A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Rec,
ez szerintem is rosszindulatrol szol :( és ez olyan :cry:
Zsolo egyik kollegájáék is otthon szültek, és felmerült vmi probléma, ami miatt be kellett vinni a babát a korházba, na azt a bunko lenézö, "mit akartok itt" hozzáállást nem felejtik el sosem :roll: és ráadásul a Zuboly nevet alig akarták anyakönyvezni :? ugyhogy volt rendesen meghurcolás :(

Kisün,
a képektöl hanyatt dobtam magam, annyira gyönyörü! én is beleszerettem igy látatlanban :wink:

Neet,
Eszci szövege haláli :lol: nekem az Anitám tetszik a legjobban :D

KépKép
fibi

Recca,
jaaa, ezt ismerem! (De azért kérdezz rá a színére.) Én egy kékkel. :lol: (Na, jó, valami skoda, asszem fabia, szal nem az a retrós. :mrgreen: ) ÉS igen, a régi kocsik legalább egyéniségek voltak, mind. Na de ezek? ;)

neet
neet

Fibi,
milyen puzzle-t tervezel venni? ;)
neet
neet

Jó reggelt :)

Recca,
de hát nem lett semmi "egyéb" következménye, annak, hogy feljelentett benneteket egy alacsony szintű létforma, ugye? akkor meg....legyen boldog a fekljelengetésével a moszat... Kép

Menő Manó rullezz :mrgreen: Füles az ölemből nézte és ezerrel vigyorgott :)

Indike,
én pl. blansírozni szoktam a ződborsót.. :)

Egyebekben fogadóképesek vagyunk, csak ne eső után gyertek, mert a füvesítés miatt a kintlétet a játszón lehet élvezni momentán (a gyerekek érthetően nem maradnak meg a teraszon :mrgreen: ) és eső után ugye a játszó is csurom víííííííz.....

Vera,
képek, nyaralás eszement jóóók :D majd egyszer, sokára, talán én is elmegyek Fülesékkel. Apa sajna nem tud hegyek közt, nélküle meg nem akarnék....

Neet,
hajrá, előre a jogsiért, ha majd megkapod, akkor már nem fogok vezetni, úgyhogy nem is kell paráznom. És képzeld, lakik itt 2 beagle az egyik Berci, a másik Marci :mrgreen:

Rájli,
aug 7.-ére vagyok kiírva :)

Zsána,
hááát eerdekes lesz az én szép szülésem... :roll: a dokim július közepétől aug 13.-áig szabin van (bár bejön, ha Bp-n van), és a szülésznőm (Ica) is azt mondotta, elvállal, de ő aug 1 ig van szabin, de ha Bp-n van épp, bejön.... ha Mirka iszont úgy dönt, előbb jön, akkor még én sem tudom mi lészen....
:?: :?: :?:

Curse, Tinu meg mindenki,
Füles első naptól a saját, külön szobájában, a saját ,külön 90x200cm-s "ágyacskájában szuny. Imádja az ágyát, annyira, hogy többször berohan, megölelgetni az ágyat :mrgreen: alváskor kap egy leesésgátlót, ez eddig bevált.
A másik mnagy élvezet számára a kád. Apája ugye 2 méteres, tehát jó nagy sarokkádat vettünk, hogy elférjen benne, Füles meg sikongatva rohangál, fröcsköl, bújócskázik benne, hason-háton hempereg, mint egy boldog viziló, kb olyan hangokat is hallat. Közelharc kiszedni fürdés végén.....
A harmadik csoda neki, a kert, meg a tér. Már a lakás is akkora az előzőhöz képest, hogy boldogan rohangál fel-alá a közlekedőben, vagy félórákat kergetődzünk, körbe, ugyan is a konyha-nappali-előszoba körbejárható és ez Vicces :mrgreen:

nu, egy szuszra ennyit egyenlőre, kimegyek és megfuttatom a kölket :mrgreen:

és beteszek néhány fotót, az élőlény-kedvelők örömére :)

csók

Macsek
macskanyu

szép napot, csajok! :)

Nukada, elelejtettem tegnap mondani, hogy szuper, hogy több a tejcsid!!! :D
votiv csodaolaja a bába-könyvben található recept homméd változata, a recept nem bonyolult, csak annyi minden apróság kell hozzá, amiket nálunk nehéz is beszerezni (én már az első szoptatásom alatt feltérképeztem az utakat :D) - szóval ettől megkímélnélek.
majdnem ilyen jó, ill a bába ajánlja a Weleda szoptatós olaját is, és ott írja le a saját receptjét azzal a bevezetéssel, hogy korábban mindenkinek a weledát ajánlotta, és nagyon elégedettek voltak vele az asszonyok. Aztán valaki mondta neki, hogy túl "férfias" az illata, erre kiókumlált egy saját szoptatós olajat, és aki egyszer kipróbálta, többé nem kellett neki a weleda :D
szóval jó a weleda, én is azt próbáltam ki előszőr, aztán.. :lol:

votiv 8)
votiv

Neet,
a gondolataimban vájkálsz? :lol: adsz valami tippet? :lol: pont azon agyalok, hogy ma muszáj mennünk vásárolni, vagy kirándulni vagy valahova, mert nem tölthetem megint ugy a napot, hogy "jaj, ez a fájás vajon már AZ?"....
fibi

Sziasztok!

Leni:
csodaszép volt a szülésed :!: Gratulálok mégegyszer :D

Zsan:
nektek is nagyon örülök!Főleg,hogy visszatért közénk az igazi Zsan :lol:

Votiv:
neked gyors gyógyulást+++++++++++++++++
Nem lehet valami kellemes :( ,de az nagyszerű,hogy Lilike javulóban!Isti pedig csúcs :D

Macs:
SZIA! :D
Sok sok képet ide :lol:

Fibi:
jól tettétek,hogy kicsit kimozdultatok :D
Szorítok nagyon ++++++++

Kisün:
szia :D Valóban meseszép helyen jártatok :!:

Neet:
utólag is/ :oops: / isten éltessen névnapod alkalmából :D
Ja,az alfáknál pont a T.Spark utáni szám a lényeg :lol:

Nuk:
mindenkinél vannak sötétebb napok,amikor mindenért magát hibáztatja :wink: De miután leírod ide kiderül,hogy nem vagy ezzel egyedül.És rögtön jobb lesz kicsit.Szóval a jövőben is csak nyugodtan :!: Arról nem is beszélve,hogy Te éppen nem vagy egy negatív anyatárs :lol:

Rec:
ez valóban vérlázító :evil:
Amikor Dorkához járt rendszeresen a védőnő,még pesten,mindig mesélte,hogy nem messze lakik tőlünk egy cigány család,ahol rémes körülmények közt él 2 gyerek is.Soha nem engedék be őt a lakásba,mondván nincs is gyerekük :shock: Na aztán mikor pocakos lett újra a csaj,akkor már jelentkezett,mert különben nem kaptak volna pénzt.Ekkor elintézték,hogy valami központi oviba járjanak a gyerekek,ahol fokozottan figyelik az ilyen családokat.De hiába minden,mivel látták ugyan az ovónénik,hogy sokszor csúnyán megverték a fiút,nem mertek feljelentést tenni :x
Szóval amire igazán való lenne a VÉDŐnői szolgálat,pont arra nem alkalmas :( Pedig kimondottan szerettem Őt,mert nagyon rendes és segítőkész volt.
Otthonszülés:van egy"ismerősöm",aki szintén otthon szült és napokig keresgéltek olyan gyerekorvost,aki elvállalta,hogy kimegy hozzájuk :roll: :evil:
Ez szintén vérlázító,mintha valami főben járó bűnt követnének el.Én nem merném vállalni,de semmi bajom azzal,aki igen! :wink:

Végre kezdek kilábalni a takonyból :D
Szerencsére Dorka 2 nap alatt lezavarta.Viszont napok óta meg van zavarodva és nem akar aludni napközben :? Annyira önálló akar lenni,hogy reggel egyedül átöltözik és már kint is van a kertben :lol: A bilizés is remekül megy már,csak este van pelus az alvásnál :D Csak ne akarná egyedül kiönteni... :shock:

petergabi

Macs,
ha a héten nem szülök, még Hozzátok is elmegyünk valamelyik nap :wink: mit szolsz? :)
fibi

Gabi,
köszi :D
Bálint is produkál már a bilibe, és ö is mindig ki akarja önteni :lol: persze a fele mellé megy ált-ban 8)

na, én gyerekem is ki akar menni a napsütésbe :wink:
fibi

Fibi,
gyertek :lol: :lol: :lol: :lol:

na akkor a gyerekbékánk:
Kép

Windszörnyem:
Kép

a kertészem:
Kép

a sziklakert, kezdeti állapotában:
Kép

és néhány lakója:

Kép

Kép Kép
macskanyu

Sziasztok!

Macs,
üdddddddddddv!!!! :D
ha úgyis ott a házibéka, kérdezd meg, melyik a nem esős nap, és áruld el ;) mi is szívesen megnéznénk ( ha már a táblát láttuk ;) ) és ha már ennyien vagyunk, nem szállhatunk meg titeket össznépileg? vagy az túl sok? kaját nem kő csinálni, vihetünk is meg ott is alkothatunk :D
(mi az a blansírozás? :oops: )

Vera,
wowowowowowowow! :D szuper képek!

Rec,
:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: feljelentőknek

Fíbsz,
hajrá, hajrá!

Anitám,
szerintem a mai autók is egyéniségek - szerinted nem? :mrgreen: :lol: tesóm csaja 2004 októberi ésmindig beszámolok tesómnak Eszciről :wink: no nem mintha a másik nem lenne szédületes :D

Kép

Kép

:D
szrekuc

Szrek,
hirtelen úgy olvastam, ott is alhatunk... :mrgreen:
egyebekben, gyertek bátran össznépileg, én kb 13.00-tájt szoktam altatni Fülest :) de reggel 9 től itt lehet lébecolni, hely van dögivel :D
macskanyu

szintén még Nukadának ill. annak, akit érdekel

nem hagyott nyugodni a tejserkentésre való homeós bogyók témája, és utánanéztem az egyedi ajánlásoknak:

Agnus Castus (ez a barátcserje, természetes progeszteront tartalmaz) akkor javasolt, ha a tej mennyisége nem sokkal azután csökken le, hogy a termelődése beindult. A nő gyengének és kimerültnek érzi magát. Ilyen esetekben a Phytolacca is nagyon indokolt. Phyt. ajánlott, ha az emlők kemények, szoptatás közben fájdalmasak, kézzel végzett nyomástól a fájdalom enyhül. Az anyatej könnyen megalvad, és szinte "madzagként" lóg az emlőn.
Ha a fenti szerek nem hatnak, fontonjuk meg a Pulsatilla (a nő impulzív, érzékeny, hangulata gyorsan változó, könnyen sírva fakad és feltűnően NEM SZOMJAS!) vagy a Causticum (szorongó és óvatos, de gyakran csípős modorú és kritikus, fázós, hajlamos az izületi betegségekre) alkalmazását.
Urtica akkor javasolt, ha egyáltalán nem termelődik anyatej, és a nő szúró, csaláncsípés-szerű fájdalmakat érez. Ha a nő terhesnek érzi a szoptatást, akkor a Sepia lehet indokolt. A Sepia javasolt, ha az anya szomorú és fáradt, nincs türelme semmihez. Minden túlságosan igénybe veszi, kötekedő, mérgesen és agresszíven viselkedik a környezetével, depressziós és sírós.
A legtöbbször a Pulsatilla segít, ill. ha vkinek terhesség alatt használt, az később is jó eséllyel alkalmazhatja. A második leggyakoribb a Sepia - ezeket lehet 15-ös vagy akár 30-as potenciálban szedni, napi 1x5. A tüneti szereket (agn. cast., phyt., urt.) csak alacsony potenciálban, 5Ch vagy D6, napi 3x5.

még valami, szintén bába-recept: fincsi tejbomba :D
könnyen elkészíthető, sokáig eláll hűtőben és nagyon jóízű

1kg búza-árpa-zab durván összezúzott keverékét serpenyőben barnára pirítjuk (fel lehet dobni még egy kis durvára vágott kesudióval, sótlan pisztáciával stb). Hozzáadunk 30dkg főtt rizst, 35dkg hideg vajat, 1 pohár vizet, 30dkg mézet (lehet 15dkg barnacukorral helyettesíteni). A masszából 2cm átmérőjű golyócskákat formálunk, napi 2-3 darabot fogyasszunk belőle, mert ha ennél többet eszünk, hasmenést okozhat. voálá.

votiv 8)
votiv

Macs,
csúcs képek :D
Bálint a kádasnál azt mondta: "nekem nincs olyan nagy kám, nekem kis kám van" :lol: (a "kádam" nála igy rövidült le) :lol:
fibi

Gabi, bilizés :D ügyes a csajszid! ő már szeptembertől megy óviba?

Macs, de jóóóó nektek, mesélj még :D

Kisün, csodás képek, még csodásabb család :D :D de azért jó hogy itt vagy, mert olyan jó Téged olvasni :D

Eszci fenomenális nőszemély :mrgreen:

Fibi, tarts ki, már csak órák kérdése! :D

votiv 8)
votiv

Votiv:
A tejbomba tutti recept, mert a homeos dokinénink is ezt ajánlotta a barinémnak csak ő a kesut kihagyta belőle, mert ragya lett tőle a ded !

Neet: Eszci szövege :lol: :lol: :lol:

Vera: ezek a képek.....!!!

MAcs: pocakfotót elfelejtettél, és egyre jobban érzem a késztetést, hogy valahogy körbeszagoljak, hogy mi hogy tudnánk tovább lépni egy csöpp kertecske felé. El is hiszem, hogy Füli élvezi!

REcca: ezek meg .. :twisted:

Kollegámék is otthon szültek, mert a második gyerök kb 10 perc alatt megvolt és hát még a mentő se ért ki addigra, szal apuka volt a bába :o és a mentőssel telefonos kapcsolatba voltak. Az első szülése a lánynak 10-11 órás volt!

Egyébiránt van valakinek bevált eperdzsem receptje?????

Rylieakiéppmuszakátgyárt
rylie

Rájli,
majd du. teszek fel a kedvedér' pocakfotót.

eperdzsemmet én így szoktam:

ép, szép epreket lecsumázom, lemosom, a nagyja vizet lecsöpögtetem és tiszta konyharuhán kicsit még szikkasztom. Bele a lábosba, leöntöm mézzel ( 2 kg. eperhez kb. fél kg méz, de lehet kevesebb is, én az édesebb gyümiket inkább 30 dkg-val szoktam). Lassú tűzön elkezdem főzni, egészen addig, ameddig besűrűsödik a kívánt mértékig. (Van mikor egészen levesesre hagyom, így irtó finom ha kalácsdarabkákat tunkol bele az ember, ill vaníliás palacsintára öntetnek). Szóval besűrít, üvegekbe tölt és alaposan ki szoktam dunsztolni, sok sok dunyha közt, mivel nem szoktam tartósító szerezni... akkor jó, ha legalább 2 napig hűl ki, a dunnahegy alatt...
ez persze horrorisztikus lakásállapotokat jelent, de a jammmm fincsi és szermentes :D Én a nagyimtól tanultam :)

Macska, akitakarítésFülesseljátszikközbe
macskanyu

Votivom, majd mesélek, csak meg ne unjátok!!! :D

Avatarod gyönyörű :D :D :D :D :D :D
macskanyu

Macsesz: köszi! Kb a lekvárt is igy csinálom, de nekem pl tavaly a meggylekvárom is tök folyós lett :roll: Szal kb meddig kell főzni, hogy dzsemes legyen??? Egyébként a lekvárokat hasonló módszerrel szoktam eltenni ;) és igy nem kerül bele semmilyen vegyianyag, max az ami a gyümin volt :?

Neet: még 12-én van két vizsgám, meg írnom kő még itthon a szakdoliból egy részt és ennyi.
Jó vezetést! Remélem élvezed ;)

R
rylie

sziasztok,
Vera, Macs,
oltári jó képek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

egyébként dobjatok meg néhány védőnővel, de szept-ben egy hétre megyünk Horvátországba...Ha Meme ilyen pofátlanul édes baba marad, akkor nem lesz semmi gond, a két nagyot már tudjuk kezelni. (sokkolóval :twisted: )
szegények imádják, mégis rosszul tűrik, h az anyjuk néha ámokot fut és akkor nincs kegyelem. :cry: ezért mindkettő produkált egy kis betegséget, Igi, mint egy tbc-s köhög, B csak módjával, de ő meg mindenért sir, és imád szemtelenkedni...na, ilyenkor futok ámok első körben.
Tegnap zokogtam egy sort az apjuknak, mondtam, h dolgoznak a hormonok... :wink: megértette...

Votiv,
jobbulgatást... :)

Neet, a csajod nagyon jó fej...enyim fiamnak voltak ilyen dolgai...nem lehetett akármit akárhogy csinálni... :wink:

Fibi,
hajrá---egyébként B mondta anno, h Anya, most ki a kámat... :lol:

Zuz,
neked már akartam irni, h emlékszem amikor mesélted a fürdetést szülés után....hát, most nekünk is volt, és Levi ANNYIRA ODAVOLT érte, h napokig csak erről beszélt... :lol:
és tényleg édi volt, mert épp előtte cicizett egy kicsit, és picit haragudott, amiért elvitték, de ahogy megmártózott a vizben azonnal abbahagyta, és olyan békés volt a feje...ja, és rájött, h ha oldalra forditja a fejét, akkor ihat a vizből...szóval utána már különösen élvezte... :wink:

ja, és nem is tudom, h le tudnám e irni a szülésemet...de megpróbálom. De azt hiszem, ez ilyen szavakkal le nem irható élmény volt...és valszeg nekem volt ez akkora dolog, meg a páromnak, lehet, h ha olvasnátok arra gondolnátok, h ez volt akkora cucc??? :lol: :roll:

Ridonli,
köszi az anyaságis segitséget!

és Memzi éjjel sem különösebben aktiv, kb 3x kelt, én többször, mert fejnem kellett, tegnap este és ma reggel között kb. 6 dl tejet fejtem le...

és ma megyünk PKU-ra. VÉGRE KIMOZDULUNK!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol:

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Zsan,
akkor is ird le légyszi a szülést, én is kivi vagyok rá :D Gabi csak annyit mesélt nekem, hogy szép volt, és 4kézláb történt :lol:
Olyan jó, hogy Merse nyugodt, aranyos baba :D és nagyoknak jobbulást! Akkor ezek szerint B-inknek hasonlo a szokincse :lol:

Vot,
már csak órák? :o te tucc valamit? :mrgreen:

Rylie,
játszoteres sztorin elszomorodtam :( nem tudnátok földszintesre cserélni majd egyszer a lakást, hogy legyen pici kertecske? :?
fibi

Jelentem: lesikáltam a nagy autós ülést, igaz, még csak egy pokróc a huzata, de bárkinek be tudunk már ülni az autójába anélkül, hogy Zsömleúr lerúgná a soffőr vagy anyósának veséjét pusztán élvezeti értéket növelendő :lol:

Macs :) Béka is van? Pláne jövünk :)

ZSanci :) Horvátország nagyon rendben van, én akkor küldök rátok valakit, ha szántszándékkal itthon maradtok :)

Én az extrémsportok híveként az egyhónapos gyerekemet magamra kötve és az autós hordozót(mert valaki tán majd hazavisz minket, úgyhogy legyen mibe tenni a gyereket) plusz egy nagy, pelekával, tápszerrel, iratokkal megrakott táskát kézbe kapva bejártam belső Pest kies helyeit- a nyócker és az Erzsébetváros is köztük volt (és Fijjam rámosolygott Macsra hétpofábal :). Ezekhez képest autóval Horvátország kismiska és különben is jó lesz!

Votiv :) szuperlatívuszokban tudnám csak ecsetelni, mennyi segítséget jelentesz te nekünk! Jó, hogy vagy, na :)

indianyo

Rylie :)Epredzsemeg/lekit cukor nélkül remekül lehet sütőben sütni! CSak úgy simán tepsibe szórniés adig sütni, míg elnyeri a kívánt állagot. Persze mehet bele cukor/méz is, de általában annyira édes, hogy nekem nem kell. Egyébkétn pedig konzervipari dolgozó szerinte nem a cukortól áll el a leki/befőtt... hanem a vákuumtól és a csírátlan feldolgozástól.

Játszótér: szomorú, de annyira nem természetes állapot egy iylen hely, sajnos gyakori a csalódás. Itt helyben is vannak csinos mamik legújabb autójukkal, én rikán megyek, oylankor homokozunk meg mászkálunk és csikket szedünk - aztán hazajövünk.

Macs :) blansírozás után mélyhűtő?

Szrek :) blansírozás= forrázás, forró vízben igen rövid ideig kezelés

indianyo

Indi: sütőben???? :roll: :shock: Igen azt tudom, hogy nem a cukor tartósít hanem a dunszt.

Zsan: engem érdekelne a szüléssztorid!!! És persze, hogy mindenkinek a sajátja a legszebb, de akkoris! Én spec a sok születés sztori alapján már tudom, hogy mit és hogy szeretnék másképp csinálni a köv alkalommal.

Játszó: csak az a baj, hogy Kamilla meg annyira élvezi, hogy kb ugyanazokkal a gyerekekkel talizik nap nap után, és a gyerekek meg nem tehetnek róla, hogy az anyájuk milyen meg hogy nekem ki szimpa és ki nem :roll: szóval az a módi, hogy mi hamarabb lemegyünk és kb 1/2 6 körül fel is jövünk és igy kikerüljük a nagy trendi gyűlést.
Magamban persze van amikor tök jót szórakozok mert én max moziba vagy étterembe megyek el úgy a párommal ahogy ezek jönnek a játszóra :lol:

Rylie aki előszörcsináltmuszakát
rylie

Rylie :) bizonyám, a szilvát is kemencében sütötték régen, nem ám lábosban a tűzhelyen :wink: Persze az epret a szilvával ellentétben nem kell sokáig, mert hamar kiereszti a levét és gyorsan eléri a finom sűrű állagot.

Na majd ha egyszer nekem is lesz saját (vagy legalább bérelt) lakásom, jól befőzök mindenfélét, addig itt osztom a sok okosat, jó? :wink:

Ded még alsz, én addig nem merek zuhanyozni menni, lehet, hogy egy koszosbüdös anyával mész autózni :wink: Ja, és kifogyott az elem a fényképezőmből - 4 db ceruzaelemmel működik a piszok :evil:

indianyo

Zuz:
most tanulmányoztam éppen a Jónás módszert,ahol nem is az a lényeg,hogy fiu v. lány,hanem a rizikót is mellé írják :shock:
Kíváncsi lennék,hogy a sógornődéknek mit írna a 2 babára?Képzeld arra az egy napra,amikor Bálintkánk fogant 6-os rizikót írt :shock: /A lányoknál 1-es/Végig néztem pár évet és sehol sem lett volna ekkora.
Az már csak hab a tortán,hogy mind a 3 gyerekem nemét is eltalálta :roll:
Persze vagy hisz benne az ember v.nem,de érdekes nagyon. :?

petergabi

Gabi,
én hiszek a Jonás modszerben. megirod nekem, hol leltél rá? (ha egyszer belevágunk hármaskába... :wink: )

Rylie,
az egyik barátnöm is rendszeresen lejár a játszora a gyerekekkel (Bp), és ö is ezt mondta, hogy sok kispajtása lett a fiának ezáltal. szoval ök szeretnek járni, mondjuk a bnöm is jokat szokott beszélgetni az ottani anyukákkal, ezért én még kicsit irigylem is, mindig megbeszélik a "gyerekdolgokat" is. (tudom, ehhez szimpátia is kell, meg talán "szerencse", hogy kik járnak oda)
fibi

nu, Rájli kedvéért, itt egy harmatfriss pocak-fotó.
mivel magamról készítettem, nem tudtam teljesen oldalt fordulni, de azér' látszik a lényeg :D

Kép

és itt az info hozzá:
Kép
macskanyu

Indike,
igen, ment/megy a fagyasztóba :)

Jónás módszer engem is érdekel, csak én nem szeretnék egyenlőre hármaskát....

az itteni játszón egy anyuka már megjegyezte, hogy az ő 3 gyereke egyben sem olyan mozgékony és reaktív, mint Füles és megkérdezte, jól meggondoltam-e, hogy akarok kistesót, mert nem fogom bírni... :shock: :shock: :shock: pláne, folytatta, ha a második is ilyen szaladgálós lesz, mint Füli...... :shock: :shock:

hát mit tehetek én arról, hogy Füles gyorsabban és ügyesebben mászik fel a csúszdára, mint a 2 éves fia? És igen, tudom hogy a lányom türelmetlen és mozgékony és roppant határozott elképzelései vannak minden őt érintő dologról, de irányítható, kedves, nevetős, nem bánt senkit és semmit...ja, hogy sokat kell vele foglalkozni, mert igényli és nem olyan "lerakom-azt-ott-marad-és-elvan" tipusú.... hátkérem..... ez is benne volt a pakliban, mikor gyereket vállaltunk...
és hogy hisztizik egy 17 hónapos, ha valami nem úgy történik, ahogy akarja... szerintem belefér a normális élettani folyamatokba... és szerencsére nem túl gyakran van ilyen....

amúgy itt is van olyan bébiszitter, aki mesélte, a gyerek anyjáék a lelkére kötötték, hogy a két éves kisfiuk (ez egy másik 2 éves! ), nem barátkozhat, csak "megfelelő" szülők gyerekeivel, így a szitternek néznie kéne az anyukák/gyerekeik ruháit, cuccait, kikémlelni a kvalitásaikat, mielőtt a gyerekcse valami proli társaságba keveredne, vagy mi.... :shock: :shock: :shock:

szerencsére a kisfiú, a szitter és az itt játszózók zöme NEM ebből a kategóriából kerül ki :)

szóvalRájli, gyertek ide néha játszózni :wink: :D
macskanyu

Macs,
olllllan szép neve lesz ennek a leánynak is! :lol:

Fibi, Rylie,
akkor majd nekikezdek, de nem igérhetek mást, csak csöpögést, éééééééédeset és nagggyon giccseset...Mindezt rózsaszin-világoskékben. :wink:
(ti akartátok... :lol: )

Votiv,
még mindig BULÁST neked!!!!

Kép

ZsanciKép
zsancikant

játszótér folyt:

anno, hozzánk nagyon közel volt az Almássy téri játszótér, de valahogy nem szerettem, pedig zárt. Mindig volt üvegcserép, tele etnikumokkal, akik lazán elvették(és megtartották) más gyerekek játékait, közvetlen mellette a városi kutyaszaroda, hááát, általában is volt egy bukéja, de forrób nyári napokon elviselhetetlen.... és pont egy játszótér mellett!!!!!
Még a városligeti egész elfogadható, de ott sok agreszív kölökkel talákoztunk, ezért nem szerettem oda járni....
majdnem elsírtam magam, mikor Fülit durván fellökte egy kisfiú, minden előzmény nélkül, csak a löködés kedvéért, a lányom meg nem értette és csak a második fellökésre kezdett sírni. Na nem a fájdalom, hanem a csalódott értetlenség miatt...sose történt vele addig ilyesmi... a gyerek apja meg rá se szólt a kölkére.... bezzeg szóltam én az apukának, aki bárgyún annyit reagált, hogy ejnye Zolika és hát csak játszik az ő kisfia, ne vegyem komolyan... :shock: :shock: :shock: :evil: :evil: :evil: :cry: :cry:
macskanyu

Ja és Macs,
nincs infód a pampers játékokról? :roll: meg most akkor hova küldik neked??? :? mikor is lett elküldve??? jó rég, mi?

játszótér:
szerencse a tenyerén hordoz, mert a háznak saját játszótere van, kicsit ez is olyan "elitista" dolog, mi csak a házban lakókkal keveredünk... :wink:
én szeretem igy...(nehezen barátkozom)
ja, és a házban van 9 fiú és 1-2 lány...na??? :lol:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Zsána,
decemberben lett elküldve, nem kaptam semmit, de most, hogy van egy szusszanásnyi időm, felhívom őket és elmélezem, mi a történés.

sztoridra kíváncsi vagyok ám én is :D

mienk játszón is kb ez a fiú-lány arány :lol: sebaj, Füles válogathat kedvére :) egy lány van Füli korosztályából összvissz...

és örülök, hogy tetszik a névválasztásunk :D
macskanyu

[quote="macskanyu"]
írta:
macskanyumajdnem elsírtam magam, mikor Fülit durván fellökte egy kisfiú, minden előzmény nélkül, csak a löködés kedvéért, a lányom meg nem értette és csak a második fellökésre kezdett sírni. Na nem a fájdalom, hanem a csalódott értetlenség miatt...sose történt vele addig ilyesmi...:cry: :cry:

jaj, annyira ismerős a szitu...nekem is a szivem szakadt meg, amikor először kapott ilyet Borisz, és NEM értette, h miért ez az agresszió...
sosem felejtem el...

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Vera, szépségesszép helyen nyaraltatok!
Macs, üdv, és sok örömöt a lakhoz! Ded nagyon élvezi, láccik. :)
Nuk, gratula a házassági évfordulótokhoz, ezt korábban elfelejtettem (mi is júniusiak vagyunk, 17-én lesz 3 éve). És Réka mosolyához meg főképpen! Ügyi kiccsaj. Nálunk is vannak sírósabb meg kevésbé sírós időszakok, de ha megnyugtat, inkább muti meg Rékát dokinak.
Recca, ez mekkora baromság! Hihetetlen az otthonszülés támogatottsága.
Votiv, ez még mindig nem gyógyula, tessék felgyorsítani. Ha lyánykád nem szí rendesen, akkor mégis mitől lett ötkilós? :) Vagy sokat nyammog? Vagy nagy szüneteket hagy? És hálás köszönet a recipéért.
Zsan, csak kicsit vagyok irigy, nekem egy egész nap alatt nem jön össze 6 dl tejci.
Neet, Eszciszöveg haláli, és igenis te kevered fel. Tessék jobban figyelni! :lol:
Fibi, Bálint is édeseket mond, még mindig. :)

Nálunk meg iccakaátalvás volt, éjféltől 7-ig! Kár, hogy 5-kor ébredtem. :) Ésésés tegnap kaptam egy csomó mosolyt, és ma még nem volt hosszú sírdogálós körünk, viszont bukik a drága, délelőtt kétszer kellett átöltöztetni, együtt sírtunk. Öltöztetni csak fekve lehet, attól megint bukott, így dobtunk ki lazán 2 bodyt és egy rugit a szennyesbe. És azért sírdogáltam, mert így, hogy nincs annyi tejci, amennyi kéne, az elfogyasztott mennyiség fele kárba veszett, és ez olyan fájóóó. És még egy fájó dolog történt velünk. Végre nagy nehezen megérkezett a vállpántos terpeszpelenka (kicsit kötött a belső combizma Emmának, ezért kell). Ezt a ruhára kell feltenni, Emmus nagyon sírt közben, én meg úúúúúúúgy sajnáltam.

Kátya
kincsimano

Macs, csinipocak, nem is olyan nagy, és lácc, hogy nem szedtél fel extra kilókat, gratula! Füli és a fellökés - értelek, a szülőnek minden jobban fáj, ha vmi történik a csemetéjével. Nekem is a szívem szakadt meg a hülye terpeszpelenka feladásakor, pedig az nem fáj, csak fura, hogy nem tudja összezárni a lábát...

Kátya
kincsimano

Macs:
jaj,remekül haladtok a kerttel is :D Na és a pocakod,meg Füli a kádban :shock: :lol:
Jó,hogy itt vagy újra!

Jónás:http://www.lunarium.co.uk/jonas.php.

Csajok:visszamenőleg is megnézhető!
Aki megnézte mondja majd el,kíváncsi vagyok :lol:

petergabi

Kincsi,

öööööö.....10 extra kilót szedtem fel :mrgreen: a többiek már ismerik a magamról alkotott véleményem, de mostanában úgy érzem magam, mint egy óriáscet és egy elhízott tengerimalac nászából fogant hibrid, akinek a torkán lenyomkodtak egy komplett római lakomát, pávatollal együtt és a bort is a hordóval ráadásnak. Kb olyan könnyedséggel is mozgok, mit a fent említett emlős. :mrgreen:

és persze, hogy fáj a kölkünk szomorúsága.... de nekem az a legszomorúb ebben, hogy kénytelen megszokni, hogy ilyen is a világ...
macskanyu

ossznepi Macs-latogatas? kit lehet megkenni es mivel, h minket is elvigyen ;) nem vagyunk konnyu eset, mert ulesunk sincs...

Macs, de csini vagy :) a tobbi kep is szeeep :)

jatszoter: ez tenyleg nem egyszeru, bar ha az ember ismerossel megy v sikerul osszehaverkodni egy-ket rendszeresen odajaroval a szimpatikusabb "fajtabol", akkor maris nem kell keveredni :roll: hehe mondom ezt ugy, h mi aligalig jarunk ilyen helyre. inkabb kicsapom a gyereket a kertbe v az utcara, aztan jol elvan. foleg ha a szomszed kislanyok is kint vannak ;) :P

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

Gabi,
megnéztem, a lányokra ki is jött, hogy lányok és 1 es faktor, de az előző bébi, aki nem maradt meg, ő is 1es faktor, csak fiúban...

Recca :D

na megyek gyorsan teregetni, meg gyereket ébreszteni.. :)
macskanyu

Kincsi,

emmádnak pedig mielőbbi gyógyulást, kívánom, hogy ne kelljen sokáig hordania a tágítót!!

Rájli,
neked lemaradt, hogy a kertes ház előnye, (azon kívül, hogy eszement sokszor porszívózom egy nap és 2x felmosok :mrgreen: ), hogy most nyáron extra gyorsan megszáradnak a ruhák és olllyan finom, napsütötte illatuk van!!!! :D :D :D
a Wesselényiben, ahol eddig laktunk, nyáron (értsd: fűtésmentes szezon), 2-3 napig száradt egy eresztés és pár napon belül szekrényszagú lett a cucc...

itt meg napi 3 mosás is megszárad és marad a finom, friss illata :D

ja, Fülest délben is kell fürdetni és teljesen átöltöztetni... főleg, mióta kertépítőset játszik a hozatott termőfölddel..., de már volt olyan is, hogy a loncnak kiásott és belocsolt gödörbe beleült, rózsaszín vászon kiscipőben, világoskék kertésznaciban és elgondolkodva dörzsölgette a sarat a hajába, mintha balzsamozná..
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
macskanyu

bocsánat.. :oops: EMMÁNAK
macskanyu

Macs :D semmi baj se. Mindegy, magadról milyen képet alkotsz, mi látjuk jól. :) És honnan van enerdzsid soxor porszívózni és felmosni egy nap? Füles édes lehetett, mint hajbalzsamos lonc :)

Kátya
kincsimano

hat csajok, a cseresznyefankon alig latszik, h mar szedtunk rola. vagyis: rengeteg van rajta. igaz, a legtobb leszedhetetlen magassagokban, de meg igy is van boven. ker vki belole? nem "szedd magad" akciokent gondolom. hanem inkabb "fogadd el" formaban ;) :D
mondjuk nagyjabol a het vegeig szedheto formatumu :roll: aztan mar jon a palesz-szezon :mrgreen:
tehat minel elobb sikitson, akit erdekel

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

na gondolkoztam kozben a dolgon: vegulis a vallalkozo(bb) szellemuek johetnek szedni is :wink:
recca

Kedves Mindenki,

újonnan regisztráltként lehet, hogy kicsit alapbosabban végig kellett volna olvasnom a topicot, és akkor magam is választ találhatnék a kérdésemre, de az első látásra kicsit hosszú időnek tűnt, ezért direktben kérdezek. Remélem nem baj... :)
A segítségeteket szeretném kérni, hátha van valakinek hasonló tapasztalata.
Március elején terhes lettem, de a baba a 8-9 hét körül elhalt, nem tudni miért, a terhességet művileg "fejezték be".
Most jött meg a menstruációm, és már nem akarok ahhoz az orvoshoz visszamenni, akihez eddig jártam.
Körzetileg a Szent Imrébe tartozunk. Ezért, és mert nagyon sok jó dolgot hallottam róla, ide szeretnék a jövőben járni, innen szeretnék orvost választani, és itt szeretnék majd szülni is, mert nagyon szeretnénk kisbabát. Remélem, sikerülni fog.
Sajnos nem vagyok már éppen"zsenge" korú sem, az idén 36 éves leszek, ez volt az első terhességem...
TUdnátok esetleg ajánlani olyan orvost, aki ilyen probléma után talán kicsit jobban odafigyel az emberre? Tudom, hogy nem én vagyok az egyetlen érintett, de mégis másképp indul egy ilyen esemény után az ember neki, mint előtte...
Sajnos senkit nem ismerek a kórházban, ismerőseim közül sem szült senki ott. Megköszönném, ha tudnátok segíteni.

Mindenkinek jó babázást és szép babavárást kívánok,
szeretettel,
bukfi

bukfi
bukfi

játszotér: hihi, itt nincs is olyan a faluban :? (ill. csak a központhoz közel, innen jo messze)
az utcában meg van 1-2 aranyos gyerek, akikkel jol elvan Bálint, de valahogy csak kb havi egyszer sikerül összefutni velük :( ugyhogy sokszor sajnálom szegény gyerekem, hogy alig jut neki gyerektársaság :cry:

Macs, Gabi,
hova kell beirni az adatokat a Jonásnál? a születési idö alapján mit kalkulál ez a program?
fibi

Bukfi:
Szia!!!
Én tudom ajánlani az én drnőmet (de úgyis mindenki favorizálni fogja a saját orvosát:lol: :wink: ), Urbán Mártának hívják és a kórházza szemben van magánrendelője. Hozzáállásáról annyit: Egy ismerősöm nem is tudom pontosan hány, de 4-nél több vetélés után jött át hozzá és most mindenórás kismama! A drnő nem az a ugyulu-bugyulu típus, inkább határozott, de nekem ez tetszik benne (sírtam az UH-kon eleget anélkül is, hogy valaki még adta volna alám a lovat :lol: :lol: :lol: )+ neki köszönhetem, hogy nem lett baj a bébinkkel, mert koraszülött lett és volt annyira elővigyázatos, hogy átküldött még 2in1 a SOTE-ra, különben vihette volna a mentő a bébit, én meg mehettem volna haza, így legalább egy tető alatt voltunk, ha nem is egymás mellett... :roll: :cry:
Viszont legalább egy hónappal előbb kell bejelentkezni, nagyon sokan vannak nála, általában (10-ből 9x legalább :? )csúszás van. Volt, hogy 2-3 óra, de sajnos nem tehet róla, mert általában szüléshez hívják...

Többi orvosról és a H-ról majd a Többiek!!!

nukada

Recca:
Mi is akarunk befőzni, de a "dealerünk" 600ftért ad egy kg csemcsit... :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: A Szomszédunkat akarom rádumálni, hogy had szedjük le a fáját (tavaly is rajta rohadt), kap érte befőttet!

nukada

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: