A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Ma megpróbáltuk a meggy levét, két kanállal, szerintetek hol végezték? :lol: :lol: :lol: Nuk elsősorban Neked, tudod, amit Votiv is írt, ennyire értékelik a mi ízvilágunkat :lol: Élőben olyan volt, mintha Drakula feltámadt volna :lol: :lol: :lol:
Kép

Kép Kép
curse

Zsanci :) én ldalak a sok tejecskédért :) Persze, nyilván fejni nem egyszerű most, de úgyis beáll majd - na naem okoskodok, ezt te nálam legalább kétszer jobban tudod :wink:

na így elalvás előtt azért felkaptam a fejem: baromság ez - mármint amivel a nőci próbált kibújni az ügyintézés alól, rajta vannak a MÁK ügyfélszolgálati listáján ráadásul az egy központi ÜFSZ iroda és a telefonos központ is ott van :evil: Még jó, hogy megcsinálták a papírokat és nem kellett elmennetek máshová :o ! Egyébként - bár a nőcik elég kis ostobák a Lőportárban, mi tavaly egy pelenkázásnyit és egy tápszeresüvegnyit vártunk csak, pedig sokan voltak.

Fibi :) aludj jól a könnyű pocakoddal, ezt már jelzésértékű, hátha holnapra szükség lesz egy kipihent anyára :wink:

Macs :) klasszak a képek, cseresznyétevettFülesről nincs kép?

Jójcakát! szombaton az M2-n Sörgyári capriccio este!

indianyo

Haha, MeggyetevettAdél képe csodajó! Tök igaza van, minek egyen ilyen színes izéket, amitől csak ronda foltos-nedves lesz az ember lányának ruhája, mikor ott a finom tejcsi anya cicijében :wink:

Minden érintett: Mit szólnak a kicsi babák a nagy tesók közeledéséhez?

na most tényleg jójcakát!

indianyo

Köszönöm szépen a sok bíztató hsz-t.

Curse :) Adél édes :) És nekünk is van ilyen előkénk :)

Beértelek Titeket, majd holnap felteszem.

Mindenkinek jó éjszakát kívánok :)

Vica
vica94

Nukada, kedd jó! különben is szalma vagyok holnaptól jövő péntekig :shock: most emiatt kissé lámpalázas vagyok, de már várom a pihenést :D

Zsanci, ez a MÁKos picha :evil: már számos alkalommal voltam a BBélán, meg innen többen is, legutóbb Johi, és még senkinek nem merészelték azt mondani, hogy ez köztisztviselőknek van... el nem tudom képzelni, hogy bármely hivatalos szervnek legyen külön üfszolgálata a civilek meg a kollégák részére :shock: pofátlan sutyerákok...
azért is pipa vagyok, mert apafejt is elhajtották ma, de őt az én hibámból - nem adtam oda a személyimet az ügyintézéshez :evil:

Vica, ne aggódj, ami fent bemegy, ki kell jöjjön lent!

Kátya, ha gondolod, hozd el Emmust a biai korei fejlesztőbe, ingyenes a vizsgálat (gyógypedagógus és konduktor is megnézi) és adnak tanácsot, megtanítanak tornagyakorlatokra stbstb
a legjobb lenne ha jó szakemberek is látnák! és hát ők nem hívei a durva módszereknek :wink: Surányi Kornél a gyógypedagógus, a száma 06703785218.

Johi, zsúrba mi is nagyon szívesen megyünk! aztán szépen énekeljél :) micsoda élmény lehet :D látogatóba gyertek, most már meggyógyultam (majdnem teljesen) :)

Recca, homeós ill. gyógynövényes ajánlások érdekelnek esetleg olyasmikről, mint hormonháztartás helyrerázása, menzesz rendszeresítése, fogantatás elősegítése... összegyűjtöttem már egy kis szagirodalmat :)

Dr. House aliasz Dr. Magenheim, brrr furi volt!! nekem Szakácsi jobban bejött. úgy szerettem :( R.I.P.

votiv 8)
votiv

Curse, édes a kis vámpírcsaj :D

Indi, Lilike még csak érdeklődve és némi egészséges távolságtartással figyeli Istipókot, aki neki túl gyors, túl hangos, túl vad stb... :)

egyébként estére Lili már olyan lett, mint egy rák, aminek büdös tornacipő szaga van :shock: :cry: tele van megint szeborreával, és óriási nedvedző sebekkel, amikből olyan sárgás cucc jön, ami bűzös, mint egy záptojás :x rettenetes... Siliceát már abba is hagytuk, doktornéni tanácsára, aki szerint ez a kezdeti rosszabbodásba még belefér.
egyébként innen látom, mennyire hatásos egy jól eltalált szer! mindössze három napig adtam be neki 15ch-ban napi 2 golyócskát, és máris ekkora változás!

votiv 8)
votiv

Den, elhiszem, milyen nehéz lehet most. Engem Emma teljesen lefoglal, pedig ritkán szopizik, és tesó sincs... :) Van segítséged, vagy teljesen egyedül kell boldogulnod? Nálunk a faluban van egy anyuka, 3. babája született (van egy 2,5 éves és egy egy éves kőc), aki egy nappal idősebb, mint Emma, hááát, látom, milyen igénybevétel is az - egyelőre szerencsére mindig van vele valaki, jellemzően az anyukája, de még így sem könnyű.

A vérnyomi - eccer el kellett mennünk ügyeletre, úgy megugrott (180/120). Most még várni kell, hátha visszaáll normálisra, de az altató orvos mondta, hogy következő alkalommal még keményebb lehet a terhességi magas vérnyom. Az ügyeleten pedig azt hallottam, hogy elképzelhető, hogy mostmár így is marad a vérnyomásom - terhesség kihozta a hajlamot. Azért nem nyugszom bele, próbálkozom ezzel-azzal, majd meglátjuk. Ha van ötletetek, mondjátok. :)

Vot, szegény csajszid, sajnálom nagyon. Akkor mostan semmi javulás? És köszi a telószámot, valszeg elmegyünk. És egyeztetünk, és jól meglátogatunk Benneteket is. :)

Talisképek és meggylevesAdél gyönyörűek. :)

Indi, Nektek monapel külső van, jól emlékszem? Hol érdemes venni ezeket normális áron? Átrágtam, belevágnék egy pár hetes próba erejéig, aztán meglátjuk, bejön-e. :)

Johi, a taliban mi is benne lennénk, de ha Emmus ilyen kis pocifájós marad, egyelőre inkább megkímélnélek Benneteket. Általában délután kezdődik nála, de van, amikor már délelőtt is tekereg szegénykém. Viszont, ahogy a levelezésünkben írtam is, jó lenne nálunk is összejönni eccer nyáron (mondjuk július vége felé - talán addigra rendeződik csajszim emésztése), itt a tó is közel, meg bográcsozhatunk, szóval én nagyon örülnék. :)

Kátya
kincsimano

[quote="votiv"]
írta:
votivRecca, homeós ill. gyógynövényes ajánlások érdekelnek esetleg olyasmikről, mint hormonháztartás helyrerázása, menzesz rendszeresítése, fogantatás elősegítése... összegyűjtöttem már egy kis szagirodalmat :)

Votiv, engem is érdekelhetne a gyűjtésed? :oops:
(tisztára úgy érzem magam, mint Bartók Béla érezhette, amikor egy-egy szép dalt próbált begyűjteni azoktól a bölcs öregektől - mintha a lelkük egy darabját akarta volna 8) :D

Indi, nálunk tegnap este jelentkeztek először a tesótünetek: téblábolás, minden játék odébb hajítása, nagyira csak rámordulás.... :? de aztán rendeződött... ellenben az éjjeli 2 órás üvöltés után én kezdtem úgy érezni, hogy KELLETT EZ NEKEM??? :cry:
leni

Kátya :) ha a Monapel érdekel, én azt forgalmazom (hű, micsoda szó! az "árulom" se tetszik, mert hát nem vagyok én kereskedő), pont van itthon Emma méretében egy külsőm. Vagy pelust is vennél? na, ezeket akkor mélben vagy priviben lebeszéljük.
És gyere csak el Johiékhoz, hozunk kendőt és kipróbálod belekötve - hasfájós babáknak IS a legjobb hely :wink:

Votiv :) ó de szörnyen hangzik ez a szeborrea :( akkor most a silicea kihozta a nyavalyát teljsen és innen gyógyulni fog?

MMR kivezető ügyben valaki??? 3 hét múlva kapja a csemegém az oltást, már előre minden bajom van :(

indianyo

Votiv, koszi :) ez nagyon klassz lenne!

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

Fibi, Leni:
Ok, nem vagytok kiváncsiak a csíkjainkra, meg jegyeztem... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Hé-hé-hé, nálunk is lehet kertiparti!!!!!!!!!!

Johi:
Csak ne vasárnap (24.) legyen, mert akkor lesz a nagylányom keresztelője! Amúgy mi is mennénk!!! De pontosan hova is? :wink:

Dr house:
Én semmi érzést nem hallottam Kulka hangjában, tök monoton let... Be is aludtam rajta... :roll:

Votiv:
Szegény Lili... De ha neketek jó, kedden elmegyünk és jól kigyógyítjuk a puszta jelenlétünkkkel! :wink: Ne félj, tök jó lesz egyedül! (néha már, ha Zoli szn-os (akkor itthon van éjjel), küldeném dolgozni, mert felborítja a jó kis rendszerünket... :twisted: )

Curse:
Meggyes-Adél cuki. majd, ha ilyen arcocskával ad puszit.... 8) 8)
nukada

Jó reggelt! :D

Johi, (Nuk),
éljen a kertiparti, mennénk mi is mindenhova :D

Kátya,
ez nem hangzik túl jól; Votiv, Fibi szokta ajánlani itt alternatív terápiák sorát, ártani nem ártana, ha egy ilyet is megpróbálnál, nem? lelki okok stb :)

Nuk,
há' mer' édes a Kulka meg imádjuk, de nem ez a karakter, és szegény így próbál laza és mélyebb hangú lenni.....küldjünk javaslatot tv2-nek ki legyen a hang ;) :D
kedden látom szervezkedtek Vottal akkor azt visszavonom mint felvetett kérdéts Macs-talira ;)

Vot,
remélem, javul lassan Lilike, még olvasni is rossz, amiket írsz szegényről :( gyógypuszik :)

Kép

Kép

:D
szrekuc

Ja, és meggyes Adél nagyon cuki! :D :D :D

és tegnap állatos napunk volt - csiga kutya meg egy kis bodobácskergetés - természetesen mind-mind vauva :lol: :lol: de a szisza az szisza :D

Kép

Kép

:D
szrekuc

Jó reggelt, vagy mi :D

INdike,
cseresznyés Fülesről nincs fotó,de mostantra teljesen europoid módon tudja ezeket a kajákat fogyasztani, így nem lenne "látványos" a kép :mrgreen:
tegnap édes volt, én magoztam a meggyet a leveskéhez, ő meg folyamatosan szedegette ki a magozott példányokat az edényből és tömködte befelé a majomba :D

Votivom,
nagyon-nagyon kívánom azt a gyógyulást nektek!!!!

Curse,
Drakula grófnéd édes :D lehet, hogy a meggy savanykásabb íze miatt nem jött be elsőre, de figyeld csak meg, milyen gyorsasággal fog rákapni a különféle ízekre nemsokára!

Indike,
én ugyan nem vagyok teljesen kompetens a témában, de Mirka és Füles viszonya elég érdekes jelenleg. Ha Füles az ölemben van, vagy nekem dől, Mirka azonnal, ezerrel rugdalni kezdi. Csak őt és senki mást.És Füli is szokott 2bekopogni". Nemrégiben úgy látom, összeállt a kép Füles ejében a baba és a pocak viszonya ügyében. Már kapott a pocim puszit és simit is :D :lol: :D

Szrek,
nekem jó a kedd d.e. (is) !!! :wink:

Zsána,
hová küldjem a meghívót?
macskanyu

Nna, most kiviszem a kölket rohangászni, ameddig nem kezd esni megest. Aztán alvóidejében jövök még, de akor meg senki nincs itt :(

itt ugrál mellettem vigyorogva és kiabál hogy : Ánnyá-Ánnyá-Ánnyá!!!!! a keében lóbálja a cipőit... :mrgreen:
hát kőből van az én szívenm, ha így kérnek???!! :lol:
macskanyu

Indi, Curse,
köszi a kedves szavakat :D még mindig könnyü a pocakom, és reggel ugy ébredtem, hogy hegyet tudnék mászni :D :D :D

Macs,
dehogynem, én is itt szoktam lenni Füli és B alvoidejében :wink: tegnap is akkor irogattam legtöbbet. (ki tudja, meddig? :) )
és cseresznye evés elötti képet is tehetsz Füliröl, amit a kertünkben készitettél, hm? :wink: :D

Leni,
Hanka üvöltött éjjel 2 orát? :(

Kátya,
csatlakozom Szrekuchoz, pont ez jutott eszembe, hogy ne is add fel SEMMIKÉPPEN, mert már annyiféle alternativ gyogymod van, hogy biztosan találsz Neked valot (vérnyomi problémára). ha akarod, privizek erröl, lehetöségekröl. nem vagyok szagértö, de láttam a saját szememmel pl, ahogyan sogornömék kisfia kigyogyult a cukorbetegségböl is...... szoval én hiszek az ilyen csodákban :wink:

Nuk,
héééé, én nem mondtam, hogy mindig ikszeld ki a csikot, hanem hogy nem kell mindig berakni. Leni meg azt irta, hogy egymás alá tedd inkább, ha lehetséges 8)

Adél bébi éééédes :D

Áááááá, és mindenki most szervez kerti partit, amikor nem fogunk már tudni elmenni... :cry: :lol:

KépKép
fibi

Votiv: szegény Lilike, remélem hamar rendbejön!!!+++++

Johi: kertiparti RULEZ!! Mi jövünk, feltéve ha ded épp nem lázas megen :( :?

Kátya: a Dévényezés egy speckó torna-masszázs szerűség amivel pont az ilyen kötött izmokat rakják helyre a babában. Mi ahová jártunk rengeteg olyan tipusú fotó volt kint, hogy "ilyen volt - ilyen lett" és sok-sok köszönő levél mellette, és előttünk-utánunk mindig sokkal súlyosabb problémájú babák voltak és olyan szépen beszélt velük az Edit, meg szülők mondták, hogy mostmár ezt is meg ezt is csinálja a baba! Szóval szerintem szuper és a későbbiekre is kihat, mert a Dévényes babák betartják a sorrendet :) mászás-kúszás-ülés-állás-menés ;) www.deveny.hu - itt találsz meg róla minden infót! Mi egyébként a Campona mellé jártunk, ha kell a nőci elérhetősége akkor szívesen megadom.

Vica: óó Kamilla is már annyi idegen anyagot megevett, hogy csak na! Meg még annál is többet, amiket nem is vettem észre :)

Valaki tudja?
Felhívtam reggel a közterületeseket, hogy nehogymá megbüntizzenek, amikor bla bla és azt mondta, hogy akkor ne fizessem majd be a csekket és automatikus feljelentés lesz belőle és akkor már tudok fellebbezni és figyelembevehetik az indoklásomat! Kérdés:
1. ez igy nem fog nekem esetleg többe kerülni?? :roll:
2. figyelembeveszik egyáltalán egy fellebbezésnél a körülményeket vagy tojnak rá és jól megvágnak mégtöbb zsével??
Akinek van tapasztalata az ossza meg velem PLÍZ!!!

Fibi te pedig mennyémá szülni!!!!! Főleg a ha könnyű az a pocak ;)

Egyébiránt Kamilla még mindig lázas, más tünet nincs :( Reggel sehogyse tudtunk tőle pisit szerezni, igy holnap reggel újrajátszhat :( Banyamancit meg nem tudtam elérni telefonon - király! :? Mindenesetre du elmegyünk a körzetinkhez legalább a torkába nézzen bele, max nem váltok ki semmilyen gyogyót amit felír :?
ÉS van egy sanda gyanúm, hogy szemfog jön vagy minek hijják :?

Rylie
rylie

Fibi,
lécci BS emil cimét dobd át nekem!
köszi... :lol:
könnyű pocak RULEZ, bár nem tudom az milyen, nekem ilyenben nem volt részem... :wink:

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Macs,
zsanci kukac yahoo pont com
köszönet érte!!!!!!!!

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Sziasztok,

Tegnap este és azóta folyamatosan nagyon nyűgi volt Máté, nem is volt már kedvem este, miután lefeküdt semmihez - Deni totálisan megértelek, pláne, ott már két gyerek van :) - de még egyszer köszönöm vigasztaló szavaitokat.
Ma szájvizitet tartottam és kibújt a nyolcadik fog, remélem egy kicsit most tényleg pihenni fog szegénykém. Ma délelőtt három órás küzdelem után tudott végre elaludni, és már két éjszaka tart az, hogy másfél órát alszik, utána másfél órát nyűglődik, mire visszaalszik...
Na, de nem panaszkodni akartam, csak jól esett leírni. :) És akkor a tegnapi gyűjtemény egyik része :):

Tinu :) volt két egész jó éjszakánk azóta a többi felejtős. Nem tudom, most éppen azon vagyok, hogy befejezem a próbálkozást a mindenféle – összesen eddig három dolgot próbáltam a három hónap alatt – homeós bogyókkal és várok, hátha magától megoldódik. Illetve hátha kicsit sok volt neki ez a három hónap és jobb, ha pihen a szervezete. Egyébként nekem az tűnt fel, hogy ha látom, hogy villámlik odakint – semmi eső, meg dörgés – akkor nyugtalanabbul alszik. Lehet, ha elmegy felőlünk ez az esős izé, akkor jobb lesz? És Nálatok mi a helyzet újabban?

Fibi, Votiv :) ez a prana nadi érdekel, hogy mi fán eszik, miből áll, mit csinálnak, stb. néhány szóval le tudnátok írni? Egyébként a múlt heti NL-ben volt egy olvasói levél és ott is azt írta a delikvens, hogy ők nem kérnek pénzt a szolgáltatásaikért.

Votiv :) most olvasom, hogy beteg voltál, remélem már jobban …és igen, jobban vagy :) Mi doktor néninknek sincs gyermeke, de az ő esete kicsit – számomra – sokkoló. Mintha a sors akarta volna úgy, hogy gyerekekkel foglalkozhasson, mivelhogy neki lehetett volna, csak a várandósság 5. hónapjában….., szóval, nem lehetett több gyereke. :(
És nem tudom miért, de nekem néha olyan gondolatok ugranak be, amikor Lili és Isti dolgairól, kapcsolatáról írsz, hogy lehet, hogy Istinek sokat fog segíteni Lili? Ő fogja sok mindenre megtanítani? Bocsi, ha hülyeség… És határok, rulez :)
Fogantatás megérzése: nálam is működött. Én TUDTAM, ne kérdezzétek honnan, hogy abból az alkalomból lesz egy baba. És lőn :D

Leni :) nagyon szép szülésed volt és nagyon jó volt a történet is :) Remélem a második szülésemnél én is jobban fogom tudni, hova kell „tenni” a levegőt, hogy hatékonyabban tudjak nyomni. Sztem nem voltam elég ügyes. :roll: És nagyon jók a képek és szép Ignác és Hanka is :)

És Tinu, meg a többiek, akik kiabálás témában hozzászóltak: nekem nem tiltották, hogy kiabáljak, megtehettem volna, de valahogy nem akaródzott. Jobban esett az ággyal szembeni képet nézni, meg odaállni az ablakhoz és friss levegőt szívni közben. Kitolás nekem nem fájt, én nem tudtam valamiért bent tartani a levegőt és csak segítség képpen szóltak, hogy próbáljam meg bent tartani. Valamit nagyon elrontottam, és ezért magamat hibáztatom. :?

Zsan :) Meme gyönyörű :D és nagyon örülök, hogy sok-sok tejecskéd van. És tök jó, hogy az aprónép ilyen jól fogadta a tesót :) És tudom, hogy nincs túl sok időd, de egyre kíváncsibb vagyok az első szülésednél mi történt. Ha mégis adódna egy kis energiád, nagyon örülnék akár priviben is. :)
És milyen ajándékot kaptál?
Mi is gondoltunk Horvátországba menni szeptemberben. :) Ti hova? Mikor?

Kisün :) iszonyú szép helyen voltatok. Nekem a tavas, kisházas kép a number one, mármint a természet fotók közül. És hát Dzsingisz Kán :D És 9 fokos vízben totyogó Dóci :D , illetve brrrrr. 8) És szállás elérhetősége érdekelne, ha nem titok :) Esetleg web cím (naivvica)? És óriási gratula éjszakát átalvós Marcihoz és stramm Dócihoz :D

Nuk :) remélem nem bántottalak meg, nem haragszol rám. Ami akkor kimaradt az irományomból: nagyon nagy dolog az, hogy minden követ megmozgatsz azért, hogy tejecskéd legyen. Ugyanígy felnézek nővéremre is, mert az ő picurja még amellett, hogy kevés teje volt, négy hónaposan a cicitől is elfordult és azóta – két és fél hónapja – feji azért a tejét, hogy kaphasson anyatejet is. Egyébként már rég nem lenne teje – így sincs sok neki, sajnos. Úgyhogy tényleg fel a fejjel.
És gyönyörű az esküvői fotótok :) Gratula az évfordulóhoz :)
Óriási gratula a mosolyhoz :lol:

Vica

Kép
Kép
vica94

Fibi :) Könnyű pocak rulez!! :D :D :D akkor már tényleg mindjárt itt a nagy nap :wink: :D :D

Szrek :) Kórusban énekeltél? wow! mik derülnek ki :D és mit adtatok elő?

Johi :) Operázás milyen volt?

Curse :) Meggyleves Adél nagggyon édes! :D :D jó móka majd kiszedni a foltot az előkéből... mi áttértünk egy idő után a műanyag előkére :wink:

Votiv :) Szegény Lilike, remélem ez tényleg "belefér" a kezdeti rosszabbodásba! és mit mondott a dokinéni, mikor jön már a javulás?

Kátya :) Jaj, remélem nem marad ilyen magas a vérnyomid!! Gyógyszert kell rá szedned? Sztem is érdemes kipróbálnod az alternatív módszereket is, hátha bejön vmelyik! :wink: Emma pocijának meg ++++!! Segítségem még van, mert párom itthon van, bár sokszor rohangál ügyintézni, vásárolni és néha muszáj bemennie dolgozni is ugye, de sokat segít és anyám is jön néha, szóval nem panaszkodhatom, csak még szokni kell az új helyzetet, de majd csak lesz vhogy, tegnap pl. tök jól tudtam egyszerre Bencét szoptatni és Bálinttal autót összerakni :lol:

Leni :) Ki üvöltött éjjel 2órán át, Hanka vagy Igi?

Macs :) Pocaksimi és puszi de jóóó! :D :D

Rylie :) Kamillának továbbra is bulást!! ++++
denizsa

Vica,
én is állitolag a levegövételt (bent tartást) nem csináltam jol, és én is emiatt hibáztatom magam :( kérdeztem erröl most a bábát, azt mondta, minden pozban máshogyan kell levegöt cserélni, remélem, most segiteni fog (elsö szülésznö nem mondott ezzel kapcs. semmit akkor, Zsoló probálta mondani a technikát az Andi féle tornán hallottak alapján...)
Nadirol átküldök Neked mélben egy rövid szöveges ismertetöt, én nem tudom szépen leirni ide. és ha a NLC forumkeresöbe beirod, hogy pránanadi, feljön egy régebbi topik, sok-sok érdekes infoval. én azt olvasgattam a napokban :)

Zsan,
átdobtam priviben BS cimét :wink:

Rylie,
oké, igyekszem :) de nem akarom sürgetni Ábelt :)
Kamillának további gyogypuszik!+++
fibi

Vica :) Nagy gratula Máténak a 8. foghoz!!! éjszakázás nagyon kimerítő lehet... :( sok ++++ Nektek hozzá! Párod tud segíteni az éjjeli keléseknél?
denizsa

Rylie, igen, kérek elérhetőséget, köszönöm. :) Kamillának jobbulást!
Indi, igen a teljes (külsők, belsők) pelusra gondoltam, szívesen venném Tőled :)
Szrek, Fibi, nem adom fel, Fibi, Votiv, vevő lennék az alternatív gyógymódokra, eddig ugye nem kellett, most meg eléggé leköt a csajom, hogy utánanézzek a lehetőségeknek. ha tudtok vmit, szívesen fogadom. most rendeltem foreverlivinges fokhajma kapszulát, kövezzetek meg :)
És Fibi, a mi kertimurinkra MÁR simán jöhettek (júl vége, esetleg eug eleje). szoptatni itt is lehet :)

Kátya
kincsimano

Kátya,
okés, köszi :D ha nem lesz ollllyan kánikula, lehet rola szó :wink: hol is laktok egyébként? :)
Forever cucc is biztos jo ám!
fibi

Kátya :) írjál légyszi püt vagy mélt a kívánságaidról!

indianyo

Kátya: a névjegykártyát persze most feszt nem találom, de itt a telszáma: Dankuliné Gazsovics Edit (szép neve van mi;) ) 362-5969, bejelentkezés a déltől lehetséges, mert délelőtt kezel. A hely pedig, a Campona után mész azon a főúton és a kertészetnél kell befordulni jobbra, ahol most épül az az új társasház, Rózsakert vagy Rózsaizé az utca neve. De a telóban úgyis elmondja a pontos címet. Mi tavaly 3e Ft-ot fizettünk/30-40 percért. Tanít gyakorlatokat is, amit otthon kell csinálni a deddel.

Deni: szopi+autóépítés :)

Vica: lehet fog is meg lehet ez a hülye időjárás is az oka annak, hogy Máté nem alszik!! Kitartást ++++

Fibi: azt mondtam, hogy siettesd a dolgot, csak szüjjé má!! Úgy izgulok! :)

Indi: azt nem is írtam, hogy tegnap megpróbáltam a hátamra kötni a dedet...hm...ő nem feküdt a hátamra olyan szépen, mint Domicsek neked, hanem felült mert azt hitte, hogy lovacskázni fogunk és ott rötyögött a hátamon :P na igy, hogy kössem magamra ezt a csajszit?? :lol:

R
rylie

Vica: ahhoz képest, hogy már kéthósan Tündérke lehúzott 8 és fél órákat egyben, visszalépés van már tartósan. Tegnap pl. hétkor elaludt szinte vacsi nélkül, mert olyan gyorsan bealudt a szopiba, hogy szerintem kb. 3 kortyot nyelt. Persze este 10-kor felkelt (rendi volt, mert megvárta a Dr. House végét), szopi, kb. fél óra múlva alvás vissza. De aztán megint kelt 3/4 3-kor, fél óra szopi, alvás. Kelés 3/4 6-kor. Innentől már nem aludt vissza, szóval mentem reggelizni stb. LEhet, hogy ez nem rossz, de nekem ennyi alvás kevés. :roll:

Kép
Kép
tinu

Fibi: az NEM mondtam... :oops: szal ne siettesd

R
rylie

Rylie,
oks, vettem az adást :wink: én is izgulok, ugy jo értelemben :lol:
fibi

Fibi,Vica

nekem olyan érdekes, amit írtok erről a "hibáztatásról". Miért kellene hibáztatni magatokat? Ez nem vizsga, hogy van aki jól szül, van aki meg nem... és rosszabb osztályzatot kap aki esetleg nehezebben szül vmiért, vagy épp másképp, mint kellene/mint elképzelte.
Nekem jóval a szülés után derült ki, hogy egyáltalán nem voltak tolófájásaim. Az összes fájásom teljesen ugyan olyan volt és nem volt meg az anális reflex-válasz sem, ami kiváltotta volna a tolóingert. De mivel a normál fájások hatására Füles feje beékelődött, és elkezdett ifele jönni én meg a tolófájások nélkül kevés voltam, hogy kitoljam, ezért kellett a dokinak segítenie némi pocakra nyomással.. nem mondom, hogy örvendezek ennek, de nem hibáztatok senkit sem ezért.
Ismerek egy lányt, akit azért kellett pl. császározni, mert elfolyt a magzatvize, (teljesen a kiírt időben), de semmi fájása nem volt. A H-ban (Rókus), kapott oxitocint is, de erre sem lett egyetlen, picurka nst görbéje sem, sőt a baba szépen bealudt az oxi után a pocakban. Mivel a víz elfolyt és semmi méhtevékenységet nem tudtak kiváltani, muszáj volt a császár. Ő sem így tervezte... de hát tehet ő arról, hogy nem voltak fájásai? na ugye...
És ti tehettek arról, hogy egy ismeretlen, vadiúj szituációban, fájások közt nem tudataok úgy koncentrálni, ahogyan azt elvárták tőletek? szerintem nem! De ezért van ott többek között a szülésznő, hogy segítsen ebben. És ezért is olyan fontos, hogy a megfelelő hangon/módon adja a segítséget, hogy később ne legyetek "hibáztatottak". És ha az összes segítség ellenére sem megy pl. a légzés flottul, de születik egy gyönyörű, egészséges baba, akit bárhogy is, de ti hoztatok a világra, akkor szó sem lehet hibáztatásról, még akkor sem, ha nem "szép" szülésként maradt meg az élmény. Természetesen nem mondom, hogy nem kell készülni, törekedni a lehető legjobban szülni, de ha mégsem úgy történik, akkor nem szabad, hogy utólag bűntudatotok legyen e miatt. Nézzétek csak meg, ezeket a szép, okos, szeretnivaló kölyköket és hagyjátok a fenébe a negás gondolatokat!
sok sok sok ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ nektek :D

Vica,
neked külön is, mert teljesen átérzem a nemalvós éjjeleiteket...saját tapasztalatból....
Fogacskákhoz gratula!!

Rájli,
akkor mégis csak 3 napos leszen... nehogy beparázz, ha bepettyesedik a 4. napon :)

Zsána,
elküldve!!!!

Kincsi,
neked és Emmának továbbra is sok +++++++++++++++

Leni,
nektek is ++++ és üvöltésmentes éjjeleket!!

Denizsa,
neked is sok pihit! Tök jó, hogy ennyi segítséged van!! Én már előre félek, mi lesz, ha Mirka történetesen nem egy kis buddha lesz, mint Memme....
macskanyu

És akkor a lemaradt Házikós sztori:
ígérem ez lesz az utolsó, de annyira jóka röhögünk A Zapával ezen....

szóval itt a lakókertben jónéhány igazi, burzsujkőgazdag fazon is lakik, akiknek teljesen elképzelhetetlen rémálom az olyasmi, hogy megfogni egy porszívót, virágot ültetni saját kezűleg, netán autót lemosni eSKá stb.
Mi viszont Kedvesemmel p. teljesen sajátúlag építgetjük a kertünket (is) és ez nagyon meglepő a fent említettek számára... amikor elmennek a scoda-autók a házikónk előtt és a vezetőik bámulnak kifelé ránk, mint egyszeri gyerek a tömegbalesetre, látszik a fejükön az értetlenség, szó szerint hitetlenkednek, miszerint mi biztosan nem lehetünk a tulajék!!!!!! Akik koszos ruhában, talicskáznak, meg trógerolnak a kertben!!De megtalálták a helyes megoldást!!! :mrgreen: a háztulajék (=MI), karitatívok vagyunk és egy terhes, meg egy mozgássérült kertészt foglalkoztatunk... :mrgreen: :mrgreen:
macskanyu

Vica, szegény Ti, remélem, hamarosan jobbra fordul a helyzet.
Deni, igen, sajna kell gyogyót szedni, és az fáj, hogy Emmába is átjut. :( Ezért érdekelne bármi, ami neki nem árt, nekem meg használ. Hú, eccerre szoptatni és játszani másik deddel, ügyes. :)

Kátya
kincsimano

sziasztok,
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
itt volt a védőnő, és nagyon gáz volt. Először is, L jövő hetet mondott, erre csöngetnek, kimegyek és ott áll. MOndom, h jövő hétre volt megbeszélve, erre ő, h nem, és akkor ő nem is marad, ha őt igy fogadják, csak irjam alá,h nincs rá szükségem, stb. Szóval, khm...tök... volt sztem. Ott álltam talpig tejesen, totál gusztustalanul, Meme épp akkor hányt a szoba közepére, az egész lakás fut, mert ugye még felújitunk is, erre mondja, h múltkor sem volt jó maguknak (Igi születése után) mert akkor meg bútort vettek/raktak össze. Hát tehetek én erről??????????????????????? :roll:
aztán meg itt maradt, és kezet mosni alig tudott, mert a csapban fertőtlenitek, a kádban meg nem jó a csap, csak a zuhany, stb...

és mindeközben majdnem lemaradtam Meme egyhetes szülinapjáról (kb 5 perce volt) totál ideg lettem, mikor elment sirtam, Meme meg okos baba módjára elaludt, mert látta, h igy lesz jobb nekem... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
hogy lehetnek ezek ilyen érzéketlenek????????? Én tehetek arról, h vki mással megbeszélt egy időpontot, és én vmi egész mást hallottam???????????és engem baszogat ezért???

most mondjam azt ezek után, h szükég van a védőnőkre????
az, h én NAGYON szarul érezzem magam szülés után egy héttel???????????????????????????????????????????

Fibi,
köszi.

Vica,
ajándék=Meme
horvátország: nem tudom pontosan hova, de jóóóóóóóóóóóóóóóóó messzire. Már kezdek meijedni. Nem is az utazás miatt, hanem,h mennyi ruhát kell majd vinni a csöppnek.

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Zsanci :) Azt a tahó nőt! Na ilyenkor kéne egy gardróbszekreény-nagyságú férfi, aki jól elküldené alpári hangon a búsba

Macs, nagyon igaz: a végeredmény fontos. Megpróbáltuk, kinek-kinek pillanatnyi állapota/képessége/felkészültsége de legfőképpen Lehetőségei szerint sikerült. De a végeredmény mindent igazol!!!

Nemalvósoknak kis pihikét küldök.

Vica :) nem lehet, hogy a mindenféle finomságok megfekszik Máté pocakját? Persze az időjárás is ludas, no meg a fogzás, de azért simán lehet, hogy a nagy emésztési munka miatt nehezebben megy a szundika. Mi felnőttek is rosszabbul alszunk, hát még a picikék!

indianyo

akkor had küldjek egy kis kedv-javítót:

nekem nagy kedvenceim és még az sem fontos, hogy értsetek németül... EZT

E A V, vagyis Erste Allgemeine Verunsicherung, azaz Első Általános Biztosítlanító :mrgreen: már a nevük mindent elmond... :mrgreen:
macskanyu

Kis vámpírom nevében köszi a bókokat :D

MÁK-on nem vagyok meglepve, állami intézmény, szerintem ez kellőképpen minősít, bár most már a közüzemi szolgáltatokkal is kezd tele lenni a bugyrom. Azt hiszik, h ők az istenek, az ügyfelek, meg azért vannak, h kiszolgálják őket. Nem fordítva kéne lennie? :? Bocs, csak nagyon pipa vagyok a Tigazra.

Nekem is fura volt Kulka hangjával, sőt….. :roll: Erőteljesen kellett néznem a filmet ahhoz, h rájöjjek, mikor beszél house.

Votiv,
Jaj, szegény Lilikét annyira sajnálom :( de remélem ez tényleg a legrosszabb és ettől már csak jobb lesz a kisbőre. Öt zavarja egyébként? Vakarja, piszkálja?

Kátya,
Nem hangzik jól ez a vérnyomi dolog, h most már így marad :( Azért a dokik is elég rövidre zárták a témát :roll: Nem tudom már kijavasolta, de tényleg nézz utána alternatív dolgoknak, mert olyan jókat lehet hallani.

Szrek,
Hogy hogy állatos napotok volt?

Macs,
Legyen igazad a csajom kaja szeretetét illetően :) Kert dolgot tökre átélem, nálunk is hasonlóak a tapasztalatok, pl. nekünk a szemközti szomszéd Miló Viki és akár hányszor megy az autójával és mi kint vagyunk a kertben ezerrel néz. Én speciel örülök neki, h mi csináljuk a kertet. Rengeteg meló, de után milyen jó lesz ránézni és azt mondta, ez igen, mi csináltuk :D

Fibi,
Szuper, h ennyire erejed teljében vagy :D Most már simán jöhet Ábel, majd jól kipottyantod :wink:

Vica,
Sok +++++ Neked az éjszakázáshoz :( !!!

Deni,
Szuper, h ennyi segítséged van, csak maradjon így :wink:

Zsanci,
Védőnő :evil: :evil: :evil:

Kép Kép
curse

Macs,
aranyos vagy, hogy ezt irod. Ha már feltetted a kérdést: én azért hibáztatom magam, mert abban hiszek, hogy a gondolatainkkal mi magunk teremtjük meg a jövöbeni helyzeteket/történéseket az életünkben (ez most jol lesarkitva persze). és tudom, hogy a genetika + egyéb körülmények (segitök) is nagy szerepet játszik a szülésben, de azt is hiszem, hogy a félelmemmel, aggodásommal is "elöidéztem" azt, hogy vákuummal kellett kihuzni belölem a gyereket a végén :?

Zsan,
hát ezért tényleg teljesen felesleges volt kimennie a védönönek..... :evil: :x :evil: kis kedvesség meg empátia szorulhatott volna bele több is....... :roll:
fibi

Rylie, köszi szépnevűnéni elérhetőségét. :)
Szüléssel kapcs egyetértek Fibivel, én is így gondokodom.
Macs, tutijó szomszédság, pízért náluk is tereprendeztek, nem? Legyenek már ők is karitatívak. :)
Ja, Fibi, Sukorón lakunk, kvázi Gárdonnyal szemben. :)
Indi, sztem inkább felhívlak egy sírásszüetben, mer még azt se nagyon tudom, milyen kívánságaim lehetnének. :)

Kátya
kincsimano

Kátya,
akkor anyosékhoz marha közel laktok (ök Gárdony) :lol: mér' nem mondtad eddig? átugrottunk volna Hozzátok kicsit (2 hete is ott tanyáztunk) :lol:
fibi

Fibi,
egyet értek abban, hogy a gondolatainkkal prohgramozhatunk magunknak dolgokat, eseményeket. De ez ellen lehet tenni, gondolom erődtől tellően tettél is. És ha ez így van, akkor máris nem hibáztathatod magadat, hiszen mindent megtettél, amit elégnek éreztél. Már csak azért se gondolj az előző szülés negás részére, hogy véletlenül se befolyásold vele a mostani szülést. az, hogy önmagában aggódsz, még nem fogja elrontani a leendő szülésedet, bizonyos fokig normálisnak tartom, hogy az emberben rengeteg érzelem, így aggódás, félelem is, kavarog, egészen ambivalensek is! E miatt még ne izgulj. Egyszerűen meditálj rá, amikor csak van egy csepp magadra fordítható időd, hogy mennyire szép szülésed lesz és ne engedd az aggodalma s gondolatokat beszivárogni. Egészen addig folytasd, ameddig nem sikerül tisztán, zavartalanul végigélned gondolatban a vágyott szülést.
A félelmeink ellen meg remek gyakorlat,(bármiféle "hétköznapi" félelem esetén), hogy megkérdezed magadtól, mi a legrosszabb, ami történhet. Majd válaszolsz magadnak a következő, "na és akkor mi lesz?" kérdésekre, a legtöbb esetben kiderül, nem is olyan rossz a helyzet!

:)
macskanyu

Sziasztok!

Zsanci :D ez a védőnéni dolog nagyon gáz. Velem is előfordult, hogy bejelentette magát a nő tól-ig időpontra, én ébren tartottam a lányomat, hogy megnézhesse, stb, és nem jött. Hozzá kell tenni, hogy előző éjjel aludtam egy huzamban talán 30 percet. Aztán a csajszi elaludt, és én is eldőltem, most már nem jön felkiáltással, és 20 perc múlva megjelent, csöngetett ezerrel. Megfordult a fejemben, hogy nem engedem be, de csak nyomta, mint a süket. Kimentem tök kómásan, és bizony ingerülten, hogy nem mostanra volt megbeszélve. dehát neki más dolga is van. Akkor meg telefonáljon, vagy valami. A lényeg, hogy közöltem, én a babát föl nem keltem, nézzen rá azt csókolom. Erre elkezdett itt sírni :shock: (szó szerint) hogy őt senki nem szereti. Még nekem volt lelkifurim, exkuzáltam magam sűrűn. Na, most már nem ő a védőnénink, és különben is békén hagynak, öreg motoros lévén. NE ÉREZD MAGAD ROSSZUL. Szégyelje magát ő, ha egy kicsit sem tudja beleélni magát egy friss kismama helyébe. Ő azért van (lenne), hogy segítsen. Esküszöm, ti itt egymásnak százszor többet segítetek, mint egy ilyen h.p.! Ilyen védőnőre nincs is szükséged. Menjen Isten hírével!

MÁK dolog! Szégyelhetik magukat, ha tényleg így van, ahogy írtátok. Én ezt annál is inkább írhatom, mert ott dolgozom. Egy biztos. Nálunk az ügyfél az első. Komolyan mondom, sokszor (majd minden nap) az ebédtől álltunk fel, hogy telefont, ügyfelet fogadjunk. Na de ez az Állampénztári Iroda ám! A másikakról nem tudok nyilatkozni, mert helyileg is másutt vannak. Engem már rég kidobott vón a főnököm, ha így viselkednék. És különben is. A köztisztviselőknek minek családtámogatási kifiz. hely? Hisz az alkalmazójuk kifizetőhelynek minősül nem? Micsoda új rendszer ez? Na, jobb is, hogy én ebből kimaradok. Már most görcsben van a gyomrom, pedig csak rágondoltam.

Votiv :D Tündér Lilikédnek jobbulást a bőrének, és jó szalmázást ám. A képetek pedig valami csúcs.

Macs :D Amit a hibáztatásról írtál, hát, mintha én írtam volna. Szerintem az a baj, hogy kicsit túlmisztifikálják már a szülést. Nem magát a megszületés csodáját, hanem a körülményeket és túl tökéltesnek vár el mindenki egy olyan dolgot, ami annyira változó, hogy nem csak körülményektől, alkattól, stb függ, hanem még ugyanazon személy is másként él meg két szülést. (hisz a baba sem ugyanaz nemdebár) Hogy lehet egy ilyen dolgot elvártként leírni. Csakúgy mint mi magunk, a szülés is más és más. És aztán persze a kismama (akinek a 9 hónap alatt ez a nap állt a fókuszban, mindent kiolvasott, meghallgatott, készült rá stb.) nem mindig úgy éli meg, mint várta. (sőt legtöbbször nem) És akkor jön a csalódás, bűntudat. Pedig azért a lényeg mégiscsak a baba és a mama egészsége ugye. Jók ezek a felkészítő tanfolyamok, de a mamát pszichésen is fel kéne készíteni, hogy az elvárásait és a realitást passzítani tudja a lelkében. Na, jót okoskodtam, senkit nem szerettem vón bántani. Szerintem mindannyian TÖKÉLETESEN szültünk, mert mi is és a gyerkők is rendben vannak. Az igazi csoda ott bömböl a kiságyban!!!!

Kert dologról. Épp most zabbantottam fel az első sárga koktélparit, és isteni volt, és ééééééén ültettem, és ezért még istenibb. Túrom, fúrom én is a földet, és keszekusza, girbegurba, nem is tökéletes a tervezés (sőt) de a MIENK! :lol: Aki pedig megengedheti, és megcsináltatja, ő a saját alkotás élményéről marad le. Lehet, hogy ő másban alkot. Ha meg nem, hát neki a rosszabb. :wink:

Zsu
zsugyu

Szerintetek Ábel ismeri a napokat? :lol: ha azt mondom neki, hogy vagy ma éjjel induljon utnak, vagy várjon vasárnapig, megértené? :? mert hugomék hétvégén elutaznak Tihanyba, és nem tudnának Bálintra vigyázni :roll: anyoshoz meg legvégsö esetben vinném öt.
fibi

Fibi :D És én akkor miben vagyok hibás? Hogy 3,62 kg -os lett a gyerkőm, miközben a csípőm mérete miatt egy 2,5 kg-os babát talán meg tudtam volna szülni? Erről ki tehet? Senki. Ezt aztán programozhattam volna a gondolataimmal akárhogy. Annyira szerettem volna nem császárral szülni, de mindig eszembe jut, hogy 2-300 évvel ezelőtt meghaltam volna a babával együtt és legalább nem siránkoznék. SZERENCSE, hogy császárral szülhettem. Mint ahogy az is, hogy nálad az orvos volt annyira felkészült, hogy belátta, szükség van a vákumra, és Bálint ott rosszalkodhat körülötted, teljesen egészségesen. És most majd megpróbálod azokat a dolgokat másként csinálni, amit -szerinted- máshogy kell. És egy teljesen tökéletes szülésed lesz, mert te is és a baba is egészségesek lesztek! Ez a lényeg. :)

A gondolat erejében én is hiszek, de mint mindennek, ennek is van határa, és ha valami nem jól sikerült, nem feltétlenül a gondolataid a hibásak. A jó és rossz dolgok néha csak úgy megtörténnek. Sem meg, sem kiérdemelni nem lehet őket. Szerintem.

Zsu
zsugyu

Szerintem Ábel nagyon jó kisfiú, és a kedvedre fog tenni. :lol:
zsugyu

Zsu: abszolúte igazad vagyon a szüléssel kapcsolatosan.

Fibi: az rendben van, hogy úgy gondolod, hogy részese voltál annak a folyamatnak, aminek a végén a vákuum volt, de ez nem azt jelenti, hogy bűntudatodnak kéne lennie. Részese voltál, de nem okozója. Ilyen értelemben nem kell/lehet felelősséget vállalnod benne. Mert akkor simán fel lehetne tárni, hogy annak meg ki az oka, hogy te ennyire beszorongtál a szülésnél... Miért érezted szorongatónak? Miért féltél tőle? Milyen szüléstörténetek voltak a fantáziádban és miért? Aztán szépen lassan kiderülne, hogy számos ember a környezetedben járult hozzá, hogy te akkor olyan állapotban voltál. Akkor talán őket kéne hibáztatni? És így el lehetne jutni Ádámig és Éváig, mert nyilván azok a személyek is valamiért úgy viselkedtek, azt mondták, ami benned azt okozta stb. stb. Tudom én ezt, hogy hogy megy, hiszen ez a szakmám. Mindennek meg lehet találni a lelki okát, de ez sem nem felmentés (pl. egy gyilkos is valahogy gyilkossá vált - olyan volt a gyerekkora stb.), sem nem bűntudat, sem nem hibáztatás forrásává nem lehet, hogy váljon, mert akkor nem ér a megértés semmit.

Kép
Kép
tinu

Fibi,
ha mégsem fogadna szót, még mindig itt vagyok.. :wink: de szépen megvárja, amikor a legjobb lesz mindkettőtönek :D
Ábel is van olyan jó fej, mint Bálint :D

Zsu,
:)
macskanyu

Macs,
köszi, nagyon aranyos vagy! :) igen,remélem, mindent megettem, hogy pozitivabb legyek most, és ne a félelem gyözzön. nemsokára kiderül. (Gabi is ezt mondta amugy, hogy probáljak ne gondolni az elsö szülés negativabb részeire)

Zsu,
szerintem a szülés önmagában az egyik legmisztikusabb dolog a világon.
és igen, valszeg azzal rontottam el, hogy voltak elvárásaim, magammal szemben. hiába tudtam az eszemmel, hogy nem kellene :?
fibi

Zsu,
igen, ebben igazad van. a gondolatainktol függetlenül is történnek jo meg rossz dolgok. azért meg a sors a hibás :lol: vagy, ki ahogy hivja :) és köszönöm Neked is a biztatást! :D

Tinu,
nagyon jót irtál, köszi :)
fibi

Fibi, a megszületés valóban misztikus csoda, de nem az, hogy ki, milyen módon, hány óra alatt, milyen fájásokkal, stb. Jó, hogy vannak ezek az alternatív, bababarát lehetőségek, DE ezek azt szolgálják, hogy te jobban érezd magad, nem pedig, hogy megfelelj valami normának. Én így gondolom. Az egyetlen elvárás veletek szemben, hogy egészségesek legyetek. :D

(no és hogy itt pontos értesítést tessék leadni, meg szép képeket ám :lol: :lol: :lol: )
zsugyu

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: