A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Sziasztok!

Steffi,
ha ijesztgetnek Martinnal kapcsolatban, csak irigységből teszik. nagyon "szexi" az a fürdős kép! :)

Zsófi,
kicsi tündér. :) Nincs közelebbi kép? (Mármint Lénáról). :)

Barbi,
mit is kérdeztél. Ja igen. Még szoptatok, de már leszokóban van Melinda. Nem is lakik jól az anyatejjel, kap mellé egész nap gyümölcsöt-zöldséget.

Gabbóka,
nem délibáb volt az, hanem Apja - Melindával a kenguruban - és a nagypapi kísérte őket. Én épp egy üzletben pihentem. :)
'Eccer' csak egymásba botlunk.

Masni,
ez a Balaton dolog a sárga irigységet váltja ki belőlem. Imádok ott lenni, de nem sok alkalmunk van. Bár lehet, hogy szombaton a vizsgám után leszaladunk.

Cancan,
írtam szerintem a fogadtatást. Egyébként a képzeletedre bízom, te tudod milyen. :) Majd látod, ha - alkalmas időben - két csíkot találsz a teszten. :)

Hol vannak a finiselők?

Ja, alakformálás ügyben én amondó vagyok, hogy amennyi zsírt csak lehet, házilag alakítsunk át izommá tornával és jó táplálkozással. Persze én könyebben vagyok, mert a munkám és a hobbim is mozgás. Hiányzik is rettentően, hiszen ez volt az életmódom. Most meg a szopi miatt nem tudok diétázni, és a másik babónak már súlyfelesleggel indulok.
De le kell sz..ni, hogy a külvilág hogyan tekint ránk - persze tenni kell a normális testsúlyért és alakért, de nem mások normái miatt, hanem mert jó. Egyébként pedig az a vadbarom, aki nem látja, hogy azért nincs tinilány alakunk, mert az a műfaj, amit mi most művelünk, az a turbó ANYASÁG.

Györgyi,
elismerésem. Nem lehet könnyű pont este eljönni otthonról. De a gyerekek könyebben alkalmazkodnak egyébként.

No, további szép napot!

Kép

Kép

Kép
memme

Szia Monacs!
Pont gondoltam Rád! Akartam is írni e-mailt csak aztán nem mertem...
Puszi nektek, Dóri nem lehet semmi! Gondolom egyik szemed sír másik nevet :lol: Esküvői előkészületekkel hogy álltok?

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Memme!
Köszi aranyos vagy! Hogy viseled a várandosságot most?

Nemes Gabi nagyon el vagy tűnve... Remélem jól vagy!!!!!!!????

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Most néztem a Híradót. (A Dunán :) ).

A Fővárosi Önkormányzatnak nagyon fáj a foga a Kútvölgyire. Az jön le, hogy csinálni kell helyet a Jánosnak. Forgatókönyvszerű ez kis hazánkban: a jól működő dolgoknak betesznek, kíválóan érvényesül megint a kontraszelekció. És nem átallják azt mondani, hogy "meg kell szüntetni az elitista kórházat, és közkórházat kell létrehozni.". A k...va életbe, hát elitista az, ahol szeretettel bánnak velünk és nem kell félnem? Ahol kivárják amíg megszülök és nem sürgetnek? Hova kiabáljam ki, hogy a kecskeméti kórház ultrahangjára egyszerre négy kismamát terelnek be, szétszórva a törlők és a tamponok és a függönyön túl a fülünk hallatára kérdezik az épp vizsgált kismamát, hogy megtartja-e a magzatát, majd a szonográfus kolleginák folytatjk eszmecseréjüket a síelésről és minden másról, és fájdalmat okoznak és közben egy orvos járkál ki-be, máskor meg dohányoznak a folyosón a kórtermek mellett? Ez plebejus kórház és ettől jó?
Hónapok óta gyűlik a dühöm, bocs. És most félhetek attól, hogy a pangást a Kútvölgyi folyosóján majd felváltja a túlságosan is nagy tumultus.

Steffi,
talán most, hogy újra szedema vasat, meg adott Vidadoktor két doboz Gravidát, talán most jobb lesz erőnlétileg. Lelkileg nagyjából jó.
egyébként akartam mondani, hogy mióta Melinda töményebb kajákat kap este, már csak egyszer kel, és azt is egyre később. esetleg?

No megyek, szép estét mindenkinek.

Kép

Kép

Kép
memme

Memme!
Mit adsz neki este? Én is gondolkodom a megtömésen ne vessen meg senki! Sinlacon gondolkodom és valami zabpelyhes izén füri előtt 1 órával. A baj, hogy ugyan adogatok neki ezt-azt, de nem nagyon fogadja el. Ezért gondolkodom sinlacon az állítólag gyümivel keverve is jó.

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

SZia Monacs!!

Tényleg jó rég voltál! Hát igen növögetünk! :lol: :lol: :lol:

Memme

És fizikailag is jól vagy? Mármint hányinger, vagy ilyesmi? Egyébként nem olyan gáz eljönni, mert csak párszor teszem meg és kb. olyan mintha fodrászhoz mennék. Apukájával szeret lenni, legtöbbször vele fürdik. 3-4 óra az egész. :lol:

Kép
gyorgyi33

Sziasztok!

Bocsánat, hogy tegnap csak gratulálni ugrottam be! De nem volt időm, csak átfutottam amit írtattok!

Köszönjük mindenkinek a dicséretet!!!

Veronikusz,
Hát elhiszem, hogy megijedtél, mikor csörgött a telefon, és egy bölcsiből hívtak! Szegénykém, engem is levert volna a víz az tuti!

Annyira jó hogy tettél fel képeket! Úgy imádom a Lányaidat, olyan szépek! És a kedvenc Balcsim van a háttérben!!! Ez még dob rajta!! Arról már nem is beszélve, hogy az éjszaki part a szívem csücske!!!

Ez aranyos volt, hogy jössz vissza! Csak akkor már nem láttam, pedig ha láttam volna, akkor tuti jövök! Ilyen kedves invitálásnak nem lehet ellenállni!

Tegnap ugye ugy készültünk, hogy este megyünk a tornászhoz, de hát nem mentünk masszíroztatni, mert hát a Gellért haza ért volna, és el tudott volna vinni minket 6-ra, így nem kellett volna gyalogolni, de hát abban a cudar időben inkább nem mentünk sehova. Így tegnap csak az Arénába és a gyógyszertárban voltunk! Aztán meg mostam, vasaltam. Most is mosok, hát hiába készülni kell a hétvégére.
Bababarát szállásokról ment a mail! Remélem találsz köztük jókat!

Masni,
Örülök, hogy jobban van Máté! Csak így tovább! És annak is örülök, hogy végre Te is szusszantál egy kicsit!!!

Györgyi,
Elhiszem, hogy ha már a munkahelyeden van, akkor ott jön mindenki meg a sok munka és akkor nincs idő másra gondolni! De azért csak óvatosan hazafelé!!!

Zsófi,
Remélem Léna péntekre mire meg lesz a lelet, addigra már emlékezni sem fog a hasmenésére! Szegénykém!!!
Hú én múlt héten kétszer is vásároltam Larának a C und A-ban, ma is voltam de ma már magamnak nézelődtem, de hát neki tudtam volna még vásárolni, azért egy zoknicsomagot csak vettem neki.
Ugye milyen édes ez a ruha! Ma láttam hogy rózsaszín kombinációval is van, de ez jobb szerintem mert olyan vidám!! Kérek képet!!!

A „nyári Léna” nagyon édes!!!

Gyuzso,
Igen, mozog a kis Hercegnő rendesen!!

Eni,
Örülök, hogy már tudtál aludni, csak így tovább!

Heni,
Köszönjük!
Akkor drukkolok az egy csíknak, vagy azóta már vettél is?
Örülök, hogy Ti is jobban vagytok!!!

De jó!!! Jó szórakozást!!! Majd mesélj milyen volt!!!

Barbi,
Remélem hamarosan Dani is jobban lesz!!!
Tényleg? Lara a majmot még csak forgatta, Ő a gumit és az egyik golyót szokta megfogni! Ti is a Brendonban vettétek? Mi igen, és nem is volt más, így ezt tudtam választani! 

Memme,
És mi is veletek drukkolunk!
Milyen Lara? Gyömöszölni való?

Kriszta,
Hogy vagytok??? Rég írtál rólatok?
De édes vagy! Köszönjük! Jól esik, hogy Lara láttán vágysz egy Babóra!!!
És nagyon drukkolunk ám mind a háttérből (igaz lányok?) csak kitartás!!!

Masni,
Jól hangzik a buli!!!
Szegénykém! Akkor állhattok sorba! És ha csak elküldenéd nekik az anyag fénymásolatát, hogy már mindent elintéztél? Ajánlva tértivel? Hm?

Steffi,
Annyira édes Martin!! Olyan szép kisfiú!!!
És én is egyetértek az előttem szólókkal, hogy Ő tudja mi jó neki!
Akkor már csak pár hét és szaladhatsz is!!!
Kérsz valami energiaitalt?

Steffi, Kriszta, GabbóAranyosak vagytok! Nem kell engem félteni, a szám nem kicsi! Csak hát had mondja, a terhesség alatt már megszoktam, hogy mindenki mondja, mondja, hát csak mondja, én meg mosolygok és úgyis azt teszem amit én gondolok!!!

Gabbó,
Hát akkor kicsi megkésve de nagyon, nagyon BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!!!![/b]Hogy ünnepeltetek?
Hiába a májusi gyerek aranyat ér!

[b]Borsa,

Elhiszem, hogy szereted a ctg-t. és milyen volt? Emma is szereti?
Mi volt a kórházban?

Emano,
1* vagytok fent éjszaka az nagyon jó!
Akkor vedd az ágy mellé a hajszárítót és az segít! Hidd el!!! Nekünk nagyon sokat segített!

Lányok!

Nálunk Lara múlt május 4 óta ugy alszik, hogy este 9-kor leteszem és 7-8 ig alszik. Ez tök jó! De én még lefejem a tejcit 12-1 között és aztán én is beesem az ágyba és reggelre uszom a tejben! Ti mit csináltok? Ma úgy gondoltam megpróbálom, hogy lefekszem én is korábban és felkelek 2-kor, akkor több is lesz és így lehet kibírja reggelig. Mert hát úgye nincs sok tejci, és nem szeretném hogy a matrac igya meg Lara helyett! Tanács? Volt valakinek valami hasonló?
Na megyek, mert kezdődik a műszakom! És egyedül fürdetek a nagy kádban!

Ha még tudok jövök és elolvasom a 359. oldalt is!

Puszika

És szép estét!!!

ancsaboszi

Memme!
Igazad van. És még annyi: Eddig, amíg a Jánoshoz pakoltak minden mást, nem tudták, hogy félig összedől? Talán oda kellett volna menni, megnézni.
Én pont a napokban mondtam valakinek, hogy az embernek az első szülése előtt csak elképzelései vannak, hogyan szeretné, de a másodiknál már tudja, hogy ugyanúgy szeretné... És igen, nem sürgetett senki, hagyták a dolgokat a maguk ütján menni. (Vida :D )

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Sziasztok!
MOst értem haza ctgről de az én kicsi lányom olyan lusti hogy szinte nem is volt értelme.
Erika adott cukit, teát meg mindent de nem aktiválta magát...
Lehet hogy most unalmasra fogjuk a figurát, rájött hogy tök jó neki ott ahol van és nem jön ki még egy darabig...

Mindenkinek nagyon szép estét!

Orsi
Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
borsa

Ráadásul pont nem is igaz az "elitista intézmény". Aki ezt mondja, nem tudja, miről beszél, és még soha nem járt ott. Egy kolléganőmnek pl. itt feküdt az apukája vérkézési zavarokkal, elég súlyos állapotban. Ide küldték, mert itt tudták a legjobban kezelni. Autószerelő. Elitista?

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Szép estét mindenkinek!

Nem tudtam jönni most , mert APa szabadnapos volt, ugyhogy inkább nem ültem a gép előtt.. Együtt volt a család.. :D :D
Aztán meg a háztartásban is utolértem magam..

Olvastam meg láttam a TV-ben én is tegnap, amit a fővárosi akárkicsoda, meg a SOTE rektora mondott a kútvölgyiről. :?
Aztán a hírtvn is néztem,, na reggel meg kedvenc H.Á. barátnőnk volt a Mokkában, de a lényeg számomra az, hogy a sote nem adja oda.! szóval hiába kell az önkorminak, ha a sote-é, nem?
elvenni meg milyen alapon? az jogellenes-ezt mondta a rektor.
Szóval én bízom a sote vezetésben és abban hogy nem adják oda.
A főváros csapjon le más épületre azok közül amiket már megszüntettek!!!

Felrakok pár képet, Encinek megengedtem,hogy maga egye a Kinder Pingvint, hát utána volt takarítás, ruhacsere stb.
Kép
Kép

Bocsánat hogy nem tudok mindenre reagálni, de annyi írtatok, nehéz lépést tartani.
Nagyon ügyesek a babák, ahogy olvasom....Martinka főleg! :D
Jázmin is ennyit aludni, de édes! :D

Veronikusz, írtad,hogy még felkelsz éjjel, még szoptatod Szofit?
Vendég

Sziasztok!

Csak halkan jegyezném meg, hogy az elitlista annyiban állja meg a helyét, hogy a pártállami időkben tényleg az volt. Kicsit régen volt már, de úgy ráragadt ez a kórházra.
A kórház (az épületek)a főváros tulajdona de a Sote az üzemeltetője. Úgyhogy itt még bármi lehet, kérdés ki keveri jobban a kártyát.
Én mondjuk már könnyen beszélek, a tervet teljesítettem, így mostanában nemigen megyek a Kútvölgyi felé, kivéve, ha anyóspajtsékat látogatjuk.
Memme nem csak a kecskeméti ilyen gáz. Én hasonló okok miatt jöttem át az uzsokiból még amikor az elsőt vártam. Másfél óra várakozás az UH elött, majd eegyik kismama húzza fel a bugyiját, a másik meg már tolja is lefelé. Tiszta gáz.

Réka
Vendég

Memme,
nehogy sárgulj, még lelkiismeretfurdalásom lesz!
Inkább gyertek Lellére a hétvégén HAJÓKIÁLLÍTÁS lesz! Mindenféle jó kis pavilon, szép hajók, ha jöttök ihatunk egy finom capuccinot, naaa???

Steffi,
szerintem jó ötlet, ha jól bevacsorázik Martin, nem kell azt megtömésnek hívni :-) A Sinlac rizs és szentjánoskenyér alapú, jól megtölti a kis pocakját. Kíváncsi vagyok mit szól majd hozzá, állítólag a tápszerhez hasonló az íze.
A zabpelyhes izé micsoda???

Ancsa,
olyan aranyos és figyelmes vagy :-) Nem intéztem még az Illetékihivatalt, majd jövőhéten a rohangálós napon! Nem szeretném Mátét vinni az ügyfélszolgálatra.
Sajnos tejügyileg nem tudok tanácsot adni, nekem sosem volt ilyen gondom :-(

Mindenkinek jóéjt, nyugodalmas alvást!

Masni
masni

Sziasztok!
Az elitista azért is iagz méág mindig, mert még mindig ez a köztisztviselők és képviselők hivatalos kórháza.
És régen valóban nem lehetett oda csak úgy bekerülni...

Ez a bélyeg már rajta ragad. És én is azért mentem anno oda, mert tudtam, hogy a többi kórházhosz viszonítva ELIT az ellátás... Ez van, a többit minősíti ez, nem a Kútvölgyit

Monacs, üdv!!!

mtunde

éjszakai felkelés:
Szofi tápszert kap éjjel és ha úgy megtömöm, hogy a fülén jön ki a tejpép vagy valamilyen főzelék, akkor is felkel. :oops: Van hogy megeszik egy üveg főzeléket és még benyom mellé joghurtot is.
És igen. Mióta megszületett Kata, azóta nem aludtam még át egy éjszakát se, mert bár 4 hónapos kora után már nem evett éjjel, de foga vagy valami nyavaja miatt mindig fel kellett kelni hozzá. Sokszor 3 órákat volunk vele fent, mert kipattant a szeme és 3 órán át nem bírt visszaaludni. Most már jól alszik, de most meg Szofi bulizik. Lassan már megszokom ezt az alvásmódot. (Ma 5-kor keltettek. Lehet hogy éjjel tökig le kellett volna húznom a rolót. :oops: )

szép napot!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Jó reggelt!

Ancsa,
"gyöntölnivaló". Gyöntölés - a családi szlengben szeretgetés, babusgatás, "dundizás", mindent a kéznek..., puszilgatás.

Steffi,
a doktornőnk semmilyen tápszert nem ajánlott nekünk. Viszont este elalvás és az utolsó - mostmár inkább csak komfortszopi előtt - adunk neki alma-krumplit, vagy gyümölcsös rizst, grízt. És így a reggeli kelés is kitolódik egy kicsit. Azokata fél-hatokat, néha fél-ötöket nagyon nem szerettem.

Györgyi,
gondolom, hogy nem csinálnád, ha nem esne jól. Nekünk meg az esik jól, ha látunk.

Masni,
az én párom imádja a hajókat, szerintem szombaton a vizsgám után lemegyünk. Köszi, hogy szóltál. Vasárnap sajnos nagy- és dédszülők jönnek. Azért "sajnos", mert keveset vagyunk hármasban és én mindig mondom, hogy ők ráérnek, jöjjenek unokázni hétközben. Akkor még jól is jön a segítség. Végülis apósom megértette ezt.

Finiselőknek továbbra is: :) :)

Kútvölgyi-téma:
Igen, tudom, régen a főkáderek kórháza volt. De mára kivetítve az manipulálás. MA BÁRKI SZABADON VÁLASZTHATJA. Én is csak egy egyszerű, mezei tanár vagyok. (Bár én nem is kórházat, hanem orvost választottam) De nagyon nem kéne azt sugallni, hogy "kisemberek, látjátok, majd a fővárosi önkormányzat igazságot tesz végre". Felháborító.
Kecskemétről van még néhány rémtörténetem és olyanok is, amelyeket ismerőseim meséltek, más vidéki kórházakról is. Tisztelet persze mindenhol a kivételeknek. Tudom, hogy a Kútvölgyi a kevés kivételek közé tartozik. Azt is tudom, hogy nem a rossz színvonalúak fogják összekapni magukat, a tendencia épp az, hogy a még meglevő jó intézményeket is úgy túlterhelik, hogy ez a legjob akarat mellett is a minőség rovására megy.

Mennem kell, éhes a Csöppke.

Kép

Kép

Kép
memme

Kép
Buli van

Kép

Kép

Kép
memme

Én nem tudom, a szöveg elszállt.

Annyit akartam még, hogy

Nemesgabi, ezeka kék szemek veszélyesek lesznek majd a férfinépre. :) Még így, kindercsokisan is.

Györgyi,
jól vagyok, nincs hányinger, remélem nem fog nagyon gyötörni. Mert hát egyedül vagyok Melindával reggel és sokszor egész nap, remélem kegyes lesz hozzám az ég. Viszont néha nagyon dobog a szívem. Az időjárási frontok előtt mindig, de néha egyébként is.

No, mintha kezdenék itt túltengeni. Lekopok. Megyünk úszni ma!

További szép napot!

Kép

Kép

Kép
memme

Jó reggelt!

Steffi
Remélem jobb volt az éjszakátok, annyit gondoltam rád!!!

Memme

Az jó, hogy nincs hányingered. Egyik ismerősöm is babát vár, a kisebb egy éves lesz és hát teljesen ki van szegényke! Akkor te nagyon jól viseled!! Ügyi vagy. Aranyos a kép!!

Gabi

Nagyon édes!!! Szó szerint!!
:lol:

Ancsa

Nekem is így volt a cicm, de valahogy normalizálódott. Én nem fejem már le olyan későn. Alszom. :oops: Én is kérdeztem a lányokat akkor, azt írták, már nem tudom ki, hogy majd átáll a cici. :roll:

Masni

Hú, most hogy írtad Balatonlellét....Nyáron megyünk két hétre! Alig várom!!!!!!!!!

BArbi

Remélem gyógyultok!!!

Eni???

Minden ok? Nem eltűnni!!!

Merciről is jó régen hallottunk!!

Kép
gyorgyi33

sziasztok!

Memme!
Nagyon édeske a lányod!!!

Györgyi!
Hát nem volt jó. igaz kijött a mit tudom én hanyadik foga. elegem van

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok!

Mindenkinek szép napot!

Cukipofa,
Türelem, tudom könnyű ezt mondani, de hidd el már csak egy kis idő, és TE is az üvegajtó másik oldalán fogsz állni, és mutogatni a gyönyörű Babácskádat!

Szia Monacs,
De jó hogy jöttél. Ez a telepátia! Pont valamelyik nap nézegettem az iwiw-en az ismerősöket, és akkor láttalak, és gondoltam rád, hogy milyen rég voltál!
Édes lehet Dóri!
Kérünk friss képeket!!!

Most olvasom! Esküvő? Mikor?

Borsa,
Emma jól érzi magát odabent, és hát ez nem is csoda! Hallja hogy mi van itt már csak a kórház körül is, és gondolja amíg csak lehet bent marad! És igaza van!!

Szia Gabi,
Jó hogy jöttél! Már aggodtunk! Azért néha tessék ám benéznék, annyira, hogy jól vagy! :lol: ok?
Nagyon édes Enci!!!!

Masni,

:wink:
Az én férjem is szereti a Hajókat, emlékszem az első közös nyaralásunkra Tenerifén, vagy egy fél napot töltöttünk a kikötőben!

Veronikusz,
Azért jó lenne ha Hármaska előtt pihenhetnél egy két éjszakát! Remélem sikerül!!

Memme,
Hát ezt nem ismertem ezt a szót! A mi családi szlengünkben ez nem szerepelt eddig! :wink:
Nagyon édes ez a bulis kép!!!

Remélem már mindenki jobban van!!!

ancsaboszi

Györgyi,

Köszike!
Igen nekem is ezt mondták mások is, és remélem így is lesz! És már jele is volt, mert ma reggelre kevesebb folyt el! :lol:

Steffi,

:cry: Miért???? Úgy sajnálom, hogy ennyire nem hagy aludni téged a Kisfickó! Persze az oké, hogy igényel téged, na de ennyire!!!
Napközben sem alszik?

ancsaboszi

Sziasztok lányok!
mi újság veletek?
Mi jól vagyunk csak nyűgösködünk!!!!Fáj a pocink :( !Elküdtünk apát a gyógyszertárba infacolért!
Hogy jobb szoptatni egyszer csak egyik ciciből vagy mind a kettőből??

emano/Andi
KépKép
emano

Ancsa!
napközben alszik, éjszaka nem. pedig mikor felébred éjszaka látszik, hogy álmos. ez az állapot 2 hónapja tart és megmondom frankón, nem érdekel az sem ha valaki utálni fog, hogy a hócipőm ki van. főleg azért mert előtte már olyan jól aludt, hogy azt hittük mostanra már átalussza az éjszakát nem úgy alszik mint egy újszülött. de még újszölött korában is 3-4 órákat aludt egybe. na bocs, nem neked szántam, remélem megértesz.

emano!
a la lache liga azt mondja, hogyha szopizott az egyikből kináld meg a másikból is hátha elfogadja. ha nem akkor már nem éhes. egy idő után egyébként be fog minden állni. az infacol nekünk nem jött be, remélem nektek igen! ha tudsz tehetnél fel képet!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

EMano

Szerintem is úgy jó, ahogy Steffi írta. Jázmin egyébként kettőből szopizik. Sajnos már csak reggel. :roll:

Steffi

JAj ez hihetetlen! Annyira megértem, én tutira nem bírnám. Már egy-két keléstől is ki voltam akadva. Azt elfelejtettem megkérdezni, hogy napközben összesen hány órát alszik Martin?

Kép
gyorgyi33

györgyi!
napközben 4-5 órát kb.

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

steffi!
Úgy szoktam megszopizik az egyikből és ha nem elég akkor adok a másikból!
Azt mondod nektek nem volt jó az infacol??Mi vált be??? Kép

emano/Andi
KépKép
emano

emano!
köszi a képet! jajj, de édes!!!! szerintem jó ahogy szoptatod! a la lache liga tök jó, de azért az anyai megérzésnél nincs jobb! hát nekünk nem nagyon jött be semmi sajnos. simiztem a hasát, tigristartás, de az infacol kb 5 nap alatt elfogyott és semmit nem ért! GYörgyivel mi meg is szívtuk mert mi ittuk a herbáriás tejcsináló teát és abban édeskömény van és az nagy mennyisében megfogja a babákat, hascsikarást csinál nekik attól puffadnak fel! még minket is megfogott! a babáknak egy hét kellett mire túljutottak a nehezén addig Martin pl. nem is tudott egyedül kakilni se pukizni! úgyhogy ha iszol ilyen teát szerintem hagyd el igyál milupát abba nincs ilyesmi és tök jó kis tejcsit csinál! legalábbis nekem bejött. mi még szélcsővet használtunk, ha nagyon feszengett már, aztán csak imádkozunk, hogy nőjje már ki! de ahogy elhagytam a hülye teát vége lett. vannak homeos bogyók is ebben györgyi vér profi, de hát az is személyre szabott. mi próbáltunk a gripe watert, az egész jó volt, de nem szűnt meg tőle a hasfájás! van még espumisan csepp is, sokféle van, de szerintem a többiek is jönnek majd a jó tanácsokkal!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Steffi

Hát ... szerintem az nagyon sok!!! (Mondjuk Jázminhoz képest) Emlékszel arra a könyvre amit együtt rendeltünk és te már át sem vetted mert olyan sokára jött meg? Sok hülyeség is van benne, de azért jó dolgok is. Abban pl. az van, hogy a 4. 5. hónaptól napközben már nem szabad 3 óránál többet aludni a babának, mert akkor éjszaka tutira nem fog. :roll: Persze tudom hogy minden baba más, de a 4-5 óra nagyon soknak tűnik. Ha gondolod kölcsönadom a könyvet, nagyon sok hasznos dolog van benne az alvással kapcsolatban. Én betartottam egy csomó mindent és szerintem azért ilyen ügyi Jázmin. Pl. Én délelőtt max. háromnegyedórát hagytam aludni, mostmár magától felébred. Délután pedig két óra kb. Szintén már magától felébred. És később max. 20 perc séta közben, de amióta végigalszik éjszaka 11-12 órát kihagyja a sétás alvást, csak nézelődik. Teljesen beállt így, persze azért én is igyekeztem így szoktatgatni oylan 3 hónapos korától kezdve, de egyébként a kajaidőket meg ő maga "állította" be magának. Ezeket az alvásidőket nagyon betartom minden nap, mert ha megborul, rögtön észreveszem rajta, valahogy nem olyan kis kiegyensúlyozott, mosolygós. Na mindegy, ha bővebben érdekel írjál privit és viszem a könyvet! :) :)

Emano

Nagyon édes!!!! Milyen kis komoly!

Kép
gyorgyi33

Sziasztok!

Steffi! Maximálisan megértelek. Naná, hogy ki vagy akadva, és én is ki lennék. Ha legközelebb találkozunk, elbeszélgetek ezzel a Martin fickóval! :D Méghogy kikészíti az anyját! Szeretgesse inkább, de napközben! :D

Lilluska, tegnap elfelejtettem reagálni. Igen, nagyon jó volt ez a 1,5 hét prögés. Múlt héten itthoni munkám volt, most meg ez a 2 nap a munkahelyemen. Nagyon felüdített. De köszönöm szépen, elég is volt! :)

Memme
, tök jó, hogy nem vagy rosszul, énis ettől félek csak a második terhességnél. Bene reggeli után már menne valahova el, de ha én fetrengek, akkor szívás van! :roll:

Emano! Próblád meg az infacolt először, aztán jöhet a többi, ha nem jön be. Benének az infacol is segített, de neki nem volt erős hasfájása. A gripewater viszont csak puffasztotta őt. Annyira egyedien reagálnak. Viszont az jó, hogy itt mindenki felsorol mindent, hogy mi használt neki, és aztán csak kiderül, nektek mi jön be.

Tünde

mtunde

Azt iszom :evil:
De van itthon Humanas is?azt nem itta senki??

emano/Andi
KépKép
emano

Emano

Én a Naturlandost ittam, attól nem fájt Jázmin pocija és sok tejet csinált. Hát próbálgasd. Tényleg mindenkinek más jön be és persze minden babának. Ha görcsös hasfájása van, akkor Cholhicum-ot jó rá adni, egy golyót azelőtt, amikor szokott neki fájni. Ha inkább pukizós, szeles, akkor Licopodium, szhintén egy golyó, szopi előtt, vagy után, attól függ mikor fáj neki. Ezt a dokinénimtől kaptam és Jázminnál nagyon bejött.

Kép
gyorgyi33

Sziasztok lányok!

Emano! Nagyon szép Balázska, de aranyos! Nekünk a z Infacol nem jött be, de az Espumisan cseppek igen, Meg vettem meggymagos párnát a dm-ben, azt a mikroba kell tenni,és melegen a pocijára. Sajnos nemigazán lehet mit tenni, egyszercsak kinövik. Addig meg türelem, és tornáztatni a kis lábait, hogy ki jöjjöj a puki, meg simizni a hasát...stb. Szóval gyógymód nincs, csak az idő. Ahogy telik, majd kinövik. Tudom sovány vigasz, de sajnos ez van.
Vendég

emano!
én most iszogatom a humanás teát most, de tudod az én babám már nem hasfájós. abban is édeskömény van. hát szerintem óvatosan iszogasd!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok! :D
Emano, Balázska nagyon ari. Hihetetlen, hogy nem olyan régen még keresve sem találtam kisebb babát, mint Benedek, most meg olyan, mint egy kis pingvin. Vagy felfújt hólyag... :lol: Tényleg csak azt tudom tanácsolni, amit Steffi és Györgyi is; próbálgasd! Benőke is hasfájós volt, aztán a 8. héttől kezdve kb egyszer csak már nem nyöszögött/sírt/ordított kaja után, és nem húzogatta a lábát. Kinövik. Addig infacol, vagy bármi. Azt hiszem, nekünk végül is enyhített a tüneteken az infacol. Próbálj meg pihenni, vagy csak olvasni, tévé előtt pillázni, ha Balázs alszik. :wink:

Steffi, annyira, annyira sajnálom. Ezt a nemalvást. Nálunk feleennyire sem gázos a helyzet, de engem is megvisel. Ma éjjel 2x keltünk szopizni, de legalább megy a visszaalvás, ha mindez 4h előtt történik.

Memme, nagyon csudajó, hogy jól vagy. Remélem, hogy ez mindannyiunknál beválik. Bár nem nagyon emlékszem, hogy voltam Benővel, általában émelygés kínzott, de hamar abbamaradt.

Gabi, te is jól vagy? Már elég szép pocid lehet, nem? :roll:

Most alszik a döbbenetem. :D

Pusziiiiiiii.
vbea

Biztos ez is gyerekfüggő, de kb hány grammot kell ennie?Vagy valami honlapot nem tudtok, ahol ennek utána lehet nézni??
Olyan 50-60 grammokat eszünk,de van hogy 80at

emano/Andi
KépKép
emano

Györgyi, igen, már gyógyulunk és fejlődünk alvás ügyileg, tegnap 10kor aludt csak el, viszont reggel fél 7kor kelt enni! Juhéé! :D

Steffi, én is gondolok Rátok mindig lefektetéskor, pláne, hogy írtad, h ki kell húznotok a lefektetést! Rájöttem, h nekünk is ezt kell csinálni, mivel ha negyed 9 körül fürdetünk, fél 10-10 körül alszik el és akkor nem kel fel éjjel enni! Szóval az esti szenvedésnél nagyon gondoltam rátok, h ti most mit csinálhattok! Mi énekelünk, táncolunk, zenét rakok fel, hintázunk, mondókázunk, bábozunk :roll:
jaj, ez a nem alvás szörnyű lehet! Dan iegyébként nekem is 4 órákatalszik napközben és éjjel 8-9 órát! Ő nem bíregybe ennél többet, napközben viszont 3 óránként bőg, annyira elfárad, muszáj aludnia, szóval sztem nem baj, h Martin is ennyit alszik!

Emano, hajszárítót vagy porszívót próbáltátok már? Nekem az iszonyatosan bejött! Dani este 6tól 10-11ig volt hafájós, nálunk smmilyen csepp nem vált be, egyedül azok! Bekapcsolod, amikor sír és kész, Dani általában rögtön elaludt!!!

Emano, Memme, Gabi, nagyon édesek a fotók, jó volt a megnézésükkel kezdeni a napot!!! :D

Ja, és tesómat eljegyezték, jövő május/június esküvő!!! :lol: :lol:

KépKép
barimami

Emano, nem az a lényeg, h mennyit eszik, hanem hogy mennyit hízik egy hét alatt, mert attól is függ, hogy mennyire zsíros a tejed! Van egy olyan ismerősöm, akinek a babája kezdettől fogva 200-300-akat evett, de nem hízott eleget, mivel nagyon vizes volt az anyuka teje! Ha 150 körül hízik hetente, akkor mindegy, hogy mennyit eszik!!! Egyébként ennyi idősen ez teljesen okés, Dani is ennyit evett, aztán szép lassan feltornázta magát már 200 körülre! :D

KépKép
barimami

Emano!
édes ez a kis kölyök. Kis komoly és megfontolt! Jobbulást! Az Infacol enkünk se jött be. :oops:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Emano, PORSZÍVÓ RULEZ! Mai napig azzal bealszik Benőnk, ha nagy a gáz (pl túlpörög, és azért nem alszik el). Ahogy Barbi is írta... Benedek talán 1-2x evett eddig egész életében 200 körül, de alig 4 hónaposan a 7 kilóhoz közelít, mindjárt dobok is képet... :lol:
vbea

Kép
vbea

Emano

Szerintem 1 hetesen az jó. Majd ha 4-5 hónapos lesz akkor kell neki 200 körül, ne izgulj! Tényleg az a lényeg, hogy hízzon szépen!

Eni

Várom a képet!!! tényleg nagyon nagy ha 7 kg! :lol:

Kép
gyorgyi33

Aranyos!!!! Kezd hasonlítani rád!!! :lol:

Kép
gyorgyi33

Sziasztok!
Steffi
Hát kár, hogy nem írtál! Tudsz vmit kedvenc doki bácsinkról?
Mi is küzdünk az éjszakákkal, és nekem is tele van a bakancsom!!! :twisted:
Az esküvő 2 hét múlva lesz, hát kezdek izgulni. Még egy darab meghívót sem sikerült kivinnünk, páromnak még nincs inge és cipője, most szombaton vizsgázom, úgyhogy elég jól állunk :? .

A kért friss képek:

Kép

Kép

Kép

Kép

Puszi mindenkinek
Monacs

Kép
Kép
monacs

Eni!
Nagyon drága Benőd!

Emano!
ha esetleg hangos a porszívó akkor próbáljátok ki a hajszárítót, nekünk az jobban bejött, de tényleg csak azért, mert a porszívónk őrült hangos! és tényleg jól eszik a baba! nyugi, no para! ügyes vagy! és pár hónap múlva csak nevetsz majd magadon, mind így vagyunk vele :lol:

Monacs!
Na legközelebb bátrabb leszek. Semmit nem tudunk a dokiról. kéne mennem rákszűrésre, tán jövő péntekre megpróbálok időt kérni. Szilviék jól vannak? hú, izgi az életetek akkor!! templomi is lesz, meg lagzi minden? hol esküsztök?
nagyon édesek a gyerkök!!!!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok!

Eni!!
Beni nagyon kis drága, és tényleg Rád hasonlít! Olyan kis édes!!! HÚ már 7 kg! mi most közelítünk a 6-hoz! És nem eszik még 200 körül, akkor hányszor eszik? Lara most nyomott be 220-at! De mi már csak 5* eszünk!

Monacs,
de jó, hogy raktál fel képeket!!!
Olyan szépek!!!
és nagy esküvő lesz?

Emano,
Nagyon édes a Kislegény!
Én már tegnap írtam neked, hogy a hajszárító csodákra képes! Mi 1 hónosan lettünk hasfájósak, és most kezdjük kinőni!
De szinte az elejétől ott van a hajszárító és ez volt a tuti befutó. Egyszer nem segített, akkor betettük Larát a babakocsiba, és tologattuk a mosogép mellett elaludt! :wink:
Már a hangja is megnyugtatja, de ha a hasára írányítod és közben simogatod, akkor majd nézd meg a hatást!

Mi nem próbáltuk az Inflacot, mert mindenki azt mondta hogy nem jön be.
Mi az espusmisannal kezdtük, attól hányt is Lara. így ezt hamar abba is hagytuk.
Aztán jöttek a homós bogyók!

Ezt küldte nekem anno Veronikusz:
ezt most találtam HASFÁJÓS BABÁKNAK:

Chamomilla akkor alkalmazható, ha a csecsemő élesen sikongat, nagyon nyugtalan, dühös, a fájdalmat nehezen tűri, nehéz megnyugtatni. Az ilyen gyerek állapota melegre és ringatásra javul.

Erős, görcsös hasfájás esetén Colocynthis adható, ha a panaszok a has masszírozására vagy a baba behajlított lábainak a hasra nyomásával enyhülnek.

Dioscorea a szere azoknak a gyerekeknek, akiknél hirtelen kialakuló és periodikusan visszatérő hasgörcsök tapasztalhatók, amelyek erősödnek, összegörnyedve és enyhülnek hátradőlve, illetve a hát masszírozására.

Lycopodiumot tanácsos adni, ha a babának igen kifejezett a haspuffadása és ha az anya által elfogyasztott ételek ezt a puffadást és a görcsöket jelentősen fokozzák.

A fent említett négy szer valamelyikével az újszülöttkori hasfájások 95 százaléka enyhíthető.

Használtunk ebből két félét(na közben megnéztem, a Chamomilla Vulgarist, ajánlotta a gyógyszerész ha hisztisen sír, és nyugtalan, nem kimondott hasfájás, és a lycopodium clavatum-ot meg hasfájásra, így vettünk mind a kettőt), aztán meg jött a tea.
Mecsek baby, ebből sem szabad sokat adni, mert akkor ellenkező a hatás, de 10-20 g nagyon sokat segít!
De ezt is melegíteni kell, szobahömérsékleten nem itta meg!

Na megyek.

puszi

Ancsa

ancsaboszi

Steffi,

Jajj az előbb elfelejtettem mondani!
Hogy dehogy haragszom!
Megértelek, hogy így kivagy!!!
És úgy szeretnék segíteni!!!
REmélem már csak pár nap, és jobb lesz!!!

Lara a járókában van és nézi ezerrel, meg fogdossa a játékait és magyaráz! olyan édes!!

Ma megyünk megint tornára!

ancsaboszi

Monacs

Gratula az esküvőhöz!!! Édesek a gyerkőcök és ők is úgy hasonlítanak egymásra, mint Veronikusz gyerekei! Mint két tojás! Legalábbis a képeken!

Emano

Én elfelejtettem írni, hogy Jázminnál semmi nem jött be a sírásra! Most sem igazán. :( Amíg pici volt, akkor énekeltem neki és attól egy picit megnyugodott. De hajszárító, se semmi. Furcsa egy ízlése van. :lol: Próbáld ki ezt is. :lol:

Kép
gyorgyi33

Monacs!
édesek a lurkók. Tényleg mint két kis tojás! :D
Gratulálok az esküvőhöz! Sok boldogságot! :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 15:06-kor.
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: