A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Halihó lányok!

Orsi, Zsanett: nagyon szép pocakotok van.

Henchy, Uxi: igazán jó eredmények, szépen fejlődő babák.

A gátmasszázs nekem sem jön be. Egyrészt a fertőzések miatt, másrészt túl intimnek tartom magamhoz nyúlkálni :oops:

A pihenőszékek nagyon bejönnek, de nem veszek inkább játszószönyegre ruházok be, azon télen a kandallónál jól el tud motoszkálni :lol:

Sajnos a fürdetés téma nálunk is gáz. Már az állványos- pelenkázos-gurulós felé hajlunk, csak még arra nem sikerült rájönnöm, hogy az alsó két polcszerű rész mire való :oops: Valaki tudna ebben segíteni?

https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 795.74.jpg[/img]

Ilyenre gondoltunk.

Kép
szücsi

Kép

Talán mostmár látszik :roll:

Kép
szücsi

Egyébként nemsokára indulunk a védőnőhöz, mert már 2 hetente kell jelentkezni. Remélem most megtalálja babóca szívhangját, a múltkor 10 percig bénázott, de akkor sem találta ,úgy szóltam neki, hogy hagyjuk, mert éppen készültünk utána 4 D-re. De most nem megyünk mozizni, így kénytelen lesz megtalálni.

Kép
szücsi

Csak Manó kád projektjére van ötletem. A leeresztős kádak közül van olyan, amihez cső tartozik (illetve én ezt nem találtam meg végül, hanem veszek hozzá műa. csövet), és azzal a WC-be, vagy a földön levő lefolyóba ereszthetnéd a vizet, ha a mosógépre rakod Bébet füröszteni. Ha félreértettem a lehetőségeket, akkor bocs!
És Manó! Pihenőszékre nem kapsz fekete pontot! ;) :D

Azoknak viszont, akik Apát is belevonják a fürdetésbe, lenne egy kötözködő kérdésem: a Ti Párotok mindig otthon lesz fürdetés időben? Nem túl nagy problémaforrás ez? Ha késik, vagy el kell mennie, akkor nem tudsz füröszteni?
(bocsánat, de nálunk alapeset, hogy nem ér haza az Ember 9-10 előtt)

Pihenőszéket én pár hónap eltolással tervezek venni.

XI. kerületiek, aszondja a védőcsajszi, hogy minden ide bejelentett mammernak jár az önkorm. féle egyszeri anyasági támogatás, 82e ft, és a zsombolyai u. 2-ben kell igényelni, ha már megvan a szül. akvi., a taj és a lakcímkártya (kölöknek is XI. ker lakosnak kell lennie), Apa is mehet érte.

Zsuzsi! Én is sokat paráztam, hogy nem volt megfordulva. Aztán jött a földrengés ;) Próbálj relaxálni, és beszélni a csemetével.

Kata! Hát, mi tényleg egy cipőben járunk ;) Az újholdat én is néztem. Tényleg szép lenne, ha aznap indulna be. Nekem júni 14-15-16 a kiírt napjaim, szóval nyugodtan jöhet az újholdra. De azért Párod visszajöhetne 15-re, ha tud, mert tényleg gyanús... Bár én hiszek abban, hogy nem szülünk, ha nem akarunk!
A befordulás meg olyan, hogy a beindult szüléskor is megfordulhat, ahogy a többiek is írják. Próbálj meg pozitív maradni! (mondom ezt én, a tapasztalt mami... :oops: )

Szücsi! 2 hetente védőnő? Mégis miről tudtok beszélni??????
Tőlem most ment el, első látogatás. Nem kapott feketepontot, de azért pirosat se ;) Még jó, hogy összeraktuk az ágyat, meg a pelenkázót. Gondolom, kicsit lehidalt volna, ha ezek nélkül ülök 1,5 héttel a szülés előtt ;)
Vendég

meg is jöttem!

oksa kati! akkor megvárlak, és még elérem onnan is a 18.10-est csigatempóban :D

nekem ügyi a védőnénim, most is 1 perc alatt megvolt a szívhang! édibédikém, kopácsolt ám a drága!

na, kiderítettem, doki tényleg rosszul töltötte ki a papíromat, mert az állományba vételi dátum a -28 nap :? nekem meg nem tudta mit írjon oda :evil: holnap megyek, és kitöltetem vele rendesen!!!!

és tényleg, mint kiderült 1 hónap alatt 3 kg-t híztam :? mi lesz velem a végére?

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

hűhaaa, 9 nap! aztamindenit

lynia-

Emi! Megkérdeztem az oep-nél, nekem 6-os volt írva a "betegség kódhoz", vagy mihez, és aszonta a nőci, az a jó.
Vendég

Ja-ja, 9 nap, de az még csak a 14-e, és hát mint tudjuk, nem a dokik döntenek, hanem Főni! (meg az én kis agyacskám összjátéka) ;)
Vendég

bori: igen, így van, jár ez a támogatás. nekem is mondta anno a védőnéni :D :D
Jól fog jönni, biztosan....

Móni

Kép
Kép
moni1973

igazán lehetne felénk is ilyen támogatás! díjaznám!

na marhga jó, akkor a kód sem jó :evil: isten "megáldott" ezzel a dokival!

lynia-

Na, kialudtam a szörnyű éjszakám, és még a fogam sem fáj...

Bori!
Nálam apa tuti itthon lesz, az én párocskám 17-ig dolgozik aztán repül haza hozzám, mi nagyon jol megvagyunk, sosem csavarog meg haverozik, szal mindíg jön időben, aztán leül a gép elé és maszekol, mert weblapokat készít, szal nekem mindíg kéznél lesz szerencsére...

Én pihentetőszéket nem fogok venni, ha kap valakitől ajándékba akkor lesz, de egyébként nem, van neki tök édi micimackós játszószőnyege szerintem az elég.
De persze majd kiderül hogy mik lesznek az igények, ez még a jövő zenéje...

Na lépek takarítani ma házvevők jönnek szorítsatok...
Vendég

hejhó!

na polc egyelőre nincsen viszont vettünk dekormatricákat a bricostore-ban..tök arik, tengeres :lol: hiszen samu rák jegyben születik..hejj

zsuzsi!!
van dzsungeles dekor is!! meg még egy fajta asszem, az is nagyon ari

zsanett!
nagyon szexi vagy!! :lol:

andi!
ez tényleg jó vásár volt..hm.. :lol:

gátmasszázs: én benyúltam kb. 2 cm-re, úgy csinálom ahogy a bába válaszolban le van írva..néha ati fogja csinálni.. :P úgy könnyebb

íme a dekor: Kép
torolve_20131003125716

Kata!!
Örülök, hogy jól vagytok!
torolve_20131003125716

Hencsi! Párom nem csavarog. Pénzt keres. Napi 14 órát dolgozik általában.
Vendég

Bori!
Oksi, nem is azért írtam, ha nem ezt a melót csinálná az én párom sem ülne itthon biztosan már délután, csak vannak olyanok akiknek csavarog, nem is kell messzire mennem a családban, azt azért én nem tudnám elviselni hogy én itthon a gyerekkel ő meg...
Vendég

Szücsi: gratula ugyanezt néztem ki, szerintem nagyon baró! Az alsó polcokra lehet pakolni, fürdőlepedőt, meg egyéb babaápolási cuccot, játékot.Csak ennyi a funkciója, legalábbis én még nem jöttem rá másra...

Bori: fürdetés ügyben egyetértünk, ez a bajom nekem is, nem tudok majd egy ekkora kádat össze-vissza cipelni a vizzel, tehát én maradok a tologatósnál, ha lenne valami a fürdőszobában (pl. mosógép) én is arra raknám, de nincs. Tehát gurgatom ide-oda.
Nekünk június 14-én lesz a 10. éves évfordulónk párocskámmal.. jó nap!

Emi: nálam is volt ilyen, de nekem a víztől, ezt még a doki is elismerte, bár DIÉTÁRA fogott (amit azóta sem tartok be, mert nem zabálok)

Hencsi: megy a szorítás++++++++++++++++3

Gurgi: de jó a dekorod!!! Azta! Te aztán nem semmi csaj vagy, benyúlkálsz, meg meztelenkedsz ehja micsoda kujon lesz Samu fiacskád!

Andrea
Kép
kindernay

Az én párom sem csavarog, hanem dolgozik mint állat!!!! Mert a neje egy éve nem hoz haza pénzt, rendes családfenntartó ember ám! Imádnivaló! Most éppen a fürdetőkádért, meg a járókáért dolgozik! :wink:

Andrea
Kép
kindernay

Bori! Elvileg jó a retúrra az a cső. De túron mit tegyek? Hogyan eresztem bele a kádba?
Vödörrel? Mett az sincs. Azaz hacsak ki nem mosok jól egy mosóporosat, s azzal nem locsotolom bele a kádba a vizet.
Bár azért egy gondolatot megér.
Na, meglássam mit szól apjuk hozzá.

Kép
kissmanó

Andi!!
Egyébként kujon lesz, a mars bolygója a bikában fog állni (férfiasság, szex, stb) de akinek juni 24-ike után születik mindenkinek bikában fog állni a mars...hopsz :lol:

Nem is mondom mi történt velem az iccaka és mit álmodtam.. :oops: öhöm-öhöm..szal velem ez előfordul..a többi a fantáziátokra van bízva...hihi
torolve_20131003125716

Hi-hi! Enyém párom enyém vállalkozásban van bejelentve, én meg az övében. Jól megoldottuk, nem?
Egyedi vállalkozásban saját kft-ben itt nem lehetsz főnök is meg alkalmazott is. De keresztbe már mehet a dolog.
Aztán fizetése apának annyi, amennyit ő ad nekem. :lol: :lol:
De nálunk mókaidőben annyi meló meg idegesség lezajlik, hogy apa is örül, ha 17 óra körül jöhet haza, akkor telefonja kikapcs, mett másképp még éccaka sem hagynák békén. S ezétt nem tudják a vevők közül soha az én számomat. Azon lehessen a család számára elérhetőknek lennünk.
S apa aztán hozza majd nekem haza a melót, hisz van olyan dolog, amiben egyszerűen nem bízhatok meg senkit, egy baki, s elvéreztünk.

Kép
kissmanó

diéta, én sem tartom be, már a legelejétől kezdve odaírja, pedig sem víz, sem cukor, semmi gond nem volt, csak az alkat!
először észre sem vettem, olyan rondán ír, aztán vn mondta, hogy mi az! :) de nem izgatom miatta magam, amíg minden eredményem normális!

lábdagadás lekopogom, azóta sem jött vissza!

nálunk babafürcsi a babaszobában lesz, ami szemben van a fürdővel, szóval valahogy megoldjuk...a folyosó nem olyan széles...a fürdő meg nagyon csöpp

menek, átutalom a pénzecskét a babajárgányra a csajnak, és akkor már jön is postán a nagy szerzemény! :lol:

legyetek rosszak puszi

lynia-

ja én ezt néztem ki:
(olyan 20 e Ft körül van mindegyik)

Kép Kép Kép

Andrea
Kép
kindernay

Fantázia, férfiasság, szex, meztelenkedés, huhh Gurgi, te aztán döfi egy csajszi vagy.

Kép
kissmanó

Rita! ;) irigyellek!

Manó! Ügyes Apuka nem tud egy csapot kivezetni valahonnan? Pl. a mosógép bejövőjét elválasztani, egy a mosógépnek, egy slagnak? Ja, de az meg hideg. A francba, pedig hogy megoldom az életedet secc perc alatt ;) ;) :D
Vendég

Gurgi!
Tök ééédi a dekor, már én is gondolkoztam valami hasonlón, de szerintem nem csinálok most ilyet, hátha elkel már végre ez a ház, aztán majd a másikba.
De cuki képeket én is szedtem le a netről, majd kinyomtatom és bekeretezem.

Andika.
Köszike a drukkot, remélem sikerül már végre elpasszolni, és akkor mehetünk a kinézett házikónkba...

Na tényleg lépek, legyetek jók csajok.
Vendég

mert hát gondolunk a második gyermekre is, ha netán kislány lenne... :wink:

Andrea
Kép
kindernay

Andi! Jók.
Az uccsónál nem értem hogy hátul neki alól hogyan van megoldva a fixálás.
Amúgy ha árban hasonlóak, akkor az elsőre nem szavaznék, annak nincs játéktartója.

Kép
kissmanó

Gurgi: megy az irigykedés, én már idejét sem tudom...

Manó: vagy veszel egy 20 e Ft-os görgős kiskádat, amit ide-oda tudsz majd tologatni, vagy veszel sima kiskádat és megkérsz valakit, hogy sz@rért-h@gyért csináljon neked egy sima fa állványt, kerekekkel? Na?

Andrea
Kép
kindernay

Manó, szerintem azt a hosszú izét el kell fordítani és akkor hintázik... észre sem vettem, hogy nincs játéktartó, csak a színre koncentráltam... :oops:

Kép

Andrea
Kép
kindernay

Ja, Manó! A játéktartó hiányodat is szeretném megoldani (ma ilyen osztós hangulatban vagyok...). Több termék tapizása után megállapítottam, hogy abban egy csőszigetelő anyag van, amit M.o. minden barkácsáruházban lehet kapni. Polifoam szivacs, cső alakúra préselve, méterre árulják. Azt behúzzák textillel, és rá a játékok.

Lépek ikeába. Este jövök, addig fejtsétek meg az összes kádtologatási lehetőséget apjukkal, és apjuk nélkül! ;)
Vendég

Hát nem tom, csapok nem olyanok, hogy arra csatlakozni bírjunk (ezt még én is tom, sze ilyen cuccokat forgalmazunk). Ellenben ha lecsavarom a zuhanyzónál a kijövetelt, akkor lehet oda bírnék csatlakozni.
Mosógép mellett van ugyan egy melegvizes kijövetel, csak oda a két nagyobb miatt félek csapot tenni, az most zárolva van. Mett képzeld, ha őméltóságáék még a kagylótól is bírnak hatalmas nagy pocsolyákat készíteni a fürdőszobában, akkor mi lenne egy síma mezei csappal, ami alatt nincs lefolyás?
Amúgy melegvizes kijövetel azétt vót készítve, ha majd 1xis olyan mosógépem lenne, ami elbírja viselni a kétfajta hős bemenetű vizet, akkor oda csatlakozunk, s kész. De míg a mostani Whirlpool csak hidegvizet óhajt, így egyenlőre az ledugózva.
Na, de kössz a segítő szándékot.
Akárhogyan, valahogy megoldjuk, s majd megírom a végeredményt.

Ja, szerencsére itt nem szokás, hogy védőbanya látogatni jöjjön. Max utazóágyat mutatnék neki, mett a rácsos ágyit még nem üzemeltem be Grétunak. Abban még a használaton kívüli ágyneműk sasolnak, pedig az Adria szobájában van ágyneműtartó is. Csak át kellene pakolni.

Kép
kissmanó

van ilyen..ez az eredménye a szex megvonásnak..öhöm-öhöm.. :lol:
háháhá, nyamii
na befejezem me még meg leszek kövezve

andi!
ezek a pihiszékek nagyon szépek..

hencsi!
köszi..
először úgy volt, hogy ati festeget a falra ha ecce má végülis ezt csinálja a cégben (grafikákat tervez, stb.) de aztán megláttuk és megszerettük ezt a tengeri bigyót
torolve_20131003125716

Á, minket nem érdekel a székhez tartozó játszókar. Mert van nekünk külön. Csak azt is meg kéne takarítani.

Na, majd tényleg lökök képet a mi székünkről, amit remélek, hogy előkerül.

S léptem én is, apa mán el is ment az egyik építőtelepre.

Kép
kissmanó

Sterilizálás? Melegítés?

Andrea
Kép
kindernay

Móni:
Istenhegyi Géndiagnosztikai Központ
224-5442
Istenhegyi út 29-31
Dr. Bátorfi József

Andrea
Kép
kindernay

ANdi!

Nekem is Avent kézi mellszívóm van, mikroban használható sterilizálóval.
A használati utasításon az van, hogy fertőtlenítő folyadék nem kell bele, csak pontosan 2 dl vízet kell beleönteni és a meleg gőz rendesen sterilizálja a megadott hőfokon..utána viszont kicsit hagyni kell hűlni..(amikor kiveszed)

Melegítés: kizárólag tűzhelyen mármint az anyatejet..vízet, stb..
Mikroban: tilos anyatejet melegíteni!!
ezt a gyerekdoki mondta a kórházi előadáson aki tényelg érti a dolgát.
torolve_20131003125716

Megjöttem a védőnőtől. Persze szívhangot eszébe sem jut hallgatni, felicitas utalványa nincs. Viszont szerinte a mérleg nélkülözhetetlen. :twisted:

Gurgi, tetszik a dekorod! :lol: Már gondoltam rá, hogy jutalékot kérek a brico store-tól, mert priviben más fórumoktól is megkérdezték, honnan szereztem azokat a matricákat, amikor felraktam a képeket. :lol:

Hencsi, ezek leszedhető, újraragasztható matricák elivleg, úgyhogy ha költöztök, vihetitek magatokkal!

Kép
nenoke

Nenőke!!
Ami nektek van, azt nem ti festéttek sajátkezűleg????????
Vagy az ugyanez, amit mi is vettünk?? :shock: :lol:

A tapétáról gondolom nem lehet leszedni??..(merthogy jövő évelején költözünk)
torolve_20131003125716

Gurgi, nem, egyelőre még csak felhőcskéket festettünk, a sziget a majommal még hátravan, úgyhogy csak ezek a tengeri állatkák vannak a falon, ezek meg a matricák. :lol: Sajnos nem tudom, hogy tapétáról lejön-e. A falat sem tudom, mert ugyan rá van írva, de ki tudja...
Kép

Kép
nenoke

Na, csajok, csináltam fotókat a babaszobáról. Balázs meg fog ölni, de nem baj, nem bírom tovább :D. Még lesznek képek a falon, amiket Balázs rajzol és még nincs kész a léghajó-lámpa sem... A nélkül ilyen (egyben nem tudtam lefotózni, csak részletekben):
Kép

Kép

Kép

Kép
zsuzsi**

Kép

Kép

Kép
zsuzsi**

Kicsit sötét van, mert behúztam a függönyöket, hogy lehessen azt is látni... nem vagyok egy fotózseni.
A ruháinak van bent még két komód egy beugróban, azt nem fotóztam le...

Kép
zsuzsi**

Sziasztok!

Újra itthon. Szökevénynek számítok, tekintve hogy saját felelőségre távoztam. Zárójelentést sem kaptam emiatt.
Már attól vagyok rosszul hogy ott kell lennem.
Kaptam 2 kisebbségi szobatársat, akik nincsenek tekintettel senkire. Este 8-kor 15 látogató volt a szobában. Az egyikük nem zavartatta magát, az ágyam végére helyezte a hátsóját, miközben én ott feküdtem. A vérnyomásom 165/110 volt ekkor. Bevettem a gyógyszereket, de mivel nem hagytak pihenni, a következő mérésnél 175/125 lett. Ekkor kaptam az ebrantil és a magnézium infúziót. Áthelyeztek másik szobába, ott tudtam pihenni, igy rendben lett.
A főorvos viszont amiatt nem volt hajlandó hazaengedni.
Lányomnak ma van a néptánc bemutatója. Kértem hogy legaalább arra elmehessek, de hajthatatlan volt. Sirógörcsöt kaptam amitől megint felment a vérnyomásom.
Döntöttem, hazajöttem...
Vendég

sziasztok!

Szépek a babaszobák! Henchy megy a drukk délutánra!

Pihenőszéket én is szeretnék olyat ami dönthető, remélem majd kapunk vmelyik rokontól :D

Ma voltam a védőnéninél, meghallgattuk kiscsaj szívhangját, és jövőhét keddre kaptam időpontot ctg-re! kíváncsi leszek kiscsaj mit fog hozzá szólni, nagyon nem szereti ha vizsgálgatják.
Emi

Kép Kép
emi_25

Annee szegénykém! Remélem itthon jobb lesz neked és a vérnyomid is lejebb megy. drukk+++++++++++++++

Emi

Kép Kép
emi_25

Annee: Jaaajj, drága, itthon remélhetőleg megnyugszol, és minden rendben lesz... Andris tuti jól van. Vigyázz magadra nagyon...
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Kép
zsuzsi**

Nenőke!
Köszi a képet :lol:
Mi sűrűbben fogjuk feltenni..a kiságy melletti falra..ill. a kiságy szélességében..

Zsuzsikám!
Nagyon szép Királylány szobácskája, édes babaszoba!!
Az a kis babakocsi nagyon cukiii :lol:
(látom ám a kukát meg a kiskádat meg a mellszívót meg a lámpát) háháháhá

Annee!!
Jajj de sajnálom (kisebbség, nincsenek tekintettel senkire :evil:)
Nagyon vigyázz magatokra!! és holnap akkor mész vissza??
melyik kórházban is vagy?

Mi megbeszéltük Ágival (szülésznő), hogy kisebbséghez nem tesznek, főleg, hogy alapítványi szobába megyek, azt mondta, oda nem szoktak menni..szerencsére..de amúgy sem tennének, szerencsére vmennyire protkósok vagyunk
torolve_20131003125716

Köszi Lányok! :) Itthon tényleg nyugodtabb vagyok! A vérnyomim sem megy 130/88 fölé.

Gurgi: A Bajcsy kórházban vagyok(voltam). Nem, nem megyek már vissza, csak akkor ha szülni megyek.
Ilyen pancserekkel már régen nem taliztam. Azt nem tudják eldönteni hogy hány hetes vagyok... :roll: :roll: :roll:
Tegnap 38 hetesnek megfelelő méreteket mértek Andrisnak. Becsült súlya 3300 gramm! És ez alapján tegnap megint június 20. lett a várható időpontom. Vonalzóm is eszerint mér újra. :)
Vendég

Esztora
Klafa a cserkó, nem lehet abbahagyni..Má rosszul vagyok, ja és ráadásul töltött paprika volt az ebéd..Nem sok jó néz ki nekem..
Zsuzsi
Ez valami mesebirodalom!! Asszem királycsajszi odáig lesz!
Annee
Pihengess akkor ha má elszöktél!!

KépKép

KépKép
szivvi

Egyébként nem vagyok rasszista ill. nem lenne velük bajom..azaz vegyes a véleményem róluk..tisztelet a kivételnek..
magyarok között is sok idióta van..az is biztos..de amikor bejönnek a kórházba az egész pereputty..szal..az gáz
torolve_20131003125716

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: