A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Azokkal a béna gyerekollókkal nem is lehet...
De sajna nem emlékszem mikor lehet először, a kórházban tuti, hogy nem, itthon... De én akkor vágtam le mikor aludt, a saját kis körömvágó ollónkkal!!!

Kép
Kép
times

Akkor ez nagy tapasztalatszerzés lesz mindkettőnknek :lol:

KépKép

KépKép
szivvi

Én körömcsipesszel vágtam mindig a körmét, ollóval nem mertem.

KépKépKépKépKép
uxi

Húú, kösz Uxi, anyám azt mondta, azzal nem jó, mert könnyen behasadhat a kis körme.

KépKép

KépKép
szivvi

Nenoke: már ki is néztem a járókát, sokat agyaltam, hogy fát vagy hálósat vegyek, aztán maradt a fa, 120*120 méretben, állítható magasságú (ami később is jó), gurulós és 22 e Ft, így mellettem lehet a teraszra is kiguríthatom.

Szivvi: gondolkodtam az utazó ágyon is, de a járókát jobban ki tudom használni, ill. a pihenő székkel úgy vagyok, hogy szegény egész nap egy székben üljön?! :shock:

Babacuccok: én még semmit sem mostam ki, nem is vasaltam, nem is pakoltam, és a babaszoba sincs kész :oops:

Andrea
Kép
kindernay

Körömvágás: én azt hallottam, hogy sima körömvágó ollóval a legkönnyebb.

Andrea
Kép
kindernay

Andi
Asszem félreértettelek :oops: Azt hittem, hogy amikor alszik, akkor bébőrrel "hallgatod" a saját ágyából, amikor meg nem alszik, akkor van ott veled! De így már télleg logikusabb a járóka!

KépKép

KépKép
szivvi

Andi, nálunk sincs kész még a gyerekszoba. Én a francia ágy aljába rakom a kimosott - kivasalt rucikat.
Mi egy kezdő szettet vásároltunk, amiben van olló, körömcsipesz, meg reszelő! A sajátunkkal nem merném, mert azok olyan nagyok.

kispiskóta

Szivvikém, semmi gond nincs. :lol:

Nekem van kis gyerekollóm a barátnőm adta nekem,miután rájött, hogy egy kalap sz@rt nem ér, gondolta majd én is rájövök.
Szóval az megvan, aztán nekem szerintem könnyebb lesz majd a rendes körömvágóollóval (bőrvágó ami kicsit kisebb)mivel a barátnőm gyerekeinek és én vágom azzal. Szóval nem vagyok betojva tőle.

Andrea
Kép
kindernay

Zsú: jól van akkor én sem vagyok lemaradva, egyékbént nálunk még ágyneműtartó sincs. :oops:

Andrea
Kép
kindernay

ollót én sem vettem 2 gyermekes b.nőm szerint teljesen felesleges.

Bridzsi

Kép
esztora

Körömvágás..
Mi vettünk gyerekollót..majd meglátjuk melyikkel megy könnyebben..
Viszont egy haverom a 3 hetes kisbabusának csípesszel vágta (csípte) olyan kafán, hogy jól belecsípett a kis ujjacskájába, ömlött a vér belőle :cry:

No. Mosom a pelusokat, arctörlőkendőket..meg még egy-két fehér cumót..
Holnap ágyneműket..
Aztán holnap végre elkezdem bepakolni a tatyót.

Andi!
Nem pihentem ma még semmit..de sztem már nem is fogok :lol:

Hu de ennék egy fagyit..gyümit..gyümi darabokkal..
nyami
torolve_20131003125716

azt a qrva babanet mindenit
ismét megette a hozzászólásom

szal 3xos hipp-hipp-hurrát akartam írni.
Sem bakcicus, sem kandida, sem semmi ectra nincs a kenetemben.

Piacon átb...tak, legszebben kinéző, legdrágább helyről vettem cseresznyét, s itthon derült ki, hogy a legpocsékabb. Ha most nem lennék pocakos, akkor tuti visszamennék, nem lennék lusti, s a csaj képébe vágnám.
Anno egy fagyis csaj pofátlansága határtalan mivolta miatt vágtam az ostyás fagyit a hátába, mert hiába ecseteltem, hogy az ostya likas, meg a fagyi folyékony, hátat fordított, mondván, hogy nem érdekli a szövegem.

Eper valamivel jobb, de az meg apró, asszem ez mán hazai.
Kicsit ez is szutyós, de édes, fini.

Kép
kissmanó

Ja, ha kedvem lesz, újraírom a körömvágós hozzászólásom, mett az vagy 1,5 órája vala írva, de www.hu nélkül mindmegette lett belőle (mármint azt is elnyelte a babanet)

Kép
kissmanó

Nem tom mán pontosan, asszem Nenőke (ha meg más, akkor attól bocsi) írta, hogy a béb periszkópozik. Írtó tecc ez a megfogalmazás, Grétusnak is, mett ő is műveli eme sportot.
Ellenben mi nem csuklunk. Vagy gyermekem anyja béna, s nem bír rájönni, ha ilyet tesz a lurkó.

Kép
kissmanó

Manó: örülök a jó eredményednek, nálam csak később lesz (36. hét) kenetvizsgálat, most a vizelet eredményre várok. Nincs rosszabb egy sz@r cseresznyénél! De! A sz@r dinnye!

Gurgi: pedig, tessék kicsikét pihenni, már minden olyan patyolattiszta lesz mire jön a baba, hogy csak na!

Andrea
Kép
kindernay

Csajok
Bocs egy kicsit naturális kérdés :oops:
Végre kicsikartam a védőnőtől vizelet kukucst fehérjeügyileg. Mivel a mammer 1/2 2-től rendel, hűtőbe tegyem a vizsgálandó egységet? :oops:

KépKép

KépKép
szivvi

Szivvi: nem értem????? Ha holnap rendel miért nem pisikélsz holnap? Vagy nem így érted?! :shock:

Andrea
Kép
kindernay

Én még semmit sem mostam, mert a bútoroknak még büdi lakk szaga van.
Esztora
Hogy állsz a pácolással?

KépKép

KépKép
szivvi

Andi
Nem a reggeli cuccot kell vinni??? :oops:

KépKép

KépKép
szivvi

Mán, hogy holnap reggel csurgatok, aztán elmegyek a városba, aztán csak addigra jövök vissza, mire mennem kell a mammerhez.

KépKép

KépKép
szivvi

Há nem tom, métt nem kérdezted meg, hogy tuti reggeli vizelet kell-e? Ha igen, akkor becsomagolod szépen, s irány a hűtő. Úgy okés lesz.

Andi! 1etértek. Tuti a szar dinnye a legszarabb.
Asszem.

Kép
kissmanó

Hát most senki ne figyeljen ide ,csak Szivvi elég gusztustalan... :oops:
Szivvi, én is azt hittem ,hogy a reggelit kell vinni...
Csüt. reggel (hajnalban) ki is mentem és teljesen elfelejtettem, hogy nekem most pohárba kell pipilnem. Szóval másnap pénteken, már tele volt a wc sárga postit tapaszokkal, "pisilj üvegbe" címszóval, nos sikerült. Ez volt kb. hajnali 6 órakor, reggeli első vizelet. Nem kell (én így tudom) hűtőbe tenni, én is kb. 12 körül értem a kórházba. Na mivel (utánaérdeklődtem) zuhanyzás/mosakodás előtt voltam, (és mivel van folyásom a terhesség eleje óta) ez a vizelet olyan trutymós volt, hogy a pofámról égett volna a bőr odaadni. Beszéltem gyorsan a dokimmal (közben a pisi végig a táskámban figyelt), hogy a reggeli vizelet kell és azt mondta, hogy nem, most is nyugodtan mehetek, csak a lényeg, hogy középsugaras legyen, tehát elejét kipisiled, utána a közepe menjen a pohárba. Na így is tettem, már nem volt olyan trutymós, leadtam és hazahoztam a trutyis reggeli első vizeletes poharamat, ami a wcben landolt. Jó hosszú történet, de tanulságos. Pl. a védőnő kifejezetten mondta, hogy zuhanyzás után vigyek pisit, mert akkor tisztább a vizelet. :oops: :shock:

Andrea
Kép
kindernay

Na, kéne húzni rendet rakni az Adria szekrényében, hogy egyik szegletet átadja a húga cuccainak.
Menyek is, s pakolok, míg kölkék rajzfilmet bámásznak.

Kép
kissmanó

Csajszik nektek van kedvetek mostanában takarítani, meg főzni. Gurgi ne figyelj ide! :lol:

Andrea
Kép
kindernay

Mint rossz gyerekek szófogadatlan anyukája, naná óvastam a kisbötűs, kizárólag Szivvinek szóló irományt.
Igazad van Andi! Persze már annyiszor elzengték nekem életem folyamán különböző pisimintavétel kérésekor, hogy FÖLTÉTLENÜL KÖZÉPSUGARAS LEGYEN, hogy nekem ez már reflex, mindig így teszek, de nem jutott eszembe mást is figyelmeztetni.
Ezer bocsi érte.

Kép
kissmanó

Andi
Asszem nem lehetek elég hálás a jó tanácsért!!!! Én ugyanígy vagyok, trutty mindig van :oops: Akkor a bidén kezdek :lol:

KépKép

KépKép
szivvi

sziasztok

Körömvégés: én vettem ollót és csipeszt is de nem tudom melyik lesz jó, majd kiderül :shock:

Ckat! Gratula a babóhoz, és a vizsgádhoz, ügyi vagy!

Én nem vasalok babaruhát az biztos :oops:
Ma én is átvettem a Felicitas csomagot.

Remélem nálunk is apás szülés lesz, bár sokat van külföldön, de mostmár próbál egyre kevesebbet távol lenni tőlünk :lol:

Emi

Kép Kép
emi_25

Takarítás..... kihúzva. Max a konyhaasztalt sikamika le.
Különben augusztus elején lesz 3 éve, hogy a csajszi, aki az irodában takarít, az jön hozzánk haza is 2hetente. Ami közben felgyűl, há néhanap kezdek vele valamit, de mióta Grétus pocilakó, történt párx, hogy apa a csajokkal rakta patyolatba a házat.

Főzés: mivel kölkék oviban kajálnak, apa meg fogyózik ezerrel (régi ígérete, ha bedőlök neki a 3-ik gyerkőccel, akkor mire megszületik, eléri a 90 kilót - ehhez tudni kell, hogy száztizenakármennyiről indult), én meg soxor gyümölcsön és joghurton elvagyok (azért néha letámadom a hűtőt), így főzés minimális.
Ja, ha közkívánat van valamire, akkor főzök. Meg apa is eléggé konyhatündér, ha valami bebűjik az agyába, akkor veszi a hozzávalókat, a szakácskönyvet, s készít ügyesen. Igaz, néha az egója nem engedi, hogy kikérje a véleményem, amit utólag mindig megbán, de ez van.

Gurgi - ez télleg nem neked való téma.

Kép
kissmanó

Andi
Ma letöröltem a nappaliban a 2 kispocot, meg a amin a tv, egyebek vannak, meg az asztalt. Fürdőben csak a bidé + kézmosó (kádunk olyan magas, hogy nem tudok belehajolni). Villámgyors felmosás, de inkább csak ahol a papok táncolnak. Ezeket is cirka 2 órán át műveltem kisebb-nagyobb megszakításokkal... :oops:
Főzni csak olyat, ami max 3/4 óra alatt megvan és nem kenek össze 3-nál több edényt. :lol:
Vacsira elzavartam apát gyrosért..

KépKép

KépKép
szivvi

Emi
Mi volt a csomagban?

KépKép

KépKép
szivvi

Ja, a mosogatógépet ma pakoltam meg 2x, a lakókocsiból a cuccos is itt figyuzott ma reggelig, pedig akár vasárnap este is berakhattam volna. Csak há ugyi pocakkal lehajolni, s előtte kipakolni az elmosott edényeket, há kissé nehézkes. S míg a tegnap semmi kedvem nem volt a konyhába megfordulni (apa is elment, s így sok kedvem nem vót semmihez), addig ma már határozottan idegesített a konyhai rendetlenség.
Ezért is elismerésem Gurginak, meg persze Borit még mindig csodálom a költözés miatt.

Kép
kissmanó

Szivvi: igazán nincs mit, tényleg néha kiábrándító a cucc! :oops:

Manó: Na jól van azt hittem én teljesen belustultam, már ég a pofámról a bőr, hogy semmi takarítás, max. egy-két felmosás, de főzés.. nuku! Még vásárolni is alig van kedvem lemenni. Fúj, de görény vagyok! Pedig előtte kb. a 30-31. hétig mint a kisangyal, de most!? 8)

Andrea
Kép
kindernay

Ja és mindig megvárom, hogy mielőtt a férjem hazaér, kb. egy órával előtte összehányok mindent, hogy rend legyen, de addig én egy poharat el nem mosok. Felvettünk mi is egy takarítőnőt, aki jún. elején kezd. Ciki, nem ciki, nem bírom a házat egyedül, sem így, sem kisbabával majd.

Andrea
Kép
kindernay

Andi
Mér lenne ciki? Engem csak az tart vissza, hogy ki nem állhatnám, hogy egy idegen matasson a dolgaim közt. Már nem a lopás, hanem, hogy mit szól magában rólunk, a viselt dolgainkról..

KépKép

KépKép
szivvi

Szivvi!

A csomagban egy aventes cumisüveg, egy pampers pelenka, egy mam cumi, kismama újság, rossmann kuponfüzet, és sok prospektus.

Emi

Kép Kép
emi_25

Emi
Kösssz, csak vki írta múltkor, hogy mindegyikben más van, de úgy látszik egyencsomag!

KépKép

KépKép
szivvi

Jó pénzért megyek takarítani Andi!!!!! :lol:
Pikk-pakk..és ragyog minden! tutti!

Múlthéten kb. 2-3x porszívóztam..+felmostam.
A változatosság kedvéért, ma is! :lol: :lol:

Jó, a lakásunk 50nm-es 2 szobás..de simán lehetne kétszer ekkora is, engem semmi sem tántorít el..PEDIG NEM VAGYOK TAKARÍTÁS MÁNIÁS...csak egy icipicit..de szeretem a tisztaságot és a rendet..
(múltkor rumlis művész barátaink meg is jegyezték, olyanok vagyunk, mint a rendelőintézet) :lol:

Na megyek :roll: hm..mit is csinálni? mit is takarítsak ki?? :roll: :lol: :lol: fagyiiiznnnnniiiiiiiiiiiiiiii :P
torolve_20131003125716

Há miénk ház nem 50 nm, hanem 4x ennyi, szinte.
S ahogy Andi elmondja, hogy emelet és társai, há az sem másfél szoba lehet.
S ha belegondolok, a garzonom 26 nm volt, há itt kb. 7,5x annyi a felület. Igaz, a bejárati előszobát leszámítva, imádjuk is a házikónkat.
Mi terveztük elejétől végéig (igaz, az előszoba utólag került, így ha első perctól lett volna, tuti nagyobb lenne), az architektusnak, tervezőnek nem sok dóga vót velünk.
Igaz, a telek is 6600 nm, ergó vót ahova építeni.

Kép
kissmanó

Na, nem is reméltem, de holnap déli 3 óra körül apácskáék akár haza is érhetnek. Legalábbis az én számításaim szerint.
Jajj de jó. Úgy nem csípem, mikor nincs itthon.
A verseny az más, azon legalább én is izgulok, de így.....

Kép
kissmanó

Hello bello!

Na itt vagyok végre. Ma egy egyéves kissrácra vigyáztam, tisztára kifingatott. Barátnőm kis tüneménye, de kezd hisztis lenni, alig maradt velem egy helyben, nehéz volt...

De hazafelé vettem epret és cseresznyét! nyammiiiiiiiii

Szivvi: A felicitasról én írtam, hogy mindig más, de azóta kiderítettem a frankót: évszakonként változik... mi az ősz/tél vagyunk, mert akkor estünk teherbe, akkor kaptuk elvileg a füzetet...(abból az eresztésből). Mindig mások a szponzorok...

Ma a barátnőmnél megjelent a védőnője, se szó, se beszéd és én bizony megkérdeztem, hogy milyen napkrémet kellene használni, ha kint vagyunk. Azt mondta, hogy semmilyet :shock: , hogy újszülöttet nem kenünk ilyenekkel... :? :shock:
Most akkor mi vaaaan? Én meghülyülök!

Kép
zsuzsi**

Szivvi: ezen én is gondolkodtam, de a férjem kényszerbeteg (rendmániás, és pedáns) szóval én inkább most feladom ezt, mert nem szeretnék pici babával azon vitázni, hogy miért nem takarítok mindennap. Úgyhogy én saját magam kerestem egy nőcit (hirdetés útján), aki 50 éves, kizárólag takarít heti 2x, megbízható, leinformáltam, és ugyanilyen kényszerbeteg palinál takarított, mint a férjem, csak idősebb kiadásban. Tehát tudja mi a dörgés.
:wink: Egyébként engem is zavar, hogy a cuccaim látja, meg azok között takarít, de inkább ez, mint a baszogatás a férjem részéről. :shock:

Gurgi: én is heti 3x porszívóztam, meg mostam fel, + a mindennapos dolgok wc fertőtlenítés, mosás, plusz heti 1x anyukám segített nagytakarítani. Nálunk is mindig azt mondják, hogy milyen rend van mindenhol... kivéve az én lakrészemet, ott tornyosulnak a ruhák, mindenfelé papírok, és ceruzák. IMÁDOM!
Volt egy barátosném, aki ugyanilyen volt, és miután megszült teljesen megváltozott, felvettek egy bejárónőt ők is, heti 2x, és most neki mondja, hogy egy porcica van a földön, amit nem is oly rég, még ő szedegetett négykézláb. Tiszta őrült volt, nem is értem miért voltunk ilyen jól meg, mert az én birodalmam egy káosz, és mindig rendet akart rakni, de nem engedtem. :lol:

Manó, hát igen, majdnem 4x ennyi, plusz, mínusz, és hát azt nem olyan könnyű elejétől a végéig felsuvickolni. :shock:

Nekem a szülésznő ma azt a tanácsot mondta (miután megszemlélte a gyerek cumigyűjteményét), hogy vigyázzak, mert amire először rászoktatom azt fogja kérni, és nem tudok majd másikat a szájába adni. Ez tényleg így van? Én vettem 2 fajtát is, Avent,meg Nuk. Most akkor mi van? Azt hittem ezzel jót teszek, hogy válogathat, mama szólásszabadságot adott neki!

Andrea
Kép
kindernay

Zsuzsi, szerintem kérdezz meg, még a saját védőnődet, meg a gyerekorvost majd, mert mindenkinek más a véleménye erről. Pl. valaki azt mondta,hogy hosszú ujju bodyba kell a babát kitenni, hogy nehogy leégjen meg takaró meg ilyenek. De hát szegény akkor megsül nem?

Andrea
Kép
kindernay

Hali!

Voltam megint vérvételen.
Utána "véletlenül" betévedtem egy bababoltba, elköltöttem 27.000 ft-ot bodykra, rugikra, hálózsákra, kiskabátra 56- és 62-es méretekben. 22 darabot vettem, szinte már nem is kell ruhát venni. (Lehet, h túlzásba vittem?? :P )
Viszont délután kicsit húzódott a hasam alja :cry: :cry:

No, most visszaolvasok.

Ági, szerintem egyáltalán nem vitted túlzásba, jó ha van, és a nagyobb méreteket ki tudjátok használni. Én is ilyen "mindentmegveszekhogylegyen" vagyok. :wink:

Andrea
Kép
kindernay

NNNNNa, visszaolvastam.

Mary: keine Panik! Nekem a 28. héten vették észre, h rövidült a méhnyak, eddig pihentem, csak a dokikhoz jártam el, de most már bátrabb vok, előfordult, h 2-4 órát is távol voltam. Itthon viszont a konyahi munkán kívül mást nem csinálok.

Apás szülés: a vajúdásnál sztem ott lesz a párom, a finisben nem szeretném, (ő sem). Majd meglátjuk.

Holnap megyek uh-ra. Kicsit izgulok a bpd miatt, már a 28. héten 79 mm volt. :shock:

A babaedények sterilizálását hogy oldjátok meg??

A vasalástól én is írtózom.

Rózsa, ismered az Egyetem sgt-on a Baby Kiss boltot? Jó árban vannak a dolgok és törzsvásárlói kedvezmény is jár (8 %).

Szivvi kész a kiságy olyan szép.majd megnézed, ha itt a bútor és teljesen kész és megyünk jógázni.

nekem Kati nénim van aki 2 hetente takarit.közben én szoktam kicsit helyre rakni a dolgokat (porszivó,felmosás ,fürdőszoba).
a kaját mi hozatjuk hétközben főzés a hétvégén csak.

zacskós levest ettünk olyan jól esett.hónapok óta nem ettem már.

Bridzsi

Kép
esztora

Ne haragudj, de zacskós leves? Írtózat.
Annyi ilyet ettem egyetemista koromban (albérletben laktunk, s menzára járni messze is vót, s az pocsék is vót), hogy már maga a név, hogy zacskósleves hideglelést kelt bennem.
Pl. semmiféle lekvárt sem eszem azóta (asszem genetikailag kódolt lett, mert kölkeim sem szeressék), teát is csak ritkán iszom (hja, hogy lesz ebből málnalevél tea iszogatás..... kiderül).

Kép
kissmanó

Lányok nekem eléggé lent van a pocakom, és néha fájdogál is, már azzal ijesztegetnek, hogy "előbb jön az a gyerek". De én nem akarom előbb!!!!!!!

Andrea
Kép
kindernay

Ja, egyetemista koromból van egy jó poén is: hárman laktunk az albérletben, mindig vittünk otthonról kész kajákat, meg sok sütit. Egyik téli szünet után, mivel addig nagy szám volt az ischler, hát mindhárman azt vittünk (persze ha megtárgyaljuk előre ki mit is visz, ilyen nem történik), s nem kispályás kiszerelésben. Hát egy hónapig kitartott, pedig max 10 nap alatt nálunk minden sütinek lába kelt. Azóta sem bukom erre a sütire, bár azért meg bírom enni.

Kép
kissmanó

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: