A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "DÉVAI INTÉZET, DÉVAI DOKI"

Hát te nagyon finit főztél modrooka!

Én meg tegnap úgy megkívántam amit beber írt az almás csirkét, hogy meg is csináltam. kicsit fura volt, hoyg 5 napi húszabálás után még meg tudtam kívánni a húst, de ez nagyon fini lett. Komolyan, még most is jól esik. KÖSZI BEBER:) Van még jó ötleted?
Egyébként mindenkitől várom az ilyen egyszerű, de fini ötleteket:)
cyprus

Ági,
Azért neked is sikerül bejelentkezned!:-)
modrooka

Ági!

Mert péntek van. Nekem már az összes főnököm lelépett, tök egyedül vagyok még másfél órát. Aztán lelépek.
Ennyi melód van?
cyprus

Cyprus, hát én múltkor kicsit fűszerezett csirkemellet gyorsanmegcsütöttem, aztán tepsibe raktam, rá egy szelet ananász, és arra azt a lapka sajtot , így még egy kicsit beraktam a sutőbe....lehet, hogy az almás csirke is így készül?:-)
modrooka

Nekem meg vasalnom kellene, de nagyon nem fűlik hozzá a fogam, meg bepakolnom, mert megyünk haza anyáékhoz, s mivel búcsú is lesz, így csak hétfőn jövünk haza:-)
modrooka

Hú ez is jó!

Egyébként igen, de én az almát ráreszeltema húsra és nem tettem rá sajtot és így szépen sütőzacskóban megsütöttem.
cyprus

Cyprus! A sima, mezei grill csirke tzazikivel is isteni, és persze a libacomb párolt káposztával, mindegyik egészséges. Hát tudnék még húsikajákról írni de azt hiszem megéheznék, pdig nem régen ebédeltem. :D

manoka
manoka71

Akkor te megint hosszúhétvégézel? de jó neked!!
cyprus

Igen sok van, meg későn indult a rendszerünk, és programom van, és legkésőbb 15.25-kor el kell indulnom!

Én ma gombapaprikást ettem!
Ági28

Ági, egészségedre!:-)

Cyprus, aham. Szombaton meg a két esztendős keresztlányomat ünnepeljük, úgyhogy kicsit húzós 7vége lesz:-) De nem baj!:-)
modrooka

Na, tessék. Kivételesen frissítettem, mielőtt elküldtem volna, erre látom, hogy Modrooka lelőtte a poénomat. De csakazértis elküldöm!
Én még nem csináltam, otthon ettük a szüleimnél, és egyébként nem vagyok egy nagy húsevő, de ezt meg fogom csinálni! Kb. úgy néz ki a dolog, hogy az ananászszeleteket (szüleimnek csak konzerv volt, és nem szeletelt, hanem darabolt, de azért jól sikerült!) meg kell forgatni lisztben, forró zsíradékban (ez nálunk olajat jelent) kicsit megfuttatni, aztán a jól befűszerezett csirkemell darabokat (kicsontozva, persze) ugyanabban a zsíradékban megkapatni, hogy legyen némi kérge, aztán bele egy tepsibe a csirkemelldarabokat, arra valami füstölt sonkaszeletet, arra az ananászt, arra sajtot, és az egészet jól átsütni. Neten találtam több receptet is, de azokat nemtom, milyenek. A fűszerezéssel bajban vagyok, ha csirke, akkor nálam alapvető a rozmaring, de nemtom, mennyire harmonizál az ananásszal. Asszem, semennyire, szóval, lehet, hogy marad a só-bors. Elég karakteres az ananász magában is, nem biztos, hogy kell mellé valami erőteljesebb fűszer.
Na. ezzel megvolnék.
Cyprus, megnyugodtam, hogy úton van a Mikulás, aztán majd én is küldöm tovább :)
február

Csajok annyit írtatok, hogy nem bírom visszaolvasni :lol: :lol: :lol: :lol:
gizmixxx

Szia, Gizmixxx! Hogy vagy? Ma főleg én dumáltam, be kellett hozni az elmúlt hetek lemaradását :)
február

Gizmixxx:-)
modrooka

Február, az ananász és a husi közül kifelejtettem a sonkát! Köszi!!!:-))))))))))))
modrooka

Szia gizmixx!

Gondoltuk összekapjuk magunkat 1 kicsit:) Hogy vagy?
cyprus

Akkor volt értelme leírni ezt a hosszú litániát :)
február

Február!

Köszi jól vagyok!

Modrooka!

:lol: :lol: :lol:
gizmixxx

Persze, hogy volt február! Köszönöm!!!!
cyprus

Na én kicsit előbb lelépek. Egy árva lélek sincs már itt. Mindenkinek jó hétvégét! :)
cyprus

Jó hétvégét neked is!:-)
modrooka

Jó hétvégét, Cyprus! Meg a többieknek is, mert lassan én is lelépek. Jó pihenést mindenkinek, hétfőn találkozunk!
:wink:
február

Február, neked is jó 7végét! Velem majd csak kedden!:-)))
modrooka

Na jó, csajok én is elbúcsúzom, mert így nem lesz velem semmi! Vigyázzatok nagyon magatokra a 7végén!!!
modrooka

Na megint itt vagyok.De úgy látom,hogy mindenki elment.? Pedig érdekelne,hogy mi ez a sok húsevés? Ez is a lombikkal kapcsolatos? Vagy nincs semmi köze hozzá???
melánia

A kezelés megkezdésekeor ajánlatos sok fehérjét és folyadékot bevinni, a hiperstimuláció megelőzésére szolgál. Azért a húsevést ajánlja a doki mert teljes értékű fehérjét tartalmaz nem úgy minta a szója pl. A doki a húsra esküszik, a sajt sok zsírt tartalmaz, talán még a túró és tojás, hal, szója, az ami később kiegészítésként a hús fogyasztása mellett elfogadható..
A doki úgyis fogja mondani, hogy mennyi húst egyél meg és egy szelet húsnál a tenyere nagyságát vedd alapul, ami nem kicsi :D De majd úgyis meglátod

manoka
manoka71

Én is lelépek, jó hétvégét!

manoka
manoka71

Manóka jól mondja, ezért kell a sok husika! Segíti a hormonok munkáját! :-)
Ági28

Ági, jó hétvégét pihenjetek sokat! :D
pusz

manoka
manoka71

Értem.Nekem ilyeneket nem mondtak a Kaályba.Szájtátva hallgatom,vagy olvasom.És a punkció elött milyen listát kaptok? Valamit olvastam erről vissza,hogy beszéltétek??? :roll:
melánia

Értem.Nekem ilyeneket nem mondtak a Kaályba.Szájtátva hallgatom,vagy olvasom.És a punkció elött milyen listát kaptok? Valamit olvastam erről vissza,hogy beszéltétek??? :roll:
melánia

Csak azok vannak a listán, amiket kell vinned magaddal a punkció napján. :-) Pl papucs, hálóing, kaja, innivaló stb....

Manóka neked is jó hétvégét!
Ági28

Ez sem volt a Kaályban.Nem kellet vinnem semmit.Kaptam kórházi hálóinget,a lábamra zöld műtős mamuszt,meg a hajamra kendőt.Vízet kaját nem vihettem be.A férjem nem jöhetet be hozzám.Itt be mehet??? Ja és meddig kell bent lenni punkció után???

Ági:ti hol tartotok???
melánia

Hát elvileg bejöhet, csask hát többen vagytok a korteremben, és lehet, hogy a többieknek nem lenne jó. Műtét után elvileg 6 órával mehetsz haza, de aláírod, hogy ha jól vagy 4-5 órával is mehetsz. De sajnos utánna még a Dévaihoz be kell menned, és az nem mindíg megy gyorsan.

Mi ott tartunk, hogy volt 6 inszeminációnk, volt két lombikom, az utolsó most februárban, ami sikerült is, de sajnos a 7. héten nem volt a babának szívhangja, így vége lett! De majd augusztusban vagy szeptemberben már teljesen siker lesz, az tuti! :-)
Ági28

Sajnálom,hogy ez megtörtént veled.De fel a fejjel a következő sikerülni fog!!! Sokkal okosabb vagyok mostmár.Ez tök jó.Úgy látom,hogy itt komolyabban veszik a dolgokat mint a Kaályban. :lol:
Mielőbbi babásodást mindenkinek!!! :lol:
melánia

Igen, és annyira aranyos mindenki, hogy az hihetetlen! :-)

Köszi de már túl vagyok rajta, úgy fogom fel, hogy legalább tudom, hogy nem a lehetetlenért dolgozunk, hanem nekünk is sikerülhet! :-)
Ági28

Látom kitört a hétvége... Aki mág itt van, annak: Szia!

Te jó ég, mi volt itt ma! :D Csak olvastam, olvastam, olvastam... :D
Február, rendesen megnevettettél az esti injekciós sztoriddal... :lol:

A mai tüszőnézőke eredménye: 3 már biztosan lesz + talán még 1-2, és talán már szerdán le is csapolnak! :D Milyen király lenne már jövő pénteken egy szülinapi beülti! Majd szólok Dévainak, hogy díszcsomagolásba tegye az embriókat... 8)
noczi

Hát nem mág, hanem még, de úgyis tudjátok...
noczi

Sziasztok!

Van még itt valaki?

Kép
cseka

nahát jókor jövök megint, mikor senki sincs...sírok :cry:

Kép
cseka

Ne sírjon a kismama :lol: Mingyá' mész UH-ra! Nah, én meg megyek vásárolni a férjemmel :twisted:
beber

köszönöm a szíves üdvözlést, jól vagyunk. nagyon sokat mocorog és már fáj, amit művel. vannak jósló fájásaim, de még nem az igazi. voltam a héten ctg-n és nem mutatott fájásokat a gép. szóval még van egy-két hét :)

sonsira: gondoltam, hogy te vagy, megismertem az írásodat ;)

Kép

Kép
boszti

jó hvg-t mindenkinek!!
szépem

Sziasztok.

Megint érdeklődni szeretnék.Most a Dévai Intézet az magán??? Mert azzal ijezgetnek,hogy a magánnál mindenért fizetni kell.Mármint a vizsgálatokért.Itt hogy van ez??? Kérlek válaszoljatok.Na és a hálapénzzel mi a helyzet??? Örülnék ha leírnátok,hogy a gyógyszeren kívül még miért kell fizetni.Azt tudom,hogy az első konzultáció 10.000ft.Hacsak nem emelték már.Az ultrahangokért kell fizetni??? Vagy csak azt a bizonyos 300ft-ot???
melánia

Sziasztok!

A férjem épp főz valami finom husit, addig gyorsan bepillantottam.

melánia!
Igen, a Dévai intézet magánklinika, de egyébként a Kaáli is az.Az 1. konzultáció valóban 10ezer Ft, de figyu, nem kell mindenért fizetni. Ugye az állam 5 lombikot támogat jelenleg. (reméljük marad is). Ez úgy működik, hogy Dévai szerződésben áll az állammal, és ő szépen az OEP-től megkapja az 5 lombik árát. Ezalatt az idő alatt te még itt a magánklinikán a következőket fizeted: a vizitdíj és semmi más!!! A felírt gyógyszereket pedig szépen kiváltod a patikában. Tehát az első 5 lombik alatt Dévainak kizárólag az alkalmanként 300Ft-os vizitdíjat fizeted. Nem kell fizetni az UH-ért... Hálapénz sincs!!!!! Nem ilyen stílusú az egész intézet!! Amit az oda járó lányok szoktak csinálni az az, hogy ha pl. ünnep van, akkor szoktak kedveskedni Dévainak egy jelképes kis ajándékkal. Én pl. Húsvét hétfőn is ott voltam és vittem neki egy nagy csokinyuszit (amint láttam többen is) és úgy örült neki, totál meghatódik tőle. Olyan gyorsan felpattant a nagy asztala mögül és 2 akkora puszit kaptam tőle, hoyg csak na:)))

Ui: Ha ne adj'isten nem sikerülne az 5 lombik, akkor fizetni kell mindenért, de ugye ebben az esetben bármelyik intézetnél, még az állami kórházakban is.
cyprus

Na, majd még később bepillantok, hátha mágis jár ere valaki.
cyprus

ja! Jelentem tegnap este pontban 8kor, ahogy azt Dévai előírta megkaptam a certocidot!!!! Kicsit csípett utána, egy pici 5cm sugarú piros folt lett körülötte, ami egyébként fél óra múlva el is múlt, de semmi más nem volt. :))

Noczi!
Nagyon jó, akkor szinte tüszószámilag is egyformán állunk!!!
Hú, nekem is azt mondta Dévai, hogy szerdán vagy pénteken lesz a punkció!! Hú, remélem együtt leszünk!
Figyu! Ott voltál pénteken? Én annyira figyeltem, de nem láttalak szerintem. Mondjuk én voltam az első és gyorsan végeztem. Hétfőn jössz reggel akkor gondolom te is uh-ra.
cyprus

Sziasztok!

Hú Cyprus kiváncsi vagyok mit mond apánk ma! :-)

Manóka szombaton láttalak a folyosótokon kinn állni! :-)
Ági28

jó reggelt!

szerintetek, ha a Mária utcában pénteki napon volt a vérvétel, de csak a 3.hét hétfőjére mondták, hogy menjek az eredményért, vajon a 2.hét péntekjén már meg van az eredmény? /talán érthető vagyok... ?/ mert írtátok, h. a telefont úgysem veszik fel, de jó lenne előbb elhozni.
szépem

Hát szerintem ha azt mondták, akkor akkorra is lesz meg az eredmény.
Ági28

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: