Na, hát ezt végigolvastam. Mit mondjak, a riporter nagyon képben volt. Nemtom, a képernyőről mi jött le, de így olvasva nekem az volt a benyomásom, hogy a riporter folyamatosan arra akarja vezetni a beszélgetést, hogy de pedig, ha nyaralunk egy nagyot, biztos összejön a gyerek, a meghívott orvosok meg azon erőlködtek, hogy megmagyarázzák neki, hogy azért ez nem így van.
jellemző részlet:
- Mv.: Az Este vendégei Kaáli Géza professzor, a Kaáli Intézet alapítója és a Lombikbébi Magánintézetek Világszövetségének elnöke, és Kovács Péter orvos, aki az intézetnél dolgozik, jó estét kívánok. Kollégám mondata talán túlzott leegyszerűsítésnek tűnik, hogy tessék elmenni pihenni és akkor összejön a várva várt gyermekáldás, de mégis, mekkora esélyük van azoknak, akik elmennek nyaralni, mi az összefüggés a kettő között?
- Kaáli Géza, professzor, Kaáli Intézet alapítója: Nézze, a nyaralás alatt is a házaspároknak 15-20 %-a meddő, akik csak orvosi segítséggel juthatnak gyermekhez. Az nem vitás, hogy én nem egy háromnapos hétvégére szeretek elmenni, hanem egy egyhetes nyaralásra vagy egy 10 naposra, nagyobb kikapcsolódás, mint egy ilyen gyors három nap, de meg kell mondjam azt, hogy a meddőség az nem szünetel a karácsonyi ünnepek alatt, nem szünetel a húsvéti ünnepek alatt, az sajnos mindig jelen van és azért vannak ezek az intézetek Magyrországon, hogy ezeken a házaspárokon segítsenek.
(Mv. = Krizsó Szilvia, ha jól értettem, egy nőtől elvárható empátiával közelített a kérdéshez...

)