A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Megkaptam Fülestől a Legmagasabb Fokú Babaérdemrendet!!!!!!!!!!!!

idehozta és a számba nyomta a legkedvesebb, féltett cumiját!!!!!

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

mivel érdemelhettem ki....????? :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
macskanyu

Macs :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
tinu

http://s76.photobucket.com/albums/j14/v ... V00003.flv

Dominó a drága jó Füles kuttyal, háttérben Máté csápol

indianyo

Macs :lol: Azzal, hogy VAGY.
zsugyu

Indi :lol:
zsugyu

Macs,
hogyhogy mivel érdemelted ki? hát hogy Te vagy a drága anyája :lol:

Zsu,
igen-igen, ez nagyon igaz! ("ezek azt szolgálják, hogy te jobban érezd magad, nem pedig, hogy megfelelj valami normának.") csak nekem valamiért vágyálmam volt egy kádas szülés (azt olyan csodálatosnak tartom), vagy egy térdelös/állós, teljesen beavatkozásmentes szülés. tudom, gyarlo ember vagyok :lol: (na, meg ebbe rendesen belejátszottak sogornöm szülései is, aki mind3 gyerekét otthon kipottyantotta, és azt sulykolta belém, hogy erre minden nö képes lenne.........)
fibi

Indike :lol: :lol: :lol:
Dé egy fokozhatatlannak tűnő, de mégis mindig magát felülmúló P :lol: as :lol: :lol:
macskanyu

Fibi :D Sógornőd egy hihetetlenül szerencsés ember EBBEN az esetben. Másban meg biztos neki nem sikerülnek a dolgok az elvárásai alapján. Te magatokkal törődj, hisz autonóm ember vagy. Saját élettel, álmokkal, elvárásokkal. Ez pedig belőled, ne a környezetedből alakuljon. És még az is lehet, hogy összejön az a kádas-szülés. (de ha nem, akkor se dől össze a világ ugye?)

Na, ma is én locsoltam, stipistoppppp!!! :lol:
zsugyu

Zsan, védőnő, MÁK :twisted: Katonazenekar még jácc? Újabb szövegek? :)

Fibi, Ábel tutira ért mindent, csak soxor ismételd el. :) És azt hittem, már írtam, merre lakom, de lehet, hogy csak annyit, hogy a Velencei-tónál? Vagy még annyit se? Bocsánat. :oops:

Macs, micsoda ajándéééék! :lol:

Indi, én még nem tom megnézni a videjót, mer vmi hiánycikk hozzá a gépről, majd Apát megkérem, intézkedjen. :)

Tinu, Zsu, nagyon szépeket írtok a szüléssel kapcsolatban, meg is hatódom itt szépen.

Zsu, én még nem tudom úgy gondolni, hogy szerencse, hogy császárral szültem, hanem kérdések járnak a fejemben: hogy kerülhettem volna el? Nem én tuningoltam fel a vérnyomásomat az egekbe? Így olyan kurtafurcsa, sőt, rossz emlék a császár, mert még vajúdni se vajúdtam, hanem kikapták a hasamból Emmát (ami persze akkor és ott helyénvaló is volt). És én saját magamat okolom emiatt, mert nem tettem meg mindent. Biztosan másképp kellett volna csinálni vmit, eljárni meditálni vagy bármilyen nem gyógyszeres módon leszorítani a vérnyomást, pontosabban azt elérni, hogy ne is akarjon magas lenni stb. Nem tom, mikor bocsájtok meg magamnak, ha egyáltalán... :(

Képzeljétek, a falunkban kiadnak egy újságot 3 havonta, most jött az első, írnak az újonnan születettekről, és Emma pont lemaradt belőle, márt április 16-án volt a lapzárta, ő pedig 17-én született. Így a következőbe kerül majd be, de legalább ott ő lesz az első. :)

Kátya
kincsimano

Bocsánat, MACS, Tinu, Zsu, nagyon szépeket írtok a szüléssel kapcs. :oops:

Kátya
kincsimano

Zsu,
Olyan szépen leírtad és milyen igaz :D

Indi,
Nagggyoon jóóóó! :lol: Nekem a tigrises is nagyon teccik :lol:

Kép Kép
curse

Mindenkinek, aki kérdezte, szerencsére az ifiúr sírt az éjjel, Hanka továbra is aluszik - mint a csoportvezető :lol:

SZerintetek az normális,hogy kisded folyton teleszívja magát, mint a szivacs, aztán akkorákat hány sugárba, hogy lehet átöltöztetni?
Hanka nem csinálta ezt .... :?

off: Fibi, bocs, de egyszerűen nincs kapacitásom a libáskosárra. Az összes idő, ami netezésre jut, az erre a topicra elég.
leni

Zsu,
ahaaa :) :D

Kátya,
most hogy irod, rémlik a Velencei to :) ez esetben én :oops: :lol:

no, mennem kell, köszönöm Nektek hogy vagytok!
fibi

sziasztok,
először is, irtam vmit de eltűnt az internet sűrűjében... :roll: vagy mi a szösz,

szóval lányok,
nagyon köszi, amiket irtatok, drágák vagytok!! Macs neked külön DANKE a cheer up-ért!
tényleg sokat jelentett, amit irtatok.

Leni drága,
azt hiszem a becenéve "ereje" lehet az oka a sugárba hányásnak. Igi már a kórházban sugárba hányt egy-egy evészet után, de végül is kinőtte, és most már nem hányik sugárba...De sztem teljesen okés (remélem nem vmi komoly, hanem csak az, ami nálunk) "kicsit" mohó, kicsit gyengébb gyomorszájjal, és jön a sugár... :lol: nálunk ez volt.
És képzeld, Meme ma bukott először... :wink: ezt is be kell irnom a könyvecskébe. És mint mondtam, pont akkor, mikor a védőnő csengetett.
Hányás a szoba közepén... :roll:

és amiket a szüléssel kapcsolatban irtok....hmm...
DE KÁR, H MÁSODIK GYEREKEM SZÜLETÉSE ELŐTT NEM ISMERTELEK TITEKET!!!!!!!!!olyan jókat irtok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
RETTEGTEM A SZÜLÉSTŐL!
és hogy a gondolat erejéről is irja vmit:
a mostani szülésemnél is "úgy döntöttem" a kitolásnál, h én bizony ezt nem vállalom be... :?
ott sakkoztunk a dokival, h most akkor mi legyen. Ő mondta, h nem kerülhetem el, én meg mondtam, h én ezt most inkább mégsem... :roll:
annyira tök jól felkészültem relaxon a szülésre (azaz a vajúdásra) hogy EGYÁLTALÁN nem éltem meg a fájdalmat, sőt az összehúzódásaim sem tartottak tovább 20 mp-nél (folyamatosan figyeltem), és erről beszélt mindig BS, h az a 20 mp a gáz, de a többi okés, nálam az lett, h a "többit" egyáltalán nem éreztem, a 20mp meg olyan volt, mint egy kicsit komolyabb mensi görcs. Amiért én bementem végül a Hba az az volt, h hányingerem lett, és emlékeztem,h nálam a másdiknál a kitolás előtt lett hányingerem.
És itt jött be minden korábbi parám: a kitolásra nem "készültem" fel, és totál bepánikoltam tőle. Eszembe jutott az első szülésem, és a másodiknak az a 15 perce, ami rettenetesen fájt...és akkor "háritottam".
szóval a lényeg, az elsőt sajnos valszeg nem tudom soha elfelejteni, de a másik két szülésem nagyon sokat "tompitott" rajta, és remélem Fibinél is igy lesz.

egyébként nincs sok értelme annak amit irtam, de ez jutott eszembe.
bocsi a szófosásért.
lassan össze tudom ollózni majd a szüléstörténetemet... :wink:

és lőjetek le, és mondjátok ,h tünés innen, dolgoznom "kell"... :lol:

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Kátya: hát pedig ez lenne a lényeg, ez a legtöbb, amit tehetsz, és ha meg tudod, akkor sínen vagy: megbocsátani magadnak!!! Hogy nem vagy(unk) tökéletesek. Hogy néha nem teszünk meg mindent. Vagy azt hisszük, hogy ha megtettünk volna mindent, akkor minden másképp alakul. Pedig hát honnan tudod? Csak az tudjuk, ami történt. Ezt kell elfogadni - magaddal együtt.

Kép
Kép
tinu

még egy gyors:
Kátya,
mai nap ez volt: " nem pofáztok, amikor én dumálok!" 8) (katonazenekar)

Leni,
a mi éjszakánk is ilyen volt. AKkor volt vmi a levegőben...Meme még sosem kelt ilyen sokszor éjjel.

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Köszöünöm a dicsit, de igazából a kuty és Máté miatt tettem fel, Dominóról úgyis annyi háttéranyag van :lol:

Viszont gyertek velem jógázni!

http://www.gportal.hu/portal/sattva/

babajóga 2

indianyo

Tinu, köszönöm, még a látásom is homály lett, és Indivel most beszéltem egy nagyot, és ő is így hatott a lelkemre. Talán elfogadom ezt, előbb-utóbb. :)

Zsan, ez isteni, ne hagyj ki minket a zenekari élményekből továbbra se!

Kátya
kincsimano

Zsána,
rengeteg csííírz ápot kívánok neked mindenhonnét :)

Most nincs időm reagálni, de ezt muszáj megosztanom, úgy is hiányolta Indi, meg Fibi a Füles fotókat:

szóval, íme, a háztartási segítségem:

Kép
macskanyu

Macs: ez a Füles milyen édes... és még a cumi is... szuper jó fej.
Hihi tetszett a kertgondozásos sztori... erre is néhányan csodálkoznak, hogy miért nem gyeptégla van, hogyhogy magunk füvesítettünk stb.... nagyon gáááááááz.

Zsanci: védőnő egy megatahóóóóóóó.... az anyukáját az ilyennek....

Nuk: rendben nem lesz vasárnap az általad megjelölt időpontban a party.

Kátya: hátmánehogymááááááá ne gyertek... hasfájós babát már láttunk, másfelől itt tuti nem fog fájni a hasa, annyi érdekesség lesz és Te is elszabadulsz egy kicsit otthonról. Szóval gyertek mindenképpen. :-)

Votiv: most hogy meggyógyultál én köhögök úgy mint egy TBC-s. Ez tegnap szinpadon külön jó lett volna, úgyhogy nagyon vissza kellett vagam fogni. :-( Ja és énekelnem nem kő, még csak az kéne... hazaszaladna mindenki, néha még Fanni sem bírja.

Deni és többiek köszi a drukkokat, a darab jó volt, nagyon szeretem a Seregi baletteket és jó, mert megdolgoztatja a statisztériát. Kicsit mélyvíz darab, de szuper volt, van benne két gyorsöltözés, és majdnem végid szinpadon vagyunk este 1/211ig.

Ma pedig egy építőipari cégnek kellett tolmácsolnom, na az legalább olyan igzi volt, de megúsztam... Viszont ami legszebb volt, letettem a cégnél az ebédemet, már mégsem hurcoljam magammal amig tolmácsolok. A végén kérdezem hol a kajám, erre mondják, hogy megették. Hú mondom az fasza, mert ma még nem ettem semmit, egy vagyonért vettem anticandidás kaját és utána még várt rám vagy 3 órányi munka. Erre annyit mondtak bocsi és felajánlottak egy kefirt... hihi ez aztán a jófejség.... Megettek egy komlett kaját: főétel, süti és alma, gyógytea.... Jelzem a cég tök ismeretlen volt. Na erre varrjatok gombot...

Help: mit csináljak, hogy ne ugassak mint egy kutya? Tudom szájkosár, da azon kívül.....

Én el... Szép estét, megyünk vendégségbe anyumékhoz.
johanna1975

Macs, segítőkész Füli :)
Johi, okés meglátjuk, mikor is lesz? Nem raktároztam az időpontot. És majd kérek szépen címet, Emma mitfárerkedik majd nekem. :) Azért biztosra nem ígérem. Kajalopók, mekkora bunkóság! Az eszem megáll. :twisted: Örülök, hogy jól sikerült a darab. Jó vendégeskedést!

Kátya
kincsimano

Johi :) kaja :evil:
Köhögésre zsálya, kakukkfű, hársfa és bodza és echinacea, no meg a lándzsás útifű

Én azt hittem, opera volt - balettban hogy kell statisztálni? :o
És melyik nap lesza kkor az illusztris buli nálatok?

indianyo

ÁBEL KÉSSEL-VILLÁVAL VACSIZIK ÉS FEL TUDJA SZEDNI A BORSÓKAT EGYEDÜL A VILLÁVAL :shock: 8)

Kép

Kép

:D
szrekuc

Szrek,
wow, gratula! és a késsel is szeletel rendesen? :shock: :lol:

Recca,
irtam pü-t a holnappal kapcsolatban :wink:
fibi

Fíbsz,
a kés csak amolyan dísz, de azért kuszmitol vele, viszont én azon döbbentem le, hogy türelemmel üldözi egyesével a borsókat és szurkálja fel a villára :lol:
viszont a játszón nem volt formában (rinyált, no :roll: :lol: )

Kép

Kép

szrekuc

Macs,
Segítőd rulez :D

Johi,
Mekkora tahók, akik megették az ebédedet :shock: :evil: Komolyan annyira kíváncsi vagyok az ilyen emberekre, h miért :? Nekem soha eszembe nem jutna.

Szrek,
Gratula, h milyen ügyes Ábeled :D

Kép Kép
curse

Nu. gyermek az ágyban. Ma levágtam a haját, tök jól áll neki, kis vagány :) És ma este, miután megette, amit talált a ciciben - nem sokat :( - nekiállt hasra-hátra fordulni, kúszni-mászni. Aztán betettem a kiságyába, még énekelgettem neki, meg ő még ott is játszott, majd háromnegyed órával később elaludt. Meglepődtem, no.
No, a tegnapi maradék, aztán még jövök :)

Neet :) ezért is írtam, hogy általában van így. A mi családunkban inkább a nagy mell, kevés tej verzió működik. És én plágiumot követtem el, mert mástól hallottam :roll: És már Inditől is megkaptam a magamét, de sebaj, ezért is jó ez a topic, mindenki máshogy tudja, ismeri a dolgokat, oszt rakjuk össze :wink:
Eszci dumája csúcs :D Felkeverted :lol: :lol:

Monisa :) Bár nem tőlem kérdezted: nekünk a doktornéni gyogyótári fényvédő krémet írt fel. Na, most látom, h Indi megválaszolta Neked :) 10 hós izomlázas apalegyorsulós gyerek :)

Fibi :) puzzle, ill. spanyoltanulás meg van? Na jó, nem gonoszkodok…hogy vagy? Bálint nagyon kis aranyos, ahogy bújkál :)

Rylie :) gratula az ötöshöz :) Jól mondja Indi, édesanyám is sütőben csinálta, mondjuk ő a szilvalekvárt. Milyen lett a muszaka?
Sikerült lerendezni a parkolós céges dolgot? Elengedték a bírságot?
És Kamilla jobban van már?

Mása :) utólag is Boldog Névnapot!

Macs :) Sziaaaaaaa! Szép a pocakod :D És Füli meg tünemény. És érdekel majd a sziklakerti lakók böcsületes neve :D öööö, a kövirózsát ösmerem :lol: Ja, és gratula a beforduláshoz :) Ágyölelgetés :D Füles tettei lenyűgözőek :D
És ha lesz konkrét időpont, lehet, hogy mi is elmegyünk Hozzátok Mátéval :)

Rec :) Védőnő :twisted: És galamblelkű szomszédok ismerősek. :twisted: De mi a csuda okuk lenne Titeket feljelenteni? Mi olyat csináltok? Sztem semmi olyat….. És én sem értem, miért kellene Rátok jobban odafigyelni? Szép, erős, egészséges fiatok van, akkor hol itt a probléma? Menő manón jót röhögtünk párommal, én imádtam anno :)

Kátya :) Nektek is gratula az éjszaka átalváshoz. És terpeszpelushoz kitartást. Egyik ortopéd doki – aki a csípő uh-t csinálta - nekünk is akart felírni, aztán amikor kiderült, hogy a fődoki páciensei vagyunk, akkor visszakozott. Azóta nem tudom eldönteni, vajon nem jártunk volna jobban ezzel a megoldással? De mióta elkezdett araszolni a kis drágám, azóta úgy veszem észre magától lazultak az izmai és könnyebben szét tudom tornáztatni a lábát – nekünk tornát tanított a fődoki – és még kacag is közben az utóbbi időben. Ha gondolod – nem tudom merre laksz, priviben megírod? – és nem zavarunk, akkor pár percre elugrunk Hozzátok és megtanítom a tornát, hátha lerövidíti a terpeszpelus hordási idejét :) Nekünk sokat használt :) Közben látom, Indivel boltoltok majd, ettől függetlenül, ha éredekel :)

Jónás naptárnál nem igazán jött ki Máté fogantatása… Mit csinálhatok rosszul? Mondjuk én nem tudom percre pontosan a születésemet, csak óra sacokábéval. Most próbálkozhatok 120 perccel :roll:

Curse :) mi amikor januárban voltunk telelni, akkor láttam egy alig – kb. – három hós babát, aki görbe háttal és elhajló fejjel „ült”? egy sportbabakocsiban, csak azért – gondolom – mert a szülei vagy nem olvasták figyelmesen a honlapot, hogy csak sportbabakocsit tudnak kölcsön adni, vagy egész egyszerűen nem akarta levinni a saját mély kocsiját. Én elképedtem rajta…
Én már csak villával töröm össze a meggy húsát, de Adél azt hiszem még nem kapott nagyon darabosabb kaját, lehet, hogy megijesztené. Máté anno megijedt, amikor egy-egy darabka bekerült a szájába az almapép fogyasztásakor. Szóval, a lényeg, hogy sztem turmixold. :)

Indi :) egészségedre :)

És aranyosak vagytok, hogy hiányoltátok Mátét, köszönet érte. És látom Rylie azóta betett néhány képet, amin az ifiúr is látható :) Kértek még?

Johi :) ránk számíthatsz :) Bölcsihez gratula :)

Vica
vica94

[quote] írta:s már Inditől is megkaptam a magamét, de sebaj, ezért is jó ez a topic, mindenki máshogy tudja, ismeri a dolgokat, oszt rakjuk össze

Vica :) Nemtom mire utalsz ezzel :? Én csak a matracos dologra emlékszem, azt meg nem a topikon keresztül.

A pelusügylet pedig nem torna helyett van ám, úgyhogy csak tanítgassad Kátyát - én is szívesen megtanulnám, jó ilyeneket tudni.

indianyo

Fibi,
A sógornőd szugerálta, vagy te gondolod, hogy ő ezt gondolja? Már az otthonszülést. A csajok olyan jól megmondták, hogy nekem már egy szó se jutott (félelmek, miegymás...).
Hogy gyógyult ki a kisfiú a cukorbetegségből?
Én levegővétellel nem törődtem egyszer sem. Nem is éreztem hiánynak, de lehet hogy véletlen pont jól vettem, vagy nekem tök mindegy volt.

Kátya,
Az is lehet, hogy nem kerülhetted volna el, nem?

Leni,
Peti se csinálta, de Marci trükkje az, hogy egy adagot nem nyel le. Tartogatja a szájában, gargalizál és ha véletlen megnyomom a hasát kijön egy csomó tej (mer ugye evés után vigyorog félre hajtott fejjel én meg egyensúlyozhatom és nyitva a szája). Meg bukni is szokott, sokat-sokat. Volt, hogy pár percen belül 2x öltöztettem át...

Zsan,
Én is nagyszerűen vettem a vajúdást, komolyan, még élveztem is. És a kitolásra nem készültem, úgy rémlett, az már jó. De az csak akkor jó (vagyis nem olyan rossz), ha hosszú és fájdalmas a vajúdás, mint P születésénél volt. Ha rövid és nem túl fájdalmas, akkor kicsit más a helyzet. Viszont nem lesz 3. gyerek, hogy arra is felkészüljek. Meg nekem mindkét szülés elég hasonló volt, ami ugye nem tv-szerű.

Votiv,
Nagylány korára úgyis rendbe jön Lili bőre!

Votiv, Zsanci, Leni
És én M-nál egészen biztos voltam benne, hogy lány lesz. Még születésekor is azért jól megnéztem. Ezzel együtt úgy érzem nagy az összhang köztünk. Ja, még nem mutatta volna ki a teszt, de megálmodtam a lányomat. Aki sose lesz már. (Ez nem panasz v. szomorúság, mert fürdöm a kispasik között. P. rendszeresen dícsér - szép a hajam, a ruhám, a lábam és a HŰTŐM. Tudja mitől döglik a légy, az hogy belehazudott a képembe, hogy szép a hűtöm - mindig tök nagy rendetlenség van benne - teljesen elérzékenyít.)
Milyen édes a fiad. Peti sose adott puszit M-nak miután kopp-kopp volt. Mondjuk nála nem is véletlen történt, hanem előre megfontolt szándékból. (Ha-ha, múltkor rugdosott egy kutyát az meg megharapta. Mondtuk neki, hogy ne rugdossa - nem erősen, csak piszkálta, a kutya se harapta meg, csak odakapott csukott szájjal és dühös volt. Viszont Petire hatott, nem sírt hanem komolyan magába szállt, majd odament kibékülni az ebbel. Lehet hogy meg kellene tanítanom M-t harapni???Hogy lehet egy 3 hóst harapni tanítani, mikor még nincs foga?)

Indi,
Kicsi babák nagy tesó közeledésére
M. imádja P-t. Nézi, vigyorog rá és tűr. (Hál Istennek, mára már P. is jobban van M-val. Alig-alig bántja és minden mesébe beleszövi, sokszor simogatja....). Mondjuk M. mindenkit és mindent szeret. Tegnap uh-n voltunk, ott is végig vigyorgott. Ez a gyerek egy kis Buddha. Ha épp nem éhezik (és már egyre ritkábban éhezik), akkor vagy alszik, vagy vigyorogva fekszik vagy rajtam fekszik és nézelődik. Képtelen vagyok felfogni, hogy van gyerek, aki nem ordít. Az elején az igény szerinti szoptatás javára írtam (amíg eszik nem ordít és M. volt, hogy 10 percenként evett. Mondjuk 8 percig). Olyan fura, hogy annyira egyszerű megvigasztalni. Vagy én vagyok hatalmas balek és fel se tűnik, hogy a közel 8 kilós gyerekemet magamra kötve homokozok P-vel és még én örülök, hogy nem ordít a kicsi (egyem a kis elkényeztetett szívét).

Tinu,
És ha korábban feküdnél és filmet videora vennéd? (Van még egyáltalán videó? Szóval, ha rögzítenéd a filmet.) Vagy fekve szoptatnál? (Én Petinél nem tudtam, de most erősebb a túlélő ösztönöm és megtanultam.)

Vica,
Peti mindig ordított, ha fújt a szél. (Asszem ezt már írtam, de valószínüleg a menyeimet is ezzel fogom fárasztani - annyira bennem van. A szorongva hallgatott időjárás jelentések :lol: .)

Kátya,
Sztem is elég sokan láttak már pocakfájós babát. És én néha úgy érzem meg se hallom, ha Peti ordít, annyira a napi folklór része. Más gyerek ordítását még annyira se hallom meg. Főleg miután konstatálom, hogy nincs teendőm, mert nem az enyém a zajforrás.

Indi,
Én sose adtam kivezető akármiket. Honnan tudom, hogy kellene? Vagy jó, ha adok? Ez nem olyan, hogy látom, hogy kellene/kellett volna?

Macska,
Lányod és fiam simán ellátna egy háztartást. Sajnos nekem akkor van igazán nyugtom, ha kezébe adom a morzsaporszívót és kiporszívóztatom a nappalit. Jó kukacos szoktam lenni, amikor ellenőrzöm minden porszemet észreveszek. De ő is kekec, mert ha nem jól hámozom a krumplit beszól.

Nuk,
Nagy gyerek se (mindig) születik nehezebben, bár az igaz, hogy mindig nehezebb. (Már cipelni.)

Deni,
Írj majd bővebben is a mindennapjaitokról. (Jaj-jaj, tudom nincs időd, de ha mégis...)

Neet,
Talán azért lehetne a kivétel a gyerek-versenyeztetés, mert amikor úgy érzed megnyerted a ki gyereke állt fel a legkorábban és a ki gyereke mosolygott a leghamarabb apucira versenyszámot akkor vki bedobja a ki gyereke tudja mozgatni a fülét attrakciót. Szóval túl sok a versenyszám és mindben nem lehet jó a gyerekem (még akkor se ha a 2 éves gyereket 1.5 évesnek hazudom, hadd ámuldozzanak hogy tud már beszélni).

Móni
Kép
Kép
monisa

Rídonli
Írj majd még a tesós dologról. (Azért nálunk is megy a dühösség, csak csökkenő mértékben.

Mert hogy most kezdődött el a húzzuk fel anyát azt a roncsot műsorszám. Direkt idegel, ami persze érthető - izé, próbálgatja a határait vagy hogy is mondják a szakemberek, sokszor vicces, de néha nem :twisted: .
Komolyan úgy fel tud húzni. Pl. áll a virág előtt és tépi. Tudja, hogy a kedvenc virágom (nem az, csak egyszer azt mondtam rá) és direkt tépi. Néz rám és huzigálja, tépdesi. Elmondom 1x, 3x, hogy most már lécci hagyd abba (naponta többször). És nem a virág irritálja, hanem nekem játszik. Persze ez ok, de mit lehet ilyenkor tenni? Azon kívül, hogy megértem meg örülök, hogy a gyerekem fejlődik... Szóval, ha szétcincálja a nyamvadt virágomat, míg én az öccsét etetem, aki 2 év múlva a virág maradékát cincálja szét én mit tudok tenni P-vel? Mert minden lecincált levél bosszúért kiállt! Komolyan, ha cowboy lennék és Peti egy másik cowboy hát jól lelasszóznám.)

Indi egyszer írtad, hogy ne büntessük a gyereket. De ha mégis muszáj milyen bünti jó sztetek? (Most vmi nagyon gyakorlatiasra gondoltam - pl. beragasztom a száját és több tábla csokit rakok a tányérjára és közben tőzsdehíreket kell hallgatnia míg én eszem a csokit.... ) A múltkor jól feltettem a motorját a kerítés tetejére, mert megérdemelte (nem lepődött meg, figyelmeztettem) és komolyan olyan boldog volt, hogy végre eltűnt a rohadt motor és nem kell rosszalkodnia. (Nem viccelek, olyan nyudodtan bújt az ölembe.)
És ez P-nél pár napja kezdődött - úgy értem ez a direkt rosszat csinálok és várom a hatást. (Persze olyan varázsszavakat én is tudok, hogy türelem, meg következetesség, meg határok kijelölése, de konkrétan - ha van időtök, ti hogy csináljátok ha totál felidegel benneteket a gyerek direkt. Tehát nem csak úgy nyűgös vagy zizzent és rosszul alakulnak a dolgok, hanem ...).
Egyébként inkább szórakoztató és roppant aranyos, ahogy csinálja (szóval nem igazán készít ki), de tényleg érdekel más hogy mit csinál ebben a helyzetben.

Móni
Kép
Kép
monisa

Végre megint helyben vagyok :)

Votiv :) szegény kis Lili :( Lehet, hogy hülye kérdés, de nem fordulhat elő, hogy esetleg olyasmit eszel, ami az ő kis bőrét izgatja a tejecskén keresztül? Mármint hogy ez még dob rá egy lapáttal? ( a homeós bogyón túl)

Tinu és Indi :) már akartam írni, hogy nagyon érdekes dolgokról beszélgettek Ti itt egymás között. Ez a családon belüli “karmás” dolog különösen érdekelne.

Tinu :) Te Picur mellett is tanulsz? Na, akkor már Te is meg vagy jelölve, akitől tanácsot tudok kérni, hogy csinálod, ha folytatom a tanfolyamot :) Alvás igény terén én is nagy étvágyú vagyok, de mostanában koplalok :roll:

Deni :) mi ez korszak :) Kamilla is éppen abban van és édes volt, ahogy mindenre rákérdezett :D Párom nem nagyon tud segíteni, max, amikor szabadnapjain itthon van és éjszaka nem holt fáradt. De inkább nem a válaszom. Tudna, de én nem kértem még meg rá.

Fibi :) kitartást és örülök, hogy van olyan segítség, ami jobbá teszi a napodat :) Nálam az lehetett a probléma, hogy sajnos gyorsan kellett volna kinyomnom Mátét a szívhangja miatt és emiatt meg kellett próbálni, hogy egy tolófájás alatt a legtöbb alkalommal tudjak nyomni. Csakhogy így – utólag csengett le bennem – nem tudtam szépen alaposan kifújni a levegőt és mélyen be a jó helyre, hanem “sietnem” kellett a baba miatt. :roll: És előre is köszi a prana nadis infót

Leni :) egész aszaltszilva :shock: Ordítás :(

Vica
vica94

Móni :) szeritnem a "ne büntessük a gyereket" az nem én voltam.
Én szerződéspárti vagyok: igenis tudnia kell a gyereknek is, hogy bizonyos dolgokért büntetés jár - ha te ezt csinálod, akkor ennek ez a következménye. Mindig. De csupa teljesíthető következmény - tehát a nem kap vacsorát vagy nem mehet óvodába nem túl jó :wink: Mondja meg ő, hgoy például Marci hajának húzgálása szándékosan, az mivel járhat. Legyen megegyezés benne.

Unokaöcsémmel (2,5) megegyeztünk, hogy ha velünk jöön vonatozni (év, busz, villamos) és nem fogad szót, elszalad (ami iszonyú veszélyes a forgalmas városban, járművek, sok ember etc.) akkor a következő vonatozásból kimarad. Háromig számolok, ha nem indul el hozzám addigra, akkor ez lesz. Ez számára vállalható volt és be is tartjuk.

Ja, máég egy fontos: ne legyen benne időhatár, a dolgokat mindig most kell elintézni, nem holnap, emrt a kicsiknek még nincs időérzékük. Tehát ne azt mondjuk, hogy akkor holnap majd nem kapsz csokit, mert ő holnapig már rég elfelejtette és nagy fájdalmat él majd holnap át. Tehát még ma, most, azonnal legyen következmény - illetve felszólítás (ez utóbbit egy pszichológus nénitől tanultam és tényleg kcisiknél működik)

A kivezetőkről msot nem tudom összeszedni a gondolataimat rendesen - oltásellenes lévén, különösen az abszolút felesleges és borzasztóan ártalmas MMR :evil: esetén mindenképpen adni szeretném, hogy a későbbi szövődményeknek valahogyan útját álljuk.

indianyo

Rekuc :) mindig Te csodálkozol rá valakire, hogy mik derülnek ki róla. Most rajtunk a sor :) Hol énekeltél? És állatos nap rulez :) Késsel-villával és zöldborsó szemmel hadakozó Ábelhez gratula :D És neki is :P

Zsan :) MÁK :shock: Védőnő :twisted: És Horvátországot nem azért kérdeztem, mert rátok akarnék akaszkodni…, hanem mert Omisban(homokos partja van) van egy nagyon jó szállás, és meg van a névjegykártyájuk és hátha lenne még hely abban az apartmanban, ami a szívem csücske. Most nem tudok képet küldeni róla, mert pillanatnyilag a gépem nem hajlandó felismerni azt a meghajtót, amin a képek vannak :twisted:

Curse :) előke simán bírja a – most Indike ne olvasd, amit írok :oops: – fehérítőt. A színe nem megy ki. Nekem kellett már néhányszor ehhez folyamodnom és hála a jó égnek csak a folt tűnik el.

Rylie :) bírsággal kapcsolatos kérdésedre én nem tudom a választ. Jobbulást Kamillának :)

Macs :) ahogy Fibinek is írtam, nem vártak el tőlem semmit igazán, Máté miatt kellett –volna – összeszednem magam. :roll: De nagyon köszi ezt a hsz-t. És ott is vannak kretének, látom. A lényeg, hogy Ti jól érzitek magatokat a kertetekben. :) Babaérdemrendhez gratula :D Neki Te vagy az egész világ :P

Indi :) ma kipróbáltam egy pocakmasszázskrémet, hátha könnyít az éjszakáján :) Hát arra gondoltam, amit a testalkat-tejmennyiséggel kapcsolatosan írtál Nuknak. Gondolom, hogy most sokan tahónak gondolnak, de tényleg jó szándék volt csupán benne. És azért írtam le, mert – ahogy korábban is írtam – az én családomban bejött. De megértem, sőt, ahogy írtam, ezért vagyunk sokfélék itt, hogy megmutathassuk a többieknek a dolgok sokféleségét. Csak lehet, hogy nekem be kéne fogni a potyalesőmet, mert megbántok vele embereket, rossz szándék nélkül…

Zsugyu :) Te is szépet írtál, rögtön elmentettem magamnak ezt is :)

Mindenkinek, aki az elfogadás, hibáztatás témájában írt, nagyon köszönöm. Sokat segített a lelkemnek és még néhányszor biztos vissza fogom olvasni, mert rengeteget lehet belőle tanulni.

Johi :) ebéd falók :twisted:

Vica
vica94

Indi,
MMR-ről amit írtál nagyon riasztó - miért olyan rettentő az MMR? :( :?

Deni,
a Szt. István konzervatórium kórusában énekeltem; évente 5 előadás volt zeneakadémián fixen (pár éve már a Müpában vannak ezek) és egyéb plusz koncertek; régen mentek operák az Erkelben is meg pl Tihanyi Ünnepi Játékokon vagy mi a bánat volt a neve, már nem is emlékszem
én mondjuk a nagy operákból kimaradtam (Rigoletto stb) kivéve egyszer a Sevillai borbély Gregorral, ahol volt kisebb dolgom is (jól be voltam rezelve tőle ;) ) meg 2000-ben egy Szt Istvános operát adtunk elő
meg voltak külföldi utak meg minden tök jó (volt)
és az egy dolog, hogy a bébitől most nem tudok járni, de ez a suli is rajta van a megszüntetendő szakközepek listáján - no comment

mindenkinek ++++++++-ok fogzáshoz, védőnőhöz

és asszem Ábel megérett a nagyágyra :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

szrekuc

Vica :) Értem már! De amit én írtam, annak semmi köze nem volt a te írásodhoz (eszembe se jutott semmi párhuzam), csak feljött bennem ez az általános nézet, hogy öröklődik a tejleadás képessége és nagy mellből többet lehet "kinyerni", meg hogy a nagydarab nagymellűek jobb tejadók, mint a vékonyak. Te meg pont másként írtad. Nekem meglepő mindkét vélekedés, mert annyi befolyásoló tényező van, de pont az alkatot nem gondoltam volna fontosnak. Akárhogy is, én aztán nem osztottalak ki - legalábbis szándékomban nem állt - és azt se gondolnám, hgoy bárki tahónak néz vagy rosszindulató bántogatónak :wink:

csókolat

indianyo

Móni, welcome idegfalván. Hát, a bölcsek köve tőlem messze van, de néhány -az én gyerkőimre kitalált- praktikám van.

- ha nem káros se rá (nem veszélyes), és az aktuális dolog még elviselhető (mégse annyira a kedvenc virágod) érdemes megpróbálni, hogy egyáltalán nem foglalkozol vele. Nem rezonálsz az ő próbálkozásaira. Jó játék, hogy ki bírja tovább. Ő, hogy ugyan miért nem szól, és akkor már értelme sincs a rosszcsontkodásnak, vagy te, hogy most aztán már elég legyen. Ha kellően fapofával SEMMIT NEM KOMMUNIKÁLSZ felé, megunja, meglepődik, hisz a lényeg, hogy figyeljél rá.

- a másik, hogy visszaadod neki a dolgot. Ő rongálja a virágodat, te -apró- kárt teszel az ő birodalmában valami kedves dologban. Persze ez attól is függ, hogy mennyire érti meg ezt már, te ismered őt. Érzékelnie kell, hogy vigyáznia kell mások dolgaira. (én pl. elkobzok rendetlenül széthajigált játékokat hetekre, és amikor visszakapják, mintha karácsony lenne. meg azt is felajánlottam már, hogy egy általunk ismert, szerény körülmények között élő családnak adjuk, hisz ők talán majd megbecsülik. Jószívű gyerkők ők, de azért ennyire mégsem :lol: )

- a veszélyes dolgokban nem ismerek pardont. Elviszem onnan, és egyetlen erőteljes NEM-mel nyomatékosítom, némi magyarázattal körítve.

- és a jó öreg meggyőzés-rá-lebeszélés. Hát az -néhanéhanéha- is be tud jönni. Vagy a figyelemelterelés. Valami segítséget kérek tőle, ami teljesen más irányba viszi a figyelmét, és ha megteszi, nem győzöm dícsérni. (ehhez szükségeltetik egy csepp (?) türelem, két vájdlingnyi találékonyság, és 1,5 liter nyugalom, kipihentség)

Fenti variációkat szabadon variálom, az éppen aktuális (ideg)állapotnak megfelelően. A legbüszkébb akkor vagyok, ha az utolsó sikerül. Mert ezt tekintem a legjobb és legnehezebbnek is.
Persze az én gyerkőim már nagyobbak, kicsit más velük a kommunikáció, de az alapok ugyanazok. :lol:

Zsu
zsugyu

Indi,
dokinéni megaszonta, hogy mérethez sajna semmi köze a dolognak - csak mirigyességhez :? (nekem is aszonta, hogy ne stresszeljek, nem vagyok jó tejelő fajta)

Kép

Kép

szrekuc

ma esti borsóevés: Kép

Kép

Kép

szrekuc

(olyan mint egy beállított kép :mrgreen: pedig csak jó pillanatban kaptam el a kalimpálást ;) )

Kép

Kép

szrekuc

Indi :D amit te írsz, az az a bizonyos ok-okozat összefüggés, amit a jó öreg büntetés szóval illetünk. Ezt a módszert is alkalmazom, de az őszintét megaszondva, egy eleven krampusz esetében -nekem- nem mindig jött be. Például a fiam rendszeresen kijön a konyhába duzzogni, hisz ha nem látom, akkor semmi értelme csúnya arccal ücsörögni a szobában. Csapkod, dühöng, stb. Most akkor zavarjam be, szóljak rá, vagy mit tegyek. A legnagyobb érvágás, ha NEM VESZEK TUDOMÁST a duzzogásról (mert épp nem nézhet TV-t). Viszont közben a hugaival valami jópofát csinálunk, amibe azért beszivárog ám őkelme, és így a dolog már el is rendeződött. Van olyan is, amior viszont nincs ehhez kanalam (mert igenis ember vagyok én is) akkor pedig közlöm vele, hogy ez duzzogás-mentes övezet. Megértem én, ha rosszkedvű, de ezzel az érzelemmel tisztelje meg a szobáját. Tehát akkor most következetes voltam? Nem tudom, sokszor rágódok ezen, és néha órákig gondolkodok, hoyg mit találjak ki, ami humánus, de igenis vannak határok, és fontos (nekik) hogy érezzék. És én hajlítható, és partner is vagyok, egy pontig.

És ők érzik. Mert mondom pl, hogy hagyd abba, kérem többször, és nem mindig :lol: első szóra teszik, és amikor cérnaszakadás van, akkor megismétlem, egy erőteljes MOST-tal a végén, és csiribicsiribá érzik, hogy ez itten a vége. Hogy hogy alakult ki, nem tudom, nem is kell mindig mondanom, de hat.

Zsu
zsugyu

Szrek :D nagyon elegánsan ül ez a legény azokkal az evőeszközökkel. Gratulálok.

El sem tudom képzelni, hogy Lorci is ilyen ügyes lesz már 4-5 hónap múlva. Hova lohol az idő???

Jó iccakát nektek!

Zsu
zsugyu

Lányok: nem látok a sírástól, igy nézzétek el ha sok a félreütés. Fanninak a szájában valami iszonyatosan "daganat" nőtt, nem tudjuk hogy micsoda, csak azt, hogy nagyon fáj neki, nem tudja becsukni a száját és borzalmasan néz ki. Egyszerűen készen vagyok és ami a legszebb, hogy én ma csoporttal leszek, igy apa viszik dokihoz. Borzalmas anya vagyok, egyszerűen erre már nincs is mentség..... Ja és mellesleg ma van a szülinapom, a sorstól ez szép ajándék. Drukkoljatok kérlek, hogy ne legyen semmi baja. Köszi lányok.

J. és Fannibaba
johanna1975

Johi,
ugye tudod, h nem attól leszel jó anya, h ott ülsz vele a dokinéninél!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
van, amikor ez egyszerűen nem megy és KÉSZ!
attól nem lesz jó anya vki,h évekre "rácsavarodik" a gyerekére, mint egy kigyó, ismerek ilyet is...állandóan a gyerekkel van, de ettől még elég áltagos anya!

ÉS BOLDOG SZÜLINAPOT!!!!!!!!!(Levinek holnap lesz)

és remélem én is, h nem lesz semmi gond Fannival!!!!!!!!!!

este mindenképp gyere és mondd el!!

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Johi :) Zsanci mondataihoz nem fűzhetek semmit hozzá, mert minden bennük van. Drukkolok és várom, hogy majd bejelentkezz a vizsgálat eredményével. És boldog szülinapot egésznapra!

indianyo

kis kiegészités:
egyik anyuka sem rosszabb a másiknál. az sem rossz, ha vki sokat van a gyerekével és ezt ÉLVEZI, és nem kényszerből csinálja.
Mert én olyat ismerek, aki úgy érzi, attól jó, ha egész nap vele van, mindent megold helyette és a gyerek totál frusztrált.
sajnos.
de ez már blablabla...

SZÉP NAPOT MINDENKINEK!

(Votivnak külön!)

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Móni: én is másnap szoktam megnézni az esti filmeket, de szerdán sajna fenn kell maradjak, mert én indítom el a felvételt (apjuk edzésen van). Egyébként meg ált. a gyerek után fél, 1 órával már én is alszom. Van, mikor már fél 9, 9-kor. Attól függ, mikor dől ki a gyerek.
Szerintem amiket Indi, meg Zsu írtak, jó kis praktikák a "büntire". A határ kijelölésének technikája szerintem mindegy. A lényeg, hogy a gyerek tudja, érezze, hogy vannak határok. Vagyis, hogy nem tehet meg mindent. (És hogy annak ellenére, hogy néha haragszol, attól még szereted. Ezért utálom az érzelmi zsarolós taktikát, vagy mikor az anya duzzog a gyerekére.)

Vica: csak gyakorlatra jártam el ebben a félévben, az előadásokat kihagytam. A gyakorlat kéthetenként volt 9-től 13-ig. Addig apa maradt itthon a gyerekkel, ill. a szüleivel voltak itthon. Együtt megbirkóztak a csecsemőkorúval. Aztán most már nincs gyakorlat, van egy vizsgám, ami türhető. Csak kéne rá tanulni is valamit. Eddig még nem jött össze. :roll:
Jövő félévben sem akarok többet bevállalni, illetve péntek d.u., szombat egész nap lesz egy hónapban egyszer plusszban. A későbbiekben jobban félek, mert míg ilyen pici, nem érzi annyira a távollétemet, de ha nagyobb lesz... (Jobb memóriával. :D )

Kép
Kép
tinu

Johi: boldog szülinapot!!! ÉS nagy drukk Fanninak, hogy semmi komoly ne legyen és minél gyorsabban meggyógyuljon!
Van, hogy alkalmazkodni kell, és nem tudod azt tenni, amit a szíved szerint tennél... Fannival ott lesz az apukája!

Kép
Kép
tinu

Zsuzsi :) Ebben a szerződés-dologban az a lényeg, hogy a tett is következmény (büntetés) mindkét fél számára vállalható legyen. No persze az is, hgoy mikor és miért jár bünti - azért minden stikliért semmiképp, csak a bizonyos dolgokért. Ha tv-megvonás, akkor az. Ha csokimegvonás vagy játékból kimaradás, akkor az. Szerintem pont neked nem kell tanácsot adni, olyan jól csinálod a dolgokat :)
Egy dolog nálunk is van már, bár pici még a csemege: ha köpköd, belecsap a tányérba vagy széttrancsírozza az ételt az asztalon, akkor abbahagyjuk az evést. Ebben nem ismerek tréfát. Aki köpköd, az nem éhes (persze vannak kivételes köpködések, amikor valamit nem tud lenyelni, az más tészta). Az étellel pedig nem játszunk. És érdekes módon alig van balhé ilyenkor, érzi már a kis piszok, hogy itt valami dolog történik :wink:

Szrek :) A polio és a diftéria két olyan oltás, amit én is beadatnék, ezen kívül mást nem, de az MMR a különösen utált darab. Ennek mindhárom betegsége olyan, amit nem szabadna - az én véleményem szerint - elfojtani a gyerekekben. A kanyaró fontos betegség, régen összerakták a gyerekeket, ha egy megkapta, hogy mind túlessen rajta. A másik kettő is okozhat gondot felnőttkorban, míg egy rubeola például szinte problémentes dolog gyerekként, addig tudjuk, hogy majd felnőttkorban egy várandós anyára il. magzatára milyen tragikus következménnyel járhat...
Ez egy teljesen felesleges oltás, ámde szinte minden gyereknél vannak szövődményei - és néha egészen súlyosak is. Utálom, haragszom rá. Az én gyerekkoromban szépen sorban midnent elkaptunk az oviban-isiben, nem is volt komolyabb bajunk belőle. És ezek az oltások nem jelentenek 100 %-os védettséget felnőttkorra. Semmilyen oltás nem jelenti ezt. A bárányhimlősre is kirúgok, de az legalább nem kötelező.
Ez az én véleményem.

indianyo

Szia Mindenkinek!

Johi,
ne gondolj minden rosszra kérlek!!!! Lehet hogy könnyen, gyorsan kezelhető, múló probléma! sok-sok ++++++++ nektek és csakazért is Boldog Szülinapot!

Hát, nem könnyű ez a fegyelmezés/bünti téma. Én "klaszikus" módon nem büntetem Fülest, de ha valami NEM, akkor az bizony nem és elveszem tőle a tárgyat, illetve elviszem a tilos dologtól. Ilyenkor persze jön a hiszti, meg a" földre verem magam", de mivel innentől senki nem foglalkozik a dologgal, mára már a kezdeti 5 perces ordítások, 30 mp-ekre redukálódtak. É is igyekszem, még a baj előtt elterelni a figyyelmét, illetve feladatot adni, amiért meg lehet dícsérni és olyankor ragyog a klök, hogy ő mijjjjen ügyes!!! Általában elég rendesen szót fogad ha rászólok, de ha fáradt, természetesen sokkal kevésbé és a hiszti is több, néha igazi keserves sírás lesz belőle. Ha ilyenkor jön bújni, akkor sosem utasítom vissza. Ismerős a "neked duzzogok" is, néha majdnem elröhögöm magam, mikor jön utánam mindenhová és csak akkor kezdi az esztrádot, mikor meglát. Nagggyon látványos show-elemei vannak a kis boszinak :mrgreen: de persze inkább Kép persze csak kifelé... néha azt gondolom, túl ok mindent engedek meg....de hát nem tilthatok mindig, mindent, hiszen semmi baj nem történik abból, ha pl. széttekeri a szemetes zsákokat, legfeljebb én pakolok 5 perccel többet. De ha ez érdekes! Baj meg nincs belőle.

Ma kívánjatok nekem sok levegőt, mert Mirka ismét a tüdőmben helyezkedett kényelembe (tök furi, a hasam alja teljesen lelapul, annyira fent van a csajszi) és nem tudok akkorát sóhajtani, hogy elégnek érezzem az oxigént..... Pedig rengeteg dolgom van ma!

Képzeljétek: ma reggelre kiborostásodott a kert, vagyis kibújtak az első fűmagok! :D

Szrek,
Ábelnek gratula a kés-villa kombóhoz :D anagy áágy, Fülinek is rögtön bejött!!

Neet,
te most állandóra ülsz a kocsiban? :D mertmivel nem látok Neet-es hsz-t... :)

Zuzi, Deni
remélem jól vagytok!

Fibi is !!!! ugye?!

Vica,
nagyon örülnék nektek is !!!!

És nehogy azt higyjétek, Fülesnek én vagyok a világ, mert ez messze nem így van! Természetesen fontos, hogy "Ánnyáá" itt legyen, de ha van itt véletlen bárki más, akkor el vagyok felejtve. Még mutatóóba se hegyezi felém a füle bojtját se! Múltkor voltunk egy kerti partiban, ahol cca. 20 embert foglalkoztatott és szórakoztatott el szimultán, alig tudtuk este hazahozni.. :mrgreen: Persze ha baj van, akkor rögvest én köllök... :mrgreen: a Hivatalos Probléma-megoldó- és Programfelelős Kiszolgáló Személyzet" :mrgreen: de ez így egészséges :)

szép napot mindenkinek!

csók

Macsek
macskanyu

kiigazítás: természetesen az üres, még nem használt szemeteszsák-tekercsre godoltam, nem a teli zsákra.....
macskanyu

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: