A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Sziasztok!

Borsa!

Csak semmi szülés idő elött...tessék megvárni minket :D

Hihetetlen, hogy mennyire tudják csinálni a feszkót ezek a kis pocaklakók...keddre mondtak egy kis hidegfrontot...hátha :)

Kép

Kép
cukipofa

Vali!
gyönyörűek a fiúk! és ez a kis Szöszi! Megeszem! Kis hajasbaba. Gyönyörűűűűűűűűűűűű! Greatulálok! Szépek vagytok mind! :D

Nagyon boldog gyereknapot minden kicsi és nagy babucinak! :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!
Boldog gyereknapot, és mamanapot is egyben, hiszen ez egy kicsit a mi ünnepünk is! :)

Hát igen, ezek a babonák-népi bölcsességek. Én sem hiszek bennük, de feltűnt, hogy Benével ilyenkor már émelyegtem :) És reménykedek, hátha most elkerül. Én sajnos mindenre emlékszem, és sokáig ezért sem akartam még babát :(

Hát majd meglátjuk. Amúgy kiscsajt szeretnénk, ezért kapaszkodom bele ezekbe az "okosságokba". Persze szerintem is a nő homronérzékenységétől függ a dolog,és még annyi lehet benne, hogy más arányban termelődnek a hormonok, ha fiú vagy ha lány. De biztos van, aki mindre immunis, és van, akinek a lányos hormonok is betesznek :( (ugye Veronikusz? :))

A babák nagyon édesek.

Képzeljétek, negem most ez a kánikula nem is visel meg. Nem tudom, hogyhogy, tavaly, nem terhesen majd meghaltam. :) Tegnam kibringáztunk a római partra, és Bene szerencsére nem mászott bele a Dunába, viszont ő is dobálta a kavicsokat-faágakat vadul, és alig tudtuk hazavonszolni :)

mtunde

Sziasztok!

Cukipofa: Nem akad meg a kereke az arianak a kereke az úthibákon?

Ancsa: Sajnálom a kezed :( Remélem minnél hamarabb rendbe jön.

Tünde: nem tudom mennyire emlékszel, de az elején én kérdezgettem mindenkit, hogy normális-e, hogy nem vagyok rosszul? Aztán ez tartott a 7. hétig attól kezdve a 16. hétig rosszul voltam és vagy reggel vagy este hánytam, mondjuk nem minden nap, de hetente 4-5X igen. Főleg akkor ha nem ettem időben.

Lányok: Ki mikortól szedett vasat? Én 30 vagy 31 hetes vagyok, de ezidáig nem szedettek velem vasat. A barátnőm, aki szintén velem 1 idős vele szedeti a dokija. Szedjek szerintetek magamtól, vagy 8-án megyek orvoshoz és kérdezzek rá és addig bírjam ki?
cukorfalat

Sziasztok!

Nagyon sok boldog gyerkőcnapot a Lurkócsapatnak! És én is csatlakozom, hogy ez a mi ünnepünk is! Bár nekem most minden nap ünnepnap..!

Rosszullét: én egyet sem hánytam a fiatalúrral, szerintem is alkat+terhesség-függő. Van olyan barátunk, aki első terhesség (fiú) hányt, a másodikkal (lány) nem.. Kismanók összezavarják a hormonjainkat rendesen! :)

Remélem Lénus jobban van! Totál átérzem, most hogy a jó kis málnalevél-tea már nem kell, én is bogyózom.. :(
Pedig nyomom a gyümölcsöket ezerrel.. És Micu is csak most adaptálódik, neki is szeles a pocija, éjjel már etetés+nyugtatás a menetrend, úgy szenved.. Aztán megkönnyebbül és nyugodtan alszik :)
Tudtok tippet adni, hogy a gyümölcsszezon közepén mit nem kéne egyek, hogy az ifiúr pocakja jobban legyen?

Steffi,
tragikus ez a buszos kaland.. Nem csoda, hogy eleged lett a kirándulásokból, főleg, amíg a jószág ilyen megbízhatatlan :(

Benének is jobbulást! Reméljük hamarosan teljesen meggyógyul!

Cukorfalat,
vasat akkor kell szedni, ha a vérképed indokolja (120 alatti hemoglobinszint). Elvileg lassan kell majd még egy nagy labortcsinálni, ha eddig nem volt baj, nem bizti, hogy kell magadtól szedni. mert fogja a hasat rendesen!

Vali, tényleg csudaszépek a fiúk! mekkora hajasbaba Ádám! Mikortól vitted ki levegőzni?

Borsa, Cukipofa!
Drukkolunk Értetek minden nap ezerrel!! Nézzük a frontokat és várjuk a híreket! :) Kitartás!

Szép Gyereknapot még egyszer!! Jó vásározást/sétálást/babázást!

KépKép
Kép
gyuzso

Cukorfalat!

Az az igazság szerintem, hogy ilyen utak mellett nem igazán lehet tökéletes babakocsit venni...de igazából elég jól veszi az akadályokat...a nagyobb buckákat meg ki lehet vele kerűlni, mert egy kézzel is simán lehet kanyarogtatni :D

Akartam már kérdezni, hogy nem tudja valaki, hogy hogy működnek a maszek szobák a kútvölgyiben???? Mármint az igényelni kell és ha van pont szabad akkor oda lehet menni???? És egyáltalán mennyibe kerűl????

Szép napot továbbra is...

Kép

Kép
cukipofa

Vali
Hihetetlen haja van!!!! NAgyon édes!!!!

Steffi

Jézusom te szegény! Én tutira szívbajt kaptam volna. Ügyes Martin, hogy azért jól viselte! Ja, szerencsém van, átalussza azóta is. NAgyon nagy mákom van tudom.

Cukorfalat

Én at hiszem a 8 hónap végétől, mert a vérvizságlatnál ugye kiderült, hogy jól lecsökkent. :roll:

Boldogságos gyereknapot!!!!![/b]

Kép
gyorgyi33

vali!
tényleg nagyon édes a kicsi babád és a bátyókája is helyes legény!

gyuzso!
jó, hogy itt vagy! kép?? :wink:

barbi!
martin is szereti a hipp őszi-banánját! most arra hajtok, hogy jön az igazi és az azért mégis más.

zsófi!
hogy van léna?? te meggyet vagy cseresznyét adtál már lénának? cseresznyét mikortól lehet nekik adni? és húsit, ha kóstolta és bejött akkor milyen időközönként?

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 15:08-kor.
Vendég

Köszönöm a tájékoztatást a vassal kapcsolatban. 8-n megyek orvoshoz, gondolom akkor lesz egy labor és ha ott lecsökkent akkor szedeti velem. Megpróbálom észben tartani,hogy rákérdezzek. Nekem egyébként a 16. héten volt utoljára labor.

Egyszer már kérdeztem, de megint megkérdezem,hogy kinek mi a véleménye az őssejtről?? Van értelme?
Kiszámoltam,hogy a Krio intézetnél 459000 ft, míg a Sejtbanknál 380000 Ft összesen a 20 évig való tárolás. Mondjuk csak azért vacilálok, mert nincs igazán pénzük rá, de hitelből meg tudnánk oldani.
cukorfalat

Köszönjük a bókokat, remélem megmarad ez a hajkorona. Mivel a szempillája és a szemöldöke is szőke, gondolom igen. :-) A kórházban csak szőke herceg néven futottunk. :-)

Gyuzsó, egy hetesen már kint aludt Ádám a teraszon. Vidéki családi házban lakunk, csendes utcában, így az árnyékba már simán kitettem. Így max. 26-28 fok körül van neki a babakocsiba, nem éri nap. Nagyon jól érzi magát kint, sokkal jobban alszik, mint a szobában.
Kénytelen is vagyok vele menni, hiszen a nagyobbikat vinni kell az óvodába, s ezt csak a kicsivel tudom megtenni. Gondolhatod mennyire van lehetőségem óvni az emberektől... :?

Lilluska, Ákosom is hosszú hajjal született. Nála égett is a gyomrom rendesen a terhesség vége felé. Most egyáltalán nem, bár a 28. héten a 4D-s UH-on mondták, hogy lehet már a tarkóján látni a haját. :-) Azt nem gondoltuk, hogy mindez tejfölszőke kiadásban...

Cukorfalat, szerintem várd meg a véreredményedet. Én semmilyen vitamint nem szedtem, és mégis tökéletes lett a vas eredményem is. Szerintem alkat függő a dolog, illetve az sem mindegy, hogy közben mit eszel.

Hali, Vali

Kép
Kép
Kép
v30

sziasztok!

martinunk beteg :cry: folyik az orra, nyügös, hőemelkedés. most mikor is beszélünk lázról? 38 foknál? és akkor kúp be? mikor kell vele ügyeletre menni? szegény a takonytól aludni sem tudott csak 2x fél órát, nagyon zavarta a takony, pedig szívjuk neki! nehéz éjszakára készülök, de remélem csak az alvásba zavar bele, azt meg már úgyis megszoktam, hogy éjszaka nem alszok
segítsetek!!!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Steffi, ilyen orrsprayt nem lehet neki még adni? Az talán a nyálkahártya duzzanatát enyhíti...
Szegény Martin, nagyon tudnak szenvedni, hisz még a szájon át levegővétel gondolom nem nagyon megy neki. :-(

Kép
Kép
Kép
v30

vali! euphorbiumot fújok neki meg szívjuk. bár már pénteken sem volt túl jól, orvosunk látta, azt mondta nyugodtan fújjam neki az orrspray-t és szívjuk. csak már levegőt is szörcsögve vesz pénteken ez még nem volt.
ádámmal minden oké? hasfájás?

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok!
Vali nagyon édes a pici fiú!!!
Lányok!
Valaki írt már tejserkentő dolgokat (homeós bogyókat,stb)!Elkérhetem????
a tea úgy néz ki nem jön be!NÉha alig van tejem :(
Valamelyik nap majdnem egész nap ordított a gyerek,mert nem nagyon volt tejem, még jó hogy volt lefagyasztva és cumisüvegből megevett 125 ml! :shock:
köszi előre is

emano/Andi
KépKép
emano

Steffikém, szegény Martini:( Leírom, nekünk a dokink miket mondott (még friss az emlék): c-vitamin csepp menjen mindenképp, orrszívás előtt pár perccel sterimar és orrszivi után euphorbium! nasivin sprayt használhatsz 1-2 napig nyugodtan, ha nagyon rossz a helyzet, nekünk az is segített! hát ezeket tudom tanácsolni, meg persze sok kitartást! :?

Vali, hajasbabaaa, de édiiiii!!! :D

Tünde, sztem ha mást érzel, mint az elsőnél, reménykedhetsz a lányban!! :wink:

Gyermeknap alkalmából sok-sok egészséges, vidám babát kívánunk mindenkinek Dancával!!

KépKép
barimami

Zsófi, Léna egy kis vizipók ezek szerint!!! :shock: :roll: Nagyon ügyes!!! :D

KépKép
barimami

Steffi

Ó ti szegények. Az euphorbiumot mindig szívás után fújd, de ha nagyson taknyos, lehet 3 óránként nyugodtan. HA jön belőle a takony, akkor a sterimarral szerintem előtte ne kínozd, mert elvileg az az azért van, hogy ha keményebb, akkor oldja egy picit. Ja és én a c vitamincseppet semmiképpen nem Jázminnak adnám, hanem én szednék legalább egy szem EZRES C-vitamint aponta egyet! (bioboltban lehet kapni) Átmegy az anyatejjel és mégsem ő kapja direktbe. Ja és másfajta orrcseppet sem mernék adni, mert ami nem homeos abban szinte mindeben van antibiotikum, vagy szteroid. Gyorsan hat és úgy tűnik jobb lesz tőle, de máskülönben meg nem jó MArtinnak. (ja és még abban is van, emire azt mondják, hogy nincs. :((( JOBBULÁST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ja és persze ne látogassák, mert ilyenkor érzékenyebb egyéb vírusokra!

Cukorfalat

Mi nem tetetttük el. El akartuk, de jól utána jártunk a témának és úgy döntöttünk, hogy nem. Szerintem tedd ezt, mármint kérdezz meg mi9ndenkit. Engem kiröhögött a védőnő, a dokim meg sokan. Állítólag nem jó semmire.

Emano

Milyen teát iszol?? Bogyók: Urtica Urens és Ricinus, midkettőből 3szor 5-öt szedtem, nekem jó volt. Ja d4-es.

Barbi

Ti hogy vagytok??? Sosem írod. :( Hogy megy a hozzátáplálás? Már nemsokára mi is kezdhetjük!!! Nagyon izgi!

Kép
gyorgyi33

Sziasztok!

Vali, Gyuzsó!

Irigykedem a képek láttán, aztán meg eszembe jut, hogy nem kell irigykednem, mert néhány "röpke" hónap és én is egy ilyen kis csöppséget babusgatok megint. :)

Steffi, Zsófi,
jobbulásokat!
Steffi, ez a lerobbanás nagyon durva, de megfejelve egy ilyen anyóssal... :( Én azt hiszem, persze csak ha lett volna hely, átmentem volna egy másik kupéba. Nem tüntetően, egyszerűen csak azért, hogy a gyerekemnek ne legyen rossz.

Cukorfalat,
én az első terhességemnél már csak akkor vettem észre a vashiányt, amikor olyan rosszul voltam, hogy majd lefordultam a székről a kórházban. Szóval szerintem érdemes odafigyelni, az esetleges vérveszteség miatt is, ami szüléskor történhet. Én most is szedek, persze én alapesetben is gyakran vashiányos voltam.

Borsaaaa... :) :)

Lányok,
egészen elképesztő dolgokat lehet olvasni a János topicján. Az hagyján, hogy a látogatók bemehetnek a kórtermekbe (!), de volt eset, amikor egy egész család ment be a SZÜLŐSZOBÁRA és zavart ott másik szülő nőket is a jelenlétével. Egyszer Rákóczi Ági is mondta, hogy ott még függönnyel leválasztott helyeken is folyik szülés - annyira durva. merthogy ehhez képest van ott sok esetben a szemlélet és a hozzáállás is (tisztelet a kivételnek). Én azért rákérdeztem most ott a topicon, hogy hogy van ez. Annyira durva. És EZT a helyet akarják átplántálni a Kútvölgyibe. :oops: :roll:

Nem tudom, hogy alakul ez a dolog. Holnap talán lesz valami info.

Rosszullét: tegnap utazgattunk kedvenc Balaton-felvidékünkön, amíg el nem mentek a felhők, minden játszott: hányinger, émelygés, szédülés. Én éjszaka émelygek most. De még összeteszema kezem. A barátnőm több mint öt hónapig élt folyamatos hányingerrel.

Barbi,
én néhányszor csokival ettem le a gyerekemet, amikor kenguruban hordoztam. Meg kefírt folyattam rá. :)

Szép napot mindenkinek!

Kép

Kép

Kép
memme

Memme

Hú de durva ez a János kórházas sztroi. Bele is olvasok.
Egyébként hányingermentes napokat neked!!!! :lol:

Kép
gyorgyi33

györgyi!
köszi! holnap szerzek akkor c-vitamint. nekem sem fog ártani, mert fáj a fejem és a torkom. és 3 éjszaka nem aludtam már max 2órát. szép karikás a szemem, de ez a legkisebb baj...
és most hogy öltöztessem martint? hogy ne legyen túl öltöztetve, de lengén se? és éjszaka? mert nagyon izzadékony...
ti jól vagytok? mikor leszel megint a tv-ben?

gyuzso, memme!
lehet, hogy én írtam valamit bénán, de nem vonattal voltunk, hanem a saját autónkkal robbantunk le az autópályán és anyósék jöttek hazavontatni minket és ugye a vontatott autóban nem ülhet csak a vezető, ezért kellett nekünk anyósékhoz átülni. mit írtam bénán?!
örülök,hogy nem vagy rosszul! gondolom elég a fáradékonyság...

tünde!
te hogy vagy???? mikor csináltad a tesztet?

zsófi!
hogy vagytok???

vica, monacs, veronikusz?

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Barbi!
Én néha a drágán megszerzett anyatejet öntöttem a nyakába a rosszul felcsavart cumi miatt... Van ez így.

Memme!
Én is szoktam olvasgatni a Jánosos topicot. A legjobb az volt, amikor egy elsőbabás mami azt írta, hogy kicsit ugyan riasztja a kétágyas szülőszoba, meg elég boszasztóan néznek ki a szülőszobák, de amikor ott lesz, csak nem ezzel fog foglalkozni. Ó, boldog tudatlanság! Én ezért is lettem mérges a Nők Lapjára. Nem szoktam levelezgetni újságokkal, mert tudom, hogy úgysincs semmi értelme. De így leközölni HÁ interjút, úgy, hogy hetek óta egy vak hangot nem írnak az egész szülészetmizériáról. Hát ez durva!

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Memme, hát igen, az már nálunk is előfordult! :D

Györgyi, aranyos vagy, köszi, mi jól vagyunk, sajna Dani megint 1 hete úgy alszik, mint régebben, 6 órát egybe 8 helyett, nem tudom, h mi volt a titka előtte, hogy ilyen jól aludt, ugyanúgy csináltunk mindent, mint most! :( Egyébként 40 grammot fogytunk a betegség alatt, de utána 90 nap alatt 200-at! Mi most 7300 grammok vagyunk, ti?? Dani is kap tápszert eseténként, mivel akkor már nem elég a tejcsim, egyébként minden etetés között kap valamilyen gyümit vagy zöldséget, plusz alma vagy valami más gyümilevet! Ma fogjuk elkezdeni a főzelékeket, nagyon izgi, majd meglátod! :D Pláne amikor már nem éhes vagy nem ízlik neki és elkezd köpködni, ajánlom az oldalról etetést, én sose szembe állok vele, biztos, ami tuti... :lol:

Steffi, ment privi! :wink:

Borsa, János sztori horror!! :shock:

KépKép
barimami

Györgyi!
A naturlandos teát iszom!
Reggel a jobb cicimből semmit se tudott szopizni és kb20-at se tudtam lefejni :cry:

emano/Andi
KépKép
emano

Steffi!
köszi, itt vagyok. Aranyos vagy! :D csak épp nem vagyok toppon és olvasni is csak nagy vonalakban olvaslak titeket. Tegnap meg nem is voltunk itthon. Szóval megvagyunk.

Tünde!
merre jársz?? ma is bizikliztek? vagy mégis hajókázás lett? kérünk vonalzót!!! :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Steffi,
én írtam rosszul, persze, hogy nem buszos akció volt!! Most olvastam vissza én is, nem voltam még teljesen észnél.. :)
Nem benned volt a hiba!! :)

Ez a Jánosos sztori tragikus! Főleg így a friss emlékekkel.. Beleborzongok, hogy ilyen helyen kellett volna megélni a szülést.. :(

Lányok!
Fejni mikor kell elkezdeni? Tuti tippek? :)
Melyik gyümölcsöt nem szabad enni szoptatás alatt?

Vali,
köszi a tippet! tegnap este már egy picit kimentünk az erkélyre babakocsival, szépen aludt ott kb. 1 órát. :)

Köldökzsinórvér,
mi is gondolkoztunk rajta, aztán meg kifutottunk az időből.. :)
De nem bánom, nem érzem, hogy valamiről nagyon lemaradtunk volna.

Szép napot Mindenkinek!

KépKép
Kép
gyuzso

Gyuzso!
olyan édes Micu a képen!!! :D :D :D Gratulálok! sok boldogságot!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

gyuzsó: én nem fejtem az elsővel sem, és most sem. szerintem ez nem kötelező. miért akarsz fejni? csak mert, ha azért, hogy vész esetén legyen cumisüvegből, akkor szerintem először próbáld ki, hogy Micu elfogadja-e a cumisüveget. Ricsi nem volt képes cumisüvegből inni.

Kép
Kép
Kép
manóka28

Sziasztok!

Köszönöm a segítségeteket az őssejttel kapcsolatban. Eldöntöttük, hogy mi sem vetetjük le. Az orovosmat mikor kérdeztem, ő is azt mondta, hogy nem sok mindenre lehet használni. Ráadásul találtam a neten egy Szent Lászlós prof véleményét a őssejtről, így ez is meggyőzőtt, hogy felesleges pénzkidobás. Ő azt mondja, hogy ezeket az őssejteket gyógyszeres kezelés hatására a donor emberből is elő lehet állítani. Ezt használják pl. egy csontvelőtranzplatációnál.

Lányok, ki mikor kezdett el vásárolni a babának?
cukorfalat

Sziasztok!

Most regisztráltam magam :roll: , kb. 3 hét van a szülésig.
Ha minden jól megy akkor én is a "kútvölgyis" anyukák között tudhatom majd magam. Tóth doktorhoz járok és eddig nem került szóba, hogy esetleg tényleg lehet szülésznőt is választani? Itt láttam a társalgóban... Nem tudom mi ennek a menete...
Csak bemegyek a szülészetre és megkérdezgetem a recepción?
Egyébként minden tanácsot szívesen fogadok, hisz első szülésem lesz. Epiduláril érzéstelenítés mellett vagy ellen, gátmasszás...? gátolaj segít-e előtte? Vagy ebben mind segíthet a szülésznő?

Köszi előre is!
lucacska

Lucacska
Üdv a Kútvölgyis anyukák között! Szülésznőt általában az alapján választanak, h ki a szimpatikus, CTG-k során találkozhatsz velük vagy az előkészítő tanfolyamon (én ott találtam rá Zachár Erikára!) A kérdéseidre pedig a szülésznő tud válaszolni, sztem mindenki mást fog tanácsolni, én EDA párti voltam teljesen, de sok ellenzőt is fogsz hallani! :roll: Azért a legfontosabb, h tájékozódj és te dönts önállóan! Gátvédelem ügyben viszont teljesen a szülésznővel kell konzultálnod!

Cukorfalat, én a hatodik hónap végén, hetedik hónap közepén kezdtem el, de még így is épphogy sikerült mindent beszerezni! :D Mondjuk én szeretek mindenhol körbeérdeklődni, mielőtt megveszek valamit (legjobb minőséget legjobb áron) :wink:

Kriszta, ne is mondd, az ember tejhiány esetén jön rá, hogy aranyárban mérik a tejcsit!! Pláne, ha elpazaroljuk, nagyon bosszantó! Sosem tudom eldönteni, h mennyi anyatejet olvasszak ki, félek, h a végén mégse kéri (egyszer meg is esett és persze ki kellett önteni a végén :( )

KépKép
barimami

Steffi

Hát nem tudom, most hogy beteg. Jázmin egy pelenkában alszik, mert ő is nagyon izzadós!! Hát talán egy body? (ja, holnap :lol: )

Lucacska

Üdvözlet!!!

Emano

Hát akkor azt tanácsolom, hogy hívd fel az lll-eseket. A honlapon mindent megtalálsz. Ők nagyon sok embernek segítettek már.

Barbi

Sajnálom az éjszakákat!! NMegfogadom az oldalraállást!!! :lol: :lol: Ja és kb most 7100 g. Hát jól gyorsan pótol most mindent. :lol:

Kép
gyorgyi33

Elfelejtettem mondani, Apa felolvastatta velem szombaton a gratulációkat és a hozzászólásokat, amit küldtetek! teljesen odavolt! :)
Mindenkinek nagyon szépen köszönjük a drukkot és a gratulákat!! :lol:
Apa beindult: Már most kérdezi mikor lehet a következőt bevállalni? :)

Lucácska,
Üdv a fórumon! Mi most szültünk a Tóth dr.-Zachár Erika párosnál és csak szuperlativuszokban tudunk mesélni! De a Várnai Gabit is nagyon szeretik, tényleg a CTG-ken kell sasolni a névtáblákat és szimpátia és megérzés alapján választani.
Rosszul nem dönthetsz, itt még az ügyeletes dokit is agyondicsérte a szobatársam! Nem akarta dr. Hájszt felébresztetni, mert 1 óra volt a beérkezés és a babóca kiérkezése között, mindezt éjjel egykor. :)

Manóka,
én sem vagyok biztos, hogy fejnem kell, de totál tudatlan vagyok még ebben :)
Jelenleg Mica igény szerint rengeteget van cicin, van elég kakis pelus is, nem látszik éhezőnek, csak bizonytalan vagyok, a későbbiekben is elég lesz-e a tejcsi, mert nem voltam szülés előtt épp egy Pamela Anderson :)
Bár mostanra sokat javult a helyzet! :)

Cukorfalat,
mi viszonylag korán kezdtük, decemberben már volt egy babakocsink, a többit tényleg csak 6 hó körül kezdtük gyűjteni. 2 hónappal szülés előtt már 3 felajánlott kiságynál jártunk.. :)
Megállapodtunk Apával, hogy a nagyját a 36. hétig beszerezzük, de maradt még az ucsó pillanatra is :)

Most, hogy beköszöntött a kánikula, felmértem, hogy nagyon jó, hogy beszereztünk elég plüss hosszú ujjú rugit, de az legfeljebb a következő manónak lesz jó :) Így most ujjatlan pamutrugi beszerzés lesz a jövő héten! :)

Pici pocisoknak kevés émelygést és rosszullétet! Nagy pocisoknak meg továbbra is drukk ezerrel!!

KépKép
Kép
gyuzso

Steffi,

bocs, elnéztem valamit. De akkor is. Jobbulást nektek. :)

Lucácska,

üdvözlet! Igen, válassz ki valakit (esetleg nézd mega táblázatot néhány oldallal fentebb). és valóban: mindent kérdezz meg a szülésznőtől. Én személy szerint érzéstelenítés ellenes vagyok, de mindenki más, ezt mindenkinek magának kell átgondolnia.
Gátmasszázs: abszolút javaslom, nekem Rákóczi Ági mondta, hogy észrevehetően előnyömre volt, hogy már a szülés előtt hetekkel használgattuk az orbáncfű-olajat. De a Weledának is vannak erre való olajai, bár az asszem drágább.
Hát egy új pocakos, akinek drukkolhatunk. :)

Manóka,
én nem fejtem, de Melinda ki is itta rendesen a cicijeimet, nem szabályos időközönként szopztattam. De ahogy látod. van akinek szüksége van rá.

További szép estét mindenkinek!

Kép

Kép

Kép
memme

Sziasztok,

Gyuzso,
gratulálok Micuhoz, nagyon aranyos! kicsit irigykedem is, h ti már túlvagytok a nagy eseményen! mi a 36. hetet tapossuk és most kezd terhességgé válni a babavárás.

önző módon néha már nagyon örülnék ha kibújna a picur, persze azért még a 38. hetet jó lenne megvárni, had erősödjön. csak néha nehéz már ebben a melegben és fura lajhárnak lenni, amikor normál esetben energikus jövös- menős csajszi vagyok. a párom már csak mosolyog rajtam! eddig egy 20-30 km-es erdei túra után is volt erőm ficánkolni, most meg a tegnapi Normafa - János hegy- Normafa útvonalon is 3szor ültem le pihenni:-) vicces egy állapot ez, gondolom ti is igy vagytok/ voltatok vele!

nekem az első hányásos-émelygős- gyomorégéses időszak óta, ami ha jól emlékszem kb 2 hónapig tartott és borzasztó volt, semmi bajom nem volt.
a 4 és 6. hónapot külföldön töltöttem, repültem és dolgoztam, de tényleg nem volt semmi gáz, szinte el is felejtettem, h baba van a pocakomban annyira jól éreztem magam. most, a 8. hónap végén - 9. elején kezdett újra nyűgössé válni a dolog, igaz szerintem most sem panaszkodhatok, mert a terheskönyvekben felsorolt ezer nyavalya közül alig néhánnyal kezdünk most ismerkedni, és azok sem a komolyabbak közül valók.

ami most előfordul, az álmatlanság, irtó nehezen birok elaludni, bár most pár napja épp durmolok, mint a mormota, de előtte hetekig forgolódtam éjszakákon át.

a bordatáji fájdalom - ez mult héten mult el, amikor szerintem leszállt a bébi feje a medencekijárathoz. addig viszont hetek óta szenvedtem tőle, néha azt hittem kiugrik a májam a torkomon.

és ami a legszarabb - azt hiszem aranyerem lett... igaz ebben nem vagyok biztos, de mintha lenne ott vmi kis pup ami eddig nem volt. ennek nagyon nem örülök, és fura is mert soha nem volt székrekedésem. remélem csak a bébi súlya miatt dudorodik ott vmi és a szülés után elmúlik. a gyerkőcön kivül nem szeretnék maradandó emléket a terhességről :)

vki kérdezte még a vasat és a szülésznő választást:
vas - nekem pl egyáltalán nem kellett szednem, mert a dokim Dr Tóth azt mondta, h jobb a vérképem mint az övé és nem kell semmi kiegészítő vitamint ennem. talán 3szor 10 db magne B6 ivóoldatot nyeltem csak le, azt is magánszorgalomból.

szülésznő:
én megkérdeztem a dokit kit ajánl és ő Zahár Erikát és Várnapiné Gabit mondta elsőként. rögtön megadta a mobilszámukat is, és mivel épp Várnainé volt szolgálatban, rögtön tudtunk is vele beszélgetni egy kicsit és nekem nagyon szimpi volt, igy hát meg is kértük, h legyen ő velünk a nagy pillanatban. szerencsére ő tapasztalt a gátvédelemmel szülés terén is, és ez nekem külön szempont mert rettegek minden vágástól és stoppolástól. remélem vele és a málnateával sikerül megúszni.

a kórházról:
én is olvastam HÁ ( vicces igy nevezni mert ez a cicánk neve is, aki szerencsére nagyon jó fej!) nyilatkozatát a Nők Lapjában és el is tettem a terhesmappámba. ennek értelmében ha bárki bele akarna dumálni kinél, mikor és hol szülünk, elküldöm a miniszterhez és beszélje meg vele ! amúgy én is berágtam ezen az egész kavaráson, de bizom benne, h mielőbb megszülünk és nem válunk a reformnak nevezett káosz áldozataivá.

a kútvölgyiről annyit hallottam, h juni 15én lesz egy közgyűlés, mert most épp azon megy a vita, hogy az önkormányzaté vagy az egyetemé-e a klinika. vagy vmi ilyesmi. mindenesetre a szerződéses dokiknak csak juni 30ig hosszabbitottak szerzősést és most vetetik ki a tavalyi szabikat is, pl az én szülésznőm is csak juni 1től lesz újra...

na ennyi voltam, remélem tudjátok hasznositani a fenti infókat.

a babáknak jobbulást kivánok és kitartást a hőséghez!
üdv, Chili
fchili

Memme,

most olvasom a gátmasszázs olajos megjegyzésedet, ezek szerint neked sikerült megúsznod a vágást?
fchili

amit még elfelejtettem, a kellemetlen tünetek közül az az állandó WC-re futkosás, de gondolom ez mindenkinek ismerős. én már fontolgatom, h könyvet írok Budapesten WC-től WC-ig címmel...
tegnap még az erdőben sem úsztam meg a dolgot pedig nem is olyan egyszerű már lekuporodni a bozótosban :-)

még egy gondolat az egészségügyi reformról: nekem nem fér a fejembe, hogy Magyarország hogy engedheti meg magának, hogy ennyire szétzilálja az amúgy is igencsak elmaradott állapotban lévő egészségügyet, szélnek eresszen jó orvosokat, ápolókat és megszüntessen kórházi ágyakat. mert az EUs statisztikákból nem éppen az derül, ki, h nálunk mindenki egészséges lenne. sőt. a várható élettartam, a daganatos betegségek, a dohányzás és alkoholizmus tekintetében eléggé élen járunk, pedig ezek nem épp pozitív mutatók.

ehhez képest furának tartom, hogy szanálnak, bezárnak, elbocsájtanak, leépítenek stb, miközben a jelen állapotban is hosszú hónapokra / évekre előre kell bejelentkezni egyes szűrővizsgálatokra (pl csontritkulás, ami ugye évek alatt igencsak romolhat), hogy rákos betegeknek 2 hónapig nem jut chemoterápiás cucc ( mire lesz addigra meg már lehet, h nincs kinek beadni), hogy nincs tetanusz injekció a gyógyszertárakban stb.

de persze mi csak a felszínt látjuk, végülis egyes elméletek szerint a mai csodálatos földi létünk is az őskáoszból alakult ki ... mintegy 40 millió év alatt...
fchili

Sziasztok lányok!

Csak beköszönés erejéig vagyok, remélem holnap több időm, lesz.

Üdv az újaknak!

Gyuzso! Gratulálok a gyönyörű babádhoz!

de jó, gyarapszik a csapat!!! :D :D

Mi jól vagyunk, leszámítva a hányásos meneteimet. sajnos... :cry:
na meg a meleg...végképp betesz. Szegény Encivel nem nagyon tudtam kimozdulni.. :cry: Alig várom,hogy túl legyek már ezen a szakaszon....

Jobbulást kivánok a kis betegeknek!!

Zsófi, azt hiszem te írtad,hogy szorulása van Lénának..? Szerintem adhatsz neki dinnyét is már. Legalábbis én tavaly amikor Enci 7-8 hónapos körül volt, már ette a sárgadinnyét, és utána úgy beszart... :D :D :D de próbáld esetleg a gyümijoghurtokat.

Veronikusz! túl vagy már a műtéteken?? :D :?:
Vendég

Sziasztok!

Tegnap nagyinál voltunk, ma meg Vácrátóton arborétumban, este meg birngázni, na jól bőrig is áztunk, így nagycsaládos fürdés volt utána.

Veronikusz!Csakazértsem csinálok vonalzót, amíg nem láttam a saját szememmel :) Egy halvány csíkon kívül semmi bizonyítékom nincs :D DE ezt nem bánom, mármint hogy nem rókázok :)

Steffi! Remélem, Martin már jobban van, és nem aktuális az infó, de igen, 38 felett van láz, addig nem nagyon kell csillapítani, bár ha zavarta a hőemelkedés és nyűgös volt, én adtam neki akkor is, főleg éjszakára, nehogy feljebb menjen.
Én adnék a gyereknek is C vitamint. Mennyi megy át az anyatejbe? Én ezt nem tudom. A Cebion csepp tök jó.

T

mtunde

Emano, hányszor szoptatsz napközben? Úgy tudod a tejmennyiséget növelni, hogy sokszor mellre teszed. Éjszaka szoptatsz? Hányszor? a Moremilk tabletta, ami csupa gyógynövényből áll, állítólag nagyon jó. A kecskerutafű-tea is kitűnő, kifejezetten a tejelválasztást serkenti, nincsenek benne fingóci összetevők.
Chili: ki a kezelőorvosod?
Szeretettel: rita
nováky_rita

V30. a beszáradt orrocskára nagyon jó, ha anyatejet cseppentesz/fejsz belé. 1-1 cseppet.
Cukorfalat: a fekete bogyójú gyümölcsökben, áfonya, feketeszeder sok vas van és a homeobogyók közül a ferrum metallicum segíti a felszívódást. Tehát kiegészíti és segíti a bekerült vas beépülését. A galambhúsban pl. rengeteg vas van. itt a lényeg az, hogy van olyan, akinek a szervezete a vasat nehezebben építi be, tehát hiába visz be sokat, nem válik vérré.
Szeretettel: rita
nováky_rita

Tünde!
oké, oké és bocsi. :D Teljesen megértelek! :D
Örülök, hogy Bene már jól van! :D

Steffi!
Jobbulást nektek! :oops: :cry:

Üdv. az Újaknak! :D

Gabi!
igen túl vagyok már rajtuk. De nem is ülök nagyon itt! MERT NEHÉZ ÜLNÖM. :cry: :oops: Fájdalomcsillapítótól fájdalomcsillapítóig élek. Egyik este mikor lefeküdtem nem fájt, majd félkómásan az ágyban nem értettem, hogy mért nem tudok aludni. No hajnali 4-kor mikor Szofi evett, rájöttem, hogy a fájdalomtól nem tudok. Eddig ez a múlt szerdai (az utolsó menet) volt a LEGROSSZABB. A maximális fájdalomcsillapítót szedem. Egy dolog éltet, hogy túl vagyok rajta és már csak kontroll van. :)

Szép napot mindenkinek!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

gyuzso: rám sem mondható, hogy éppen Pamela Anderson lennék, de a tej mennyisége nem ettől függ. egy barátnőm, akinek elég kicsi melle van alapból 1 éves koráig szoptatta a fiát.
szóval próbáld ki, hogy Micu elfogadja-e a cumit, mert ha nem, akkor feleslegesen küzdesz a fejéssel szerintem. én is paráztam sokat az elsőnél, pláne mikor kiderült, hogy cumisüveget messziről sem akar látni (pedig a Margit kórházban elkerülhetetlen volt, hogy éjszaka cumisüveget adjanak neki). vettem is orvosi recepttel tápszert, de szerencsére nem kellett használni. most inkább nem parázok, mert az is biztos hatással van a dologra.

Tünde: milyen az arborétum? már régóta szeretnénk mi is elmenni oda.

Kép
Kép
Kép
manóka28

Rita!
Napközben olyan 6x-7X ill. 3; 3,5;4 óránként,ahogy ébred!Éjszaka pedig csak 1 x!Amikor felkel!!!
Köszönöm, a teát kipróbáljuk és ha az sem válik be akkor a tablettát!
emano

emano/Andi
KépKép
emano

Sziasztok!

Emano, nekem a kézi fejés volt a legjobb még a csodaszereken kívül. az www.lll.hu-n van leírás, hogyan kell.

Manóka! Csodás az arborétum, kár, hogy nem lehet az útról letérni, de ezt Bene nem tartotta be :oops: Nagyon szép, különleges növények vannak, csak hát Bene diktálta a tempót, meg sokat kellett a nyakunkban vinni (persze csak az én nyakam a jó :(), így nem csodáltunk meg mindent. Nagyon vadregényes tó-patakszerűség van a közepén, van szép kilátásos tisztás is, szóval kellemes hely. De tényleg csak sétálni lehet, vagy egy padra leülni, nem lehet mondjuk piknikelni :(

Veronikusz, nincs harag, minden nap megnézem azért a babaszoba kalulátorában, hogy mekkora :)

mtunde

Jó reggelt!!

Emano

Elfelejtettem írni, hogy nekem még jó volt a görögszénamagból főzött tea. Bioboltban vettem. Rá van írva hogyan kell megcsinálni. Ja és tényleg nem a cicimérettől függ. :)

Veronikusz

Jobbulást neked!!

Steffi

Hogy van MArtin?

Tünde

Kézzel fejtél olyan sokáig? Mert írtad, hogy Bene se volt valami szopibajnok! Le a kalappal. Még géppel sem semmi,legalábbis én úgy érzem. De sajnos már egyre kevesebb van. :(

Gabi

Most lehűlt az idő, biztosan jobb lesz. :lol:

Kép
gyorgyi33

Jó reggelt!

Veronikusz,
nagyon-nagyon kívánom, hogy jobbuljál.

Chili,
ez a pár hét már csak ilyen lesz, de utána nem fogsz rá emlékezni. :)
A gátmasszázsról: sajnos mivel Melinda vállai pont keresztbe fordultak, Ági megkérdezte, hogy vágjon-e. Én a belátására bíztam, mert már nem volt erőm dönteni. Vágott, de olyan picit, hogy semmi bajom nem volt vele. ma már kitapintani is alig tudom.
De ha nem masszirozgattunk volna előtte, nehezebb lett volna az egész, azt mondta, hogy érződött, hogy rugalmasabb.

Eü-reformhoz: nem az ország engedheti meg magának, hogy szétrúgja pl.a legjobb szülészeteket, hanem néhány politikus.

Remélem, a gyengélkedők jobbulnak. :)

Szép napot mindenkinek![/b]

Kép

Kép

Kép
memme

Most beszéltem a dokimmal. Visszarendelt! :oops: :cry: :oops: :cry: A tök.. tele van! :evil:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

köszönöm a jókívánságokat! :oops: Aranyosak vagytok Mind! :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Steffi, köszönjük, jól vagyunk szerencsére. Ádám rengeteget eszik, csak néha mérem, tegnap pl. délután egy ciciből 195 g-t evett. A héten átléptük a bűvös 3 kg-ot. :D
Most este azért megvolt az első átalvatlan éjszakánk. :?

Rita, ha a pici folyamatosan bukja vissza a tejcsit, mert már sokat evett, de közben úgy jár a feje a cici után, mint egy kismadárnak, akkor szerinted adjak még neki tejcsit? Most próbálom megnyugtatni inkább, de úgy csinál, mint aki éhezik. :)

Fejés: ha úgy érzem, hogy Ádám kevesebbet eszik, akkor szoktam fejni. Ez naponta cicinként max. egyszer van. Nem tudok ilyenkor sem sokat lefejni, csak 20-30 ml-t. Amikor hazajöttünk a kórházból, akkor 150 ml-t fejtem naponta kétszeri fejésre, amit lefagyasztottam, bármikor jól jöhet. Most már zabagép a lelkem, ezért nem tudok ennyit fejni.

Tejserkentő süti (a kismama oldalon volt):
250 gramm búza
150 gramm árpa
100 gramm zab
egy marék kesudió
150 gramm vaj
150 gramm barnacukor

Elkészítés: a gabonát lisztté őröljük, a kesudiót finomra aprítva aranybarnára pirítjuk, ezután hozzákeverjük a vajat, cukrot. Tíz-tizenöt másodperc múlva levesszük a tűzről, és ha kicsit kihűlt, három-öt evőkanálnyi vízzel elkeverve két-három centiméter átmérőjű golyókat formálunk. Naponta öt-hét golyócskát ajánlatos elfogyasztani. Ez az adag körülbelül 40 golyócskára elegendő.

Borsa, csak nem babázol már?

Szép napot, vali

Kép
Kép
Kép
v30

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: