A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 augusztusában szülök

Kép

Kép
mirosz

Hello!

Mona: Az nem lehet túl kényelmes! Igazából már nekünk sem lesz itt kényelmes 5-ünknek. De legalább tudom, hogy csak átmeneti...Nekem általában nem tetszik ez a termésköves alap,de a tiétek nagyon jól mutat!

J.

mamiblue

Kép

Kép
mirosz

Szia Lányok!

Gyönyörűek a pocakos képek! Most már lassan nekem is illik felpakolnom egyet... de nekem sajna nem csak a hasam lett nagyobb.... Megpróbálom a fenekemet lehagyni a fotóról... :D :lol:
A házak is tutik! Hát, Mona, tényleg lesz mit takarítanod! Én is küzdök vele néha, pedig a tetőtér még nincs is beépítve... az önkormányzat nem engedélyezi, mert a hülye mutatóknak nem felel meg.. szerintük! Az, hogy egy utcával lejjebb egy a miénknél kisebb telken egy háromszintes ház épült, az nem gáz..... Na, azért rafkósak voltunk, bár a tervben padlás szerepel, úgy rakattuk fel a gerendákat, hogy pont közé férjen a tetőablak... úgyhogy lesz az is... de egyelőre még várat magára a dolog.

Amíg a pocakos fotó nem készül el, addig is rakok fel az én drágáimról egyet:

Kép

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Sziasztok!
Bocsi, hogy íyg a képektől függetlenül írok, de csak próbálkoztunk a feltevéssel és nem tudtam, hogy sikerül ezért nem írtam szöveget mellé.

1. kép
Természetesen én vagyok, Csodamanóval a pocakomban.
(Szerintem az életben nagyobb a pocakom, mint amit a kép mutat)

2. kép
Ilyen ágynemű szettet vettünk, de a baldahint én szerintem nem fogom feltenni a kiságyra mert nem nagyon tetszik, de így olcsóbb volt, mintha baldahin nélkül vettük volna meg a szettet. ( De azért a bölcsőre felrakjuk, ha már megvettük, az úgyse a gyerekszobába lesz.)
A mi kiságyunk nem fehér, hanem natur fenyő.
Ja és az ágyneműn lévő egeret pont úgy nevezte el a cég, ahogy a mi leányzónkat fogják hívni: Mira Maus

Most visszaolvasok és reagálok majd.

Kép
mirosz

Mona!
Kösz a címet. Minilizának kitartást kívánok!

Mostanában megint csomószor eszembe jut,miniliza esete kapcsán hogy lehet, hogy nekem is nyitva a méhszájam, csak éppen nem tudok róla... Ezért megpróbálok rengeteget pihenni, hogy ha netán nyitva van, akkor se legyen gond... És közben szoktam rátok gondolni anyukák, akik ezt a már meglévő porontyaitok, meg a velük járó rengeteg teendő miatt nem tehetitek meg...
Szóval most élvezem az első babát váró kismamák kiváltságát...

Olyan jó, hogy ennyi képet tettetek fel. Nagyon szeretem a házas, babaszobás és a pocakos képeket is nézegetni.

Mandala!
Nagyon édes a kis családod!

Mona!
Nekünk is hasonló méretű házunk van és már 5 éve bent lakunk, szóval van már tapasztalatom takarítás terén... Nagytakarításnak csak a párommal állok neki, mert egyedül végeláthatatlan számomra. Szerencsére ő mindig szó nélkül segít, mert tudja, hogy ő akart nagy házat én sokkal kisebbet szerettem volna.

Kép
mirosz

mirosz, nagyon csini vagy, és képzeld felismertelek :D hűű, és a lakás is tetszik ott a háttérben :wink:
Hol vettétek a kiságyat, és mennyi volt? A bölcsőről is kérünk képet :D
Mi is fenyő kiságyat szeretnénk :)
Hát nem vigasztaltál meg a takaritás terén, majd én is megpróbálom beavatni a páromat, bár ez nem lesz könnyű taktika :?
mandala nagyon édes kis családod van :wink:

Kép
mona76

Sziasztok!

Néhány dologra reagálnék:

Pelenka: mi Liberot használtunk, de próbáltuk a Pamperst, a Fixiest és a Huggiest is. Végül a Babylove márkánál maradtunk, bár végülis mindegyik jó volt. Az ár dominált, így mivel a babylove olcsóbb és bevált, annál maradtunk. A Tesco-s és a többi ilyen "olcsó" pelenka nem vált be, tele lett a gyerkőc feneke kiütéssel....

Tejszívó: én Aventet használtam, nekem az van. Bevált, a barátnőm Medelát használt, ő arra esküszik. Szerintem mindegyik jó, bár én igazán nem fejtem. Így a harmadiknál már sem időm, sem energiám nem volt rá. Néha, hangsúlyozom nagyon néha fejtem csupán, akkor is azért, hogy legyen a hűtőben tejcsi, ha pl. el kell szaladnom vhova és a nagymamára hagyom a gyerkőcöt. Amúgy nem fejtem, mert az anyatej 90%-a nem a két szoptatás között termelődik (ez is egy tévhit), hanem közvetlenül szoptatás alatt. Tehát az a 10% nekem nem ért annyit, hogy pihenés helyett a csöcsöm facsarjam.... A gyerek jóllakott, és kész! Ha mégsem teljesen, fél óra v. egy óra múlva ismét szopott... és pont!

Cumisüveg: felejtős! Bár a gyerekek nagy része nem csinál ebből különösebb ügyet, én mégis azt tapasztaltam, hogy sem a cumi, sem a cumisüveg nem segítette a szoptatást. Az üveget ugyanis más technikával kell szívni mint a cicit, és ez megzavarja a szopási reflexet. Így láthatóan rosszabb teljesítményt produkált az én gyermekem... ezt úgy hívják, hogy cumi-mellbimbó zavar..... Úgyhogy ha elfogadtok egy jótanáscot: ne használjatok cumisüveget az etetéshez! Ha a baba rendesen szopik, nincs szükség külön folyadékpótlásra, tehát nem kell mellé tea! Az is tévhit, hogy ha itatod, hamarabb megy le róla a sárgaság..... azt is igazán csak az anyatej teszi helyre, mert abban vannak olyan enzimek, amik a bilirubin lebomlását elősegítik! Nem véletlenül nem tea jön a ciicnkből....
Szóval ha pótlásra van szükség akkor van a medelának egy ún. SNS készüléke (asszem így írják: supplementary Nursing system), amit én nagyon szerettem használni amikor a lányomnál pótolni kellett. A cumisüvegnek az a vége, hogy előbb utóbb leteszi a cicit! Minek is az, ha az üvegből jobban jön, kevesebb munkával?! Az SNS-ből viszont ugyanúgy kell szívni mint a ciciből, és végülis amíg használja a baba, úgy jut a pótláshoz, hogy közben a cicdet ingerli, és így az anyatej termelés is fokozható. Huh! Na, mindegy, én erre esküszöm! Hogy miért? Nézzétek: a fiam az orvos szerint nem fejlődött rendesen (mostani agyammal sz...nám le a dokit, mert a heti 17-20 deka nem olyan rossz....), ezért 4 hetes korától pótolnom kellett... cumisüvegből, ennek az lett a következménye, hogy 3 hónaposan a cicit már be sem volt hajlandó kapni... spriccelt a tej a szájába, ő meg ordított az üvegért... aztán szép lassan elapadt a tejem is... látjátok, a fejés sem tesz csodát.... csak a gyerek, ha szopik.... A lányom úgy szopott 10 hónapig, hogy 3 hónaposan elkezdtünk hozzátáplálni SNS-sel, és 5 hónaposan már nem kellett a pótlás, elég volt az anyatej, persze akkor már kezdtem a gyümölcsöket nála, de ez nem lett volna így, ha cumisüveget használok.... A fiam pedig már csak anyatejet kapott 10 hónapig!
Azt hiszem, megfogadnotok nem kell a tanácsot, de elgondolkodni rajta mindenképp érdemes! Nem mérvadó, láttam már babát, aki cumisüveg mellett is szépen szopott... de az enyimek NEM! És ki tudja a ti babátok nem lesz-e ugyanilyen? Mindenesetre tudjátok, hogy van ez az SNS, ami ha kell, nagy segítség!

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Mona!
Én is emlékszem rád, ha ti ültetek velünk szemben az ablaknál az Istenhegyin.
A kiságyat és az ágyneműt is a Kenguru Goldban vettük még márciusban. . A kiságy akciósan 9000 Ft volt. Teljesen hagyományos rácsos ágy, de teljesen stabil és nagyon igényesen van kivitelezve. ( csak azért írom, mert ezek a 10000 körüli kiságyak többsége elég instabil szokott lenni, legalábbis mi ezt tapasztaltuk.)

A bölcső veterán, még a férjemé volt s azóta sok rokon gyerkőc töltötte benne az első hónapjait. Még nincs nálunk, mert a férjem apukája át akarja csiszolni és újra lakkozni.

A La Lache Liga szoptatási tanácsadója hasonlókat mondott, mint amit Mandala leírt. Tilos a cumi és a cumisüveg, mert azt más technikával kell szopni, mint a mellet. A tej pedig akkor termelődik, amikor a baba szopizza, vagy amikor csak úgy lóg a cicin....

Sok infó van szoptatás ügyben a Liga honlapján és lehet rendelni különböző füzetecskéket is ezzel kapcsolatban.
www.lll.hu

Kép
mirosz

Sziasztok!

Hú lányok, ma egész nap meg sem álltam. Kész vagyok...
Készítettük elő a gyerekszobát a festésre, kipakoltunk, bepakoltunk, szelektáltunk, egy csomó mindent kidobtunk, a Blankám ruháit néztem át ( méret ügyileg), aztán főzés, mosás, vasalás, és csupa ilyen kellemes dolgok :lol:
No de se baj, mert legalább ez is megvan, és már alig várom hogy jöjjenek a festők, és kész legyen a tapétázás. Lányok! Aki tapéta vásárlás előtt áll, ajánlom a tapétacentrum, illetve a tapétacenter üzleteket, óriási tapéta választék van, szebbnél szebbek ( bár tény, hogy vannak amiket csak megrendelésre hoznak, és 1 hét alatt/ a neccesebbek 1 hónap alatt érkeznek meg) de készleten is nagyon nagy a választék, és szerintem nem drágák. Sőt még 10% kedvezményt is adtak ( a páromnak rutinja van a kedvezmény "kisírásában") szóval tök jó fejek, és készségesek.
( mindkét üzlet Budapesten van, de az is lehet, hogy van vidéken is üzletük, ennek utánanézek)
Utazás: én simán bevállalnám, szerintem nincs azzal semmi gond. Viszont mi idén már annyit utaztunk, hogy erre az évre elég volt :D
Igaz hogy február közepén volt még, de volt olyan nap, amikor egy napon 3x szálltunk át repülőről repülőre, és mondhatom, hogy semmi bajom nem volt, pesze az unalmon kívül, amit a tranzitokban töltöttünk. Márciusban is repültünk, az egy rövid út volt, és ott sem volt semmi gond.
Aztán pár hete voltunk Ausztriában, erről írtam már, és igaz hogy autóval, de egy jó 6-7 órás út volt, de azt is nagyon élveztem...
Úgyhogy lányok ha tehetitek még, utazásra fel :wink: Utána úgy sem megyünk egy darabig sehova, legalábbis hosszabb útra biztos nem.
Szoptatás: én csak egy sima kézi mellszívót fogok most venni, ( azt még nem tudom melyik típust), és alapjáraton nem fogok fejni, csak ha úgy érzem, hogy nagyon kell, ha feszít a mellem. A Blankánál még szorgosan fejtem mint az őrült, elment vele egy csomó idő, nem beszélve arról, hogy milyen kellemes volt.
Annyi tej úgy is termelődik, amennyi elfogyott, ha meg valami miatt el akar apadni, akkor fejés ide vagy oda, az úgy is elapad. Megkérdeztem a védőnő véleményét ( bár őszintén szólva úgy voltam vele, hogy bármit mond, én kitartok az álláspontom mellett) de meglepve hallottam, amikor azt mondta, hogy nem is kell, ő sem tartja feltétlenül szükségesnek. Eleinte, amikor feszül a mell, meg esetleg begyullad, akkor elengedhetetlen, nem beszélve róla , hogy nekünk is nagy megkönnyebbülést hozhat a fejés, de alapjáraton én nem fogok fejni, inkább alszom az alatt az idő alatt:wink:
Annyi mindenre szerettem volna még reagálni, amiket olvastam az elmúlt nap termésében, de már el is felejtettem azokat, meg már így is túl sokat untattalak benneteket.

Jó éjt mindenkinek, és pihentető alvást :wink:

Üdv,
Móni

Kép
Kép
moni1973

sziasztok! 8)
képzeljétek,tegnap este vettem észre,hogy beindult az elötejem! :oops: :lol:

PHPBB kód:
Kép
nóri79

Sziasztok Kismamik!
Nagy rohanásban vagyok, de a szopis témához muszáj hozzászólnom. Tökéletesen egyetértek Mandalával. Mindkét gyerekem sokáig szopott ( 24 és 28 hónap), de cumisüveget egyikük sem látott. A tejtermelés kereslet-kínálat elven működik, minél többször teszem cicire, annál több lesz a tejcsi. Tominál mint nagyon lelkes 1. babás anyuka rendszeresen fejtem is, én hülye még éjjel is a cicijeimmel szórakoztam hullafáradtan. Több lett a tejem mint kellett, fagyasztottam le egy csomót, de minek? Mivel 2 évig szopott, felhasználni nem tudtam, max. a főzikék habarásához egy részét. Nekem egyébként Medela kézi mellszívóm volt, nagyon szerettem. Balázs nagyon sárga volt, erre fogták, hogy hetekig lusta volt szopni, és nem is volt elég tejem. A kórházból tápszerrecepttel engedtek ki.De nem adtam fel, szoptattam, amikor csak lehetett, ha kérte akár 2-2,5 óránként. Nála már egyáltalán nem fejtem, sem időm nem volt rá, és azt se akartam, hogy megint annyi tejem legyen, hogy melltartóbetéttel kelljen járkálnom. 2 hét alatt beállt a tejtermelés, pont annyi lett, ami a manónak kellett. Plusz folyadékot sosem adtam, ha nyáron nagy melegben mégis kellett egy kis forralt, lehűtött víz, csakis pohárból, no cumisüveg!
Jaj, még annyi mindent írnék, de mennem kell. Du. megyek a nődokihoz, este majd beszámolok.
Szép napot mindenkinek!
bee73

Sziasztok!

Nagyon szépen alakulnak a pocakok. :D A végén mindenki egy naaagy has lesz. :)

Mandala: nagyon édes a pici családod. :)

mona: millió puszi minilizának és kitartás. :)
Amúgy a doki nem volt bunkó. Egészen jó kedve volt. A hízás most össz-vissz +3 kg. Csak az utolsó 2 jött fel hirtelen. Aludni egyre nehezebben tudok. Egyszerűen mostanában nem tudok mit kezdeni a lábaimmal. :? nem zsibbadnak, csak olyan furán érzem őket elalvásnál. Akár hova pakolom őket nem jó. A hajolással nincsen gondom szerencsére. Anno Vivinél állandóan azzal voltam elfoglalva, hogy mekkora a pocakom, és ne tegyek olyan hosszabb mozdulatot ami esetleg összenyomja, vagy kényelmetlen neki, így nála érdekesen ment minden tevékenység. Most meg.. Ugye itt a lánykám aki után rohangálni kell, öltöztetni ( ami ha hisztis akkor nem is olyan egyszerű ), itt vannak az állatok akiket el kell látni, és a háztartásról már ne is beszéljünk. Ja és még van egy 30 éves gyerekem is akinek ugrálni kell. :lol: Szóval néha elfelejtem, hogy van pocakom. Könnyebben csinálok mindent ost. Bár estére elérem egy 70 éves gyorsasági átlagát..
Avent: http://www.tiva-med.hu/aravent.htm
http://shop.unas.hu/shop_artdet.php?sho ... mek_738642
http://www.c-shop.hu/product.php?produc ... 605&page=5

pl. De a www.teszvesz.hu vagy a www.vatera.hu -n is utánanézhetsz. Vannak ott is új mellszívók. Nekem az avent jött be. Igaz én akkor kezdtem el fejni mikor Vivi kezdte abbahagyni a szopizást. Akkor volt 3 hónapos. Nekem megjött és valahol azt írták, hogy lehetséges, hogy akkor megváltozik a tej íze és nem kell majd a babának, de később visszaáll a rend. Én meg elkezdtem fejni, hogy ha már nem lesz finnyás a csjaszi legyen tejem és tudjam szoptatni. De szépen lassan elapadt. :(

Ééés mostegy kis nyavaj. :oops: :oops: Ugye egy hónapja be lett adva a tervünk engedélyeztetésre. Felhívtam az önkormányzatot, hogy megkérdezzem, hogy hol tart minden, mert szorít minket az idő. Nagyon aranyosak voltak, csak egy volt a bibi. Nem találták a tervet!!! :shock: :shock: :shock: Hívtam a tervezőt, hogy adjon egy ügyiratszámot, hátha akkor megtalálják, és a következőt mondta. Hát most nem tudja hol van, de megkeresi, és majd megmondja... Komolyan. Sztem le sem adta, csak kamuzott. Ha tényleg így van akkor csinált magának egy ingyen munkát, mert hogy én nem fizetek az tuti... :evil: :evil: :evil: Na ennyit a nyavajról.

Rakok fel én is egy-két képet. :D
Mindenkinek szép napot

Rita

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

nem enged képet feltölteni. :(:(:(

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Hello!

Rita: Biztos neked is túl nagyok a képek! Mi is megszívtuk az első tervezőnekkel, én nem is gondoltam, hogy ezek is el tudják rontani a doglokat. De szerencsére találtunk egy jót utánna!

Szakad rólam a víz! elhatároztam, hogy iszok egy kis répalevet, de nem találtam a gyümicentri egyik darabját, így végigtúrtam az egész konyhát... :?

Mirosz: Nagyon szép lehet a házatok! Én is ilyen szép meleg szineket szeretnék majd! A kandallót be szoktátok nyújtani?

Mandala: Nálunk az önkormányzatnál meg egyáltalán nem foglalkoznak ilyenekkel...meg is látszik! Épül velünk szemben egy 72 nm-es ház...de kapásból nagyobbra építették...senki nem foglalkozik vele. Igaz, mi is már változtattunk egy csomó mindent a terven és mindig csak utólag adtuk be engedélyeztetésre! Szomszédban meg illegális feltötlés van, csúszik meg az egész, reped szét a háza, avval meg a tulaj nem foglalkozik...
Szép a "kis" családod!

dobok én is egy képet a csajokról! Ez még tavasszal készült bükkfürdőn!

Kép

Bye: Judit

mamiblue

mirosz, nektek van védőrács a kandalló előtt? Párom most akar csináltatni, nehogy történjen baleset, de szerintem az jővőre is ráér :roll:
csajok, kánikúlát mondtak a mai napra, nálunk már nagyon meleg van, úgy kivetköznék, de itt vannak a munkások, tuti megijednének :lol:

Kép
mona76

Kép
mona76

Szia lányok!

Egy gyors bekukk aztán menek főzni.... gyerkőc hihetetlenül nyűgös... jön a foga.... szegénykém.... Ráadásul apa "autója" a kispolák már megint megadta magát, így én fuvaroztam be reggel a munkahelyére és du mehetek érte.... kész öröm a 40 fokban a sok hülye autós tülekedését és idegbaját kivédve a három gyerekkel beügetni Bpre... inkább hűsölnék itthon... de tudom, hogy apának kényelmesebb autózni, mint hévezni....

Moni1973: maximálisan egyetértek... fejés csak ha mucáj..... a legjobb fejőgép a gyerek... meg különben is, dolgozzon meg a kajáért a kis bestia... utána legalább hagy egy kicsit... mert alszik! :)

Bee: Mintha magamat hallanám... A fiam (Dani) azért nem szopott rendesen, mert sárga volt, de nem kicsit... folyton aludt... kínlódás volt a szoptatása! De most komolyan! Vért izzadtunk! Hát cumisüveg és tápszer lett a vége.... én "okos" és "tapasztalt" anyuka hagytam magam megijeszteni és mint állat elkezdtem cumisüvegből tömni a gyereket tápszerrel... a vége.. fentebb leírtam.... a lányom (Encsi) is sárga volt, ő sem nagyon szopott, de 3 hónapig bírtuk táp nélkül... akkor kellett egy kis pótlás, de nem volt több 50-60 ml-nél... aztán 5 hónaptól már az se kellett... Gergő is sárga volt, de nála már rutinosabb voltam, előfordult, hogy óránként cicizett... volt is tejem hál' Istennek!
Amúgy képzeljétek, olyan is volt, hogy amíg a baba szopott az egyik cicimből, addig a másikból kifolyt 40-50 ml! Azt felfogtam az avent anyatejgyűjtő kagylóival és ment a hűtőbe.... amúgy a melltartó betétbe ment volna... különben én nem tudtam menni betét nélkül sehova... 5 hónapig 2-3 óránként cserélnem kellett, mert folyt a mellemből a tej... És ami a legutálatosabb volt, apával nem igazán lehetett teljes az együttlét... a cicik kényeztetése elmaradt néhány hónapra.... hát, ha nem akart tejben (vajban) fürdeni.... szegény apa..... :) úgy irirgyeltem azokat a mamákat, akiknek nem szivárgott a tejcsi.... hát, én nem voltam ilyen szerencsés....
Bee: Várjuk a híreket! :)

mona: dobd elő a pocakod a melósoknak, hátha nagyobb lesz a munkakedvük! :) Amúgy a meleget most nagyon kerülöm... jobb bent hűsölni... bár megyek apáért délután... azt nagyon kihagynám.... móricz körtér, csúcsforgalom, légkondi nincs, ablakot nem lehet lehúzni mert egyik oldalon Encsi (neki a szeme érzékeny), másik oldalon Gergő (neki a füle gyullad be mindig).... szóval lehet, hogy bugyi nélkül megyek....

Bolha: lehet, hogy a csajszi tényleg megérezte a változást... nálunk is ez volt. nekem nem a mensim jött meg, hanem pont 10 hónapos volt Encsi, amikor Gergő a pocimba került... azonnal kiköpte a cicit! Gergő detto.... pont 10 hónapos volt, egyik délután még jól bekajált tejcsivel, aztán este már nem kellett... másnap reggel sem... aztán megcsináltam du a tesztet.... megvolt az oka... azóta a szájába sem vette a cicit... illetve, egyszer, de amint megindult a tejcsi, már köpte is ki..... szóval köszi anya, add apának.....

A tervezők egy külön állatfaj! Nekünk is tök jól betervezte a szennyesledobót aztán hívott a kőműves, hogy ha oda teszi ahol a tervben szerepel, akkor szívás van, mert nem férünk el az előszobában... és ez csak egy apróság... volt ennél nagyobb gáz is... szóval..... hjaj!!!

Mamiblue: tündériek a csajok! És olyan jó, hogy két kislányod van!!! Azt szerettem volna én is mindig... és ha a jóIsten is úgy akarja, akkor augusztustól én is örülök nagyon-nagyon!
A házzal kapcsolatban: az nem lenne baj, hogy egységessé szeretnék tenni az utcaképet (ahogy ők mondják), de akkor tényleg mindenkire legyen kötelező, ne csak ránk....

Az utazással kapcsolatban: egy hete találkoztam egy ismerősömmel, aki azt mondta, hogy a barátnőjük 36 hetes terhes és nem engedték repülőre ülni Londonban, így most autóval kénytelen hazajönni. A légitársaság sajnos megtagadhatja a kismama szállítását, ha úgy tartja úrikedve! Hiába hívták fel az orvost, hiába vitt orvosi igazolást... hiába lobogtatta... nem érdekelte a légitársaságot! Az ugyebár kisebb kockázat, hogy a kismama közel 15 órát autókázik, mint ha felülne a repcsire?! Ja, tényleg... az nem a légitársaság kockázata.....

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Mona: a cikk minden szava igaz! De kivitelezni... hát szép lenne akárcsak egy nyögés nélkül is végig csinálni... hát, én ilyen téren nem vagyok egy hisztis fajta... de soxor azt gondoltam nem megy tovább.....

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

csajok jár úszni valaki? Hogy hétvégén voltunk Hévizen, annyira vágytam rá, de nem mertem. Pedig ott azt mondták, hogy már a 30fokos vízbe bemehetünk, csak a gyógyvízbe nem.
Milyen ruhák kellenek nagyrészben a még pocaklakóknak augusztusban? :roll: Most azon agyalok, hogy body, abban nem fog fázni? Vagy rúgi? De abban lehet melege lesz? :roll:
Mikortól lehet levegőre vinni? Van egy ismerősöm, ők hazamentek a korházból, és onnantól mindig a levegőn aludt a gyerek.
mamiblue, nagyon édesek a gyerkőcök :wink:

Kép
mona76

mandala, ne keseríts, mert nekem rendkívül kicsi a fájdalomtűrésem, és nagyon parázok tőle :oops: :cry: de elszoktam hessegetni ezeket a gondolatokat :lol:

Kép
mona76

Sziasztok!

Látom ma mindenki délig volt aktív. :D Hát nem csodálom. Ilyen egy dög meleget... Pocaklakóm is lusta mozogni. Megértem. Na megyek is mert nem is tudok mit írni. Megfőtt az agyam. Ha ez van tavasszal akkor mi lesz még itt nyáron?? :shock:

Na puszi

Rita

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

http://videa.hu/play.php?v=o2n57ewjKsVSEGdo
ez nagyon jó Kép
csajok, times is régen volt, nem?

Kép
mona76

Sziasztok!
Na végre nincs olyan meleg.
Egy kérdés,ki hogy van vele?
Nekem a babó csak jobb oldalon mocorog.Lent is fent is, de a köldökvonal a határ.Nállatok?
Jók a képek,irigylem ezeket a nagy házakat.
mandala remélem igazad van a szoptatással,mert nekem mind a két gyerkőcöt tápszereznem kellett és most őt nem szeretném,ezért elhatároztam,hogy ha kell,akkor óránként etetem.De nemn fogok fejegetni!!
tuza edit

Hello!

Mona: Times írta, hogy most nem tud jönni egy darabig, ha jól emléxem! Nekem még csak téli csajszijaim voltak, kb 1,5 hónapos korban mentünk ki, addig csak 5-6 percre vittem ki az erkélyre őket. Van aki nyáron már rögtön kiviszi, de szerintema melegtől is óvni kell őket, tehát 35 fokban tuti nem fogok vele kint sétálni sokat!

Mandala: Hát...én meg 3 kislányt szerettem volna.:D De ezt csak csendben mondom, meg ne sértődjön a pocaklakó!

Edit: Én tegnap fürödtem és ahogy ültem fel a jobb oldalamon mintha teljesen kirajzolódott volna egy kis kifliforma. Baloldalt meg szinte lapos lett a hasam...lehet, hogy már nem is haránt fekszik vagy még mindig forog! Mi most jöttünk fel a játszótérről, azért árnyékban elviselhető volt csajokról meg ömlött a víz, ahogy szaladgáltak!

Én a tejcsi növelésére is fogok homeopátiás bogyókat szedni, remélem így lesz elég. Én sajna csak 8 hóig szoptattam mind a kettőt, de mind a kettő magától hagyta abba...nem kellett már nekik este sem...

Képzeljétek! Megszületett a család legkisebb tagja! :D Vendel 4100 gr és 53 cm. Jó kis ducóka lehet. :D Sajnos messze vannak, így csak hétvégén tudjuk meglátogatni őket!

Kellemes hüvős estét! :lol:

Judit

mamiblue

Sziasztok!
Megjöttem a dokitól, szerencsére minden rendben. A külső méhszáj ugyan egy picit tovább nyílt, de a belső teljesen zárt. A gyakori keményedésre és görcsölgetésekre a 3*2 Magne B 6 mellé 3*1 No-spát kell szednem. Ja, és holnapra berendelt uh-ra. Végre újra láthatom a kis Zsebibabánkat!
Lányok, nagyon szépek a pocakos képek. És a házak... Csak csorog a nyálam... Amióta az eszemet tudom kertes házra vágytam, és ki tudja összejön-e valaha? És az a gyönyörű környezet...erdő, hegyek! Imádom a hegyeket!!! Erre az a bolond gólya idepottyantott az Alföld közepére és úgy alakult, hogy itt is ragadtam. :?
bee73

Sziasztok!

Már itthon.....
Hazaértünk, aludtam... most meg nagyon éber vagyok... Mit fogok éjjel csinálni?

Utazás
Légitársaság válogatja, hogy megdig engedik fel a kismamikat...
Az Alitalia, az Air France, és az Aerolineas 35 hétig simán, utána igazolással engedi fel a kismamikat...

Szoptatás
Nálunk alighanem lesz cumisüvegezés is... :oops:
Óránkénti szoptatás.... az azt jelenti, hogy mást se csinálok.... :roll:

Edit
Nekem egyik gyerek a gyomromat, a másik a hólyagomat rugdalja...

Mona
Hőmérséklettől függ, hogy mikortól lehet kivinni... Nyári időszakban már az első napoktól... persze nem a déli hőségben...
Vendég

Mona: a lányom aug. 6-án született... dög meleg volt amikor vittük haza. Igazán a következőket szereztük be (anyósom varrta):
kis body (én hosszú ujjú pamutot javaslok, ők még annyira nem mozognak, nem melegszenek úgy ki... vékony rugik és vékony sapka. Az azért jó, mert ha fúj a szellő, ne kapjon huzatot a füle. A lényeg, hogy nem kell agyontakargatni. Szerintem egy vékony pléd elég rá éjszakára is.
Mi így hoztuk haza abanyust és mindjárt még keresek néhány fotót a rucikról amiket hordott....

Szóval összegezve: azt gondolom rugiból elég egy 4-5 db, és szebből elég egy, mert hamar kinövik....
Bodyból nekem volt leglább 10, mert ha a kaki kicsurgott, vagy bemelegedett, azt gyakrabban cseréltem, sőt otthon soxor csak bodyban volt.
Kép

Kép

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Kép Buenos Aires-i forgatag
Kép Evita sírja

Kép A híres Casa Rosada
Vendég

Nagyon szépek a képek.... gyerekek, házak, pocakok.... :lol:
Vendég

felteszek még két fotót, az egyik a hazajövetel másnapján készült, a másik pedig azért, hogy megmutassam hogy altatta a lányát az apja, amikor a kis manónak nagyon fájt a pocakja....

Kép

Kép

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

mandala, nagyon édes, a fehér rugi alá mit adtál? Bodyt? Bocsi, de fogalmam sincs ezekről a dolgokról :oops:

Kép
mona76

Mona: igen. én mindig adtam rá bodyt... az mindig pamut volt, így nem allergizál, és kellemes viselet, a nedszívó képessége is jó. Azért van így beöltöztetve, mert ahol laktunk ott nagyon hideg volt nyáron, alig jött be fény és napocska, amúgy meg indultunk sétálni. Akkortájt ha kimentünk, egy vékony takarót (horgolt) tettem rá (nem plédet!), és semmi mást.

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Mandala
Gyönyörű..... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Sabine: Köszönöm szépen! :) Legyek őszinte? Bár mindenki azt mondta, jaj, milyen gyönyörű gyerek..... én mindegyiknél azon gondolkodtam, miért mondják, hisz olyan csúnya...... :oops:

Állítólag minden anyának a sajátja a legszebb... de hát valljuk be őszintén.... püffedt volt a szeme, a bőre tele tejkiütéssel, ráncos, vékony, hosszú... szóval nem láttam olyannak őket, mint a mesekönyvekben a szép csecsemők... persze hónapokkal később, már más volt..... de újszülöttnek.....
Szóval köszönöm az elismerő szavakat, de hát.... szóval szerintem annyira nem volt szép.....

Mutatok egy képet, és bár aranyosnak tényleg mondanám... de szépnek?!.......

Kép

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

na, most hogy telepakoltam az oldalt a gyerekeimmel (utóloag elnézést mindenkitől!!!), megyek kutyust etetni, mert az én drágám elaludt a szőnyegen fekve.... :)
Jó éjt lánykák! Pihenjetek jól!

Pussz!

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Mirosz
Nagyon csini kismami vagy! :)
Na és a kályhátok is gyönyörű!
petyaanya

Jóóóóóó reggelt!

Kis pocak felkeltett fél 6-kor, azóta nem bírok magammal, ráadásul tegnap bedinnyéztem és most folyik a nózim. Ugyanis én "okos" elfelejtettem, hogy allergiás tünetelet produkál nálam a görögdinnye. Két pofára toltam be, a pocakomon is csúrgott a leve.

Annyi képet raktatok fel, el vagyok ájuldozva! Gyönyörűek a házikós, a pocakos, a családos-babás, no meg a BaSa-i képek! Úgy szeretek ilyeneket nézegetni! Annyira cukik a bébieitek, igazán büszkék lehettek rájuk!

Pattogo, nem irigyellek ebben az építkezős témában! Komolyan, néha kiakaszt, hogy ebben az országaban mindent olyan qrva nehéz megoldani, megcsinálni, kivitelezni, mintha a hivatalokban fogyatékosok ülnének!!! Bezzeg ha valami mondjuk az adóbevallásoddal nem stimmel, arra azonnal rászállnak, még azt is kiderítik fél perc alatt, hogy milyen bugyi van rajtad! Őrítő mi megy itthon!!! :evil:

Mona, én is sokat filózok az öltözködést illetően. Fogalmam sincs mit és mennyit fogok ráaggatni a gyerkőcre. Azt sem akarom, hogy csurogjon a hátán a víz, de azt sem, hogy a felelőtlenségem miatt megfázzon. Leginkább azt látom, hogy nyáron is, mint valami eszkimót beöltöztetik a kicsiket. Milyen rossz lehet,csórikám még szolni sem tud, hogy baromi melegem van.
Van egy ismerősünk akinek az 5 hónapos kisfia olyan lábszagot produkál, mint egy felnőtt! :lol: Brutál ! Mondjuk lehet azért is, mert a 30 fokban is rugit húznak rá, arra egy zoknit és még a kocsicipőt.... pffff
Szerintem az enyém olyan kis naturista lesz...., mondhatám FKK :D

Pocakról annyit, hogy én is a jobb oldalt érzem kb a köldökömig, onnan balra alig. Napközben meg lennt van. Éjjel meg kirúgja az oldalamat! Tényleg, ahogy megfordulsz az ágyikóban egyik oldalról a másikra, ő is átcsúszik, vagy fixen egy helyben marad??? Mivel ha megfordulok éjjel, mindig elkezd mocorogni.

Minilizának én is nagyon drukkolok, remélem minden rendbesn lesz a továbbiakban is!!!! Bee, örülök, hogy jók lettek az eredmények. Én a jövő héten megyek, már várom!!

Kép
h.bogesz

Ja, a meleget még jól viselem, de izzadok, mint egy sörösló! Mostanség kezdett el a derekam nyilalgatni, de elég erősen és olyan furi, mert ilyenkor ha rápillantok a derekamra, komolyan olyan csíkok vannak rajta, mintha viszeres lenne :shock:
Először azt hittem terhességi csikok, reped a bőröm, de nem. Előjön amikor fáj a derekam, aztán pár óra és elmúlik. Nem értem!

Kép
h.bogesz

Sziasztok

Mandala
Tényleg szépek a gyerekek :lol:
Szerintem még gyűrödten ,magzatmázasan is nagyon de nagyon szépek.Barinőm is azt mondta szép ez a picur?amikor megszült,mondom neki bolond vagy gyönyörű :wink: :D

Bogesz
Látom dinnye téged sem hagy nyugodni,de legalább te már be is lakmároztál belőle.Én még nem mertem venni,mert nem bíztam benne hogy jót fogok ki ennyi pénzért.Sárgadinnyét vettünk ,de az sem az igazi még.
Egyébként egészségedre. :wink: Allergiás tünetek?
Bébi nekem most ebbe a melegbe már éjjel sem hagy aludni.Tegnap 12.15 volt mire álomba szenderültem.Reggel meg alig bírtam felkelni 7-kor.És csak 1× voltam kinn éjjel.

Nekem Dius is július végén a legnagyobb kánikulába született.És ráadásul mi anyóséknál laktunk tetőtérbe ahol volt 40 fok mire kijöttünk kórházból. :cry:
De ennek ellenére simán elfér bébin body és vékony rugi,valamint sétáknál sapi is.
Bár én szerettem amikor pucéran volt kis hurkája ,mindig azt pusszantgattam :lol: :lol: :lol:
Az az igazság ruhaügyileg aggódtam nem lesz elég ,de annyi van ,hogy kiborul a szekrényből.Tegnap is kaptam szomszédomtól kisfiús bodykat ,rugikat amik pamutok ,mert az nekem kevés volt.Most már udariasan megköszönöm ha valaki adni szeretne,mert úgysem tudnánk felvenni annyi van.
Egynek örülök nem kell naponta mosnom majd :wink:
Ha úgy gondoljátok szívesen átadom használatra lányos maminak a Dius cuccait ami maradt.Képet kértek szóljatok,vagy mire van szükségetek?Nagyon szívesen adok..... :wink:
Judit

Kép

Kép
jucu

sziasztok, szépek a gyerkőcök!!
pocakok és házak is :)
nekem meg a köldököm felett rugdos többet. de oldalt is szokott. de az ritkább mostanában. néha meg a húlyhólyagomra áekszik, és majd bepisilek. szóval lehet már megfordult, vagy gyakorolja a helyzetét :)
juj, lányok,ma nagyon meleg lesz!!!

mi még alig vettünk vmit, sőőőőőőt, semmi érdemlegeset :D el kellene kezdeni...azt hiszem....

majd csinálok ma pocakos fotót és teszek fel. egyébként érdekes, de az összes mendemonda szerint, ami jelzi,hogy az utód kisfiú vagy kislány lesz-e kisfiúra illő dolgaim vannak. :lol: lehet itt zsuzsizzuk és mégsem zsuzsi lesz :lol:
dimet

Sziasztok!

Na, reggel megvolt az uh, végre láthattam a Picurkát! Már amennyit látni engedett magából... Egyfolytában ugrált. Most éppen fejfekvésben volt. Lábacskáit szemérmesen összezárta, csak hosszas unszolásra engedte meg a dokibácsinak, hogy megkukucskálja. A doki megerősítette, hogy kukacot most sem lát. Becsült súlya 1000g körüli, HC: 25,6 cm, AC: 22 cm. Jövő pénteken megyünk újra 4D-re, már azt is nagyon várom.

Lányok, szépek a képek!
Mandala, tündéri a kis családod! Majd én is teszek fel képet a fiókáimról.

Pattogobolha!

Nagyon boldog névnapot kívánok!
Kép

Szép napot mindenkinek!

Bea
bee73

pattogo, boldog névnapot kívánok!
Kép

Kép
mona76

Sziasztok Lányok!

Remélem mindenki jól van.

Szeretném mellékelni Nektek a múlt pénteki UH felvételt.
Faros lett a picinyem és állítólag ebben a fekvésben nem nagyon lehet jó fotókat produkálni, nem tudom mennyire kivehető.

Szóval a pofija látható a turcsi nózijával, a feje mögött az egyik, előtt a másik lába és az álla alatt a keze. Érdekes póz :D

Kép

Viszont nagyon nagyon durván keményedem. Szinte minden mozdulatra beáll a pocim egy kis időre. A méhszájam zárt at UH alapján, ezért nem rohanok orvoshoz, de azért aggaszt. Az UH-n azt mondták, hogy valószínűleg a farfekvés miatt. Szerencsére jövő héten megyek controll-ra...

Üdv.
Copfi

Kép[/url]
Kép
Kép
copfi
Budapest

Hű de érdekesen sikerült feltölteni.. :shock:

Kép[/url]
Kép
Kép
copfi
Budapest

Copfi: Konyakozz be édesem! Nem vicc, az lazítja az izmokat, az jó a keményedésre... és még a kedved is jobb lesz... :) :D

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Mamiblue!
Nem kandallónk, hanem cserépkályhánk van. Még csak egy párszor gyújtottunk be , mert csak februárban lett kész.

Mona!
Egyelőre nincs védőrács a kályha előtt, de az ilyen biztonsági intézkedésekkel még szerintem is ráérünk.

A tanfolyamon nekünk azt mondta a védőnő, hogy igazából születése pillanatától alkalmas a babó arra, hogy levegőre vigyük, de az első hetekben inkább csak az udvaron, teraszon levegőztessük, ne pedig a bevásárlóközpontba vigyük, mert azért az immunrendszere még kevéssé fejlett. És egy újszülöttre még nyáron se adjuk ujjatlan rugit, vagyis minden testrésze legyen legalább egy vékony rucival befedve.

Edit!
Nekem szinte az egész pocakomat uralja babóka, így a köldököm felett is szokott tornázni, habár most ebben a melegben egy kicsit lustibb.

Bogesz!
És már dinnyeízű volt a dinnye?
Mondjuk most csomó eper érik a kertünkben, de ha leérett én is szeretnék már dinnyét enni.

Dimet!
Mi újság doki váltás ügyében?

Petyaanya!
Köszi! Ma vagy holnap megpróbállak elérni!

Kép
mirosz

Copfi: hogyan kell feltenni a vonalzót? Láttam a "Bonita"-n van mini vonalzó.. hátha fel bírom rakni mind a négy gyerkőcött, mert a babafalvás vonalzó akkora méretű, hogy nem enged a babanet csak 3-at feltenni.... szóval próbálkozom....
addig eljutottam, hogy megcsináltam a vonalzót, de az istennek sem teszi be... mire katt, hogy működjön? Segítsen aki tud, plíííííííííz! Puszi!

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Mandala: napi szinten iszogassak egy picit? Végülis megpróbálhatom..

Kép[/url]
Kép
Kép
copfi
Budapest

Mandala: napi szinten iszogassak egy picit? Végülis megpróbálhatom..

Kép[/url]
Kép
Kép
copfi
Budapest

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: