kéne mosogítni,de nincs sok kedvem.

KépKép
dudu_84

Sziasztok!

Hű, de sokat " termeltetek"...

Bogesz! Miért ijedtél meg? Nem mindegy,hogy kisfiú vagy kislány a csöppség?? Szerintem az a lényeg, hogy EGÉSZSÉGES legyen, a neme meg nem számít! Legfeljebb újra tapétáztok. :D

Alvás téma: Hát lányok, én úgy alszom, mint a bunda! ( Csak el ne kiabáljam! ) Este 9-kor már horpasztok, de úgy, hogy napközben is mindig lefekszem egy kicsit. Ja, és végigalszom az éjszakát, mostanában még pisilni sem megyek ki. Kíváncsi vagyok, ez meddig marad így...

Nyuszifül Drága! Úgy örülök, hogy hallottunk rólad! Minden szépet és jót, mihamarabbi gyermekáldást kívánok neked!

Robcsi! Én is egyetértek azzal, hogy ne a névnapon beszéld meg ezt a témát a " kedves" anyóssal. Én lehet, hogy egyenlőre rá is hagynám a dolgot. Vagy csak célozgatnék neki. Esetleg ha tovább akadékoskodik, vagy rágja a kicsi fia fülét ezzel a témával kapcsoltban, akkor beszélgetnék el vele. Szerncsére nekem nagyon normális, aranyos anyósom van.

Kép
mirr-múr

Robcsi
Szerintem se támadd le,mert te iszod meg a levét.Úgy érzem,hogy a férjed hallgat az okoskodására,nem biztos,hogy azért mert egyet éert vele,hanem mert még mindíg "szót fogad".Ha kiosztogatod,akkor vagy nagyon megsértődik és a párod neki fog igazat adni,hogy milyen "elviselhetetlen " vagy.vagy egyből megy árulkodni,ami ugyan az.
Szerintem a pároddal kellene letisztáznod a nevelési elveket és ha egyet ért vele,akkor meg az egyik füleden be,a ... amikor éppen oltogatja a férjed.

Nyuszifül: Nagyon jó volt újra hallani rólad,nagyon hiányzik az állandó jó kedved és azóta sem "ettem olyan jókat" :)
Én is kívánok minden jót neked!!!!!!
tuza edit

Robcsi! Edit pontosan megfogalmazta amit én is akartam mondani! :D

Kép
mirr-múr

Sziasztok!

Vettem dinnyét :wink:
A gyógyszertárban is voltam, megvettem a vasadagomat, tena betétet, alkoholt, gézlapot, vattát, és garmastan /vagy valami ilyesmi/ kenőcsöt. 5800ft-ot fizettem. Eldobható bugyit nem kaptam :cry: Még ott mit kell venni?
Robcsi, szerintem se az ünnepen vedd elő az anyóst :)
Nekem nincs anyósom, nálunk az anyámmal lesznek próblémák :cry:
Mióta megtudta, hogy unoka lesz, mindenbe belekotyog. Szerinte ne kiságyat vegyünk hanem bölcsőt, ne vegyek a babónak több kék ruhát, mert már majdnem mindene kék, ne kék legyen a gyerekszoba hanem zöld, megbeszéltük hogy mégsem kell pólya, erre múlthéten ő megvette, és azt mondta feltétlen abban hozzuk haza a korházból. ugye még nem vagyunk berendezkedve, és ha feljön 5 perc alatt elmondja hogy szerinte mit hová tegyünk, megkértem, hogy ne vegyen a babónak mindenféle fodros-bodros ruhákat, de ő csak olyant vesz, mert egy újjszülött abban szép.
Én sem szoktam neki szólni, mert összeveszni meg nem akarok vele, csak annyit mondok, hogy majd a párommal megbeszéljük.
A párom meg csak rámnéz, és akkor tudom, hogy forr benne az ideg. Mikor már nagyon kiakaszt, akkor az öcsémnek szoktam panaszkodni, és ő azért oda-oda mondja neki, hogy hagyjon minket.
Ha mostanában beszélünk, már nem is mondom a páromnak hogy mi volt a téma, mert már mondta párszor, hogy jó lenne ha nem sűrűen látogatna minket anyám. De hát ezt nem mondhatom neki, az első unokája lesz, már augusztusba kivett 2 hét szabit :roll: :shock: bár nemtudom mi a terve :roll: Bocsi, de ez most nekem is olyan jól esett.

Kép
mona76

Sziasztok!
Tökre unatkozom:A férjecském lassan hazaér a munkából.Már alig várom.Rakok fel magunkról egy képet.Egy házibulin voltunk kb 2,5 éve. Rakjatok ti is képeket.Én úgy szeretem nézegetni őket.Hála Isten nekem se anyósommal, se anyukámmal nincs ilyen gondom.Mindegyik egy tündér.Már nagyon várják a babát, de nem akarnak beleszólni semmibe. Kép Az én drága férjecskémmel

KépKép
dudu_84

dudu, nagyon csinik vagytok! :wink: :D
én még csak most főzők gyorsba, mert a párom 1 órán belül itthon van, én meg majdnem egésznap csavarogtam :oops:

Kép
mona76

sziasztok,

rég voltam,egy hete, de azért olvaslak titeket

egy kicsit beparáztam,mert sok a fehérje a vizeletemben :oops:
tudtok valami info-t erről?felfázás, fertőzés?
egy kicsit fáj is amikor wc-zek...volt valakinek hasonló?

nem tudok képek feltenni, pedig szeretnék, már akkora vagyok h nem férek be a rendszerbe sem :wink: segítsen valaki, plíz!!

milyen cipőt hordtok? nekem a laposban és a 2-3 cm -ben is fáj a bokám :?
bocs a panaszáradatért, dehát itthon már unják :lol:
nora80

Dudu
Szépek vagytok :lol:

Rólunk kép az avatarom...

Anyós
Nekem igazából nincs... (nem vagyunk összeházasodva...)
D. anyukájával most még jó a kapcsolatunk... elfogad... most éppen a lakásunk berendezésén munkálkodik...

Nóra
Fehérje nem igazán jó... :cry:
Vérnyomásod? Lábdagadás? Vizesedés?
Képet kicsinyíteni... ha másként nem megy, küld el emilben...

Dinnye
:lol: :lol: :lol:
Drága anyukám mindig a nagy pocakjával hurcolta haza a nagy dinnyéket... úgyhogy szegény Szabina baba fejének ütődött... :oops: (tökkel ütött......)

Hivatalok
:evil:

15-re van repülőjegyünk....

Meleget hogyan lehet elcsomagolni? BsAs-ben éppen tél van... ott a június-július a leghidegebb...(olyan 15-20 fok)
Vendég

Kérdés (lehet, hogy költői...)
Ha már babázunk, akkor is maradunk itt így együtt?
Hogyan értesítjük egymást, ha megszületnek a babák?
Vendég

Sabine
vérnyomásom jó, de a lábam szokott dagadni :(

egyébként jó utat nektek és remélem minden rendben lesz kint
úgy tervezitek h kint is fogtok élni ezután?
nora80

Sziasztok jó reggelt. :)

robcsi: csatlakozom az előttem szókókhoz. Igaz, hogy egy ilyen beszélgetéshez nincs alkalmas idő, de próbálj meg más napot választani. Enyém anyós meg... háát. Minden tiszteletem azövé, hogy egyedül nevelt fel 4 gyereket, ebből az egyik értelmi fogyatékos. Most rokkant nyugdíjas és ő neveli az ért.fogy lányát és annak a két fiát akik közül az egyik szinén ért.fogy. Nem igazán tartjuk viszont a kapcsolatot. Igazi problémák sajna egy háztartásban élnek velünk. Anyám és nagymamám. Anyám akkor jó nagyi, amikor éppen nem fáradt, vagy nincs tv műsora, vagy vendégeink vannak. Amúgy meg látom rajta, hogy idegesíti a lányom. Pedig Vivi nem tudom miért de imádja. A mama meg. Őt imádom, csak a halálba tud szekálni azzal, hogy megmondja, hogy mikor adjak enni a gyereknek, mibe öltöztessem, mikor altassam stb. Hiába mondom neki, hogy ha nem éhes akkor nem fogom megverni, hogy egyen, ha nem álmos akkor nem altatom, mert abból úgyis csak hiszti lesz. Szerencsére a pici kislányom szól, ha álmos, szól, ha éhes, ha inni kér stb. Bezzeg akkor nem szól, ha pisilni kell... :? :lol: :lol: Szóval már várom, hogy megkapjuk a hitelt és el tudjunk kezdeni építkezni. Kész legyen a tetőtér és ne kelljen egy légtérben lakni velük. Bár félreértés ne essék örülök, hogy együtt vagyunk. Sok mindenben nagyon könnyű így, de ezeket a kis súrlódásokat kell kiküszöbölni. Na befejezem. :)

majd jövök. :)

Rita

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Kép
Sziasztok!

Töltök fel képet én is.Ezen még legalább kinéztem valahogy :D .4 éve volt az esküvőnk

Kép
Kép
huni

Huni:Nagyon szép menyasszony voltál!
Pattogó: Minden elismerésem a tied, hogy együtt élsz a mamáékkal, és ép maradt még az elméd. :shock: Nem lehet könnyű, az ember néha még magát is nehezen viseli nem beszélve a férjek hangulatairól, aztán még ha itt lenne anyukám aki szintén hasonló heves természettel van megáldva, mint a férjem, akik úgy érzik, ha nem mondják ki rögtön amit gondolnak belebetegednek. Szerencsére 300 km-re laknak, abban biztos vagyok, ha egy városban laknánk már nem lennénk együtt a férjemmel. Félre ne értsétek imádom anyukámat, és imádom a férjemet, de külön-
külön. Nálunk a nem akarok beleszólni, de..mondat hangzik el sokszor de telefonon nem könnyű veszekedni, és könnyebben kitérek előle :?
Mandala: Hol vagy? Te hogy állsz anyós témával??
Zeze

Kép
Kép
zeze

sabine, és akkor kint is maradtok??? ott fogsz szülni??

széepk vagytok a képeken!!

voltunk ma uh-n. a kis hölgyemény (tuti lány) persze aludt. minnnnndig mocorog, bezzeg most!!!! az apjára hasonlít, szerintem:) de az alvókája az enyém. fel nem akart kelni. de legalább nem fordított hátat, hanem az arcocskáját megmutatta:)
már megfordult, remélem nem fordul vissza. 1600 g, és kb. 35-40 cm. mindene megfelel a korának, mindene jó és tökéletes :)

most aug. 8-ra tippelték a születést :) majd meglátjuk mikor akar kijönni.

nnnnagyon meleg van.
dimet

[quote="zeze"] Nálunk a nem akarok beleszólni, de..mondat hangzik el sokszor"
zeze, ezem jót mosolyogtam, mert anyunak is ez a kedvenc mondata. De persze én is szeretem, majdnem mindennap megyek is hozzájuk, igy talán jobb, mintha ő jönne :roll:
huni, nagyon szép mennyasszony voltál :wink:
dimet, nem kapunk képet? Augusztus 8.? De jó, én is arra a napra pályázok, mert akkor van apukám szülinapja is :D

Kép
mona76

dimet, és mi lesz a neve a kicsajnak?

Kép

Kép
mona76

Sziasztok!

Pár napig nem voltam, elég sűrű volt a program. Minden nap nagyon elfáradtam, ugyanis tegnap dolgoztam utoljára. Három napig hordtam haza a személyes dolgaimat a munkahelyemről. Tegnap a Márkék osztálykiránduláson voltak Budapesten, este 8-kor jöttek meg. Nagyon izgultam miatta egész nap, hogy jól érezze magát, nehogy valami történjen stb. De minden rendben volt, nagyon tetszett neki. A Planetáriumban voltak, aztán úttörővasutaztak, majd felsétáltak a János hegyre az Erzsébet kilátóhoz.

Holnap estig édes kettesben vagyunk a pocaklakóval, ugyanis a férjecském és a fiam elmentek a mamához, a férjemnek ma van osztálytalálkozója. Megmondom őszintén ma még nem csináltam semmit azon kívül, hogy összedobtam magamnak egy grízes tésztát. Még el sem mosogattam, a mosógépet sem pakoltam be. Nagyon lusta vagyok. Most eresztek le a nagy hajtásból.

Nekem a lábam nagyon dagad, és ez nagyon idegesít, nyugtalanít. Kedden megyek védőnőhöz, nem fog megdicsérni. Végülis nem érdekel, hogy esetleg letol, csak ne fektessenek be a kórházba. Pár napja egy picit magasabb a vérnyomásom mint szokott, eddig 115/70-80 körül volt, most van amikor 130/80. De az az érdekes, hogy azóta mérek magasabbat, mióta kedden új mandzsettát vettem a vérnyomásmérőhöz, ugyanis az előző tönkrement, kiengedte a levegőt magából. Azon izgulok, hogy kedden a vizeletem rendbe legyen, ne találjon benne fehérjét.

Kép
Kép
márkanyuka

Nyuszifül: Örülök hogy jelentkeztél, én is csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz, remélem nemsokára jelentkezel egy + teszttel.

Kép
Kép
márkanyuka

Sziasztok Lányok!

Ma egész nap jöttünk-mentünk, rendesen kivagyok. Tényleg iszonyú meleg volt ma, én ezt már nem bírom..... Viszont jó hír ,
( legalábbis nekem mindenképp ) megvettük a klímát, jövőhéten felteszi egy fickó, már alig várom.
Az elmúlt éjszaka a nappaliban aludtam, és egész jót pihentem, azthiszem ma is ott alszom. Ott valahogy jobb a levegő, kinyitom az erkély ajtót teljesen, és így egy fokkal jobb a helyzet.

Örülök, hogy mindenki jól van, és a jó UH eredményeknek is!
Én jövőhéten hétfőn megyek a nődokihoz, remélem minden okés. Egy egész kicsit aggódom ( amikor épp gyengébb pillanataim vannak) Valahogy úgy érzem, hogy az utóbbi pár hétben semmit nem nőtt a pocakom, remélem, hogy a baba fejlődik rendesen :?
Bár a párom szerint nő a pocakom, hát remélem. Persze nem is az a lényeg, és nem is célom, hogy óriási hasat növesszek, csak úgy tűnik, mintha egy pár hete ugyanakkora lenne a dinnye.
Lehet hogy írtam már, ( de erre nagyon büszke vagyok) hogy a súlyom sem változott semmit az elmúlt 5 hétben. Tartom a + 9 kilót :? , úgyhogy bátran fogok felpattanni a mérlegre a védőnéninél, nem úgy mint előző alkalommal, amikor sikerült egy hónap alatt 3-4 kilót híznom. De szerencsém volt, mert nem szidott le sem ő, sem a nődoki.

Mennem kell, mert egy csomó minden dolgom maradt így estére/éjszakára a mai csavargás miatt.

Jó éjt mindenkinek.

Sziasztok,
Móni

Kép
Kép
moni1973

Jó reggelt mindenkinek!

Anyós-Anya témához nem tudok hozzászólni. Nekem tündér mindkettő! Anyukám-tudom, hogy közhelynek hangzik-de a legjobb barátnőm! Mindent megosztok vele és a férjem is imádja! :D

Nora! A tünetek amiket leírtál egyértelműen gyulladásra utalnak!
Cipő: Nekem nincs ilyen gondom, magassarkúban és laposban is nagyon jól érzem magam. :D De az, hogy ilyenkor fáj a bokád természetes, mert jobban meg vannak terhelve az izületeid az édes teher miatt. Szóval emiatt ne aggódj!

Márkanyuka! 130/80. Az tökéletes! Csak nyugi!

Kép
mirr-múr

Lábdagadásra
-Sószegény étrend...
-Torna
-Hibiszkusztea, cseresznyeszártea, galagonya szárított gyümölcse

Nora
Most úgy néz ki, hogy 4-5 évig biztosan kinn leszünk...

Dimet
Igen... az a kórház, ahol apa dolgozni fog és ahol elvileg nekem is van állásom, nagyon szuper felszereltségű... adott minden ahhoz, hogy a gyerekeim minden körülmények között maximális ellátást kapjanak...

Nálunk nagy a ficánkolás...
Délelőtt pihengetünk... délután felmegyünk a városba... pulyka-fesztivál van... :lol:
Vendég

Dudu .,Huni kó képetek nagyon!

Márkaanyu
Szerintem se aggódj,140/90 felett van gond. :wink:

Viszont képzeljétek tegnap vettem észre vizesedik a kezem.Úgy bedagadtak az újjaim mint a virslik.Nem tudom mi az oka ,vagy a meleg vagy uúgy járok mint Diával.Azt meg nem akarom.Főleg az előbb befekvést. :cry:
Ma elkezdtem inni az aloe teát ,mert ugye az jó vízhajtó,remélem segít.Egyébként csütörtökön megyek dokihoz,meglátjuk mit mond.

Nemsokára felkelnek apáék és mennek hozzák végre át a kiságyat.Be vagyok zsongva nagyon.

Tegnap barinőm volt a bőrzén és adott egy pelenkás címet.Valahol újpesten van.2800.-Ft volt 100 db pelus ,igaz nem pampersd,de uolyan textiles és tök jó megnéztem.

http://www.pelenka.com/index.php?action=2&pid=1

Most nem kell főznöm maradt még hami ,csak estére rántok egy kis husit meg karfiolt.

Majdnem elfelejtettem ,tegnap megnézték nálunk a vízereket és kiderült ,most hogy átköltöztünk nagyszobába és nincs hálónk ,pont vízérbe fekszünk.Úgyhogy most átforgatjuk a szobát ideiglenesen amíg nem vezsünk másik ágyat.
Végre tudjuk a nemalvásunk gondját.Én már tegnap is a kisszobában aludtam ,mondván ott nincs vízér :wink:
Jucu

Kép

Kép
jucu

Képzeljétek kijött az aranyerem, és kegyetlenül fáj, de érdekes, hogy csak a bal oldalamon. Alig bírok menni :oops: és csak a jobbomon tudok ülni :oops:

Kép
mona76

Kép

Nagy a pangi csajok .............

Mona
Sajnálom,hála én megúsztam.
Megpróbálhatnád az aloét nagyon jó aranyérre./lips kis adagban fagyasztva és kúpként/
Jó éjt mindenkinek

Jucu

Kép

Kép
jucu

Sziasztok!

Csak gyorsan bejelentkezem. Holnap megyünk 4D-re a praxisba. :D:D:D:D:D:D:D Jajj de várom már. :D 11 hete láttam utoljára a legkisebb ugrifülest.

Na megyek is pápá

Rita

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Hello!

Mona: Részvétem! Szerintem is próbálj ki bátran mindent. Főleg mert szülés után valószínű egy darabig még rosszabb lesz! :?

Tudjátok, hogy kell a magzatmozgást számolni?! Enni kell egy picit, aztán nyugalomba helyezkedni és számolni kell, hogy mennyi idő alatt mozog 10-szer...ennek kell 1 órán belül lennie! Állitólag 30-40 perceket alasznak amikor elég nyugiban vannak.
Vettem magamnak egy paplant, mert minden reggel úgy ébredek, hogy folyik rólam a víz, remélem ez jobb lesz!

Azon gondolkodom veszek egy vérnyomásmérőt...szerintetek mennyire megbízhatóak ez az automaták?

Jucu: Nekem is dagad néha a kezem meg a lábam. Egyik pillanatról a másikra, olyan érzés mint amikor vmi allergiás reakció indul el. Picit zsibbad meg picit elkezd viszketni is és látszik is rögtön, hogy megduzzadnak az ujjaim.:(

Márkanyuka: Lehet, hogy nem a közepét engedted bele. Szerintem ilyen nagy hassal már olyan nehéz belepisilni egy dobozkába... :roll: Azért szurkolok, hogy jó legyen az eredmény!

Anyós: Na, azt én is jól kikaptam! igazából 3 szót sem szólok, hozzá, ha véletlenül mégis akkor tuti legalább félórára elvonul, mert megsértődik. Egyébként sajnálom szegényt, hogy ez lett belőle, mert amúgy régebben amig nem ivott meg 1-2 üveg vodkát naponta kedves volt...remélem én soha nem leszek olyan mint Ő!

Dobok egy képet, ez a tavalyi esküvönkön készült...nem siettük el, de a csajok tündéri koszorúslányok voltak!

Kép
pá: Judit

mamiblue

Sziasztok!

Anyóspromléma elnapolva, ugyanis nem jött el megköszönteni a fiacskáját :cry:

Mona, ha úgy érzed, hogy nagyon gáz az aranyered mutassad meg inkább a dokidnak, nehogy a szüléskor még inkább előjöjjön és akkor duplán szenvedj vele.

Képek nagyon szépek, mindenki nagyon szép menyasszony és vőlegény volt :wink:

Rita, drukk az uh-hoz!

Én is nemsokára megyek védőnyanyához, aztán felhívom a dokim, mert a jövő héten kellene mennem hozzá + uh-ra, de akkor nyaralunk. Megkérdezem, hogy menjek-e hamarabb, vagy halasszuk 1 héttel. Azért jobb lenne úgy elmenni, hogy minden ok.

Láttátok, hogy a hét végére 36 fokot jósolnak? 8) Felköthetjük az alsóneműt azt hiszem.

Kép
Kép
robcsi03

Sziasztok

Judit

Nagyon szépek vagytok ti is az esküvői képen.És milyen szép a rucid :lol:
Szerintem megbizhatóak az automaták is.Bár nemrég azt hittem nem jó az enyém sem,de megmértem omronnal is,mert enyém ugye samsung és uazt mutatta.
Valamint dokimnál is automatával mérnek meg védőnőnél is. :wink:
Anyós témát inkább hagyjuk. :twisted:
Én nem beszélek velük már január óta.De azt hiszem ez végleges marad már.
Magzatmozgást nem számoltam még eddig, mert úgyis nagyon aktív volt,de ezt most kiprószálom.Mindjárt eszek egy falatot.
:D

Robcsi
Feltétlen dobd fel a képet a prüntyiről :wink:
Anyós no comment.!!!!!
Jucu

Kép

Kép
jucu

Jah és nem is mondtam,tegnap apa átment cuccokért anyósékhoz,és gyereket kivételesen félév után engedtem vele.
Már fűtötték ,hogy mikor alszik ott és ugye megy a szülinapi bulira :evil: :evil:
A legjobb:
pont anyósék mondták mindent tegyünk el hátha lesz tesó és miylen jó lesz,hogy nem kell újra megvenni mindent.Erre egy csomó minden eltűnt tőlük :twisted:
Annyira mérges vagyok.Párom meg lazán azt mondja nem baj veszünk másikat ,de előtte meg szívta a vérem mennyi lóvé megy el.Érdekes most nem baj,ha anyucitól tűnnek el dolgok,akkor szó nélkül megvesszük újra :x
Na nem panaszkodom ,de sikeres összeveszés tegnapra is megvolt.
Jucu

Kép

Kép
jucu

mamiblue, nagyon szépek voltatok :wink:
mikortól kell számolni a magzatmozgást?
szegény kis babók, mintha gépek lennének, hogy 1 óra alatt 10*mozogjon :roll:
mirosz, gyere a beszámolóval :) kaptatok kocsit?
én ma reggelre már alig bírtam menni, annyira fáj az aranyerem, voltam patikába, kaptam rá 1300ft-os kenőcsöt. Vettem még Laktoherb teát is, és még eldobható bugyit akartam, de csak m-es volt, ott úgy gondoltam hogy az kicsi lesz, aztán itthon meg,értem magam és rájöttem, hogy jó lesz az nekem. Majd holnap megveszem, nálunk a 2db 360ft.
Nekem már nagyon keveset mozog a babó, már annyira várom a szerdát, akkor megyünk dokihoz.
Pénteken meg védőnő, és még jővőhónapban 1*, és többet nem kell hozzá menni. :D

Kép
mona76

meg,értem=megmértem :oops:

Kép
mona76

Most írt nekünk Miniliza:
"Helyzetjelentés: ma voltam uh-n, zsebike gyönyörűen fejlődik, doki szerint már 31 hetesnek felel meg. Még mindig nem mutatta meg, mi van a lábacskái között. Nekem ugy néz ki, a 36.hétig itt kell maradnom, visszatartó bogyókat szedek, azt mondták, otthon nem szedhetem a lehetséges mellékhatások miatt. Remélem mindannyian jól vagytok! Sok puszit küldök mindenkinek! MiniLiza"

Kép
mona76

Sziasztok Kismamik!

Itt vagyok csak sajna még mindig dolgozom, bár szerencsére ma nem. Hivatalosan június végéig, de pénteken be fogom jelenteni, hogy nem dolgozhatom tovább, úgyis csütörtökön megyek dokihoz. Már nagyon elegem van a munkahelyemből, a főnököm egy köcsög, még többet várna most el tőlem, mint mielőtt babát vártam, és szemédkedik. :twisted: Torkig vagyok az egésszel, lelépek és kész, nem érdekel az a két hét.
Egyébként rendben vagyunk, bár elég sokat keményedik a hasam, főleg, ha dolgozom szerintem már nem tetszik neki, hogy ülök 8 órát. Van hogy a pici feszíti ki valahol, és attól. Van hogy teljesen magától, elég ijesztő, főleg az elején volt az most már kezdem megszokni. Nem tudom, hogy volt-e már róla szó, biztosan csak sajna nem tudtam visszaolvasni, de amint itthon leszek apránként megpróbálom majd behozni a lemaradást. Szóval nálatok kedves kismamák mi a helyzet a keményedésekkel? Mennyi a normális naponta?

Most egyelőre ennyit, mert itthon is muszáj még egy kicsit dolgoznom, hogy át tudjam a héten adni a dolgaimat!

Mindenkinek szép napot!

Üdv
Móni

Kép
szamo

Sziasztok!

Nem szoktam sűrűn hozzászólni a fórumhoz, de szinte minden nap olvaslak Benneteket! Ha nem, rövid időn belül igyekszem pótolni.
Már szinte fórumfüggő vagyok, bár sajnos csak a munkahelyemen tudom olvasni. (Otthon nincs net.) Nagyon sokat tanulok tőletek - első babás lévén -.

Vizesedés: nálam szinte félidőtől van, az ujjaim zsibbadásával kezdődött (ami azóta is folyamatos), most már a bokám is dagad rendesen. A dokim nem agódott ezen túlságosan. Almanapot, csalánteát, nyers petrezselyemlevelet ajánlott. (Bár ez utóbbiról már írtam, hogy azt olvastam a neten, hogy terhesség idején csak módjával alkalmazzuk!)

Mona76!

Nekem is a szülési szabadsággal (meg az összes többi intézendővel) kapcsolatosan vannak problémáim. Neked sikerült már valamit megtudnod? Én augusztus 5-re vagyok kiírva, és úgy gondoltam, hogy a héten még dolgozom, és utána már szeretnék otthon maradni. Nagyjából van annyi szabim ami lefedi ezt az időszakot, de nem tudom, hogy hogyan is számolják ezeket a szabadságokat. Remélem ma sikerül eljutnom a munkaügyre, és érdemben is tudnak majd segíteni nekem. Ha igen, mindenképpen jelentkezem a hírekkel.

Szilvi
Kép
szylett

Hello!

Robcsi: Gondolom örültél, hogy nem ment el! Páromat fel sem hívták a szülinapján...szerintem nem is igazán vannak képben, párom mond neki vmit telefonon és 2 percen belül még 3-szor megkérdezi ugyanazt...haját tépi néha mikor vele beszél, de csak az anyja! :?
Jucu: Anyós miatt aztán vgéképp ne veszekdj, szerintem nem éri meg...Én igazából tényleg sajnálom, hogy ilyen az enyém, tulajdonképpen így a csajoknak is csak 1 nagymamájuk van, szerencsére anyukámat imádják, sőt férjem is jobban csípi mint a sajátját...

Mona: Látod, lehet, hogy Te is úgy érzed, hogy keveset mozog, aztán lehet 10 perc alatt ha számolod mozdul 10-et! Nekem múltkor kb. fél óra volt, de a melegben érezhetően ő is kevesebbet mozog, bezzeg hajnalban, szinte lerugja rólam a takarót. :lol:
Tök jó, hogy Minilizáék még egyben vannak, remélem legalább a 36. hétig kibírja! Üdv Neki!

Bogesz: Sikerült mér táppénz ügyében intézkedni? Kiváncsi vagyok...úgy utálom ezeket a hivatalos dolgokat, én mindig férjem küldöm, intézkedjen Ő!:)

Szamo: Igazad van, a munka nem ér meg ennyit, még akkor sem, ha főnököd nem nézi jó szemmel. Tojnék a fejére...a baba a legfontosabb! Én 4 órát nem tudnék ülni, nemhogy 8-at!

Anyukám elvitte Jessykét, nála lesz másfél hétig!:) Szegénykém tiszta lelkibeteg szokott lenni, ha elutazunk és lepasszoljuk, de még mindig jobb mint egy kutyahotel.:)
Még porszívózok, aztán pihizek végre én is!

Szép Napot!
Judit

mamiblue

Megvolt a védőnő, reggel megmértem magam indulás előtt 63 kg. Mérlegelés nála: 64,2 kg. A múltkor dekára ennyi volt az eltérés az itthoni és az ő mázsája között.

Mona, köszi az infót Minilizáról, ha írsz neki, akkor puszilom és kitartást kívánok neki még ehhez a pár héthez.
Ami meg az aranyeredet illeti én még mindig azt mondom, ha már ennyire fáj nem biztos, hogy elég lesz a krém rá, inkább mutassad meg dokinak és ő döntsön a kezelést illetőleg. Tényleg csak te jársz nagyon rosszul, ha a szülésnél kiújul és akkor nem csak aranyér lesz,hanem gátseb is (bár ne úgy legyen)
A babafalvás szakértővel felvetted a kapcsolatot?

Jucu, a babaruhákat ezért vittem én is anyuékhoz. Anyósék kertesházban laknak, de mondtam a férjemnek, hogy jobb helyen lesznek anyuéknál a kisruhák. Én is pont attól tartottam, ami veletek történt :cry:
Most csak sima uh lesz szerdán, ha tud a doki jó képet csinálni akkor kérek. Nálunk fizetni kell a kép 500 Ft, a videófelvétel meg 2500.

Szamo, jól is teszed, ha megkezded a megérdemelt pihenést. Én is így voltam Rékával dolgoztam a 34. hétig, aztán annyit már nem érdemeltem meg, hogy meghívjanak az 1 hét múlva esedékes évzáró partyra :evil:

Képzeljétek el, én ellenanyagos vagyok, most adta oda a védőnő az utolsó eredményem, mivel hozzá küldik. Eddig havonta kellett mennem, de most nem volt ellenanyag a vérben és csak 2 hónap múlva kell mennem, vagyis júliusban, annak meg mire eredménye lesz már lehet, hogy baba is lesz :lol:

Kép
Kép
robcsi03

Sziasztok!

Nem tudom mitől,de én ma olyan vagyok,mint akit agyonütöttek :( .Pedig mára terveim voltam,nem is kevés.Még jó,hogy főznöm nem kellett,maradt tegnapról.

Judit,én decemberben vettem vérnyomimérőt(omron),szerintem nagyon megbízható.17000ft-ért lehet is :evil: .A csuklósakról hallottam azt,hogy nem pontos.Én még azt nem próbáltam.

Anyós.8hónapig laktunk ott,amíg végeztünk az építkezéssel.De már alig vártam,hogy költözzünk.Aranyos meg minden,de olyan dolgai vannak,hogy a falra másztam már tőle.Biztos bennem is van hiba,meg másképp fogom fel a dolgokat,de ezek után rájöttem,hogy megfizethetetlen a külön élés anyóstól,de még a saját szülőktől is.

Kép
Kép
huni

Sziasztok!

Akiket érdekel: megkérdeztem a munkaügyön, hogy hogyan kell intézni a szabadságokkal kapcsolatos dolgokat. Azt a tanácsot kaptam, hogy most inkább táppénzre menjek, a szülési szabadságot (168 nap) a szüléstől számítva adják így ki, a szabadságomat ami maradt az idei évről és ami még adódik a következő évekből azt a gyes, gyed után vegyem ki. (Közalkalmazott munkahely.)

Szilvi
Kép
szylett

Valaki nem mentette le véletlen anno Jucu salátáját?
Hiába keresem, nem találom :cry:
Vagy Jucu, még benned bízom, megkaphatnánk megint a receptet? Vagy a közös email címünkre is feltehetnéd :D
szylett, én már táppénzen vagyok január óta :) A szabadságokra meg nekem is azt mondták, hogy akkor érdemes kivenni, ha már nem akarsz itthon maradni, vagy lejárt a 3 év.

Kép
mona76

Mona ,nekem meg van.Elküldöm prividre

Kép
Kép
huni

Hello!

Szilvi: Nekem meg pont az ellenkezőjét mondták, hogy még ne menjek el táppénzre, mert akkor nem lesz meg a 180 napom és a minmálbér után kapok majd mindent...puff ami majdnem negyede a fizetésemnek...de julitól én is megyek táppénzre. Ja ez azért van, mert én elötte decemberig gyesen voltam, ami ugye nem úgy számít mint a gyed vagy a rendes bér.

Huni: Azt hiszem megnyugtatásként veszek én is egy vérnyomásmérőt, de akkor nem csuklósat veszek, bár igazából még nem néztem szét milyenek vannak!

Többiek hová tüntek?
Mandala: Kész vagytok a kerítéssel?

Judit

mamiblue

Na alukáltam egy nagyot. :D
Receptet ha mégse kapod meg elküldöm természetesen újra.De ha megvan felteheted közösre én sajna nem tudom közöl emilt ,mert legutóbbi gépbaleset óta nem tettem kedvencbe. :oops:

Délelőtt gépeltem szomszédasszony házidololiját,de igen sok így nem fejeztük be majd holnap reggel. :oops:

Táppénzről inkább nem is beszélek.Sajna nekem szenya volt főnököm ,és hiába kértem emeljük meg a pénzem kifizetem különbözetet ,"nem" volt a válasz.Így a minimálbéressel szívok.De most már az sem érdekel,csak végre pocakomba van a bébi akire annyit vártunk.
Biztos nehezebb lesz így ,hogy még a beígért melót ,sőt kiegészítő plusz lóvét se firtatja....de majd megoldjuk. :D

Na megyek Diusért suliba
Pusz Jucu

Minilizának én is örülök.Most már féllábon is kibírja ,ha ilyen erősek voltak eddig.Sok puszit külsök nekik is.!!!!!

Kép

Kép
jucu

Sziasztok!

Robcsi: irigylem a súlyodat, nekem még normál állapotban sem sikerült ezt a súlyt elérnem. Na de majd ha meglesz a baba! Igaz a Márkkal al szoptatás alatt nemhogy fogytam volna, hanem 10 kg-ot híztam. Most majd megpróbálom másképp csinálni a dolgokat, azt már elhatároztam, hogy ebédet minden nap rendelni fogok és nem össze-vissza fogok enni.

Mamiblue: szerintem összekevertél Nórával, nekem nem nézték mostanában a vizeletemet, majd holnap a védőnő fogja, én csak reménykedem, hogy nem talál benne fehérjét.

Olyan jó, ma már itthon élveztem a jól megérdemelt szabadságomat. Nálunk reggel esővel indult a nap, utána kánikula, most pedig megint borul. Egyszer már megszivatott az idő, behoztam a szárogatót, persze utána nem esett.

Voltam ma vásárolni a Skálában, vettem magamnak még egy hálóinget, egy rövid ujjú vékony frottír köntöst (igaz az volt ráírva a papírjára, hogy strandruha), a babának 2 db frottír fürdőlepedőt, 2 db tetra kifogót. Szerettem volna szoptatós melltartót is, de nem találtam a méretemben. Majd holnap is megyek a városba, ez a hét erről szól, mert utána már a Márk is itthon lesz, nem akarom fárasztani ilyen melegben vásárlással.

Örülök, hogy Minilizával minden rendben van.

Dobok fel egy mai pocakfotót:

Kép

Kép
Kép
márkanyuka

Sziasztok!

Megjöttünk a 4D-ről. :D Lala végigaludta az egészet. Kis keze a pofija előtt volt, így csak félig látszott az arcocskája. De. Faros... :? Csücsül a drágám azon a szép kis popsiján. Remélem megfordul szülésig. Na és egy kérdés. Egy 30 hetes picurnak hány g-nak kell kb lenni? A doki 1850 g-ra tippelte. Nekem kicsit nagynak tűnik. Be is írta, h 32 hetesnek megfelelő.. Dagi.. :lol: :lol: De nagyon édi. Majd rakok fel képeket, de per pillanat nem műxik az asus dvd. Apa azt mondta, h megcsinálja és akkor tudok képeket kiszedni a felvételből.

BPD: 8.21 cm
OFD: 10.25 cm
HC: 29.17 cm
APD: 8.71 cm
TAD:8.89 cm
AC27.65 cm
FL: 6.10 cm

Na megyek mert a gyerekem kinnt pancsol a medencében. :D Sziasztok

Rita

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Sziasztok!

Egy kis infó annak,aki még nem vette meg.:
Eldobható bugyi 5 db 590.- az xl-es a 93 kilómra jó.
SzÜLÉS UTÁNI betét kisebb,nagyobb 28db-os 1600.-
szopt.melltartó Dorina 2990, 95 B jó rám,és van még nagyobb is.
Ja, egyébként a Corában.
tuza edit

edit, köszönjük az infót, ezek nagyon jó árak. Majd szerdán doki után bemegyek :D

Kép
mona76

Hello!

igen, bocsi, Nora...:)

Most mrétem vérnyomim, kaptam kölcsön egy csuklósat. 114/62 az szuper, de a pulzusom 118 :(
Most viszont jól odaégettem a kaját ennek következtében! :oops:
Edit: ezek tényleg jó árak, én 2000 ért vettem 5 bugyit! De betétet még nem vettem!

Na mentem!
Judit

mamiblue

Sziasztok!
Ma voltam 4d-n. Természetesen megint takarta magát a kis királylány.Na de a végén azért megint megmutatta a kis arcát egy kicsit.Persze mikor eljöttünk a kocsiban 5 perc múlva úgy felélénkült,hogy majd kirúgta az oldalam. Már most rafinált a kiscsaj.:)
Pattogó! Azt hiszem mi pont egyidősek vagyunk.Nekem a következőket mérték ma 30+2 hetesen.
BPD 7,51
Ac 25,83
Fl 5,80
EFW Hadlock 1545 gramm

Majd teszek fel képet,de már csak holnap.
Örülök, hogy Minilizáék jól vannak.
Pusz mindenkinek.

KépKép
dudu_84

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: