Sziasztok!
Látom, már megy a készülődés, listakészítés.
Nem akarom senkinek osztani az észt, de szerintem szülés előtt nem érdemes mellszívót venni, nem lehet tudni, szükség lesz-e rá. Ákos születése után (!) vettünk egyí kézi Aventet, és sajnos nem volt rá szükség

, de ez csak később derült ki. Alexánál tudtam volna használni, de nekem nem vált be a kézi, majdnem ínhüvelygyulladást kaptam tőle, 30 perc alatt 20 gramm tejcsi, ha lejött vele... Vettünk egy elektromost (Medela Mini Electric), és ezzel sikerült felturbózni a tejcsitermelést, csak tartani kellett, a gép dolgozott, én meg neteztem, vagy olvastam. 10-15 perc alatt tele volt a 2 dl-es üveg.

Szóval én inkább elektromosra szavazok.
Textilpelenka: Valóban hasznos, ha legalább 15-20 db van, mivel a babák, főleg eleinte, hihetetlen mennyiségű tejcsit képesek visszabukni. Nem egyszer fordult elő, hogy a 15 db pelusból egy sem volt már tiszta, pedig 2 naponta mostam!
Mérleg: Mivel Ákit nem tudtam szoptatni, Alexával voltam kezdő szoptató anyuka. Eleinte én is mértem minden szopit, de NEM ÉRDEMES, csak idegesít. Úgysem lehet mindig pontosan ugyanúgy rátenni a babát a mérlegre, csak fals adatokat ad a mérés, mocorognak is rajta, és a digitális ebből a szempontból még rosszabb, mint a hagyományos. Érdemesebb a pisis-kakis pelusok számát figyelni, és a baba jelzéseit, és minél gyakrabban mellre tenni. Eleinte hihetetlennek tűnt, amikor ezeket hallottam, de tényleg igaz. Én is ittam bögreszám a Laktoherbet, de amikor pár napig nem tudtam venni, mert elfogyott a boltban, a tejtermelésem nem változott! Alexa napi 8-10 alkalommal szopott, néha még gyakrabban, ennél jobb tejtermelés-fokozás nem is kell.
Bocs, ha kioktatónak tűntem, nem annak szántam.
Fülbelövés: Alexának is kilőtték (modern, "pisztolyos" módszerrel a fülét, semmi gond nem volt belőle, és egész másképp nézett ki. Még szebb volt

elfogult anyuci vagyok.
Azok a pici gyöngy fülbevalók, amiket belőnek nekik, nagyon szuperül tudnak mutatni egy kiscsajszinak!
Hajni! Jobbulást kívánok! Szegény, jól kijut neked betegségekből a várandósság idejére!