A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2007 tavaszi babák

Sziasztok,
Timi kérésére. Igaz nem a legjobban sikerült kép, de íme, ahogy nézegeti a kezét:
Kép

KépKép
bozotka

Mekkorahajavaaaaaan! kiraly!

Csajok! Annyira orulok, hogy akkor megsem Gaborral van a baj, hanem VELEM! En vagyok maximalista, nekem kell lazulnom! Mostmar csak azt mondjatok meg, hogy lehet. Lehet, hogy az a baj, hogy meg csak 2,5 eve (sem) vagyunk egyutt es ebbol 1 e az egyutt eles? Lehet, hogy csak turelmesnek kellene lennem, nem csak mindig elvarnom, hanem idot adni neki? Mert amugy meg olyan aranyos is tud lenni, de teny es valo, hogy valamivel minden nap fol tud huzni!!!!

Elment a fejono, kesz vagyok. Es 10 rugoval konnyebb...
kami

hi!
Kami,
mennyi ideig volt, hogy ennyit perkáltál, 4-5 óra??? Akartam írni, h én is üdvözlöm, én is tőle tanultam legtöbbet cici-menedzsmentből...

Ülés-témához: én sem erőltetem Rolit, szerintem neki arányaiban nagyobb feje van, mindenesetre nem tartja még olyan jól a kis fejét. TV-nézéshez azért az ölembe szoktam ültetni, de ott kétoldalról ki tudom támasztani a cickókkal :lol: . A baby-TV-t néztük az én szinkronizálásommal (miután észrevettem, hogy a játszószőnyegén kitekert nyakkal a bárszekrény üvegében :!: nézte a hokimeccset). Pedig én azt hittem, h jól elbarikádoztam a TV-től....

Házimunka:
nálunk pont fordított a helyzet: Tamás rendszeretőbb mint én, nem kell utána pakolni, sőt amióta baba van MEGKÖVETELI, hogy minden hétvégén takarítsUNK ki. Mindig ilyen rendmániás férjeket fogok ki (de egyszer jártam egy olyan sráccal is, aki vonalzó mellett hajtogatta össze a pólóit. Na addig jártunk, amíg ezt meg nem mutatta :roll: :roll: ).
Most nem tudok panaszkodni, mert minden OK. Nagyon utáltok?? Nem kellett volan hozzászólnom a panasznapon.
Még Rolit is kicseleztem: amikor azt hitte, h befejezte az evést az egyik cickóból, kicsit játszottam vele, átvittem egy másik ágyra és a másik cickóból még folytatta, mintha most kezdené az evést. Hiába, ki kell használnom a szellemi fölényemet, amíg lehet... :lol: 8)

Bozotka,
nagyon szép kis hajasbabád van!
kicsit még visszaolvasok,mert lefeletettem a témákat :oops:
Vendég

Bigsis! Tegnap volt a jobb cicim 3 ora, meg ma a bal is kb ennyi.
kami

Tegnap még egy sztori volt a játszótéren, de túl dühös voltam a két kislány miatt, hogy eszembe jusson. Nat békésen hintázott, mikor az egyik anyuka egy Pombear izével kezdett sertepertélni. Én nem adok neki ilyesmit, a csúcs kényeztetés a háztartási keksz. Persze Nati kért, nagy kiabálást csapott. Megengedtem, nem fogom ordíttatni a gyereket. Robival mindketten mondtuk, hogy köszönjük, nem kérjük. Köszönjük, nem szeretem, ha ilyeneket eszik. Ennek ellenére vagy ötször adott neki. Kedvelem a csajcit, de mit nem lehet ezen megérteni?! Egy kicsit zavarban volt, mondta is, hogy de hát szereti. Nem tudom, ha marihuánás cigit látna a gyereknél, akkor is azt mondaná, hogy nem gond, szereti?!

Barbi,
Nincs ugyan sok tapasztalatom cumisüveggel, de ujjtömködés az megy nálunk is. Ha olyan ülős szopipózban eteted, akkor nem tudod a kezét alulra begyömöszölni? Szabival és Natival bejött, igaz, csak szopinál.

Kami,
Egy etológus (talán Konrád Lorenz?) irományában olvastam, hogy ami nem határozottan káros, azt az evolúció nem rostálja ki. Összehasonlítva a többi emlőssel, a terhesség nagyon problémás, ebből van saját tapasztalat :wink: . A szülés a felegyenesedés és az aránytalanul nagy koponya miatt egyedül az embernek (meg néhány agyontenyésztett haszonállatnak) ilyen brutális. Én jól érzem magam a bőrömben, de a környezetemben elég sok "kontraszelektált" embert látok itt a dzsungelban :D Akkor már miért ne legyen néhány más dolog is félre(nem)tervezett? 8)
Ok, lehet, hogy kicsit félreértettem, amit írtál. Egyetértek azzal, hogy a hosszas ücsörgés árt.
Sajnos azt látom, hogy a kész nem mindig elég. Van egy kislány a játszin, aki vmilyen egészségügyi bibi miatt nagyon hízik. Már teljesen el vannak görbülve a lábai, pedig csak annyi idős, mint Nati. :( Pedig anyuka keményen harcol, de nem tud mit csinálni. Ezért tartom nagyon rossznak, amikor járatják a gyereket, ahogy te is írtad, nem szabad siettetni.

Roki,
Sajnálom, hogy ennyire kimerítő a két gyerek. Hát tartalék az bennem se nagyon van. :( Szerencsém, hogy nálunk elég jól szervezhetőek a dolgok, alvás felváltva, és mint a bűvész hol egyik, hol másik gyerekhez kapok és dobom le, amikor a másiknak nagyobb igénye támad rám.
Ezeket a megjegyzés dolgokat nagyon jól ismerem, anyukám mestere. A múltkor egy idegesebb pillanatomban rászoltam, hogy hagyja már abba, nagyon idegesítő. Erre az volt a válasz, hogy akinek nem tetszik, nem tolja a kistalicskát. Majdnem visszaszóltam, hogy én benne vagyok, nélküle sokkal jobban boldogulok (tényleg). Így anyukám segítsége annyit jelent, hogy még több melóm van, de legalább társaságban, így könnyebb. Azt már írtam, hogy anyós tündéri, de nem túl okos és sokmindent nem ért, hogy miért úgy csinálok, ahogy. De legalább nem bírál felül.
Ha tele van a hócipőd, gyere el egy jó kis 8ker játszizásra. Nati és Zsuzsa majd egyidősek, biztos jól ellennének.

Timocska,
A kiabálás nálam se jön be, én inkább azt csinálom, amit Kami is írt a fejőnőről. Közel megyek hozzá, dumálok, bámulok a szemébe. De tény, hogy kell a szemkontaktus, hogy rám figyeljen. (Amolyan Suttogóból is vett ötlet) Annyi előnyöm van veletek szemben, hogy ott van Nati. Néha ráordít, hogy SZASZAAAA! Neki pedig a rémülettől kikerekednek a szemei és el is felejti, hogy mi volt a gondja.
Natinak is volt beépített kádgomb a fejében, amint leültem, megszólalt a vészcsengő. Hangosan. A rosszabb verzió, hogy este mindig akkor sírt fel, amikor a filmekben a nagyjelenet volt. Az első House körben szinte mindig Robit kértem meg, hogy mesélje el, mi is volt a probléma szegény beteggel. :?

Együtt fürdés: Én még 40 fokban is fázok, ha kilógok a kádból, így nálunk ilyen kivevős gond nincs :) Próbáltam, nekem nem jött be :wink:

Apucik:
Azt hiszem, legalább ebben szerencsém van. Az igaz, hogy pont ma közöltem Robival, hogy ha az ingeit nem gombolja ki a szennyesbe dobás előtt, nem vasalom ki :x . Persze rögtön visszaszólt, hogy csak azért nem gombolta ki, mert nem gondolta, hogy ki akarnám vasalni. :D Nem is emlékszem, mikor veszekedtünk utoljára. Ő nem az a fajta, akivel lehetne. Ezt sokszor fel is rovom neki. :lol:
A telefontöltők meg alapban a konnektorban vannak nálunk, Timo. Egyetlen esély, hogy ne keverjük el :oops: :D

Kép KépKép
lorca

Kami,
Szerintem is sok idő kell, amíg egy pár összecsiszolódik. Nálunk is jópár évbe telt, hogy tudjuk, mit várhatunk (el) a másiktól. Főleg nekem kellett sokat tanulnom, Robiban beépített tolerancia van. Nekem ő az első, akivel összeköltöztem, albérlőket nem tekintve. Összesen 6 óra melóért, úgy, hogy házhoz is jött nem is olyan sok az a 15. Én itthon a konyhában több pénzt kérek el.

Bigsis,
FérjEK? Hányadikat fogyasztod? A vonalzós jó lehetett! :lol:

Kép KépKép
lorca

javagyúúúgy!!!! Akkor megérte a 10rugót :-)

Na, a visszaüvöltést én sem próbálnám ki, mert nekem sem természetem, de szerencsére a múltkori gombócos-síráson kívül máskor nem is volt eddig csillapíthatalan a tutulás. Akkor viszont teljesen lebénultam: fogalmam sem volt, mit csinálhatnék még a szopiztatáson kívül, mert mindenre csak felhangosította az üvöltést. Egyedül Tamásnál nyugodott meg, valszeg mert rajta nem érezte az idegességet.
Ja, Május, igen, a szilva lehetett az oka vagy még az, hogy ráadásul forrón ettem 6 db-t :oops: . De azért megkockáztathatsz 1-2-t, hátha Kelének edzettebb a gyomra. Köszi a tippet a fagyasztott nokedliről (ami gyors kaja házilag is, de a szaggató elmosogatása gusztustalan! Brrr!!)

Nanica,
a cici-kiköpködésnek nem lehet oka, h túl kemény a bimbóudvar, nem tudja rendesen bevenni és formázgatja? Meg sebes cicivel én szopipózt váltogattam: kerestem a legkevésbé fájdalmas de egyben hatékonyat.
Sági,
gyakran van anyós-programotok? Hajrá, ez legalább nem hosszú hétvége! :wink: (én mindig olyankor voltam eddig...)

Lorca,
ingkigombolás: Tamás sem gombolja ki :twisted: . De néha ő vasalja magának és megoldja úgy, hogy még akkor sem gombolja szét. Ezért nem szoktam neki beszólni egyéb esetekben :lol:

Együtt fürdizés: még mindig nem próbáltuk ki, pedig naponta eltervezem, hogy majd ma. Talán ma :wink:
Na, megint megtömöm ezt a kis Bubust...
Vendég

Lorca,
II. (Szent) Tamás, mint férj. Az első nem volt Szent, csak Ta
más ő is.
A tiédnek utólag is boldog névnapot!!!
(most már tényleg megyek etetni...)
Vendég

Lorca, csak 10 volt :D
kami

Júúúj, de sokat írtatok amíg sétáltunk, és júúúújjj de találó a pasikról! Barbi, Timi, Kami, csatlakozhatok? Kami, a sztori amit az esti lefekvésről írtál szó szerint így van nálunk, és az esetek nagy részében még azt is megkapom, h minek pakolászok ahelyett, h mennék már lefeküdni :D
Persze én ezt előre tudtam, h ilyen, úgyhogy mindig emlékeztetem magam a kompromisszumkészségre, mert más tekintetben pl. bevásárlás, babagondozás stb. abszolút főnyeremény :D
Mondjuk rettegve várom, h milyen állapotban találom a lakást mivel két hétig nem vagyok otthon :?
A legnehezebb magamon uralkodni, h ne váljak emiatt hárpiává, dehát a kialvatlanság ezt akadályozza... és Róki én is kegyetlen anya vagyok aki hagyja a gyereket sírni az apjánál akár fél óráig is, gondolva, h én se tudnék jobbat csinálni vele, mivel már evett..

Kép
Kép
agiboldi

Ma együtt fürdöttünk Lillussal! A kádban szopit is megpróbáltuk, csak túlságosan csúsztunk mindketten, így nem igazán ment! :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára timocska 2009.01.22 12:45-kor.

Timi
Kép Kép
timocska

Kami,
Azt hittem, hogy a 10 az csak a 2. alkalomra vonatkozott és szépen hozzáadtam az első 5öt. Akkor meg tényleg baráti :)

Ágiboldi,
Két hét apa nélkül? Most akkor ki nyaral? :D
Annyira nem lehet rossz, mint amikor apukám volt régen egyedül téli hétvégenként a nyaralóban. Nem cserél törülközőt, nem takarít, nem veszi le a kinti sáros cipőt. Ezt anyukám mind tudta, de még így is sokkolta, amit talált tavasszal. A konyhában apukám a gáztűzhelyen felejtett valamit és az szénné égett, de úgy, hogy még a konyha fala is fekete volt. Festeni is kellett :twisted: Ennyire azért nálatok nem lesz rossza helyzet. :)

Bigsis,
Nem túl kései a Robinévnap köszöntés, nekem is csak ma esett le :roll:
Megvolt az együtt fürdés? Timocska nagyon jól fest a kádban, érdemes kipróbálni :D

Kép KépKép
lorca

Jó reggelt!

Na, tegnap du Emma egy csomót aludt, amikor meg ébren volt, teljesen jól elvolt, vigyorgott végig, időnként még az az érzésem is volt, hogy csak zavarom :roll: :D
Összességében Gábor nekem abszolút főnyeremény! Azt, hogy rendetlen (bár ezt most tuti kikérné magának ;) ), tudtam amikor összeházasodtunk, nem volt meglepi - ráadásul mi 2 hét után összeköltöztünk, úgyhogy az összecsiszolódást elég hamar elkezdtük ;) A rendmánia az én bajom, van nekem is elég nyavalyám amit meg ő tolerál ;)

Timi! Nagyon jól mutattok Lillussal :D Jól látom, hogy kicsit vöröses a haja?

Kata? Kipróbáltátok az együtt fürcsit? Mi még mindig nem...

Lorca! Ezek a játszik sztorik :evil: Nem tudom mit nem lehet ezen megérteni... Mint anyósomék: eleinte mindig hoztak vmit Emmának amikor jöttek (nem apróságot!), én meg szóltam, hogy legyen szíves ezt abbahagyni, mert nem akarom, hogy ebből rendszer legyen, hogy a gyerek megszokja majd, hogy mindig kap vmit amikor jönnek. Mire ő: de most még úgysem érti :shock: Próbáltam higgadtan közölni vele, hogy nem baj, akkor sem!!! :evil:

Megyek. Ki merre megy hétvégén? Mi ma maradunk itthon, csak egy séta lesz du ha Gábor hazaért, meg jönnek anyósék, holnap meg Szentendrére megyünk :P
Vendég

Barbus,
Nem kell más, csak egy fél délutánnyi alvás és máris süt a nap :D
Ti sem vártatok sokat az összeköltözéssel. Nálunk ez aznap megtörtént :wink:

Barbus,
Anyósokat nehéz lebeszélni:) Első unoka náluk? Natihoz heti 4x jön, kész főnyeremény - tényleg. Van azért néhány dolog, amit le kell nyelni, pl ez a hozok valamit. Minden reggel pogácsával állít be, amit levisznek a játszira. Nem kell mondani, mennyit ér így az ebéd. Tegnap képes volt azért elmenni az Auchanba, mielőtt idejött 10 előtt, mert ott le volt értékelve a pogi! Szegényke egy kicsit csalódott, amikor Nat a galambokat etette meg vele. Én már rá sem tudok nézni egy Fornettisre, Robi meg soha nem is szerette. Így amellett, hogy sokba kerül, mindig kidobálom a felét. :?

A mai program még nem tiszta. Robi még csak most ébredezik. Jó neki :D

Kép KépKép
lorca

Na, úgy látszik nálam Barbinap van :lol:

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Na látom nállatok is vannak érzelmi hullám völgyek.. Lehet hogy az a bakj hogy túlságosan magamba folytom. Bár tegnap rákiabáltam Benire amikor ötödjére dugta az újját a torkára úgy hogy öklendezett tőlle. Rárivaltam és oda szaladtam kikapni a kezét. Ő meg nézett nagy szemekkel. Majdnem elsírtam magam hogy bánhatok így vele :(

Barbi képzeld én is éreztem azt a héten hogy terhes vagyok (A gumitól) Csináltam 2 terhességi tesztet ami persze negatív lett. Lehet hogy azért volt mert kb 1 éve derült ki hogy van a pocakomba valaki :D

Hát nekem az uramra nem lehet egy szavam se!!!

Hát most nem tudok mindenkire reagálni mert szita az agyam de mindenkinek nagyon jó hétvégét kívánok.
Én szalma leszek a hétvégén a férjem céges kirándulásra utazott én meg Lukacsnikinél töltöm a hétvégét ott is alszunk. Beni az utazó ágyba mert Kitti kiutálta őt az ágyból :lol:

KépKép
csongria

Sziasztok!

Barbi!
Mi is itthon tespedünk a panelban! :evil: :evil: Van egy lusta férjem, így nem megyünk sehová. Persze, őt is meg lehet érteni, szinte hétköznap nincs is itthon. Most meg szeretne. De talán holnap... :roll:

Mennyi a bébik normál hője? Most megmértem Lillusét, 37,8 volt popsiban. Ha levonjuk az 0,5 fokot, akkor az még normális? Vagy kezdjek aggódni?

Ria!
Jó szórakozást, üdv. Nikinek! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Hahó, mindjárt megyünk a pasim szüleihez vidékre, oda ő is jön, már hiányzik. Holnap meg visszajövünk még Boldival Debrecenbe.

Timi, én nem tudok a hőmérsékletről, de sztem ez nem gáz, nekem spéci magamnak általában 37 fölött van picit. Amúgy meg meleg van biztos, de azért még kérdezz nálam tapasztaltabbakat.

Na csak azért kapcsoltam be a gépet, h leírjam mit álmodtam: :lol: valami uszodában voltunk mindannyian (utálom az uszodákat amúgy), és végül arra jutottatok, h ideadtatok nekem Boldin kívül még 3 babát, h másnap estig vigyázzak rájuk! Az egyik Lillus volt, a másik kettőre nem emlékszem, pedig álmomban tudtam kik voltak! És nem adtatok hozzájuk kaját, én meg nem tudtam, h mit adjak nekik, szoptassam mind a négyet? (Klasszul feltornázta volna a tejet..) És akartam nektek emailt írni, h melyikük kaphat a Boldi tápszeréből...és melyik kapjon kizárólag anyatejet..
Vicces, h egy éve még minden kisbaba tök egyforma volt nekem, most meg konkrétan személy szerint álmodtam róluk, arccal együtt!

Jaj, Lorca ne is mond, én attól félek, h elöntik a lakást a hangyák a 2 hét alatt..

Ria, ez tök jó csajos babás hétvége lesz nektek :)

Kép
Kép
agiboldi

Timo! Miert merted meg a lazat Lillusnak?

Hat sajna en tovabbra is csak panaszkodni tudnek a paromrol, ugyhogy inkabb nem irok semmit. Mindenesetre hetvegen is olyan, mintha csak ketten lennenk Aronnal, o magatol nem igazabol csatlakozik hozzank... ugy latszik, azzal se valtozott semmi, hogy Aron kibujt (az anyosom vigasztalt akkor mindig ezzel. meglatod, majd ha Aron megszuletik, Gabor is megvaltozik... hat, nem nyert...) Mostanaban egyre tobbszor eszembe jut, hogy alberletet keressek magunknak Aronnal...
kami

Timi! Gábor meg alig ül meg a seggén :lol: Eleinte mondta, hogy nagyon nehéz megszoknia, hogy nem akkor megyünk és oda amikor és ahova szeretnénk, hanem már más irányít ;) Szerencsére azért hamar megtaláltuk az arany középutat, hogy mindenkinek jó legyen :)
Ne aggódj! A babák alap hőmérséklete 37 körül van ha jól tudom, úgyhogy nem kell aggódnod! :D

Megyek, most ért haza, Emmának meg kajaidő van :P Lassan kezd beállni a napirendünk a 3,5 órás kajákra: első kajcsi n8-f8 körül, aztán 11, f3, 6 és f10. Ha 10 körül alszik el, akkor el is alukál kb reggel 7ig :P Tiszta jó dolgunk van :D Remélem ez így is marad :D
Vendég

Kami!
:cry: :cry: :cry: :cry:
Nálunk most a következő a felállás: Lilla és Bali alszik, én meg takarítok, főzök stb.! :shock: :shock: :shock: Na, milyen?
Amúgy azért mértem a lázát, mert kicsit melegnek éreztem a buksiját. De lehet, hogy tényleg csak a melegtől van.

Ági!
De édi, hogy Lillussal álmodtál! :D :D Nyugodtan szopiztathattad volna! :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Kami! Ne csináld már! Pont szerdán mesélte a barátnőm, hogy az ő apukája nem is nagyon fogta meg őket amíg nagyon picik voltak (3an vannak testvérek), csak amikor már jöttek-mentek meg dumálni kezdtek. Akkor viszont nem volt megállás: hozta-vitte őket mindenhova, szét se lehetett választani őket :D Vannak ilyen típusú emberek! Lehet, hogy Gábor se tud még igazán mit kezdeni Áronnal, de ez nem azt jelenti, hogy nem szereti!!!
Nem szoktatok erről beszélgetni?
Vendég

Timo nem baj a hőmérsklet. Akkor kell egy kicsit figyelgetni ha levont érték 37,5 fölött van de akkor sem kell kúp csak ha 38 főlé megy. Na ezt még nem felejtettem el, tanultam gyermekgyógyászatot bár a legtöbb órán aludtam mert éjtszaka nővérként dolgoztam :lol: nyugodtan kérdezz, meg van még a gyermekgyógyászat könyv onan tudok lesni :lol:

KépKép
csongria

Na, apa bevállalta a kajcsizatást, úgyhogy vagyok még :D

Kami! Gábornak mondtad, hogy min gondolkozol? Tudja, hogy hányadán álltok? Tudod, én annak a híve vagyok, hogy mindent beszéljünk meg a másikkal, még ha nem is egyszerű! Nem lehet, hogy a melóhelyen történt vele vmi csak nem mondja?
Na jó, nem okoskodom tovább :oops:

Ria! De jócsajos hétvégétek lesz :D Bár gondolom nem jó apa nélkül, de legalább nem lesztek egyedül ;)
Vendég

Barbi! Tegnap megbeszeltuk telefonon (o hivogatott, mert tudta, hogy vaj van a fejen), hogy este leulunk es megbeszeljuk, hogy hogyan tovabb. Tokre vartam, nekem mostmar mindegy, hogyan tovabb, csak dontsunk es lepjunk. Erre hazajon es kinyogi, hogy o faradt, nem alhatnank-e stb. Igy aztan raboritottam a sajat bajomat, koztuk hogy mar ugy erzem, nem szeretem es hogy szivem szerint elkoltoznek.

Eredmeny: ma jatszott Aronnal, most mosogat es eltette a megszaradt ruhakat. Es felajanlotta, hogy menjunk el a KIKA-ba mozaikos jatszoszonyeget nezni (torna miatt kell), aztan a Brendonba.

Nem az a bajom nekem, hogy nem segit - szokott neha, amikor kedve van. Ezt a reszet leszarom, van idom megcsinalni egyedul is. Nekem az a bajom, hogy nem a tarsam. Lakotarsak vagyunk, nem elettarsak. Nem latom, hogy vagyik arra, hogy velunk legyen - mi rendszeresen nelkule setalunk meg hetvegen is. Nem erdekli, mi van velunk, velem. Hazajon, megall a konyhaban enni, le se ul (pedig be is johetne hozzank a szobaba), aztan bejon internetezni. nem is nagyon beszelgetunk. Tokos csaj vagyok, elvagyok en egyedul is, nem arrol van szo - de ahhoz nem kell egy pasi. Ha nem lennek az anyagiak, en mar reg nem itt laknek Aronnal. Es ez nagyon szomoru. Mostanaban tok sokat sirok...
kami

Timo! Nalunk Aron homloka mindig meleg, viszont a pofija hideg. En akkor mernek lazat, ha a pofija is meleg.

Kisdragat megint nem lehetett ejjel elaltatni, ez most a legujabb, a meleg ellenere bebugyolaltam es az segitett. 11-kor fekudt le, 4-kor es 7-kor kelt :D most edig hason alszik, addig jatszott az apjaval, mig kis szopi utan kidolt...
kami

Lillus elromlott.. eddig mindig elaludt magától, most megy csak úgy, ha ott vagoyk vele és fogom az arcát vagy a kezét! Ebéd után meguntam és Blöki lett az anyapótlék. :) Most így alszik:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára timocska 2009.12.09 16:03-kor.

Timi
Kép Kép
timocska

Kami!
Tényleg próbáljátok megbeszélni és minél hamarabb! Ha csak húzzátok, toljátok, annál rosszabb lesz! Mindketten mondjátok meg, mit vártok a másiktól és hogy képesek vagytok-e teljesíteni a másik elvárását! És a kulcsszó: kompromisszum!!! Enélkül nem megy! :cry:

Timi
Kép Kép
timocska

Kami,
szerintem se fogalmazz ilyen sarkítottan (amit később megbánhatsz): nem Csiniaput nem szereted, hanem csak a jelenlegi szituációt ill. a hozzáállását, nem? Ha jobban belegondolsz, még mindig az a pasi, akibe beleszerettél, csak most apuka lett és neki nehezebb beleszoknia a szerepébe. De rendi, hogy legalább igyekszik. Ahogy Timi írja, ha tudja az elvárásokat, talán többet tehet értetek.
Küzdj! (mint Halak-ez menni fog)

Timo,
aranyosak a hálótársak így összegabalyodva!
Vendég

Bigsis! NEM igyeksziK! Ez a baj, hogy NEM igyekkszik! (Most nem a veszhelyzetekrol beszelek... mint amilyen a mai is...) En ertem, hogy uj munkahelye van, meg gyereke is szuletett - de nekem is. Es a ferjem utan en mar nem hiszem, hogy barkiert is kuzdeni akarnek... Az elvarasaimat meg ismeri mar tovirol hegyire. Tobb mint egy eve hallgatja oket szinte napi szinten... belefaradtam es nem igazabol erdekel mar semmi, csak nyugalmat akarok.
kami

Sziasztok!

Elmentek anyósék!!! Peti végigaludta az egész látogatást, de llegalább nyugodtan ettünk- ittunk. :lol:

Timi,
Jók a fotók. Azért a lelkem mélyén örülök, hogy Lillus is változik nem csak Peti! :lol:

Kami,
Már sokat beszéltünk a Gáborról, mármint te meg én, nem tudok okosat mondani. Beszéljetek róla, de ne az elvárásaidat add elő!!!
Hallgasd meg a Gábort is, jussatok közös nevezőre!!!

Az én férjem egy főnyeremény! Mindenben segít (takarításban, főzésben, gyerekben....) és mindenben számíthatok rá!!!!
Vendég

Sági!
Na, nálunk most van az, amit a talin említettél: hogy Peti ölibaba lett. Ez lett Lillus is, ha leteszem ordít! Nem tudom mi baja. Elaludni is csak úgy alszik, ha fogom az arcát vagy a kezét. Remélem hamar kinövi! :shock: Ja, és remélem Blöki jó anyapótlék lesz az elalváshoz! :D :D Mindezek tetejébe ma egész nap 2 óránként cicizik. Nem 3, nem 2,5, hanem kettő!!! :shock: :shock: Nem győzöm etetni! :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Timi,
2 óránként??? :shock: Hűűű, nem semmi. Szomjas ebben a melegben, na meg tudod 3 hónapos növ.ugrás. :lol:
Petinek is nagyon meleg a feje, tarkója. Én is már többször mértem a hőjét, de én azért is méregetem, mert tegnap védőoltásokat kapott, aztán nehogy lázas legyen. Most 37,3.
Vendég

OK, csajok, tobbet errol nem irok. Valahogy az az erzesem, hogy azt gondoljatok, ezeket nem vettuk at Gaborral parszor. A helyzet az, hogy ot nem zavarja, ahogy elunk - ot csak az zavarja, ha pl lecsapom a telot, vagy odabazmegelek neki. De hogy belegondoljon, hogy mi jutatott el idaig, az mar nem megy.

Tema lezarva.
kami

Kami,
Ok! Bocs, többet nem szólunk bele, de remélem minnél hamarabb rendeződik minden!!!! :D :D
Ájronbaby jól van?
Vendég

Beleszolhattok, Sagi (azert irom ide, ha nem akarnam, meg se emlitenem), csak azt nem ertem, miert gondolja mindenki, hogy ez ugy megy, ment, hogy en odaallok ele ot fikazni, es elodani hogy EN mit akarok.

Na jo, tenyleg nem irok errol tobbet, asszem aki nem latja, nem tud mit mondani. Ostobasag volt errol egyaltalan ide irni. Vegulis ez egy babas forum...

Jol van Ajronbebi. Vettunk neki jatszoszonyeget es gyanitjuk, megfordult a hasarol vissza a hatara, mert egy hangosat csattant (en a masik szobabol hallottam) es mire odanezett Gabor, mar a hatan fekudt - a szonyeg mellett a padlon... a szonyegen meg a hasan fekudt...
kami

Hát csajok, nem tudom mi van. Vagy tényleg most van a növekedési ugrás, vagy elfogy a tejcsi... :cry: :cry: Holnap maratoni szopinapot tartunk és hétfőn veszek homeós szereket... :(

Kami!
Ne haragudj, nem téged akarunk bántani. Igazad van, mivel nem látjuk, mi zajlik nálatok, nem is tudunk rendesen és érdemben nyilatkozni. Az a legfontosabb, hogy TE érezd jól magad! És persze a kisfiad!

Timi
Kép Kép
timocska

Timi,
Vagy meg fog jönni... :lol:
Félre a tréfát, nekem rendeződni látszik a dolog, nem tudom, hogy a mensi segített vagy a homeos bogyók, de ma már plussz százat fejtem is.
Vendég

Timi,
amúgy miből gondolod, hogy kevesebb a tejed?
Vendég

Timocska,
A 2óránkénti etetés valószínű, hogy simán csak a meleg miatt van. Én is vedelek, gyakrabban is, mint két óra, pedig ebben a néhány kilómban több tartalék van, mint nekik.

Ma szülőlátogatást vállaltam be, lementünk Agárdra. Nem is tudom, mi a fárasztóbb, az oda-vissza autóút vagy az ott töltött idő :oops: . Én szívem szerint tök jól ellennék itthon, de Natinak tényleg kell a változatos program és imádom, ahogy a meztelen kis hátsójával rohangál a füvön. :D A legjobb, hogy mindig valami jó dologra okítanak. Az egyik kedvenc, hogy Flórikám (utálom ezt a megszólítást) nagyon kell ám figyelni a gyerekekre! Nati nagyon aranyos, de Szabi még nagyon kicsi! Oh, persze, én észre se vettem. :evil: Hogy lehet rávenni az ember szüleit arra, hogy ne nézzék idiótának?! Emellett persze jól éreztük magunkat, a kocsiban is alig volt ordítás. Szabi csak este 9re került ágyba, azaz ugrott a napirendje. Látványosan nem tetszett neki. A morcos kis vénember. Ha nem úgy zajlik az élet, ahogy ő szeretné, már panaszkodik is.

Kép KépKép
lorca

Még volt egy aranyos szösszenet, muszáj leírnom. :oops: Anyukám odahozott egy bodyt, hogy ezt találta, odaadná Szaszának. Rajta persze cetli, interspár, 599 Ft. :wink: A jó ebben, hogy ez egy 62/68as body volt, de szerintem az a 68 csak dísz volt rajta. Mondom, hogy ez kicsi, de azért adjam rá. Előtte volt peluscsere, akkor levettem Szabiról a napozóját és hozzámérve megmutattam. A popsiján legalább 5 centivel volt rövedebb, oldalt pedig vagy 3-3. A gyerkőc alszik, de azért ráraktam a hasára, bőven kilátszik a pelus. És még morci volt anyukám, hogy nem ébresztettem fel, hogy ráadjak egy látványosan kicsi ruhát a dög melegben :roll:

Kép KépKép
lorca

Ági!
Onnan gondolom, egyrészt, hogy Lillus 2 óránként kéreczkedik cicire, másrészt meg két etetés között kábé fél órát bömbizik. Most vagy kevés neki a tej vagy pusztán melege van. Na, majd kiderül, ma lesz a nagy mérés! :D :D

Lorca!
Body-s sztori: :lol: :lol: :lol: Én biztos elhoztam volna a body-t, nem szeretek megbántani senkit. Persz, pont most álmodtam azt, hogy tesóm Lillust szalámival etette én meg jól leordítottam a fejét, hogy ne!!! :lol: :lol:
Nekem tök jófej szüleim vannak, nem néznek idiótának! :lol: :lol: EGyedül nagymami az, aki még a széltől is óvná Lillát, de betudom annak, hogy ő már 82 éves. Amúgy nagyon szeretem! :D

Timi
Kép Kép
timocska

Kami,
persze, te tudod. Bocs, h beleszóltam!
Viszont a jó hír, ha Áron meg tud fordulni hasról hátra is, akkor 1 hét alatt akár ezt is tökélyre fejlesztheti és nem kell állandóan visszaforgatnod !
Lorca,
de édes lehetett a kis meztelen popós!! Az egyik kis unokaöcsémtől láttam ezt tavaly: teljesen pucéran, csak egy gumicsizmában szaladgált a kertben, hogy megmutassa, hogy' csinált a póni a cirkuszban. Úgy látszik, a 2 év a meztelenkedés kora :lol:
Én sajna ritkán találkozom a szüleimmel, de a jövő hetet ott töltjük, majd tesztelem őket.
Sági,
a 3hós oltáson kívül még milyen oltást kapott Petike? A kullancs ellenit is ismételni kell?

Jaaa! Tegnap kipróbáltuk a nagykádban fürdizést, de nem aratott osztatlan sikert. Na, majd még gyakoroljuk és bevisszük a kis műanyag állatkáit, hátha...
Teszek fel én is egy nagyállatos képet: rusnya jószág, már 10 éves és a család minden kisgyereke meglovagolta már. Hát Roli is nem kiszúrta, hogy ott kushad a sarokban! Neki is előszedtem, hogy megvizsgálhassa.

ja, Lillusnak boldog hófodulót! Már ő is így öregszik?! :wink:
Timo, a tejcsi miatt ne aggódj!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.28 22:17-kor.
Vendég

Jó reggelt!

Kami! Gratula Áronnak az újabb mutatványhoz :P Én átérzem a helyzeted, nekem is volt egy ilyen kapcsolatom :( Hidd el, mi csak próbálunk segíteni, hogy ne keseredj el, senki sem bántani akar! :)

Sági! Örülök, hogy helyreállt a tejcsitek! :P Valszeg akkor tényleg a mensi lehetett az oka! Timi! Te se aggódj! Lehet, hogy simán csak nyűgösebb napjai vannak Lillusnak! Elég idióta az időjárás is megint :roll:

Kata! Roli mintha meg lenne illetődve kicsit ;)

Tegnap itt voltak anyósék: persze megint egy órával később jöttek, mint ahogy kértük, és egész délután itt voltak, úgyhogy sehova se tudtunk menni :evil: Persze megint hoztak "valamit" Emmának, hiába kértük, hogy ne :evil: Minden nyikkanásnál megkérdezték, hogy most mi baja, és mindenre amit csináltunk vele, hogy ez biztos jó-e neki, nem fáj-e vagy rossz vagy vmi. :shock: Basszus mit gondol? Hogy mi nem a legjobbat akarjuk neki és direkt nem vigyázunk rá???? :evil: A legjobb az volt, hogy etetés közben anyósom elkezdett egy zacskót zörgetni, hogy Emma arra figyeljen :shock: Emma amúgy is kiakad ha kaja közben zaj van körülötte, most is ez lett, mire Gábor mondta, hogy bemegy vele a kisszobába, mert biztos zavarja a zaj (enyhe célzás...). Erre anyósom nem utánuk megy??? Húúúú nagyon kellett tűrtőztetni magam, hogy semmit se mondjak!!! :evil: :evil: :evil: Basszus megnt úgy felhúztam magam! Hogy lehet valaki ennyire tapintatlan? És miért nem tartja tiszteletben amit kérünk???
Vendég

Sziasztok!

Lillusnak boldog hófordulót!!! :D :D :D

Kata,
Peti a kötelező védőoltás mellé most a pneumococcus ellenit kapta.
Klassz az a nagy zöld jószág. Hátmég Roli milyen aranyos rajta. :lol:

Barbi,
Nem semmi anyósod van!!!Én biztos szólnék Szabolcsnak, hogy állítsa az anyukáját, mert ha én szólok neki akkor az nem fog tetszeni neki.
Vendég

sziasztok!

húúú mennyit írtatok! alig győztem visszaolvasni :lol:
úgy látom a péntek nem volt egy kellemes nap :shock: vagy talán mégis?legalább jól kipanaszkodtátok magatokat :lol:

férjuram
nekem nem lehet egy szavam sem, bár nem tökéletes (ki az? :shock: ) már talán írtam róla hogy főz, mos, takarít és ha nagyon muszáj vasal is de azt inkább rám hagyja :lol:

nekem a kifordított zokni a szennyesbe a kedvencem...párszor szóltam hogy fordítsa vissza...nem tette így kimossom kifordítva sőt össze is párosítom neki kifordítva aztán úgy veszi fel ahogy
akarja :lol: :wink:

kami
sétálni mi is egyedül sétálnk Leával :shock: ő ui utál sétálni :shock: talán 1x volt velünk eddig fagyizni...
már nem is idegesítem magam rajta :lol:

nanica
a cichúzogatás vszínű tényleg szórakozás vagy tejleadó reflexet próbálja beindítani
próbáltam már lemérni (persze ehhez fejni kell vagy a gyerkőcöt mérni) hogy mennyi tejcsid van?

én vagyok az egyik "örült" aki éjjel is kelt fejni, forró zuhizni stb most a minden szopi után fejés játszik be és ezzel Ságihoz hasonlóan tegnap már +120g-t sikerült is.

nekem is több lett a tejcsi ill könnybben ürül azzal hogy fejtem pár napig de most próbálom a More Milket kicsit visszavenni vagy le is építeni mert képzeljétek Lea haja ill a fejbőre szaglik :shock: :shock: :shock: néha kicsit a pisire néha inkább széna illatra emlékeztet aztán eszembe jutott hogy vszínű a kapszulák... :shock: de a teste többi részén nem érezni és rajtam sem ill. talán a pisin kicsit..na mindegy nem részletezem

most megyek mert végre felébredt
1,5 órája ennie kellett volna :shock: :shock:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Ma a masszív alváshiányom csökkentésére szavaztam és leadtam Natit apucinak. Szasza mellém az ágyba, így csak 6kor kellett kikecmeregni pelusozás miatt. 7kor mindkét gyerek nyomult, de egy óra múlva már Szabi álmosodott és bevonultunk pótolni. 10kor még mindig aludtunk és magamtól ébredtem :D Micsoda felüdülés. Persze az eredménye is megvolt, ne csak jó legyen. Szabi ilyenkor önkiszolgálón van, és ahogy felém teper, szépen kitornázta a fenekét a pelusból. Ruhacsere, lepedőcsere, bébikémnek nemcsak a háta, de még a karja is trotyis volt.

Szerintetek az anyatejes kaka büdös? Na jó, nem használnám parfümnek, de szerintem nem az. Amikor ezt csak úgy megjegyeztem, amikor anyukám már rohant volna ki a pelussal, mikor még a kendőket bele sem tudtam csomagolni, mondta, hogy csak szerintem. Mert én hozzá vagyok szokva. De én Nati pelusát igencsak büdinek érzem időnként, nem hinném, hogy csak az én orrom butul.

Barbi,
Ne aggódj, ez nem csak anyósdolog. Én sem véletlenül dühöngök néha. Szabinak teljesen értelmezhető a sírása, nem tévesztek össze egy pukit egy büfivel vagy fáradtsággal. Tegnap holt fáradtan nyekergett, túl sok volt az inger, nem tudott elaludni. Próbálom megnyugtatni, erre anyukám odajött csörgőt rázni. Én fordulok el, próbálom úgy tartani, hogy legalább ne az arcába rázza, erre felmászott az ágyra, hogy Szabi jól láthassa! Ilyenkor rászólni nem tudok, mert hogy megnyugtassam, nekem teljesen nyugodtnak kell lennem, nem szeretek ilyenkor beszélni. Meg ha valami aranyosat még szól is, robbanok, akkor meg aztán végképp dől a dolog.
Anyukám példáján okulva, szerintem egy dologra kell koncentrálni. Ha hoznak valamit, nem is érdemes szólni. Egyik fülükön be, a másikor ki. Tapasztalat, nem múlik el. Erre azt szoktam csinálni, hogy én elveszem és azonnal berakom a fiókba, szekrénybe. Az etetés az fontos, ott mondhatod konkrétan, hogy most Emma EGYEDÜL kimegy és eszik. Még nincs is gond, az csak akkor fog igazán kezdődni, amikor elkezd enni! Én nagyon tiltok minden édességet. Erre anyukám lemegy Natival a játszira és előtte még beugranak egy boltba kekszért. :evil:

Timocsaka,
Boldog hófordulót!
A bodyt én is elhoztam, azzal nem volt gond. Ha nem ragaszkodik anyukám ahhoz, hogy rádjam, egy szót nem szóltam volna. De egy egyértelműen kicsi bodyt nem fogok ráadni egy melegtől pihegő, alvó csecsemőre. :wink:

Bigsister,
Nálunk akkor van nagyon jó gyerek-szülő viszony, amikor távol vagyok. Amikor Angliában laktam és csak telefonon beszéltünk, tized ennyit nem kritizáltak. Pedig akkor 19 voltam. Akkor nem viháncolt anyukám az olyan megjegyzéseimen, hogy én már felnőttem, és nem tette hozzá egy mindent tudó mosollyal, hogy ó, persze :lol:

Na jó, leállok a szülőnyafi témámról. Egy héten két adag sok belőlük. Inkább szaladok a remélem még nem leégett ebédhez. :D

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Ma még rosszabb a helyzet: nemcsak, hogy állandóan cicizne, ha vízszintesbe rakom, ordít!!! Ma 2-szer is úgy sikerült elaltatnom, hogy cicizett, amit újszülött kora óa nem csinált! :( :( A héten csak 100 gr-ot hízott... :(
Mit csináljak :?: :?: :?: :?:

Timi
Kép Kép
timocska

Timocska,
Semmit?
Szerintem várj, amíg elmúlik. Ha még emlékszel, egy kissé megijesztett, hogy Szabi anno 2 hét alatt 200g-t szedett össze. Akkor te is mondtad, hogy nem kell aggódni és igazatok is volt, nem egy rémísztő dolog.
A mérés a másik. Én naponta lemérem Szabit, így tudom, hogy sokat ingadozik a súlya. Van, hogy egy nap 100at esik vagy 120at ugrik. Persze ebben benne van, hogy a fürdés nem pont 3 órával a legutolsó kaja után van, így nem csoda, hogy van ugrálás. De még ha pont úgy mérném is, függ az evési kedvtől, a hőmérséklettől. Úgy látom igazán, hogy mennyit gyarapodott, hogy pl megnézem az 5700as méréseket, abból volt 7db. Akkor egy hét alatt szedte össze a százat. Ha csak 3-4, akkor ennyi idő kellett.
Most Szabi is cicin aludt el, pedig neki is elég szokott lenni, hogy ha leteszem. Mellé feküdtem, szopizott, pedig éhes nem volt. Amikor már kóma volt, hasra tettem, cuppogott párat és elaludt. Lehet, hogy egy kicsit túlpörgött, ilyenkor nem találja meg az ujjait és csak szenved. Az enyhén tekergő test, hüppögő sírás nála, hogy fáradt.

Barbi,
Kipróbáltam a tejszínes gyümileveskészítést. Amit csináltam éppenséggel nem hasonlít levesre, de azért finom :D

Kép KépKép
lorca

Mazsi,
Ilyen melegben Szabi megizzad, látom csorogni a haján az izzadtságcseppeket. Attól elég fura szaga tud lenni. Nem lehet Leánál is hasonló? Persze nem lehet kizárni a kapszulákat sem.
Ha tudsz fejni 120g-t, akkor nem lehet gond. Jó kis önbizalom, az kell a szopihoz! Meg nyugi, de azt adják a szopis teák is.

Kép KépKép
lorca

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: