Sziasztok!
Vonalzót az aláíráshoz kell betenni, ugyi?
Ildi, kislányodnakl gyógyulást, nagyon rosszul hangzik ez a betegség...
Votiv, az én lányom is csak 2,5 évesen kezdett beszélni. Előtte pár hónapig csak mindennek az első szótagját mondta. (Én értettem.) Néha még eg y beszélő gyereknél is nehéz megítélni, hogy mit ért meg és mit nem. Van, hogy csak sokkal később derül ki, hogy vmi megfogta a mondandómból, mert nem jön azonnal visszajelzés, kicsit emésztgeti előbb a dolgokat.
Fibi, színház klassz lehetett (én sem voltam már vagy 3 éve). Fiad dumája nagyon jó!!!
Gabi lányai gyönyörűek, a söröző ifjú nemkülönben! És Denizsa fiai is. Olyan pici az a kis újszülött, az én 4 hósom egy óriásbébi! Milyen jó testvérek, maradjon ez mindig így!
Neet-még egy angol szakos?
Monisa, fürdetési technikád nagyon tuti! Nálunk azért vannak elkülönítve, hoyg a kicsi elalvása után a nagynak legyen egy kis "privát ideje" a szüleival, vagy csak velem.
Szopi: elsőszülöttem szopimán vold, de úgy igazán. Se ujjszopás, se cumi, csak cici kellett neki. Sosem gondoltam előtte, hogy egy totyogót fogok szoptatni. De valahogy ez természetesen alakult. Úgy vettem észre a kicsi beköltözését a pocakomba, hogy szoptatásnál érzékeny lett a mellbimbóm. Pedig úgy terveztem, hogy előbb befejezzük, aztán jöhet a tesó. Egy darabig nem is zavart, aztán kezdett valahogy, hogyismondjam, kényelmetlen lenni, nem tudok jobb kifejezést. Akkor próbáltam csökkenteni a szopikat (napi 3 volt kb.), elterelni a figyelmét (nem mindig lehetett), ilyesmi. Csak akkor adtam neki, ha nagyon kérte,nem volt szívem drasztikusnak lenni. Aztán egyre kevesebbet kérte, és egyre kevesebb lett a tej, lehet, hogy már nem is volt, nem tudom. A végén már csak bekapta kicsit és kész, aztán már azt sem. SZtem csak kipróbálta, hoyg adok-e vagy nem. Tök simán ment a leszokás. Azt nem tudom, hogy pocaklakó nélkül hogy alakult volna.
Ja, és biztos voltam benne, hogy ha a kicsi majd szopizik, akkor ő is fog kérni. Összesen egyszer közelített gyanús mosollyal felém, kérdeztem,h szopizni akar-e, de azt mondta, nem, az kisbabáknak való.
Valami azt súgja, hogy a kisebbikem más lesz, ő kevesebbet lóg rajtam, és csak akkor szopik, ha éhes (annyira gyors, hogy néha kételkedem abban, hogy jóllakott-e), és 2 hónapos kora óta szopja az ujját. Bízom benne, hogy nem azért, mert 2.ként kevesebb törődés jut neki... (Ez az Anyukám elmélete a 2.gyerekekről, és rámragadt, pedig kűzdök ellene!)
Zsanci, Leni, jönnek az újabb babák?