A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Henchy nekem a 32.héten már III,as érettségű volt a lepényem.
pillangó7

Hali!
Esztora
Úgy megyek mint a múltkor, ok?
Védőnyanya nem volt semmi..Valahogy az ülve-fekve szoptatásról dumáltunk, egyszercsak benyögi "tudja Szilvike, ez attól is függ, hogy hány öltéssel lesz majd összevarrva. Mert ha 10-11 öltés :shock: :shock: :shock: akkor nem tud ülni jó sokáig..Na mondom magamban bíztassál még te satrafa...
Vki kérdezte, nekem is II-es a lepény..
Lynia Emi
Beszéltél Katával? Arra is gondoltam, nem kényelmetlen neki autózni, meg sétálni? Nehogy baj legyen!

KépKép

KépKép
szivvi

Uxi, Hencsi
Grat a bébekhez! Jó, hogy minden okés!

KépKép

KépKép
szivvi

Szivvi köszi ha jössz értem!igen úgy jó.
én is várom a nagy beszélgetést jővőhéten (védőnővel)

Bridzsi

Kép
esztora

Ja plusz a nyanya el akarta vinni a Suttógomat..Hogy ő sehol nem tudja megvenni, erre anyám mondja neki, hogy a pláza tele van vele..

KépKép

KépKép
szivvi

Csajok
Ki milyen homeos bogyókkal készül? Enyém doki a szüléshez ezt a kettőt javallta: caulophyllum thalitroides és cimicifuga racemosa.

KépKép

KépKép
szivvi

Pillangó: én már mindenfélét hallottam, hogy káros, meg nem káros. Azt mondják a diszperzit nem káros, a többi igen, nálunk minden volt, én lent ülök egy külön szobában nyitott ablaknál és szellőzöm.... Egyébként már vége, tapétáznak, kiszellőzőtt minden!

Szivvi: baszkurancia 10-11 öltés!!!!!????? :shock: Én már kenegetem gátolajjal magam, meg masszírozgatom.

Bori: te hol kened, mert én még mindig nem tudom megállapítani, így az egész cuccost bekenyem! :o

Andrea
Kép
kindernay

Kaptunk a jógás csajtól nagyon jó leírást a gátmasszázsról, bemásoljam?

KépKép

KépKép
szivvi

Szivvi: Másold be légyszi

Én jövő héten vasárnap talizom a szülésznőmmel. Nagyon édi, mondta, hogy mindent elmagyaráz erről is meg a málnalevél teáról is.

Kép
zsuzsi**

Uxi!

Uh 32 hét 3 nap:
BPD: 93 mm (ez a nagy fej :oops: :oops: )
Thorax: 78*97 mm
Femur: 62 mm
De azt írják ekkora fejjel, h a számítottnak megfeleő terhességi kor. :shock: :shock:

Andi! Hát, a gátamat. Jobban nem tudom mondani. Mondjuk a benyúlós rész nekem egyelőre kimarad, mert fáj :oops: Beolajozom az ujjaimat és a hüvelybemenet és a végbélnyílás közötti részen (2 ujjal) rajzolok felfelé néző félköröket (tehát az "óralap szerinti 3 és 9" között, 6 óra felé). És néha feljebb is, a nagyajkaknál, mert azt is írták vhol. Ezt addig, amíg el nem kezd zsibbadni, vagy mi, a vér úgy áramlik, mintha zsibbadna.
Na, ezt se gondoltam volna, hogy egyszer a hüvelybemenetemről regélek egy internetes honlapon.... :oops: :oops: :oops: :oops:

Zsuzsi! Tgyás papírok körül okés vagy?

Alakul a gyerekszoba, mint a mozgalmi dal! Valakinek nagyon elszánt anyukája van ;)
Vendég

Sziasztok Lányok!

Jön vissza megint a hőség, a klíma meg még sehol :? Már alig várom a jó kis izzadós éjszakákat, no meg a hajnali 3-kor való elalvást, de azt is persze nagynehezen :roll:

Andi: hova mész 4D-s UH-ra? Mennyi idővel kell előre bejelentkezni? Telefonon lehetséges a bejelentkezés? Bocsi a sok kérdésért, de én még 1x sem voltam, de így a vége felé szeretnék mindenképp eljutni.

Pillangó: nálunk a múlt hétvégén volt festés tapétázás a gyerekszobában, én nem hallottam róla, hogy annyira káros lenne. Az biztos, hogy nem vitamin az ember szervezetének, no de a jó kis ózondús fővárosi levegő mellett, már ugyan mindegy :?
Bár az tény, hogy amíg itt ténykedtek a festők alig tartózkodtunk itthon, egyfolytában úton voltunk, vásároltunk,stb...

Lányok: milyen olajjal kenegetitek a gátat? Valaki megmutatta már hogy hogy kell? Én a védőnőmnek említettem, hogy én alapból szeretnék készülni gátvédelmes szülésre, aztán persze majd meglátjuk..... Erre ő azt mondta, hogy akkor 36 héttől kezdjek el járni spec tornára, és ha érdekel, ő megmutatja nekem, hogy hogyan tudjuk itthon végezni a gátmasszázst :shock: Hát nem tudom, egy kicsit idegenkedem tőle, de túl kellene tennem magam ezen, ha szeretném a gátvédelmet :oops:

Szivvi: : légyszves másold be, vagy küldd el priviben, engem érdekel. Köszi.

Nekem egyébként ma nagyon intenzív volt a bébi mozgás, pedig az elmúlt napokban nagyon lusta volt a fiatalember. Én jövőhéten hétfőn megyek uH-ra, kiváncsi leszek, hogy mit mond a nődoki. Ami leginkább izgat, hogy befordult a kis drága, vagy sem, mert amikor négy hete voltam, olyan szépen csücsült, hogy csak na :roll:
Lehet, hogy én nagyon béna vagyok, de abszolút nem tudom megállapítani, hogy melyik testrésze merre van :oops:

Megyek, mert fürdetni kell a Blankámat, meg vacsi, stb... Majd még biztos benézek, úgyis olyan éjszakai bagoly vagyok, hogy csak na...

Sziasztok,
Móni

Kép
Kép
moni1973

Bori: A szülés után kell mindenképpen beadni a papírokat, nem? Van még idő beszerezni mindent, de a párom beszél majd a könyvelőjével, mert ugye ő bérszámfejt, és akkor segít, hogy minden meglegyen. Köszi a segítségedet...

Kép
zsuzsi**

Húúú csajok megfulladok!

Szivvikém: kérem a gátmasszázs írást!

Bori köszi, én is így csinálom, de én még oldalt megyek jobbra-balra, a combtövemben, tehát egy kör alakban. Nekem el is zsibbad,akkor jól csinálom. :wink: EGyébként neked könnyen megy? Én baromira elfáradok, nem tudom tartani magam rendesen, tehát max. 3-4 percig ha bírom...

Móni: Istenhegyi Géndiagnosztikai központ én kifejezetten egy dokihoz megyek, akinél már voltam és baromi szimpi, alapos, és elég gyakorlott!!!!! Ha gondolod megadom a számát, nevét, és péntekente "rendel" az Istenhegyi úton!

Gátolaj: Weleda már össze van keverve, én azt használom és én úgy tudom már a 34. héttől ajánlatos kenegetni.

KÉRDÉS: Csajok akkor most mi is az a bababarát bio pác, amivel a bútorokat lehet pácolni???? Tudja valaki?

Andrea
Kép
kindernay

Ja, ajánlom mindenkinek akinek kell a házassági anyakönyvi kivonat 300 napnál nem régebbit kell becsatolni a kórházba, én kértem levélben, hogy gyermek születéséhez kell, és küldjék ki, egy hét alatt vissza is jött a másolat! Gyors volt!

Andrea
Kép
kindernay

Andi: telefonon kérted levélben? Vagy csak e-mailt küldtél?

Kép
zsuzsi**

homeos dolgokat én is bevetnék de nem tudom milyen szülésre készüljek.
Szivvi könyvem is ezeket írja.a caulphyllum-ot már előtte 3-4 héttel is ajánlja.

Bridzsi

Kép
esztora

Huhh, várjá... nem olvastalak el randesen... levélben kérted, hogy küldjék levélben bocsiii :oops:

Kép
zsuzsi**

Csajok, tök gyagya vagyok :(

Kép
zsuzsi**

Üljön le egy kényelmes helyen, lábait széttárva, félig ülő helyzetű szülőpozicíóban, vagy guggoljon a falnak támaszkodva, vagy álljon úgy , hogy az egyik lábával a kád szélére, esetleg székre támaszkodik.
Használjon tiszta növényi olajat, mint mandula, vagy olíva olaj, vagy e vitamin olajat (orbáncfű olaj), de ne baby olajat! Masszírozza be a gát és a hüvely bejáratába kb 5 percen keresztül. Ügyeljen a hegekre, ha vannak.
Vigye be ujjait a hüvely nyílásában lévő második körig és nyújtsa meg gyöngéden lefelé irányuló nyomással, amíg nem érez forróságot. Ennél a pontnál folytassa a nyomást, amíg az égető érzés elmúlik. Úgy is csinálhatja, hogy a hüvelykujjait beakasztja a vaginába és gyöngéden kifelé, lefelé húzza. Masszírozza a gát bőrét a hüvelykujja és az első ujja között.
Egy hetes napi egyszeri masszírozás után éreznie kell a különbséget a gát nyújthatóságában. Ha már be tudja illeszteni az 5 ujja hegyét, akkor elérte a 4 cm-et.
Folytassa tovább a gátnak a végbélnyílás felé történő nyújtását naponta, amíg eléri a 7 cm-et, ami a 2/3-a annak, amire a béb fejének szüksége van.
Amikor elérte ezt a stádiumot, akkor elég 2 naponta ismételni.
A gát masszírozását rendszeres gátizom torna kísérje.

KépKép

KépKép
szivvi

Ahogy a jóga néni elmondta, úgy valahogy használhatóbbnak tűnt :roll: Asszem úgy mondta, hogy köröket, nyolcasokat kell rajzolgatni..
Esztora
Neked mi maradt meg?

KépKép

KépKép
szivvi

Andi
Nálunk itt Fehérváron az eredeti anyakönyvit kérik, nem fogadják el a másolatot!!

KépKép

KépKép
szivvi

Andi, és ingyen kiadták? Nem kell fizetni érte? Köszi

Amúgy mindnekinek köszi a biztatást, egy órája beindult Kispicur, azóta meg sem áll a rugdosásban. :lol:

Én nagyon komoly igénylőt kaptam tgyáshez, pedig tb kifizetőhely a munkahelyem. Csatolom.
1180981363.03.doc

Kép
nenoke

Moni! Én sem tudom, hogy fexik! A szülésznő jól le is cseszett, hogy „az anyukák általában meg szoktak figyelni az UH alatt, hogy hol van a gyerek szíve”. Biztos nem éreztem magam szenyó szülőnek ;) Amíg faros volt, addig könyöknek, most hogy lefelé van már, saroknak hívjuk a fent kidudorodó részeket, és a lentieket fordítva.

Gátmasszázs olaj. Én gyógynövényboltban kértem így, h gátmasszázs olaj, és 2300 Ft-ért már az enyém is lett! Senki nem mutatta meg (szerencsére :) ), a Bába válaszol c. könyvből Gurgi, és a leírás szerint a termék igazított el. Én is weledát vettem, mint Andi.
Szivvi! Ez még brutálabb nyúzás, mint amit a termékleírás mond :shock: :shock: :shock:

Zsuzsi! Ha a szüléstől indítod, akkor gondolom, csak utána lehet. Ha a könyvelő bérszámfejt, akkor tuti tudja. Enyém csak könyvel, úh. elég béndzsa ilyen téren...

Nenoke! Ez komoly, az oep egy négyoldalast adott ;)
Vendég

leírná valaki mi a neve az olajnak? vagy csak úgy kérjem, hogy gátmasszázsolaj?

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

Gátmasszázsolaj. Amit én vettem, az Weleda márkájú Damm - Massageöl (azaz gátmasszázsolaj). Az eladók a gyogyótárban, ahol nem volt, és a gyógynövényboltban, ahol volt, egyből tudták, mit akarok.
Vendég

ja hopsz, köszi bori!

nenoke, komoly az igénylő!
az enyém is kifizetőhely, de nem ez kellett...

lynia-

Szivvi, gondolom, Andié is eredetinek minősül, amit a Hivatal ad ki, az eredeti. A születésiből egyébként állítólag azért kell eredeti, mert ráírják, hogy miket igényeltél, nehogy valaki kétszer igényelje pl. a tgyást vele.
Megnéztem, persze a mi önkormányzatunknál nem lehet emailben igényelni a házasságit. Mondjuk, lehet, hogy sehol sem, de ez nem vicces a 21. században? :?

Kép
nenoke

[quote="szivvi"]
írta:
szivviHasználjon tiszta növényi olajat, mint mandula, vagy olíva olaj, vagy e vitamin olajat (orbáncfű olaj), de ne baby olajat!

most ez komoly? veszek olívaolajat és azzal kenem?

lynia-

nekem a mákhoz kell beadnom, mert az a kifizetőm, de oda is az oepes kell!

lynia-

Nenőke
bocs, félreértettem :oops:

KépKép

KépKép
szivvi

Emi
Az legalább full természetes :lol:

KépKép

KépKép
szivvi

nekem is ezek a nyolcasokat kell "leírni" maradt meg és Niki is (jóga néni) oliva olajat használt.
nekem az amíg eléri a 7cm-t tünik igen érdekesnek?!az olyan "sok"

Szivvi van cseresznye fátok?mert a miénk rogyásig van és szednék neked reggel.nem akarom tukmálni ha nálatok is van fa.

Bridzsi

Kép
esztora

Esztora, esetleg galambpostával nem lehetne Pestre is küldeni? Már nyitom is az ablakom. :lol:
nenoke

Most (ne) röhögjetek!
Érdekes ez a gátmasszázs amit Szivvi írt. Csakhogy: nekem a karjaim az átlagnál is rövidebbek, ezt már párx tapasztaltam. Már a fenekemig is nehezen bírom vinni a papírost, nehezen mozgok mán ettől a bazi nagy pocótól.
S akkor hogyan is kellene masszíroznom a gátamat 4 percen keresztül? Asszem ha 4 mp-ig elérném, már hatalmas teljesítmény lenne.
Nem mondom, jó lenne megúszni legalább harmadszorra gátmetszés nélkül, de én nem fogok ezért görnyedezni.
Azért a derekam nem díjjazná.Atyavilág - csak rágondoltam, s máris fájás beleállt a derekamba. Pedig érthetné, hogy no kínzás.

Kép
kissmanó

Csajok! Nincs még fürdőkáda Grétunak.
A baj annyi, hogy síma kiskádat hiába veszek, mert semmiféle megoldással nem tehető rá a nagykádra. Azaz a mi fürdőkádunkra nem tehető semmilyen rács, szerkezet vagy akármi amire a kiskád ráhelyezhető lenne. Anno míg a régi házban laktunk, volt egy rács keresztbetéve a nagykádon, s azon a kiskád, s abban folyt a fűrdetés.
Kérdeztem is apát, hogy lát-e valami megoldást, s mély csend volt a válasz. Kérdés: egyáltalán hallotta-e a kérdésem, avagy neki sincs semmi hasznosítható ötlete.
Mett szép dolog az az állványos izé, csak há elég sok píz, s valahogy ha első gyereknél kellett volna, akkor megveszem, na de most?
A francba, nem tom mit tegyek.

Kép
kissmanó

Na, szép álmokat.

Kép
kissmanó

Andi: légyszives írd meg a doki nevét, és tel.számát. Lehet, hogy ugyanaz a doki, akinél voltam a 12. héten UH-on, a nevére nem emlékszem, de mindjárt megnézem az eredményt. Én ugyanis voltam az Istenhegyin a 12. héten vérvételen, és UH-on ( nem is tudom hirtelen, hogy mi ennek a komplex neve, talán kombinált down szindróma szűrés), mert egyrészt a terhességem az elején nem indult túl jól, másrészt közelebb vagyok a 35-höz, mint a 30-hoz, úgyhogy engem megnyugtatott, hogy jó lett az eredményem :D Egy nagyon rendes doki UH-ozott, tök alapos volt :D
Még anniyt írj meg légyszives, hogy mennyibe kerül a 4D, és hogy mit adnak, csak fotót, vagy CD-re is írják a felvételt?! Anno én kaptam képet is, meg CD-t is, igaz, hogy az ára is nagyon jó volt :roll:
No, elő is kerestem az eredményemet, Dr. Gasztonyi Zoltánnnál voltam Uh-on.

Köszi előre is az infókat.

Üdv, Móni

Kép
Kép
moni1973

Esztora
Nagyon szépen köszönöm!! Nyammiii (csak az idén jutottunk el a faültetésig)
Manó
Ha rövid a karod, toldd meg apáéval :wink:

KépKép

KépKép
szivvi

Zsuzsi: :lol:

Szivvi: 7 cm????? Basszus az nem kicsi, nem fog az ott lent lötyögni, vagy visszaáll a szülés után????? Azt tudom, hogy az intimtorna segít, de hallottam olyanról, egy ismerősöm barátnője gátvédelemmel szült (Bori ne figyelj), masszírozott meg minden aztán fütyült a szél a punciból...intimtorna ide, vagy oda. :oops: Vagy ez is egyénfüggő?

A házasságinál ez is eredeti nem másolat, eredetiben kiállítják ugyanúgy, és azt kell becsatolni. Tiszta hülyeség szerintem! Ja és Nenoke illetékmentes, ingyen van!

Azért durva, hogy olivaolajjal is kenheted ott lenn, ezzel az erővel be is pácolhatod magad! Milyenre parancsolja a kedves férje? Mustáros flekken? :lol:

Manó: ezért írtam, hogy nem érek le odáig, a fenéktörlés már nálam is megjelent, elég érdekesen nézek ki. :shock: Egyébként én nem szeretnék gátvételmet, inkább vágjanak ha kell, de akkor is használ, mert könnyebben gyógyul, és könnyebb vágni is, nem kell nyiszálni, meg ilyenek. :cry:

Móni reggel küldöm a nevet, azt tudom, hogy adnak Cd-t, meg fotót is, és nem ugyanaz az orvos akinél voltál, ez végig dumál, meg mondja és nagyon alapos, akinél én a 12. héten voltam vérvétel meg UH (u.a. mint te kombinált) szóval az elég hallgatag volt, nem nagyon lehetett belőle kihúzni semmit, de alaposnak, alapos. Szóval holnap küldöm.
Azt hiszem ha jól emlékszem 12 e Ft körül volt az összeg,amit fizetnem kellett és MINDENT megnézett (keringés, szív, vesék, hólyag, gyomor, magzatvíz, láb, fej, stb. méretek) szóval le a kalappal, azért megyek újra hozzá!

Na jó éjt mindenkinek, pusszantás, megyek alukálni.

Andrea
Kép
kindernay

azért a végig dumál - meg mondja = ugyanaz :shock:
kicsit fáradt vagyok, vagy csak idióta. :shock:
na jó éjt Kép

Andrea
Kép
kindernay

Andi: :P

Na puszi, megyek én is alunnni... kicsit sok volt a mai nap.

Csóóók

Kép
zsuzsi**

Andi
Asszem most 9 centi a gyermekeink feje :lol:

KépKép

KépKép
szivvi

Jó éjt!!!

KépKép

KépKép
szivvi

Sziasztok!

Köszi a méreteket!
Akkor megnyugodtam, pár mm végülis akár mérési pontatlanság is lehet, nem vízfejű a gyerekem. :wink: Képet nem kaptam, alig szólt valamit a doki, még a nemét sem nézte meg. :cry:

De nem is lehetett volna jó képet készíteni róla, mert a fejét csak átmérőként láttam, az arcát pl. nem is nézte. :? Ez az uh tipikusan az volt, aminek lennie kell: hozzám sem szólt a doki, csak technikai feladatot bonyolított. (nem saját doki volt).

Mindenesetre továbbra sem gondolom, hogy egy óriásbébi csücsül bennem, Eminek nem sokkal volt kisebb a feje (a combija igen), és csak 3100 g lett a 41. héten.

Henchy! Nekem most I-es a lepény, Emivel a 29. héten már II-es volt, szerintem a harmincas hetekben már normál érték a II. is.

KépKépKépKépKép
uxi

Manó! Én a mosógépre teszem, bár elsősorban a megfelelő magasság miatt ;)
Vendég

jó reggelt!

nekem már jól indul, ahogy visszaolvasok :D rövid karok és mustáros flekken! :D

épp csuklunk, vagyis csak ő....

ma dokkibá 16.15, alig várom! aztán bevárom katit is, ő 17re jön!

szivvi, esztora, kérdeztem (bevallom elfelejtettem :roll: és tegnap amikor olvastam akkor írtam neki) na a lényeg az, hogy neki is jó Füred is az időpont is!
én meg akkor bemegyek addigra Veszprémbe és ott felszedhettek minket oksa? :wink:

a kádon én is gondolkoztam, de a mosógépünkön túl magas lenne, szóval majd kiderül, min kényelmes

lynia-

Sziasztok!

Jó Reggelt!

Ki, hogy aludt? Én rosszul, nagyon-nagyon melegem volt, igazi fülledt-párás volt a levegő. Ráadásul pocakom is fájdogált néha. Azért jó tudni, hogy biztos készülődik odabenn valami. Majd jövőhéten a dokinál kiderül. :roll:

Kád: mi is nagyon sokat törtük a fejünket rajta, mert ugyanúgy mint nálatok manó nem lehet sínt rakni a kádra. A mosógép is eszünkbe jutott, de az meg túl magas lenne, mert felültöltős és azok magasabbak, valamint a fürdőnk nagyon picike, így maradunk a kád+állványnál és az elefániba most pont le van értékelve. www.bababolt.echt.hu

Kérdés: ti szeretnétek pihenőszéket venni?

kispiskóta

Mosógép kilőve. Ennyi erővel szobába is lehet pakolni székre (szinte). S azért mert anno mikor a ház épült, akkora bazi nagy fürdőszoba lett, hogy ihaj. Leválasztottunk belőle egy részt, abban van a fürdőkád, másik részt, ott zuhany, másik két résznek meg klotty, s ami maradt is hatalmas. Na, ott van a mosógép, szárító, szekrények, kagyló. S mosógép mellett nem lévén fürcsikád, a tartalmát hova borítsam? S hogyan? Csak cipelős módszerrel lehet, míg arrébb beborítanám a zuhanytálcába. Igaz padlószifon (lefolyó) épp a szárító mellett van, na de azért ha a földre borítom, jó adag landol a masinák alá, meg szanaszét. Télen még mondjuk elmenne, hisz a padlófűtés kisegít, de addigra azért már őkelme a nagy kádban kellene áztassa a porcikáit a mellékelt ábrához hasonló alkalmatosságban.
S mondjuk még valahogy apát megkérném, hogy borítsa a zuhanytálcába (huhh, izmosodna remekül), de hogyan töltöm meg a kiskádat melegvízzel? Kép Nagykádba való fürdetősegítő

Kép
kissmanó

Szivvi, sajnos nem kell ahhoz 10-11 öltés, hogy gátmetszés után ne tudj ülni jó darabig :cry: . Nekem nem volt annyi, mégsem tudtam 2,5 hétig, annyira fájt.
Viszont a gátvarrat érdekesen gyógyul, nekem az összes ismerősöm ezt mondta, majd én is így tapasztaltam: fáj, fáj, aztán hirtelen ugrásszerű javulás jön, és akkor az egyik napról a másikra sokkal jobb lesz.
Már a varratszedés után is kellemesebb, illetve mikor kipotyognak a felszívódó belső varratok, akkor is jobb lesz.

Gátmasszás: ne felejtsétek el, hogy vigyázni kell a fertőzésekre, a gát érintkezik a végbéllel is, ahonnan jöhet 1-2 baci.

Nekem is Weleda olajam van, még Emiről maradt, de nagyon undorodom a szagától :cry: .

KépKépKépKépKép
uxi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: