A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Andi
Azt aaaaaaaaaaaaa :shock: Én vettem citromos-mentás lábsprayt, azzal fújom naponta többször. Nagyon édik a rucik!

KépKép

KépKép
szivvi

Névelemzés a második a sorban.

Holnap nem nagyon leszek, mert esküvőre megyünk! Anyu csini piros ruciját veszem föl, kemény, hogy így jó rám :D

puszi
Vendég

A babarucik nagyon édik!!!
Már én is alig várom, hogy elkészüljön a két kis törpe szobájába minden bútor és akkor én is neki látok a pakolászásnak....

Az a láb pedig..., kérd meg a párodat, hogy maszírozza meg egy kicsit, az segít!!!

Kép
Kép
times

Andi! Nekem 5.1 volt a terheléses cukor, senki semmit nem mondott rá.

Holnapra bejelentkeztek a keresztszüleim (nagyon ritkán találkozunk), eljönnek pár órára, mert ker.anyu látni akarja a pocimat. Hááát, nem leszek semmiféle konyhatündér, mondták is, h ne készüljek. (Azért veszek egy kis sütit a boltból.)

Holnap megyünk bababoltba, ugye én még semmit sem vettem. Azért izgulok kicsit. :oops:

Sziasztok..

Ma nem túl sokat jöttem, elég trutyi napom volt. Kicsit bepuffadt a lábam, nem kellemes. Olyan semmilyen hangulatom volt, de azért olvastalak benneteket ám.

Bori: Minden elismerésem, hogy kibírtad ezt az egészet....

Andi: Az éltessen, hogy gyönyörű kisfiad születése után ez elmúlik, és szebb leszel, mint valaha :D +++++++

Orsi: Jó mulatozást!

Szivvi drágám: Egy és ugyanaz a méretünk sálálálá... :D Csodaszép a Lilkólak! Az első képnél nekem is kikerekedett a szemem, de aztán jött az igazi...

Jó éjszakát mindenkinek, vigyázzatok magatokra és bébekre. Álmodjatok szééépeket!

Kép
zsuzsi**

dorka: ha máv mellett döntöttél, nem lesz szükséged sem cumira sem üvegre a kórházban, ugyanis nem szeretik, sőt... tilos :lol: ugyanis ez bababarát kórház :lol: :lol: :lol:

andi: nem semmi a lábad :shock: az enyém pont így nézett ki az esésem után.. :lol: :lol: és mivel már kissé vizesedek én is, ezért a bal lábam ua. így néz ki, a jobb meg még aránylag normális..
tehát az enyém viccesebb felemásan.. :lol: :lol: :lol:

KépKépKép
mütyürke

Sziasztok!

Visszaolvasás esélytelen, úgyhogy egybőlk írok egy offot :wink: .

Tegnap megvettük (egy helyen!) az összes burkolatot a házba. És sikerült szépeket találni, viszonylag korrekt áron. Majdnem kipurcantam a végére, 4 órán át számolgattiuk, melyik csempéből, milyen színből hány doboz kell, mindenféle szegélylécek, parketta, szaniterek...
Meg is volt az eredménye, az áéjjel azt álmodtam, nokedllivel burkoltattuk az egyik szobát. :shock: :oops:

KépKépKépKépKép
uxi

Csak belekukkantottam: ctg: nemcsak a szívhang számít, hanem az is, hogy mozogjon rendesen a baba. (evéssel ez is fokozható).

Én nagyon utáltam ezt az egész vizsgálatot, állandóan tartottam tőle, hogy leesik a szívhang, meg össze-vissza ugrál, de a dokim azt monda, az a jó, ha minél nagyobb tartományban "ugrál" a szívhang, tehát minél nagyobb a görbe ... micsodája is? :oops: azt hiszem, amplitúdója :roll: ?

Mikor Emi kb. 2 napos volt, a gyerekágyas osztályon pont használták a vizsgálóban a ctg-t, és kihallatszott a folyosóra a magzat szívhangja. Annyira meghatódtam tőle, hogy elsírtam magam.

KépKépKépKépKép
uxi

SZIASZTOK DRÁGÁK!!!
Vagyok ám, csak olvasó üzemmódban, rengeteget írtok, nekünk már minden meg van véve, így azért is nem szóltam a témákhoz hozzá, meg ugyi nem is értek hozzá... :lol:
Olyan szépek a pocik, meg a bébholmik, hogy csak na.
ANDIKA, PIHENJ SOKAT, POLCOLGASD A LÁBAD SERÉNYEN...
NÁ:örülök, hogy jól vagy, de az orvosod kicsit "érdekes", hogy most mondta, hogy nem tud megszüleszteni... :roll: :oops: :roll: .
Csütörtökön voltam uh-n, minden rendben volt nyuszival.
Nekem nem lesz óriásbébim , asszonta a szonográfus, de minden értéke a zárójelesenbelül van.Asszonták, kb.2700-3200gr. lesz, ha így haladunk, ami nem rossz szerintem.
A szülésről is beszéltünk a dokker bácsival , ő meg asszonta, hogy elkezdjük simán, oszt ha nem haladunk jól, akkor uzsgyi a műtő, mert még a szívem miatt kipurcanok.Meg csak altatni lehet császárnál, EDA kilőve az anesztes szerint.De remélem megsegít a Jóisten és Nyuszi gyorsan kibújik magától...
Na, millió puszi mindenkinek, kellemes hosszú hétvégét nektek, jobbulást a lábikók gazdáinak.
CSÓKOLOK MINDENKIT!!!!

Kép
Kép
christine

Jó reggel, túl egy szörnyű éjszakán, alig aludtam valamit. Egész éjjel dagadtam, meg forgolódtam. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

Szivvi: köszi, én a ruhákból beleestem a kis napozós trikóba... annyira édes!
Én is fújom a lábam hüsítő spray-vel, de nem sokat használ. :cry:

Ági: nekem is kell egy csomó minden még, holnap folyt.köv. vásárlás, meg kéne vennem a sterilizálót, meg nem tudom vegyek-e mellszívót? Ti vesztek? Ja az 5.1. terheléses is nagyon jó!

Christine: pócolgatom, és örülök, hogy nálad minden rendben van, és úgy lesz, hamar kibújik a Nyuszikád!

Uxi: akkor ti is most kezdtek még el mindent (burkolás, festés?), hát le a kalappal, mi már kb. a negyedénél járunk! :roll:

Andrea
Kép
kindernay

jó reggelt!

andi brutál a lábad! megnyugtató, a bal nekem is ilyesmi, szerencsére ma reggelre elmúlt, de estére úgyis ismét ....

alig élek, már 6.30kor konyhát takarítottam, hogy ne a nagy melegben kelljen de alig kaptam levegőt!

elgondolkoztam azon, hogy mennyire kifulladok a melegtől, akkor hogy fogom bírni a szülést?
remélem júli közepén max 25 fok lesz csak! jó kis esős idő kellene....

mai terv: kimosom a bébihordozó és a pihenőszeék huzatait, na meg anyósbabakocsiét is! a szándék a fontos! :wink: anyámmal már letárgyaltam, hogy az új járgányt rá fogom fogni, így nem lesz sértődés!!!!! :lol:

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

uxi, tuti nyerő ez a nokedli burkolás! :D

lynia-

Sziasztok!
Én is már 7 óta fent vagyok, viszonylag jól aludtam.

Most piac, aztán Samulak kialakítás és asszem kimosok egy adag Samuruhát.. :lol:

Andi!
Nemtom mit lehet tenni még a dagadás ellen. :roll:
Én vettem Avent kezdőszettet..sok minden van benne..sztem. jó a kézi mellszívó..elég kafa vákumot csinál../van benne sterilizáló is, bár mikros de sztem teljesen jó...cumisüveg+melltartóbetét..20 ropi.

Rózsa!
Örülök, hogy minden rendben veletek!!! :lol:

EMI!
Tehát olyan, mintha anyukád venné az új babakocsit? Jól értem :lol:

Szegény apácskának fáj a torincája :(
torolve_20131003125716

Csá Csajok!

Andi: Avent kezdő szett... Van benne egy sterilizásló, egy kézi mellszívó, két tejes és két nagyobb cumisüveg, 40 db eldobható melltartóbetét és tetők meg pótcumik. 21000 ft körül van, de szerintem nagyon szupi. Én ilyet vettem meg Gurgi is.

Rózsa: Örülök, hogy jelentkeztél! Biztos egy nagyon szép kis nyuszikád lesz, kis manóóó :D.

Uxi: Nokedliiiiii :P :P :lol: :lol:

Valami úgy megcsípte a bal lábamat, hogy csak na, bekentem fenistillel. Dagadásra nekem bejött a babylove árnikás mamakrémje. Olcsó, egy kipróbálást megér...

Eddig 7 kg hízásnál tartok... :shock:

Kép
zsuzsi**

Háhá Gurgikám, látom, te is osztod mán a jót kora rögge!!! :lol:

Kép
zsuzsi**

Zsuzsi!
Egyformán jár az agyunk.. :lol: nézd csak az időpontot is! :lol:

Hízásod eddig szuper!!
Biztos pók csípett meg, szerencsét hoz! :lol:
torolve_20131003125716

Zsuzsi!
Kép
torolve_20131003125716

Zsuzsi: köszike, megyek is és veszek, egy próbát tényleg megér!

Mellszívó: köszi csajok, mondjuk nekem már megvan minden (cumisüveg, melltartóbetét, poharak, fedők, cumik) már csak azt kéne eldöntenem, hogy kézi vagy gépi mellszívót vegyek. Ha a genetikát veszem alapul sok tejcsim lesz. Nemtom. De azért majdnem 30 e Ft egy gépi... Elég brutál.

Andrea
Kép
kindernay

Andi: Szerintem a kézivel jobban jársz, azt te irányítod...

Gurgiii: Komoly... annnyukáááám! Mit veszel a piacon?

Kép
zsuzsi**

Igen, elég brutál az elektronyos..

Nekünk pl. a kórházban a szoptatós előadáson a gyerekorvosnő (aki nagyon tuti) azt mondta, hogy ne vegyünk, mert megtanítanak kézzel fejni. (abszolút a természetesség híve egyébként a dokinő, tök jóó, mindenben)..
Én azért vettem a biztonság kedvéért..--> ezért is vettem kézit.

Mindenfélét mondanak, jó a kézi nem jó a kézi..az elektromos jobb..nem jobb...
:roll:
torolve_20131003125716

Zsuzska!
Na, szted mit veszek a piacon??? háhá..cse-resz-nyét!! :lol: :lol:
Van egy öregnéni, nála a legjobb a cserkó. Nagyszemű, érett, ropogós../érik a ropogóóóós csárásznyááá, vászák á bábámnák belűűűle/ :lol:
torolve_20131003125716

Gurgi: Már jó lett a napom! Én is akarok cseresznyééét!

Ha minden jól megy, ma befejezzük Királylánykastélyt és elmegyünk az IKEJÁÁÁÁBAAAA a maradék cuccért...

Kép
zsuzsi**

Gurgi: ezzel én is így vagyok, valaki szidja a kézit, valaki meg a gépit. Nemtom mit csináljak. Na jó holnapra eldöntöm.

Na mindegy, elmegyek megveszem (anyós veszi) a légzésfigyelőt! :wink:

De jó neked Zsuzsi, hogy mindjárt kész a Királylánykastély! Szupi! Fényképet kérünk!

Andrea
Kép
kindernay

Cseeeeeeeerrrrrrrkkkkkkkkkóóóóóóóó!!!!!

Andrea
Kép
kindernay

Oké, ha kész lesz, nyomatom a fotókat. De még nem csináljuk teljesen készre, hogy ne legyen minden poros, mire jön... mert ugye ez óhatatlan sajna....

Kép
zsuzsi**

Uxi! Nokedli??? :D :D :D

Nekem kézi mellszívóm van, de kaptam. Asszem kézit is vennék, ha még nem lenne. De nekem pici cicim van, és valahogy úgy érzem, nem leszek nagy tej leadó. Ami Ádámnak kell, meg egy kis tartalék.
Ha bedurvul, és fogok tudni másnak is adni tejet, akkor sztem veszek gépit. De azt ki kéne próbálni előtte, mert elég furcsa érzés lehet...
Vendég

Na, megyek, me dolog van... Jók legyetek!

Kép
zsuzsi**

Sziasztok!

Andi, igen, jövő héten keződik a burkolás. Még jó, hogy nem mi csináljuk, de ott kell lenni csekkolni, nehogy elrontsák.

Mellszívó: nekem kézi Avent van, mással nem is tudtam megfejni magam, elektromos Medelával sehogy nem ment. Nem is vennék gépit, mert a gépi mindig egyformán szív, kézzel meg lehet szabályozni az erősséget. Az elején csak minimális erőkifejtés kell, mert még kemény a mell a tejtől és fájhat, a végefelé már lehet erősebben.

Megtanítottak kézzel fejni, de nem szerettem és nem is vált be, maximális sebesság 2 másodpercenként egy csepp tej volt, miközben a mellszívóval spriccelt. :roll:

Ja, aki még nem próbált mellszívót: készüljetek fel, nagyon brutál látvány, és eleinte kellemetlen is, ahogy cincálja a mellet, tök nagyra kinyújtja, de pár nap alatt megedződik és már nem vészes. Később már nem is marad megnyúlva és megkeményedve a bimbó fejés után, ha valaki sokat fej.

KépKépKépKépKép
uxi

Hú én megint elég ramatyul vagyok... :cry:

Uxi: akkor sok sikert nektek a burkoláshoz, nálunk u.a. csak festés/tapétázás van vele meló elég.

Köszi mindenkinek a "fejős" tanácsokat, nekem elég nagy a mellem, a barátnőm - aki most szült - kézivel kezdte, de nem győzte, leszakadt a keze és áttért a gépire. Én nem szerettem volna fejni, de azt mondja ez a barátosném, hogy neki kifejezetten igényli a melle, hogy csökkentse a mennyiséget, különben úgy érzi szétrobban. Nem tudom. Mire jön a babus eldöntöm.

Ja megvettük az Angel Care légzésfigyelőt+bébiőrt, most baromira örülök mert mínusz egy nagy dolog a listáról. :lol:

Andrea
Kép
kindernay

Haliho!

Andi!
Pihizzél picit.

Kezdünk alakulni, szoba átrendezve, kiságy összeszerelve, még toli ide-oda..és kész..aztán pakolászás..
Még képet fogok keretezni..olyan szépek, mesések.. :lol: színesek..Samu nézegetheti majd.

Melegem van! :twisted:
torolve_20131003125716

Képeket akkor fogok feltenni, ha minden a helyén van.
Vettünk neki cuki lámpát, annyira édi.. Kép
torolve_20131003125716

csajok, ma nagyon rosszul voltam! ugye kezdődött, hogy alig kaptam levegőt, aztán pihiztem kicsit, nekiálltím főzni és elkezdett elszállni minden erőm, kezem lábam szó szerint remegett!!! alig éltem! levert a víz is...

bokucim egyelőre ép, pedig tegnap már 9-10 felé bedagadt, tuti a melótól...

én kézi mellszívóra gondolok, de még nem veszek...cumisüvegből is 1 van, remélem nem lesz semmi ilyesmire szükség, és minden okés lesz a tejcivel!

gurgi, igen a járgányt anyutól kapjuk! :wink: így a hülye is látni fogja, hogy az mégis csak jobb...és nem lesz vita!

holnap anyósebéd...remélem nem leszek ilyen rosszul! aztán ász, hétfőn barátoknál bográcsos halászlé..hmmmmmmmmmmmmmmmmm

akik rucikat mosnak: csak most mossátok ki ugye? közvetlen előtte már nem...gondoltam nekiállok, de olyan soknak tűnik a hátralévő idő még...

lynia-

ari a lámpa!

képek: nekem anyum még régebben (1-2éve) keresztszemessel annyira édi nyuszifiút és lányt csinált, 1 akkora mint egy nagyobb kispárna, azt keretezem be, nagyon cukker, majd felrakom...ha áthozom végre

lynia-

Ma voltunk bababoltban :P Vettünk két bodyt, egy előkét, 5 textilpelenkát, 1-1 kissapkát és zoknit, fültisztítót, asszem ennyi. 5000 ft volt, ill. azt a vásárlási utalványt váltottam be, amit a tanítványaimtól kaptam. Néztünk kocsit és hordozót is. Megtudtam, h az utalványt egy másik boltban is be lehet váltani (még van 25000 ft-nyi), ott nagyobb a választék.

Voltak ker.anyuék is, de csak egy gyors látogatásra, ebéd után. Figyelmesek, nem várták el, h főzőcskézzek (persze főztem volna :wink: ).

Jah, ma reggel lementem kenyérért, sütiért (Itt a bolt a ház mellett). Kétszer 10 m-es sor, 20 percig álltam a napon, aztán azt mondtam, h árnyék kell, mert elkezdtem szédülni, forgott a világ kicsit. Legoggoltam ,mély levegőt vettem, aztán jobb lett :P

Kiváltottam a Felicitas csomagot, volt benne egy cumi, egy Avent cumisüveg, egy db Pampers pelus, egy Rossman bónuszfüzet és 3 prosi (azt hittem, több lesz benne :roll: ).

Én Aventes kézi mellszívót akarok venni (nővéremnek is ez jött be), a sterilizálást nem tom, h legyen. Tippek???

Rózsa! Örülök, h jelentkeztél. Kinél fogsz szülni?

Csajszik én most kezdek észheztérni, pihiztem, de ragadok , mint egy vattacukor, úgyhogy lábzuhanyzás és rendes zuhanyzás is lesz, mert megyünk át anyucikámékhoz, kicsi kényeztetésre. Sült liba, lilakáposzta meg ilyenek! :wink:

Gugi: Nagyon jó a lámpa, meg izgi, hogy készül a babaszoba! tőled is kérünk képeket!

Ági én is Aventet szeretnék, csak nem tudom eldönteni, hogy kézi vagy gépi legyen... hmmmm mintha említette volna Edina barátnőm, hogy neki nem kellett a kézi... rá is kérdezek, és akkor no para, ha meg dől a tej, veszek egy elektronyost! Na. Ez lesz!

Andrea
Kép
kindernay

Hello Csajok!

Kitartás mindenkinek ehhez a meleghez!

Nekem is Avent kézi mellszívóm van, ilyet kaptam kölcsön, eddig mindenki dícsérte.
Hízás: Én +13kg-nál tartok :shock:
Majd rakjatok fel képet a babaszobákról!
Jó hétvégét!

Emi

Kép Kép
emi_25

Készen vagyunk. Egyelőre.
Kiságy a helyén, pelenkázószekrény a helyén.
Lesz még egy polcocska (babaápolási cuccoknak) kislámpa, képek.
Utána megy a fotó!!!!

Rendezgettem a ruháit, plédeket, pelusokat, stb..
Rengeteg rucika van..jó sok body..úgyis meleg lesz.
(ma azt mondta a szomszédnőci, hogy 40 fok lesz nemsokára) Na azt nem kéne :twisted: akkor kell vmi. klíma...

LyniaEMI!
Én most kimosok egy adagot /majd vasalom is/ én utána mégegyszer nem fogom kimosni már.
Te is pihenjél!

Ti hány fokon mossátok a rucikat? 40 vagy 60? A C&A-sokra 60 fok van írva (szíenesek)...de van olyan ruci, amire 40..
Azért nem fogom külön mosni.. :roll: :roll:

Ná!
Vigyi magadra a melegben..jövőhét elején kisebb hidegfront jön..
torolve_20131003125716

Azért gondolkodtam a cumisüvegben, mert bár mindenképpen szoptatni szeretném, de mi van, ha nem megy? Nem indul be, vagy belázasodom, ami miatt nem szoptathatok, vagy bármi miatt nem megy, akkor miből adok neki enni?

Mütyürke, van még egy mávos kérdésem, hátha tudod: mennyibe kerül most a különágy egy éjszakára, ahol apuka is bent alhat?

kétfiús anyuka
babdorka

Ja, és azt hiszem, Gurgit kell megnyugtatnom, hogy nekem is naponta átlagosan 2× csuklik Balázs. (Van, hogy csak 1×, de csuklott már 3× is egy nap.)

kétfiús anyuka
babdorka

Én pontosan azért vettem kézi Aventes mellszívót, amit uxi leírt. Így magam tudom szabályozni a szívást.

Én volt, amit 40, volt, amit 60 fokon mostam, és a saját ruháinkkal együtt. A többségét igyekeztem 60 fokon mosni, és mindent, amit csak lehetett, kivasaltam (kiszoknikat is, sapikat, amit csak az anyaga engedett).

kétfiús anyuka
babdorka

Gurgiiiii: Ugyanilyen lámpát vettünk Pankának :D Még az elején... Hogy lehet, hogy ennyire egy rugóra jár az agyunk?
Ma megvettük az ágyneműtartó dobozokat neki, kiskádat, stb, stb. Olyan jó volt...
És persze az ósanban vettünk neki még egy bodyt, mer mégiscsak gyereknap lesz hónap....

Na, megyek, mer apával filmet nézünk. Mindenkinek dagadásmentes szép éjszakát...

Pupppiiii

Kép
zsuzsi**

Gurgi: Én mindent úgy mostam, ahogy rá volt írva. A kisrucikat többnyire 40 fokon.

Kép
zsuzsi**

Na sziasztok, gyors benézés, túl a sült kacsacombon... :lol:

Jaj nagyon meleg van, tisztára dagadok még mindig, de pihengetek, pócolgatok.

Én úgy hallottam, hogy az elektromos AVENT szabályozható, van erősebb és gyengébb szívási funkciója is. Szerintem ez attól függ, kinek mennyi teje lesz.

Ma vettem kisfiamnak egy alvózsákot, de majd csak télen tudja használni mert 68-74-es :roll: és különben is meleg, de meg kellett vennem, mert ugyanolyan pokrócot adtak hozzá. Olyan édi, kis kutyusok, meg cicusok vannak rajta.

Na majd még benézek, többiek Szivvi, Bori, Nenoke jóll vagytok?

Andrea
Kép
kindernay

Na látom, sehol senki, akkor nagyon szép éjszakát nektek!
Pusszantás

Kép

Andrea
Kép
kindernay

Helló Csajok!

Tutti jól vagyok, grilleztünk, fini husi, krumpli, meg összedobtam egy fini paradicsom salit :lol: Azért nem ettem sokat, nehogy baj legyen.
Kerteztünk, mi még csak most vettünk paprika, meg paradicsom palántát. Leszedtem 2 kg epret, de 1/2 óra alatt, mert nem bírtam hajolgatni.
Remélem mindenki jól van!!

KépKép

KépKép
szivvi

Jajj csajok, nem is írom a jó hírt...Az agyvérzéses "majdnem sógor" magához tért!!!! Csináltak nála vmi koponyalékelést, vagy mi és javult az állapota. Most vár rá még vmi műtét, de remélhetőleg nem marad nyoma ennek az egész szarságnak! Köszönöm mégegyszer az energiákat!

KépKép

KépKép
szivvi

Szivvi jó hírek!

mi futó epret vettünk függőkaspóban van és már volt rajt 2 érett szem.
ehez nem kell hajolgatni
:wink:
megyek lábat áztatni nagyon elfáradt ma.

Bridzsi

Kép
esztora

Ja bocs, aki erre is gondol :wink: Amúgy gyorsnak kell nálunk lenni, mert az eb is rájár nagyon :lol:

KépKép

KépKép
szivvi

Csajok egy év múlva már vihetjük a bébeket gyereknapolni :lol:

KépKép

KépKép
szivvi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: