A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » Hőmérőzés

Snufi! Köszönöm! :lol:
Már a játszó házban vagy?

Kép
bettike
Eger

Áfinak

A magzat hallása a 20. terhességi hét körül fejlődik ki. Bizonyított tény, hogy a magzat hall, illetve felismer bizonyos hangokat. Klinikánkon folyamatban van egy vizsgálat, amelynek előzetes eredményei szerint a megnyugtató klasszikus zene, az édesanya nyugodt énekhangja a magzati szívfrekvencia enyhe lassulását és kiegyensúlyozott magzatmozgást okoz, míg a hangos, ritmusos dinamikus zene a szívfrekvencia emelkedését, illetve heves magzatmozgásokat váltanak ki. Megfigyelésünk szerint a magzatok által "kedvelt" zeneszerzők pl. Mozart, Bach és Beethoven, míg pl. Brahms és a rock zene kevésbé "élvezhető".
Vendég

Arról nem is beszélve, hogy mikor apja hangját meghallotta, már a pocakban is nekiállt ugrándozni... mai napig ezt csinálja... :lol: Ádám id mesélt neki. Felolvasta nekünk az Röde Ormot... vagy hogy kell írni.. :oops:
szilbee

Akkor én ugye már ne is reménykedjek? most nagyon elkeseredtem de avlószinűleg akkor szilcsinek van igaza. na már bőgök is! mentem lenyugodni!
Vendég

Bettike, nem. Fél 8-9ig a kislányéknál vok mindig. 3/4 9kor kel, és leviszem a játszóházba. (ezért tudok reggelente irni, mig alszik)

"Reményből él a vágy s meghal, ha nincs remény.”
snufi

Jaj tényleg, bocsi én lüke! :oops:

Kép
bettike
Eger

Boni! Nyugi! Csak nem kismamásan vagy érzékeny? :lol:
Azért reménykedni nem csak, hogy lehet, hanem kell is! Hisz sohasem lehet tudni! :wink:

Kép
bettike
Eger

(((((((((((((((((((((((((((((((((((TESÓKÁM)))))))))))))))))))))))))))))))))))

"Reményből él a vágy s meghal, ha nincs remény.”
snufi

Boni!
Igaza van Bettikének! Tényleg érzékenyebb vagy a megszokottnál! :wink:
Pozitív gondolatok!!!!!! Küldök egy párat! ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
szilbee

Csajok!

Köszi a névnapi köszöntést! Meg a drukkokat is!

Boni: köszi a dalt! :-D

Gaby, a szülinapit elraktam októberre! :-D

Babaimi: én egyre inkább kezdek hinni a sorsban…(Msn-re nincs időm reggelente, csak egy rövid babanetezésre, melóhelyen meg nincs msn… :-(

Kispiskóta: miért terhelnél minket?? Én speciel örülök a kismamis beszámolóknak, beszippantom az infokat :-D Örülök egyébként, hogy jól vagy! Szerintem sem kell vérnyomáscsökkentő, tök normális…

Bettike: micsoda álmok ezek??? :evil: A hőd oké, de ezek az álmok! (Ja, persze mérleg vagy, én is 2 napja oltári baromságokat álmodok )

Áfonya: nem akarsz inkább Mozartot hallgattatni Vele fülhallgatóval? Szerintem úgy hatékonyabb… :-D

Sonjus: boldog névnapot!

Na, megyek vissza dolgozni!

SzezsoKép
KépKép
szezso

Sziasztok! Szép jó reggelt!

Lenne egy kérdésem azokhoz, akinek van már egy babójuk és a másodikra "gyúrnak" vagy esteleg össze is jött és a hőmérőzést csinálta: Ti hogy oldottátok meg? Mert nálunk Dani 6-fél 7 fele ébred és ha felébred rögtön sír, így mennem is kell hozzá. Na így nem lehet 3 óra alvás után, és mozgás, ill. pisi elött hőt mérni! Legalábbis én nem tudom megcsinálni. Lehet hogy hagyom az egészet??!!

Andy

Kép
oriandy

Bonikám ne haragudj, nem akartalak kiborítani! Ez csak az én véleményem, lehet, tökre nem lesz igazam és hármasikreket fogsz szülni 8 hónap múlva! :wink: Igazán nekem az szúrt szemet, hogy nem kétfázisos a görbéd szerintem... :? Naaaaaaaaaaaa ne szomorkodj!!!

Kép
szilcsi

Hahó!

Először is nagyon boldog névnapot kívánunk Szezsónak és Sonjusnak! Kép

Másodszor: Robcsit tegnap kifelejtettem, neki nagyon boldog szülinapot! Kép

Bimi! Jósda :lol:

Áfi! Én hiszek benne, hogy hallja a pici, bár Miksánál végül születése után nem volt egyértelmű a pozitív hozadék. Amikor még a pocimban volt, én is játszottam neki pont ilyen felhúzós mütyivel, mert azt olvastam, hogy ha megismeri azt a zenét, akkor majd születése után is meg lehet vele nyugtatni. Namost a pocimban általában reagált rá - minden nap reggeli után kapta a muzsikát, az volt a program :wink: És szerintem élvezte. Ha épp aggódtam, hogy nem mozdul, akkor is elő lehetett vele csalogatni. De születése után semmi különöset nem láttam az arcán, amikor meghallotta, pedig vártam valami reakciót :lol:

Lányok, most akkor mikor teszteltek?

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Oriandy! Hát én átszóltam a kölyöknek, hogy nyugi, mindjárt megyek! És gyors digitmérőm volt. De ő már nagyobb volt, mind a tiéd. Vagy húzd föl az órát 3/4 6-ra, akkor biztos meg tudod mérni. Ha a fiad még nem riaszt, alszol tovább.

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

SZirom! AZóza abizonyos eset óta ritkán vagy és én hiányollak nagyon!

babaimádó
Kép
babaimado

Sziasztok

Na most van időm kicsit jönni.....
Remélem mindenki jól van! :)
Mi megvagyunk :), babci nagyon ari, tündéri-igaz, néha fáj a pocak, de hát ezen az időszakon is túlleszünk valamikor!
Apája nagyon imádja, rengeteget foglalkozik vele, és nagyon sokat segít itthon, hogy én is tudjak pihenni!

HAJRÁ, BABÁSODÁSRA FEL LÁNYOK! JÖN A NYÁR, A JÓ IDŐ, A MELEG....ÚGYHOGY ..... :)

Puszi nektek!

Liza

Kép
elizabeth25

oriandy!
Nálunk párom ment át a törpéhez, de egyébként is szokatjuk már egy ideje, hogy nem azonnal megyünk be hozzá. Este beteszünk neki olvasgatni valót vagy valamit, hogy reggel egy kicsit jobban ellegyen. Ja és én is digivel mértem, merthogy az gyorsabb. Mikor meghallottam, hogy Levente nyekken, már dugtam is félálomban a számba.
szilbee

Sziasztok!

Áfi!
http://www.babaszoba.hu/topics/9month/week/20 :wink:
Szerintem is hallja!Én is dagi voltam(vagyok)és sokszor éreztem hogy megijedt Marci bent ha valami hirtelen zaj volt!
Enikő milyen ügyes kislány! :D Pöttyökkel is szép! :D :D
Mi 15hónaposan voltunk bárányhimlősek! :(

Piskóta!
Lüke!!!!!!Miért lenne zavaró!!!!!Mindenkit érdekel hogy mi van veletek!!! :D Édi lehet párod ahogy énekel! :lol: Miket szokott?

Babai!
Nagyon sajnálom! :cry:
Tudom hogy nem vígasztal,de testvéremnek is az első inszemből nem maradt meg a baba,viszont a másodikból van az én édes kis (leendő)keresztlányom,aki menrég volt 10hónapos! :D FEL A FEJJEL!Drukkolok nagyon a következő sikeréhez! :wink: :D

Szezso,Sonjus!
:D :D Kép

Purc!
Akkor csak megtudtátok a nemét! :D Gratula a fiúcskához!! :D

Robcsi!
Utólag is boldog szülinapot!Édes a picilány a képen! :D

Babancs!
Annnnnnnnnnnnnnyira nagyon örülök hogy végre otthon van veletek a kisfiatok!Elkezdődött a családi életetek!Nagyon sok egészséget és boldogságot nektek!!!!! :D :D :D
Nagyon sokat változott már! :D

Boni!
Drukk a Káálihoz! :D :D
Laknak ott rokonaim ahol éltél!Csak már rég láttam őket!kb.19éve! :oops:

Athiz!
Ma mész 4D-re?Már biztos nagy a babátok!Majd tegyél fel képeket!

Drukk megy mindenkinek!!!

A szűzek(horoszkóp :lol: ) mikor kerülnek sorra... :roll: :?: :?:

Kép
Kép
ancsa81

Ancsa! Köszi! Remélem, hogy a 2. sikerül...
Nagyon ritkán jelentkezel és magadról alig írsz. MI van veled?

babaimádó
Kép
babaimado

Mindíg szoktalak olvasni Titeket!Nincs mit írjak magamról.. :? :(

MONYOKA?????????????

Kép
Kép
ancsa81

MEG KIÜRÜL A TOPIK AMIKOR JÖVÖK!!!!!
:( :cry:
Kép

Kép
Kép
ancsa81

Bimi! Köszi a hiányolást, de végülis bármennyire bántott és bánt is még, nem azért nem jövök. Nagyjából azóta vagyok kevesebbet, hogy elértek a rosszullétek, és ez nagyjából egybeesett azzal, hogy Miksa nem mehetett oviba, egész nap itthon van. Igényli, hogy foglalkozzam vele, a maradék időben ebédet főzök, meg a többi házi munka ugye, meg a két lapom, meg a kert, aztán délután, ha alszik a kölyök, benézek, de ti addigra termeltetek néhány oldalt, és hát a pillanatonként változó poénkodásba utólag már nem lehet beszállni :wink: Aztán vacsikészítés, mer az uram is enni akar, szóval valahogy sose marad időm semmire. Régen késő este is benéztem, de most az már nem megy, mert még mindig álomkóros vagyok :oops:

Ancsám! Én is hiányollak :wink: A szüzek is jönnek, a magam részéről én már megnyitottam a sort :wink: Nagyon drukkolok nektek!

Az előbb a pöttyös kiscsajokat nem dicsértem meg, édesek nagyon! :lol: És Babancs kisfiát hagytam még ki, aki irtó aranyos, nagyon szép baba, és nagyon-nagyon örülök, hogy végre együtt a család!

Pussz, menek lapzártázni, az uram elvitte magával Miksát, hogy tudjak dolgozni. Nem illik neteznem :wink:

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Szirom!
Köszönöm!!!!! :D
Akkor igencsak levagyok maradva! :( :roll:
Már csak szeptemberben mentek oviba?

Kép
Kép
ancsa81

Csatlakozom a szüzekhez! :lol:
Ancsa, örülök hogy benéztél! :D
Szirom, mi bántott meg téged? Lemaradtam valamiről? Elküldöd priviben, ha nem publikus? :shock: :? :?:
Én túlvagyok a lapzártán bibibííííííííííííííí :lol: . Mi már elmentünk nyomdába! Most két hét nyugi lesz. :lol:
Apa azt mondta tegnap este, hogy asszonyosan kikerekedtem. :lol: Remélem, nem arra gondolt, hogy dagadt bálna lett belőlem. :lol: :roll:

Kép
szilcsi

Ancsa! Szeretném küldeni még egy kicsit oviba, de nem tudom, mennyien lesznek. Július 1-ig van elvileg ovi, csak kérdés, hogy kiket visznek még júniusban, mert ha kevesen vannak, akkor összecsapják őket, és nem lenne jó, ha csak néhány ismeretlen nagycsopissal kéne ott lennie. Ez falu, itt van nagymama, nagycsalád, minden, nem kell feltétlenül vinnie mindenkinek a gyereket az oviba, aki dolgozik.
Szóval én azért vinném, hogy jól érezze magát, ha a kis baráti is járnak, akkor megy ő is, ha nem, akkor nem. Holnap lesz egy hete a műtét, csütörtökön megyünk kontrollra, és én előzetesen úgy tudtam, hogy 2 hétig nem mehetnek műtét után közösségbe. De holnapután már többet tudok. Nagyon kellene már neki a társaság...

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Szilcsi! Küldtem privit!
És föltettem a babás görbém a másikba, mert még lógtam vele, így nem te vagy az uccsó :lol:

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Ancsa, Szirom köszönöm a köszöntést!

Ancsa, nektek a lombik előtt most lesz még konzultáció, vagy már csak augusztusban lombik?

Szirom, én pont 15 hetes voltam amikor utoljára hánytam. Vannak még rosszulléteid?

Szezso, Sonjus nagyon boldog névnapot kívánok nektek!

Bettike, remélem az álmod neked is és Szezsonak is szerencsét hoz!

A héten jó sok tesztelőnk lesz, mindenkinek drukk, drukk.

Csütörtökön megyek terheléses vérvételre, bár nálunk szerencsére csak tej+zsemle van.

Kép
Kép
robcsi03

Szezso
korán reggel eltévesztem és névnap helyett szülinapi jókívánságot küldök :lol: Szóval boldog névnapot :)
Kép

Zsú
hát jó lenne, ha egyszer megmérnék úgy is a vérnyomást, hogy kipiheged magad lépcsőzés után :shock: ez így nem mérvadó :shock:

Áfi
szerintem is hallják a zenét, és szerintem szeretik is :D

Boni
szerintem azért is látja nem kétfázisúnak a görbét Szilcsi, mert később is mértél párszor, és ott magasabb értékek vannak benn :? viszont a ha ennyi tojásfehérjés napod van, akkor tuti megvolt a pé :) sőőőőőőőőőőőt :wink: tényleg érzékenyebb vagy :wink:

Liza
úúúúúúúúúúgy irigyellek :oops: olyan jó neked :P :wink: tényleg megyek majd babalátogatóba, megígérem :P záróvizsga után majd :wink:

Szirom
hát nem unatkozol otthon,a z biztos, de néha-néha azért csak szakítasz ránk is egy kis időt :)

Kép
gaby25

Robcsi!
De jó nektek, hogy csak tej meg zsömle. Hol csinálják? én is ott akarom... :oops: Itt Szolnokon nem ilyen humánusak. Ráadásul a cukros lötyi megivása után olyan fals eredmények jönnek ki... csak arra jók, hogy ráhozzák a kismamikra a frászt. :evil:
szilbee

Szilbee, hát nagyon messze tőletek, Komáromban. Itt csak akkor kell a cukros lötyi, ha ennek rossz az eredménye.
Rékával hogy jártam: mivel nem iszom meg a tejet (csak magában nem) megkérdeztem a védőnőt mit lehetne helyette. Ő meg mondta, hogy fél liter tea 5 evőkanál cukorral. Na én megcsináltam, aztán a terheléses 6,6 lett. persze még ez is jó, de én napokig ronyóztam, hogy a doki elküld a cukros löttyre is. Aztán beszéltem egy másik védőnővel és ő mondta, hogy 2 deci tea 2 kiskanál cukorral kellett volna. Mikor ezt a dokimnak elmeséltem azt mondta, hogy ha ennyi cukrot megittam gyönyörű ez az eredmény :)

Kép
Kép
robcsi03

Köszi mindenkinek a problémám megoldására irányuló törekvéseit, akkor ezentúl is zenélgetek neki! :D
Bonika,
köszi a bemásolt részt, de felhúzhatós gyerekzenélő nincs benne :D És ha az én nyugodt énekhangomat meghallja biztos megáll a fejlődése! :lol:
Szezso,
BOLDOG NÉVNAPOT!!!
Nem szeretem a komolyzenét, illeve csak nagyon keveset közüle, így sem fülhallgatóval, sem nélküle nem hall a csemete Mozart-ot! :lol:
Andy,
az én lányomat én keltem reggelente, nem ő engem, így én könnyen megoldottam a hőmérőzést. :)
Szirmi,
én is azért hordom Enikőt nyáron oviba mert imádja. Igaz itt nyáron összecsapják a 2 ovit, de Enikőnek majdnem mindegy kivel játszik csak gyerek legyen, én nem vagyok neki elég társaság.
Miksa remélem szépen gyógyul, és hamar el is felejti!
Vendég

Ja, voltam védőnőnél, vérnyomás 110/70 (tökéletes) a vizeletem is rendben, az elmúlt 4 hétben 80 dekát híztam, a terhességem kezdetétől összesen 2 kilót (!!!) :D :D :D legközelebb már szívhangot is hallgat a védőnő, alig várom!
Jövő hét kedden (ha kapok addigra időpontot) megyek Pécsre kontroll genetikai UHra.
Vendég

Áfi
nagyon ügyi vagy, hpgy csak 2 kiló jött fel :)

mégegy észrevétel: székrekedésem van :? lehet azért érzem a pocimat, mert ott kavarog a beleimben :? :lol: :lol:

Mi ez a pangás???? :shock:

Kép
gaby25

Én most jöttem!

Városi műszakot vállaltam! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
bettike
Eger

én nyalogatom a sebeimet! :wink: :lol:
Vendég

Gaby!
A székrekedés is terhestünet!!! :wink:
No menek pihizni!
Kép Kép
De meleg van! Kép
szilbee

((((((((((((((((((((((bonikám))))))))))))))))))))) nincs miért búslakodnod!!

Bettike! Légyszi, rakj egy táblát.

babaimádó
Kép
babaimado

Szilbee
na ne máááááááááááááááá :shock: :shock: :shock: miért terhes tünet a székrekedés???? :shock: :shock: :shock:

Most már akár mi van velem, mind terhes tünet???? :shock:
egyszerűen rossz az emésztésem,eeeeennyyyyyi :wink:

Kép
gaby25

Képzeljétek nyertem a munkahelyemen egy Római Utazást mert jól dogozok! csak az a baj,, hoyg egyszemélyes)
Vendég

Babaimi! Csak otthonról tudok! Kb. fél 5! Az jó?

Boni! Most hülyülsz? Akkor is jó! A párodét meg fizetitek! Vagy nem?

Kép
bettike
Eger

Boni, tök ügyi és szorgalmas vagy!!! :wink:

kispiskóta

Boni
azt mondtad múltkor, hogy mindig te vagy a hónap dolgozója, ezek szerint az év dolgozója is:) 2006-os év eredményére kapta utólag???? Vagy mi? Hát kár hogy egyszemélyes, de tán kipótólhatjátok méggegy személyre, az nem annyira vészes, nem? :D jó tenne bizti.
2004-ben voltam Rómában, megleptem magam diploma után vele, mert megérdemlem :lol: fapadossal metünk, az nem volt drága. aszállás az nem olcsó, meg a kaja pia sem

Kép
gaby25

köszi lányok! :lol:

majd még nem tudom, hogy megoldható e? de múltkor pár hónapja egy ausztriai síutat nyertem, oda vinni szerettem volna, mert akkor volt szülinapja, de nem lehetett, mert előre le volt fixálva a hely :cry:
Vendég

Gabi, hat el is varom, hogy gyere!!!! :lol:

Kép
elizabeth25

Boni
pár hónapja ausztriai síút? :shock: hány havona utazgatsz? negyedéves értékelés? Habár akkor április utazás lenne :roll:
megyek oda doglozni, és én lesze hónap dolgozója :lol:

Kép
gaby25

Kép
gaby25

Gaby!
Mert terhesség alatt lelassul a bélműködés. Leginkább az első haradban jellemző, de persze van akinek később is van. :)
szilbee

sziasztok.életjel.

betti javithatsz a tablaban:(

Kép
monyo83

Boni!
De jó neked! :)
szilbee

Gaby!
Akkor is belédbeszéljük a gyereket! :wink: :lol:
szilbee

Vissza: Fogamzás