A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 májusi babák

Lorci!
Valami ilyesmi történik nálunk is. Én is mindig szurkolok, hogy tovább bírja cici nélkül, mert akkor telítődöm én is:)

Napközben magától is megébred. Van, hogy már egy óra után éhes. Éjszaka meg hagyom aludni. Kel, amikor kel.

Kép
niki30

Sziasztok csajok!!!!

Először is, a hír: Negyedikén, hat óra vajúdás után megszületett végre a kisfiam! Ma engedtek haza. sms-t nem tudtam küldeni, egész egyszerüen mert én balga ne írtam a telefonomba bele, és a párom meg annyira kész volt, hogy elfelejtette beírni ide, pedig minden nap mondtam neki...De szegénynek ezt elnéztem, mert nagyon készült napokig, mire hazajöttem, a fürdőszobától kezdve a galériáig minden puccba volt vágva!

Babaadatok: 3250 gramm, és 54 centi. Már elég jól eszeget, és szuperül alukál:)
szüléstörténet lesz, talán hétvégén.

Mindenkinek jó babázást, jó hétvégét!!!

Márti

Kép
horpika

Márti,
gratulálok!! :D ahhoz is, hogy ilyen jó baba!
:wink:
Vendég

Marti nagy nagy gratula!!!! Orulok, hogy jol vagytok es jo kis baba!! :) Sok puszi.
Lorci

Kép

Kép
lorcika

Márti sok-sok puszit küldünk nektek!
Minden jót kívánok!

Kép
niki30

Márti,

látod nem maradt bent végül :wink: Sok kitartást és tejcit kívánok nektek!!!

Képzeljétek csajok, tegnap előbbre hoztuk a fürcsit 6-ra és babócát a 7 es meg 10es szopi után megint megettetem éjfélkor, na persze volt közbe egy kis ordítás.... de az éjfeles cucli után reggel 6-ig aludt :)
mi a francot kéne csinálni hogy így maradjon? :roll: olyan jó volt :D
nem tudjátok nincs valami freeze gomb egy ilyen gyereken ahol be lehet fagyasztani a beállításokat? :lol:
pici76

Sziasztok!

Marti gratulalok! Millio puszi a kis picurnak es persze Anyukajanak is!

Dobok kepet... Kép Kép Kép

KépKép
horilda

Kép fürdök Kép aludni anyán az igazi Kép anya ez a rugi olyan,mint egy konyha ruha,de igy is szép vagyok

KépKép
riella77

Sziasztok,

Nagyon edik a babak!
Ilda azta milyen kis husika lett Elina! :)
Riella annyira edes Martin, imadnivalo pofija van!! :)

Az en kicsikemet most tettuk le aludni. Deltol ment az etetes 2-ig!!!! :shock: A szokasos bealszok, cumizok, nincs eleg tej tema!! Viszont leraktuk a kisagyba...sirdogalt, ferjuram kemenyen ellenallt, es par perc nyoszmosz utan mar aludt is. :) Lehet az a titka, hogy hasra fektette. Amikor kucorgo pozban van, az a legjobb, mert azt hiszi meg mindig anyan vagy apan kucorog!! :wink: :)

Most vendegeink jonnek, remelem Ricsimicsi huzza a lobrt 5-ig, addig talan termelodik valami, most sajnos megint kelltt tapszerbol potolni! Eeeeevvan! :roll:

Mindenkinek szep delutant kivanok....es egy jo nagy zuhit, ha lehetne! :wink:

Kép

Kép
lorcika

Sziasztok!

Tegnap szörnyű napunk-éjszakánk volt! Teljesen üres cicim lett estére, úgyhogy ügyeletes patikába ment apa tápszerért! Este tízkor a cici mellé kapott 30 gr pótlást a tápból aludt hajnali egyig. Akkor megint cici csak a tejtermelődés kedvéért, mert tök üres volt, úgyhogy menyomott utána még 60 grammot a tápból.... hajnali 3-ig üvöltés tekerődzés és stb volt. Aztán aludt reggel kilencig. Úgy riadtam fel, hogy úristen hol a gyerek. Nah most azóta már háromszor evett, de nem túl sokat, viszont úgy alszik mint a bunda két szopi között.
Nem tudom, most elrontottam benne valamit???? Lehet a táp viselte így meg, hogy még most sem akar rendesen enni??? Szegény úgy sajnálom....

Viszont mintha lenne tejcim megint, szedem a homeot, meg iszok, meg alsok, meg eszek.... Így kétszer cumiztott a szokásos 10-15 perc alvással közben és utána még 40 grammot lefejtem és csak egy ciciből szopott! Most alszik, úgyhogy elmegyünk bevásárolni vele gyorsan....

Ti milyen tápszert adtok a babunak???? Nekünk valami humana-t adott a patikus, de mintha kiütéses lenne a kis pofija... persze lehet a melegtől, vagy amúgy is a tejecskétől... de félek a tápszertől.

KépKépKép
bogyra

Bogyra,
én sosem adtam tápit, de a barátnőim közül jópáran, meg másoktól is azt hallottam, hogy HA-s szoktak adni elsőre. Nem lehet, hogy ez a gond? :roll: de mondom nem értek hozzá, egy ötlet volt csak..

Ilda, Riella, jók a képek nagyon. :)

Mi kerti sütögettünk, degeszre ettem magam... :P :D
Vendég

Horpika,
Isten hozta kisfiadat! Gratula Nektek! várjuk a szüléstörténetet!

Ilda h mekkora hatalmas már a lányod! hány hetes is most?

Riella,
nagyon édes a kisfiad. ez a vörös hajacska fantasztikus! :shock: :D apjától örökölte? és gyünyörű szép szeme van a kis lurkónak :D

mi ma vagyunk két hónaposak!! családnak levetítettük az elmúlt egy hónap videó termését. :D
nekem tegnap estére megfájdult a torkom :evil: remélem, nem ragasztom rá babcira! :roll:

tejci téma: lányok, sztem ne izguljatok annyira és pláne, ha ennyire idegesítő, sztem ne méregessetek! semmi gáz a tápival, de úgy veszem észre h görcsösen nagyon szeretnétek szoptatni. tudom h nem könnyű ez az egész. ha a doki nénire hallgatok, már lehet h mi is táposak lennénk, mert Viktória nagyon sokáig simán szopizott másfél órán keresztül és esetleg újabb fél óra múlva megint nyomott egy kis kajcsit. ráadásul, amikor az orvos látta, tényleg csak nyammogott/cumizott, úgyh aszondta h jó, ad időt a súlymérésig (nem voltam hajlandó magam itthoni mérlegeléssel stresszelni), de ha nem megy a dolog, kell pótlás. viszont a védőnő meg aszondta szerencsére h bizony a pici babák esznek ilyen sokáig, nincs ezzel semmi gáz, majd megerősödik és rövidül az etetési idő. mostanra változott is - bár esténként most is elcummog másfél órát. de a súlymérések okésak (bár már 1 hónapja volt az utolsó - most hétfőn megyünk újra), látom h pisil-kakil bőven (nagyon is! :lol:), egyre hosszabb, pici tokácskája van, úgyh nem hagyom magam eltéríteni a dologtól. pedig anyám is azt nyomja h biztos kevés a tejem, mert sokszor nyűglödik a mellemen - de szerencsére hamar rájöttem h olyankor büfiznie kell. mostanában sír is szopi közben néha :shock: :o :roll: - arról egyelőre fogalmam sincs h miért, de biztos vagyok benne h nem azért, mert nincs elég hami! szal csak relax! meg aztán olyat is láttam már h kapott tápit is a baba az elején, aztán mamikája is megnyugodott h nem fog éhenhalni a csemetéje és ettől szépen beindult a teje - elhagyhatták a tápit. úgyh hajrá lányok!
én különben a La Leche Ligásoktól hallottam/olvastam hasznosakat szopi ügyben. eleinte kicsit szélsőségesnek is tartottam őket, de végülis ezeket az elveket követve nálunk egyelőre működik a dolog. a neten van fent egy csomó anyaguk és személyes tanácsadást is lehet kérni. legalábbis "telefonos segítséget" biztosan!
Vendég

Lányok, nagyon szépek a babák!

Kép
niki30

Sziasztok,

Bogyra nekunk a gyerekorvos Nestle BEBA H.A. START AKTIV-ot irt fel, ebben bifidusz is van, igy remelem nem lesz szekrekedese a draganak. Most nekem is potolni kellett...potolni!! 60-at benyomott, mert csak 20-at tudtam lefejni, aztan kemeny 1 ora alatt, meleg zuhany segitsegevel meg olyan 30-at! Remelem estere termelodik valami.
MOst mar en is belatom , hog ynagyon picike es elfarad, azert ezsik lassan, meg belaszik, nyammog. Egyedul ejjel eszik, mert akko rugye alszik 5 orat es mar nagyon ehes. En meg addig alszom, szoval relax van es gondolom azet termelodik a tej.
Amugy tesommal beszeltem es mar emlekszem, hogy neki 6. het korul indult be igazan!!!!!! Meg mastol is hallottam most, szoval van remeny, kitartas!!!! Enni, inni, pihenni, fejni, mint gep!!!!!!!!! :)

Holnap el kene menni valahova babakocsizni, setalgatni. Csak kozelbe megyunk, ugyanis amig nem allt be a szopi, nem akarok elmenni, mert nem az van, hogy ha felebred megszoptatom es megy tovabb a nap. Majd ha mar nagyobb lesz es megerosodik! :)

Na megyek megszeretgetem! :)

Kép

Kép
lorcika

Sziasztok!

Most csak gyors bekukk később jövök még. Nekünk az orvos a Humana-t írta fel az antiallergént vagy mi csak receptre lehet. nekünk 1-2 napig nyűgös volt gondolom amíg megszokta de most már minden oké.

KépKép
rena10

Sziasztok!

nincs vörös a családban,és barnának született királyfi,mostanában kezdett vörösödni a haja...de szerintem igy még édesebb......

Tápszer ügyben szakértő vagyok,mivel mi elég hamar rákényszerültünk.
Elsőnek a Milupa Milumil HA 1 et próbáltuk,,nem volt rossz,ízre hasonló az anyatejhez,állaga is közel azonos,édeskés.
Nekünk nem volt az igazi valami volt benne ami pufadást okozott,és sokat fájt babuci hasa.
Az orvos eztán felírta a Humána HA 1 et,ami szerintem keserű,olyan az üveg fala tőle mint a tejföl,és nagyon szorul tőle a baba,ezért kérdeztem pár napja a székrekedésre milyen ötletetek van,mert akkor ezt kapta,és hiába kapott nappal anyatejet,még az sem indította meg a kakit.
Aztán most a Beba start aktiv a nyerő a bifidusz baktérium végett minden nap van kaki,nem kell hőmérőzni,és szerintem,mind állagra,mind ízre ez hasonlít a legjobban a tejcsire,ettől renedesen pukizik,és nem bántják a szelek,és a hasa se görcsöl...
Egyébként Bogyra lehet a tápszertől kiütése,viszont ezek amiket felsoroltam hipoalergének,tehát minden allergizáló anyag ki van vonva belőle....nem lehet hogy inkább meleg kiütései vannak a picurkának??

MÁRTI nagyon sok puszi nektek,és hatalmas gratula!!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Jó babázást,nyugalmas éjszakát mindenkinek.

KépKép
riella77

teszek én is pár mai képet :)
(ha nem bánjátok)
Kép Kép Kép Kép
Vendég

látszanak Gergő lábán az erdei iskola nyomai.. :roll: :lol:
sztori: az egyik kislány asztmás és nem kapott jól levegőt ezért bevitték a kh-ba megmutatni. ez este 10-kor volt és mindkét :!: :!: tanítónéni elment a kislánnyal és a 16 rosszcsontot otthagyták egyedül a kecóban. :shock: :shock: És az egyik osztálytárs mobilján szórakoztak és hívták a vészhívást kb 5 percenként, és kijöttek a zsaruk. valszeg bemérhették őket gondolom. Gergőkém nyitott ajtót nekik (jól megijedt, ráadásul ő nem is tudta, hogy a 2 hülyegyerek mit csinál-egyáltalán minek mobil egy 8 évesnek :shock: ) :lol: , és frankón megmondta, hogy Eszter vigyáz az osztályra. :shock:, míg Erzsi néniék vissza nem jönnek. Hát azt hittem leesik az állam. Mi a francnak mindkettőnek elmenni a kislánnyal? micsoda felelőtlenség otthagyni egy osztálynyi kölyköt magukban?? na ehhez lesz majd a szülőknek 1-2 szava tutira. :evil:
Vendég

Dori: Olyan szep kis csaladod van es Marci is szepen kerekedik! :)
Tenyleg nagyon felelotlenseg otthagyni egyedul egy osztalyt!!! Ilyet meg nem is hallottam! Hat ne is hagyjatok szo nelkul majd a szuloin! :twisted: :!:

Kép

Kép
lorcika

Dóri, hát ez tényleg nem semmi!
Hihetetlen! Ilyet....

Szépek a gyerkőcök nagyon!
Gergő jó pasi lesz.:)

Kép
niki30

Hahó!

Márti! Gratula neked is, végül te is ölelgetheted már a babócád! :) :)
Én még két hete azt hittem én leszek az utolsó! :) De mint tudjuk utolsókból lesznek az elsők, úgyhogy neked tuti semmi gondod nem lesz a tejcivel, az éjszakai alvással... :)

Képzeljétek úgy tűnik visszajövőben van a tejecském! Lehet hat a homeos bogyó??? :) Ma csak délután szopizott két ciciből, de felesleges volt mert ki is bukta, úgyhogy az már csak komfort szopinak kellett volna, de én kis Para Zita áttettem a másikra gondolván éhezik a drágám! :)

Fejegettem egész nap a cickótígy ősszejött estére 120 gramm, azt apjuk fogja megetetni vele, hogy én tudjak pihenni éjszaka... valahogy napközben sem tudok aludni max feküdni... de attól nem termelődik a tejci. Úgyhogy este kelek a babóval én is ráteszem cicire egy kicsit, hogy a tejtermelődés ne szenvedjen zavart. De a több órás cummogtatást megnyerte apa! :) Kíváncsi leszek hogy fog bejönni ez a megoldás! Most csinálunk ilyet előszőr.

Riella! Ha ilyen apró kemény csomókat érzel a gátadnál, akkor az normális, főleg ha nem fűj jobban mint egy seb, ami bárhol máshol lenne rajtad, vagy mint egy lila folt... Nah szal megtapogattam magam odalent, hogy tudjam mire gondolsz :D és rájöttem hogy azok a kemény kis dudorok a varratok, ugyanis a gátat is több rétegben varrják és csak a bőrvarratot szedik ki, szóval az onnan a mélyebb rétegekből szépen felszívódik. Az akár 21-30 nap is lehet. SZal addig érezhetsz ilyesmit! :)

Jah és poén! A mai nap anyatejgyűjtő kagylókkal jártam keltem, hogy egy csepp se vesszen kárba, amúgy megjegyzem, hogy 40-50 gramm tejcsi csak abból jött össze, hogy szopi alatt a másikból kifolyt a tejci, amit eddig vagy pelusba vagy melltartó betétbe engedtem, de most felfogom az utcsócseppet is! :) Nah szal fekszünk az emberrel az ágyon... épp összebújtunk, de csak olyan 12 éven felülieknek módra :D, amikoris gondolt egy merészet hogy megharapdálja a cicimet.... szegény akkorát koppant az acélbetétes melltartón, hogycsaknah! :D Mire jó az anyatejgyűjtő kagyló! :) :D :lol:

KépKépKép
bogyra

bogyra,
anyatejgyűjtó kagyló, mint önvédelmi eszköz! :lol: különben ezen én is gondolkodtam már, főleg h én nem fejek, viszont azt tapasztalom h eleg sok kicsepeg így. néha tökre megkeményedik a melltarto betét a sok tejcitől - én is kíváncsi is lennék h mennyi lehet ez az adag. hol vetted ezt a cuccost?

gondolod h az alvás befolyásolja a tejtermelődést? :shock: nekem elég könnyű dolgom van - ha a babóval nem is mindig, de legalább főznöm nem kell (max heti 1-2 alkalommal, akkor is vcsak kiveszek vmit a mélyből v bedobok egy kis húst sütőzacskóban sülni) és ha babával nincs teendő (ami ritka, mert napközben alig alszik), akkor "henyélhetek" :oops: :) azért több gyerekkel ez már biztosan nem megy! :?

lorcika,
én az elején szopi közben mindig baromira megszomjaztam és mindig oda volt készítve 1-2 pohár vmi h közben megigyam - állítólag, ha szopi közben iszik az ember lánya, akkor még jobban termelődik a tej, mint ha csak előtte v utána inna. :shock: ezt a kórházi védőnő mondta - mástól még nem hallottam. viszont azt is olvastam h ha megszomjazik a mami, az annak is a jele h jól termelődik a tejci.

a HA jelenti azt h hipoallaergén?

riella,
Te megkóstoltad a tápikat? :lol: javasolta vki h kóstoljuk meg az anyatejet is, de engem vhogy nem vitt rá a lélek :oops: :roll:

csajok, akik fagyasztotok:
igazából engem a lustaság is arra vezet h ne fejjek és csak szopiztassak, uis a sterilizásgatást kicsit macerásnak tartom. Ti mennyire és hogyan fertőtlenítitek a mellszívót és a cumisüvegeket? lehet h időnként nekünk is jól jönne egy kis tartalék, amit apa odaadhatna kiskanállal. tegnap is "elszaladtam" a brendonba, de ez röpke 2 órámba került és persze addigra megéhezett itthon kicsi bogaram (nem akartam magammal cincálni - kocsi, üzlet. sztem még mindig kicsi ehhez)

Dóri,
Gergő már most is jó pasi! :lol: viszont Marcika nagyon belevaló kissrácnak tűnik már most! olyan rosszcsont pofija van :lol:
mi a túrónak két tanci néni kíséretnek egyetlen kislány mellé?! mellesleg biztosan van vmi szabályzat is arra h nem hagyhatják magukra a kölyköket egy percre sem! nem is értem h hogy jutott ilyen eszükbe!! pedig nem véletlenül megy két tanerő - gondolom, pont az ilyen helyzetek elkerülése végett.
Vendég

Jó reggelt!

Bogyra, ügyik vagyok!
Erről a mellkagylóról én is csak jót hallottam. Tényleg egy praktikus találmány, főleg ha sok kicsöpög.
Csak nyugtatásképpen mondom, hogy ha szopizás közben a másik melledből csöpög a tejci, akkor minden a legnagyobb rendben. No para! Szerintem van elég tejcid.
Azért jó sokat felfogtál a mellkagylóval basszus!

Doo, az alvás nagyon is befolyásolja a tejtermelődést. Igen. Alvás, evés, ivás, no stressz és idegeskedés! Akkor minden rendben.

Én baromi szomjas tudok lenni szoptatás közben. Nekem is ide van készítve mindig az ásványvíz vagy a tea.

Fertőtlenítés. Én vettem fertőtlenítő folyadékot (chicco), de ezt csak a bimbóvédő napi 10x-i fertőtlenítésére használom.
Amikor fejtem, akkor pedig a kölibe kapott sterilizálót használtam. Az tényleg praktikus tud lenni és megkönnyíti az ember dolgát. Nem beszélve arról, hogy időt spórol meg vele.
Gondolom ez a kifőzés dolog időigényes, macerás.

Kép
niki30

Sziasztok,

Bogyra tutira jo sok tejed van!! Orulok, hogy beindult! En kb. 90-et tudok osszehozni 2 mellbol, de hatha ez majd novekszik.

Ejszakai pillanatkep: Mano ebredt fel 1 korul, mellem tele, nyomom a szajaba, kopi ki, ragcsalja, cibalja, csocsalja..mar a falat kapartam. Masikkal ugyanez. Sirok, mint az allat ez igy nem megy, rohanok at apahoz, hogy melegitse a lefejt kis tejet, meg csinaljon tapot. Apa folugrik kijon a nappaliba (nalunk nappali konyha egybe van, egy pult valasztja el). Elindul a nappaliba es megall a konyvespolc elott...nez jobbra., nez balra...en meg a konyhaban allok, mar veszem elo a tejet, gyerek log rajtam, en meg csak rohogok, hogy apa olyan koma, azt se tudja hol van. Na aztan felebredt, en addig probaltam meg szoptatani de kis sikerrel, apa megetette kozben babocat, en meg elkezdtem fejni, mikozben hiszterikusan sirtam, hogy mar nem kell neki a cici, csak a cumisuveg...szoval k.va jo volt!!!!!! :( :roll: :oops:
Aztan elaludt gyorsan a kicsike, en lenyugodtam, reggel meg szepen szopizott megint, csak keveset tepte a mellem!! Benyomott a tegnapi lefejttel egyutt vagy 100 grammot.
Tudom, hogy gaz, de en annyira kiborulok ha nem megy a dolog, plane igy hulla almosan hajnalban vagy ejjel!! :( Szedni fogom mar ezt a Pulsatilla mittommit...mert a sirasommal nem segitek a tejtermelesen!!! :(

Az alvas amugy tuti befolyasolja a terjtermelest, mert ejjel mindig fullra tele van a cicim, akkor be is tud nyomni egy jo nagy adagot!

Kép

Kép
lorcika

Persze, Lorci, számít az alvás nagyon is.
De szerintem éjjel az is, hogy talán több órát kibírnak cici nélkül, mint nappal és így van ideje a cicinek bedurranni.
Az jó, hogy reggel újra oda tudtad adni neki a melled! Éljen!

Kép
niki30

Doo!

http://www.babashop.hu/catalog/product_ ... cts_id=293

itt nézd meg a kagylót, de szerintem mindenhol lehet kapni, van az aventnak is, meg bébécomfort, meg sok féle is van! :D Nekem ilyen van.

Hát így sem vol tsokkal jobb éjszakánk, apa megetette vele a lefejtet, de csak akart utána cicirejönni, mondjuk hamar elaludt utána már a cicikómon, aztán 4-kor kelt megint és hatig műsorozott.... de azt apával tette a másik szobában úgyhogy én tudtam aludni. Majd 10 kor kelt újra, már szopizott, most tekereg a mózes kosárkájában! :) De valahogy két napja olyan kis haragos tekintete van, nem értem miért... :(

Én hetente szoktam csak kifőzni a cuccait.... amúgy csak forró vízben elmosom. Épp ma reggel dobáltam be mindent a fazékba, igazából én nem tartom macerának a főzicskélést... Jah meg első körben mindent a mosogatógépben elmostam 90 fokon...

Most megyek reggelizni, pihengetni... pusz mindenkinek! :)

KépKépKép
bogyra

KépKépKép
bogyra

Sziasztok,

Dóri, nagyon szép a kis családod :)
A tanítónénis storyhoz no comment... nagyon durva, hogy lehet felnőtt embereknek ennyi esze :evil:

Bogyra, tök örülök a cici- sikersztoridnak :) Vigyázz a homeós bogyóval , nekem azt mondták max 3-4 napig szedjem utána elkezd tejet apasztani.. lehet újra használni, de szüneteltetni kell legalább ugyanannyi napot mint amíg használtad.
Doo, te esetleg tudsz erről többet?

Ilyen sokat össze lehet gyűjteni a kagylóval?? Mondjuk nekem is mindig szétázik a melltatóbetét, lehet hogy lecserélem kagylóra :)

Lorcika, igazi hős mami vagy, ne add fel!!! Hormonok lassan lecsillapodnak, és már csak a fáradtsággal kell megkűzdeni... :roll: én is esténként néha felhúzom magam tök hülyeségeken. és olyan ideges leszek hogy elkezdek bőgni :oops: aztán emlékeztetem magam hogy az idegeskedés árt a tejcinek meg Zsófi is érzi rajtam...egy jó meleg zuhany mindig lenyugtat :)

Én kaptam sterilizálót, és az elején minden reggel kisterilizáltam a mellszívót, napközben csak forró vízzel elmostam. A védőnő viszont azt mondta tök felesleges naponta sterilizálni, csak mossam el forró vízben. Szal nem sterilizálok.. semmit, a kiskanalat amivel vizet adunk neki amikor csuklik azt sem. A cumiját néha, ha eszembe jut... A mellem sem steril (bár azért megmosom mielőtt rácuppan :wink: ) És a babavízre is az van írva két nappal a felbontás után már forralni kell, de arra is azt mondta a védőnő baromság... szal azt sem forralom.

A fagyasztással kapcsolatban az anyósom (aki gyerkeorvos) ragaszkodik hozzá, hogy 8 óránként (max 12) fagyasztani kell... az mondjuk 3 max 4 etetés, az alatt kell lefagyasztani érdemes mennyiséget összehozni...nem mindig könnyű :roll:

Sajnos Zsófi egy picit hasfájós, főleg este, talán mert agyonzabálja magát :roll: így kajcsi előtt mindig kap espumisant, akkorákat böffent meg rottyant hogy eleinte egymást vádoltuk, mert nehéz volt elhinni, egy kislány ilyen hangokat tud produkálni :lol:
pici76

Sziasztok,

Gyors beugrok, mert a babám most úgy tünik, teljesen nyugodtan alszik a szopi után.

A szopival kapcsolatban csak annyit, hogy a kórházban engem az elején mindjárt kikészítettek, mivel a babámnak felügyelet alatt kellett lennie a szülés közben elkapott fertőzés miatt (beleívott a magzatszurkos m.vizbe :( ) és állandóan pótlást adtak neki. Az első naptól amikor köztudott, ha semmit nem enne sem lenne gond.
Mindig azzal nyüsztettek, hogy annyi x 10 millit kell szopiznia, ahány napos...szerintem ezt az elején amíg nem indul be a tejci rendesen nem szabad ennyire komolyan venni. És a pótlással meg pont azt érik el, hogy a baba nem fog a ciciből annyit szopizni, RGO nem fog annyi tejci termelődni.....
Szóval én hősiesen jártam a szülés után 3 órától a megőrzőbe a babámért és vittem a helyemre szopizni (vagy legalábbis szopit tanulni), hogy beinduljon a tejci.
Nagyon sokszor mire a helyemre vittem már megetették és csak aludt mellettem, ez nagyon elkeserítő volt, alig vártam, hogy kitegyék már mellém és csak én etessem. Ez egyébként bababarát kórház :( A 4 nap alatt amíg felügyelet alatt volt, 2x hozták ki önmaguktól a babámat :( .

Én is kölcsönöztem mérleget egy hónapra, de én is totál beparáztam tőle...hozzáteszem volt olyan nap, hogy a babám szopi után 1g-al kevesebb volt, mint előtte :shock: , pedig a mérleg hipi szupi, nem azzal lehet a gond. A szoptatási tanácsadónő barátnőm azt mondta próbáljam minél magasabbra tenni a mérleget....Aztán most egy kicsit óvatosabban méregetek, inkább este ruha nélkül, napi 1x, meg néha néha kiváncsiságból szopi előtt és után, de azzal vígasztalom magam, hogy minden pelusban van kaksi és már többször szembe is pisilt a pisis pelenkákon felül, viszonylag nyugodt babó, csak néha van pár óra hüpike, egyébként eszünk alszunk, úgyhogy reméljük nincs gond.

A születéstörténet amivel adós maradtam:
Kedden, május 29-én már minden bajom volt, hogy lassan egy héttel hordom túl a babámat. Anyunak pont arról panaszkodtam, hogy én már azt akarom, hogy fájjon, hogy szüljek, a pocimat egyre lentebb láttam, nagyon sokszor keményedett a pocim, stb.stb. Végigtakarítottuk az öcsém szobáját (nagy meló volt :D ) és este a párommal a barátok közt közben arra lettem figyelmes, mintha picit fájna a pocim....Nem is gondoltam, hogy ez fájás lehet, a szülésznőm a lelkemre is kötötte, hogy az a fájás, amikor már beszélni sem tudok....úgyhogy megnéztük a filmet, közben azért jelezgettem apának mikor érzem ezt a fájdalmacskát (akkor tartottunk 10 percnél)...
Mindketten bealudtunk a nagy méregetésbe, nem is feltételeztem, hogy ez a szülés lehet és nagyon fáradt is voltam......
Éjfélkor már arra keltem, hogy erősödnek a fájások, megnéztem, kb.8 percenként jöttek, én átmentem a másik szobába hagytam még apát pihizni.
A másik szobában is bealudtam és kb. 1 óra körül keltem hajnalban akkor már 6percenként éreztem. Mondtam apának, hogy megyek és lezuhanyozok - ezt javasolta a szülésznő- és ha elmúlnak a fájások, akkor ez még nem szülés....

Hát a kádból már óvatosan tudtam csak kiszállni, fájásszünetben, akkor már 5 percnél tartottunk, úgyhogy hívtam a szülésznőt. Ő mondta, hogy öltözzünk, kb. fél óra múlva találkozunk a kórházban.

Pont a dokim volt az ügyeletes orvos :D , álmos szemekkel vizsgált meg, két ujjnyira voltam nyitva, burkott repesztett, aztán beöntés, zuhi, szülőszoba.
A külön szülőszobát kaptuk - hála az égnek nem kellett a közösbe menni és ott töltöttük a születésig hátralévő 1,5 óránkat apával (ő jött be végül és végig bent volt, aminek nagyon nagyon örülök :D ).

Labdáztam, az nagyon jó volt és az egyetlen dolog amit kértem az egy vizes ruha volt, amit a homlokomra tettem.

A kitolás nagyon kemény volt, de profi volt az orvosom és a szülésznőm is, csak arra koncentráltam, hogy ők milyen utasításokat adnak, hogy lesz könnyebb nekem és a babának.

Amikor kicsusszant és felsírt, olyan megkönnyebbülést éreztem. A dokim és a szülésznőm csodálkoztak, hogy mekkora baba (max. 4 kilóra saccolták, hát azt is túlléptük jócskán :wink: ). Apa nagyon büszke volt, simogattuk a kis lila jövevényünket és nem tudtunk vele betelni, hogy még így is milyen gyönyörű.

Aztán két órát kellett pihennünk a szobában, az utomunkálatokkal együtt (varrás,stb...... hála istennek, nem volt semmi belső sérülésem, gátmetszés is csak minimális a baba nagy súlyától függetlenül).

Az orvos végül gratulált nekem is és apának is és megdicsért, hogy minta szülés volt, de ezt már írtam :wink: . Az első fájástól (amiről nem is gondoltam, hogy az :D ) a szülésig 8 óra telt el, az aktív része 2 óra volt. Nagyon szerencsésnek mondhatom magam.

A babámat sajnos ahogy írtam, csak a 4. napon kaptam meg, de a lényeg, hogy a kórházat már úgy hagytuk el, hogy semmi probléma nem volt vele.

Itthon nagyon jól berendezkedtünk, apa imád minket, fürcsinél sem sírunk, csak a body-t felvenni utáljuk, meg néha a pelusozást, de ez sokszor hangulattól és étvágyunktól is függ.

Én is jól vagyok. A felszedett 16 kg-ból 5 maradt rajtam (ezt úgy érzem mind a combomon és a fenekem :( , próbálok enni rendszeresen és egészségesen, de egy párszor betettem a babámnak véletlenül (nem gondoltam, hogy az amit ettem megzavarhatta a pociját), de egyébként minden ok :wink:

Inkább családi gondokkal küzdünk, de ezeket nem ecsetelem, mindenkinek megvan a saját gondja, próbálok én is a babámra koncentrálni és arra, hogy neki mindene meglegyen.

Már 10 óra óta alszunk, előtt nagy szopi buli volt, lassan szerintem felébred.

Néha alig várom, hogy felébredjen már, mert annyira hiányzik....Imádom.

Jó sokat írtam, jövök ahogy tudok, vigyázzatok magatokra.

Puszi
Melcsi

ui: a babák egyszerűen gyönyörűek, a kismamák is nagyon szépek!!!!!

Bringám, örülök, hogy újra a fedélzeten vagy, imádlak, köszönök mindent neked. Alig várom már, hogy baba-mama talizzunk!!!!!!!!

Kép
melcsi6

A lényeget kihagytam!!

Márti-Horpika, gratulálok a babádhoz!!!!!!!!! Akkor minden topik baba jelen :D .

Pussz.
Melcsi

Kép
melcsi6

Melcsi, ezek szerint akkor tényleg minden flottul ment nálatok!
Gratulálok Nektek!

Kép
niki30

Melcsi: Orulok, hogy jelentkeztel es hogy jol vagytok! Csak igy tovabb! :)

Lanyok en ma baby-blues vagyok! :( Remelem alakulnak majd a dolgok velunk, mert egyenlore eleg szarul erzem magam szoptatasilag! :(

Pusz mindenkinek es szep estet.

Kép

Kép
lorcika

Ma nekem is überszar napom van.
Marci is extra nyünyü, hailyen iccakánl lesz, mint nappalunk, akkor az nagyon gáz. Alig aludt vmit, azt is csak a babakocsiban ringatva volt hajlandó. :x

Holnap ráadául még össze kell cuccolódni úgy, hogy 8.20-ra odaérjünk a csípőszűrésre az ortopédiára, könnyebbség, hogy ide Újpestre kell menni szerencsére a gyerekrendelőbe. De ha férj nem tud itthon maradni még addig, akkor Vikit is trógerolnom kell magammal, ami aztán érdekes egy felállás lesz/lenne, mert ő szaladgál az ilyen helyeken ezerrel, én meg ugye Marcikát nyüstölöm, öltözködés stb. De valszeg bevállalja az egyiküket. Anyumék temetésre mennek, ezért nem tudom otthagyni.

Ja, és a slusszpoén az erdei iskolában még az, hogy az egyik tancinéni pasija hozta haza kocsival a cuccokat és berakta a suliba. Ami szép és jó és köszönjük, csak a sulit bezárta a jófej gondnok. Így aztán alig van cucca Gergőnek, mert inkább mindent odaadtuk "baleset" esetére.

Na, igyekszem regenerálódni kicsit, mert roppant stresszes vagyok, részben van oka, részben nincs. :? :? :roll:
Vendég

Lanyok akik bimbovedoztok. Milyen tipusu van nektek? Lattam a Medela website-jan, hogy van ilyen szilikonos, pillangonak hivott, aminek a teteje kivagott, igy manoka orra hozzaerhet a borhoz.
Azt hiszem be kene szereznem egyet.

Kép

Kép
lorcika

Lorci, én azzal nyomom.
Vendég

Horpika.

nagyon nagy gratula a kismanóhoz :D

Legi

Kép
leglesscat

Nah, gyors születéstörténet.

Hétfőn fél nyolcra mentem NST-re, de a dokim már előző nap mondta, hogy ha jó lesz a görbe, megindítjuk. Vizsgálat után beöntés, majd Háromnegyed tízkor bekötötték az oxytocint. Hamar elkezdtek erősödni a fájások, de csak bő 2 ujjnyira tágultam. Közben befutott a párom is. Háromnegyed egykor burokrepesztés. Fél háromkor a szülésznő úgy tippelte, este hatra végzünk. Fél óra múlva viszont már azt, hogy négy körül meglesz a baba. Ekkor tünt el a méhszáj. Még egy órát egyik oldalról a másikra fordulva töltöttem, majd megjelent a buksi, és felhangzott a most már nyomhat jelzés. Tíz perc múlva megvolt Noel baba. Sajnos elég nagyot kellett vágni, kis goló feje nem idomult:) De a kis csomag mindenért kárpótol:):)
Hétkor már kezemben volt a baba.

Azóta gyönyörüen fejlődik, tejcsim ha csak megnyikkan, patakokban folyik. Csak kicsit türelmetlen és mohó őkelme, de hát ezekkel megbírkózunk:)

Kép
horpika

Sziasztok!

Nézzétek meg szerintem mindenkinek tetszeni fog. Remélem mindenki meg tudja nézni.

http://www.toroktattoo.fw.hu/edes.pps

KépKép
rena10

Lorci, nekem Aventos van, sima. De az a pillangós jó megoldás. Most láttam csak, hogy van ilyen is.

Dóri kitartást! Olyan jól csinálod! Remélem holnap jobb napotok lesz.
Ortopédiaa? Mi egy hónap múlva kaptunk időpontot. Pénteken jelentkeztem be. Mi is ide megyünk újpestre. :) Hol van a rendelő pontosan?

Kép
niki30

Jaaaj Rena, én ezt a napokban kaptam meg. Úgy bőőgtem rajta! Istenem....hüpp hüpp hüppp.

Kép
niki30

Jaaaj Rena, én ezt a napokban kaptam meg. Úgy bőőgtem rajta! Istenem....hüpp hüpp hüppp.

Kép
niki30

bogyra, köszi az infokat! még jó h pénteken voltam brendonban :evil: :roll:

szal lányok azt mondjátok h sima csap-melegvíz elég? én először kifőztem a cuccosokat (mellszívót), aztán ezt néhány naponta ismételtem, közben meg meleg szappanos vízzel öblögettem. de aszittem h ez még mindig nem elég steril. chiccom nekem is van, de az vhogy egyrészt olyan fura szagú, ami cumisüvegen az öblögetés ellenére is érezhető azóta is :roll: :shock: , másrészt nehezen is hiszem h teljesen egészségre ártalmatlan egy ilyen vegyszer. :?

melcsi, horpika,
kicsit mindig irigykedek ezekre a szép szülésekre :oops: ügyesek voltatok! :)

pici,
én apasztást urticával úgy tudom h nagyobb higításban játszik. azt h meddig kell szedni, nekem doki nem mondta, de ő is felhívta a figyelmemet ere h nehogy nagyobb higításút szerváljak, mint ch5-öst!

tejciserkentés örömteli módon :wink: : egy kolléganőm mesélte h ő azt figyelte meg magán h ha sok csokit eszik, akkor jobban termelődik a tejecske. mivel nem méricskélek, mennyiségről fogalmam sincs, viszont az biztos h rengeteg édességet, csokit eszem - nem tudományos megfontolásból, hanem mert jólesik, ráadásul olyan kevés dolgot merek megenni (szinte csak húst krumplival, rizzsel) h vszeg ezért is kell egy kis "pótlás" :lol: és lorcika, nem elhanyagolható a boldogsághormon szerepe sem, amit az ember csokival bevisz :wink:
Vendég

Sziasztok lányok, csak most volt időm jönni! Remélem mindenki jól van!Itt volt péntektől vasárnapig a legjobb barátnőm, aki lesz Domó keresztanyuja, és csináltunk jó sok képet a lurkóról,dobok fel párat nektek is! :)
Mi jól vagyunk, már 4200 grammot nyomunk :). Éjszaka csak egyszer kelünk fél három-három körül! Nagyon jó baba, rengeteget mosolyog, és rettentően mozgékony :). IMÁDOM! :)

Kép
elizabeth25

Kép Kép Kép Kép

Kép
elizabeth25

Jajj Melinda, annyira cuki Domi!
Az a kanapés kép k....va jóó! Olyan nagyfiús!

Kép
niki30

Én is teszek fel képeket a kislányomról.
Kép Kép

Kép
niki30

Jó Reggelt!

Az éjszakánk mesés volt,négy órákat aludt a bébim,ami tőle ritka,mivel egy haspók és nem bír ki annyit kaja nélkül...de most sikerült igy én is tudtam egy huzamba 2 órákat aludni,ami rég nem fordult velem elő.

Lisa,a bébikéd extra édes,nekem is a kanapés kép a nyerő azon annyira macsós,és úgy ül ,mint egy sztár manökken,aki be van állítva hogy a legelőnyösebb oldala látszódjon a fotón.

Dóri ,Gergő után szerintem cikk cakkba fognak pisilni a lányok,olyan jó pasi lesz,mert már most az,Marci meg egy bűbáj!!!!
Kitartás a nehéz napok után mindíg jobbak jönnek!!!!
De Te egy csúcs anya vagy,ezt ugyis tudod!

Én forró vízben elmosok mindent és kész,sem folyadék sem sterilizáló nincs itthon.nekem itt a lakásunkban nincs főzésre alkalmas konyha,csak egy szekrény,hűtő,mikro,szóval főzni anyukám főz egy szinttel lentebb,itt sak melegítünk ,tehát én ki se tudnám főzni a cuclis üvegeket csak lent,az meg maera cipelni le föl.
Elmosom,és kész semmi baja nincs a babának....lekopogom.

Melcsi eszméletlen ügyes voltál,tényleg le a kalappal előtted,nagy gratula a minta szüléshez és a minta babához is.

Horpika neked is gratula,te is nagyon ügyes voltál.....azért lányok én azt mondom szerencsések vagyunk mind ahányan itt vagyunk,egyikünk sem szenvedett sokat,és a legtöbbünknek egy pozitív élmény volt a szülés,pedig mit össze nem paráztunk itt előtte,aztán milyen hősiesen helyt állt mindenki...

Most robogok ébred a babucim,szép napot

puszi

Kép rólad álmodom Kép kockásban nyomo Kép vasárnap apával

KépKép
riella77

Jajj, de jó sok kép! :)
Ez a Domcsibaba kifejezetten husisodott. :lol:

Niki,
nagyon szép a kislányod. :) Milyen picinek tűnik a nagy lova(i)m mellett. :) Neked van tejcsid rendesen, ugye?

Riella,
elfelejtettem tegnap írni, hogy örülök, hogy bevlt az új tápi.
Látom, nálatok is bejátszik az apa mellkasán való szunya és pihi. :lol: Szép, kiegyensúlyozott babád van. :)

Köszönöm lányok a bíztatást, de vannak mélypontok mindenkinél. :roll:

Rólunk:
Marcika 10-kor evett este és 5-ig aludt egyhuzamban, ami nagyon jóóó. :) Viszont azóta ott folytatja, ahol tegnap abbahagyta. :? :? extra zizi. Csípőszűrésen minden rendben volt reggel egyébként. Felváltva kakiltak be, hol Viki, hol Marci. :twisted: :roll: :lol: :? Kezdtem hülyét kapni, ráadásul Marcit 2x át kellett öltöztetnem a de. folyamán, mert kifolyt a pisi, egyszer mega a kaki. :roll: Közben cipeltem be Vikit is a kertből, mert egyedül nem garázdálkodhat kinn, ráadásul puszilgatta a kutyát is, úgyhogy neki még arc éskézmosás. Most lenyomtam aludni a csajszit, Marci meg a babakocsiban húzza a lóbőrt. Kicsit szusszanok...

Jaj, Niki a rendelő a Jókai u-ban van. Parkolni elég szar,én szabálytalanul fel a járdára( sokan mások is :)). Újpest kp-nál van. az István útról nyílik, ill. maga rendelő is ott van, a bejárata van csak Jókaiból.
Vendég

Hello Csajok,

Melcsi, tényleg mintaszülésnek hallatszik, de Horpikáé is sikersztorinak hangzik :)

Lorcika, Dóri, valami lehetett a levegőben tegnap mert az én babum sem nagyon aludt... hajnal 3-ig nyomta, miután napközben is alig aludt... ez a szar időjárás lehet az oka... 10kor vakartuk ki magunkat az ágyból...remélem a mai éjszaka korábban kezdődik.
Szal nem sikerült a tegnapelőtti beállítást freezelnem...

Niki, nagyon édes Emma aban a kis sapiban, és még mindig olyan picikének tűnik, talén azért is mert nagy az ágy :) de nagyon cuki!!!

Csajok, a hordozóba mikortól lehet "tárolni, illetve altatni" a gyereket? Nem gáz hogy az nem vízszintes? Nálunk van egy kis bölcsője lent is, abban alszik (amikor alszik) de amikor fent van, szívesen vinném magammal erre- arra a lakásban, de nem merem még hosszan ültetni a hordozóban.. vagy lehet?
pici76

Dóri,
én csak pislogok amikor ilyeneket írsz... lehet hogy én vagyok nyamvadt, de engem ez az egy gyerek is lefáraszt ... vagy annyit bír az ember amennyit muszáj? :roll:
tegnap azon gondolkodtam hogy min 3 év korkülönbség lesz a két gyerekem közt, addigra legalább már Zsófi tud tisztán kommunikálni, meg nem kell pelusozni...
olyan kétségbeejtő amikor sír , zokog és enm tom mér... kettő ilyet nem bírnék :shock:
pici76

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: