A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermeknevelés » Ikrek 2 éves kor fölött

[quote="simones"]S írta:simonesziasztok!

Pramprampram!
De mi a baj a bölcsivel? :roll: Mint korábban írtam, nálunk majdnem kiscsoportos ovi volt a bölcsi. :) Nem sokban különbözött az idei év a tavalyihoz képest. Hacsak nem abban, hogy most ők a kicsik ;)

Eri

Prampram :)
Az enyémek is októberiek, és maradnak a bölcsiben még 1 évet. Ja és nagyon örülök, hogy maradhatnak, mert sajnos már ezt is nagyon meg kell becsülni, hogy ott van helyünk!!!!!! Igenis foglalkoznak velük, a nagyobbakkal ollóval vágdosnak színes papírt, felragasztják, gyurmáznak, verselnek. Az oviba bekerülni esélyünk sem lenne, mert a május után születetteket sehová sem veszik fel, szeptemberi kezdéssel. És nem is köteles felvenni az ovoda. Elöször veszik fel azokat akik a korosak, tehát a kötelezö iskola elötti évet töltik, utána kor szerint mennek lefelé, a körzetesek között, amíg be nem telik a csoport. Sajnos 4 évesnél fiatalabbaknak majdnem esélytelen bejutni. :( Mondjuk én nem is bánom, szuper helyük van ott ahol vannak. 8)

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Ovi/Bölcsi: Először nekem is voltak aggályaim a bölcsivel szemben. De aztán a tapasztaltak meggyőztek, hogy már nem olyan a mai bölcsi, mint amilyen a mi időnkben volt. ;)
Egyébként az oviban, hacsak nem vegyes csoportban vannak, a kicsiknek nincs annyi foglalkozásuk, és ami van az sem kötelező.
Nem hiszem, hogy a bölcsiből év közben csak úgy kirakhatják a gyereket, ha nincs neki helye az oviban.
Amiket írtatok, nekem csak kifogásoknak tűnnek, hogy inkább minél többen ne is írassák be a gyereket. Mivel szerintem a majdnem 3 évesek előnyt élveznek. Egyébként nem irigylem a vezetőnőket sem. Sok a jelentkező, kevés a hely :(, és sok gyermeket kell elutasítani hely hiány miatt. :oops:

Cat!
Ma volt egy rendkívüli szülői értekezlet, ui. a körzetis ovinkkal egy épületben levő sulit megszüntetik. :( Állítólag az ovihoz nem nyúlnak. Reméljük tényleg nem, mert ott is természetesen túljelentkezés van. :(

Eri
simones

Cat!

Akkor nálatok olyan ovi van, ahol vegyesen vannak a csoportban a kicsik a nagyokkal?
Nekünk olyan ovi lesz, ahol külön vannak a csoportok, nekem az szimpatikusabb. Így kb. egy korosztály, azonos képességekkel, érdeklődéssel, szerintem jobban együtt tudnak játszani. (mikor nyílt napon voltunk, az udvaron kint voltak a nagyok is, szegény Csengét egy szaladó gyerek fellökte - véletlenül - de így is sírt szegény, Pepével meg babázni akartak a nagyok, ő meg annak nem örült...) De épp ezért nem is nagyon maradhatnak a bölcsiben a gyerekek, mert a kis csoportba nem vesznek fel 5 éves gyereket, így mindig van fix számú hely a legkisebbeknek is. Nálunk pont fordítva van: a május után születetteknek jobban van helyük, mert ők töltik be szeptemberig a 3 évet, így az október-novemberiek szorulnak ki.

Eri!

Nem csak úgy kiteszik a bölcsiből, nyilván van a városon belül olyan ovi, ahol év közben is van hely, tehát van hová vinned, az más kérdés, hogy szeretnéd-e abba az oviba hordani a gyereket...

Ditke
ditke62

Ditke :)
Én sem szeretem a vegyes csoportú ovikat, bár egy ovónö az ikres fórumról nagyon meg akart gyözni arról, hogy az sokkal jobb, és többen mellé álltak, így én le lettem szavazva, mert nincs tapasztalatom, nekik meg volt. Én korosztályos oviba akarom öket vinni.

Eri :)
Egyik reggel az egyik kolléganö azzal jött be, hogy nagyon rossz híre van számomra. Elözö nap volt nekik a bölcsiben szülöi (XIX kerület), és a vezetönö mondta, hogy kiüríti a bölcsit, mert valami családvédelmi törvény szerint csak 3 éves korukig köteles tartani a gyerekeket, és megunták, hogy nem tud újakat felvenni, mert maradnak a 3 évesek, így aki betölti a 3-at az menjen, nem maradhat a bölcsiben. :( Persze betojtam, mert az enyémek októberben lesznek 3 évesek, bölcsiben akarunk maradni, és ha kitesznek minket, akkor esélyünk sincs oviba bekerülni, és ugye mi dolgozunk, nem tehetjük meg, hogy otthon maradjunk. :? De én már szóltam többször a bölcsiben, hogy maradunk, és mindig az volt a válasz, hogy persze, mert októberiek a fiúk. Viszont én is látom, hogy az ovihiány átgyürüzött már a bölcsire is, és várható, hogy be fognak máshol is keményíteni.

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

A mi ovinkban van vegyes és nem vegyes csoport is. Mi vegyesben vagyunk, és olyanok mint egy család. :) Rajtunk kívül is van testvérpár, de köztük 2 év van. Szerintem nem az a legfontosabb, hogy vegyes-e vagy sem, hanem hogy kik az ovónénik. :)
Ovi/bölcsi :(.
Remélem mindenkit felvesznek majd oda, ahova szeretne menni. :)

Eri
simones

Sziasztok!

A bölcsiben minket a nagyokhoz raktak, mert már csak ott volt hely. 1 évvel idősebbek voltak a gyerekek az enyéimnél, de szerintem nagyon jó hatással voltak rájuk, mert a nagyok húzták maguk után a kicsiket. Látták pl, hogy ők már WC-re járnak, nincs pelus, rengeteg verset tanultak. Sőt a ballagásra az enyémek is megtanulták a ballagási dalokat, verseket. Hiába akarták átvinni őket arra az időre a kicsikhez, amíg a nagyok gyakoroltak, nem akartak menni, inkább megtanulták ők is. :lol:
Most az oviban van egy pár gyerek, akik még most 3 évesek, de a többség egyidős, 4 évesek. És nagyon jó kis csoportjuk van. :lol:

Tegnap 4-től 5-ig tornabemutató volt az ovijukban. Olyan kis ügyesek voltak, minden megcsináltak, és közben állandóan pislogtak felém, hogy látom-e? És várták a dicséretet, amit persze meg is kaptak. Fogócskáztak, Grétike volt a vadász, és fél perc alatt összefogdosott mindenkit. Kivéve Gergőt, meg egy másik kislányt. De olyan büszke voltam rá :lol:

Most csak ennyi, megyek főzőcskézni, meg ha tudok, akkor pihizni, mert ma már fél 7-kor bent voltam dolgozni. :cry:

Andi

Kép
gandi75

Andi!
Mi is a Montessori-rendszerű ovit választjuk ha eljön az ideje...

A saját családunk is remek példa arra, hogy kiválóan együtt tudnak működni mindenben a kicsik, a picit nagyobbak és a még nagyobbak. :D :D

Tényleg felettébb gyorsan (szinte észrevétlen és a korukhoz képest a vártnál jóval korábban) megtanulnak mindent a kisebbek a nagyobbaktól és a nagyobbakban meg elképesztő hamar kialakul a tolerancia, a segítőkészség a kicsikkel szemben. :D :D

Szép napocskás hétvégét mindenkinek!
Vendég

sziasztok!

Akkor a mi ovink (már ha felvesznek minket...) számomra azt hiszem a legideálisabb lesz: délelőtt külön vannak a csoportok, szerintem az én gyerekeimnek jobb lesz, mert ők nem voltak bölcsisek, nincsenek közösséghez szokva, pláne nagyobbakhoz, és nekik mélyvíz lenne ha vegyes csoportba kerülnének, sok kicsi közt szerintem könnyebben beszoknak majd. Alvás után viszont hacsak nem zuhog, kint játszanak az udvaron, és mivel csak 3 csoport van, egy kicsi, egy közép és egy nagy, így mindenki ismer mindenkit, együtt játszanak, sőt, az ovi szokott közös programokat szervezni, kirándulást, szüretelést, amikor szintén az egész ovi megy, szóval így jut a nagyobbakból is :)

Aztán majd jövőre elmondom, mennyire vált be az elméletem :lol:

Kellemes hosszú hétvégét mindenkinek!

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Ditke,
nálunk is ilyen az ovi ( mondjuk, nem sok választásom volt, mert nálunk csak ez az egy ovi van, bölcsi nincs, sőt iskola is csak egy..), három csoport, kicsi,nagy, középső. Itt ha jó idő van délelőtt és délután is kint vannak a gyerekek. A fiaim évvesztesek, így kétszer fogják járni a kiscsoportot, igaz, így jövőre másik óvonénihez kerülnek majd. A kislányomnál is így volt, és most ő a " nagy " a csoportjába, sokkal bátrabb, barátkozósabb mint az első évben volt.
( Ő is tisztára meg volt rettenve, ha fellökte egy nagyobb fiú véletlenül az udvaron..)

Jó hétvégét mindenkinek!
Ildikó
ildikó

Sziasztok :)
mi kicsit elvesztünk :oops: :oops: de azért néha be szoktam kukkanatani, hogy megnézzem, mi van azokkal, akiket ismerek :)

látom bölcsi/ovi a téma.
sok választás nálunk nincs, bölcsi 1 db magán van, a fiúk most oda járnak, és van ennek a folytatásos magánovija ill. 1 db állami ovi.
Mindkettőben vegyes csoportok, így ilyenbe fognak menni, valószínűleg a magánba, mert a bölcsis csoport legidősebb és legfiatalabb gyerkőce között 5 hónap van, így egyszerre kerül át szinte az egész csoport az oviba.

azon nosztalgiáztam tegnap este, hogy mikor ez az "ikrek 2 év fölött" topik megnyílt, mi még minimanók voltunk... most meg óriáslóca fiaim vannak :)

kellemes hosszú hétvégét mindenkinek!

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!
Ovi: Szerintem a vegyeset és a korosztályost is lehet jól csinálni, ez teljesen óvónő függő. És persze előny ha nincsnek túl sokan, de ez mindkét fajtára igaz. A mi ovinkban a veznéni sokáig ragaszkodott a korosztályos csopikhoz, aztán az élet úgy hozta, hogy lett vegyes is, és tök jól működik. Ma már egyébként is vegyesebbek a csoportok, mert a sulikezdésben is nagyobb a különbség, van akit már 6 évesen visznek, van aki 7,5 mire megy.
Én még nem döntöttem el, hogy mennek-e az ikrek ősztől oviba, igaziból adott óvónénihez szeretném adni, csak nem tudom ki tudom-e sakkozni.
Náluk Montessori ovi nem volt közel. Ábelt ilyen suliba akartam adni, de sajna nem vették fel. De tulképpen tök jól járt a tanító nénivel, meg így csomó ovis barátjával együtt ment. És most Dávid is így van.
Jaj, tök fura, hipp hopp lett 2 iskolás fiam, az ikrek meg mehetnek oviba. Nálatok is gyorsul az idő? Hiszen az ikrek még csak most születtek, és Dávid csak utána ment oviba!!!!
Szép hosszú hétvégét mindenkinek: Claire
claire

Orsi!
Na igen, igazi pasik lettek azóta, ééééééééééééééééés ott van Lili is a pocakodban... :D :D

Claire!
Igazad van, mindkettőt lehet jól csinálni! :D :D

Nálunk Dominika szeptemberben kezdi a középiskolát, Dávid pedig az általános iskolát. :D :D És napvilágot látnak a babácskák is. :D :D

(Pár év múlva meg Jázmin, Márk, Pálma és Lara így négyen együtt kezdik az ovit, én pedig a munkát... :D :D )

Szóóóóóóóóóóóóóóóóval hogy gyorsul-e az idő? Inkább REPÜL!!! :D :D És ez csuda jó! :D :D

Szép napocskás időt mindenkinek!
Vendég

Sziasztok!

Orsi!
Te hol laksz, hogy csak 1 magánbölcsi van?

Eri
simones

Eri :D
1 éve elköltöztünk Pestről a Balcsi partjára. :)

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi!
Így már más ;)
Gratulálok LiliBabához :)
Dolgozol már/még?

Eri
simones

[quote="simones"]G írta:simonesratulálok LiliBabához :)
Dolgozol már/még?

köszi.
dolgozom is már/még :wink:
a fiúk 1 éves kora óta dolgozom - saját cégünknél -, amióta leköltöztün azóta minden nap már, napi olyan 4-6 órát, mikor hogy alakul.
most még bejárok, de megígértem Apának, hogy nem az irodából megyek szülni :)

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!

Orsi!
Azért ne vidd túlzásba a munkát ;)

Eri
simones

Sziasztok!

Felvettek minket oviba :D :D
Most még azt kell kiharcolnom, hogy maradhassanak egész napra :wink:

Ditke
ditke62

Ditke!

Gratula az ovihoz :lol: Jó lenne, ha maradhatnának egész napra. Szerintem tök hülyeség ebéd után hazavinni őket, mert mire hazaértek, már kimegy az álom a szemükből. Míg ha az oviban megebédelnek, már tele pocakkal fekszenek is le aludni. Sőt az oviban, ha látják, hogy a többi gyerek is alszik, akkor ők is fognak aludni. Bár nem tudom, nálatok, hogy van az alvás, az enyémek kb. 4 éves korukig itthon is simán elaludtak ebéd után.
Mostanában már nem annyira :cry: Ma pl. Apával hajlandóak voltak lefeküdni, de szerintem 1 órát sem aludtak :cry: Nem tudom kire ütöttek, hogy ilyen pörgősek, mert sem én, sem Apa nem vagyunk ilyenek :roll: Sőőőt :oops:
Na meg a többi gyerek irigykedhet rájuk, hogy bezzeg ők már délben mennek haza, nekik meg még ott kell maradni. Erre mondjuk az volt a válasz, hogy így szokják meg :roll: Hát nem tudom :roll:
Más: az ekcémánk még mindig elég ronda, máj. 31-re kaptunk időpontot allergiavizsgálatra, mert a háziorvosunk a tejre gyanakszik (most tejmegvonás van náluk) Pedig a debreceni ismerős dr.nénid azt mondta, hogy szerinte nem a tejtől van. Most kinek higgyek? Megcsináltatjuk a tesztet, aztán majd meglátjuk, mit mutat. :roll: Ezt most Nyregyházán csináltatjuk, nem Debrecenben, úgyhogy most nem tudunk talizni. :cry: A háziorvosunk ki is volt akadva, hogy miért kell ehhez bemenni Nyíregyre, miért nem lehet nekik is beszerezni a hozzávalókat, és akkor itthon is meg lehetne csináltatni. Szidta az egész eü-t. :evil: De hát ez van :roll:

Lányok! Nagyon el van tűnve mindenki :cry: Írjatok egy picikét!

Jó éjszakát mindenkinek: Andi

Kép
gandi75

Sziasztok!

Ide másolom az ikres topikból, amit Krisztin írt még pénteken :(
:(
Sziasztok Lányok!!!

nagyon régen voltam.....hallotátok mi történt???

HERIKA nincs velünk többé!!!
ez annyira borzasztó...el sem tudom képzelni mi történhetett Vele.
Szegény srácok ittmaradtak árván......annyira sajnálom őket!
nemtalálom a szavakat!!!!

Részvétem a családjának!!!!
kriszta
:(

A babaszobán azt olvastam, hogy hasnyálmirigygyulladása lett az epe műtéte után :(

Eri
simones

Ditke!
Gratula az ovihoz. :)

Andi!
Remélem végre kiderül mi a baj. :)

Eri
simones

Sziasztok!

Eri

Úr Isten!!! Ez szörnyű, mi lesz most a fiúkkal, hiszen nemrég panaszkodott, hogy elváltak és az apa nem is nagyon foglalkozik a gyerekekkel.

Ez szörnyű!!!
Nemrég panaszkodott, hogy elvesztette az apukáját és most meg ő, ez egy tragédia!!!
Szívből sajnálom őket, részvétem a családjának.

Éva
éva75

Sziasztok!

Hát nagyon sajnálom, hogy ilyan szomorú hírt kell hallanom! Ez borzalmas!El sem tudom hinni, hisz annyiraéletvidám belevaló nő volt. Remélem a fiúk jó kezekbe kerülnek és amennyire lehet könnyen feldolgozzák a történteket. Márha ez lehetséges.
Részvétem a családjánmak!

Vikics

KépKép
vikics

Éva!

A babaszobán azt írják, hogy az anyukájával vannak most a fúk:
http://www.babaszoba.hu/forums/topic?tid=204722

Eri
simones

http://www.nlcafe.hu/forumkifejt.php?bw ... p=0&page=8

http://www.gyermekkorhaz.hu/forums/topi ... 722&page=7

sziasztok!
rettenetes.
két topicot találtam, ami Erikával foglalkozik.
holnap az oviban talán többet megtudok. már nem egy csoportba járunk, de az ovi azonos.. sírok. írok.
marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Marcsi!
Jó, hogy megkerültél. Kár, hogy egy ilyen rettenetes hír kapcsán :cry: :cry: Beleolvasgattam a többi fórumba, szörnyű, nem lehet mit mondani erre :cry: :cry:
Sajnos ilyenkor tudom megbecsülni az életet, és eltörpül minden problémám egy ilyen tragédia mellett. :cry:

Nyugodjon békében Erika, sok-sok erőt kívánok a családjának a folytatáshoz. Bár nem tudom, hogy lehet ép ésszel ezt túlélni :cry:

Kép

A vonalzód jó? Már 1 éves Bulcsú? Nem akarsz néha írogatni nekünk magatokról?

Andi

Kép
gandi75

sziasztok!
hát igen... borzasztó. most jöttem meg az oviból, a régi ovónéninket kérdeztem, műhibára is gyanakodnak. a gyerekek pedig még nem biztos, hoyg tudják, mi történt. erika anyukája iszonyatosan kivan, minden segítséget el akar hárítani, de erika legjobb barátnői aktívan segítenek majd. erika nem vált el, scak nem is házasodtak össze a gyerekek apukájával. nehéz sorsú fiú volt, isten adja, hogy ez a tragédia őt aktivizálja legalább...

andi! aranyos vagy, hogy mindig invitálsz. már nem is olvasom a topikot, éva írt az iwiw-ről, hogy erikával mi történt, így jöttem fel... senkit nem akartam megbántani és ti sem bántottatok meg engem, de egyszerűen nincs energiám már topikozni :(
3 gyerekkel valóban tele az életünk és ha még írni is kéne róla, akkor kipurcannék. a hétköznapok vidámak és nincs dráma nálunk, de ha leírom, akkor mégegyszer átélném, és az már sok... ha topikoznék, akkor szeretném fejben tartani, hogy kivel mi van és reagálni is szeretek mindenkire.
ráadásul március óta kedden és csütörtökön dolgozom, ilyenkor tamás van bulcsúval - mégis elérte amit akart, némi gyed-pótlék :) de így a többi nap totál tele van. sajnos egy nagyszülő sincs pesten, senki, akire rá tudnánk akár egy fél órára is hagyni a gyerekeket. marha intezív... tényleg 24 órában a gyerekeinkkel vagyunk, egymást tudjuk felváltva tehermentesíteni. remélem nemsokára sikerül a férjemmmel beláttatni, hoyg hosszútávon nem jó, ha mi sose pihenünk... ő nem akar ugyanis bébiszittert... egyébként nem vagyunk boldogtalanok és általában minden jól sül el, de vigyáznom kell, hogy mire tartalékolok az energiámból, mire nem... puszilok mindenkit!!
orsinak külön gratula lilibabához!! vadvirágtól pedig el vagyok ájulva. neked publikálnod kéne az életedet!
marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Jesszus! Én ezt el sem tudom hinni!!! Elképesztő, számomra egyszerűen felfoghatatlan hogy ez történt. Szent ég! Ez rettenetes, elfogadhatatlan, váratlan és igazságtalan...

Elképesztően szomorú vagyok hogy ilyen megeshetett, de tudom hogy egészen biztosan jó helyen van.

Nagyon sajnálom hogy idejekorán távozott, olyan nehéz elfogadni!!!

De nyilván a család MINDENT meg fog tenni hogy a gyerkőcök boldog, vidám, energikus, világra nyitott, nagyszerű felnőttekké váljanak és Anyukájuk továbbra is büszke lehessen mindannyiukra. :D :D És azt gondolom, hogy Ő is vigyázni fog rájuk odafentről, valahogy tovább egyengeti az útjukat. :D :D

Vadvirág
Vendég

Felfoghatatlan ami történt, egyszerüen nem tudok a gondolattól tegnap óta szabadulni! :cry: :cry: :cry:

Remélem Apuka összekapja magát és segít vagy átvállalja a gyerekek nevelését.

Mindig azok a gondolatok kavarognak az agyamban, amiket akkor írt év elején, amikor 40 éves lett, hogy mennyi változást tervez erre az évre, tele van tervekkel, ötletekkel. :( :(
Ricsivel is mennyi gondja volt, remélem jó kezekbe kerül a kisfiú, és tudják fejleszteni. Olyan szomorú ez. :cry: :cry:

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Én is a másik ikres topikban olvastam a hírt Erikáról..
Szörnyű, nagyon sokat gondolok a gyerekekre...
Részvétem a családjának: :cry:

Ildikó
ildikó

Sziasztok:(
Nagyon megdöbbentett a hir...főleg, hogy tudom, a gyerekek apukájára nem tudott számitani:( Adja ég, hogy áz változzon:( Nagyon elszomorit, hogy a Fiúk árván maradtak és főleg nagyon át tudom érezni a Nagymama helyzetét aki napi szinten aktivan segitett Eriának....de egyedül két kicsivel...:( Borzasztó, úgy hogy még a Lányát is gyászolja:(:( Ha megtudtok valamit, bármit, hogy hová lehet pl.pénzt utalni ha erre lenne szükségük vagy más egyébre kérlek, hogy szóljatok:( A netem sajna döglődik és ma sem tudták megcsinálni igy fogalmam sincs mikor tudok informálódni innen.

Őszinte részvétem a Családnak és azóta is csak azon jár az agyam, hogy mennyire szerencsés vagyok....hogy ölelhetem, szeretgethetem a gyermekeimet... Folyton eszembe jut, hogy mennyi nehézséggel nézett szembe Erika....áááá, ez annyira borzasztó....a mai világban bele lehet halni egy epeműtétbe:(:(:(

Doris
doris

Sziasztok!

Tegnap olvastam, hogy mi történt Erikával. :( Nagyon megdöbbentett.

Őszinte részvétem a családjának, szörnyű lehet nekik ez most. Szegény Anyukája, szegény Fiúk... :( :cry:

Zsuzsi
zsuzsi88

sajnos nincsenek újabb híreim erikáékról.
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :( :( :( :( :( :( :(

azért egy kis büszkélkedés a fiúkkal...
tegnapi ovis bemutatón készült... ádám és péter cseppet sem volt lámpalázas...

Kép

KépKép

KépKép
2in1

Marcsi :)

Nagyon jóképüek a fiúk!!!!! Egyforma ruhában járnak, vagy ez valami egyenruha? :D

Cat
Kép
cateye

Cat,
köszi!
igen, egyenruha-féleség :) egyébként kínosan ügyelek rá, hogy soha ne legyenek egyformában. csak ilyenkor :)

saját design, kvázi ünneplős. azokra a kis sárga gombokra raktam fel az összes ovis ünnep, kiöltözős esemény "logóit"
karácsony: fenyőfa, mézes süti, szivecske
március 15: kokárda
angol bemutató: union jack
évvége: virágok
mindezeket szines filc anyagból :) így csak egy sima fehér pólót adok alá, amit össze is foltozhatnak napközben, a kis mellényke ápol és eltakar, és mindig naprakész :)

jövő héten lesz az évzáró. kértem, hogy ne egymás mellé állítsák őket, mert túl bátrak és naggyon virgoncak

erika barátnője nem ír...
m.

KépKép

KépKép
2in1

Marcsi :)

Hogy Te milyen ötletes, kreatív vagy! Nagyon jópofa! Más gyerköcöknek is van hasonló "munkaruhájuk"?

Remélem kapsz választ, gondolom Erika barátnöje próbál az Anyukájának segíteni. A gyerekek nem járnak oviba?

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Marcsi!
Büszke is lehetsz a fiaidra. :)
Mi ez az angol bemutató? :roll:

Eri
simones

Ez borzasztó! Nem is tudom mit írhatnék.........
Öszinte részvétem a családnak, sok-sok erőt és kitartást kívánok nekik!

Bea
beatrix2

Sziasztok!

Esernyőre csukható kocsit keresek a lányoknak, ha tudtok ilyet használtan, nem túl drágán, légyszi szóljatok!
Köszi!
Anikó

Kép
baba888

Sziasztok!

A vegyes-hagyományos ovis csoporthoz lenne hozzáfüznivalom tapasztalatom alapján.

A lányaim szerencsére egyidös gyerekekkel járnak egy csoportba,a vegyes csoportot egyszerüen abnormálisnak tartom.
Az lehet,hogy a kicsiket huzzák maguk után valameddig a nagyok,de ez ugyanugy forditva is igaz.A kicsik lehuzzák a nagyokat.
A fiam tizenvalahány éve volt ovis.A kiscsoportot,középsöt és a nagycsoportot hagyományos körülmény közt járta.Mivel pösze volt,hordtam logopédiára,ahol teljesen tisztán megtanult rövid idö alatt beszélni.Jött a nyári szünet,és mivel évvesztes maradt még egy évet oviban.Akkor jött a tuti ötlet a vegyes csoportokrol,igy ö is abba került.Hát mit ne mondjak,nagyon rövid idö alatt ujra pösze lett,átvette a kis 3 évesek szokásait.Persze a sajátjai mellé.
Az ovonök persze közölték pár honap után hogy ujra logopédus,én meg közöltem velük,hogy inkább rendes csoport kellene.
A gyerek jopárszor ugy jött haza,hogy miért neki kell a kicsiket öltöztetni,cipöfüzöjüket megkötni és vigyázni rájuk.Hát szerintem is ez az ovonök dolga,csak igy könnyebb nekik.
Én teljesen ellene vagyok ennek a megoldásnak,minden korosztálynak mások a szokásai,igényei és nem utolso sorba a tudása.Egy iskolába menö gyerekkel azért másképp kell foglalkozni,mint egy 3 évessel!
Szerintem amelyik gyereknek otthon van testvére,az ugy is meg fog tanulni más korosztállyal játszani,akinek meg nincs az meg nem is foglalkozik vele.Felelösségre nevelni meg legnagyobb részt ugy is a szülö dolga.

Bocs attol,aki nem ért egyett,nekem ez a véleményem!

Bea

Kép
beatrix2

sziasztok!

most kaptam a hírt:

"Szeretnélek értesíteni róla, hogy Erikától a búcsú jövő héten csütörtökön lesz délelőtt fél 11-kor a törökbálinti Tükör hegyen lévő temetőben. Kérlek, hogy értesítsd azokat, akikről tudomásod van, hogy szeretnének elbúcsúzni Tőle. "

marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!

Köszönjük a híreket Marcsi! Esetleg arról nincs tudomásod mi lehetett az oka? És, hogy mi van a fiúkkal?
Borzasztó! Még mindíg nem tudom felfogni. :(

..........................

Nagyon ötletes ez az egyenruha amit csináltál a fiúknak. Mint egy ünneplő iskolaköpeny! :) Mázli, hogy ilyen kreatív vagy! Én a farsangokat is azért nem szeretem mert nekem kell kitalálni miben legyenk és én hangyányit sem vagyok ilyen kreatív. Legalább is kézimunka téren. Inkább műszaki dolgokban. De szerencsémra a fiúk meg utálnak beöltözni, így minden évben mindekettő horgász akar lenni... ha már mindenképpen be kell öltözni valaminek. :)

Bea!
Ez a vegyes csoport is ízlés dolga. :) Én nagyon szeretm ha segítenek itthon a fiúk és rendszerint be is fogom őket mindenre! A mosás összes fázisára is a ruhaválogatástól a hajtogatásig mindenre. De szerencsére szeretnek is segíteni, nagyon lelkesek, sokszor kérdezik maguktól. :) Porszívózni, tükröt törölni, mosogatóba bepakolni, elindítani szóval tényleg mindenbe.
És én külön kértem is az ovónénit, hogy jövőre tekintse őket a jobb (és bal :) )kezének. Segítsenek a kicsiknek öltözni, cipőtkötni és amiben tudnak. És nekik ez egyáltalán nem teher, nagyon élvezik most is és fontosnak, hasznosnak nagyügyesebbnek érzik magukat. Szerintem ez jó dolog. A mai világban már úgyis kihalóban van az önzetlen segítség sajnos.
Mondjuk fontos, hogy milyen az ovónéni, mer nem mindegy hogy kéri (vagy utasítja) a nagyobbat, hogy segítsen.

Kép Húsvét

Vikics

KépKép
vikics

Hahó mindenkinek!

Ditke megállapította, hogy nagyon pang a topik :lol: Sajnos ez így van, ahol már "nagyok" a gyerkőcök és muszály dolgozni menni :cry:
Ditke! Úgy láttam a másik topikban, hogy hamarosan Te is a dolgozó anyák létszámát fogod növelni. Hát, amiket leírtál, nem lesz egy leányálom. :cry: Elég húzós, nem? Mi van, ha éjszaka riasztanak, hogy menjél be, a férjed meg éppen ügyeletes?
Én nem 8 órás munkaidőben dolgozok, de nekem ez is bőven sok :roll: Általában 6-7 órát dolgozok. Reggel nem én viszem a gyerekeket az oviba, de délután szerencsére mindig tudok értük menni, és akkor már miénk az egész délután meg este. Ami megint nem mindig jól sül el, mert éppen tegnap kaptak a fenekükre egy-egy ütést. :oops: :cry: Egész délután könyörögtem nekik, hogy állítsák már le magukat, de csak tomboltak, üvöltöttek, hülyeségeket csináltak, és így estére elfogyott a türelmem. :oops: Érdekes, utána már tudtak jók lenni. :roll:

Szegényeket hordanom kell egész nyáron az oviba, nincs nyári szünetük, mert Apa is meg én is dolgozunk. De nem a saját óvónénijük van velük, a csoportjukból kb. 5-en járnak nyáron, idegen óvónénivel, idegen gyerekekkel vannak. Kérdeztem Grétitől, hogy hívják az óvónénit, de még a nevét sem tudja. Azt mondta, hogy "nem tudom, nem mondta meg". Hát nem az lenne a normális dolog, hogy bemutatkozik a gyerekeknek, hogy "Juliska" vagy "Mariska" néni vagyok? És a gyerek legalább tudja, hogy szóljon neki? :roll:
Gréti sírdogált is egy kicsit, és azt mondta, hogy "belebújt" Gergőbe, és ő vigasztalta meg. :lol: Hár erre is jó az ikerség, soha nem lesznek egyedül. :lol:

Lányok! Most már tessék előkerülni egy picit és írni egy pár sort!

Andi

Kép
gandi75

Sziasztok!

Andi!
A másikba már írtam. Most ide is. ;)

Eri
simones

Sziasztok!

:)
INGYEN 26 oldalas kis Fotófüzet 2007.06.22 és 2007.06.26 között a Fotolab Fotószolgálat jóvoltából! Próbálja ki ön is, milyen saját képeit könyv alakban viszontlátni! Az Új Fotókönyv Szoftver segítségével akár 3 perc alatt összeállíthatja!
Az Akció csak a kis formátumú 14x13 cm-es könyvre vonatkozik!
http://www.digifotolab.hu/

Eri
simones

Sziasztok!

Hát mi is eltűntünk egy kicsit, vizsgákra készültem, aztán meg Olaszországban voltunk nyaralni, tegnap jöttünk haza.
Felrakok egy pár képet, nagyon jól sikerült a nyaralás, nagyon élvezték a gyerekek a tengert.

Éva
éva75

Kép Kép Kép Kép
éva75

Kép
éva75

Sziasztok!

Éva,
nagyon jók a képek :D
Milyen nagyok már a gyerekeid!

Mi is tervezünk nyaralást a gyerekekkel, Görögországba megyünk talán július közepén. De én kicsit tartok attól, hogy jól sikerül-e?
Most megyünk először a három gyerekkel együtt nyaralni..( Egy öt éves, és két hároméves...)
Ráadásul autóval, nem tudom hogy bírják majd az utat.
Ti is kocsival mentetek? Ha igen, milyen volt az út? Hány napig voltatok?

Ildikó
ildikó

Éva :)

Nagyon helyesek a gyerekeid, és szép barnák vagytok! Engem is érdekelnének részletek. Hol voltatok helyileg? Autóval? A szállás milyen volt? Ellátás stb.?

Cat
Kép
cateye

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet: