A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Kép
"Kicsit olyan vagyok ebben a sapkában, mint valami viktoriánus-kori lelencgyerek" [/img]

Kép

Kép

Kép
memme

Sziasztok!
Gabi, még mindig rosszul vagy? :( Sajnálom. Memme?

Vali, ez a szőke haj csodás!

mtunde

Szia Tünde!

Aha még mindig. És nálam is inkább este jön elő. Ki érti ezt?
Jó lenne már túljutni ezen az időszakon.
Én is próbálok többször keveset enni, hátha jobb a helyzet, de nem mondhatnám... :( Sok hideg folyadékot iszom, meg rágozom.
más csodaszerem nincs.
Vendég

"viktoriánus-kori lelencgyerek"
ez nagyon tetszik!!!!! :) :)
tüneményesek a képek!!!!!!! és ez a szőke haj, az eszem megáll tőle!!!
meddig változhat egy baba szeme színe?
Lányos anyák!
ha már van fülbevalója a lányotoknak, akkor hol lukasztattátok ki a fülét? szeretnék valami biztos helyet találni.

Kép
Kép
Kép
manóka28

Sziasztok!

Lilluska, igen, a vasalódeszka nálunk már szinte a cserepes virággal egyenértékű tartozék. Mindig van mit vasalni, hiába gondolom azt, hogy nincs. :-)

Tünde, Gabi, Memme, majd érkezik Tőletek a Kiskirálylány, s akkor a Szőke herceg megy háztűznézőbe. :-) A prototípusok mind nagyon jól sikerültek, úgy látom ketteskék között nem lesz semmi kifogás. :lol: Hajrá, hamarosan itt a negyedik hónap! :)

Memme, sajnos após nálunk is fura szerzet, ha vigyáz is az Ákosra, nem foglalkozik vele semmit, csak felügyel. Áki nem is szeret nála lenni, néha botrányba fullad, ha ott kell aludnia.
Jó, hogy megúszta mindenki a koccanást. Fiam most kezdi, hogy neki biztos lesz motorja, én meg rettegek tőlük, ha vezetek, mert némelyikük nagyon vakmerő és meggondolatlan... Nem szeretném, ha Ákos majd motorozna...

Hali

Kép
Kép
Kép
v30

Manóka, azt hiszem egy éves korára alakul ki a szemszín véglegesen.

S a haj? :wink: Mikor hullik, ha hullik? Ákosnál maradt a születéskori.

Kép
Kép
Kép
v30

Sári alszik, pötyögök gyorsan valamit.

Györgyi, igen dádá néha bennem is felötlik, :lol: persze eszembe sem jut megtenni. Zsombi is ezért nő lassan a fejemre, mert az apukája szerint néha a fenekére kellett volna csapnom, amikor lett volna rá okom.

Jázmin meg gyönyörű, nem tudom másképp írni, és hozzáteszem, volt kitől örökölni! :lol: :wink:

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Gabi, nekem Rita küldött homeos csodaszereket, holnap megveszem, és beszámolok. Egyébként kb szerintem sem sokat segít semmi, max kibírhatóvá teszi. De azt nézem, hogy neked már lassan vége... Nekem Benével anno elmúlt a 12-13. héten az émelygés. Egy betegség miatt hányás maradt, de az más tészta. Legalább közben jól voltam!!!

mtunde

Veronikusz, o.k., ha Nők Lapjában találok vmit, szólni fogok!

Képeket nagy szeretettel nézegettem, ígérem, hamarosan én is teszek fel, de ez most másik gép, ami előtt ülök, nem az, amin a képeink vannak.

Memme, úszóbajnokos kép hol készült? Fontolgatom, hogy viszem Sárit búvárkodni.

Lelenced édespofi!

Nagymamás-Papás szittelés terén nálunk is hasonló a helyzet. Én nem ilyen nagyszülő szándékozom lenni, az biztos. Anyósom miskolci, és ő bármilyen fura is, százszor inkább lejön vigyázóba, mint az én itteni szüleim. :? Nem kis szervezkedést igényel, hogy én is eljussak vhova a hülye élelmiszerboltokon kívül. Szerencsére van egy tuti nénink, aki ha esik, ha fúj, tud jönni, és olyan igazi nagymamis néni. Igazából a hugom szittere, de olykor 'kölcsönkapom' :lol: .

Eni, nyakad? Enyémnek már van némi holtjátéka. És a 'derék' Apuci? :wink:

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Hányingertéma: talán vki írta már, nekem a kis kenyérhéj, kex, kiflidarabka jött be. Ha nem ettem óránként vmi kis nasit, akkor végem volt. :? :? :?
Ej de régen volt már....vagy nem? :D

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Gabó!
De nem is érdemes dádázni, mert csak nevetnek rajta. :shock:

Vali!
Nekünk nem hullott ki a babahaj, csak itt-ott megritkult. De nem is baj, ha nálatok nem hullik ki, mert olyan szép... :)

Manóka!
Mi egy kozmetikusnál lövettük be a fülbevalót 9 hónaposan.

Kép
Kép
kriszta36

Vali, Benének is csak ritkult a tarkóján a haja, olyan 3-4 hónapos korában kopaszodott, de nem lett teljesen kopasz. A szem pedig ált a 6. hónapig bebarnul, de vannak később, (akár több éves) kivételek is. Deakkor már nem kékből barnába, inkább kékből zöldbe.

Gabbo! Olyan régen azért nem volt az, de jó, hogy már csak emlék ez a része, igaz? :) A többi persze csodás. Péntek 5-kor megyünk uh-ra, és már alig várom. Úgy remélem, hogy kiscsaj. (persze ez most nem derül ki). Apjuk mindig mondja: tuti lány, mert "a lányokkal mindig csak a baj van :)".

A dádán Bene is eddig csak röhögött, nem is csináltam többször... Mondjuk nem is szerettem volna belőle rendszert. DE ha apja rászól, akkor bezzeg megszeppen. Én akár üvölthetek is :)

mtunde

Még két dolgozatot kéne kisajtolnom magamból, de annyira nincs kedvem. Mindig átfigyelek ide.

Szo.

Nagypapi nálunk ügyesen törődik a Csöppkével, csak azért mégsem tudja beépíteni az életébe hogy hetente két nap. (Sőt hetente egyet se sokszor). Aktív volt, kisvállalkozás-vezetés (építőipar), most leépülőben a cég, de azért ott van elemében és nagy örömére most újra kapott megrendelést. Ez nem is baj, csak az áldozatkész ígéretekkel tele a padlás, és a párom ezt finoman közölte vele, mire besértődött.
És meg azt gondoltam, hogy menni fog ez a -egyelőre másfél - gyerek, de nehéz. Mert
Tündi, Gabi, nekem alig van hányingerem, teljesen kibírható, viszont állandóan fáradt vagyok. Soha életemben nem voltam még fizikailag így lepattanva. Melindával öt hónaposan még táncoltam, ugróst tanítottam, fogóztam a gyerekekkel, most meg még a vasalás is kihívás. De hát még szoptatok, ez a kis nő nagyon szeret cicizni. :)
Gabbó,
gyertek usziba! Annyira klassz. :) Hétfőn és csüt.ön délelőtt fél tíztől fél 12-ig. Megküldöm priviben a számot és a nevet. De nincs kizárva, hogy ismered. 1500 pénz azt hiszem. Az SZTK épületében van a buli. Ott készült a kép is. Gyertek!

Kép

Kép

Kép
memme

Tünde!
A dádáról én is leszoktam a fent említett okok miatt, viszont, ha hangosabban rászólok, már eltörik a mécses... :( A műltkor is rákiabáltam, mert megijedtem, szegény úgy sírt, alig győztem vigasztalni, meg hogy nem akartam, csak megijedtem, meg ilyenek...

Memme!
Én Pankával nem voltam rosszul, viszont mindenféle helyzetben elaludtam. Akkor költöztünk, és valamit felvittem az emeletre, és a férjem egy idő után keresett, én meg édesdeden aludtam egy fotelban. És a melóhelyen... Arra ébrdetem, hogy alszom. Tök ciki volt. De azért talán jobb, mint a róka.

Kép
Kép
kriszta36

Memme, ez marha jó, Zsombi oda jár úszni tanulni (oviból viszik őket)! Be fogok nézni, köszi!

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Benő ma oltást kapott. Most meg itt röhög az apjára... Csajok, ez a kölök tud valamit. Mióta hendikepes lett kissé apukája, egyfolytában röhög rajta. :lol:

Tünde, Gabi, valahogy tartsatok ki, tudjátok ti is, de mondom!!! ELMÚLIK. Nálam a hideg citromos-nem szénsavas ásványvíz nagyon bejött hányingerre.

Memme, hát szuper na, hogy "csak" fáradtság... Megijedtem, amikor elkezdtem olvasni. Sajnálom. Főleg Melinda, nem is tudom, mit csinálnék. A remegés minimum. Örülök, hogy szerencsésen, épségben.
Gabbó csajszi! Én már RU vagyok, vége a Scipio-nak. Apa meg fel-felugrál. Baromi jól érzi magát, olyanokkal riogat, hogy mehetne dolgozni is. Ja. Szerintem csak szupermennek érzi magát attól, hogy végre fel is tud állni. :lol:
vbea

LÁnyok!
Valaki tud nekem segíteni???A homeopátiás szerekről kéne nekem tájékoztató!!!
Vettem tejserkentőt urtica urens 5ch-t,de nem tudom mennyit kell belőle szedni és mikor?
Köszi

emano/Andi
KépKép
emano

Sziasztok!

Nagyon rég nem voltam, mert elromlott a gépünk . Most is csak kölcsön gépről leslek Titeket. :D Sajnos nem tudtam mindent visszaolvasni, csak úgy nagy vonalakban...
Sok szeretettel gratulálok az újdonsült kismamáknak és a várandós anyukáknak.Tünde!Ha megengeded akkor Neked külön is, nagyon örülök, hogy az elhatározást (mármint tesó-projekt) ilyen hamar sikeres folytatás követi. :D
Emano!Tájékoztatóm nincs, de én annak idején 3x5 golyót szedtem.Szerintem a patikus tud felvilágosítást adni, ha nem sikerül tájékoztatóhoz jutni.Régebben lehetett a patikákban homeos füzeteket kapni, hogy most is így van-e, nem tudom.

Gyönyörűek a babák egytől-egyig.

Mindenkinek szép éjszakát, sziasztok!

-Ktina-
ktina

Sziasztok!

Sajnálom a rosszulléteket együttérzek mert én is nagyon vacakul voltam az elején...

Lilluska köszi amint tudok jövök Emma egészen jó baba egy két sírást leszámítva alszik mint a bunda :D

Mi jól vagyunk ügyesen és sokat eszik és tegnap még fürdésnél sem sírt aminek nagyon örültünk mert megszakad a szívem olyankor, de lehet hogy ebben a nagy melegben niki is jól esett a felfrissülés....

Egy kérdés: mikor alszik túl sokat egy baba? Mennyi az átlag? Mert tegnap szó szerint csak a 30 perces evésekkor volt fent aztán szundi...
Ez normális?
Ha sír azon aggódom ha alszik azon :D

Mindenkinek szép napot puszi

Orsi
Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
borsa

Jó reggelt!

Emano

Hátomszor 5-öt szedj belőle.

Ktina

Szia! Tényleg jó régen voltál már!

Borsa

Hát szerintem örülj, hogy alszik. Jázmin egy-két hetesen is nagyon keveset aludt. :? De szerintem ha eszik is azért, akkor biztos minden rendben. Ilyen átlagot nem tudok mondani, mert szerintem ez nagyon változó. Egyébként a barátnőm babája egy hónapos és döbbenet mennyit alszik, úgyhogy ne izgulj. Pihenj te is!!!

Együttérzésem Tünde és Gabi!!! Én 5 napig voltam csak szarul, de az maga volt a pokol. Folyamatosan azt éreztem, hogy na most megyek hányni, persze egyszer sem mentem. :twisted: Pedig jobb lett volna szerintem.

Haj

Hát rá kell nézni Jázminra. Hátul tök hosszú neki, nem hullott ki, elől igen, de már ilyen hosszú. :lol:

Kép
gyorgyi33

Emano, én is 3x5-öt szedtem, de Györgyi biztos ad bővebb felvilágosítást.

Györgyi, akkor ma megy privi (ha kell még valakinek hozzátápi tábla, akkor szóljon és küldöm!)

Borsa, egy baba annyit alszik, amennyi jól esik neki, Dani konkrétan feleannyit aludt, mint amennyit kellett volna! Szóval nyugodj meg és érezd magad szerencsésnek! :lol:

Eni, el tudom képzelni, ahogy Benid kineveti az apját, ééédes! :wink:

Memme, lelencgyerkőcödet örökbe fogadnám! :lol: Bár nekem nem ez jut róla eszembe, azért nekik nem volt ilyen kis kerekded pofijuk, nem? :wink:

Csajok, eddig olyan jól ment minden, Dani ette a főziket, gyümiket ezerrel, erre tegnap egyszer csak kész, vége :( Fürdetés előtti adagját teljesen bojkottálta, szóval este fel kellett engedni az utolsó 3 mélyhűtött anyatejek egyikét :? És ma reggel is 1 decit evett, pedig már 2-nél tartottunk pár napja. Valaki tapasztalt még ilyen visszaesést? És már akkor sír, ha berakom az ülőkéjébe! (régebben örömmel és izgatttan várta a folytatást.) Nem tduom, h mit csináljak, mert ugye tök örültem, h napközben nem kell tápszer, mert 2 etetést is ki tudtam váltani vagy néha 3-at főzivel, meg gyümivel. Most erre meg visszafejlődünk, eléggé kétségbeestem :shock:

KépKép
barimami

Borsa: szerintem se aggódj az alvás miatt, fiam nekem is ilyen volt. evett, majd aludt a következő evésig. bezzeg a lányzó már nem ilyen. :)

annak idején én sosem hánytam, csak folyamatosan émelyegtem. nekem is az segített, hogy óránként ettem. mivel könnyen hízom, ezért én az almát választottam. tulajdonképpen egész nap rágcsáltam az almát.

emano: 3X5 bogyó, ahogy már előttem elmondták. a füzet is ezt írja, amúgy annak idején én a gyógyszertárból szereztem be a füzetet. amivel csak annyi a baj, hogy csak a Boiron cég termékeit tartalmazza és azokat nem, amiket itt a lányok is többször ajánlottak már (német cégé)

Kép
Kép
Kép
manóka28

BArbi

Szerintem ne aggódj, Jázmin is rosszul evett tegnap. Nem lehet csodálni ebben az idióta időben. Ráadásul neki már tutira mindjárt jön a foga. :roll: Hát szerintem nyugi. Mondom én. :D [/b]

Kép
gyorgyi33

ZSÓFI?????

STEFFI????

Kép
gyorgyi33

Köszönöm,meg is kérdezem ezt a füzetet ma a gyógyszertárba!
Ma megyünk minivel uh-ra (hasi és koponya)
Amúgy minden oké!Bár mostanába nyűgösködünk,de biztos ettől a borzalom időtől van!!!
Én is megkaphatom a hozzátáplálásos táblát?Tudom még korai,de kíváncsi vagyok rá!!

emano/Andi
KépKép
emano

Györgyi, Zsófiék Koppenhágában vannak még!!! De ha visszajönnek, értékelni fogja, h hiányoltad őket! :lol:

KépKép
barimami

Köszönöm!
Igazándiból csak nem hittem el hogy ekkora mázlista vagyok.
19. én lesz az államvizsgám és a kisasszony szolidalít és engedi anyát tanulni :D

Barimami
Nem lehet hogy csak a meleg miatt nem akar enni Danika?

Jázminnak gratula a nagylányos hajacskáért :D

Orsi

borsa

Borsa!

Bene is ennyit aludt, és azóta is jó alvó! Persze szép lassan kialakult , hogy délelőtt és estefele is volt éberebb időszaka. Tényleg örülj, hogy jól laszik!

Memme, az alvást ne is mondd, majdnem annyit alszom, mint Bene, konkrétan amint lefekszik, én is, kivéve este, akkor még 1-2 órát tartom magam :)

Viszont Gabi! Tegnap sima b6 vitamint nyomattam magamba a komlpex helyett, és elmúlt pár órára a hányinger. Este már a nutellás kenyeret is megkívántam, csak nem volt itthon :(

mtunde

Manóka!
én még a csecsemősökkel lövettem be mind a kettőnél :(

Masni, Vali!
Megeszem ezt a két kis pasit! Gyönyörűek! Ádámnak ez a vakító szőket haj :D tiszta Szőke Herceg :D Máté szemeitől meg kész vagyok! itt olvadozok :D :lol:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!

Györgyi! Köszi a hiányolást, tényleg Koppenhágában voltunk, de már kedd este megjöttünk, csak még nem volt időm írni... Úszik a lakás, de nagyon...

Az út nagyon jó volt, majd kaptok képeket, ha feltöltöttem őket! Léna jól bírta a repülést is, meg az egész napos csavargásokat. Amikor megunta a babakocsit, kendőbe kötöttük!

Csak nagyjából olvastam vissza, és annyi volt, hogy már nem is emlékszem mindenre, bocsi, hogy nem reagálok a dolgokra... :oops:

Valaki írta, hogy költöznek, mi is fogunk ősszel, kiváncsi leszek. :?

Elhatároztuk, hogy lecseréljük a babakocsinkat, mert nagy és nehéz. Az új kocsi legyen könnyű, egy kézzel összecsukható, lehessen használni újszülött kórtól (majd a kistesónak :lol: ), és esetleg lehessen szemből is tolni, de ez nem fontos annyira. Van valakinek ötlete? Tudom, hogy a Chicco phonee xs nagyon könnyű, csak az nem használható újszülött kortól. Mi most a Neonato Piumo-t néztük ki, az is csak 6,5 kiló, ma meg is nézem valahol. Ismeri valaki? Köszi a segítséget!

Ja, és az összes kép gyönyörű, de leginkább Ádám szőke haja nyűgöz le, bocs a többiektől! :D :?

Na megyek, mert éhes a lánykám!

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Asszem Léna mégsem éhes, módszeres rámolja le a könyvespolcot! :lol: Levesz egy könyvet, megnézi, félredobja és nyúl a következőért... Majd jó buli lesz rendet rakni, de annyira cuki!!! :lol:

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 15:11-kor.
Vendég

Zsófi

Helló :lol: :lol: Hülye vagyok, írtad, hogy mentek. :oops:

Barbi

Köszi megkaptam.

Képzeljétek megkóstoltattam vele az almát, hát döbbenet fejet vágott, becsukta a szremét és össze-vissza rázkódott. :lol: De egy -két kanállal lement. MA már kapott répát krumplival. Hát ez sem aratott sikert, de gondolom ezzel mindenki így volt ugye? Nyugtassatok meg. Mennyi idő után kezd el enni értékelhető mennyiséget belőle? És mennyi ideig próbálkozzak egy féle zöldséggel?

Kép
gyorgyi33

Jé, miért lett vastagbetűs?? :oops: :oops: Béna vagyok netán? :lol:

Kép
gyorgyi33

Sziasztok!

Köszönöm szépen mindenkinek a kórházas listát. Lassan kezdem beszerezni a dolgokat.
Anno valaki írta, hogy vannak homeós bogyok, melyek segítik a vajudást, tágulást. Le tudja valaki nekem írni, hogy melyiket kell venni és mennyit kell szedni és mikortól lehet?

Úgy szeretem nézegetni a képeket, amiket feltesztek, olyan szépek a babák!!

Tudom milyen rossz, mikor rosszul van az eljén az ember. Én anno a 7-16. hétig voltam rosszul és nem csak rosszul, de a vukk is meglátogatott, hol esete hol reggel.
Most viszont az alvással vannak gondjaim. ha oldalra fekszem, nem jó, ha hagyatt úgysem, félig ülve meg abszolút nem tudok aludni.

Tünde: Én megyek szombaton reggel vagy délelőtt a börzére!!
cukorfalat

Képek, a nem sikeres etetésről:

Kép Mi ez a...

Kép A cumi jobb. :)

Kép
gyorgyi33

Cukorfalat

Nagyon sokféle van, de nem tudom fejből. A szülésznők segítenek neked majd, csak beszéld meg előre.

Kép
gyorgyi33

helló mindenki! :lol:

köszi a hiányolást, meg vagyok, jól vagyok, martin is. múlt héten nimi itthon volt és mivel beteg voltam ezért nem nagyon nézte jó szemmel mikor ide jöttem, úgyhogy csak sutyiban olvastam a fórumot. most meg két napig született feleségeket néztem a 3. évadot. hát teljesen megérte megnézni lesznek meglepetések :lol: :lol:

borsának és katinak ezúton gratulálok gyönyörűségesek a babák! a többi baba kép is nagyon jó! és vali ez a szőke herceg! őrület! :lol: és manóka képe apával és kicsi lányával nagyon megható!

memme amit írtál az autós sztori... döbbenet, el hiszem, hogy megrázott :(

na puszi mindenkinek és szép napot!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

györgyi!
hát ez az arc abszolúte ismerös! martin 2 hónap után is így fogadja a szilárd ételt :lol: :lol:
jázmin még mindig jól alszik?

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Györgyi!
Ez a gyerek ÜL!!! :lol: Nem csak próbálkozik... Nagyon szép!

Kép
Kép
kriszta36

Ja még egy kérdés. BArbi, ha villával nyomkodod én is így csináltam, akkor nem lesz olyan nagyon pépes. Az nem baj?

Kép
gyorgyi33

Kriszta

Hát most már igen. SZinte csak így játszik, ha meg kell neki valami valhol, akkor odamászik. Olyan édes.

Steffi

Hú hát ez nem túl biztató. Mármint hogy MArtin még mindig így hamizik. Hát istennek Jázmin azóta is alszik éjjel olyan 11-12 órát. Nppal két és felet, hármat. Ti?

Kép
gyorgyi33

hát ez van. az én gyerekem ilyen. napközben alszik vagy 3 órát nagy kínlódások árán éjjel meg 8-9-et, de olyan 3-4 keléssel. tedd össze a két kezed jázmin miatt!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Összeteszem!!!!

Kép
gyorgyi33

hú most olvasom, kicsit izé lett! nem akartam izének, csak irigy vagyok! :wink:

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Dehogy!!! Tényleg mák, de azért egy kicsit kegyetlen is voltam, mert én hagytam sírni néha :oops: :oops: :oops:

Kép
gyorgyi33

én is hagytam! jól megtömtem, magam mellé vettem, ringattam, simogattam, orvos is látta...

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok!

Cukorfalat!

Én még nagyon benne vagyok a homeos témában :D
Szóval az utolsó négy hétben lehet szedni a caulophyllum thalictrodes 5ch-t. 1*5 bogyót evés után fél órával...és asszem utána is kell várni fél órát.
Zachár Erika meg is dicsért, hogy szedtem hisz meglett az eredménye (baba 3 óra alatt).
Szülés utánra felírt nekem másik kettőt ami vérzéscsillapító, fájdalomcsillapító és sebgyógyító: arnica montana 30 ch és hypericum perforatum 30 ch. Ezt szülés után 5-6 napig mindkettőből 2*5 bogyót. Ezeket lehet egyszerre bevenni...szóval 10 bogyót egy alkalommal :D

Kép

Kép
cukipofa

Kép

Orsi

borsa

Kép Kép

Orsi