A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Annee! Örülök hogy lement a vérnyomásod, és boldog szülinapot a fiadnak!

Emi! Gratula babóhoz, szép nagy kiscsaj, de beszélj vele hogy ne hülyéskedjen és forduljon vissza!

Emi

Kép Kép
emi_25

Bori - Katát hagyd csak, neki a vonalzója még 3 hetet ír, hogy hátravan.
Ne már olyan nagy időköz a júniusi meg a júli elejeiek közt. :roll:

Kép
kissmanó

Annee!!
Nagyon Boldog Születésnapot kívánok a kicsi fiadnak!! Kép
torolve_20131003125716

Hú, Katának még 3 hét? Úgy rémlett, közelebb vagyunk egymáshoz. Bocsánat!!!! Igen, mert mi tudjuk a fogantatást, és amiatt egy héttel öregebbek vagyunk, és ez nekem mindig bekavar.

Éppen bordűrt ragasztok, és néha, ha már nem kapok levegőt, jövök, olvaslak Titeket. Annyira ki tud menni az erő a lábamból, meg fulladok. Mert ha figyelek vmire, akkor nem-terhes pózban alkotgatok, aztán meg... Nyöszörgök. Mint egy vénasszony ;)
Vendég

Hú, Katának még 3 hét? Úgy rémlett, közelebb vagyunk egymáshoz. Bocsánat!!!! Igen, mert mi tudjuk a fogantatást, és amiatt egy héttel öregebbek vagyunk, és ez nekem mindig bekavar.

Éppen bordűrt ragasztok, és néha, ha már nem kapok levegőt, jövök, olvaslak Titeket. Annyira ki tud menni az erő a lábamból, meg fulladok. Mert ha figyelek vmire, akkor nem-terhes pózban alkotgatok, aztán meg... Nyöszörgök. Mint egy vénasszony ;)
Vendég

Mér ment el 2x, rohadt dög! Bocs!

Ezúton kiadom a krözést Jovikára. Mert bár többen vannak olvasó üzemmódban, de ő mindig szokott jönni, és most régóta nem.

Egyébként szerintetek van olyan, aki bár terhes, csak olvas minket, de még sosem jelentkezett be? Az tök furi lenne.
Vendég

Emi!

Az szép kis súly, nekünk múlthéten volt kb. 2400 gramm..
Szal visszafordult a kicsike..hát ha neki így jobb, tudják a babák, hogy nekik mi a jó sztem.

Ja álmok, gurgis..ez van angyalkáim de nekem az eleje óta..
Amikor a doki még az elején letiltott, hogy 12 hetes koráig no szex, mondtam neki, hogy hát nekem álmomban van orgim :lol: :oops: azt mondta, hogy erről nem tehetek.. :lol:

Cserkó nyami, asszem én is bedobok egy adaggal
torolve_20131003125716

Nemtom Bori, lehet hogy van olyan aki csak olvas, azt most üdvözlöm!! Kép

Ja Jovika nagyon eltűnt.. :shock:
torolve_20131003125716

Rita! :D
Vendég

Egyébként nekem már kisiskolás koromban is volt álmomban, csak akkor még nem tudtam, hogy mi az csakhogy jó.. :oops:
torolve_20131003125716

aztaaaamindenségit

futottam pár kört, oylan vihar tört ki, hogy szó szerint fekete az ég, és úgy kellett visszaszereznem a függönyt, mert kilopta az ablakon a vihar!
fú, ez félelmetes!!!!!
nálatok is???????????????

ja, kiscsaj mindig meggondolja magát, lehet azért, mert mi is így vagyunk a nevével :roll: és így adja vissza

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

Emi: Mi az ötletetek a nevére?

Annee: Boldog szülit a kisfiadnak!!! Sok puszi neki!

Kép
zsuzsi**

ugyi múltkor Lilinél jártunk, na, most épp Maja

csajok, milyen idő van felétek????? itt kinéztem, a fa csaknem vízszintesig dőlt a szélben, és diónyi jegek verik a párkányt!

és ilyen zuhé még nem volt ugye, na az eső pont szembe veri az ablakot, az meg ahogy nézem néhány helyen nem szigetel rendesen (elég régi) és csíkos lett a fal a víztől! :evil: :shock: :cry: a tökömkivan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! most jól betömtem törölközővel a problémás helyeket

lynia-

még jó, hogy fehér, és ha megszárad nem látszik! :? de akkor is, viszont a csaknem 5m-es fal végig ablak, na meg a hálóban a 4m-es, húzós lenne kicserélni! és nem is terveztük, na meg én nem is szeretnék csak max 2-4 évet itt lakni, aztán ha lehet uzsgyi innen, mert magát a települést nem komálom

lynia-

ja, igen gurgi, nálam is ez a spontán éjszakai dolog van! nem minden éjjel, nem is tudom befolyásolni, egyszer csak arra ébredek, hogy hopsz...

lynia-

Móni: azért járj utána alaposan, mert pl tudom, hogy a Brendonban nem igazi UH-s dokik csinálják a 4D-t, hanem valami gyorstalpalón veszenk részt, a Praxist nem tudom ott Gurgiék voltak, de ez a doki 100%-os, elismert, vizsgával rendelkező, és leinformált, mert az egyik ismerősöm hozzá jár a Kórházba ahol dolgozott (már bezárt....).
Ja és a doki is figyelmeztetett erre a 4D-re, hogy nem mindegy, hogy ki csinálja.

Gurgi: azt a szexista mindenedet te csaj!
Dorka: neked is ez igen...
Én már az idejét sem tudom... :oops:

Annee: Fasza csaj vagy, öngyógyítottad magad! Gratula! ++++++ Így maradjon!

Andrea
Kép
kindernay

Ez tök jó, Emi, mind a kettő tetszik!

Na, megyek, Apázok, egy kicsit!

Puszi mindenkinek!

Kép
zsuzsi**

Andi!! :lol: :P

Emi!
Itt is esik az eső, szép setét a ég...nem baj, legalább iccaka lesz levegőm..
torolve_20131003125716

:( én is a levegő miatt örülNÉK neki, de így meg kinyitni sem tudom az ablakot, mert reggelre belefulladnánk a vízbe!

nnna a tv-nek is annyi

mentem dulifulizni...jó éjt!

köfi uzsi a dícsértet

lynia-

Én is elköszönök mára, szép álmokat, jó éjt! :lol:
torolve_20131003125716

Én még benéztem, én is dulifulizok, mert férjem szerint azért ilyen sok a gázszámla, mert én sokat fűtöttem, és magasan meg a fűtés 24 fok körül... Nemtom.
Novembertől kb. májusig lehet 4000m3?????

Na jó éjt, bár én tuti egy darabig nem tudok elaludni!

Andrea
Kép
kindernay

Szasztok!
Jelentem babázni voltam! Itthon van a barinőm Olaszból a 2 hós és a 2 és fél éves krapekokkal..A nagyobbik bekukucskált a köldökömön, hogy megnézze a kisbabát :lol:
Andi
Nekünk télen kb 300-400m3 fogyott, 130 nm a kéró és 21 foknál sosincs feljebb nyomva!
Emi
Nagyon tetszenek a nevek! Csüt-re jó időt rendeljetek!

KépKép

KépKép
szivvi

Hali!

Gurgi! Én is szoktam hasonló témában álmodni :wink: , mióta megrövidültem, azóta nincs szex. Pedig úgy kívánnám :cry:

Ma voltam fodrásznál, vágattam 10 cm-t. Csak a szomszéd lépcsőházig mentem.

Holnap körzeti nődoki.

Sziasztok! Ma egész termékeny kis nap volt. Én jelentem, nagyon almolok, "hajigálok" a lábamon, megint fáj a derekam.
Na, de a lényeg, olyan, mintha baba érkezne hozzánk nemsokára.

Kép

és a lufis rész, amire rápörögtem
Kép

Hibádzik a baldachin, és a rácsvédő, meg az ágynemű. Ezek mind fehér madeirából lennének, ha végre elkezdeném megcsinálni.
Vendég

Jó reggelt!

Remélem ti még alusztok, én már a reggelin is rég túlvagyok...

Annee, jól tetted, hogy leléptél, én is azt tettem volna :roll: . Isten éltesse a kisfiadat!!!

Emi, a Maja nagyon szép !

Nálunk se álom, se akció. Kéthetente megerőltetjük magunkat, de csak a formaság kedvéért. Nekem pszichés az akadály...S a férjem is inkább elgügyög a pocimnak,mint nekem. Néha elsóhajtozzuk, milyen szép is volt a gyerektervezős periódus...

Bori, Zsuzsi, de szép szobák, úgy belebújnék azokba a kiságyakba :lol: .

Szoptatósmelltartó vásárba kezdek: ti megvettétek már? Azon gondolkoztam, hogy nagy tejcsarnokokkal (mert optimista vagyok, hogy rengeteg tejem lesz) éjjel hogy fogok aludni: melltartóval vagy anélkül. Már most sem kicsik és egy feszes pólóban alszom, mert másképp idegesít...

Kézi fejőgép: Aventen kívül még melyik jó?

Zs.
Vendég

Vitaminokat szedtek még? Mit?

Nekem még mindig fel van írva a vas (reggel), az Elevit, kálcium (délután). Elevitet nem szedtem eddig sem, most főként nem fogom. A többit meg azért szedem,mert olvastam, hogy ilyenkor a baba sok vasat, kálciumot raktároz el. Azonban uh szerint így is nagyobb egy héttel , attól félek, hogy a vas és Ca nehogy túlnövelje...Ugyanis családunkban mind nagy babák születtek és nekem ez a félelmem, hogy nehogy 5 kg-os babám szülessen. Ezért szeretnék korábban szülni, nem másért...
Vendég

Jó reggelt!

Na Gurgula megadtad tegnapra a témát! Én Babdorkához csatlakozom!! :lol: Nekem még jut! Bár ráijesztettem a férjemre, hogy lassan vége, hátha sűrűbben eszébe jut! :oops:

Tök jók a szobák!! Zsuzsi az a függöny nagyon tuti!! Gondolkoztam is éjjel, hogy mit tudnék én abból az anyagból ennek a lánynak csinálni! Bori elhiszem,hogy rákattantál arra a lufira! Nekem már az oviban is az volt a jelem és azóta is nagy a szerelem!

Annee! Isten éltesse sokáig a legényt és én is a téged abszolut megértők közé tartozom! De pihenj sokat!!

Zsanett! Nem tudom,hogy dicsértem-e a pocód, nagyon csini és a blúz is! Szoptatósmelltartót kéne venni... Bár én sima melltartót is hajtok már vagy fél éve! Biztos nem vagyok elég kitartó... És a szűk póló elengedhetetlen éjszakára!!
Vendég

Zsanett én csak vasat szedek, ha nem felejtem el :oops:

Álmomban apukám vezette le a sógornőm szülését! ( Lehetetlen,mert csak a kórház szó hallatától is elájul) Összekapta a gyereket a hasában egy csúcsban és nyomott rajta kettőt és kint is volt! Közben én a sógornőm hasán keresztül láttam a gyereket! :shock: :lol:
Tök érdekes volt!
Vendég

Nem jó az óra! Én ilyen korán még nem kelek fel: 6-42 :lol:
Vendég

Andi: Köszi a segítséget, hamarosan megpróbálom felhívni a Praxist, róluk is azt hallottam, hogy nagyon alaposak és korrektek. Ha ott nem sikerül, akkor Istenhegyi. Bár őszintén szólva nekem nem is annyira a szakmai része érdekes most, mert az meg van minden hónapban a nődokinál. Most leginkább tényleg a kiváncsiság hajt, olyan jó lenne látni hogy milyen a babó, mekkora, no és persze a kis pofiját is úgy megnézném már. ( Ami a nődokinál van ultrahang, én abból nem sokmindent látok sajna) Szóval nem mondom, az sem baj ha szakmai is a dolog ( mert nagyon fontos lehet) , de most nekem annnyira nem az a lényeg. :wink:
Gáz témához sajnos nem tudok hozzászólni, nálunk ez a sz@r távfűtés van, amit utálok!!!!!!!!!

Zsanett: én vettem már két szoptatós melltartót. Én nem tervezek melltartóban aludni. Nekem az fura, de attól még lehet jó és hasznos :wink: Nem tudom :roll:

Lányok!: kézifejőgép téma engem is nagyon érdekelne, hasonlóan Zsanetthez. Már 1000x megnéztem az Aventeset, de azzal az a gondom, hogy nagyon drága ahoz, amennyit én tervezek fejni. Azthiszem írtam már, hogy én úgy döntöttem, hogy csak abban az esetben fogok most fejni, ha úgy bedurran a mellem, hogy saját magamon kell segítenem :lol: Alapból pedig csak a szoptatásra fogok koncentrálni, annyi tej úgy is mindig termelődik, amennyi elfogyott. Ha meg már nem termelődik, az úgy sem azért van, mert nem fejem rendszeresen :wink: Első babánál olyan voltam mint egy tejcsárda, az egész napomat a szoptatás és a fejés töltötte ki, fagyasztottam mint az őrült, utána nem győztem odafigyelni hogy időpont szerint szedjem elő a fagyasztott tejet, de mivel sok tejem volt, így nem is nagyon volt rá szükség, szóval csak felesleges gondot csináltam magamnak. No mindegy, tudom hogy erről (is) mindannyian másképp vélekedünk, de én most így fejés nélkül tervezem az életem, aztán majd kiderül :wink:

Most elköszönök, mert van egy pár elintézni valóm.
majd még jövök.

Sziasztok,
Móni

Kép
Kép
moni1973

Orsi:: látom "földiek" vagyunk. Megkérdezhetem, hogy hol fogsz szülni?

Zsanett: én szedek még vitaminokat, Magnézium-Calcium, és B-komplex. Néha vas. Elevitet már nem! Nekem fontos a pótlás, én nem eszem húst.

Móni

Kép
Kép
moni1973

sziasztok!

szivvi, esztora idő ma egész jó, csak nem süt a nap és nedves minden egy kicsit, de holnapra csak felszárad! :wink:

én nem szedek vitaminokat, hanem egy csomó gyümit eszem!
MOST IS KOLLÉGANŐM EGY TÁL MÁLNÁVAL ÉS EGY ZACSI CSERESZNYÉVEL FOGADOTT, NA MÁR EZÉRT ÉRDEMES VOLT BEJÖNNÖM!!!! bocsi, capslock beragadt

szopismelltartóm eddig 1 db van, még anno brendonban vettem 3500 pénzért anita

bori, nagyon klafa ez a dekor!
zsuzsi, azt a függönyt hogy csináltad? rávarrtad a kivágott állatokat a másikról, vagy mi?

úgy néz ki, szülés előtt mindenki megnyíratja a sörényt, én is levágattam minap belőle legalább 10cm-t, de így sokkal kényelmesebb

lynia-

Moni: A Szent Imrében! Elméletileg a Barna Péternél! Lehetőleg szombaton, vagy legalább páros napon :lol:
Vendég

Sziasztok!

Annee, megértelek, hogy hazamentél, jó pihenést otthon a családoddal!

Nagyon szépek a poci- és babaszoba képek!!!!!!

Gratula mindenkinek a jó eredményekhez! Emi, remélem visszafordul majd babád!

Én csak fekszem és fekszem :)
Vendég

Orsi: én is a Szent Imrében szülök. :D Voltál már megnézni a szülőszobát? Bocsi, még egy kérdés: van/lesz választott szülésznőd? Én nem tudom még, hétfőn megyek a nődokihoz, és megkérdezem, hogy neki erről mi a véleménye?!

Üdv,

Móni

Kép
Kép
moni1973

Orsi: ugye te is tudsz róla, hogy a kerületben jár egyszeri önkormányzati támogatás a szülés után?!

Móni

Kép
Kép
moni1973

Moni!! :lol: :lol: Blur Lidikóka is ott szülnek!

Nem választottam szülésznőt, és nem voltam szülőszoba látogatáson sem. A doki apukája ( Zsuzsi dokija) még le is szidott, maiért az előkészítő előadásokra nem jártam/járok! :evil: Örültem neki nagyon!
Nem gondolkoztam szülésznőn... Én majd csak 19én megyek a dokihoz, ha mondd vmi okosat úgy lesz ha nem, akkor se hagynak gondolom egyedül :wink:
Vendég

Írta a Bori is, hogy 82e!!
De a nővérem is ide van bejelentve és mindkét lányára begyűjtötték már annak idején ezt a meglepit. Én csak bizakodtam, hogy még mindig van!
Vendég

De ha Dorka táblázatát megnézed láthatod, hogy jó sokan szülünk ott!
Vendég

Orsi: ezzel én is így vagyok, abszolút!
Előkészítő előadásokra én sem jártam, egyszer voltam aféle szülésznő találkozón, ott elmondták, hogy mit kell/lehet vinni szüléskor a kórházba a babának, a mamának és a papának. Ha érdekel, átküldöm priviben.

Szia,
Móni

Kép
Kép
moni1973

Köszi ez egy jó ötlet! És a kerületben merre laksz?
(Akár ez is mehet priviben)
Vendég

Szép jó reggelt mamikák!

Nem aludtam vmi. jól..a picivel hűvösebb idő ellenére is izzadtam, forgolódtam..amikor meg jól aludtam volna ébresztett Ati telefonja..klassz..aztán visszaaludtam és arra ébredtem, hogy görcsöl a vádlim..jajj de jó..ezekután megint elaludtam. a fejemet ha most látnátok.. :lol:
ja és sztem Samu forgolódik velem együtt éjszakánként :lol:

Én vasat és MagneB6-ot szedek. A vasat a szopi alatt is (dokika felírja)

Nekem 2 szopis melltartóm van és vszínű. Éjszakára azért szeretném majd levenni, inkább akkor felveszek vmi. kis trikót.

Bori!
Nagyon szép lett Főni szobácskája :lol: jók a képek is meg a lufis cuccok :lol:
torolve_20131003125716

Zsani, szoptatós melltartó vásárlás még nekem is hátra van, és bajban vagyok, mert fogalmam sincs, mekkorát vegyek. Kép

Tapasztalt kismamik! A mostani méretnél nagyobbat kell venni? Ha igen, mennyivel? Vagy amekkora most, az a méret jó lesz szopis melltartóból is? Kép

kétfiús anyuka
babdorka

Zsanett, én gravidát és vasat szedek, amikor eszembe jut. Elvileg naponta kéne mindkettő. Gondolkoztam ezen a gyerek nagy lesz projekten. Sztem azért a vasat, meg a kálciumot ő így is, úgy is elveszi az anya szervezetéből, szóval inkább a saját raktáraink feltöltésére szolgál a pótlás, mintsem a gyerek hízlalására.

Fejőgép. Én kaptam, úgyhogy nem gondolkoztam, mit kéne. De sok kórházban van többféle, amiket ki tudsz próbálni az első napokban. Ha vki nem tud dönteni, esetleg nézzen utána, hogy a kórházban lesz-e lehetőség tesztre, és akkor utána beszerzi a megfelelőt. (Apa hogy fog örülni, hogy vehet mellszívót ;) )

Melltartó. Én nem tervezem. Kicsik a melleim, ha 2x-re durrannak, akkor se érik el a közepes tartományt. Nekem a pamut/sport melltartó jön be, abba pedig bele fogok férni 2x ekkorán is.

Köszönjük a szoba dicséretet. Igazából tök másmilyen dekorációt szeretnék (illetve sokkal többet, és ezen az oldalon csak világos színeket, és a sötét, hagyományos minták a szembe falra fognak kerülni), de muszáj volt valamit összekapni, merthát jövő hét... Jaj.

Képzeljétek, miután Párom látta a szobát, amibe addigra visszavittem a mi matracunkat is, amitől elég zsúfolttá vált, közölte, hogy maradjunk mi is a kisszobában, mert ő szeretné kipróbálni, milyen a gyerekkel együtt aludni. Már persze az első időkben. Kérdeztem, nem fogjuk-e zavarni az éjszakai műszakkal, mert neki azért kell az alvás, és azt mondta, nem baj, ő így szeretné. Na, hallottatok már ilyen tudatos elsőgyerekes apukát? Ledöbbentem.
Egyébként pont tegnap kapott egy Best Dad feliratú pólót ;)
Vendég

Ja, lehet, hogy szólhattam volna előbb is, de jobb később, mint soha. Aki tud németül, és van lehetősége, annak ajánlom hétköznaponként a német RTL-en délelőtt 10-től 10:30-ig megy a Mein Baby műsor, amiben minden napra jut egy szülés, nagyon érdekes!

kétfiús anyuka
babdorka

Gurgi: nem lehetett túl felemelő érzés ez az elmúlt éjszakád. Szerencsére én viszonylag jól aludtam, úgy örültem, olyan jól lehűlt a levegő.

Képzeljétek, felhívtam a Praxist, és van időpontom jövőhét szerdára :D :D :D A Győrfi doktorhoz kértem, írtátok, hogy ő jó fej, és korrekt. Már úgy várom!

Most már tényleg lépek ( kb. egy órája tervezem már :wink: )

Szép napot mindenkinek.

Móni

Kép
Kép
moni1973

moni1973! Most látom, Te nem vagy benne a táblázatunkban. Belerakjalak? :oops:

kétfiús anyuka
babdorka

babdorka: köszi, aranyos vagy. Az az igazság, hogy én alapból aug. 7-re voltam kiírva, de az utóbbi 2 UH 1 héttel előbbre tett, és így lehet, hogy július vége lesz belőle. Ráadásul én a Blankát 37. hétre szültem, jó esélyem van, rá, hogy most is előbb jön a bébi, és őszintén szólva én bíztatom is! Bár fiú, lehet hogy lustább lesz, de nem ajánlom neki :D :wink:

Hétfőn újra megyek dokinénihez, és rákérdezek, hogy akkor most mikorra is vagyok kiírva?! Ha júliusra, akkor már is küldöm az adatokat. Mert ugye az egy kicsit furán nézne ki, hogy ott vagyok a táblázatban, augusztus 7-i időponttal, a júliusiak között.

Köszi mégegyszer.
Üdv,
Móni

Kép
Kép
moni1973

tegnap elhoztuk a pelenkázót és kész a matrac is a srác csütörtökön megy érte.
ma már szerelünk du.-án.
megyek kozmetikushoz aztán jövök!

Szivvi egészségedre!én is tömöm egész nap a cseresznyét.
jó volt a tegnapi jóga.(egyszer majdcsak megjegyzem melyik kezem melyik és az előre hátra is menni fog :lol: )

Bridzsi

Kép
esztora

Moni!
Hát nem volt fenomenális az tuti az éjszaka és most is szakad rólam a víz.
Most pont azon gondolkodunk, hogy veszünk egy mobil klímát. (60 ezer) ezt eccerűen nem lehet bírni..
jó persze most vasaltam is picit..fél órát..de nem ettől izzadok..+nerm kapok levegőt sem..megbolondulok
:twisted:

Most pakolom a kórházi tatyómat..hát nem férek el egy tatyóban :(
+ még Samunak is lesz egy kisebb tatyója a ruháinak, mi saját cuccot adunk rá mert a kórházban iszonyat lötyögös, béna angol pólyába teszi.
szal..talán még Samu tátyójába tudok pakolni.. :lol:
kisdrágaaaa
még 3-4 db sima sötét színű bugyikat kell vennem..és kész!
torolve_20131003125716

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: