A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Szivvi: Kézzeld, terhesség alatt fokozottan ügyelni kell a Fenistillel wáááááá, azé lett csúnya kettő darab csípésem vazz!!!

Kép
zsuzsi**

Szivvi!
Valahogy úgy!!!!! :lol: :lol:

Én kozmetikushoz egyáltalán nem járok.
Eccerűen nincs rá szükségem, szerénytelenül mondom de szép a bőröm / ezt is örököltem/ anyukám 55 éves és egyszer volt kozminál/
torolve_20131003125716

Zsuzsi
Nem is gondoltam volna..Bocs

KépKép

KépKép
szivvi

Jaa, má azelőtt bekentem, mielőtt te mondtad volna, nehogymá magadra vedd! Én sem tudtam, hogy figyelni kell.... huhh, lehet, hogy félreértettél, és lebaszarintásnak vetted :oops: neee....

Kép
zsuzsi**

No problem, csak mindig ilyenkor jövök rá, hogy minek osztogatok tanácsokat, ha hülye vagyok, mnit a tök...Előbb utána kéne járnom a dolgoknak, aztán észt osztani 8)

KépKép

KépKép
szivvi

Dehát nem is osztottad az eszet, mer nekem is annyi van, mint neked... :D bekentem én magamtól is úgy, hogy el sem óvastam a betegtájékoztatót. Me hát nehogymááá, én ne tunnám, hogy a Fenistil az csípésre valóóó :D

Kép
zsuzsi**

Halihó lányok!

Nagy-nagy gratula mindenkinek a jó eredményekhez, szépen gyarapodó babákhoz :wink:

Andi: ha folyásod van az megjelenik a vizeletedben (összekeveredik) és az lehet a fehérvérsejt. Nekem ezt mondták mindig amikor találtak, de amíg az értéke nem sok addig nem törődnek vele, max. a nődoki ír fel kúpot és újabb vizeletellenőrzést kér utána. Nálam ez volt a protokol.
A rosszkedvedet pedig tessék eldobni, mert azt érzi a babád és biztos ő is szomorú azért nem ficánkol. (jó okoska voltam ugye :lol: ) Nem vagy te ilyen pesszimista csak egy kicsit elfáradtál, küldök pozitív energiákat+++++++++++++++++++++++++++++

Kép
szücsi

Dejó annak akinek nem kell járnia kozmetikushoz :wink: Bár én sem a bőrtöm miatt járok, azzal nincs baj, de a majom őseinktől én túl sok bundát örököltem, amit kozmetikussal próbálok karbantartani.

Kép
szücsi

Modern gyermekdalok
(depisek, nevetni kötelező) :lol:

Figyelem!

Sürgősen megkérünk minden házzal rendelkező puhatestűt, hogy ingatlanát záros határidőn belül hagyja el, az annak külső felszínén keletkezett, és azóta is folyamatban lévő tüzeset miatt. A károsultakat folyékony és félig megszilárdult tejipari termékekkel kártalanítjuk, amelyek együttes mennyisége egyelőre két napi fejadagot tesz ki.

Megkérünk mindenkit, aki lépéseit nem tudja az általunk megadott ritmushoz
koordinálni, ne álljon sorba este az üzemi konyhán, mivel számukra rétest
biztosítani nem áll módunkban. Felhívnánk viszont a figyelmet az említett
táplálék pozitív tulajdonságaira, valamint arra, hogy Honvédségünk számára
kifejezetten ezt az ételtípust írják elő a hivatalos szervek.

Mivel a körzetünkben észlelhető csókák csípése madárinfluenzával fenyegethet, valamint látásában korlátozott kiskorú varjak jelenléte is aggodalomra adhat okot, gyermekünk keresztanyja két lóerős járművéért küldetett. Meg kell azonban tagadnom ezt a kérését, mivel a közlekedési eszközt szintén potenciális veszélyforrások, pontosabban tollas baromfik foglalták el.

KépKép

KépKép
szivvi

Szivvi: Kép

Kép
zsuzsi**

Képzeljétek, az előbb felhív a párom, s kérdi, hogy hívjon-e később vissza, mert hallja, hogy ki vagyok fáradva, csak amúgy lihegek. S mit tettem én épp előtte? Az utazóágy matracára próbáltam fel egy lepedőt emígyen: matrac kivesz, lepedő felrak, megállapít lepedő óriás (hiába találnak papíron a méretei), lepedő levesz, matrac visszahelyez, s szól a telefon.
Na, hogy én mán ennyitől is kidöglöm? Azannya.

Sikerált félig összerámolni a szgép asztalán. Kell is, mett a másik pici asztalka amin a nyomtató áll, az fel kell szabadúljon, az lesz pelenkázólappal felruházva, s beszállítva a hálószobába.
Ellenben a szgép kincseinek a cd-re, dvd-re való mentése nem igazán gyütt össze. Mielőtt nekifognék mindig jön a csajszim, hogy anya, itt kend be, mert viszket, anya, engedj picit festeni a gépen, anya, vágjuk le a felszakadt bőrt az ujjamról, anya, adjak puszit Grétának, anya....., anya......

Brigi - nem haragszom a megjegyzésért, de: ezek a himlők álltalában akkor fertőznek jobban, mikor még ki sem üt rajtuk. Ergó Adrienn is fertőzött már vagy 7-12 napja. Persze lehet Edó most fertőz, de hány gyerek lehet még így az egész oviban. Mert az Edó túraedzője is mondta, hogy járvány van a városban. Egyik munkatársnőm lánya már volt (s Edó akkor sem kapta el, pedig egy csoportba járnak), s a csajszi bátyja, akivel sülve-főve együtt vannak, az meg nem kapta el. Tehát asszem Edó fertőzési-nem fertőzési aránya 50-50%. S ha a védőbanya az oviban ma reggel nem útálta ki a gyereket, akkor kivételesen osztja a véleményem.
Amúgy lehet sok szülő van azon a véleményen, hogy ha kicsi esélye is van annak, hogy egy gyerek fertőz, akkor jobb nem vinni oviba, de én valahogy úgy vagyok ezekkel a gyerekkori ragályosokkal, hogy jobb ilyenkor elkapni, felnőttkorban épp elég nagy gáz. Arról ne is beszéljek, hogy jelen pillanatban engem az aggaszt, hogy ha most valahogy Edina megússza, s majd első osztály kellős közepén kapja el, s kell itthonüljön, az szerintem sokkal inkább gáz.
Vagy más: torokgyíkos gyerek, Edó csoporttársa beutaltatott a kórházba (már 1,5-2 éves a sztory). Olyankor minden gyereknek garat analízist kell csináltatni, aki a beteggel kontaktusba került. S történt vala, hogy Edina épp aznapra lett mumpszos mikor ez a torokgyíkos ügy kiderült. Minket pedig a kutya sem értesített az ovis hivatalos közegből. Azóta aztán megvan az egész csőcselékről a véleményem.

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Én nemrég értem haza a kozmetikustól, gondoltam még tisztíttatok egyet, mielőtt szegény gyerek meglát és visszabújik! No meg szemöldök sem olyan vastag már... :lol: :lol: :lol:
Szücsi, majom ősök nálam is befigyeltek...

Nekem a fodrásszal van szerencsém, mert festetnem nem kell csak időközönként vágatni.

Epidurál: após is azt mondta attól fejfájás nem lehet, csak a spináltól, én elhiszem neki, ettől függetlenülnagyon gondolkodom, hogy kérjek vagy sem. :roll:

Andi én is szédültem tegnap, meg ma is. :(

kispiskóta

Enyém kölök marhára bulis kedvében van.
Nem tom a kinti jó pár fókával kevesebb hős légkör tecc neki, vagy az, hogy ma itthon vagyunk, de fejébe vette, szétrúgja a lakosztálya falait. Tény s való, hogy idekinn jobban férne, de há ugyi ez az egész úgy vagyon kitalálva, hogy még kéne nékije tűrtőztesse magát. De annyi tuti, hogy a kölkököm fölött olyan 8 centivel már baromira fáj. Egyfolytában ott dögönyöl a lábacskákkal.

Kép
kissmanó

Manó! Ne is mondd. Párom nem kapta el a mumpszot kicsi korában. Felnőtt férfiaknál pedig akár meddőséget is okozhat... ááááá Előre félek, mi lesz. Ádi már kap rá védőoltást, de az legyengített vírus/baci lesz. Állítólag nem lehet tőle elkapni, de mi van, ha mégis???

Nem is mesélem, hogy szinte minden megvan!? Ami hiányzik, azt meg lesz.rom. Kell még pelenkás vödör, kencék, lázmérő, DEKORÁCIÓ, ágynemű huzat (én már csak ez utóbbiakkal fogok foglalkozni). Tesóm még hoz légzésfigyelőt, haverok babahordozót, anyós bébiőrt. Gátolaj, málnatea, ágy, matrac, tena, haskötő stb. kipipálva. Úgyhogy ma megyek, és veszek egy új mobilt, mert vsz 2 évig nem lesz rá ingerenciám. :D
2 HÉT!!!!!!!

Gátolaj. 1. spricht nur Deutsch! 2. kostet 2300 huf :shock: . Kicsit dobtam egy hátast, most meg fordítgathatom le, hogy előtte kell-e fürdeni, vagy utána ;)
Szülésnél gátmasszázst ezzel csinálják, vagy arra vigyek mandula olajat?

Kencék. Új védőcsajszi aszondja (persze többesszámban ;) ), hogy nem fogjuk tudni receptre megoldani az első kört, mert szerinte a kórházban nem írják fel a csecsemősök, a háziorvos meg csak a gyereknek írhatja fel, és ha hétvégén szülünk (naná, hétvégén, este! ;) ), akkor több nap is eltelik, mire Apácska eléri a házidokit, plusz ki tudja váltani, és addig mi lesz a töpszli köldökével. Még megkérdezem a kórházban is holnap. De aszonta max 2e pénz támogatás nélkül, szal lehet, belevágok.
Van, akinek felírták már receptre? Kinek a nevére, taj számára? Mikor lehet kiváltani?
Vendég

Bori, én megkaptam, de nincs megfejelve, csak a doki pecsétje és aláírása van rajta. Majd ha a baba megszületik, akkor az ő nevét, lakcímét (ami egyenlő anyáéval) kell ráírni, de az én TAJ számomat, és apa már válthatja is ki.

kispiskóta

Bori: Én beszéltem a gyermekorvosunkkal, ő azt mondta, hogy igen, csak a gyerek nevére, de az anya taj számára írják fel. Én vettem a gyogyitárban steril gézt, steril vattát és alkoholt. Popikenőcsöt is kéne szerintetek, meg fürdetőt? Azt mondta a dokinő, hogy ha hazahoztuk a gyereket, akkor tudja felírni a recepteket az első látogatásnál... :shock:

Kép
zsuzsi**

Akkor a mi védőnénink nagyon toppon van, hogy ideadta.

kispiskóta

Zsú: Igen, mert ez a dolog így bonyolítja....

Kép
zsuzsi**

Sztem kéne fürdető, meg főleg popsikenőcs is. Mert mi van, ha az ember mondjuk csüti hajnalban szül, szombat este hazaengedik (recept nélkül), vasárnap, ha nem is fürdeted, de tisztába tuti rakod a Bébet. És ha pluszba csak kedden jön a háziorvos, akkor az majdnem 3 nap. Ha a kórházban nem írnak fel, én nem fogok balettozni, megveszem támogatás nélkül.

Gátmasszázs. :oops: :oops: :oops: :oops: Lefordítottam, eléggé zavarbaejtő. Illetve várható volt (csak én nem vártam), de legjobban egy kellemes maszturbálás instrukcióira hasonlít a leírás. :D
Még be is kell nyúlni! :oops:
Vendég

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

kispiskóta

Ja, szerintem kórházban nem írnak fel.

Próbáljátok elkunyizni, hogy majd ha megszületik fejelitek meg a receptet, hátha odaadják.

kispiskóta

istenem istenem, már belezavarodtam!

védőnénis listán nekem a steril vatta és gézlap, alkohol és fürdetőkenőcs van...akkor ezeket előre kellene tényleg + popsikenőcsöt is, na meg hintőport sem ártana...
letámadom jövő 7-en, ez így nem tiszta, nem is beszélt a receptről, csak ideadta a listát :?

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

amit nekem ideadott recepteket: Naturland 100gr fürdetőkrém, popsikrém, alkohol, hintőpor, Germicid végbélkúp, Konakion ( K vitamin), Vigantol olaj (D vitamin).

kispiskóta

Emi! Sztem azért nem beszélt receptről, mert az állam csak az érzékeny bőrű csemetéknek szeretné támogatni a kencéit. Legalábbis a védőcsajszi ezt mondta nekem. Szal a recept, az a dokik jófejségén múlik, nem "jár". A rencer persze nem jó, hiszen más termékkel nem tanácsos egy újszülöttet kenegetni. De persze attól még, hogy nem tanácsos, attól még nem kell, hogy az állam támogassa... :roll:
Enyém lista: popsikenőcs (ung. infantum és/vagy bepanten vagy sudocrem, ez utóbbi kettő sebre való, de eleinte lehet sima kenőcsként is használni), babaolaj (nemtom mire), steril gézlap, steril vatta, 70% alkohol, babahintőpor, sebhintőpor babáknak, fürdetőkrém.
Vendég

de most nézem a receptre 87 forint van írva a fürdetőre, a fogyasztói ára 261 forint

kispiskóta

Ezt nem mondjátok, hogy doki függő!!!! :evil:

Babaolaj: fürdés előtt kell a hajlatokat bekenni vele és utána fürdetni. állítólag :roll:

kispiskóta

Zsú! Doki függő, de attól még lehet, hogy minden doki odaadja!!!!
Vendég

Hopp, csak bekukk tanulás közben. :wink:

Babaolaj kiváló popsikenőcs helyett, de nem érdemes érte pénzt adni, mert sima Vénusz étolajat méricskélnek ki patikai üvegbe.
Egy gyógyszerész rokonunk mondta.
Mi nagyon sokáig használtuk popókrém helyett, most popsikenőcs van, mert azzal könnyebb utazni, nem kell hozzá vattát vinni.

KépKépKépKépKép
uxi

Nemsoká beindul a babaeső :wink:. Végtére úgysem minden baba várja meg a 40 hetet (az enyém remélem meg fogja, meg van parancsolva neki).

KépKépKépKépKép
uxi

Egyébként tényleg jók az olajok, én a pocakom olivaolajjal kenem és puhább lett tőle, mintha bármilyen testápolót használtam volna.

kispiskóta

Én gyantázás után kenem magam olivaolajjal, és nem pirosodik be tőle a hóka bőröm.
De akkor bébnek nem veszek külön babolajat.

Uxi! El tudtál esetleg menni tegnap kiképzésre, vagy szülőszoba bámulásra? Enyém baba, ha szép szobát, és takarót is akar, meg kéne, hogy várja a kiírt dátumot! ;)
Vendég

ja, az olajat is mondta, de ő is említette az étolajos változatot a gyogyitárosoknál, szóval azért feleslegesen fizetni...

és ezt a házidokitok adta nektek? mert akkor lehet rá tudom beszélni, hogy előre odaadja a receptet

lynia-

ma szerettem volna elmenni párommal dolgozni (szállít mindenfelé), erre mi volt a válasz: neeem, még megszülsz nekem a kocsiban!
remélem 38 hét meglesz, jel nem mutat arra egyelőre, hogy baj lenne, és előbb jönne...

lynia-

Emi! Nekem nincs recept (így kezdtem, Te kis figyelmetlen ;) ), hanem listát adott a védőcsajszi (gyerek házidoki ki sincs választva).
33 hetesen megszülni egy kis autókázástól, minden előjel nékül?? Nem hinném. Mondd meg a Párodnak, hogy nekem azért már alakulgatnak a dolgok a hasamban, meg az agyamban, érzem, hogy közeledik, de nem szülök attól, hogy autózok!!!!
Vendég

Bori
Almolsz, vagy torzul a fejed? :lol: :lol:

KépKép

KépKép
szivvi

Vannak bébek akik csak az olajat kamelik a fenekükre.
Meg vannak esetek amikor igenis kell: pl. koszmó a kobakján, na akkor beolajozod a buksit fürcsi előtt, s akkor fürikézésnél könnyebben lejöhet.

Zsú! Nem tom más hogyan van vele, de ezek a bébek nyáron születnek, nem kell nekik osztásból csurgatni a D vitamint. Hisz a legtermészetesebbet kaphatják, napfény által.
Én asszem ha egy üvegcsével elhasználtam a 2 kölkemnek. Kint ücsörögten egyfolytában a jó levegőn (na jó, aki nem kertes házban lakik, azért annak valamelyest kevesebb napocska juthat, ha nincs annyi séta), s szartam a védőbanya véleményére.

Aztán Adriennek mikor vascseppeket akartak kötelezően adni, mert akkor az lett a terndi a gyerekorvoslásban, na azt határozottan meg is tagadtam, hogy átvegyem. Edóval jól megjártuk, s nekem még a környezetem kísértése sem hiányzott, hogy valaki esetleg a kölökbe nyomja.

Kép
kissmanó

Szivvi! Almolok én már hónapok óta = költözés :D :D
Nem, inkább közérzetben más, meg változó hasfájásokat prezentálok. Nem tudom megmagyarázni, mert csak érzet. Én azt is éreztem, hogy tehes vagyok (még a teszt előtt), és azt is, hogy fiú.
Jó, ahhoz nem kell Uri Gellernek lenni, hogy tudjam, nemsoká szülök :D De valami más!
Vendég

Bori!
A gátmasszázst csináld úgy ahogy le van írva, abban a cuccban amit elküldtem anno (bába válaszol)
ha gondolod átküldöm mégegyszer.
ja és azt vidd be mindenképpen a kórházba és add oda nyugodtan a szülésznőnek! főleg az Istvánba /ott még ismerik is/

én 2 hét múlva megyek védőnőhöz de nekem ugyanaz, mint Zsunak..
ja, a barinőm mondta, hogy az olaj az sima étolaj..vicces
Én mindenesetre vettem Gabi posikrémet (elvileg újszülött kortól lehet használni és Baby Love körömvirágos-kamillás popsikrémet is)
de persze a gyógyszertárit fogom az első időkben...de ha addig nem lesz, akkor ezek közül vmelyiket..

Ja igen, fürdetőnek pedig pici levendula olajat lehet cseppenteni a vízébe (Bába válaszolban olvastam)

Sőt! a barátnőm ő nagy BIO és a természetesség híve, csak ilyen cuccokat használt, ki sem váltotta a gyógyszertárit..
Mindent a Bába válaszolból és bejött neki.
(de ő írtó nagy BIO ember, vega, stb.)
torolve_20131003125716

Rita! Köszi, megkeresem! Hol lehet kapni Bába válaszolt? Csecsemőápolás is van benne?
Vendég

Rita! Megvan! Ugyanezt írja a termék tájékoztatója is.
Vendég

Manó!

Első gyermekes révén, honnan kell tudjam, ha egyszer felírják, hogy kell adni neki a D vitamint vagy sem. Azt mondta váltsuk ki másnap kijön és mindent elmond. Másrészt napon nem nagyon lehet lenni és sajna nem kertes házban lakunk.

kispiskóta

Bori!
Sajnos nem lehet kapni, nálam is kölcsönben van de meg fog jelenni egy bővített kiadás. Még tavaly megrendeltem de eddig nem jelentkeztek.

Szerintem nagyon jó könyv, a természetes várandósság+szülés+szoptatás+babaápolásról szól.

Mindjárt utána nézek..megjelent-e már
torolve_20131003125716

http://www.szules.hu/new/konyvideo/index.html

elvileg itt lehet megrendelni!!!
torolve_20131003125716

A bookline-on nézem, keresem..Én ott szoktam könyvet rendelni
torolve_20131003125716

Hi-hi. Jófej a gyerekek dokkere. Hívom a rendelőt, mondom, hogy Adri himlős lett, mire védőbanya lazán közli, hogy be kell menni, hogy tutira megállapítsák tényleg himlő-e. Mondom, hogy a haveri körben is volt, meg ovis csoporttársak is, na erre telefont átadta dokinéninek. Aki végigkérdezte, hogy fején van-e, haja alatt van-e, fenekén, satöbbi. Az én gyerekem pedig meg akart felelni eme kérdéseknek, mett mindenütt vannak pöttyeink. Na dokinéni megkímélt az odalötyörészéstől, 2 hétig házban kell maradni, s utána majd megkapjuk az oviba mehet a gyerek papírost. S majd akkor óhajtja látni, hogy tényleg elmúltak-e a pöttyeink. Meg mondta, hogy szobafogság, amit mi már ugyi tartunk.

A bajom nékem dokkerekkel most csak annyi, hogy a miénk családi dokker (mármint a páromé s az enyém) hamarosan elmegy nyugdíjba. S akkor újat kell keresni. Pedig ez nekem okés, mondhatom nékije a saját véleményem, hallgat rám, nem hurrog le egykettő. Sőőőőt, nem utolsó szempont: szomszéd, itt laknak az utcában. Igaz, otthon nem fogad, de azért ha pl. hazahozzuk a jó emelkedős utcánkon az öreg csontjait, akkor nem marad el részéről sem alkalomadtán a segítség (soron kívül soxor fogadott a rendelőben, háborgó vén tatákat kussolt le, hogy elvégre ha pl. én nem viszem be a rendelőbe, akkor nem ért volna be hamarabb 20 perccel, tehát előnyben részesülök, s kész - na jó, ez régi sztory, most előrenyomom Grétát, s meg sem állunk csak az ajtón belül)

Kép
kissmanó

Csak, hogy kicsit fokozzam az ingereket:

Brauni-t fogok sütni..nyami
Csokis sütemény féle cucc, jó kis olvadt csoki darabokkal, sztracsatella fagyival a tetején Kép

Hu Samu nagyon várja már a sütit, mert rendesen hullámzik odabent :lol:
torolve_20131003125716

Hát persze, hogy nincs ahonnan tudni.
Ellenben szerintem nem kell tűző nap érje a babót, hogy aktiválódjon a D vitamin.
De reggeli (ez asszem kissé macerásabb) vagy koraesti napfényt azért lehet kicsi adagokban megmutizni bébekbek is.

Akkor szerintem kérdezz rá nyugodtan, ha kimegy hozzátok, hogy milyen megkülönböztetéssel kell adni a Vigantolt télen meg nyáron született bébeknek? Mert ne már ne lenne különbség.

Kép
kissmanó

Na, anyósomat kéne felhívni.
S lazán megkérdezni, hogy tuggya-e milyen nap van ma?????

Dohányzás elleni világnap.
Asszem jól elvágnám magam a nőci előtt.

Kép
kissmanó

Minnyá indulunk 4D-re és dokkerhez!!
Drukkoljatok csajok, hogy Királylánnyal minden rendben legyen, és hogy időközben nehogy Királyfi legyen a pocakomban :D

Étolaaaaj???? Én vettem babylove-os babaolajat, amit az allergológiai izééé társaság vizsgált be... az jó lesz...
popperkenőcsnek vettem sudokrémet, azt lehet használni? Újszülöttnek?

Kép
zsuzsi**

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: