A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Gurgi- képet kérünk a sütiről.
Ha pedig fakír akarnék lenni, akkor olyat amin épp te hamilod a sütikölteményt.

Kép
kissmanó

Kismannó!!
Ígérem amint elkészült lesz kép rólam! :lol:

Zsuzsi!
Hajrá Panka királylány! Mozizás lesz!
:lol:
torolve_20131003125716

Ja, monnyam mán meg nektek, hogy tegnap láttam hőmérővásár közben, hogy van a Bübchennek napteje meg még valami napozásos cucca, mán nem tom mi vót az (hiába no, terhes vok, felejtek). Arra azonban emléxem, hogy 30-as faktorú vala.

Kép
kissmanó

Gurgi, kinyitottam az ablakom, én is kérek, de át is sétálhatok! :wink: :D

Receptet nem szeretnél küldeni?

Manó, biztos van különbség az adagolásban.

Zsuzsi drukk, nehogy kukaca legyen!!!

kispiskóta

Zsu!
Küldök csőpostán :lol:

Brauni recept:

1 tábla étcsoki vagy katica/marika tortabevonó
10 dkg kristálycukor
10 dkg liszt
2 dkg kakaópor /sima/
1/2 teás kanál sütőpor
2 teás kanál neskávé v. sima kávé
2 tojás
1 dl olaj

A száraz cuccokat (Az étcsokit apró darabokra töröm) egy tálban összekeverem+ a híg cuccokat egy másikban aztán ezt az egészet összeöntöm, elkeverem és kivajazott-lisztezett tálba (üveg, jénai) vagy torta formába öntöm és kb. 15 perc alatt közepes sütőben megsütöm.
Szerintem félig melegen a legjobb enni!! :P
torolve_20131003125716

köszi-köszi-köszi

kispiskóta

Én egy doboz tejföl összekevertem 2 kanál porcukorral, meg reszelt citromhájjal és belekevertem egy jó nagy adag turmixolt epret....áááá el se lehet mondani :lol:

KépKép

KépKép
szivvi

citromhéjjal :lol: hájam az nekem van...

KépKép

KépKép
szivvi

Nem fogjátok elhinni mit ettem!!! :lol:

Őszibarackot! Jaj de jó volt! :lol:

Bocs, de valakinek el kell mondanom, és nincs itthon senki!!

Éljen a barack! odavagyok még most is!
Vendég

Andi
Nem otthon rísz egyedül, ugye???

KépKép

KépKép
szivvi

Gurgi
Sima kávéból csak úgy bele?? Nem lesz zaccos??

KépKép

KépKép
szivvi

Zsu!
Nagyon szívesen.

Szivvi!
Hát sima kávéból lefőzött a legjobb..de én asszem múltkor csak úgy simán forró vízzel kevertem össze de teljesen jó lett..szal nem probléma..
próbáljátok ki a sütit mert sztünk nagyon tuti! de még melegen mert azok a jó kis olvadt csoki darabkák nagyon finomak tudnak lenniii
azt hozzáteszem, hogy ez egy lapos süti, szal nem nő meg nagyra és nem egy hatalmas adag..
torolve_20131003125716

Andi ne ríjjon! szerintem most nem rí..jáccik

na megyek sütni, aztán gyüvök a képpel..nyamm
torolve_20131003125716

Jajj csajok, minnyán érkeződik haza a párom, s szólt, hogy addig főzzem meg az articsókát, hogy foglalkozzon vele utána. Hát szinte sikerált elfelejtsem.
Ti mán ettetek ilyet? Én még soha, apa sem, de neki csavarta a fantáziáját, s tegnap vett. Na, kíváncsi vok mi lesz belőle.

Kép
kissmanó

Na, megmutizom nektek az én kicsi betegemet.

Kép Pöttykollekció

Kép
kissmanó

Na, megmutizom nektek az én kicsi betegemet.

Kép Pöttykollekció

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Megjöttem a dokitól. Sajna kórházba kell mennem. Jó darabig nem leszek.
Szerintem Andrissal térek már csak haza. A doki szerint ha nem rendeződik a vérnyomás, lépni kell!
Szóval, majd jelentkezem.
Vigyázzatok magatokra!

Sok pusz: Annee és Andris
Vendég

Hmmm, én meg fagyit ettem a kedvenc a kedvenc bolti sütimmel (kakós étbevonóval félig mártott barckízzel töltött dióscsók). :D :D
és vár rám a málnalevéltea.

Gyógyszertári kencék. Voltam gyógyótárban, megvettem végül recept nélkül a szükséges anyagokat (olajat nem). Támogatás nélkül, dobozzal, csomagoló anyaggal az árak a következők voltak.
Sebhintőpor (köldökre) 247,39 Ft; Alcohol (köldökre) 660,95 Ft; fürdetőkrém (unguentum hydrophilicum 100g) 323 Ft; 100db 10*10 cm gézlap 110,4 Ft; bepanthen 30g 769 Ft; Popsikenőcs 668,12 Ft; lázmérő 573 Ft; hintőpor (testre) + doboz 170,51 Ft

Manó! Milyen kis szomorú a kiscsaj! Láza is van?
Vendég

Ú, Annee! Sajnálom! Sok erőt kívánok a bentléthez! És remélhetőleg Andris akkor fog jönni, amikor ő akar! Jó egészséget mindkettőtöknek!
Vendég

Na, voltam magándokinál. Szte a BPD mérési hibából adódóan is lehet nagyobb, ezért 2 hét múlva uh. Elküld egy éhgyomri vérvételre is, h kiszűrjük egy esetleges terhességi cukorbetegség gyanúját, mert elvileg attól is nagyobb lehet a fej. :cry:
Méhszáj maradt c 1000, nem nyílt meg. Rákérdeztem a szülésre, 50% , h tud jönni. Azt is mondtam, h ha nincs ránk ideje, most mondja meg, mert akkor most még könnyebb dokit váltani. Erre azt felelte, h az aktuális vizsgálatokat (hetente kell mennem) meg tudja oldani, szüléskor pedig akkor van gáz, ha délelőtt vagy kora délután szülök. Ha így lesz, akkor is jó kezekbe ad, átad egy kollegának.
Szóval, bonyolult a dolog, de majd Kispicurral megbeszélem, h délután vagy este szüljön. Mondjuk azt nem tom, h mi van olyankor, ha a doki még meg tudja nézni a vajúdás kezdetét, utána elmegy, mert órája van a belgyogyón, aztán visszajön. A gyerek meg megáll félúton?? :shock: Vagy majd lesz nagy kapkodás??

Annee: szurkolok!!!!
ckat

Annee
Minden jól fog alakulni! Vigyázzatok magatokra! Pussszzz

Manó
Drága tündér bogár, milyen kis bánatos..Jobbulást!

Nekem tegnap mutatta a dokim, hogy milyen nehéz megmérni, pl a pocakot (nekünk az a nagyobb). X-szel kijelölt 2 pontot a pocak két szélén (már itt nem pontos, mert elmosódottak a körvonalak), húzott belőle egy kört, de az meg nem fedte le teljesen a hasat..Szal mondta, hogy nem lehet abszolút pontos adatokat kihozni..Engem is beparáztak, hogy nagy a hasa Maszatkának..

KépKép

KépKép
szivvi

Annee, én is szurkolok!

Andi: mostanság már nálam sem olyan aktív a bébi, de ha mozog,az nagyon látványos.

Nekem a 28. hét óta van hüvelyi gyulladásom, megint kaptam rá Canesetn kombit. De ezt a vizeletvizsgálat még egyszer sem mutatta ki.

Lányok! Bébiedények sterilizálását hogyan oldjátok meg?

Holnap megyek körzeti nőgyogyóhoz táppénzes papírért.

De vajon métt küldte el 2x?
Csak az egyik gyerekemről van szó :wink:

Kép
kissmanó

Lányok, két napja olvaslak titeket, de azért sem adtam fel, hogy végigolvassam irományotokat! És íme, meglett a gyümölcse kitartásomnak, csak utólértelek titeket!

Mütyürke, orvost nem választottam, nem is fogok, de tuti most már, hogy a mávban szülök. Úgy vagyok vele, hogy ennyi idő alatt úgy sem tudnám egyiket sem annyira megismerni, hogy értelme legyen választani. Majd aki ügyeletes lesz, "oszt" kész. Nem hiszem különben sem, hogy akkora különbség lenne köztük.

Ja, amúgy nem tudod véletlenül, hogy mennyibe kerül a mávban a külön szoba egy éjszakára, ahol apa is bent alhat?

Kozmetikushoz én sem járok sűrűn, epilálok.
Anyósom fodrász, úgyhogy ez is megoldva.

Annee, nagyon drukkolunk, hogy minden ok legyen! Ha hazahoztad Andrist, írd meg a történetedet a babdorka@freemail.hu címre, elkezdem a szüléses történetek felrakását!

kétfiús anyuka
babdorka

Hali!

Kozmetikus téma tetszik, rám férne. Megjelentek májfoltjaim, vagy hogy hívják, szóval barna foltos lett a szám felett (magyarul úgy nézek ki, mint aki vödörből ivott kakaót), az orromon végig egy csíkban a homlokomig, majd ott egy egész nagy foltban ér véget. Nem fog elküldeni a kozmetikus melegebb éghajlatra, nem lesz borzasztóbb a látvány kezelés után???

(szülés akkor ma sem lesz: takarítás ma sem volt :D )

ckat
ckat

Annee!
Nagyon szorítunk nektek, egy picit várjon még a kis Andris..legalább még 1 vagy 2 hetet..Vigyázz magatokra!
Ölelünk!

Ná!
Mekkora a BPD?
Persze lehet mérési hiba is, ne aggódj, szorítunk, hogy minden oké legyen, ne legyen cukorbetegség gyanú!

Doki dolog, meg ha nem is a dokidnál szülsz, biztosan jó kezekben leszel.

Kész a süti, mindjárt jön a kép, még picit hül.

Bori!
Amúgy ezek mennyibe kerülnek receptre, a fele kb.?????
torolve_20131003125716

Manó!
Aranyos a szomi kislányod, még így is
torolve_20131003125716

Na, amindenségit! Anne! Nagyon szurkolok én is Grétivel, hogy minden a lehetőségekhez mérten a legnagyobb rendben menjen veletek. Andriska pedig még kicsit sunyít pocóban orvosi felügyelet mellett, s aztán jöhet is, hisz Dorka listán Borit követve a második helyen vagytok. Bori meg amúgy is tett vala egy olyan kijelentést, hogy van egy olyan érzése, nem Ádám lesz az első gyerek ezen a topikon. Avagy most nézem az aktuális vonalzódat, s azon Grétummal egyidősnek szerepel Andris. Lehet egy olyan megérzésem, hogy a Dorka táblájában jobb a vonalzó? Azon már csak 20 nap, s nem 34 szerepel. Az testvérek közt is 2 hét. Grétut is folyton 1 héttel kisebbnek titulálta az egyik uh, míg a másikon az álltalános belövés alapján épp annyi vót a kölök amennyit én is számoltam. De pl. a méréseknél mán rögtön volt vagy 7-10 nap eltérés. Én meg teszek rá.
Na, szal ha tényleg az első vonalzód volt a jó, s már csak 20 napja lenne a fiatalúrnak, akkor ha még húzzátok mondjuk 4 napot, akkor épp annyi időre születne mint az én Adriám. Vele meg az égvilágon semmi baj nem volt, mert 16 nappal korábban nézett a szemembe.
Ha valami konkrétum van, akkor ugyi értesítesz? Nem tom, Hencsi adta-e meg az ő számát akkoriban, ha igen, akkor ne kíméld.
Minden jót nektek, pussz.

Kép
kissmanó

Mikor fényképelni akartam a lányom, először nem állt kötélnek, végül mondtam, hogy mutassul meg a pöttyöcskéit Csillukának (a húgom), s erre felvette a "sajnáljatok lécci" arculatát. Vídámabbat meg nem engedett képelni.
Amúgy ha épp nem jön rá marhára a viszketegség, akkor egész jól elvan.
S dícsérjem is meg: nem vakarja (kipp-kopp, s remélem nem itt szóltam el magam), mikor kezdődik a viszketős hullám, akkor kiabál, hogy anya, nagyon viszket, s anya rohan a rázókeverlkkel.
Na, venni kell ilyet még, mett a mai nap idáig már fél üveggel felkerült a gyerekre.

Kép
kissmanó

Annee: Drukkhegyek mennek! Holnap megyek vérvételre, majd megleslek :wink:

Manó: édes a kislányod! Milyen kis szomorú :cry: Értem a dolgot, és valószínű igazad van, már úgyis szétszóródott az a fránya vírus. Neked meg így biztosan könnyebb :wink:

Kozmetikusnál még én sem voltam soha :oops: Fodrásznál utoljára mielőtt Marci született :oops: :lol: Azóta anyu vágja a hajamat évente egyszer :oops: Most meguntam, és nekiestem én :lol:

Gurgi: jó étvágyat a sütihez! Én is úgy ennék valami fincsit :lol:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Most beszéltem a bérszámfejtőnkkel, és tipp a pestieknek: amikor Apu megy majd a Teve utcába a Kölök TAJ kártyájáért, érdemes 8-ra menni, mert akkor pikkpakk kiadják, később lehet, hogy többet kell várni. A pikkpakk kb. fél órát jelent. Sajnos nem tudom, vidéken hova kell menni.

Másik tipp annnak, aki még dolgozik, és júniusban megy szabira. Érdemes nem kivenni az egész éves szabit, hanem 1-2 hetet tartalékolni a gyed végére (aki már nem akar gyesre otthon maradni), és inkább a hátralévő időt betegszabiként, ha meg az lejár, táppéznként kivenni, hogy legyen elég szabi a bölcsibe szoktatáshoz, mert nyári gyerek lévén, nyáron jár le a két év, és nem érdemes a legforróbb hónapokban beszoktatni.

Annee, szurkolunk!!!!

Kép
nenoke

Íme az ígért sütis képek Kép Kép
torolve_20131003125716

bucifej vagyok :evil:
torolve_20131003125716

Manó! Rosszul emléxel, én aszontam, hogy sztem nem enyém Béb lesz az első... Már bocs, minden júniusitól!!!!! ;)

Dorka! Kétember elengedhetetlen a szülésedhez! Te és a Gyermeked! :wink:

Rita! Amire van támogatás, arra 50%, de a gyógyszertáros aszonta, az alkoholra pl. nincsen, és az az egyik legdrágább. Meg ezek a furi összegek több tételből jöttek ki (2-3 hatóanyag, tartó, kupak, munkadíj), nem tudom, ezek közül miből adnak kedvezményt.
Sztem lázmérővel, bepanthennel 3200 ft nem sok. (durván 2 heti pelenka ;) )
Ja, és ez a gyógyszerész is azt mondta, hogy lényegében sima étolaj a babaolaj!

Ma hajnalban holdtölte lesz! :?
Viszont 15én Újhold. Az jobban tetszene ;)
Vendég

Annee: ha még itt vagy! Nem találom a telszámodat, átküldenéd?

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Bori, sze én is ezt írtam.

"Bori meg amúgy is tett vala egy olyan kijelentést, hogy van egy olyan érzése, nem Ádám lesz az első gyerek ezen a topikon."

Kép
kissmanó

Nem is buci az a kobak.
A süti meg eléggé nyamisan néz ki.
Közben apa belökte a sütőbe a nagy alkotást, kíváncsi vok az eredményre.

Kép
kissmanó

Köszi Bori az infot.
(én gézlapot+garmastan krémet már vettem)..
szal akkor a fele kb..
torolve_20131003125716

Garmastant most nem veszek, hátha bejön a nem köll ilyen.
Ha meg nem, akkor apának is van szája, patikai kártyája (ja, kettő féle patikába is), s bír majd kérni/venni nekem.

Kép
kissmanó

Sziasztok!

végig olvastam majdnem 4 oldalt!szép termés!
nálunk is gép karbabtartás van ezért jövök ritkábban.

Szivvi,Emi nekem is a csütörtök lenne az ideális!akkor becélozzuk?

megvan a papirom hogy hajadon vagyok,már csak nyilatkozni kell!
tegnap megjöttek a takarók erről is levan a gond!

voltunk felkészítőn is,mondta a szülésznő hogy nekünk kell szólni ha van választott doki mert ők nem kérdezhetik :?
meg sapkát,zoknit ha kell kiskesztyű akkor azt vigyünk mert az bizony nem nagyon van.
hiába mondják a gyógyszertárban kell az extra betét és kötelező a hálós bugyiban lenni (kiváncsi vagyok egy-két embertipusnak hogy teszik kötelezővé)

Bridzsi

Kép
esztora

Jajj, Manó! Már dislexiás is lettem. Bocs!!!!
Vendég

Manókám!

Süti reakció nuku???????
Neked küldtem angyalom :evil:
torolve_20131003125716

annee, mi is szorítunk! minden rendben lesz tuti!

nekem védőnő azt mondta, hogy semmiképp sem fürdetőkrémet vegyek, hanem fürdető kenőcsöt! mert nem ugyan az, aztán nem tudom ám miben különbözik, de rá hagyatkozok...most esett le ezt mondta, szóval nekem is előre kell vennem ezek szerint nem kapok receptet

csinisüti gurgi! lehet 7végén én is kipróbálom, habár megfogadtam sogha többet semmit mert úgyis elrontom

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

Jajj Manóóóóóóóóóóóóóó!
Most láttam, hogy volt reaksön..ezer bocsiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Kép
torolve_20131003125716

Az unguentum hydrophilicum-ra mosdókenőcs van írva! :wink:
Vendég

jajj, elfelejtettem katit megkérdezni, na írok is néki....

de szomorú szemei vannak a kiscsajnak manó! de cukker pöttyöspanna

lynia-

EMI!

Ezt nem lehet elrontani, ha úgy csinálod ahogy leírtam, kafás lesz!
torolve_20131003125716

oksa értem bori :wink:

lynia-

Na, semmi gáz. Mindenféle raklamátorkodást meg elnézéskérést eccerre óvastam, mett közben folytatom a gép nagytakarítást. Oszt közben annyit adok neki törölni, hogy kiírja: 7 perc, és társai.

Orsi! Párom hozott őszi és kajszibarackot is. Hát eléggé vízízűek még. Ja, meg cseresznyét is vett, de ő jól megnézte, hogy mit vesz, ne kelljen az eladó fejéhez célozza.

Sislexia. Hun vagy attól még Borikám. Bár ha nagyon akarod, akkor megtarthatod eme jelzőt amíg 2in1 vagytok. Utána kizárva.

Kép
kissmanó

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: