Jó reggelt!
Na, nálunk alakulgat (kicsit nehézkes volt a náthásság miatt) az iccaka. Utoljára 10-kor evett a drágám, aztán fél 5-kor ébredt fel legközelebb. Ez azért már istenes. Hiába, a bűvös 6 hét..

és ez már második alkalom, úgyhogy reménykedem, hogy ez csak javulni fog.
Lorci,
először is a dilemmádat megértem. én így csinálom: nappal nincs gond, mert ott a babakocsi, és abban mindig elvan, mégha nem is alszik el. Este van a gond, mikor a 7 órai szopi közben vacsorázik a család (férj vezényletével), ott ált. bealszik a szopin, miután jóllakott - ez fontos tényező - és amint beteszem az ágyába megébred.

Én azt szoktam, hogy tartogatom kicsit tovább az ölemben (hátha mélyebben elalszik) és úgy teszem le, sajnos legtöbbször ekkor is megébred.

Mivel nem böfizett, még kiveszem kb 2x az ágyából, háha az bántja a pociját. Aztán én bizony visszarakom, és a legtöbbször méltatlankodik. Hagyom sírdogálni (ordítani is) kb 10-15 percet (addig vacsizom én is, vagy letusolok, lefektetem Vikit stb.). Aztán kiveszem, és általában nem nyugszik meg kézben sem (ez a szenvedős időszaka szegényemnek, semmi nem jó neki sehogysem

), viszateszem. Ezt játszuk (férjjel temészetesen) olyan fél 10-ig kb. Ilyenkor bevetjük a cumit is, és a legtöbbször az segít még neki, hogy a karomban van félülő pózban és cumizik. Aztán olyan fél 10 körül leteszem a mi ágyunkra, és a cumi legtöbbször bennvan még a szájába és látszik, hogy álmos, olyan "félkómás".

Na, ekkor behylezem az ágyikójába, és akkor már nem méltatlankodik, elalszik. És eddig mondom 2x fordult elő, hogy nem ébredt fel a 10 órás szopira, hanem a kiságyában aludt fél 5-ig. Fél 5-kor szopi a mi ágyunkban (fekve) és akkor már ott is marad. Sajna ma nem aludt vissza.
Azt tervezem, hogy egyrészt a hajnali szopi után is visszateszem az ágyába, mivel nem akarom, hogy azt szokja meg, és mondjuk majd félévesenis azt követelje, hogy csak közöttünk tud szuszókálni, ha kipattana szeme 5-kor.
Tényleg azt tanulja meg a gyerek, amit csinálunk vele, és ez csecsemőkortól így van (szeritem is), és ahhoz fog ragaszkodni. Jobb az ésszerű szokásokat bevezetni szerintem.
Én így csinálom. Sokszor írtam, hogy nem baj, ha egy baba sír, az égvilágon semmi baja nem lesz. Mégha azt is hiszed, hogy úristen, ennek biztos vmi hatalmas nagy baja van, vörös a feje stb. - persze, hoyg az, mert mérges. De én is minden alkalommla megnézem nincs-e melege, fázik-e, böfi, pelus, tutujgatás, és ha minden oké vele, tőlem kicsit sírhat. Eddigi 2 gyerekemnél bevált ez a szisztéma.
De erről megoszlanak a vélemények tudom. Ezért csináld úgy, ahogy Te szeretnéd.