A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

sziasztok!

szuper kis cuccokat vettetek!

szivvi, milyen árban vannak ezek a foltvarrot dolgok? nekem is nagyon bejönnek!

mi most "csak" áthoztuk az örökölt ruhácskákat anyóséktól, aranyosak, csak ugye némelyik inkább kisfiús, de van édi is...

tegnap voltunk almádiban babaruhabörzén, hááát, én másra számítottam! volt 4-5 asztal és az anyukák árulták a ruhácskáikat! ennyi, azért vettünk párat (persze full rózsaszín mind! :lol: )

nemtom ti hogy vagytok vele, de én alig élek mostanság! nagyon nem bírom ezt a változó időt! 5 percet vagyok napon és utána olyan, mintha rögtön napszúrást kaptam volna!

áááááááááááááááá
uram isten! párom nekiállt kivasalni a ruhákat! mi ütött belé????
mondjuk a napi teendők és munka után nekem marhára nincs erőm hozzá, a múlt heti adag is most vasalódik :roll:

ja, és dorka, asszem, vagyis kiderült, párom kiderítette, nekünk is Lilink lesz! szóval mehet a táblicskuba...

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

Kaptam tőlük névjegyet, zirciek. Web: www.kockias.fw.hu
A zsebes tartó 3900, a párna meg 2400 volt. Ha jól sasoltam egy komplett szett takaró, párna, fejvédő, zsebes bigyó 15 ropi..De ez nem bizti

Éljenek a Lilik!! Aztán majd Samuk lesznek a párjaik 8)

KépKép

KépKép
szivvi

köfi, ez gyors volt!

lynia-

Zsú, szigorúan trikóban, még elköltöznének a szomszédok. :wink:

Andrea
Kép
kindernay

A fejvédő amit náluk vettem 4900 volt.
nem is tudtam hogy van oldaluk is a neten.
megrendeltem a novetex-től a takarókat is Lurkónak!

Bridzsi

Kép
esztora

novetexnél van takaró? én még csak a matracokat találtam meg...a honlapon rajt van?

lynia-

igen csomó minden van náluk.
www.novetex.hu megtudod nézni

én a babakocsiba is ilyet vettem(rendeltem) őszre-télre.nem akarok hatalmas műszálas plédeket beletömködni.
itt nálunk még hálózsákot is láttam tőlük.

Bridzsi

Kép
esztora

Én is vettem a novetexnél takarót, finom gyapjú baromi jó, még kispárnát is vettem. Mondjuk én a babakocsiba nem is gondoltam rá, de jó ötlet. Lehet, hogy beruházom még egyre. :shock:

Andrea
Kép
kindernay

Andi én a b.kocsiba 1 oldalut vettem,másik oldala frottír.

Bridzsi

Kép
esztora

Esztora, hogy egyoldalú? Nekem gyapjú belül és pamut/frottír a külső huzat (mindkét oldalon), állatkertes.

Uxi: megnéztem a kiságyat csak az kiszedhető, ami fenyőből van, a bútorlaposak nem. Van világos fenyő színű is, alul ágynemű tartóval, 70*140 méretben.

Mi hétfőn hozzuk el a Rozi kiságyat és pelenkázót. Természetesen nem olyan színű mint a bútor, de fenyő így át lehet pácolni. Haj, micsoda gondok! :wink:

Andrea
Kép
kindernay

Uxi: Gabi, Tomi , Rozi -faktumnál kiszedhetőek

Andrea
Kép
kindernay

[quote="kindernay"]U írta:kindernayxi: megnéztem a kiságyat csak az kiszedhető, ami fenyőből van, a bútorlaposak nem. Van világos fenyő színű is, alul ágynemű tartóval, 70*140 méretben.
:wink:

Andi: Ez a fenyő, alul ágyneműtartóval 70*140 méretben, mennyibe kerül???? Köszi:)

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Enikő, sajnos nem tudom, kb. 30-35 ezer forint, (átalakíthatós).
Itt van az RS honlapja, itt meg tudod kérdezni, ill. mindent megmondanak róla.

http://www.rs.hu/csoport.php?cs=8

Andrea
Kép
kindernay

sziasztok!

Látom eredményes volt a hétvége, sokmindent vettetek a babóknak! Nagyon szépek!

Én is alakítgatom a babaszobát, majd ha végleg kész rakok képet!

Most megyek kertészkedem egy kicsit!

További szép délutánt!

Emi

Kép Kép
emi_25

Andi: ilyen volt?
Kép

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Sziasztok!

Na sikerült ma lecsökkentenünk a "kell még listát" (kisebb falu költségvetési összegével)! Úgy néz ki, hogy mellszívó és pelenkázóra párna kell, meg kisebb extrák, pl eldobható bugyesz.
A legnagyobb tétel a légzésfigyelő volt, amit én nem is akartam, de este néztünk egy filmet, amiben úgy halt meg egy béb, ezért inkább beruháztunk egyre.

KépKép

KépKép
szivvi

Hejhó!

Itt vagyok. Szép volt húgom esküvője, jól sikerült, jól elfáradtam, virsli ujjak jáccottak..Samu lapított a tömegben :lol: néha jelzett..ma annál inkább aktívabb a drágám, egésznap mocorog, rugdos, feszítgeti magát :lol:

Látom jól bevásároltatok..de jóó..
Lassan mi is megvesszük a hátra lévő cuccokat.

Légzésfigyelőn még gondolkodunk..nemtom-nemtom... :roll:

Holnap baromi meleg lesz..de jó lenne napozni+uszni egyet..
helyette dolgozom de már itthon, ugyanis ideköltöztettük egyelőre az irodánkat..

Szép estét!
Tsók: Gurgirita
torolve_20131003125716

Enikő: igen, de pontosan ez az: GABI

Kép

Szivvi: melyik légzésfigyelőt vettétek meg? Én kaptam volna kölcsön, de inkább úgy döntöttem, hogy vennénk egyet AngelCare ami bébifigyelővel együtt van.

Gurgi: örülök, hogy jól sikerült a lagzi, volt tánc virsi ujjakkal?

Na jó éjszakát mindenkinek! Elteszem magam holnapra!

Andrea
Kép
kindernay

Szivvi beszéltem Nikivel hétfőn lesz óra 11-től és a Sziget u.4 3em.
a 4d-s rendelő ahol van.azt mondja Niki hogy ki van írva "mozgás stúdió".megbeszéljük majd a részleteket

este megyünk dokibácsihoz!

Bridzsi

Kép
esztora

Jó reggelt!

Andi
Igen bébiőrös, hőmérséklet mérős AngelCare, cca 33e KHuf volt..

Esztora
Ok, kössz! Ha gondolod én autóval megyek, felveszlek!!

KépKép

KépKép
szivvi

Csajok, a hétvégén végre sikerült beszerezni a kiságyat Zsuzsi által ajánlott helyen: www.babaholmikolcson.hu
(Enikő kiságy) van ágyneműtartóval!!! Mi így vettük.

Kép

kétfiús anyuka
babdorka

Ja, és nem utolsó szempont az ár: 18500,- volt a kiságy, és az ágyneműtartóval együtt pedig összesen: 25400,-
És az eladó tök rendes volt, mert a hozzá tartozó csavarokat otthagytuk véletlenül, és egy telefonos egyeztetés után behozták nekünk a csavarokat a városba.
Szóval csak ajánlani tudom!

kétfiús anyuka
babdorka

Bocs, rossz linket adtam meg az előbb. Itt a jó:
http://www.babaholmiolcson.hu/index.php

Na lelövöm magam, és visszaolvasok.

kétfiús anyuka
babdorka

Szivvi: én is kb. annyiért néztem ki u.e. a típust, szeirntem nem olyan vészes az ár, valahol 50 e Ft-ba kerül. Azt mondja a szülésznő, hogy érdemes megvenni, sokkal nyugodtabb tőle az újdonsült anyuka, és az a legjobb, ha egyben van, mert a figyelő és bébiőr külön bezavarja egymást. :cry: Na jó témát kilőttem...

Andrea
Kép
kindernay

LÁnyok, Ti vezettekl iylet? Számoltok? KÖszi az infót mindenkinek előre is.
32. hét
A korábbi hetek ráncai lassan kisimulnak a gyereked arcán, fejét pedig egyre több haj fedi. Hossza már 42 centiméter, súlya pedig 1,7 kiló. Mozgása ezen a héten a legélénkebb, mostantól kicsit kevésbé rugdos majd. Érdemes magzatmozgási napló vezetésébe kezdened. Többnyire étkezés után szoktak tíz rúgást, ütést és egyéb mozgást számolni az anyukák, majd felírják, hogy ez mennyi időbe tellett. Más orvosok azt javasolják, naponta kétszer 1-1 órát szánjunk a számolásra (olyan időszakban, amikor mozog a gyerek), és az egy óra alatti mozgások számát jegyezzük fel, ez általában 10 és 50 közé esik. Ha egyik napról a másikra nagyon lecsökkenne, vagy nem is érzel mozgást, azonnal értesítsd az orvost.

Kép
nenoke

kolléganőm fia elcsent cseresznyét, és kaptam...hmmm, cseri cseri cseri, már csak a dinnye hiányzik....

elhatározásra jutottam, nekem nem éri meg, hogy itt bent idegeskedjek a meló miatt és hullaként essek haza, szóval jövő 7 végétől kiveszem a maradék szabim, pont kitart tgyásig! alig várom!!!!!

lynia-

én még nem, a kiskönyv 34-től kéri nem? csütörtökön jön ki védőnéni, majd rákérdezek!

lynia-

Jó reggelt nektek!

Ma megyek védőnőhöz. Mértem magam ma reggel, jelentem +6 kg-nál tartok :shock: ...

Dorka: Mi is itt veszünk kiságyat, és ha a tulaj/eladó rendes, az külön szupi! A matracot is itt vettétek? Nagyon cuki a babaszoba :D

Gurgikám! Hugicádéknak nagyon sok boldogságot!!! Remélem, azé mulattál rendesen!

Légzésfigyelő: Nem veszek, eldöntöttem! Van bébiőrző, este/éjszaka úgyis közel leszünk egymáshoz... :wink:

Kép
zsuzsi**

a légzésfigyelőt egyelőre én is kihagyom, aztán ha nem bírom az első napokat (úgy, hogy mellette alszok), akkor uzsgyi, és apa vesz, vagy bérel vagy valami...

uram isten, kezdődik a 32. hét! és még hálóing meg csomagbavalőó sehol...pedig az az érzésem, hogy nem lesz ez 40 hét, max 37!

lynia-

Sziasztok!

Zsuzsi, Andi!
Nem mulattam, vacsora volt (24-en voltunk)..egy nagyon elegáns kis étteremben.(majd lesznek képek ecce) utána pedig szüleim tetőtéri lakásában volt mulatság, amiből én kimaradtam, 10 után tök fáradtan ágynak dőltem..néha fel-fel ébredtem a nagy hangzavarra..

Már 8 óta nyomom a melót..most lazítok picit..a jobb oldali bordáim tök fájnak..Samuka megint nagyon aktív ma..(front van)

Pusszantás
Gurgi
torolve_20131003125716

Emi!

Én is azt álmodtam múlt héten, hogy Samu a 37ik héten érkezett 4kg-val :lol:
egyem meg!
torolve_20131003125716

Én most értem el a 10 kg-t. :roll:
torolve_20131003125716

Nenoke: én sem, bár én mindig figyelem a mozgását, mivel nem érzékelem annyira rendszeresen a sok magzatvíz miatt.

Emi: cseresznye... dinnye....

Gurgi: én is elalszom általában ha valaki jön, vagy vendégségben vagyunk, max. 10-ig bírom. Pedig régen éjjeli bagoly voltam...

Lányok, ma úgy ég a nyelőcsövem, hogy haj!

A kórházi cuccot úgy fogjuk bevinni a kórházba, mintha 2 hetes nyaralásra mennénk. :lol:

Andrea
Kép
kindernay

Gurgi: nekem meg mindig lecsökkenti mindenki a terhességem, pl a párom mindenkinek azt mondja, hogy június végén szülök! De nem! Én július közepén fogok szülni! Így lesz, időben!

.+ 7 kg!

Andrea
Kép
kindernay

Lányok, az hogy van, hogy nekem már csak 32 napom van hátra, és 30 hetes 3 napos vagyok, Ti meg 31 hetesek és u.a. nap van még?! Valaki tudja? :shock:

Andrea
Kép
kindernay

32=62

Andrea
Kép
kindernay

fájdalmas nyaralás lesz, de megéri!

én +5, büszke is vagyok magamra! ebből babó minimum 2 mindenestől!

ugyi 31. héten volt 1800g kb, szóval lesz 3500 valószínű, tegnap beszélgettem anyóssal, párom 4250el született! nyakamat rá, rá fog ütni... :shock:

bordáim nekem is fájnak, szerintem nődögél...és feszít!

lynia-

Andi
Pont az előbb néztem, hogy napok szerint te 3 nappal előrébb vagy, mint én, a tickereden meg csak 1 nap van köztünk :shock:

KépKép

KépKép
szivvi

Andi! Mikorra vagy kiírva? Mert a táblázatban más vonalzód van, ott 30 hetes, 4 napos vagy. Nem lehet, hogy a két vonalzó máshogy számol, az egiyk a betöltött heteket nézi, a másik meg, hoyg hanyadikban vagy? Bár akkor sem jön ki...
nenoke

jééé, tényleg....pedig a betöltött 31 az jó nálunk, holnap lesz a 32. első napja

lynia-

Andi
Nincs "kéznél" a tuti mi kell listád? Nekem ez a sz.r gép csak félig mentette el...Kösszz

KépKép

KépKép
szivvi

Ja, örömmel közlöm, hogy elkezdődött a szoba plafonjára a felhők felfestése. És már a sziget is fel van vázolva. TUti jó lesz!!!!! :lol:

Kép
nenoke

Nenoke
Csak majd, ha képekkel bizonyítod :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
szivvi

sziasztok,

Nenoke-ezt a számolásos dolgot ma reggel hallottam az új dunakeszii védőnénimtől, hát eléggé meglepődtem... munkahelyen ez nem annyira megoldható....

mivel sajnos az én lábam is vizesedik, toxémia gyanús vagyok (ezt ma tanultam), ezért védőnéni natúr sovány tehéntúró fogyasztását javasolta... ez még fogyasztható is....
ja és sok pihenés.... nem akartam mondani, hogy kicsomagolatlan dobozok között próbálja megállni az ember hogy az ágyban fekszik....

lábgörcsre, állítólag az a kálciumhiánytól van, PARADIÓ VAGY MÁS NÉVEN BRAZIL DIÓ, ebből napi négy szem tartalmazza egy kismamus napi vas és kálcium szükségletét.... én ezt betartom... és nincs is lábgörcsöm....

szép napot nektek,
Ildi

Kép
lidikoka

Sziasztok lányok!

Bocsánat, hogy így eltűntem, de a 23. hét óta többnyire otthon fekszem, és nem nagyon férek a nethez.
Röviden annyit, hogy alhasi görcsök (+hasmenés) és gyakori kemyényedések miatt egyfolytában dokihoz rohangálok, nem tudom, mikor kell valóban "megilyedni".
Eddig semmi komoly problémát nem talált, ( nem lett rövid a méhnyak és nem is nyílt ki a méhszáj), úgyhogy megúsztam a kórházat.
Kaptam egy mélyizomazat lazító gyógyszert( Salbutamol), most azt szedem és magnéziumot.
Visszaolvastam egy kicsit, Rózsának megy a sok drukk, és Szücsinek is!

A többieknek is gondtalan gömbölyödést!

Ha lesz alkalmam, benézek!

Puszi

Kép
gabi
blur

Blur, pont ma gondoltam Rád, és meg akartalak megköröztetni, hogy mi van Veled! Ezek szerint akkor komolyabb zűr nincs, de jó! na persze tudom, attól még nem nagy öröm az ilyen.

Ildi, nekem is ez a bajom, hogy számolgassam itt munka közben? De már csak 3 hét!!!! :wink:

Kép
nenoke

Nenoke,

Jól esik, hogy az eszedbe jutottam :)

Lányok,

Én sajnos egyáltalán nem hízok, +2 a terhességem eleje óta..
Szerintetek ez nem gáz? A doki nem mond semmit, nem nagyon izgatja a dolog..

Kép
gabi
blur

Blur, a baba fejlődik rendesen, nem? Ez a lényeg! Neked meg legalább könnyű lesz visszafogyni. ;-)

Kép
nenoke

Jajj csajszik. Olyan aranyosak azok a bébszobák amiket pakoltok.
Meg amiket vásároltok.

Nálunk nem kérnek bébimozgás számolást sem. Bár hallottam róla (anno volt egy miskolci vőlegényem, s mikor együtt voltunk, épp az ő húga volt pocakos). De úgy vagyok, hogy amíg én érzem normálisan, hogy mozog, akkor tuti nincs gáz. Ha meg nem érzem, akkor irány a doki.

Meg most rettenet mérges vagyok magamra. Eszembe jutott a márc/ápr. tájékán az uszodázásunk. Eddig sosem szedtem össze semmiféle bakcicusokat, nem gondoltam, hogy most jó táptalaj vagyok nekik. Vajon az uszoda lenne a bűnös a kókuszkáimra? Ha véletlenül igen, akkor útálom az uszodát.

Amúgy voltunk tegnap nárciszréten. Hát szomorú. Bejáratnál kiírva, hogy tilos s nárciszok szedése. Sajnos ama természetvédelmi terület nincs visszaadva a polgármesteri hivatal irányítása alá, így azok nem bírják megoldani költségvetésileg a terület őrzését. Így a szemtelen népség meg hordja ölesleg a nárciszokat. Mert megértem, ha családonként leszednének 5 szálat, hisz szagoljuk hazafele, de annyit, hogy símán nem bírja a kezében tartani, .... no comment. Olyan bűntetést érdemelnének, hogy csak.

Kép
kissmanó

Nenoke, azt hiszem, igen, bár csak a héten megyek 4D UH-ra. Nagyon kíváncsi vagyok!!

Kép
gabi
blur

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: